Någon mer som upplever enorma skillnader i personligheten när den anhöriga druckit? Jag tycker det är fruktansvärt jobbigt att min nyktra särbo blir en elak och hänsynslös person när han dricker. Vi har varit tillsammans i tre år och de första månaderna höll han sig till att dricka på helgerna men de senaste 2 1/2 åren har det varit varje kväll. För tre veckor sen ställde hans syskon ultimatum på honom och sa ”- sök hjälp annars gör vi orosanmälan till socialtjänsten ”
Han har hållit upp i 12 dagar sen drack han på lördagen och lite på söndagen. Igår hämtade han ut medicin mot suget, som han vägrar ta regelbundet utan tänker ta ”- om han blir sugen” han är väldigt tjurig och säger att han inte kan lita på någon…. Känns inte som att han tar det på allvar att vilja sluta då han hela tiden skyller ifrån sig. Hur står ni ut?

@Memyselfojag
Hej.
Jag har erfarenhet av detta "Dr Jekyll / Mr Hyde".

I början hade jag enormt svårt med det, alla fräck- och elakheter som kom ur honom, men allt eftersom jag fick mera kunskap och förståelse kring beroende så kunde jag hantera det bättre, i och med att jag upplevde att det så att säga var beroendet som talade under hans onyktra stunder.
Att göra skillnad på beroendesidan av personen och den nyktra sidan hos samma. Att det hela mera handlade om något annat än mig ... Så kom åtminstone jag att se det. Att beroende har enorma krafter över personer, vilket ger konsekvenser.

KRAM.