Jag har förlorat kontrollen med mitt vin drickande.. Från att ja, skönt med ett glas vin till kvällen blev den en flaska eller mer om en Box fanns hemma.. Konsumtionen bara ökade mer och mer.. Är också gbp opererad och vet att man blev varnad för att det fanns risker med överkonsumtion av alkohol efter operationen.

Har nog somnat full i soffan nästan varje kväll senaste året utan att minnas om jag pratat med någon telefon.. Messat med nån om nåt eller svarat på nåt ilägg på fb... Fick börja morgonen med att kolla igenom telefon så jag inte gjort/sagt nåt konstigt och samt att jag inte pratat i telefon med nån som märkt att jag varit full...

AW blev bäst om man ska träffa kompisar ute, några glas vin och sen hem och supa mer.. Då har jag varit social tillräckligt.. Ut på krogen vill jag ju inte för då blir jag bara för full och gör bort mig...

Senaste tiden har jag dock insett att jag inte kan dricka vin vid gemensamma middagar/fester med kompisar.. Då har jag erbjudit mig att köra men sen druckit mig full när jag kommer hem...
Och har haft mer och mer fått bråttom hem för att ta "ett" glas vin..
Och fy vad min dotter fått se och uppleva trots att jag senaste tiden försökt dricka när hon inte varit hemma men barn ser och märker mer än vad man tror.. Nu är hon dock vuxen men ändå.. ( bor hemma)

Idag är det dag 8 nykter, har haft svårt att sova, vaknat svettig/kall hur många gånger som helst, huvudvärk och en känsla av att vara bakfull nästan hela tiden... Antar att kroppen försöker anpassa sig utan giftet. Hur lång tid tar det innan kroppen gjort av med Alkoholen ?
Undrar om man kan vara alkoholist om det bara är vin man är sugen på ? Alkoholister dricker väl allt de kan få tag på? Har ibland fått slut på vin och haft annat att dricka hemma men väldigt sällan tagit av det ?? Skumt..
Men nu har jag i alla fall bestämt mig. Det här vinpimlandet måste få ett slut... Vill ha tillbaka kontrollen över mig liv..

Meredith12

kära Johanna, visst kan man vara beroende av bara vin eller öl.
När man dricker mer än vad som är hälsosamt, och det börjar dominera tillvaron, och det är svårt att låta bli.
Det vindrickningsbeteendet som du beskriver låter otvivelaktigt som ett alkoholberoende.

Att välja en nykter väg kan ge dig frihet från skam, bättre hälsa mindre ångest och en stabilare tillvaro. Bra inte minst om man som du är förälder.
Du är värd att må bra!

Om du inte klarar din vita väg på egen hand, sök stöd på en vårdcentral eller beroendemottagning. Många är också hjälpta av aa-möten, har själv ingen erfarenhet av det.
Ett varmt lycka till!
Och tack för att du delar med dig!
M

Madeleine 83

Rött vin är jag beroende av, kan ha whiskey och öl och sånt omkring mig utan att tänka på det men absolut inte vin. Jag hade också abstinensbesvär första veckan, svårt att sova och oro i kroppen. Nu har jag varit nykter i 3 veckor och jag är så glad att jag tagit mig ur det. Lycka till!

Soff

Jag vill bara ha vin när jag dricker. För mej är det hur lugnt som helst om det finns öl och whiskey hemma, är aldrig sugen på det. Vinet är min last och olycka.

Har fått uppfattningen här, att många som dricker för mycket här har en föredragen dryck.

Välkommen hit förresten! :) Det här forumet är ett stort stöd.

JohannaJ

Tror att alkoholism på många sätt har olika stadier. En början är säkert att man är beroende av tex vin eller öl. Till slut är man nog där att det duger med vad som helst.... Man hoppas bara att man aldrig kommer dit utan kan sätta stop här och nu. Och även hålla det.
Känns skönt att ha bestämt sig och det här forumet har varit stor hjälp. Att se att det finns andra som har liknande problem och delar med sig av sina erfarenheter. Inte bara pekpinnar utan finns stöttning och förståelse.

Har fortfarande huvudvärk och fortfarande lika besluten på att jag ska sluta. Men funderar på om man skulle gå ut och man tar alkoholfritt vin. Är det dumt eller kan det funka tro?

JohannaJ

Och jag har inte fått nåt gjort.. Haft som sagt huvudvärk nästan hela veckan och varit så trött..
Var på en långpromenad i förrgår dock och hade en tanke på en löprunda i morse men låg kvar i sängen och läste i forumet och somnade om..
I morgon ska några tjejer komma hit för att förfesta och sedan ska vi gå ut och lyssna på en utomhus konsert. Känner mig stark på att vara nykter och njuta av kvällen utan a. Tror inte ens att jag ska köpa nåt alkoholfritt utan kör med bubbelvatten.
Jag har ett foto på en postitlapp som bakgrundsbild på telefonen där det står " mår så mycket bättre utan" och det stämmer faktiskt trots huvudvärk.
Snart helg och även det kommer bli en nykter sådan :)

mod60

Välkommen hit! Så klokt av dig att ta ditt drickande på allvar. Du har helt klart ett beroende. Men det går att bryta med alkoholdjävulen som lockar och lockar. Den är listig så det gäller att vara listigare :) Svårt att ge råd men jag gör det ändå :) - jag hade stor hjälp av detta forum och alla bra tips på vad man kunde dricka istället när suget satte in. Har druckit mycket a-fritt bubbel. Nu har jag varit nykter i snart 7 månader. De har varit de bästa på många många år. Önskar dig kraft och beslutsamhet :)
mod60

Vändningen

Precis, Stingo har helt rätt. En veckas uppehåll tackar dig kroppen för! :)
Bra start!

Hej och välkommen hit. Oavsett det är vin, sprit eller öl så är det alkoholen som fångar oss. Till slut kommer du inte bry dig bara det innehåller alkohol. Bra att du varit nykter en vecka det är bra. Första veckan är värst för kroppen rensar ut den cancerframklallande nervgift vi frivilligt häller i oss. Eller tja frivilligt och frivilligt, ett måste för oss beroendepersoner. Det är bra med sk stoppkort du har om suget skulle komma. Ja det kommer att komma var beredd på det. Ta en dag i taget.

JohannaJ

Ja just nu känns det så lätt, inte ett dugg sugen och så fast besluten om att inte dricka mer. Känns som jag förstört nästan två år av mitt liv, inte druckit så hårt i två hela år men det är nog för två år sen som det började bli problem sakta men säkert. Senaste året har varit illla och senaste halvåret bedrövligt..
Jag hoppas och tror att jag kan sluta helt.

Försöker läsa ifatt era trådar och är imponerad av er hur ni lyckats. Läst halva vändningens tråd och riktigt bra gjort av dig. Har ju inte löst färdigt men hoppas att det löser sig med frivården och behandlingen på så sätt som passar dig. Håller även tummarna för att du någon gång snart träffar din livskamrat och får efterlängtade barn. :)

Grattis till dina 7 månader mod60 :) jag ska komma dit jag med.
Du har så rätt stingo, bara det är ju nåt, och jag kommer faktiskt upp ur sängen varje dag och har haft en fin vecka med min dotter. Kunnat prata och hjälpt henne med planering och inköp till hennes nya lgh.
Tack aeromagnus. Ska verkligen försöka vara beredd på att stå emot när suget kommer. Tror dig att det säkert kommer.. Har slutat röka och även snusa för många år sen och vet att sug kan även komma flera år senare..

Det intressanta denna vecka har varit att jag ju såklart varit lite mer social på kvällarna och ringt och pratat i telefon med vänner och två har frågat om jag har druckit?? Kan ju inte bero på att jag sluddrar utan just kanske för att jag varit social och tidigare undvikit att prata i telefon på kvällarna om jag nu inte somnat i soffan...

JohannaJ

Kom faktiskt iväg ut i spåret idag.. Orkade dock inte springa så långt. Blev mer en snabb promenad och lite joggning mellan åt. Måste ta tag i träningen på allvar och sluta äta.. Känns som jag äter och dricker hela tiden.. Alltså dricker vatten, kaffe och thé..

Idag har det känns lite som att det vore gott med ett glas vin men slagit bort tanken direkt med att hur dåligt jag egentligen mår av att dricka.. Tror inte att det skulle stanna vid ett glas...
Idag har jag inte haft någon huvudvärk, så skönt för har faktiskt då orkat fixa här hemma.

JohannaJ

Haft tjejerna här ikväll och haft riktigt roligt. Efter mycket skratt och prat Gick vi ut och lyssnade på konserten. Sen gick vi in en kort sväng på en pub.
Hel nykter och det känns riktigt skönt. 3 av tjejerna drack vin och en tjej till var nykter.

På vägen hem gick jag förbi några pubar och det såg inte ett dugg lockande ut..
Helnöjd med mig själv :)

JohannaJ

Var dock noga med att de som drack skulle inte lämna nåt kvar och det blev inget kvar heller. Hade nog inte druckit upp det ändå men för att vara på säkra sidan.

Det ger en själv rn massa insikter att vara nykter i sällskap när andra dricker. Man ser hur folk sakta förändras och man tänker på hu man själv har förändrats och hur man blir med för mycket vin i sig.
Och sen att man inte riktigt minns vad man sagt, gjort och betett sig.
Igår hade jag helt garanterat roligare nykter och hade inte ett enda sug på att dricka :)

Bra jobbat. När suget kommer så tänk tillbaka på denna kvällen. Vad det var som gjorde att du hade så kul.

Meredith12

att klara konsertkvällen utan a i glaset. Jag skulle känna mig helnöjd!
Nu är det bara att fortsätta på den hälsosamma vägen!
Kram!

JohannaJ

och en massa styrka till er att klara av det ni kämpar med. Om det är att dra ner på drickandet eller hålla sig ifrån helt.

Jag hade en lugn lördagskväll i min ensamhet, med katten. Hon låg visserligen på sin sida av soffan i lugn och ro också. Var till affären på kvällen för att köpa lite gott till kvällen, gick förbi hyllan med alkoholfritt vin och hade en tanke att köpa en flaska först men kände att det är egentligen själva vanan jag vill komma ifrån också. att dricka i min ensamhet, så lät bli...
Köpte en påse chips men den blev kvar skåpet sen. Drack thé och säkert 2 liter bubbelvatten... Förr var det nog nästan 2l. vin)

Laddar för en utlandsresa nästa vecka till släktingar och förr blev det alltid i alla fall ett glas på flygplatsen och har alltid packat ner en BiB som jag druckit av när jag blivit ensam på kvällarna. Nu blir det kaffe på flygplatsen och ingen medsmugglad BiB. Vi kommer säkert gå ut att äta på restaurang nån kväll och har dividerat med mig själv om jag ska ta ett glas vin då eller låta bli. Kommer inte ha någon möjlighet att besöka något systembolag under vistelsen så att fortsätta dricka är inte möjligt. Men förnuftet är mycket mer inne på att låta bli. Dumt att trigga i gång tankar/ känslor på a när det bara har gått så kort tid men kanske man kan ta ett glas a-fritt då :) Och jag tror faktiskt inte att jag någonsin kommer kunna dricka a måttligt, även om man kanske efter ett längre uppehåll kan börja måttligt så kommer det helt säkert att eskalera med tiden... tyvärr... :(

(En liten parentes som jag vill ha skrivit ner och återkomma till känslan om jag blir sugen på a..)
I fredags så var min dotter hemma en stund innan hon åkte och jobbade natt när tjejerna satt här och drack vin. Fick sen ett sms av henne där hon önskade mig en kul kväll och att ta det lugnt med vinet... Kändes verkligen i hjärtat att ens barn ska påminna sin mamma om det... men kändes bra att svara tillbaka att jag bara druckit Sprite zero... Även om jag egentligen inte ens vill att hon ska vara orolig för att jag ska dricka för mycket...

Nån som vet... När är kroppen renat från alkohol efter att ha druckit mycket och länge? Som rökning sägs det ju att kroppen är ren från nikotin på 3-4 dagar men efter 10-15 år är kroppen lika frisk som om den aldrig har rökt..
Det är 12 år sen jag slutade röka och 5 år sen jag slutade snusa och snart 2 veckor sen jag slutade dricka... Kanske är helt fri från alla gifter när jag går i pension....

Man brukar säga 14 dagar så har kroppen detoxat alkoholen det är också då den värsta abstinensen lagt sig. Levern reparerar sig otroligt bra faktiskt men om du är orolig kan du ta leverprov. Det görs på vc och är ett vanligt bldprov