Hej, jag sökte mig hit för ett år sedan ungeför, mitt drickande hade då börjat påverka mina nära och kära relationer. Jag höll upp i 6 månader men trodde att jag kunde hålla det på en lagom nivå och började igen. Nu har jag tyvärr upprepat historien som gjorde att jag försökte sluta. När jag dricker så blir jag ibland dum i skallen och säger och gör dumma saker , inget våldsamt men jag gör mina nära och kära ledsna. För var gång detta händer så blir mina ursäkter mindre värda... nu är de inte värda vatten. Det känns som att min hjärna är kidnappad, skulle ju aldrig göra så här nykter. Har förmodligen förlorat en fantastisk fru nu senast. Jag kan bara skylla mig själv.

Så beslutet måste bli att jag ska vara nykter. Sitter just nu i ett vaccum, jag kan inte be mer om ursäkt, jag säger förlåt ännu en gång men vet att den som lyssnar inte tror mig. Borde jobba men just kan jag inte koncentrera mig.

Trots all ångest och jobbiga tankar, på saker jag ställt till med, så kan jag glädja mig åt en dag utan a. Tänkte göra det lättare för mig denna gång genom att berätta för mina bästa vänner om mitt beslut om att sluta med a och vägen till denna punkt. De visste inget om detta innan så det krävdes en del kraft. Men nu är det gjort.

@mikbor71 så bra att du hittade tillbaka hit och har tagit beslutet att vara nykter idag. Imorgon har du möjlighet att ta samma beslut och fortsätta din resa tillsammans med oss.

En dag i taget – vi kämpar tillsammans och jag hejar på dig 🤗

@mikbor71 Bra att du är här ! Forumet hjälper mej jättemycket! Känner igen mej så väl! ”Förlåt, ska inte hända igen…” Men så tippar jag över gränsen igen och igen !!!!
Vi kan inte ändra det som varit, men ge oss en ny framtid!
Vi hjälp åt!! Tillsammans nyktra!
Skriv o läs här ! Det ger pepp o styrka!

@TessanTuss Tack för pepp. Har haft en vidrig natt med många tankar som hållit mig vaken. Det mest hemska är att jag inte kan göra något för tillfället för att vinna min älskade frus förtroende ännu en gång. Jag förstår nu att allt jag säger eller skriver till henne blir högst tveksamt ur hennes synvinkel och jag känner att det knappast hjälper att jag ber på mina bara knän. Jag måste stå ut med att vänta på vad hon bestämmer sig för. Nu dag 2 och vädret är fint.

@mikbor71 Nätterna blir hemska när tankarna maler!!! Tiden är vår vän! Det trasiga kommer kännas mindre jobbigt med tiden!
Ny dag!!! Vi kommer bli starka!
Jag tror att det är viktigt att vi är nyktra för VÅR egen skull, för att vi vill det!
Du är värd att må bra!!! Såklart jättesvårt för våra närstående att kunna lita på oss när vi tappar det gång efter gång!
För mej är det noll alkohol nu! Trott så många gånger att jag kan dricka lagom, som ”alla andra”. Ibland går det men ofta haveri!! Minns inte kvällen och ångest!!!
Svårt att förklara för familj o nära, men här kan vi stötta varandra!

Ännu en nykter dag! Försök göra något som skingrar fina tankar! Verkligen inte lätt, jag vet!!!!
Ta hand om dej! Fortsätt kämpa!

@TessanTuss jo ny dag med nya möjligheter men också en dag där de senate dumheterna ska bemötas. Frun vill ha en förklaring och jag kan inte förklara något för jag förstår inte själv vad som händer med mig när jag blir full. Det enda jag vet är att det inte skulle ha hänt om jag var nykter. Jag förstår om hon upplever det som psykisk misshandel, osäkerheten kring om det är denna fyllan som han kommer hitta på galenskap... eller nästa, och alla förlåt... lov om bättring etc.

@mikbor71 Tufft!!! Kanske du kan få lite stöttning i telefon hjälpen här…
Svårt att förklara, när man själv inte vet! Alkoholen kidnappar våra hjärnor😓
Fortsätt läs här om du vill/orkar! Här i forumet finns mycket klokskap från vänner med liknande upplevelser!

Fem dagar utan, inne på dag 6, inget sug . Jag har även med hjälp av vänner fått hjälp att se korrekt på min situation. Det har resulterat i att jag avslutat min relation med min fru
(i samförstånd) - ett förhållande som på senare år blivit väldigt destruktivt. Otroligt jobbigt då vi faktiskt älskar varandra men att olika omständigheter, som jag inte vill gå in på, har gjort att vi inte kan fortsätta. A har här varit ett sätt för mig att undvika tänka på de omständighetna som vi båda visste skulle sätta p för vårat äktenskap. Jävligt jobbigt just nu men förutsättningarna för en bättre framtid är nu på plats.

Det var en vecka det, det ironiska är att det inte har varit att vara uta a som varit det jobbiga. Men det är väldigt skönt och jobbigt att vara ärlig mot sig själv. All lämna en orsak till ett dåligt mående som underhållit en dålig lösning. Kämpar vidare. Stykrekramar till er alla.