Har under en längre tid druckit vin varje dag och vet inte vart jag ska ta mig till, tänker varje dag att jag ska avstå från det första glaset men lik förbannat sitter jag i min ensamhet och dricker. Har läst dagligen på detta underbara forum och vill nu göra ett seriöst försök. Orkar inte skriva mer nu vill bara kasta ut ett rop på hjälp!

mod60

Jag var i exakt samma sits som du! Drack varje dag och varje morgon och sa jag att "nu ska jag låta bli att dricka idag"och ändå så blev det inte så... jag har som de flesta av oss här druckit mer och mer under lång tid och till sist, som det blir, dagligen. Öl, vi sprit ja allt med alkohol i!

Men så kom en morgon efter jul när ångesten var överj...ig och jag bara grät och grät av sorg och frustration. Jag var så besviken på mig själv, igen, och hade en fruktansvärd ångest. Då bestämde jag mig återigen för att nu får det vara nog. Så jag köpte hem läsk och glass. När suget kom på eftermiddagen drack jag bara cola zero. Jag brukar aldrig dricka läsk annars men jag tänkte "skit samma bättre läsk än öl o vin". Så gick en dag och samma sak nästa. Gissa om jag druckit mycket läsk, tonic water mm. :) Allt som läskar utan alkohol i!!!

Mitt matra har varit en dag i taget och det gäller fortfarande jag är långt ifrån trygg i min nykterhet men på väg. Har inte ångrat en nykter dag. Det gör man aldrig när man har det som vi har det. Dricker för ofta för mycket. Varje morgon när jag vaknat och tittat mig i spegeln och sett en människa som inte är bakfull har varit underbar. Jag överdriver inte även om det låter lite teatraliskt.

Nu har jag inte druckit på över 50 dagar och livet känns såååå mycket bättre. För varje nykter dag så har jag känt hur min självkänsla har stärkts, mitt minne lite bättre och min ork så mycket bättre. Jag har firat varje dag! Bärjat träna lite mer också!!

Så Veronica ingen mer än du kan göra detta men du kan. Bestäm dig och ta en timme en dag i taget. Du kan tänka så mycket du vill på alkohol men du behöver inte göra något åt dina tankar, ingen handling alltså. ( detta har jag lånat ev en skrivare här på forumet och det är ju bara så bra). Här på forumet får man så mycket tips och bra tankar. Läs vidare. Det har hjälpt mig enormt mycket. Tror inte jag klarat mig utan att gå in här och skriva och läsa varje dag. Jag har en egen tråd som du gärna får kolla in där står lite mer.
Kämpa på. Det går jag lovar. :)
//mod60

veronica

mod60!
Tack snälla..ditt svar betyder mer än du kan ana, ska försöka skriva lite mer i morgon, kastar mig in på din tråd och läser. Återigen tack

mod60

Jag vet vad ett svar betyder. När jag fick mitt svar första gången så blev jag överlycklig och det gav mig kraft att kämpa på :)

Tänk på en timme i taget. Stanna upp och var på din vakt mot "a-djävulen". Den är listig och gör allt för att du ska trilla dit igen. Men stå emot :)
//mod60

veronica

Sitter i skrivande stund med en kopp kaffe efter en sömnlös natt. Måste snart traska iväg till jobbet, funderar på att hälla ut det vin jag har hemma innan jag går. Har ingen plan för hur jag ska förändra mitt drickande vet bara att jag måste och vill göra en förändring. Så med det sagt, idag tar jag inte första glaset!!!!

Erik

Sömnen är inte på topp efter att man lagt ner alkoholen. Det tar väl ett tag att få tillbaka sömnen på riktigt.
Jag har inte heller någon riktig plan, bara att jag inte vill dricka. Försöker peppa mig inför helgen då jag inte dricker på vardagar. Varför är det inget svårt att inte dricka på vardagar? Hur sjukt tänker jag, allt sitter ju i skallen. Att avstå innebär någon timmes oro och debatt med de inre demonerna. När man kommer fram till rätt beslut är det inte jobbigt längre.
Kämpa på Veronica, jag är med dig.
Erik

veronica

Ja det var en tuff natt men det gick förvånansvärt bra att jobba ändå. Jag kämpar på och inget första glas har jag tagit. Hoppas Du får en god natts sömn :)

veronica

Kunde faktiskt sova inatt, men det berodde nog på att jag igår kväll hade fruktansvärt ont i huvudet och tog då starka "smärtis" som man blir väldigt trött av. Sitter på min kammare och funderar på hur jag ska göra det lite svårare för att inte ta det första glaset när jag kommer hem från jobbet ikväll, igår gjorde jag mig av med det vin jag hade hemma men passerar systemet på väg till jobbet. Jag får nog lägga visakortet hemma, litar inte på mig själv, jag SKA inte ta det första glaset idag!

veronica

Då är jag redo för att ta mig till jobbet, visakortet är utplockat från plånboken, broddarna på ( ja jag vet, tantvarning men det är fortfarande halt i min lilla stad ) så på lite skakiga ben beger jag mig, starkt förvissad om att jag inte kommer ta det första glaset idag heller.

Det bästa man kan göra är att inte ha hemma då blir man inte taggad att ta det där första glaset. Jag dövade med cola zero och choklad. Funkade för mig. Kämpa på

mod60

I kväll har jag känt ett grymt sug efter vin och verklighetsflykt. Väldigt jobbiga saker har hänt på mitt arbete som gör att jag vill koppla av.

I kväll blev det verkligen att tänka en minut i taget på riktigt. Fy så jobbigt. Ensam hemma, mannen och sonen ute, vin kvar sedan förra helgen då vi hade gäster. Så nära.
Istället har jag vräkt i mig läsk godis och glass.
Hoppas det går bra för dig.//mod 60

veronica

Det gick sådär att avhålla sig från vinet, klarade bara några ynka dagar...men nu har jag tre vinfria dagar bakom mig och laddar för att klara av helgen. Kan inte komma ihåg när jag hade en helg helg utan sällskap av vin, troligtvis när jag var gravid och det är väldigt länge sedan.

veronica

Ja vanans makt är stor, jag har som sagt endast 3 vinfria dagar bakom mig och ska nu ta mig igenom helgen. Kan du inte börja med att( som de säger på forumet) ta en dag i taget. Bestäm dig för att inte ta det första glaset idag, tänk och planera inte längre än så. Skickar en styrkekram

veronica

Åh hej, missade att du skrivit...vad glad jag blev när jag nu såg, nej du det går inte så bra, håller upp några dagar, tar nåt glas vin och försöker igen. Har varit sjukskriven några veckor nu pga av panikångest, hm kan det månne ha något med mitt vindrickande att göra. Hursomhelst, har varit på läkarbesök och fått remiss till terapi, är så djävla trött på att dricka av fel anledning. Vill inte längre självmedicinera med vin. Tack snälla för att du skrev mod60, det värmde. Kramar om tillbaka

elvira1971

Hej, har varit där också när jag var deprimerad. Har inga bra råd men vill skicka en kram. Mår själv för risigt just nu efter helgen så jag måste fundera på hur jag själv ska hantera mitt drickande. Önskar man kunde finnas för varandra precis när det behövs, nån som stoppade en när man som bäst behöver det <3

mod60

Hej Veronica
Vi får stötta varandra i detta. Ok det går lite upp och ner för dig. Kanske du ska be din läkare om någon medicin som gör att du inte dricker. Jag har använt antabus och det var jättebra. Har kvar några tablette här hemma.
För mig var det så att jag mådde psykiskt mycket dåligt, ångest mm när jag drack. Nu har jag inte druckit på över 70 dagar och psyket börjar bli mycket bättre. Lugnare och gladare:)
Hoppas du kan stå emot suget när det sätter in. Ha ingen alkohol hemma och tänk på att suget går över efter några minuter. Drick goda kolsyrade drycker i vinglasen istället. Jag tror på dig!

veronica

Ja det har varit riktig berg och dalbana..nåväl har haft en bra dag på jobbet och en hyfsad kväll hemma. Hoppas på att kunna sova, tack snälla ni för era uppmuntrande ord. Inget vin kväll trots sug.