Ensam46

Hej, vet inte om man får ställa en konkret fråga men jag provar. Jag har levt med samma man i 27 år, han har druckit mer eller mindre under hela vårt förhållande. Jag har lyckats lämna honom två gånger, men han har båda gångerna visat sig från sin charmigaste sida och fått komma tillbaka. Vi har två döttrar i 20 års åldern som fortfarande bor hemma. Drickandet pågår ofta i perioder som följs av ånger och ibland några AA möten, men denna gången är det annorlunda. Han har ingen ånger och visar en aggressiv sida som gör mig rädd. Främst tar han ut ilskan på en sv våra döttrar som han anser är boven till att vi inte kan bo ihop, han ser inte det är hans drickande som är problemet. Misstänker att han tar något mer än alkohol eftersom han nu uppvisar en helt ny aggressiv sida.
Vi har börjat diskutera bodelning, att jag ska lösa ut honom, men det är jätte svårt att komma någon vart. Han ör bitter och arg och säger bara att jag försöker lura honom igen oh denna gången ska han göra det surt för mig. Har någon tips på vart man kan vända sig? De två tidigare gångerna har det gått att diskuterar men nu är han bara arg och ändrar sig hela tiden. Vi är gifta.

Tack på förhand

Amanda

Varmt välkommen till forumet! Jag ser att det har gått ett par veckor sedan du gjorde ditt inlägg och att du inte har fått något svar än. Ibland kan det ta ett tag innan nya trådar kommer igång. Fortsätt gärna att skriva här och berätta om hur du har det och läs om andras erfarenheter om du vill. Fint att du har hittat hit!

Du beskriver så tydligt hur det har varit tidigare, att din mans drickande har återkommit i perioder och att dessa perioder har varvats med löften om att saker och ting ska bli annorlunda. Den här gången märker du av en förändring och en aggressiv sida som inte funnits där förut och som skrämmer dig. Klokt att du reagerar på detta och tar det på allvar! Så ska ingen behöva känna i en relation.

Ett första steg kan vara att ringa till Kvinnofridslinjen som är vana vid att personer som känner sig skrämda av partners beteende i en relation. De har telefonnummer 020-50 50 50. De har öppet dygnet runt och samtalet är gratis och syns inte på telefonräkningen.

Det går också bra att ringa till Alkohollinjen, som är en nationell stödtelefon som riktar sig till anhöriga till personer som dricker mycket alkohol. De har telefonnummer 020-84 44 48.

Ibland kan familjeterapi vara ett bra sätt att komma vidare i diskussioner om laddade frågor som bodelning. Där finns möjligheten att i lugn och ro prata om sin relation med en utomstående. Jag vet inte alls hur du ställer dig till detta, och hur du tror att din man skulle reagera på ett sådant förslag?

Till sist undrar jag om du har någon du kan prata med om hur det är för dig just nu? Ibland kan det vara skönt att få bolla med någon, antingen en närstående eller en professionell, för att få nya perspektiv på sin situation.

Det här är bara generella tankar från min sida, du väljer förstås själv hur du vill gå vidare. Återigen, varmt välkommen hit och fortsätt gärna att berätta!

Varma hälsningar,
Amanda, Alkoholhjälpen