Hej!
Jag har nyligen träffat en man. Vi har setts ca 2 månader. Han har alkoholproblem och gör allt för att bli nykter. Han går på AA möten etc och sköter sitt jobb. Men han lider även av depression och har vart suicidal har han berättat. Han säger alla ” springer” så fort det vet. Men han är världens finaste och snällaste. Hur kan jag hjälpa honom? Han vet likt mig att han måste hjälpa sig själv men jag är så orolig vad som kan hända? Har någon liknande erfarenheter? Hur ska jag tänka?

Jag var länge vän med en kvinna vars man var bipolär och spelmissbrukare. Mitt ex är alkoholist och troligen bipolär. Mitt råd till dig är att ge dig inte in i en relation med en person som har så många allvarliga sjukdomstillstånd. Det är fruktansvärt nedbrytande att vara anhörig bara om det handlar om alkohol, men psykisk sjukdom utöver det? Det går inte att hantera. Det behövs professionell hjälp, det behövs sjukdomsinsikt, det behövs aktivt deltagande i behandling. Klart han säger att "alla flyr" men vad beror det troligen på? Min gissning är att ingen av sjukdomstillstånden behandlas effektivt och att det går ut över de närstående.

Tack för era kommenterar. Ja det är nytt så än så länge bra, jobb sköts etc.
Han går på behandling vart nykter i 4 år men fick återfall i början av året.
Det är bara så svårt att lämna men förstår ju jag borde kanske göra det.
Men han är så klok och fin och har bra kontakt med ex och ha barnen .. om än lite mindre. Jag får helt enkelt hitta en strategi.

Klok, fin, snygg, rolig... Mitt ex var allt det, men tyvärr var han också kaos på två ben. Man blir lite dum när man är kär, det är bara att inse. 🫣

Hej!
Jag har lyssnat inåt och pratat med honom och eftersom han väljer att ta all hjälp han kan få. Berättar och är ärlig med mig så har jag valt ge detta en chans. Alla förtjänar få en ny chans.. sen får vi se utvecklingen. Går den åt fel håll får jag tänka om.
Hoppas du kan komma fram till rätt beslut för dig?
Lycka till!