Fd beroende

475 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Sigge69
U

T

Amanda igen...
Nyktersåinihelvete här på

Nyktersåinihelvete här på västkusten i alla fall😬😎🤘🏻🙋🏻‍♀️

IronWill
Ja

Uttråkad men nykter

Vaniljsmak
Nykter

Det enda som finns i glaset är Loka crush, hallonsmak.

Sigge69
H

J

Lilja74
Här är en till!

Nykter envis och beslutsam...
Inte lätt ikväll. Men SKA fixa det!

Sigge69
H

T

Sigge69
H

Y

Sigge69
H

H

Anxiete
Glädjedödare 😉

fördärva kvinnans dag på det viset 😂.....

Vaniljsmak
Bra jobbat!

40 dagar, imponerande! Jag är glad att jag snubblade in här hos dig, tycker om att läsa dina inlägg. Detta gång ska jag inte uppmana dig att kämpa då, då det inte verkar vara en kamp. Istället vill jag önska dig en solig och nykter lördag!

Sigge69
H

H

Sigge69
H

H

AlkoDHyperD
Sunt att andra känslor börjar komma, Sigge

Gnälligheten kanske har sitt ursprung ur någon viktig känsla?
Tänkte skriva lite mer, men är alldeles för trött
God natt

Elise64
Hitta annat att tänka på!

Första tiden är man så upptagen av att klara sitt uppdrag, även om man är fri från alkohol i kroppen har man det i tankarna... jag jobbar hårt nu på att fokusera och fylla mitt liv med annat, utsätter mig för att vara på samma platser som innan.men samtidigt börjat träna, något som jag tidigare valde bort pga alkohol.., träning gör en pigg och glad... ge inte upp.. gå ett steg till framåt, hejar på dig sigge69

Sigge69
J

T

Sigge69
Reflektion dag 41

J

Sigge69
J

U

AlkoDHyperD
Ta vilan när du behöver, Sigge

Jag har ju följt dig sedan du kom hit och känner igen mycket av de personlighetsdrag du beskriver. Toppar och dalar, all in, högvarv som slår i taket och behöver dämpas (tidigare med alkohol) svårt att värja sig mot alla intryck, mm
Jag antar att du även har en hel del aktivitet inuti huvudet som kan vara både spretig och lite för snabb ibland?
Man behöver inte ha diagnos för att ta hänsyn till sina svårigheter eller för att ha strategier som hjälper.
Jag skulle tro att det viktigaste för din fortsatta nykterhet är att ta pauser när du blir överhettad. Helst innan du känner dig stressad. Kanske stanna upp mitt i när du är på G och känner dig på topp. Inte låta varvtalen bli för höga - även om det just då är en härlig känsla. Det kan räcka med en paus och en stund i stillhet så du får möjlighet att hinna ikapp dig själv och kroppen och hjärnan får chans att tala om ifall du är trött.
Jag behövde vara sjukskriven en dag i veckan för att inte vägga varje veckoslut, men hur förklara för försäkringskassan när det inte är arbetsförmågan som är nedsatt (tvärtom) utan viloförmågan. Så det blir semester eller ledighet utan lön istället. För att jag insett värdet av att inte hamna i uppvarvningsspiralen som leder till behov av nervarvning på kemisk väg.
Likaså prioritera korta stunder i ett mörkt rum, eller inne i min bubbla (kan stänga ute världen om jag är inne i något fängslande, som att skriva, springa i skogen, simma i sjön, eller spela piano). Barnen protestrar men jag är orubblig där. Jag behöver hjärnvilan för att hålla långsiktigt.
Nykterheten är högsta prioritet, och förebyggande är nödvändigt när man har svårt med impulskontroll. Stress minskar förmågan att hejda de redan svårstoppade impulserna, alltså behöver stressnivåerna hållas så låga som möjligt. Jag som har adhd ligger redan på en hög stressnivå enbart av min överaktiva hjärna. Men en diagnos är endast ett samlingsnamn för ett knippe symptom, det räcker att se vad som är ens egna sårbarheter och hjälpa sig själv utifrån dem.
Lev väl och ge dig den omsorg du behöver

Sigge69
H

T

Sigge69
J

H

Sigge69
H

J

Sigge69
U

H

Vaniljsmak
Härligt

Underbar läsning! Hämtar styrka från det.

Carina
Wow!

Det är det enda jag vill skriva: WOW!

/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Sigge69
H

H

Ellan
Frihet

”Att slippa känna mig begränsad”... exakt så känner jag fortfarande. Den känslan tar jag med mig in i sömnen. Tacksamhet över den frihet jag känner. Tacksamhet över att vara närvarande.
Du gör ett fantastiskt jobb Sigge69.
Kram
Ellan

Sigge69
U

H

Sigge69
Y

H

AlkoDHyperD
Och så bra att du även skriver planen här

För dig själv och för andra. Fint att du även klarar känslan av grå mellanmjölk ibland, den som annars kan få oss att tappa sugen. Att vara i kicken av kamp och seger, så som det är i början, kommer ju att avta, och vårt största problem (iallafall vi som är dopamin/adrenalinjunkies) är ju utlligheten när det börjar bli långtråkigt och nykterheten är vardag.
Så låt mellanmjölken flöda!
När vi tror att vi är trista antar jag att andra fortfarande tycker vi är lite halvgalna 😂
Kram

Sidor

Låst tråd