Han ska få en rejäl snyting....

1031 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
MondayMorning
AlkoDHyperD Elevanse?

Ja den bara ligger där. Morsar lite när jag öppnar kylen. Tjena vinet. Nä det är ingen big deal.
Pepsi Maxen med Lime smak är mer lockande. Skulle antagligen börja spy av bara lukten.
Gillar inte att kräkas, det påminner om mitt sista race. Fick någon bakvänd Pavlov där.

Antingen är jag ganska tillfrisknad med tanke på att jag glömmer bort det. Helt omanisk.
(har aldrig nånsin trott att jag skulle fixa det - ha alkohol hemma som inte dricks upp)

Eller så är det Elevansen som tar bort "rycket", impulsiviteten. Står stadigt på det med 70mg per dygn.
Och det var ju också meningen i mitt fall - utredning - behandling mot bristande impulskontroll och konsekvenstänk.

Och om det är medicinen så är det ju magiskt.

(då börjar min hjärna tänka - Jag kanske inte är alkoholist - Jag kanske bara har ADHD och då kan jag köpa en flaska god Rom imorgon)

Vinäger
Utmana sig själv

Är också en person som säkert kommer att våga utmana mig. Göra ett prov, testa, kommer jag att klara det? Kanske kommer det att ske omedvetet. Är dock alldeles för instabil i min nykterhet ännu. Det fick jag ju smärtsamt inse förra helgen. Längtar till den dagen det inte är någon big deal att vara ensam med en flaska.

En dag kanske du ska hem till någon och tänker att den där flaskan än en perfekt gå-bort-present. Det är det man längtar till - att alkoholen kan finnas utan att drickas samt vara frånvarande utan att längtas efter.

Du är stark, MM. ♡

Svarade dig i min tråd angående min reflektion, som inte alls var riktad till just dig, även om jag inser att den kunde uppfattas så. Fortsätter gärna att ta emot kloka inlägg från dig. ♡

Ha en fin helg!

AlkoDHyperD
Nä, MM😊

Just för att du har ADHD ska du inte köpa hem en flaska rom. Du är alkoholist med ADHD. Jag med. Dålig kombo.
Visst är det tur att vi har medicin. Jag valde också att utredas i syfte att få medicin (har alltid vetat att jag har ADHD och mina kompisar har sagt att ingen utredning behövs, räcker att tillbringa fem minuter i samma rum😂) för att kunna hålla mig nykter.
Det bästa jag gjort
Kram på dig, cybersyster😘

MondayMorning
AlkoDHyperD - samma känsla som med Campral.

Jag skrev en flaska fin rom. Menade såklart en flaska Rom. Om den smakar gott spelar ju ingen roll (el. har min hjärna kopplats om, alkohol ska vara gott att dricka ?) En flaska i kylen och sprit ska vara gott? Vad håller jag på med?

Sprit är skit. Kommer alltid att vara - behöver bara tänka på allt jag har förlorat p.g.a alkohol så inser jag det.

Jag åt ju campral i 7-8 månader i början av min nykterhet. Det är samma effekt, samma känsla jag upplever nu.
- Där står alkohol - jag vill SUUPA.
- Där står alkohol - Jaha och? So what?

Jag är också glad att jag har fått min diagnos.
Nu när jag delger andra att jag har ADHD så är reaktionen:
- Ja men det kunde jag ha sagt till dig för 15 år sedan.
- Jaha, varför gjorde du inte det då????

Min alko terapeut såg det efter 10 minuter, förmodligen när jag började intressera mig
för bygget som skedde utanför hans fönster och startade en diskussion kring gropar och
lyftkranar - för att sedan gå över till att rycka i hans psykologiböcker som stod i bokhyllan.

Allt skit jag har gått igenom med anledning av detta och NU allt bra som kommer bara för att jag har fått rätt medicin.

Från stökig i hela mitt liv med en ryckig impulsivitet. Alkohol och tidvis andra droger, trots att dessa aldrig har blivit ett missbruk. Jag hade lika gärna kunna vart heroinist idag. Bara tur att det bara blev alkoholist.

Aldrig vila. Aldrig känna att jag har samma verktygslåda.

Till att kunna skita i alkohol, kunna resonerar med mig själv, och kunna studera.
Jag pluggar sedan 2 veckor på Stockholms Universitet, 90 hp.

Om du känner att du vill svara AlkoDHyperD Vad äter du? Hur mycket?
Jag åt Concerta men jag fick tillvänjning på dom och effekten avtog.
Så vi prövade Elevanse. Och dom är bra. Mindre biverkningar.
Kan dock bli lite speedad om jag tar för mycket eller tar för tätt.

Men oj oj vad kreativt man blir, fokuserad och tålmodig.
Som nu här sitter jag och lär mig akademiskt skrivande.

Kram tillbaks.

AlkoDHyperD
Concerta

Tillvänjning? Hmm. Nä, men jag har 108 mg uppdelat på två gånger per dag, lite över maxdos. Fast jag tänker att det är själva grejen, att det blir en vana att må ”jaha” typ. Inte känna av medicinen, utan bara bli lite mer vanlig. Och självklart har jag testat att överdosera rejält också, men det hände ingenting 😳 Fast om effekten avtar så man får tillbaka symptomen är det ju inte bra. Jag märker inte av medicinen när jag tar den, men märker när jag glömt den. Typ, Panik! Oj, undrar vad den kommer ifrån, just det, måste glömt medicinen...

Softjessi
Nu..

Hittade jag din tråd MM!
Och vilken gripande läsning! Vilken fantastisk resa du gjort ⭐️
Grattis till dina nyktra dagar ❤
Har inte hittat många trådar om periodiskt beroende/ missbruk. Din tråd både inspirerar mig och ger mig lite ledtrådar på alla frågor jag har. Nu förstår jag att det är möjligt att inte känna sug dagligen för att sekunden efter få ett maniskt begär efter sprit.. Jag har nog aldrig riktigt trott på min alkoholist när han sagt att det är så. Jag läser att du fortf brottas med dessa tankar. Skillnaden är din sjukdomsinsikt och verktygen du använder för att minimera återfall
Det är starkt!! Du är stark!
Läser om hur du resonerat m dig själv huruvida du är alkoholist eller inte.. Jag inbillar mig att det är svårare att acceptera när man klarar av att va nykter långa perioder utan sug. Det blir även svårare för omgivningen
Min man har kunnat vara spiknykter över 2 år för att sedan få ett mega återfall.. Han har under 2 år varit nykter under sen höst/ vinter för att sedan druckit socialt under sommar/ höst när vi campat.
Och efter ca 2 år få ett destruktivt återfall igen. Det gör att det är svårt även för mig att acceptera även om jag VET att det är rysk roulette. Jag har så svårt att förstå vad det är som triggar efter så lång tid
I början var det nolltolerans här.. Och återfallet kom. Sedan dracks det måttligt och slapp smygas med.. Och återfallet kom.
Jäkla sjukdom! Så lömsk
Men du MM inger mig hopp! Tack 🙏🏻
Har du någon mer tråd?
Önskar dig en lugnare tillvaro och många nyktra dagar❤Kram

MondayMorning
AlkoDHyperD

Oh jäklar vilken dos. Ja jag blev lika spattig som vanligt efter ett par veckor. Som att effekten avtog.
Det enda problemet jag har nu är att käkarna krampar. Spänner ihop och det är tydligen vanligt. Kan inte öppna munnen ibland men ingen sörjer väl över det...
Överdosera? ha ha ha jo då jag med. Mina är kapslar med typ pulver i. Fick rådet att klippa upp den och inta innehållet i vatten istället. Måste testas tänkte jag. Jag blev extremspeedad. Typ Chrille Pettersson.

miss lyckad
Du är styrka...

Vill bara säga hur stark och fin du är som människa MM..Vet när jag hade det som värst, så fanns du för att stötta..Du är otrolig🙏🏻✨Och nu läser du på högskola, bara sådär..🤓..Angående våra barn..Så hade en av mina döttrar det jättejobbigt ett tag..Hon beskyllde mig för sitt dåliga mående, pga mitt supande..Hon hade rätt..Jag tog emot all skit hon slängde på mig utan bortförklaringar..Sa att jag förstod henne..Och att jag ska göra allt som jag kan för att gottgöra mina tidigare handlingar i fyllan..Men när hon gick över gränser till ett eget missbruk, satte jag ner fötter och händer!! Inget missbruk i mitt hem! Det tog inte länge, som tur var förrän hon kunde ordna upp sitt liv, och nu pluggar och mår bra..Tror att våra barn har svårt att hantera både vårt beroende/missbruk, men också hur stabil är vår nykterhet egentligen? Stor varm kram till dig🤗💕✨✨

Mic
..

....

MondayMorning
Miss Lyckad

Ha ha ja, sprattiga Monday, med en ADHD hjärna pluggar på universitet. Det är tufft som ***, akademiskt skrivande. Pjue. Men jag ger mig icke. Jag stångas. Jag ska klara det. Med tvångströja och en sekreterare så fixar jag det :)

Det lilla barnet, ja hon lyser med sin frånvaro men det är ingen panik längre. Jag vet att jag har varit en bra mamma. En supermorsa. Failat javisst men alltid rett ut mina situationer. Hon har dessutom INTE drabbats så hårt av mitt drickande.

Hon får väl sitta där och läsa om synd, be om förlåtelse, tala i tungor, ge bort sina pengar till pastorn - guru eller vad han är. OM gud finns, så finns han inte där. I den där sekten. Men jag kan inte göra något åt saken. Hon väljer själv.

Nån snygg matros i sikte? I så fall sikta på. Men ta en nykter matros, det sups rejält på båtarna trots förbud.

Puss O Kram Fina du

Sidor