Då var man här för att ändra på alkohol vanorna igen. Andra gången nu. Det blev typ a-fritt i 4 mån efter första försöket. Sen blev det ett oskyldigt glas rött en kväll. Det var på en dejt, middag, tända ljus osv. Blev mitt fall. Tänkte skriva lite när det behövs. Och då hur det känns efter X-dagar som nykter. Det känns annorlunda denna gång eftersom jag nu för första gången känt av alkoholen fysiskt och det har stressat mig som bara den. Hoppas det är det som gör att det sker en varaktig förändring. Dag 5 idag och det har varit en dag med abstinens. Har joggat idag. Bäst är att trampa omkring i svår terräng. Det enda man tänker på är att hålla sig på fötter. Skönt att inte tänka på något. Sen besökt några nära. Ser att några har lyckats bra här ah. Längtar till den dag då man känner sig fri, avslappnad och lycklig igen. Kommer nog smygande tillbaka med tiden.

Jackofhearts

Och välkommen:)!

Jag är så färsk här på forumet att det känns konstigt att välkomna någon ny men känner igen mig mycket i din text att jag ville lämna några rader. Vi är båda inne på dag 5 och även jag hade ett längre uppehåll som jag bröt och det fick mig att gå tillbaka till gamla rutiner (dricka varje helg). Även jag började känna att alkoholen för första gången påverkade mig fysiskt och tycker suget dämpas bäst av fysisk aktivitet.

Jag har har insett vilken nytta man har av att skriva av sig om sina tankar och problem, men framförallt läsa om andras framgång och motgång. Det ger en ett annat djup och förståelse och det gör det svårare att lura sig själv när den värsta ångesten väl släppt efter senaste fyllan och man förhandlar med sig själv om att det skulle va gott med ett glas. Jag hoppas att du kommer känna detsamma som jag gör och ser med spänning fram emot nya inlägg från dig:)

solapan

Jackofhearts,
hoppas din dag 6 har börjat bra! Så du körde också igång i årsskiftet. Bra där. Vi får peppa varandra framöver. Inga glas idag. Träning gör nytta för knopp&kropp!

solapan

Dag 6
Första natten med mer sömn än de tidigare. Mer utvilad. Skönt trött efter frukost. Tänker för mycket på vad som hände efter första glaset förra året. Men nu ska jag leta upp en skogsled som jag ska umgås med ett tag. Sen äta lunch. Skulle vara fint om jag kunde ta en tupplur i em. Känns som det behövs.

aqua

Hej och välkommen Solapan! Tycker om ditt "namn" det låter lovande :). När nervgiftet börjar lämna kroppen så blir det lättare att uppleva de känslor du längtar efter. Jag lovar. Vi som är beroende vet att missbruk av alkohol leder till oro, ångest, ensamhet och kontakten med sig själv och till andra bryts. Jag tror att om man BESTÄMMER sig och har en ljus FÖRTRÖSTAN om ett nyktert liv, så ger man sig själv stora möjlighet att lyckas. Bestämdhet och förtröstan är bra att "hålla sig till" när man tvivlar, känner sig skör, får backflash osv. Första tiden är det bra om man äter och dricker ordentligt. Smart val du gör, att röra på dig och vistas i naturen, det höjer dopaminet i kroppen och dämpar suget efter A.
Se, redan efter dag 6 så har du sovit skönt. Tröttheten du beskriver känner jag igen och kan handla om att kroppen håller på att avgiftas. Bästa högsta lycka till nu, du har redan kommit en bra bit på väg!!!!

solapan

aqua,
kul med pep och kloka ord. Thx. Läste din tråd. Du har funnit en bra väg tror jag. Jag förstår idag att min resa är livslång och att det blir a-fritt för mig. Bäst så. Så för mig finns inget mål, vägslut eller bergstopp att bestiga. Hmm...jo, målet är att inte ta ett glas idag. Och så varje dag resten av mitt liv. Slappnar man av så kanske man tar en oskyldigt glas....been there done that.

cruella

Visste inte, när du skrev i min tråd, att även du kämpade med abstinensen. Jag är otroligt imponerad av att du lyckats hålla dig borta från alkoholen i hela 4 månader!!! Det låter som en oändligt lång tid för mig och om jag själv skulle lyckas med det skulle jag absolut inte se mig själv som beroende längre. Jag antar att det är just det som kan vara faran, att man inte tror att ett glas kan göra så mycket...när man inte druckit på så länge. Samtidigt har du ju erfarenhet nu....och du kan minnas tillbaka till känslan du hade när du var nykter! Ja, då utgår jag förstås från att det var då du kände dig fri, avslappnad och lycklig! Andra gången gillt!!!!

solapan

Cruella,
Kul att du tittade in. Jag letade efter några andra som också "börjat" nu. Dela med sig liksom. Jag tränat varje dag, äter regelbundet, vilar, googlar osv. Härdar ut den första skitjobbiga veckan.
En lärdom är att tiden inte tar bort beroendet. Visst känns det skönt när det inte finns ett dagligt sug och när man istället har andra saker att roa sig med. Jag minns ljus/värme när jag tog mig ut ur detta förra gången. Ska dit igen. Och sen stanna där för gott denna gång. Det som är bra att redan efter någon månad så sker stora och bra saker inom en :) längtar dit.

farmor

Jag är också nybörjare på dag 2. Har inte klarat mer än så tidigare, men den här gången ska det gå! Måttlighetsdrickande klarar jag inte. Cruella skriver om en förändring redan efter en månad, det låter hoppfullt. Jag vill också komma vidare mot ett friare liv utan alkoholberoende!

solapan

Farmor, vad bra att du börjat och är på dag 2. Ska läsa din sida så kan vi göra sällskap.
Min dag 1-4 var ångestfyllda. Vill slippa de igen. Jag tror det blir bättre och bättre med tiden. Men undantag för dippar/sug/svackor. Tror det finns studier som säger att efter 2 månader så kommer det mentala ikapp. Och kroppen piggnar till redan efter en månad. Stämde ganska bra på mig förra gången. Men beroendet är nog livslångt har jag nog lärt mig den hårda vägen. Hade jag vetat att jag skulle återgå till att dricka som förr igen så hade jag aldrig tagit ett oskyldigt glas igen. Trodde jag lätt kunde ta ett glas bara. Vara social och passa in. Det blev ett glas den kvällen. Och två nästa gång. Sen efter 1-2 månader så var comebacken ett faktum. In i dimman. Nu jobba med abstinensen.

farmor

Ja, vi gör resan tillsammans! Ok, 2 månader för hjärnan, 6 veckor för levern har jag läst. Vi kommer att möta våren med fräsch blick och fin form.

solapan

Härligt! Längtar efter vår solen.
Dag 6 snart slut. Blev en dag här på a-hjälpen. Ny dag att fixa imorgon. Dag 7. Inget glas för mig. Jobb i siktet.

LenaNyman

Välkommen tillbaka. Känner igen ditt gamla nick, fint att du tagit upp rodret igen. Eller är det taktpinnen, kanske, man plockar upp? Eller handsken?
Kram på dig, hur som helst och stort grattis till dagarna! :)

solapan

Hej lenaNyman, tack :) Hmm..vad är det man plockar upp efter en tid i dimman. Hmm...en kompass kanske så man hittar ut. Så nu bita ihop ett tag. Kram

solapan

blomstra,
Vad kul om vi är fler. Ny dag imorgon då. Inget glas för mig. Massor av substitut är bra att ha i beredskap. Och varandra :)

Hej Solapan,

Välkommen tillbaka! Jag minns dig väl, i din tidigare nick. Har funderat på hur det gick för dig.

Bra och starkt att du kommer igen med nya tag. Ta vara på dina erfarenheter, så kommer det gå bra för dig.

Kram

solapan

Muränan,
jag var inne läste din sida också förut. Var ju nyfiken på hur de gått för dig och de andra. Gillade forumet här så därav tillbaka. Borde inte lämnat med facit i hand. Kram

solapan

Dag 7,
sov ännu lite bättre. Typ en timma till. För en vecka sedan kunde jag inte sova. Hade ångest då. Äggröra till frukost och kaffe. Sen till jobbet. Magsug/ångest känsla på väg till jobbet. Trivs inte på jobbet och en plan är spana efter något nytt framöver. En banan till mellis. Sen lunchjogg. Mat efter. Sug har kommit men inget sug som försökt att kapa hjärnan. Känt mig stark idag. Skrattat lite på jobbet. Skönt. Köpte en chokladkaka som ligger i kylen nu. Flashbacks om att jag varit deppad under hösten/vintern. På det fick jag fysiska besvär. Vilket skapade oro. Vägrade inse att alkoholen är en del i det hela. Kanske är hela orsaken. Skönt att det är dag 7 nu. Känns som det värsta abstinensen är över nu. Undrar hur det går för alla andra.

blomstra

Härligt att höra!! Låter fånigt, men beundrar dig för att du tagit dig till dag 7!
Känns igen det där med trivsel på jobbet. Har varit upp och ner för min del..höga krav och stora förväntningar på prestationer och att nå uppsatta mål. Antingen så är det det som fått mig att tappa kontrollen på drickandet eller så kan det vara tvärtom. troligen tvärtom för mig. Kämpa på!!

solapan

blomstra, tack för pep. Den första veckan är som att ta sig upp från ett hål med kvicksand. Man sitter så fast så varje dag a-fri är en seger. Sedan går det lättare. Så du trivs inte heller. Jobbigt när det är så. Hoppas du löser det. Jag tänkte ta det sen när jag fixat detta med alkoholen. En sak i taget liksom.