Har just gått med i gruppen, är bara på dag 2 ännu. Har ångest över allt dumt jag gjort på fyllan och blir verkligen hjälpt av att läsa om andra med exakt samma upplevelser. Mitt första mål är att vara nykter i 1 månad men jag tror att jag nog är ”en sån” som aldrig bör dricka mer. Har försökt med att dricka måttfullt men 2av 3 gånger spårar det ändå ur och jag dricker alldeles för mycket. Jag börjar dock med en månad och sätter sedan ett nytt mål. Jag ska dock på en 60/års fest om 2 veckor och oroar mig för vad andra ska säga/tycka/fråga om jag inte dricker, Hur gör ni när ni ändå ”behöver” gå på fest. Skyller på att ”jag kör för att…” säger inget alls eller är modiga och säger sanningen jag dricker inte just nu? Bra tips att dricka läsk ur vinglas, blir mindre uppenbart då. Hur gör ni med alkoholfritt alternativ, är det bra (slipper lite frågor när det ser ut som jag dricker vin) eller är alkoholfritt vin en riskfaktor för återfall? Tacksam för alla tips hur jag ska hantera detta!

@baraettglastill hej och välkommen till oss ❤️

Jag har varit på fester och ibland inte behövt säga något alls utan bara bett om läsk och ingen frågar. Andra gånger har jag kört vita lögner om att jag måste ”tyvärr” (hehe) ta bilen pga behöver hämta någon senare eller kommer inte hinna komma i tid till festen annars. Nu är det ju dessutom oktober och då hade jag tänk att man kan köra med ”sober oktober” utan följdfrågor. Kan vara lite klurigt i början - fast det är aldrig någon som bryr sig så där jättemycket.

Bra jobbat med två dagar - jag tycker du har tagit bra beslut och vill ge dig rådet att fortsätta läsa och skriva av dig och vara här tillsammans med oss. Vi gör det tillsammans och här kommer du få stöd och hitta motivation.

Ha en fin dag 🤗

@baraettglastill Hej & välkommen hit!Ja till slut känner man att det bara är nog ,att det måste bli ett stopp på alla fyllor då det blivit för mycket fast man bara skulle mysa med 2 glas.Bra beslut att vilja ha & bestämma sig för ett mål.Mitt är att nu äntligen leva utan alkohol en dag i taget.Tycker det är klokt att sätta delmål som man sedan belönar sig med.Första veckan klarade jag av genom att unna / belöna mig med nåt lite sött varje kväll.Sedan har jag etappmål:2 veckor-1 månad-2 mån-3 mån-6mån.Nu har jag passerat 1 mån och firat med Spa vistelse som inföll med födelsedag.Jag försöker lägga till saker i min livsstil.Lite i taget.Morgonlöfte-kvällreflektion-vistelse & rörelse utomhus.Regelbundna måltider-Kurs 1 ggr/vecka osv….Bygger på med saker vartefter.Eftersom jag har svårt att sova & slappna av så måste jag fundera kring det & se vad jag kan göra för förändringar såsom kura skymning osv.Att läsa & skriva på detta forum är jättebra.Man får så många bra tips & tankar & slipper känna sig ensam med sina problem.Att gå på fest skulle jag lösa med att Be om cola / mineralvatten.I spa miljön där många drack alkohol så beställde jag en alkoholfri öl.Man får nog testa själv om man tycker att alkoholfria öl/vin triggar suget.Jag blir inte det utan tycker att det kan vara gott att unna sig utan biverkningar.Sist men inte minst:Inte ta det första glaset.Med en handlingsplan.Lite envist pannben.Avledande aktiviteter & vara beredd på ett tufft arbete med att arbeta med sitt mindset så kommer vi att klara det här med stöd av varandra.

Tack för stöd och bra tips! Dag 5 i dag och än så länge går det bra. Tror det är någon gång efter 1 månad det kommer bli svårare, när man börjar tänka att det här gick ju bra så nu kan jag väl ta ett glas eller två som lätt blir 7. Nej nu ska jag hålla i och hålla ut och inte ta det där glaset alls. Kroppen känns redan mycket bättre efter 5dagar, piggare och mindre ångest. Har till och med sprungit några kilometer i dag-känner mig stark