Beroende

317 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Sigge69
"Hur många är nyktra idag ?

Tjo
Tänker att det är så jävla mkt fokus på alkohol i vårt samhälle, tänkte hur många på vårat alkoholforum som är nyktra idag ?
Vända på steken liksom💪🏼.
Så krita i min blogg om ni liksom jag,
Sigge69 nyktersåinihelvete precis hela dagen ✔️Se hur många vi blir 3..-30 .. - 300... 3000? Styrka !!

Amanda igen...
Nyktersåinihelvete här på

Nyktersåinihelvete här på västkusten i alla fall😬😎🤘🏻🙋🏻‍♀️

IronWill
Ja

Uttråkad men nykter

Vaniljsmak
Nykter

Det enda som finns i glaset är Loka crush, hallonsmak.

Sigge69
Nu är vi 4 💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼

Härligt
Nu är vi 4 nyktrasåinihelvete, kan vi bli 30 ?
Uttråkad...
gymma, jogga, promenera, bada
Gör ngt crazy!
Heja oss 🤘🏼

Lilja74
Här är en till!

Nykter envis och beslutsam...
Inte lätt ikväll. Men SKA fixa det!

Sigge69
Lilja grymt 💪🏼💪🏼💪🏼

Du skriver SKA fixa det!
Det tyder på STYRKA 💪🏼
Bra jobbat

Sigge69
Lilja grymt 💪🏼💪🏼💪🏼

Du skriver SKA fixa det!
Det tyder på STYRKA 💪🏼
Bra jobbat

Sigge69
Dag 40 ✔️"Krösamaja"

Tjo AF
Dag 40 och ett ✔️I min fina vita bok. Tänker känna, leva och ha alla mina sinnen påslagna, precis hela dagen. Igår tog jag 15 mg mirtazepin ist för 30 mg, inte alls lika trött som jag brukar vara.
Gött 💪🏼. Tänker laborera lite, ta 15 mg på kvällen och 15 mg på morgonen.
Sitter just nu i sängen och sörplar kaffe. Ska snart ner till gymmet för ett axelpass. Känns så skönt att jag kommit igång med träningen igen. Träning har alltid varit en viktig del av mitt liv. Spelat fotboll, hockey och tennis och jobbat som gyminstruktör.
Jag kom att tänka på att jag läst någonstans "att vi i Sverige är rankat som typ 3-4:e bästa landet att leva i, MEN samtidigt konsumerar vi mest antidepressiv medicin" hur kommer det sig? Läkarna iaf, vill ordinera motion istället för att skriva ut medicin i många fall. Tänkvärt.
Så denna dag skall jag fylla med: träning, promenad, sola & bada hos en polare. Ingen stress, bara vara är min melodi. Förut har min kropp gått på högvarv, nu går den så lugnt och fint. Underbart.
Måste berätta om en episod från gymmet häromdagen. En kvinna i dryga 40 årsåldern, vi kan kalla henne "Kajsa". Jag kallar henne "krösamaja" hon älskar att skvallra och helst då ngt smaskigt. Vi pratade om festen på nationaldagen... hon hade varit ute och hon sa, såg dig inte, var du inte ute? Jag svarade lite lojt "jag gillar inte att umgås med fulla människor" så nej, jag valde att stanna hemma. Hon tittade på mig med frågande blick, liksom, vad fan menar jag.... tänkte inte säga mera, men tänkte att byns skvallerkärring nr 1, kan ju få kabla ut denna positiva nyheten. Men var ju inte säker att det skulle ha ngt skvallervärde i o m att det var en positiv nyhet 😂
Jag sa vidare att jag har varit nykter i 37 dagar och tänker så förbli, är klar, har druckit min ranson. Så vi får se om krösamaja tycker att det finns ngt skvallervärde i det, jag tvivlar 😂.
Dag 40, fan det känns så bra att skriva det, dag 40.
Fortfarande inget sug, egentligen en gåta i sig, att ngt som varit så närvarande i mitt liv, bara försvann och dessutom helt utan saknad.
Fridens liljor ❤️
Kram S69

Anxiete
Glädjedödare 😉

fördärva kvinnans dag på det viset 😂.....

Vaniljsmak
Bra jobbat!

40 dagar, imponerande! Jag är glad att jag snubblade in här hos dig, tycker om att läsa dina inlägg. Detta gång ska jag inte uppmana dig att kämpa då, då det inte verkar vara en kamp. Istället vill jag önska dig en solig och nykter lördag!

Sigge69
Anxite & vaniljsmak & ni andra AF

Hej
Krösamaja vill ju helst ha smaskiga nyheter, gärna ngt riktigt klavertramp från någon, så att hon kan skvallra det vidare. Vi får se om hon även skvallrar om goda nyheter, jag är skeptisk 😂.
Vaniljsmak: jag är glad att du snubblade in "hos mig". Tack och jag önskar dig detsamma ❤️.
Nej någon kamp för min del är det inte, känner mig fri som en fågel och jag har ett mycket mer rikt liv nu, utan alkohol. Däremot satsar jag min kamp på att få balansen i mitt liv att bli ännu bättre. Just nu jobbar jag med att laborera med min medicin mirtazepin. Vill undvika min trötthet. Lutar nog åt att jag minskar och tar minimidosen 15 mg.
Nu väntar Poolen och sola och tjöta med en kompis och hans släkt.
Fånga dagen
Tänk på Pippis citat och ta beslut, jag lovar, det är såååå gött att vara nykter & få slippa skiten.
Kram S69

Sigge69
Reflektion dag 40 "kamp mot min trötthet"

Tjo AF
Fan, det är kämpigt nu, jag är som sagt så jävla trött! På morgonen kändes det bättre idag. Tog 15 mg mirtazepin på morgonen, vilket resulterade i att jag blev helt slut vid 14 tiden och lämnade vännen och gick hem och la mig, vaknade kl 18. Fan så här vill jag inte ha det.
Typiskt, den funkar egentligen bra på alla andra plan förutom min trötthet. Fast jag har fan blivit en "tråkigare människa" också.
Ha ha ha mkt gnäll så här på lördagskvällen från mig, men måste göra ngt åt det. Hade En tid för uppföljning på beroendemottagningen,men pratade in på svararen att jag inte kunde komma pga jobb, bad om ny tid. Gått nästan 14 dagar nu, ingen tid ännu.
Nu hejar vi på svääääääärje🇸🇪
Kram från en gnällig S69

AlkoDHyperD
Sunt att andra känslor börjar komma, Sigge

Gnälligheten kanske har sitt ursprung ur någon viktig känsla?
Tänkte skriva lite mer, men är alldeles för trött
God natt

Elise64
Hitta annat att tänka på!

Första tiden är man så upptagen av att klara sitt uppdrag, även om man är fri från alkohol i kroppen har man det i tankarna... jag jobbar hårt nu på att fokusera och fylla mitt liv med annat, utsätter mig för att vara på samma platser som innan.men samtidigt börjat träna, något som jag tidigare valde bort pga alkohol.., träning gör en pigg och glad... ge inte upp.. gå ett steg till framåt, hejar på dig sigge69

Sigge69
Dag 41 "Slängt offerkoftan åt fanders"

Tjo AF
Dag 41 är här, ett prydligt ✔️ I min fina vita bok.
Igår var jag gnällig och höll mig för mig själv mestadels. En skitdag. Men jag avslutade den med en underbar kvälls/nattpromenad.
Idag är jag piggare 💪🏼. Känner mig inte alls lika trött som jag brukar. Jag kommer endast att ta minimidosen av mirtazepin 15 mg vid sänggående. Jag har knappt tagit en alvedon i mitt liv tidigare, så 15 mg tror och hoppas jag är enough! Jag har Gymmat 4 ggr även denna vecka, trots min jäkla trötthet. Tänker besöka gymmet ikväll med. Det är en bra "medicin" fylla på må bra känslan och fylla på mitt seratonin.
Väntar ju på tid på BM, men känner att det inte är ett alternativ att dela 15 mg kväll - 15 mg morgon. Hoppas och tror att det räcker med 15 mg kvällen. Är lite skraj för att "hålet" i magen ska göra sig påmind igen. Men i o m att jag agit beslutet att inte dricka så lugnar det mina tankar och ev oro.
Dag 41 och nu är det slutgnällt från sigges sida. Sitter och sörplar kaffe i soffan. Vad ska jag fylla denna underbara dag med?
Det lutar nog åt att det blir en dag till sjöss. Sola och bada och bara vara. Det är för varmt att fixa i trädgården. Fånga dagen, det ska jag göra. Min semester börjar den 20 juni, vi avslutar med en sommarfest på jobbet. Jag kommer dricka 2 heineken 0.0% och dra först från festen och ut på semester. Det är nya tider, Sigge som alltid var den som såg till att det blev drag på festerna, lämnar dom numera först. 😂😂.
Semester till den 24 juli, ska bli så skönt! Kommer ju komma tillbaka till jobbet i ett prima skick. Förr om åren drack jag alkohol varje dag på mina semestrar. Att jag skriver om saker som kommer hända längre fram är en nyhet för mig, har aldrig orkat ta in vad som ska hända framledes. Det känner jag är en jävla styrka att jag kan göra det nu, iaf lite framåt.
Jag är jag med alla mina fel och brister! Vill inte vara ngn som ständigt är trött och inte vill delta i det som kallas livet. Jag är en man som är fylld av känslor, positiva energier med en nyfikenhet, vill känna och uppleva! Jag vill inte ändra på ngt. Mina depressioner har gjort att jag vet vad riktig lycka/ glädje är. Min oro/ stress/ångest har gjort att jag vet att uppskatta harmoni och lugn och ro (fast inte för lugnt 😂) mina fyllor och alkoholberoende har gjort att jag uppskattar att vara klar i pallet och ta nyktra beslut.
Spretigt inlägg, men jag är ju spretig och fylld med känslor, som ni vet.
Dag 41 jag lovar mig själv att vara nykter såinihelvete precis hela denna dag!
Önskar er alla fridens liljor och ett liv utan beroende!
Kram S69

Sigge69
Reflektion dag 41

Tjo
Nyss hemkommen efter en underbar dag till sjöss. Vi hämtade upp min mor innan också, så drog vi ut till en ö, som jag tillbringat stora delar av min uppväxt på. Vädret bjöd som vanligt numera, på en varm solig dag. Båtresan tog ca 1 Tim till våran ö. Älskar vatten, vilka färger, ett hundratals olika nyanser av blått. Fantastico.
Vi mumsade på sallad och mineralvatten och verkligen insöp allt det vackra på ön. Solade och badade, livskvalité!
Mår så jävla bra nu, tror att det var modellen att minska till minimidosen mirtazepin, inte alls trött idag. Älskart! Så nu blir det krubb och en sväng med min lille vän, sedan väntar gymmet och ett härligt armpass + förbränning.
Take care alla Goa BP (beroendepersonligheter)
Kram S69

Sigge69
Dag 42 "upp och ner, ner och upp"

Tjo AF
Dag 42 här och ännu ett prydligt ✔️ I min fina vita bok.
Ja vad ska man skriva, känner mig trött, känns som jag inte är lika glad, positiv och aktiv längre. Vaknade säkert 8-10 ggr natten som var. Givetvis blir man seg och trött av det. Jag brukar vara supersocial på jobbet, men känner inte samma glädje längre.
Idag har jag stått som vanligt i centrum och hållt i dagens tillställning. Med mic längst fram och sett till att allt har flutit på. Men jag gör det inte med samma passion och glädje längre. Vet inte varför. Hursomhelst dagen gick bra och resan hem på antibus blev ingen vidare go upplevekse, det fullkomligt öste ner regn. Att åka hoj när det regnar är ingen skön upplevelse, det är fan t o m skönare att åka pendeltåg 😂. Pendeltåg = boskapsvagn! Kom hem dyngsur men välbehållen. Jag har fått ett ännu större behov av att få egentid, utan input, utan samtal. Ett behov av att få vara själv och bara få vara, helst i tystnad. Jag behöver ngn timme efter hemkomst. Inte lätt för mina närstående att ta/ känna in det. Det är liksom inget som är fel, är bara så jävla trött! Tystnad är jag i stort behov av, ännu mer efter att jag tagit beslut om nykterhet. Förr drack jag alkohol för att orka med ljud, surr, människor, att orka vara social. Vet att det låter hemskt, men jag orkade på ett helt annat sätt med alltomkring. Blir väl en eremit till slut!
Nu har jag tagit tillflykt i vårat sovrum, med stängd dörr. Lagt mig i sängen och njuter av lugnet, tystnaden och att bara få vara.
42 dagen idag, är fortsatt stark i min vilja att helt skippa alkohol. Idag på middagen blev jag serverad cider, men jag kollade flaskan och den innehöll 0.7% alkohol, så jag hällde ut det pch fyllde på med lokavatten istället. Vill INTE ha ngt med alkohol i!
Ska sova 1 timme nu och hämta kraft. Hoppas jag kirrar gymmet ikväll, behöver träningen. Det är balsam för min själ.
Hela veckan är det fullt drag och jag håller i det mesta och måste leverera! Den 20 juni går jag på semester, fan vad kag behöver den! Ser verkligen fram mot att få slippa tider och bara få vara. Göra det jag vill, när kag vill om jag vill.
Som ni ser går mitt liv/ sinnesstämning upp och ner, ner och upp.
Det är väl det som kallas livet.
Gnälligt, spretigt inlägg.
Var rädda om er!
Kram S69

AlkoDHyperD
Ta vilan när du behöver, Sigge

Jag har ju följt dig sedan du kom hit och känner igen mycket av de personlighetsdrag du beskriver. Toppar och dalar, all in, högvarv som slår i taket och behöver dämpas (tidigare med alkohol) svårt att värja sig mot alla intryck, mm
Jag antar att du även har en hel del aktivitet inuti huvudet som kan vara både spretig och lite för snabb ibland?
Man behöver inte ha diagnos för att ta hänsyn till sina svårigheter eller för att ha strategier som hjälper.
Jag skulle tro att det viktigaste för din fortsatta nykterhet är att ta pauser när du blir överhettad. Helst innan du känner dig stressad. Kanske stanna upp mitt i när du är på G och känner dig på topp. Inte låta varvtalen bli för höga - även om det just då är en härlig känsla. Det kan räcka med en paus och en stund i stillhet så du får möjlighet att hinna ikapp dig själv och kroppen och hjärnan får chans att tala om ifall du är trött.
Jag behövde vara sjukskriven en dag i veckan för att inte vägga varje veckoslut, men hur förklara för försäkringskassan när det inte är arbetsförmågan som är nedsatt (tvärtom) utan viloförmågan. Så det blir semester eller ledighet utan lön istället. För att jag insett värdet av att inte hamna i uppvarvningsspiralen som leder till behov av nervarvning på kemisk väg.
Likaså prioritera korta stunder i ett mörkt rum, eller inne i min bubbla (kan stänga ute världen om jag är inne i något fängslande, som att skriva, springa i skogen, simma i sjön, eller spela piano). Barnen protestrar men jag är orubblig där. Jag behöver hjärnvilan för att hålla långsiktigt.
Nykterheten är högsta prioritet, och förebyggande är nödvändigt när man har svårt med impulskontroll. Stress minskar förmågan att hejda de redan svårstoppade impulserna, alltså behöver stressnivåerna hållas så låga som möjligt. Jag som har adhd ligger redan på en hög stressnivå enbart av min överaktiva hjärna. Men en diagnos är endast ett samlingsnamn för ett knippe symptom, det räcker att se vad som är ens egna sårbarheter och hjälpa sig själv utifrån dem.
Lev väl och ge dig den omsorg du behöver

Sigge69
Dag 43 "boskapsvagnen"

Tjo AF
Sitter på "boskapsvahgnen" på väg till jobbet. Första gången, sedan jag köpte antibus den 5 maj. Har läst ditt inlägg ADHD och du jan verkligen sätta ord på känslor, stämningar i just Love it!
Du och jag är lika i mångt och mycket. Du förstår, uppskattar det. Jag har ju som sagt använt alkohol till att bedöva mig, stånga ute alla jävla intryck, för en stund iaf. Andra aktiviteter som jag ägnat mig åt är: betting (men liksom alkoholen har jag lagt ner det) sedan funkar ju schack och hård fysisk träning också. Det är mina ventiler, liksom min "bubbla". Märker att jag har ett mycket större behov av det nu. Min nykterhet gör ju mina sinnen ännu starkare, tar in allt.
Så alkoholen har hjälpt mig på så sätt att min hjärna fått vila.
Igår sov jag från 18.30 - imorse, vaknade 5 ggr, tog åter 30 mg dosen mirtazepin igår. Behöver nog den dosen. Får hittaverktyg att kämpa mot min trötthet.
Känner mig lite tråkig inuläget, jag är har blivit lite mellanmjölk 😂😂. Känner inte riktigt igen mig, kommer jag bli som "en man som heter Ove?" 😂😂
Frågade min fru igår.."är det lattjo att ha mig som man?" Trött, lite apatisk, normal, mellanmjölk Svensson ? JA svarade hon direkt. Ja, jag får väl tro på henne då 😂. Får väl låta allt sjunka in, jag har ju en tendens till att gilla snabba lösningar.
Så gamle Sigge TÅLAMOD och UTHÅLLIGHET är det som gäller, dessutom kan jag stolt triumfera att jag varit vit som snö i 43 dagar och det kan ingen jävel a ifrån mig 💪🏼. Brukar köra den strofen till mina nära.
Idag får gymmet ett 2 timmarsbesök av mig. Armpass och förbränning = balsam för själen.
Fridens liljor
KramS69

Sigge69
Reflektion dag 43 "Rom byggdes inte på en dag"

Tjo AF
Adhd, tack för tips & trix!
Jag ska försöka föregå när varvnålen börjar gå mot rött. Stanna upp, ta en paus, påminna mig, vad jag ska göra.
Behöver min ensamtid, låta mig få vara i min bubbla emellanåt.
Fylla på energi, låta min hjärna få återhämtning.
Balans - kost- motion - sömn.
Få min omgivning att förstå att det inte är ngt fel, bara att jag behöver få vara i min bubbla emellanåt, för att orka leva.
Hursomhelst känner jag så här "Rom byggdes inte på en dag"
Fokus är och har varit att bli totalt alkoholfri (43 dagar nu) mallig JA, stolt JA. Träning 4 ggr i veckan, har avverkat 2 v nu och går in på min 3:e vecka nu.
Nu ska jag koppla på paus, stopp, bubblan, återhämtning också. Tror det här kan bli riktigt jävla bra!
Fast jag är ödmjuk i allt detta, vet att min väg är enkelspårig och utan skyddsräcken, kan lätt hamna i diket.
Var i stan idag, vid kl 15 satt det fullt med människor på uteserveringarna och drack öl. Jag zoomade liksom in människorna och ölen. De såg ut ha det så mysigt, ölen såg kyld ut med skummet upp till kanten. Tänkte ett tag för mig själv att: de är ju fan att inte jag kan sitta där och njuta av en kall öl. Men lika snabbt som den tanken kom, kom bilder upp varför jag inte kan/vill/ ska sitta där. Tänkte på min ångest, beroende som till slut fick mig att vilja vara berusad för att orka med att vara vaken, att leva. Fy fan rent ut sagt! Det vill jag aldrig vara med om mer i mitt liv. Vill aldrig mer ligga i fosterställning med händerna istoppade mellan mina knän. Så min romantiserade bild av att sitta och dricka kalla öl på en uteservering försvann åt fanders och det nästan direkt. Fan, vad jag är bra!!! Rom byggdes inte på en dag. Men jag har iaf lagt en grund till att börja bygga på.
Kram S69

Sigge69
Dag 44 "Hujedamig, vilken dag"

Tjo AF
Dag 44 är här, vet ni vad? Jag tänker vara nykter såinihelvete precis hela dagen, trots att det varit en jävligt stressig dag. Plitar ner ett prydligt ✔️I min fina vita bok.Jag har fan inte suttit på röven något idag, fullt ös inför skolavslutning och student. Drog in till vilrummet i 20 min och stirrade in i väggen, på lunchen. Håller som sagt i det mesta på våran skola, så det gäller att ha "många bollar i luften" samtidigt. Helt slut, särskilt i pallet åkte jag hem med min bil denna dag i åska och skyfall. Kände i hjärtat att det liksom sticker i det, höll min vänstra arm i högt läge under hemfärden. Har haft känningar i mitt hjärta tidigare (högt blodtryck) men det har blivit bättre i o m att jag slutat med alkohol och börjat med blodtrycks medicin. Nu ligger jag i soffan och det känns bättre igen. Men stress, klarar jag sämre numera en innan. Ser fram mot att få gå på semester om 1 vecka. Inga tider, bara vara!
En sådan här dag i min svarta skitiga solkiga bok, hade jag alla ggr hällt upp 2* 12cl whiskey och rensat/ bedövat min hjärna/ känslor. Men i min nya fina vita bok, låter jag känslorna få vara och jag vilar, fyller på läkermina energier i tystnad. Det är bättre! Kommer dra ner till gymmet om en timme och köra ett hårdpass och fylla på seratoninet och må bra känslan.
44 dagar utan ens en tillstymmelse droppe alkohol.
Snart halvvägs i min fina vita bok.
Önskar er alla fridens liljor
Kram S69

Sigge69
Reflektion dag 44 "Nykter = livskvalité"

Tjo
Dagens reflektion så här dag 44:
Jag känner mig så glad, lycklig, tillfreds och rik över att jag tagit beslut om total nykterhet. Är så glad och tacksam att jag insett att den drycken inte får någon mer plats i mitt liv.
Kroppen är en fantastisk mackapär på att reparera sig.
Det är så jävla gott att tillbringa mitt liv i den fina vita boken.
Har så enormt mycket mer tid och liv numera. Try it you Will like it its non alcoholic.
Jag Älskart ❤️
Kram S69

Vaniljsmak
Härligt

Underbar läsning! Hämtar styrka från det.

Carina
Wow!

Det är det enda jag vill skriva: WOW!

/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Sigge69
Dag 45 "den blomstertid nu kommer"

Hej AF
Vill börja med att säga TACK till ovan kommentarer, det värmer mitt hjärta. Dag 45 idag, ett nytt prydligt ✔️I min fina vita bok.
Idag äntrade jag min antibus och åkte till jobbet, på vägen så övade jag på min sång. Jag hade en överraskning till våra elever. Sedan var det stipendieutdelningar och sommarlovstal m.m. Blev så där lyckat som man hade hoppats innan.
Eftermiddagen bestod sv uteaktiviteter, vi lirade brännboll och kastade frisbee i ett underbart soligt väder. Antibusen hemåt, gled fram mullrande på landsvägarna.
Nu återhämtning, tystnad, behöver det. Tänk att jag bytt ut alkoholen och ersatt den med egentid, med tystnad. Kom på en sak 😂😂😂, vet ni vad? Jag fick en fin flaska rödvin (årgångsvin) i present, som tack för läsåret av föräldrar till mina elever. Garvade för mig själv när jag såg att det var en vinflaska, kollade procenten, av gammal vana.. 14%, den hade jag uppskattat när jag höll till i den svarta, skitiga och solkiga boken. Den hade jag korkat upp nu vid hemkomst och druckit den som typ saft. Känt mig lite berusad och avslappnad.
Nu är ju det här nya fina vita boken och då blir ju storyn så här istället. Jag ger den till min fru istället, hon älskar goda viner och särskilt röda. Hon kommer njuta och uppskatta den. Som sagt, jag är sååååå glad att jag slipper alkohol, så mig gör det inte ett smack. Jag gillar ju att utmana mig i min nykterhet, vill att mina nära och kära ska vara som vanligt dvs gå för fan "inte på tå" för min skull. jag lever egentligen som vanligt, fast utan alkohol.
När jag tänker tillbaka, när alkoholen styrde och ställde med mitt liv, så var alkoholen tamigfan överallt. Nu har jag såååå mycket tid till att göra annat, slipper känna mig begränsad, det är verkligen en ynnest!
Imorgon ska jag hålla i studentavslutningen, kommer utsövd, påfylld med en jäkla massa positiva energier till den.
Men först ska jag njuta av kvällen, gymmet ska få ett besök och sedan en härlig kvällspromenad.
Önskar er alla en fridens liljor kväll.
Kram S69

Ellan
Frihet

”Att slippa känna mig begränsad”... exakt så känner jag fortfarande. Den känslan tar jag med mig in i sömnen. Tacksamhet över den frihet jag känner. Tacksamhet över att vara närvarande.
Du gör ett fantastiskt jobb Sigge69.
Kram
Ellan

Sigge69
Dag 46 "studentdagen"

Hej AF
Dag 46 & ett prydligt ✔️ I min fina vita bok. Denna dag var det återigen skolavslutning, denna gång student. Underbar tripp till plugget med antibus och hela dagen blev så bra som hade hoppats den skulle bli. Höll uppskattat tal, vi dansade och hade så mysigt tillsammans och ner mina studenter sprungit ut, så gick jag och satte mig i ensamhet en stund. När jag satt där så kände jag mig STOLT över mig själv och vad jag utträttat efter min resa nåde botten i träskhelvetet den 30 april. TNE - vårdavdelning till den 4 maj. Köpte antibus mc den 5 maj. La alla kort på bordet till familj, släkt, vänner, jobbet. Var sjukskriven till den 30 maj, avbröt behandlingen 1:a dagen. Hävde min sjukskrivning och gick tillbaka till jobb den 15 maj. Åter på jobbet, med en kropp som var"rak som en fura". Gav mig fan på att fixa både jobb och att ge fan i alkohol. Fixade och hålla i min dotters 25 årsparty den 17 maj. Stått som vanligt längst fram och hållt i det mesta på mitt jobb.Nu satt jag där i min ensamhet, nöjd, glad och stolt över att jag fixat allt. Kramade om mina elever och önskade dom lycka till och på återseende ❤️.
Njöt extra mkt av min antibusresa hem. Skönt att jag fixade det! Det var nära att det gick precis åt helvete med allt. Men vilken tur att man alltid har ett val att göra och jag valde livet.
Kram S69

Sigge69
Dag 47 "Öppenhet ✔️Nykter ✔️, träning ✔️, jobbar✔️"

Tjo AF
Dag 47 är här, det är en LÖRDAG! Men det är liksom förr i min skitiga bok ingen skillnad på vilken dag det är. Vardag som helgdag är numera Sigge nykter och inte alltså begränsad. Ett prydligt ✔️I min fina vita bok. Tänker vara nykter såinihelvete precis hela denna lördag.
Som min ämnesrad beskriver så är dessa tre ting nu igång.
- Öppenhet (för mina nära & kära)
- Nykterhet (stabila 47 dagar vita)
- träning (4 ggr/v, är inne på v3)
- jobbet (jobbat sedan 15/5)
Så såg min plan ut. Jag började med att lägga korten på bordet, till mina nära & kära, därefter till min chef samt kollegor. Därefter gick jag allin på att vara och hålla mig nykter. Därefter kopplade jag på gymträning och kondition. Där är jag nu. Känns som 4 stabila ✔️Och att min plan fungerar. Tänkte berätta om hur var och en av mina 4 "to do" har fungerat.
ÖPPENHET: Som sagt, jag bestämde mig för att vara totalt öppen med min livssituation dvs mitt alkoholberoende (självmedicinering). Först fick familjen veta läget, sedan en del släktingar. Därefter pratade jag med min chef samt mitt arbetslag, kompisar fick också info. Jag är öppen i detta, men inte så att jag står med megafon och skriker ut: jag är Sigge och jag är alkis. Alltså inte gränslös, krösamaja fick dock veta 😂, så det är nog mååååånga som vet. Hursomhelst min plan för öppenhet ✔️. Nästa punkt NYKTERHET: Har gått hur bra som helst, min öppenhet hjälper min nykterhet. Jag håller på att bygga upp mitt förtroende dels för mig själv samt att mina nära och kära och övriga också vill få ett bevis, på att det går att lita på mig i denna fråga. Jag bygger upp deras förtroende för mig. Inte vacklat ngn dag i min nykterhet. Har utmanat min nykterhet med AW, fester, sjöliv, sol och bad m.m. Dock kan jag ibland känna mig lite väl mellanmjölkig och tråkig 😂. Grå beige normal blä. Men det går över. Så min plan för nykterhet ✔️. JOBBET: Som sagt var sjukskriven fr 30/4 - 30/5. Jobbet visste min sits, de planerade och skulle täcka upp min tjänst till den 30/5. Men jag avbröt min sjukskrivning den 14/5 och var åter på jobbet den 15/5. Min första dag fick jag liksom gå bredvid och bara vara. Kramades säkert över 100 ungdomar. Men den känslan att gå bredvid ligger inte för mig. Så jag informerade min chef samt övrig personal att jag tackar för deras hjälp och stöd och att det var rart av dom. Men jag vill inte ha ngn jävla anpassning, vill inte ha ngr allmosor. Jag är för fan inte sjuk, jag är bara alkoholist😂😎. Tänkte och sa, nu behöver ni ju inte vara oroliga, förut hade jag förstått det i min svarta skitiga bok, fast jag skötte mitt jobb till punkt och pricka även då. Men nu i o m min nykterhet kommer jag ju göra ett ännu bättre jobb än innan. En reflektion av att vara öppen på sin arbetsplats är: folk liksom är skraja, nervösa och går på tå. Känsligt att prata känslor och beroende. Vet ju att det finns mer kollegor som befinner sig i riskbruk. Men jag känner att jag ville visa att jag är fullt kapabel från dag 1 att sköta mitt jobb, precis lika bra som innan. Nu när det är lördag och jag fixat allt och gått längst fram och som vanligt hållt i det mesta som sker på skolan kan jag stolt plita ner ett ✔️ för jobb också. Jävlar vad bra jag är! Gör skillnad!
Sista punkten TRÄNING: Är inne på min v3. Tränar på gymmet och kör hårdträning som förr. Känns som balsam för min själ, kroppen är fantastisk på att reparera sig.
Tränar minst 4 ggr i veckan. Min egentid och jag mår så jävla bra av att träna. Så ett ✔️För träning också. jag tänker fortsätta att fixa ovan nämnda strategiska valda punkterna.
Sedan kommer jag successivt lägga till mer mål.
Men inte idag, det räcker för nu.
Fridens liljor på er ❤️
Kram S69

AlkoDHyperD
Och så bra att du även skriver planen här

För dig själv och för andra. Fint att du även klarar känslan av grå mellanmjölk ibland, den som annars kan få oss att tappa sugen. Att vara i kicken av kamp och seger, så som det är i början, kommer ju att avta, och vårt största problem (iallafall vi som är dopamin/adrenalinjunkies) är ju utlligheten när det börjar bli långtråkigt och nykterheten är vardag.
Så låt mellanmjölken flöda!
När vi tror att vi är trista antar jag att andra fortfarande tycker vi är lite halvgalna 😂
Kram

Sidor