Jag gick tillbaka och gick på hans lovord. Han lovade att sluta dricka och skulle söka hjälp. Men han gjorde de aldrig utan han började dricka när han var iväg och ljög om det. Han hade aldrig någonsin sagt att han ska sluta dricka de har jag hittat på. Jag lyckades få han att gå parterapi dock gick de åt skogen då vi hade ett samtal och sedan avbokade psykologen flera gånger. Börjar dock undra om det är ett tecken? Att vi inte kommer kunna komma någon vart.
Nu sitter jag här hemma själv och gråter för 300 helgen i rad. Han var iväg och skulle komma hem, skrev att han var på väg, men hem kom han inte och inte ett ljud. Utan han gick till en kompis istället på fest. Tankarna snurrar, är jag utsatt för psykisk misshandel eller är det faktiskt jag som är boven? Vet varken in eller ut längre. Vill bara försvinna men vet inte vart jag ska ta vägen. Nytt bonde kan jag inte heller söka då vi båda äger nuvarande bostad. Vet inte alls vad jag ska göra. Mer än att jag inte orkar detta längre. Har inte heller några vänner kvar som det känns då jag blivit totalt isolerad och orklös. Får kanske vara glad att jag ändå insätt så mycket själv men hur tar man sig härifrån?

Psykiskt är det en utmaning om än enklare än att stanna.
Rent praktiskt är det inga problem om du vill ha råd kring det. Måla inte upp anledningar till att det är omöjligt ❤️

Strunta i att han är på fest, att han ljuger och dricker och inte deltar i behandlingen

Fokusera enbart på dig och din framtid.

Vännen - du behöver nog inse att han manipulerar dig. Du behöver ta dig därifrån. Det är inte okej att ha det så där. Prata med socialtjänsten eller en kvinnojour, be om stöd att ta dig loss. Er gemensamma bostad kan säljas, det löser sig. Men gå innan du är helt nedbruten!

@L3dsen
Hej.
Det har varit tufft länge, du talar om "300 helgen i rad" ... Manipulation hör till alkoholism, det där att du skulle ha hittat på.

Som jag upplever det är inte du boven, utan jag som läser detta tolkar ju det som att han mycket väl kan hålla mycket av dig men att han inte har förmågan att ha en sund relation eftersom alkoholen kommer före. Att den har honom i sitt grepp. Vill de inte själva arbeta för en annorlunda situation så tror jag att det många gånger går åt skogen för att de gör saker för att anhöriga "säger så". En tanke jag har. De måste vilja själva, om inte så blir det platt fall liksom.

Du fokuserar mycket på honom, lätt hänt för jag har själv varit där. Försök gå mera till dig själv, vad du behöver i en relation och lyssna på det. Och du - kanske en idé att mer se på hans handlingar än lyssna till hans ord.

Sköt om DIG.

KRAM!

@L3dsen

Jag har varit där , trott på hans lovord att söka hjälp under många år. De är experter på att ljuga och manipulera!!!
Satte en tydlig gräns aug 2023 till honom att en gång till det blir fylle period så separerar jag. Det höll i ett år.. och jag är i skilsmässoprocess. Han är nykter nu, flyttat till temporärt boende. Bönar, lockar och lovar att han aldrig ska dricka igen. Han har sökt hjälp på beroende mottagning.
Jag har bestämt mig att jag inte vill leva med en missbrukare . Litar inte ett smack på hans lovande om bot och bättring. Det räcker nu.
Jag har ringt Alkoholhjälpen, går på anhörigstöd för missbrukare och på Alanon möte och det hjälper mig framåt. Ska gå i anhörigstöd grupp. Försök att fokusera på dig -svårt men en liten sak i taget som du gör för att själv må bra.
Han är vuxen och få ta ansvar för sitt handlande och dess konsekvenser. Det ligger inte på dig.

Ett steg i taget
Ta hand om dig