Hej! Jag har kikat in här förut. Flera gånger och tänkt att jag egentligen borde dricka mindre, men sen övertygat mig själv om att "nej, det går nog bra."

Jag har de senaste åren druckit flera gånger i veckan, emellanåt alla dagar i veckan i flera månader. Men nästan aldrig blivit för berusat. Jobb, hushåll, familj mm sköter jag om.

Men gångerna jag på kvällen/natten inte kunnat sluta dricka har blivit fler. Så nu får det vara stopp. Nu är jag här på riktigt. Det blir en längre vit period (en månad, två, tre?) att börja med och i de bästa av scenarion kan jag till slut ta lite vin till maten utan att ett glas blir till en flaska.

Hej & välkommen 🙏🏼 visst är det skönt att ta tag i saker så man nått sin gräns? Ibland måste man nå gränsen flera gånger innan man hittar styrkan att kavla upp ärmarna och göra nåt åt det hela.

Nu är du här iaf ☺️ Jag har hört att man förespråkar tre månaders nykterhet för att räta upp den kemiska obalansen i hjärnan. Har du tänkt fylla i alkoholkalendern? Göra självhjälpsprogrammet? Jag har gjort det och tycker det är superbra.
🩵