Hjälp

Har min första dag utan två-tre flaskor vin på 5 veckor. Svettas som en gris och mår urkasst. Kan någon berätta för mig hur lång tid man mår dåligt?

Jockew84

Detta forum ska vara till peppning och support, såklart, jag önskar dig all framgång med din nykterhet :)

Men jag tror personligen aldrig att jag kommer må bra utan, eller e det bara som det känns? Vette fan,
Ingen inspiration alls, överhuvudtaget,

Jag får alltid konstig puls, extraslag, när jag har druckit, trots upprepade ekg som säger mig hjärta är friskt, ångest svettningar som bara blir värre,
Min längsta nyktra period är 14 dagar, det var tufft, kanske kanske erinrar jag mig att saker kändes lättar då, hmm...

ben

Suck

14 dagar m ångest, undrar om jag klarar av det.

ben

Mår kanske lite bättre? Sovit 2 timmar, tur att Netflix finns.
Måste ta mig iväg och äta, har inte ätit på 4 dygn förutom vin och bananer.
Kan ingen berätta för mig att hjärtklappning, svettning och ångesten INTE tar 14 dagar att bli av med.

Proffset

...säger två dagar kanske, sen känns det fysiskt bättre. För egen del även psykiskt.
Värst tycker jag är när man slutar helt tvärt. Första kvällen efter en blöt period så har du hjärtklappning, svettningar och ångest, allra helst när man ska försöka att sova.
Nu ska vi kanske inte förespråka att dricka något när man ska försöka att sluta dricka, men när jag har bestämt mig för att ta en period utan någon A så brukar jag försöka att landa på några bärs, eller ett par glas vin. Viktigt dock att vara bestämd och att inte ta mer den kvällen än att man slutar må urkass. För mig räcker det oftast med två öl, sen går det lättare att sova, man vaknar nykter.
Det kan rentav vara farligt att sluta helt tvärt har jag hört.

Ät ordentligt, få i dig näring, kroppen behöver återhämta sig.

Men som sagt - det går över. Hur lång tid det tar är individuellt, men ge det ett dygn till!

vitsippan

Håller med proffset, 2-3 dagar sen vände det för mig. Däremot skulle jag aldrig klara att "trappa ner" o bara dricka 2 glas. Det är det som är problemet liksom, tar jag första glaset finns det inget stopp förrän minst 6 glas vin senare o då är jag där igen....så där ben måste du nog utgå från din egen erfarenhet!
Jag hoppas du orkar stå ut för att det sedan kommer vända!
Lycka till!

Proffset

Är man en tvättäkta alkis så tror jag att det kan vara omöjligt att trappa ned. Jag är ett kontrollfreak med ett starkt alkoholberoende, men jag kan sluta när jag själv vill.
Det är dock inte lättare varken fysiskt eller psykiskt, men jag ger fan i spriten när jag bestämmer mig för det. En sån sak kan inte alkisar göra, har en god vän (och nykter alkoholist) berättat.
Att det inte är nyttigt för mig att dricka VET JAG och precis som för alla andra här inne så skapas ett starkt sug när man väl tillåter sig att ta en öl/vinglas. Jag har lärt mig att kontrollera det till ett par, max tre öl t.ex. men vissa gånger blir det mer och då kommer den suckande ångesten som ett brev på posten. Ändå utsätter man sig för detta gång på gång... Galet! :D

vitsippan

Jag avundas dig proffset som kan sluta när du bestämt dig!! Jag har nog liknande beroende som du tror jag o kan bestämma om jag ska dricka eller inte (dock inte i semestersitsen nu) o har haft flera i rad vita veckor eller månader när jag bestämt mig att inte dricka o fixar det utan större problem. När jag väl insåg att jag behövde hjälp o sökte hjälp första gången var det tufft m abstinens. Sedan dess har det inte gått så långt med drickandet utan jag har tagit tag i det i tid när jag märker att jag är på glid. Men är jag i fel mood o dricker har jag svårt att sluta när jag väl tagit första glaset. Men "normal" i mitt drickande kommer jag aldrig bli eftersom mitt beroende skadat belöningssystemet... Tufft skit o hårda papper o jag känner allt för väl igen ångesten du skriver om som kommer i perioder.
Som du skriver: Galet! ;)

ben

Har inte ätit på många dagar så det blev en timmes cykeltur med 60gr hamburgare som avslutning. Helt slut, burgaren tog 20 min att få i sig. Hemma igen med hjärtklappning och svettas i floder. Märker att hjärtklappningen drar i gång när jag behöver gå på toa, är nog kroppen som gör sig av m gifter. Väntar på att även denna dag ska ta slut. Jag skriver vidare och hoppas morgondagen blir bättre.

Undrar om jag någonsin kommer kunna äta Sibyllaburgare igen.

ben

Får inte igång den där dj gräsklipparen, känner mig som Skrållans Pappa. Måste vila efter matchen mot Klippo.
Svettas bara av att titta på en trappa.
Hur ska man kunna äta då det är som att äta skorpor, tuggar och tuggar. allt är äckligt.

ben

Då har två nyktra dagar avverkats, mår fortfarande mest dåligt men det är bättre tror jag. Kan inte äta, har ingen aptit men förstår att jag måste. Ligger i sängen och tittar på filmer så jag blir alldeles snurrig. Nu börjar funderingarna komma om hur kroppen mår.

ben

Tänka sig att det kanske funkade, tredje morgonen 72 timmar senare är det kanske över. Trött efter på tok för lite sömn men lugn i kroppen och knoppen.

konstnären

Bra gjort av dig, har följt dig här inne. Nu är det värsta över och det kan bara gå framåt nu. Har själv haft enorm ångest
när jag druckigt, till slut satt den i hela tiden hur mycket jag än drack. Det var en vidrig tid och jag var tvungen att genomgå
avgiftning. Det är nu drygt 10 månader sedan jag drack, och nu är jag inte sugen längre. Kan gå dagar då jag inte tänker på
det alls. Men jag har inte blivit övermodig, jag har en gard i fickan som jag tar till i jobbiga situationer.
Starkt jobbat ben
Konstnären

ben

Tack det Konstnären

Det var en pers som heter duga, Jag var själv på väg in på avgiftning första dagen men pallar inte att hamna i journaler som nu samkörs. Allt börjar bli så kontrollerat och jag tror många drar sig för att gå till läkaren därav, Själv tänker jag vänta i 6 veckor innan jag går till min husläkare tills levervärdena förhoppningsvis är OK. Helt sjukt.

Hur som, fantastiskt att må bättre men med huvudvärk och fantastiskt trött. Nu ska det ätas normalt då jag tror det delvis är orsaken till min orkeslöshet tyvärr ingen aptit.

ben

Tackar

Det värmer, tackar.

Konstigt att jag kan driva företag m 20 anställda, fixa alla problem som uppstår men nästa knäcka ihop av en sketen dj gräsklippare som jag inte får igång. Så är det kanske när ångesten ligger och pyr.

ben

Så börjar det bli kväll igen, kunde dricka kaffe i kväll. Undrar när man slutar svettas och kan sova normalt, någon som har erfarenhet? Skönt med ett någorlunda lugn i kroppen. På söndag kommer familjen hem, skön tajming att dom slapp se mig i tillståndet jag var i för tre dygn sedan. I morgon ska gräsklipparen lagas!!! Gräset ser ut som hö på tomten. Skriver en massa strunt man jag är så glad att må bättre.