Beroende

390 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Sigge69
Dag 48 "mellanmjölk, neutral, beige & trött"

Hejsan AF
Dag 48 och det börjar bli tjatigt detta 😉, men även denna dag tänker jag vara nykter såinihelvete precis hela dagen. Ett nytt prydligt ✔️ I min fina vita bok alltså.
Jag känner mig som ovan nämda ämnesrad dvs mellanmjölk, beige, neutral, kastrerad, lat, energilös, tråkig, trött & nykter. Men va fan, det sista ordet nykter, slår ju bort allt det andra negativa egenheterna. Jag sover dåligt och har gjort det en ganska lång tid, klart att det påverkar mig. Men kära vänner, Sigge passar inte i offerkofta!!! Så jag river den i två delar och fokuserar på min nykterhet och gläds med den istället. Som du skriver AdHD är jag väl tillräckligt galen ändå. Men som kick/adrenalin sökare så är det inte mycket kickar i mitt liv numera. Jag som alltid varit en rebell, kört mitt egna race och älskat att vara annorlunda både till det yttre som mitt inre, är nu en vanlig medelsvensson HJÄLP😱, med villa, barn, bil, vovve. Hujedamig 😂😂. Jag som älskar att vara kreativ och gå utanför ramarna. Jodå lite wild and crasy tankar har jag ändå. Rasmus på luffen har alltid varit en favorit för mig bland Astrid Lindgrens verk. Luffare, fan vad härligt. Ta dagen som den kommer och "wherever i lay My hat, Thats My home 🎶🎵. Alltså Jesus, han var ju en riktig luffare, han vandrade utan ägodelar och stannade och tjötade med folk, tog dagen som den kom och var fri som en fågel.
Alltid älskat att vara oberoende och att vara fri. 😂Det lät ju bra "alltid älskat att vara oberoende" 😂. Ja ja, men ni vet ju vad jag menar. Fan, vi lever ju så fel. Ekorrhjulet snurrar fort som fan, vi ska jobba minst heltid, fixa en bra uppväxt och grund till våra barn, skriva lappar/SmS till varandra. Ha en hög materiell standard. Krav krav krav! Läste ngnstans att Svedala är rankat som nr 3 i världen som bästa land att leva i. Men läste vidare att vi konsumerar mest antidepressiva mediciner i hela världen. Hur i helvete, går den ekvationen ihop? Alltså, lycka är INTE pengar och en massa materiella saker. Tror fan att vi bedövar oss med ex alkohol, för att få känna oss lite som Rasmus på luffen dvs fri som en fågel. Samtidigt som vi befinner oss i detta jävla ekorrhjul med en jäkla massa måsten. Jag avskyr ordet måste, jag försöker begränsa ordet måste, så mkt som möjligt.
Jag har ingenstans att fly numera iom att jag inte dricker allohol och dessutom är alla mina sinnen otroligt påslagna och känsliga.
Jag vill leva, vara fri, äga min tid så mkt som möjligt med så lite jävla måsten som möjligt. sitter och garvar för mig själv, tänkte inte skriva om ekorrhjul, stress, psykiskt dåligt mående. Men som den spretiga, känsliga individ man är, så kan det komma precis vad som helst! Så hoppas ni har överseende med detta 😂.
Men nykterhet innebär att man inte är begränsad. Och är man inte begränsad tänker man fritt.
Idag dag 48 skall jag efter två slappardagar, ta tag i min träning, strax skall gymmet få sig ett låååångt besök av mig, så det blir min 4:e träningspass även denna vecka. Sedan ska jag mysa framför tvn med min stora passion fotboll. Ute regnar det och gräs och blommor riktigt skriker av glädje.
Spretigt inlägg 😎
Fridens liljor
Kram S69

Sigge69
Dag 49 "trött & asocial"

Hejsan AF
Dag 49 idag och ett ✔️I min fina vita bok. Har jobbat idag, på onsdag går jag på semester.
Känner mig fortsatt trött, vill helst vara alena, känner att jag är mer låg inga toppar i sikte. Jag brukar ju vara en positiv energifylld man. Känner inte riktigt igen mig. Har ett ruskigt sötsug och käkar godis och kakor som bara den. Sover dåligt, vaknar typ 1 gång i timmen. Konstant trött. Orkar med jobbet och får verkligen motivera mig för att gå till gymmet, väl där, kör jag på ordentligt. Hoppas det vänder snart, det är surt att känna/ ha det så här. Men hursomhelst jag är fortsatt nykter och det är ju prio 1. Ska gå ut med min lille vän och sedan blir det soffan och kolla England - Tunisien.
Over & out
Kram S69

AlkoDHyperD
Livets vågor

Ingen orkar vara hög jämt. Behov av vila och nervarvning kan ibland kännas som att man är låg om man vanligtvis inte brukar tillåta sig bli trött. Håll ut och ge dig det du behöver

Sigge69
Reflektion på livets vågor, adhd ❤️

Hej adhd
Livets vågor, upp och ner, ner och upp. Jag brukar ha en jävla energi, vara fartfylld med positiva energier. Gnäll ligger inte för mig.
Men nu känns det som en rak linje utan vågor/dalar. Utan dalar inga toppar, denna känsla är ny för mig. Jag tycker det är tråkigt, känner mig liksom disträ, lite avtrubbad. Trivs bäst i min ensamhet, utan en massa ljud och input. Jag är en envis jävel, så uthållig är jag. Hoppas det vänder. Har midsommar med en massa ståhej och sedan ska jag tillbringa de kommande 14 dagarna med en massa släktingar på västkusten. Där det flödar med vin och öl. Vet inte om jag ser fram mot det. Jag brukar som sagt vara den som håller igång, supersocial, dricker mkt, dansar, sjunger och kryddar med en massa humor. Vad händer nu ? Ska jag vara neutral, beige, mellanmjölk, tråkig och ha samma känsloläge i mittenskiktet hela tiden. Dessutom asocial. Kommer jag överhuvudtaget palla med det? Mkt frågor och funderingar så här på kvällskvisten. Hursomhelst jag har varit spiknykter i 49 dagar nu och det kan inte en jävel ta ifrån mig. Ni som lagt av med sponken, är det vanligt att man blir lite deppig/ låg? Hur har det gått för er? Har hört att 7:e dagen och 21 dagen ska vara grymma att ta sig igenom. Skriv gärna och berätta i min tråd.
Nu ska jag iaf dra ner till gymmet och fylla på seratonin och må bra känslan.
Imorgon är en annan dag 🎶🎵🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶
Fridens liljor
Kram S69

miss lyckad
Var nedstämd ett tag..

Tror det är olika för oss alla..Jag följde trådar som var före mig för att se hur deras mående var.Men minns att jag ett tag var lite neutral..Jag har aldrig haft depressioner eller ångest, har därför aldrig supit för att lindra måendet..Vårt psyke drabbas ju hårt av alkohol. När man är nykter finns inte alkoholen som humörshöjande för dom som använde a för det syftet..Det blir bättre..Jag hade både huvudvärk och trötthet den första tiden..Sen har jag bara mått bättre och bättre..

Ellan
Absolut!

Absolut Sigge! För mig har det verkligen varit upp och ned. Under det första året gick det i perioder och ibland kände jag mig lite som du beskriver. Jag drog mig undan, var extremt trött, hade behov av ensamtid. Kunde oxå bli väldigt sorgsen. Inget var roligt... jag kunde inte riktigt ta på känslan. Men så började jag mer och mer acceptera dessa perioder. Det är ok att vara låg, trött och ledsen. Jag tillät mig det och jag var liksom kvar i det. Jag jobbade på att acceptera alla mina måenden och flydde inte ifrån dem. Då blev det faktiskt enklare. Att inte kämpa så förbannat mycket för att vara så jäkla sprudlande glad och positiv. I början avstod jag även saker som ex större sociala sammanhang om jag inte var redo för det. Att ställa sig frågan, är detta bra för mig och min nykterhet? Är svaret nej så avstod jag. Du har varit på topp ett långt tag nu, vilket är härligt, men det är fullt lika ok att inte vara det. Det kanske inte är kul på en fläck men det är OK.
Kram
Ellan

AlkoDHyperD
Hallååååå

Toppar och dalar....eller rak linje?
Från en burdus rak-på-sak person till en annan (vilket innebär att du förstår att jag inte menar något nedsättande eller att förminska dina upplevelser)
I ungefär fem veckor läste jag om en Sigge som var hög på sin egen förmåga och kände sig stark och stolt. Susade på sin MC med håret fladdrande i vinden. Bullrig och glad.
Under en vecka har nu Sigge börjat känna sig låg, trött och tråkig.
Var hittar vi den raka linjen?
Fan, Sigge. Om du ska dra slutsatser kan du inte blanda ihop mätinstrumenten. Antingen långtidsmätning (vilket innebär en lååång topp följt av en något kortare dal) eller korttidsmätning (vilket innebär att ingenting hinner bli slätstruket utan mer punktr som hamnar där de hamnar från ett mättillfälle från ett annat.
Hoppas jag gjorde dig lite förvirrad nu 😂 som en liten vardagsspänning mitt i mellanmjölken

Ps. Tillståndet du nu beskriver har fömodligen funnits innan, och då snabbt raderats ut med alkohol eftersom det varit (och är) obehagligt. Så tänker jag iallafall att det varit för mig.
Den där jävla tråkiga tiden då det börjar bli vardag och nykterheten inte längre är förenad med en segerkänsla varje dag, du vet
Kram❤️

Sigge69
Dag 50 "Jag är på G igen"

Hejsan AF
Dag 50 är här, mäktigt, dryga 7 veckor utan en droppe alkohol. Idag kritar jag i ett extra prydligt ✔️I min vita fina bok.
Tack för input, ni ska veta att jag läser era inlägg och uppskattar dom. Garvar igenkännande 😂 Åt era visdomsord. Tar till mig er input, tips och trix. Nyckelord: Acceptans, tålamod! Känns som ni har bra koll på mig 😊Och vet hur jag funkar. Idag har jag känt mig piggare och starkare igen. Haft möten hela dagen och utvärderat läsåret. Imorgon sista dagen innan semestern. Skall bli skönt att slippa tider och bara vara! Jag har ju valt att avstå samtal/ behandling. Men fixat en tid på beroendemottagningen för uppföljning av min medicin. Pratat med min chef och fixat så att jag slipper lämna in sjukintyg. Jag tog kompledigt de 2 dagarna som överskred 1 v sjukskrivning. Känns så skönt, jag hade ju sjukintyg från läkare. Men han skrev så jävla överdramatiskt, kände inte igen mig i hans beskrivning och ville inte lämna in det intyget till mitt företag. Jag visade det till min chef ändå, sedan strimlade jag det. Känns gott att allt runt min sjukskrivning är klar nu. Det slutade som sagt på 9 sjukskrivningsdagar totalt. Ni förstår att det känns gött att på så kort tid komma tillbaka och hålla min nykterhet samt göra ett jäkligt bra jobb fram till nu och den kommande semestern.
Nu kommer jag gå på semester med en himla go känsla.
Nu ska jag njuta av VM och sedan drar jag till gymmet och kör ett pass.
Fridens liljor
Kram S69

Sigge69
Reflektion dag 50

Hej igen!
En sak som jag klurat 🤔 På är: Jag har ett enormt sötsug, äter godis, choklad, kakor m.m helt galet. Sedan jag slutade med alkohol har detta med mitt sötsug eskalerat massor. Känner ni igen er? Hur kan det bli så?
Kram S69

Ellan
Sötsug

Igenkänning på den oxå. Choklad var min grej under det första nyktra året. Jag var dock på min vakt då ett beroende lätt övergår till ett annat. Ett roligt minne från min tid i behandling var de enorma köerna till kiosken för godisköp.😂
Inte så konstigt egentligen. Alkohol innehåller ju mängder av socker. Var inte så hård mot dig själv dock. Jag tror på en förändring i taget och när det gått en längre tid i nykterheten så kan det vara dags för nästa. Så länge vi är medvetna om att sötsuget finns där av en anledning och att vi inte trycker i oss det för att dämpa, belöna osv.
Kram
Ellan

miss lyckad
Grattis🌺

Bra jobbat! Nu är du vältjänt av en skön semester..Läste om ditt sockersug..Jag åt frusen mango och mycket bär, det är gott..Även en del smågodis som fortfarande slinker ner..Ser inget problem med det..Hoppas du får en riktigt härlig ledighet..

AlkoDHyperD
Socker kan ju funka som substitut

Det finns ju en anledning till att du drack.
Och även om du jobbar så mycket du kan med dig själv tar det tid att läka själsliga sår, få balans på kemin, lära om hjärnan, mm
Kanske det finns mönster även i sockersuget?
Är det känslomässigt eller är det fysiskt (alltid svårt att säga och dessutom i grunden biokemi alltihop)
Man kan ju alltid börja i det konkreta. Inte låta blodsockernivåerna bli för låga, byta ut socker mot långsammare kolhydrater när suget/hungern sätter in, vänta en stund och se om det klingar av, inte handla hungrig, välja det som är minst onyttigt om du ändå vill ha något sött. Eller välja att frossa lite och se det som en övergångsperiod 😊. Gör det som främjar vänligheten gentemot dig själv.
Du kanske behöver mer mat nu när du tränar 💪
Ha en go välförtjänt semester!
Kram

Sigge69
Dag 51 "semester"

Hej AF
Dag 51 ✔️.
Läser era inlägg, funderar på i villka känslolägen/stämningar jag drack alkohol. Hujedamig, jag drack pga glädje, stress, orka, stress, dåligt mående, ångest, låg sinnesstämning, social, fly. Så det är egentligen hela mitt liv, som jag skall ändra på dvs ersätta alkoholen. Tror jag måste ha en stor acceptans och tålamod och tillåta mig att vara låg och trött emellanåt. Fokusera på att vara nykter, vad som en händer.
Känner mig fortsatt energifylld och på G. Vilket utmynnar i att jag känner mig starkare och med en större övertygelse i mitt beslut. Men lever här och nu och kan inte ta in för alltid, utan mitt fokus är NU och att ta dag för dag. Det blir så jävla stort annars mitt beslut om total nykterhet.
Son det varit har nästan all min energi gått till jobbet och promenader och gymträning, inte orkat med mer. Känns som det blir bättre dag för dag! Sedan kan jag ta in mera saker i mitt liv.
Träning, nykterhet, jobb räcker för nu. Skall bli skönt med semester och att få lite tid att fungera ännu bättre, få mer tid att bli "vän" med min medicin.
Snart stundar Sveriges största alkoholfest dvs midsommar. Skall bli skönt att vara nykter och klar i pallet och inte vara begränsad.
Förr när jag hade semester drack jag alkohol varje dag. Nu är det nya tider, kommer lägga till lite extra träning under semestern. Start imorgon kommer jag gå 1 timme i powerwalk tempo varje morgon, under hela semestern.
Fan vad man kan göra mkt mer saker och hålla det, när man är nykter. Slutar jobbet kl 17, sedan väntar mat och alkohol och avslutningsfest. Men Sigge tänker dricka Loka till maten och sköta musiken som vanligt, dansa och sedan ta bilen hem.
Tänker besöka gymmet ikväll, så jag kommer nog dra först från festen. 😂Allt är fan nytt för mig😂. Jag är lite LAGOM, beige, mellanmjölk😂.
Men skönt att slippa skiten och skönt att vakna och inte vara bakfull och törsta efter en återställare.
Önskar er alla fridens liljor ❤️
Kram S69

Sigge69
Reflektion dag 51

Hej AF
Varit på fest, jäklar vad alkoholen flödade. Känns busenkelt att avstå, känns så jävla skönt!
Try it you Will like it, its non alcoholic!
Tror det var mest drag på mig ändå på festen, älskar musik, älskar att dansa och låg profil, kan jag inte stava till. Så jag klarar mig finfint utan alkohol.
En del kollegor vågade fråga och prata med mig, nu med alkohol i kroppen. Hur det varit? Ni vet lite djupa på fyllan, men inte på ngt buffligt sätt, det var ok. Jag sa som det var dvs den nakna sanningen. Mkt cred, mkt fan vad bra gjort m.m. När jag satt där och tjötade, så var jag jävligt nöjd med mig själv, rent av jävligt stolt! Tycker att jag gjort det jävligt bra! Resan från alkoholträskets botten till dags dato. Så ni kan tro att jag log för mig själv när jag satt i bilen på väg hem och hade allsång till Bon Jovi på höööög volym. Nu hemma sitter i soffan och är bara så jävla nöjd! Underbar känsla!
Ska fira med ett gymbesök.
Ha D bäst
Kram S69

Sigge69
Dag 52 "Vc samt trädgårdsdag"

Tjo AF
Dag 52 ✔️ I min fina vita bok.
Började dagen med ett besök på vc. Blodtryckstagning, puls och övertryck ok, men fortfarande för högt undertryck. Kommer fortsätta att inta blodtrycksmedicin. Bad också om att få bli flyttad från beroendemottagningen till vc. Vilket även de tyckte var bra. Har ju inte besökt BM och jag vill inte ha samtal/ behandling, utan jag vill köra mitt egna race. Så kontakten på vc kommer bestå av uppföljning av min medicin mirtazepin. Finns ju ingen anledning att ändra/ byta, det funkar bra, visst lite biverkningar, men va fan, det kan jag leva med och det blir bättre dag för dag.
Skönt att "pusslet" läggs och bitarna faller på plats. Idag ska jag förutom att powerwalka, gymma och övrig tid ska jag ägna i min trädgård. Gräs och klippa häckar, göra fint inför morgondagen. Har mkt släkt utomlands, så kul när de kommer "hem". Blir midsommarfest med dans, lekar, mat och Skåne till den. Vin och öl också såklart. MEN Sigge kommer dricka Loka crush 💪🏼. Midsommar det är ju verkligen alkoholens största högtid. Känns så skönt att slippa skiten, som sagt saknar inte A för fem öre.
Önskar er styrka och positiva energier.
Fridens liljor
Kram S69

Vaniljsmak
Loka crush

De ska jag också köpa hem så de finns över helgen, älskar den drycken!

Sigge69
Dag 53 "midsommarafton, nykter"

Tjo AF
Vill önska alla sköna (nyktra som berusade) beroendepersonligheter & anhöriga, en harmonisk midsommarafton. Skänker en tanke fylld med extra mycket kärlek & värme, till de som är ensamma och inte har någon att dela midsommar med❤️.
Dag 53 står för dörren & jag basunerar lite extra stolt ut: Jag ska vara nykter såinihelvete, precis hela dagen, trots att det är trolldryckens största högtid. Så ett prydligt ✔️ I min fina vita bok.
Denna dag skall jag börja med en promenad med min bästa vän. Sedan ett hård & intensivt gympass. Därefter hämta min mor och till kl 12 kommer övriga gäster. det blir dans runt stången och en massa mat & dryck. För ni vet att Sigge vill att allt skall vara som vanligt och jag vill leva precis som förut dock med det undantaget att jag inte dricker alkohol. Blir ett kort inlägg idag, måste sätta fart. Men som sagt önskar er alla en fridens liljor midsommar.
Var rädda om er ❤️
Kram S69

Sigge69
Reflektion dag 53 "Bokstäver, ord, meningar"

Dagens reflektion är: Vilken otroligt bra site alkoholhjalpen.se är! Massor med människor som besitter mängder med erfarenheter och visdom, kryddat med admin som även dom ger tips/råd och har lite extra ansvar.
Tillsammans skriver vi bokstäver, son bildar ord,som bildar meningar, som ger kärlek, tro och hopp. Bokstäverna ger tröst till dom som är nedstämda, ledsna. Bokstäverna ger värme till dom som är ensamma. Bokstäverna, meningarna ger så otroligt mycket mer än just bara ord. Det ger oss styrka och en känsla av samhörighet, som påminner oss om att vi inte är ensamma i vår kamp mot alkoholen. Ju fler som vågar visa sig svaga/ sköra och slänga sina sköldar och rustning och våga be om hjälp/ stöttning. Ju mindre tabubelagt blir frågor som rör alkoholberoende. Vi ska inte vara tysta, vi ska inte le när vi egentligen gråter. Vi har fullt med rättigheter och skatt (alkoholskatt) har vi alla betalat så det räcker och blir över. Så ställ krav på kommun, landsting, arbetsplatser att de skall ge er det ni behöver.
Spretigt men iaf nykter reflektion så här på midsommarafton.
Kram S69

Sigge69
Dag 54 "midsommardagen"

Hej AF
Dag 54 står på glänt och jag noterar ett starkt, prydligt ✔️ I min fina vita bok.
Hade en SUPermysig 😂midsommarafton med mina nära & kära. Det var många skratt, god mat, dans runt stången, gofika på hembygdsgården. Mer mat och givetvis jordgubbstårta. Mycket samtal kring mitt val gällande alkohol. Många frågor. Sa som vanligt precis som det var. Dåligt mående, självmedicinering
och min höga whiskeykonsumtion. Drack över 1 L whiskey i veckan. De tyckte det var konstigt att "party- Sigge" var nykter på festen. Men fick höra ett flertal ggr "har du smygdricker?" Har du hällt i vodka i ditt glas. Ja, ni vet, jag är en man som tar plats, mycket humor, stor självdistans och gillar att vara i centrum (när jag vill och känner för det) oblyg, fylld med känslor, så jag behöver inte alkohol för att våga släppa loss. Min äldsta dotter hade läst boken "omgiven av idioter" och hon skrattade högt och sa att "pappa du är en så GUL personlighet man kan vara. Hon berättade vidare massa egenskaper som kännetecknar en gul personlighet. Gällande alkohol så beskrev författaren den gula personlighet så här "De behöver inte dricka alkohol, De är ännu roligare när de är nyktra. Dessutom tycker omgivningen om dom ännu mer som nyktra. Något i den stilen var det. Tänkte för mig själv, det stämmer ju klockrent. Men även om jag inte upplevs förändrad, så känner jag ju stora skillnader. Från att vara bedövad, till att nu ha alla mina sinnen påslagna till MAX. Jag går ifrån festerna jag varit på med jämna mellanrum, liksom tankar upp mig (räcker med 5-10 min) sedan tillbaka. Igår hade jag förmånen att få åka bil och hämta min ena dotter. Kändes skönt att få vara själv och lyssna och sjunga med i Bon Jovis låtskatt.
Så det var ett uppskattat break från min sida.
Gästerna gick vid 23.30 och min släkt la sig duktigt JET laggade vid 23 snåret. När jag var ensam kvar uppe, funderade jag för mig själv. Fan vad skönt det är att inte dricka alkohol, att inte vara begränsad. I just love it.
Nu sitter jag med min mugg kaffe och njuter av lugnet. Mina nära har precis vaknat, så snart kommer det vara liv på luckan igen. Idag ska vi fåna dagen med uteaktiviteter och ladda upp inför VM matchen ikväll. Ska ta på mig min matchtröja från 2000 och heja fram våra grabbar till stordåd.
Önskar er alla en fridens liljor midsommardag ❤️
Kram S69

Ellan
Midsommar

Önskar dig en fortsatt fin midsommarhelg!💚 Tydligen är jag oxå en sån där ”gul” person. Så vi dansar vidare i nykterheten...🤗
Kram
Ellan,

Sigge69
Dag 55 "Vilodagen, släktfest"

Hejsan AF
Dag 55 och ett ✔️ I min fina vita bok. Den börjar bli tjock nu min bok. Gårdagen ägnades åt jordgubbar, besökte Göta kanal och åt en god middag ute på restaurang. Väl hemma blev det en powernap och en sväng till gymmet. Sedan Svääääärje 🇸🇪
Tyvärr så slutade ju matchen i moll, då Tyskland avgjorde med 15 sekunder kvar. Därefter startade jag igång grillen och vi lirade spontanfotboll och dansade i trädgården till One Direction. Tänkte vid ett flertal tillfällen igår på alkohol och mitt beslut. Det blir övermäktigt att se sitt fortsatta liv helt nyktert, men det blir greppbart om jag tänker dag för dag. Denna högtid är ju så starkt förknippad med alkohol. Jag fixade denna "biff" lätt, kände inget sug, dock kan jag erkänna att jag kunde känna en längtan. En längtan efter att få vara som alla andra. När jag skriver den meningen garvar jag åt mig själv. JAG vill ju för fan inte vara som alla andra! Jag vill sticka ut! Jag är jag! Så vad fan är det att skriva, jag vill vara som alla andra. Men det är socialt att dricka alkohol och jag kommer framledes att ställas inför stora utmaningar. Så då kommer det vara superviktigt att ta fram min svarta, solkiga, skitiga bok. Ta fram bilden i min mobil, som visar en fullblodsalkoholist, med ett punschigt ansikte, ett ansikte som säger mer en 1000 ord.
Blir lätt att man klappar sig för bröstet och "glömmer" eller förtränger eller iaf förskönar sin verklighet. Idag ska jag vara nykter såinihelvete precis hela dagen. Jag ska chilla med mina nära och kära och sedan skall vi åka iväg till en stor släktsammankomst. Det blir massor med folk, det kommer finnas alkohol i mängder. Men so What?
Ikväll ska jag ta ett balsam för själen gympass.
Älskar denna tid, igår kl 23 lirade vi boll i trädgården och det var ljust, detta ljus kombinerat med alla fina färger verkligen älskar jag. Lika mycket som jag avskyr mörker, kyla, snö. Det är liksom döden för mig. Jag vill liksom björnen inte se skiten utan man går i ide.
Önskar er alla en fridens liljor söndag. Fylld med harmoni och kärlek.
Kram S69

Nurture
Socker och punschigt ansikte

Du skriver så vackert, Sigge ! Tydligt, varmt och med många poänger som läser så klokt för mej.

En väninnas pappa var alkoholist i många år. Han slutade tvärt och ersatte alkoholen med glass. Även jag är sugen ständigt. Svårt att svälja när jag är alkoholplufsig och gammal bulimiker. Att äta ger mej ångestpåslag men va fan, Rom byggdes inte på en dag. Och hjärnan behöver riktig näring. Jag tänker att längre fram i nykterheten när kroppen fattat vad det är som händer, så lugnar den ned sej.

Har många selfies av mej i mobilen, plufsig, skrynklig av uttorkningen efter för mkt alkohol, och rödbrusig. Och några riktigt fina som nykter, friserad och utsövd. Jag vet vilken bild jag föredrar.

Tack för att du håller upp lanternan så jag kan följa ljuset 😊

IronWill
Fin läsning

...nu när jag vågat mig på din mastodonttråd. Bra förebild, keep it up! Välformulerat och insiktsfullt. Trist att studien gick i stöpet, men att få hjärnan bombad skulle jag heller aldrig palla.

Hälsningar från en annan ”gul”

Sigge69
Dag 56 "Antibus"

Hej AF
Tack för era värmande ord ❤️, alltid lika kul att få återkoppling!
Gillade verkligen denna meningen. "Tack för att du håller upp lanternan, så att jag kan följa ljuset" Vackert, passar ju mig som "sjöbuse" extra bra.
Det var en härlig släktsammankomst, min släkt är utspridd över Globen. Gott att träffas. Utsökt mat och ett fikabord som varje konditori skulle bli avis på. Många kramar och på återseende snart. Vi hyr 2 hus på kusten from denna vecka, så vi tar igen allt vi missat under året. Det var bål och det var vin och öl i mängder på partyt igår. All släkt visste ju inte om mitt beslut, så det var många "fågelholkar" må ni tro från mina kära. "Va, har du lagt av" "inga mer partyn" "vad har hänt" m.m
Ni förstår ju av reaktionerna att Sigge är/ varit en partykille 🕺🏼.
Men som vanligt, var det nog kag som höll igång mest ändå, jag hörs och syns och tar STOR plats även som nykter 😂.
Avslutade kvällen med ett gympass iett underbart sommar Sverige.
Missade ju att skriva att jag ska vara nykter så inihelvete precis hela dagen, så kritar in ett ✔️för dag 56 i min fina vita bok.
Idag skall jag sadla min antibus och bege mig mot kusten, har kvalitetstid med me my self and i.
Kommer brumma längs landsvägarna i 80 km och ta inallt det vackra, känna dofter och njuta av den ynnesten det är att resa på 2 hjul. Sedan skall jag tälta vid ngn skön plats vid ngn sjö. Tänka på Rasmus på luffen liggandes och titta på stjärnorna. Njuta av tystnaden, egentiden, ensamheten. Imorgon skall jag resa vidare mot slutmålet på kusten. Där vi kommer vara 20-30 släktingar.
Jag lever, jag älskar livet.
Återigen vill jag puffa för följande fras. "Try it you will like it, its non alcoholic.
Fridens liljor
Kram S69

Sigge69
Dag 57 "västkusten levererar"

Tjo AF
Dag 57 och ett nästan rutinmässigt ✔️I min fina vita bok. Vaknar upp på västkusten, till en bedårande utsikt på farleden in till hamnen. Fåglarna sjunger och fiskebåtarna puttrar så där gott som bara dom kan. Havet ligger så stilla och rofyllt. Precis som mitt ställningstagande gällande alkohol. Nu är vi bara 5 släktingar i huset, idag väntas 5 till ansluta och på onsdag är vi fullt hus dvs 25-30 pers. Alkoholen finns det mängder av, jävlar vilken fest vi hade förra året här. Men som sagt, det är nya tider nu. Nu skall jag snöra på mig joggingskorna och ge mig ut på 1 timmes powerwalk, sedan ska jag ta en kaffe på vår brygga och sedan ta ett morgondopp. Snacka om livskvalité va ❤️.
Önskar er alla en fridens liljor tisdag. Kramar
S69

Vaniljsmak
Det låter underbart

Njut Sigge ☀️ Njut för våran del med, vi som fortfarande sitter fast på kontoren i väntan på semester!

Sigge69
Reflektion dag 57 "beroendepersonlighet"

Tjo AF
Vilken dag, badat i ett varmt för tiden hav (22 grader) åkt båt, fiskat. Besökt grannbyn. I mina ögon finns det ingen plats som slår Sverige under april - Augusti. Detta ljus som vägrar att ge vika åt mörkret. All växtlighet, den friska luften, västkusten. Jag njuter för fulla muggar, dessutom utan ngn som helst bedövning.
Min släkt vill veta och frågar massor. Ni vet, hur kommer det sig? Kommer du aldrig mer dricka? Vad har hänt? Hur kommer det sig ? Osv. Jag svarar naket att 1: jag är en beroendepersonlighet, jag har gått från måttligt - riskbruk - till det sista steget i kedjan missbruk. Jag har aldrig testat ngn drog, finns en anledning till det. Jag tror jag skulle fastna direkt! Tycker det känns så jävla naturligt att säga som det är. Liksom, jag kan inte, jag känner inte till/ avskyr ordet LAGOM. Därför är mitt beslut ristat i sten, ingen, nada alkohol. Jag dricker 0.0 % öl och jag kollar och synar dom noga med mina läsglasögon innan jag lägger dom i min kundvagn. 0.0 % annars får det vara. Jag vill och kan inte göra något halvhjärtat, det är all in som gäller dvs total nykterhet.
Läser trådar som "förändra sitt drickande" och ni får ursäkta, men min linje är glasklar. Är man en beroendepersonlighet kan man inte dricka lagom, man kan inte förändra sitt drickande.
Jag har kört "alla valserna" jag ska bara dricka vin, jag ska aldrig mer dricka sprit, jag ska bara dricka öl osv. Mitt tips är att spar er tid.
Pippi "det här har jag aldrig gjort tidigare, det kommer säkert gå bra"
Nu ska jag duscha av mig allt saltvatten och äta mat på bryggan.
Får mam göra reklam i AF? Ähhh skitsamma, jag gör det ändå. Det har kommit en öl IPA 33cl flaska 0.0 % alltså ingen alkohol, testa den, den är såååååå god. Givetvis dyrare en vanlig starköl, men det är värt ngr extra kronor att den är alkoholfri.
Kram S69

Sigge69
Dag 58 "Balsam för själen"

Hej AF
Dag 58 och som vanligt numera ett ✔️. Denna dag tänker jag vara nykter och jag Älskart ❤️.
Idag tog jag sovmorgon till 10, sörplade lite kaffe, sedan körde vi båten till en "lagun" på västkusten. Ett öppning bland kobbar och skär. Sedan tuffade vi in omgivna av kobbar till en sandstrand. Helt i skydd ute i skärgården. Vi fikade och badade och bara insöp allt detta vackra. Såna här stunder ska man bevara i sin hårddisk och ta fram, när nordan ligger på i februari. Underbart.
Huset ligger i en vik längs en farled, med en stor brygga till. Att sitta och betrakta denna miljö är verkligen balsam för själen. Att få uppleva den utan att vara bedövad är en ynnest. Jag saknar inte alkoholen för fem öre.
Dock känner jag att det är jobbigt med människor som är berusade. Helt galet att jag känner så, jag som var mr partyprisse. nu börjar snart matchen med stort M. Sverige mot Mexico. Matchen kommer bli ackompanjerad av fiskmås sång, kluckande från havet.
Ikväll ska jag ut och fiska makrill och njuta av sommarkvällen.
Önskar er alla en fridens liljor onsdag.
Kram S69

Sigge69
Dag 59 "tålamod"

Hej AF
Dag 59 idag och precis hela denna dag kommer jag vara nykter & klar i pallet. Hade ännu en fantastisk dag här på västkusten. Sverige vann med 3-0 wow. Ingen makrillsfångst, men att puttra runt kobbar och skär på västkusten är så vackert. Tänkte på Ulf Lundells "när jag kysser havet" när jag långsamt gled fram med båten i den trolska kvällen. Åter vid huset, var det feststämning och alkoholen flödade. Fan jag tycker det är skitjobbigt när folk festar, de blir annorlunda och jag känner att jag fan inte vill vara med. Jag är jag! Jag gick och la mig strax efter 22, jag kände mig obekväm. Jag behöver tålamod tror jag. Iaf så var jag nära på att lämna mina nära och kära idag och åka hem. Vaknade 06.00 idag och tog en powerwalk i en timme. Sedan körde jag ett gympass på vår brygga tillsammans med min kusins man och barn. Vi tog stenar som hantlar och körde stationsträning. Alltså att träna i denna miljö,helt Amazing.
Sedan tog jag och mina barn, kusinbarn och kompisar båten till hamnen. Där vi käkade glass och hade det mysigt. Sedan väntade äventyr på oss. Vi klättrade i berg och kom upp till en vidunderlig sikt. Väl hemma blev det musik och allsång och dans. Är så skönt när folk inte dricker alkohol. Som sagt, det är ett problem för mig att hantera. men som sagt DSG 59 idag och jag behöver tålamod och strategier för att klara detta,
Ha de gott
Kram S69

Sigge69
Dag 60 "Fotboll på västkusten"

Hej AF
Härmed meddelas stolt att jag idag firar 60 dagar som vit som snö. Ett prydligt inristat ✔️ I min fina vita bok. Den boken är ju inte ny längre, har ju använt den i dryga 8 veckor. Har ju blivit ordentligt testad i o m tropisk hetta under hela maj och semester med sol och värme. Men icke sa Nicke, jag är benhård i mitt beslut, viker inte en tum. Jag gillar att vara nykter.
Idag håller min la familia i matlagningen hela dagen och efter lunch kommer vi lira en fotbollscup. Gammal som ung, alla skall delta, kommer bli great.
Önskar er alla tro, hopp & kärlek
Kram S69

Sidor