Ett ärligt försök!

677 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
John-Erik
Tjena Vinäger!

Välkommen tillbaka! En fundering jag har: För mig brukar det vara ett varsel s.a.s en bra stund (4-8 tim. kanske) innan jag ska dricka och söka avslappning via A. Det är inte så att jag får ett återfall och råkar halka och flaskan råkar hamna strupen. Man måste göra vissa "moves" för att det ska bli ett faktum
av det hela. Det är i detta läge man ska lägga lockelsen/suget i en vagn eller något och skicka åt h-e. Peta bort A-djävulen ur huvudet helt enkelt.
När A ska in så vet jag således mycket väl att A-förtäring kommer att ske. Brukar säga det högt t.o.m. inför mig själv " Ditt fyllesvin utan karaktär " o.s.v. om mig själv inga snälla ord och inte ämnat för utomstående att höra. Riktiga tillmälen, ändå blir det A. Man fattar vilka krafter som är igång. Så jag förstår dig Vinäger fullt ut. Träning funkar bra för mig i dessa stunder. Fokus på annat och avslappningen kommer som ett brev efteråt. Men... Inte träna direkt efter en sådan karatefylla som du utsatte dig för Vinäger. Promenader, frisk luft, vatten för vätskebalansen, B12 i massor. Örtagubben har B 12 i sprayform
Mycket bra och effektiv. Brett B-vitaminspektrum i övrigt är bara bra. Tiamin i synnerhet.

Önskar Dig, mig själv och alla andra A-latenta ett stort lycka till!

En dag i taget, en tim. kanske för de som är illa däran och kanske en minut i taget t.o.m.
Men vi håller ut för det är ljusare på andra sidan A, jag lovar: Jag har nämligen begåvats med möjligheten
att befinna mig där i detta nu. Den möjligheten gav jag mig själv och det var skönt att jag och kroppen
var eniga denna gång ;-)

Ha det bra

Hälsar

John

John-Erik
Mary

Helt korrekt! Det var inte så jag menade ... blev svårtolkat. kanske gick för mycket utifrån mitt eget tillstånd.
Således icke tillämpningbart för alla. Hoppas att den "röda tråden" som jag ville få fram ändå
är tillämplingsbar för vissa individer. Vi är ju alla olika.
Ber om ursäkt om det blev fel..Vill inte såra Vinäger.
Trillade ju dit själv i Påskas ordentligt så....
Tack för vänliga ord Mary

John

Btt
J-E Beskrev sitt eget fall

Så olika man kan läsa jag tyckte John Erik bara beskrev sitt "eget fall"

Btt
Själv är den hårdaste domaren , Vin äger

Självkritik kan förgöra en men vad ont har du gjort.
Du föll och nu har du rest dej upp precis som du ska.
Lycka till 😊

miss lyckad
Hej Vinäger..

Vad bra tankar du har kring sug och drickande..Planeringen som kan handla om lång tid framåt..Minns mig själv när vi skulle iväg på en resa med husbil.En av få gånger jag slapp vara chaufför i större sällskap..Jag hade tänkt att dricka alkohol på en resturang i staden och sedan skulle vi promenera till campingplatsen..Detta hade jag planer på i flera veckor..Jag drack ju under dom veckorna för hade ju inte kommit til min gräns än..Resturangen som valdes hade ingen alkohol..Jag blev jättesur och ville gå därifrån. Övriga i sällskapet(flera ungdomar) bl a ville stanna. Jag surade och kände mig riktigt blåst på konfekten..Jag hade fullt med alkohol i husbilen, men denna förberedelsen innan med att planera alkoholdrickandet gjorde mig förbannad..En alkoholist som inte fick sin substans..Jämförde ditt planerande ensam i huset..Att vi kan planera drickandet långt fram också..Skönt att du är på banan igen..Stor varm kram..

John-Erik
Stämmer

Jo så var det BTT. Hade inte en tanke på att skriva ner någon.
Det var hämtat från mina egna erfarenheter

Vinäger
Flyter på här!

Efter av naturliga skäl en massa magbesvär under dagen, har det nu lugnat ner sig. Vardagen återgår till det normala och jag kommer att vara nykter. För alltid hoppas jag förstås, men garanterat en lång period, vad nu det innebär.

Tack Li-Lo, jag blev alldeles varm i hjärtat!

Fina John och Mary: Tack för er omtänksamhet och era tankar. ♡ Jag är så glad för att det eventuella missförståndet reddes ut snabbt - och inte visade sig vara något. Även mindre konflikter är jobbiga när man känner sig lite svagare. Tänk att jag fortfarande tycker så i privatlivet, trots att jag har det jobb jag har.

Btt: Visst är den inre domaren sträng. Stenhård. Orden "vad ont har du gjort" gav mig en tankeställare. Tack!

miss lyckad: Åh, vad jag känner igen mig i den där besvikelsen. När man sett fram emot A och så bara finns det ingen. Och den där planeringen som påbörjas redan flera veckor i förväg, bara bekräftar hur mycket tid vi ägnar åt A, även när vi inte just köper eller dricker den. Längtar tills tankarna ger större plats åt annat. Tack för att du delar med dig! ♡

På tal om tankar på annat:
I dag fick jag veta att jag ska bli mormor igen! 💞🌸💗 Var nog en mening med att få veta just nu, snacka om att fokus hamnar någon annanstans.

Kram

Emma79
Grattis Mormor!!

Så fint att du är tillbaka med dina närvarande, varma och kloka kommentarer.

Du skrev någon gång att du alltid tagit hand om andra, var det inte så? Kan också blanda ihop men jag bara känner så starkt att du måste ta hand om dig själv.

Du är så värd det! Och mormor! Det måste vara otroligt ( iaf om jag kollar på morsan min som blir helknasig utanför all kontroll när hon är med sina barnbarn 😂)

Kram❣️

Mirabelle
Nämen grattis :)

Härligt att få mysa med barnbarn <3 små nyfödingar <3 Nu blev jag bebissjuk... Drömmer ofta om "surprise" bebisar, av någon anledning. Typ "plopp" öh jösses var jag GRAVID? Men var ska jag göra av den här??? Haha

John-Erik
Grattis Vinäger!

Hej!

Hoppas du mår bättre idag!
Och mormor igen, fantastiskt! Det som är bra när man trillat dit är att man vet hur mycket bättre livet är under tiden man låter bli.
Och viktigt.... har man haft nyktra perioder tidigare så är man ju i kunskap om att man klarat det tidigare och sannolikheten att man kan låta
bli är ju 100% av samma anledning. Dricker man varje dag så flyter ju allt ihop och nyanserna uteblir.
Har förstått att du är viktig här för många (även för u.t ska jag säga) så fint att du är fit igen och kan delge dina tankar för dina kompisar här
på forumet.

Mina absolut bästa hälsningar

John

Vinäger
Mirabelle!

Hittade detta angående dina drömmar:

"När en kvinna drömmer att hon föder barn utan att hon dessförinnan har varit havande betyder det att hon kommer att lyckas med det hon gett sig in i."

Det lät ju bra, det tror vi på! 😘

http://www.kolumbus.fi/seanhype/virtual/

Mirabelle
Ha!

Det var ju en suverän tolkning :) Den tänker jag tro på :) Tack för den!

Vinäger
John!

Än en gång, tack för fina ord.

När du skriver här i olika trådar upplever jag dig alltid som en riktigt äkta, trygg och vänlig person. Lugnet själv, liksom. Det finns flera, men du sticker ut, kanske för att du är man här där vi kvinnor dominerar bland trådar och inlägg. (Hoppas att det är ok att skriva så...) Tänker än en gång på att vi som har A-problem är så himla olika, precis vem som helst kan drabbas.

"Det som är bra när man trillat dit är att man vet hur mycket bättre livet är under tiden man låter bli."

Jag lägger till:

Och man vet av erfarenhet att det händer en massa bra saker i livet under tiden man själv inte är delaktig. Sådant som är lätt att missa.

Kram

John-Erik
Vinäger

Hej !

Vi är alla som du säger olika och vi är alla unika individer. Att vi trillat dit är ju slarv och lite arv kanske. Vem som helst kan drabbas
om man inte är uppmärksam på sig själv och sitt beteende.

Mycket bra tillagt. Kunde inte sagt det bättre..:-)

Tack själv Vinäger :-)

John

Jasmine
Hur har du det idag?

Skickar en påse energi och glädje till dig i cyberrymden... Kram..

Vinäger
Jag hade energi,

men nu har jag tappat bort den.

Läste de orden i dag och trodde först att det var jag som författat dem.

Här pratar vi om en periodare - i energimissbruk. Allt eller inget. Fullt eller tomt. Högt eller lågt.

Vill och tycker ju om att kommentera, ge råd och pepp här. Får nästan dåligt samvete när jag inte orkar. Men, som vi sagt många gånger, här växeldrar vi. När jag mår bättre, ger jag stöd, när jag mår sämre får jag detsamma. Hela grejen med forumets storhet. Jag läser allt och trycker små hjärtan här och där. ❤

Vill i alla fall passa på att välkomna hit alla nya, Granit, JenniferZ och allt vad ni har valt för nick. Det är på två sätt, detta med att hälsa välkommen. Å ena sidan är jag ledsen över att någon överhuvudtaget ska behöva vara här, å andra är jag glad för att vi som nu ändå har A-problem har hittat hit.

Men vet ni, även om jag just nu är lite orkeslös, så är det inte hela världen, inte alls...
För vet ni, jag är så in i helskotta nykter som man bara kan bli, har inte det minsta sug efter giftet...
Och det ni, det tänker jag ta tillvara och njuta av. Because I'm worth it!

Kram

Mirabelle
Energimissbrukare

Där satte du huvudet på spiken kära vän! Energimissbrukare. Vilket användbart ord. Det är ju DET jag är! Den benämningen tar jag med mig till nästa möte med psykologen :)

Vinäger
Jasmine!

Nu såg jag av en slump din kommentar. Tack, vad glad jag blev! ♡

Jag är verkligen specialist på att göra uppdateringar exakt samtidigt som andra gör det. Mitt svar kom således redan innan jag visste frågan.

Hur har du det nu? Är superglad för att du varit så stark de senaste dagarna. Det är ju inte svårt när det flyter på, det är i motgångarna man verkligen prövas.

Kram

Jasmine
Det var ju lustigt att jag skickade energi..

... precis det som du skrev att du tappat. Utan att du hade sett min kommentar🤔. Tankeöverföring.. Och tack för uppmuntran- känner mig ganska stolt över att jag klarat de här dagarna! Men, imorgon vänder det- då vaknar vi fulla av energi😉. Godnatt❤️

Vinäger
God morgon!

Ja, Jasmine och alla andra, i dag suger vi i oss vårsol och energi istället för vin, öl och annat skit. ♡

Liten stor
Hej

Grattis till goda nyheten och att du tog dig tillbaka från dippen! Nu håller vi det här!

JenniferZ
God morgon!

God morgon 😀. Jag måste också berömma dig för att du kom tillbaka så starkt. Du verkar ha en väldigt fin attityd mot dig själv. Förlåtande och realistisk. Att du inte grottar ner dig i vad som hänt och gör det jättestort. Nu är du ju på banan igen och det är det enda som betyder något.
Jag läser och inspireras. Känner att detta kommer bli en bra mycket enklare dag än igår. Känner mer ro i kroppen. Ha en jättefin dag, det är väl jättefint väder i Sverige nu?

Vinäger
Tack!

(Är så tacksam för alla kommentarer att jag snart kan ha ordet som automatisk rubrik ♡)

Liten stor, kul att du skriver mitt tidigare uttjatade motto "Nu håller vi det här". Det är f-n i mig på tiden att vi gör just det. Kom igen!

JenniferZ, har aldrig tänkt på att jag har en fin attityd mot mig själv. Tvärtom, tycker att jag är så dömande. Men jag kanske ska omvärdera det hela. Trots allt försöker jag se saker positivt, förutom de korta stunder jag deppar ner mig totalt. Nu när jag tänker efter har nog de stunderna blivit kortare och kortare. Tack för en liten ögonöppnare.

Den här veckan har det känts som att jag börjat min nykterhet i söndags kväll. Men det är faktiskt fem månader sedan i dag jag på allvar tog beslutet att försöka bli nykter. Ni som följt mig vet ju hur resan varit. Första två månaderna ingenting, sedan några mindre återfall - som jag är noga med följs av orden "utan att falla tillbaka i vanedrickandet" (Tack Mirabelle för citatet). Jag tänker inte låta förra helgens idiotdrickande förstöra fem månaders kamp. Never!

Jag vill njuta av alla positiva effekter de nyktra dagarna har gett mig. Och de är många, både de positiva effekterna och de nyktra dagarna - de hör ju liksom ihop. Går hand i hand, beroende av varandra. Precis som det ska vara. Och precis det tänker jag göra allt för att fortsätta uppnå, positiva effekter genom nyktra dagar.

I dag bär jag huvudet högt, hänger det inbillar jag mig att det är lättare att falla.

Kram

Mirabelle
Klokt!

Huvudet är tyngre än fötterna. Hänger det så tappar man balansen och faller huvudstupa ner i diket. Du ska gå rakryggad, med huvudet högt. Alla dina nyktra dagar, veckor, månader räknas. Din vansinneshelg är en fis i rymden. Kram!

Jasmine
Bra där😉

Huvudet högt och fötterna stadigt förankrade i jorden. Du står stabilt och nu håller vi det här!💪🌸💕

Emma79
❤️

Huvudet högt!

En sådan kristallklarhet I dina ord. Jag blir så glad att du återhämtat dig. Så inutihelvetes glad. Hoppas du finner styrkan att fortsätta såhär, o faller du tar du dig upp illa kvickt.

Sov gott !

Vinäger
Bubbel och öl i solen!

A-fritt tack och lov, fortfarande, förhoppningsvis under lång tid framöver... Inget fysiskt sug (L-glutaminet är otroligt effektivt) dock ett starkt psykiskt.

Istället för att, som sig bör, stolt skandera min nykterhet känner jag i dag mest en sorg över att jag inte vill - kan - dricka. Jag gillar inte min känsla, men kommer inte undan den.

Orkar inte vara stolt just nu. Men jag är nykter. Det räcker bra så.

Kram

Mirabelle
Det är nog så det är med känslor

De lever sitt eget liv, kommer och går... Det viktiga är nog att göra som du gör just nu, acceptera att så här känns det och lita på att det är övergående. Kram

Vinäger
Jag accepterar!

"Tvinga dig inte att fira". Bra uttryckt!

Att bara acceptera tror jag får mig att snart känna stolthet igen.

Ha en fin kväll alla kämpar. ♡

Miss_blondy
Får jag fråga

Vad är L-glutamin för något? Har läst om de förut i andra trådar. Hur hjälper den en? Hur känner du att det hjälper dig.Ochr kan man köpa de?

Tacksam för svar 😏

Sidor