Hoppa till huvudinnehåll
Hem

Mitt senaste pethprov visade 0,61. Nu har det varit semester så kanske ökat något. Men inte så värst mycket då jag egentligen under lång tid legat över referensvärdet. Om man utgår från ett värde på 0,8 ev 1,0 och jag har varit helt nykter i 19 dagar, tror ni jag klarar inom referensvärdet? Om jag visar över blir jag anmäld till transportstyrelsen. Har aldrig dock kört på fyllan, men känner mig anklagad att jag gör det. Alltid skött mitt jobb och har nära till jobbet och det jag behöver så använder sällan bilen dessutom. Vad tror ni? Tacksam för snabba svar!

Halveringstiden för peth är mellan 4 och 10 dagar. Om du låg på 0,8 eller 1.0 vid start blir det:
0,8 1,0
0,4. 0,5
0,2. 0,25
0,1. 0,12
0,05 0,06
Ska du visa nykterhet eller värden under 0,3? Det har pratats om att ändra gränsen till 0,2, men vet inte om det gjorts. Hur som helst, eftersom halveringstiden varierar stort mellan individer går det inte att säga säkert om du klarar dig eller inte. Det tar Mellan 12-40 dagar att få värden i närheten av 0,05 om du startar på 0,8/1. Vissa regioner räknar med snittad på 6 dagar och under 0,3 (eller 0,2) bör du ju iallafall hamna på 19 dagar utan a.

@badhabbits
Jag sökte hjälp för att minska alkoholintag och alkoholsug. I samband med detta togs Peth. Detta är mitt lägsta värde på de 5 pethprov jag tagit under mitt liv. Efter mitt andra pethprov läkaren tog i juni hotade läkaren att anmäla mig till transportstyrelsen då mitt värde var 0,61. Jag har aldrig kört onykter och jag känner mig orättvist behandlad då jag själv sökt hjälp. Men även att läkaren tog detta prov utan att informera mig. Samt att detta kontrollsystem finns innan man ens åkt fast för rattfylleri. Även om jag ”bara” dricker fredagar o lördagar och kör bil i veckorna blir man dömd, för pethvärdet kan överstiga 0,3. Men onykter kör jag inte vilket fall!