Hejsan. Är en 27årig man som senaste 2-3 åren druckit rätt mycket alkohol mot vad jag gjorde tidigare. Det är främst mängden jag dricker per tillfälle som nu får mej att bli orolig på riktigt. Senaste halvåret har jag även vid flera gånger druckit i 5-6 dagar i rad när det varit dåligt med jobb eller långledighet. Kan vara festlighet på fredagen sen vaknar upp o mår så dåligt att man tar en återställare igen sen är det vidare med drickandet tills allt är slut hemma i skafferiet efter några dagar. Känner mej lite som en periodare och detta är första gången jag skriver om detta och är först nu ja på allvar börjar bli orolig över vad jag håller på med. Håller mej mestadels till öl men blir sprit ibland och nästan alltid så tappar ja kontrollen totalt när jag dricker sprit.

Klev precis av 6 dagars krök med varierande sömn och känner hur hela jag går ner mej. Blir paranoid,ingen ork,kan inte se positivt på någonting och vill bara vara normal.Sover knappt någonting.Känner mej så jävla besviken gentemot min familj/vänner när jag gömmer mej undan. Senaste gångerna har jag bara härdat mig igenom detta men nu känner jag hur jävla illa det känns. Måste ta tag i mitt liv. Min tanke är antabus till att börja med. Har ni några tips på hur man går tillväga och lite andra tips som kan hjälpa. Självklart är ett att sluta dricka men det är inte alltid så lätt. Har även fått veta att det finns flera i släkten som har/haft problem med alkohol.

Ber om ursäkt för den långa texten ville bara skriva av mej lite. Första gången jag tar upp detta på forum/pratar med någon om det.

Hej! Välkommen till forumet här på alkoholhjälpen. Du har gjort precis rätt, det är många som skriver här just för att skriva av sig. En del säger att det är det som hjälper dem mest här på alkoholhjälpen. De flesta vill också få kontakt med andra som skriver här. Om det gäller dig så finns det några allmänna tips för att få det. Ett är att göra precis som du, starta en egen tråd genom att starta ett nytt diskussionsämne. Andra tips är att ha sin tråd i forumdelen som handlar om att förändra sitt drickande där det är fler som är aktiva, att själv vara aktiv genom att skriva flera gånger i sin tråd och att skriva till andra i deras trådar. Bäst funkar det om man, som du, håller en trevlig ton :)

Hoppas du har hittat hjälp, om inte finns det flera vägar att gå. Jag berättar och så kan du läsa om du vill:

Eftersom du vill börja med Antabus behöver du kontakta en läkare för att få recept. Du kan söka dig till din läkare på vårdcentralen, annars kan man på många ställen i Sverige söka specialistvård för beroende, ibland finns den vården på den lokala psykiatriska mottagningen (kolla 1177.se).

För annan typ av hjälp kan du alltid kontakta kommunen (kolla din kommuns hemsida), dessutom kan du ringa alkohollinjen (020 84 44 48) för att få hjälp att hitta vård där du bor, de kan också ge råd kring att förändra sina alkoholvanor men de kan inte skriva ut läkemedel.

Karin
Alkoholhjälpen