Beroende 2.0

122 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Sigge69
Återigen gryr dagen vid din bleka skuldra (14-2)

Tjo AF
Im back 😊, tillbringat helgen i Göteborg för tävling. Mkt strul, jäkt och stress, kom till stan försenad med 1 Tim, taxi till spelplatsen.
Efter avslutat spel, till hotellet och tog en dusch. Hade köpt med mig 2 öl. Drack dem, kände inget speciellt. Gick ner till baren och köpte 1 w och en öl, satt i lobbyn och drack dem. Gick vidare till ett hak och tog ånyo en W och en öl.
Kände mig berusad, men kände inte egentligen ngt sug efter A. Gick o lade mig vid 02.00. Berusad ja.
Vaknade tidigt pga att det var lyhört. Vaknade av att de iordningställde frukosten. Trött, avbokade fortsatt tävling pga sjukdom. Uppgraderade hotellrum och gick iväg till bolaget. Men döm av min förvåning, det var stängt 😂.
Så åter till hotellet, la mig och vilade. Gick sedan iväg på en långpromenad till ett hak som är trevligt. Åt en pasta och drack 3 öl och en W. Gick tillbaka till hotellet. Duschade och beställde ny biljett hem, en dag tidigare. Var hemma vid 23 snåret, hoppade i säng direkt.
Drack alltså 2 dagar i sträck, utan att egentligen känna sug, utan ngn egentligen längtan efter den heller.
Fridens liljor.

Ullabulla
Vet inte om du vill

beskriva vad som hände.
Hoppas att du kan återvända till din vita väg.

AlkoDHyperD
Har matchen börjat nu, Sigge?

När jag såg siffrorna i din senaste rubrik tänkte jag, för fan, Sigge, se vad som händer!
Kommer du ihåg förra gången du spelade den matchen?
Kommer du ihåg vad du sedan skrev om det, när du började med din helvita bok i våras?
Det spelar ingen roll om du verkar hålla ledningen i början av matchen. Man håller för det mesta ledningen i början, för det är så spelet funkar. 1-0, 2-0, 3-0..yeah jag leder. 3-1, 3-2, 4-2, 5-2, 6-2 yeah, jag leder ännu mer..
Vi kan inte spela den matchen, Sigge!
Om jag t ex skulle hinkat i mig vodkaflaskan den här helgen hade mina siffror sett ut ungefär så här: adhd vs alkoholen 392-2. Eller varför inte räkna ännu längre bakåt. Februari 2017-november 2018: Adhd-alkoholen 650-14
Vem vinner?
Vad vill jag säga med detta?
Räkna gärna om det hjälper dig, Sigge. Om det är minska antalet dryckesdagar som är målet för dig. Om du tänker att det är något som fungerar. Om du blir hjälpt av att peppa dig själv på det sättet.
Jag vill inte trycka ner dig. Men efter så lång tid av cybervänskap är det min jävla plikt att göra vad jag kan för att varna dig. Om det är till priset av att riskera att du blir förbannad på mig tar jag det.
Läs hela din tråd. Från början.
Och massor av kramar❤️

Sigge69
Matchen är bara just TRAMS & HItTEPÅ ursäkter.

Hej AF
Tack för er omsorg ❤️.
Adhd min gamla wingmate och cybervän. Så väl känner du mig väl, du vet att jag gillar ”raka puckar” & inga ”svängbananer”. Uppskattar ditt inlägg! Jag vet ju att min sk ”match” enbart är tramsigt. Man år kreativ i sitt sätt att ljuga för sig själv.
Jag håller med dig till fullo. I varenda bokstav, varje mening.
Hittepåursäkter för att finna tid & rum & öppningar för att kunna kröka. Jag vet. Men mitt läge är följande: Viljan, jag vet inte om jag har viljan att ta det kloka beslutet. Det kloka beslutet är ju i mitt fall noll, nada alkohol. Men det blir sååå jävla stort, blir liksom övermäktigt. Vem kan lova evig nykterhet? Särskilt i mitt fall, jag som orkar planera mitt liv söndag - söndag. Jag lovar iaf att jag kommer vara nykter & klar såinihelvete precis hela dagen.
Full rulle på skolan med dryga 50 Utvsamtal på 2 veckor. Kryddat med ett föräldramöte 😂. Men Sigge gillar action och är en gul extrovert känslomänniska. So bring it on 💪🏼.
Kram
En särskild varm kram till gamle kämpen ADHD ❤️

AlkoDHyperD
Man kan faktiskt lova evig nykterhet

Jag tror att det hjälper. Säga orden.
För mig är det så här: jag vet att jag varken kan eller vill dricka på ett icke-skadligt sätt. Så avstå det sociala drickandet eller till-maten vinet, inga problem.
✔️Jag lovar evig nykterhet till maten och i sociala sammamhang.
Avstå från självmordssupandet då? Joo, men man vet ju aldrig när man blir så less på livet att löftet bryts...
Fast, skulle du kunna lova evig avhållsamhet från självmordsförsök? De flesta har nog inga problem med att lova det, trots att ingen vet vad framtiden bär med sig. Löften bryts hela tiden. Löftets egentliga syfte är att bekräfta en helhjärtad vilja.
Jag gav ett löfte när jag gifte mig. Bröt det. Men löftet var ärligt menat när det gavs. Så.
✔️Jag lovar att aldrig försöka ta livet av mig (=evig nykterhet)

Fattar du vad jag menar?

Bra att vi lever idag och är nyktra såinihelvete, Sigge.

Sigge69
Jag förstår ADHD ❤️

Jag förstår, men jag vill ha en öppning, avdramatisera. Ibland romantiserar jag kring ”trolldrycken”. Du vet sommar, en egen ö och ”när jag kysser havet” 🎶🎶🎶 bärs & whiskey, grillande nyfångad fisk. Sitta vid en eld och bara vara i allt det vackra. Min hjärna går på högvarv 24-7 och bara få trycka på pause och stilla alla mina intryck. Jag har stor självkännedom och självinsikt. Jag vet, att alkoholen och jag inte är ngn bra kombo. Jag har haft ett riskbruk sedan 13-14 årsålder och jag har nått ända till bottten i ett stadie som jag aldrig trodde jag skulle nå, missbruk. Jag har upplevt att komma till det sista stadiet dvs i mitt fall, att inte vilja vara vaken om jag inte var distansierad och påverkad av alkohol.
Jag vet allt detta, men ändå vill jag fly in i rusets ”bekymmersfria” tillvaro. Jag kan inte lova evig nykterhet, det blir för stort & jag har stor risk att misslyckas och då blir mitt fall t o m ännu större. Jag är jag, visst, jag vet att jag ska ge fan i alkohol. Men det finns ingen manual, som fixar evig nykterhet.
Typ så här ska du göra...
alla vi kämpar på AF gör så gott vi kan med våra förutsättningar. Det finns inte en enda individ, som önskar vill vara alkoholist. Typ fråga ett barn i åk 4, vad vill du bli när du är vuxen ? ”Jag vill bli alkoholist”
Men trolldrycken är djävulsk kombattant. Det jag kan lova är att jag skall jobba på att stärka min självkänsla och vara snäll mot mig själv, det kan jah lova. Det räcker bra så.
Spretigt
Fridens liljor
15-2 i Sigges favör

Sannah
Alla har vi våra egna vägar

Fram. De ser olika ut, olika krokig.
Men vi kan mer än vi tror att vi klarar av.
Finns inga enkla vägar.
Önskar dig inse din egen styrka!

Sigge69
”Var dig själv, alla andra är redan upptagna” 16-2

Hej AF
Tack för input ❤️.
Ställningen ör 16-2, jag räknar, vet inte varför egentligen? Men det hjälper ju mig ändå att ha koll. Det blir lätt slentrian och att man ”glömmer” annars. Idag tänker kag vara nykter såinihelvete precis hela dagen. Lugnare på skolan idag, tar igen mig lite. Myser med mina elever & kollegor. Går runt med min kaffekopp och sprider värme & kärlek. Nu till ngt annat, jag har ju tagit en medicin som heter mirthazepin 30 mg på kvällen sedan maj månad. Jag är otroligt restriktiv när det gäller mediciner. Tar fan inte ens huvudvärkstabletter.
Men iom att jag slängde min ”rustning” och valde att sätta ord på mina känslor, så tyckte min läkare att jag skull testa just denna medicinen. Vilket jag alltså gjort nu i drygt ett halvår. Vad är min slutsats kring denna medicin då? Jo, den hjälper mig mot min ångest, den hjälper mig att orka och vara på en mer jämn nivå. Jag är inte i närheten lika glad som jag var innan och inte heller lika nere/ ledsen som jag kunde vara innan.
Jag känner mig på ngt konstigt sätt distansierad, jag känner inte i närheten lika mkt som innan. Jag är ju en inkännande man, fylld till bredden med känslor. Nu känner jag mig som en ”robot”. Har börjat tänka mer och mer på alla jävla negativa bieffekter som denna medicin har. Skulle vara kul att få höra andra på AF som har eller har haft denna medicin. Vad tycker ni ?
Ni som känner mig vet ju min resa, men i en ruskigt förkortad version skedde följande: botten, sökte hjälp, la alla korten på bordet, vårdavdelning 4 dagar. Läkare skrev ut mirthazepin & terralen (som jag inte tar) deltog i ett forskningsprojekt avbröt efter 1:a behandlingen. Valde att inte ha ngn samtalskontakt. Sjukskriven 1 v sedan tillbaka till skolan. Högt jövla blodtryck. Äter blodtrycksmedicin.
Går på vc regelbundet för mitt blodtryck, har inte träffat ngn läkare, får fortsatt utskriven mirthazepin utan uppföljning. Tycker min vc är en jävla ”knickedickverkstad” så igår bad jag dom att avskriva mig. Måste (usch skrev jag ordet måste...) kag bör ta kontakt med en privat klinik så jag får hjälp och fortsätta att ha koll på mitt blodtryck samt antidepp medicin. Så det står på agendan. Hoppas jag hittar rätt i djungeln.
Nu ska jag boka en föreläsare som bytt kön och har som motto, det jag skrev i ämnesraden. Kag älskar få ord som bildar en mycket målande mening.
Fridens liljor

Ullabulla
Mitt drickande ex

Åt antidepp i tre år för diagnosticerad utbrändhet(smygdrickande?)
En kombo troligtvis.
Han blev också som en zombie bitvis.
Hade inte alls samma känsloregister och hade inte mycket att ge mig i relationen.
Han slutade sen tvärt och fick jobbiga utsättningssymptom.
Men han är tillbaka med hela sitt känsloregister igen och nykter sen 1.5 år.
Ingen utbrändhet kvar och inte heller depression.
Så hade han sökt och fått rätt hjälp då (och även jag) så hade vi kanske klarat att bli friska tillsammans och var för sig.
Han söp ned sig totalt när vi bröt.

Så svårt att ge råd.
Du måste nog känna själv.

Sigge69
Mer info om Mirthazepin önskas

Skulle vara intressant att ta del av era upplevelser av medicinen Mirthazepin.
Fridens liljor

Sigge69
”I det enkla, bor det vackra” 17-2

Tjo
Fredag, tog sovmorgon idag. Skönt, jag är verkligen inte en morgonmänniska! Idag och hela helgen skall jag vara nykter såinihelvete precis hela helgen.
Denna dag ska jag köra ett låååångpass på gymmet. Se det 51:a avsnittet av Pablo escobar patron del mal. Älskar den serien.
Lördagen skall min fru till Ullared eller paradiset, som hon kallar det. Hon har försökt få med mig dit i över 20 år, men icke, inte för allt smör i Småland skulle jag åka dit. Jag fullkomligen avskyr att köa ch trängas med folk. Hon åker typ 3-4 ggr per år. Vet att det störde mina planer duktigt mkt förr när jag krökade hårt. Hon åker buss, men hon dricker lite vin med sina vänninor. Så jag får köra henne till bussen (dryga milen) i arla morgonstund samt hämta henne på kvällen. Vilket var ett j-a gissel för mig tidigare... det innebar ju att jag varken kunde kröka fredag eller lördag... Nu skiter jag högaktningsfullt i det. Jag kör in henne 05.15 och hämtar henne sent på kvällen. Jag får en hel lördag som jag kan fylla med annat. Egentid, jag bara älskar det. På hemmafronten är det numera samma läge som det var sist när det eskalerade med mitt alkoholintag. Min Jr som bott kvar hemma, har dragit utomlands och kommer vara borta under lång tid.
För mig är det öken, har 3 ”barn” alla har flyttat. Saknar dom. Men hursomhelst är det 3 goa ”barn” som alla har höga mål och som det gått mycket bra för. Det glädjer ett fadershjärta.
Nu sitter jag i ”boskapsvagnen” (tåget) på väg till plugget. Saknar värmen, saknar min mc (antibus).
Så summarum inget sug, mkt möjligheter, det räcker bra så.
Fridens liljor
Kram

Sigge69
”Ensam är inte stark” 18-2

Tjo af
Sitter på boskapsvagnen och reflekterar över mig själv. Jag är så jävla duktig på mitt jobb. Gör skillnad för hundratals ungdomar. Men när det kommer till mig själv, så är jag inte ditekt lika duktig. Avskärmar mig, svarar inte när polarna ringer. Vetifan hur jag funkar. Har ju iofs alltid avskytt denna tid nov - mars. Brukar fly landet 2 v till solen under denna tid.
Jag har lust att hämta hojen och packa mina väskor och bara styra kosan mot söder. Ekorrhjulet jobba- äta - skita - sova gör mig deprimerad. Vill inte leva så här.
Tristess och nedstämdhet är två starka skäl till varför jag dricker alkohol. Man pausar dessa könslor, när jag dricker, sedan såklart kommer ju ångest och allt helvete ikapp en åndå. Men för en stund kliver jag ut ekorrhjulet.
Ja ja, vem fan är jag att klaga ? Gör ngt åt det istället! Man har ju alltid ett val att göra. Vill leva min sista tredjedel av livet likt Rasmus på luffen. 😂😂😂.
Dagen har jag fyllt med skogspromenad och fixat iordning båten för vintern. Nu ska jag tröna schack ett par timmar. Vi har lagmatch i allsvenskan imorgon.
Sedan väntar Premier leugue, fullkomligt älskar denna liga. Vi ska dra ett gäng och se Fulham i januari, har ju min släkt utspridd över världen så boende och allt sånt har jag lite varstans i tellus. Sedan skall jag hämta min fru som kommer hem från paradiset ikväll. Tänker vara nykter såinihelvete precis hela dagen. Det räcker bra så.
Önskar er alla en fridens liljor lördag.
Kram Sigge

AlkoDHyperD
Hey, Sigge

Det vackra i det lilla.
Skogen, hjärnjymp (schack), hämta fru...
Små guldkorn i tristessen.
Kan du kartlägga ekorrhjulet och se om du kan ta reda på vilken del i det du inte vill ha? Är det tristess eller stress? I stress kan vilan kännas obehaglig t ex. Eller är det någon känsla som plötsligt kryper fram och vill bli hittad under obehaget?
Igår var jag så trött efter sista patientbesöket - hade hållit superfokus i över sex timmar effektiv tid så jag förstår varför - att jag kände det inuti benmärgen. Konstaterade att det t o m var för jobbigt att lägga mig ner på golvet (!)
Och, pang, där kom vodkaflaskan upp i mitt inre synfält. Omedelbar nersläckning av hjärnan.
Väl hemma kom glädjen som små glimtar i smeten av uppgivenhet. Barn/ungdomar som skulle hämtas o lämnas.
Under kvällen och idag småprat med alla tonåringar som dyker upp från sina rum framåt förmiddagen. Liv överallt men ändå stilla. De dagliga bestyren, tvätt, mat, plocka undan all röra de lyckas åstadkomma...
Helt plötsligt känner jag mig som en supermorsa. Mänsklig, virrig, flamsig, glömsk med humörsvängningar och tillkortakommanden. Men närvarande.
Då måste jag ju vara nykter. Alltid.

Sigge69
”Intelligenta pratar på ett sådant sätt så att alla förstår 19-2

Tjo AF
Uppe med tuppen, spelat schack, dock förlust i lagmatchen. Men inga sura miner, vi lirade blixt och ”tjötade” efteråt. Fått 3 mkt kärleksfulla SMS från mina barn. Älskar dom till himlen & tillbaka. Vi ska fira med massor med kakor och sörpla läskeblask tillsammans lite senare idag. Nu skall här analyseras, partiet skall gås igenom. Sedan skall jag dundra blixtpartier på datorn. Lite kuriosa, ni vet att jag vill ju testa tamigfan allt här i livet. Så såklart testade jag schack ihop med en vän som lirat ett bra tag. Vann inte ett enda jävla parti under mina första 3 år. Jag är en seg jövel, som inte kan stava till ”ge uppp” så jag skaffade en datorprogram och lirade mot den bästa hela tiden. Så mitt 4:e år kom jag på 2:a plats i KM klass b. Sedan har det rullat på.. placerat mig okej i blixt - SM och kommit på en 3:e plats i turnering (65 deltagare) så allt går, bara man är ihärdig och inte ger upp. Finns inget mer lärorikt/ utvecklande en att torska i schack. Trägen vinner. Det gäller allt i livet. Jag är en överlevare. Läste ngt om styrka. Utan min jävla styrka, hade jag inte suttit i min soffa i min villa och skrivit det här. Så underskatta aldrig er själva!
Schack, fika, gym, räcker bra så.
Nykter och klar såinihelvete precis heja dagen.
Fridens liljor

Sigge69
Utvecklingssamtal, Möten & mera möten.

Hej AF
Måndag här, jag verkligen älskar mitt jobb, så jag är lyckligt lottad!
Sitter på sista mötet för dagen, haft utvecklingssamtal hela dagen.
Full rulle fram till jullovet. Slutar snart, vetifan hur jag ska göra idag?
Min ”djävul” vill gå förbi bolaget och köpa ngr pilsner. Min ”Jesus” säger så här ”Åk hem direkt och ta en sväng i friska luften med min bäste vän och dra ner till gymmet och kör ett hårt gympass istället. Jag har ju många tatueringar, min sista var Jesus & el diablo.
Vi får se vem som får sista ordet.
Önskar er en fridens liljor måndag med allt vad ni företar er med.
Kram
PS: Djävulen vann 19-3. Ds

Ullabulla
Spontant känner jag

Sigge ville och sigge vann.
Ingen skuld ingen skam.

Men att skapa alteregon för att liksom kliva ur sig själv och "slippa ta ansvar för de val man gör känner jag igen.

Jag har många dysfunktionella beteenden när jag helt enkelt inte kan stå emot.
Men då tar jag den smällen själv och försöker acceptera och förlåta mig själv.

Och om jag orkar så drar jag upp nya strategier.

Kanske är det någon sorts självbestraffning/belöning kicksökande du inte kommer ur?
Håller på dig Sigge.
Ta dig ur bubblan och lyft blicken🙂

Sigge69
Tack för input U-B.

Tjo AF
Tack för input. Jag tar ansvar för mina val. Jag skyller inte ifrån mig. För mig handlar det om symbolik.
El diablo står för det onda, dåliga val, Jesus för det goda och bra val.
Varför jag drack igår? Min ”hårddisk” hjärna var fullmatad, ger så mkt av mig själv. Jag drack 4 öl för att stanna upp, pausa hjärnan, om en för en stund. Liksom att få lite andrum. Jag vet att det är fel, jag vet att det valet inte är sunt, inte är bra för mig. Men ändå gjorde jag det. Vi har alla olika anledningar flr att självmedicinera oss med alkohol. För mig har den hjälpt att rensa, pausa hjärnan. Hjälp mot ångest, tristess, deprission m.m.
Jag vet att den skapar kaos, ångest, dåligt mående, hälsoproblem, neanderthalares visdom m.m. Men ändå valde jag att dricka. Jag är så könslig, inkännande man, så A hjälper mig att inte ta in jävla mkt. Just nu sitter jag på ett hotellrum i Stockholm. Är där på Konfa. Jag kommer även idag att göra ett dåligt val, dvs dricka alkohol. Dock mindre party - party Sigge än innan. Mindre berusad, men likväl gör jag det taskiga valet. Jag skriver i ”det vidare livet” varför? Jo, men i grund och botten, vill jag mig väl.
Snurrigt, spretigt.
Jag är jag, med alla mina fel & brister.
Önskar er alla en fridens liljor kväll.
19- 4.
Kram

AlkoDHyperD
Läs senare

Förstår att det inte spelar någon roll just nu, för du har redan gått in i spåret.
Men imorgon, eller senare, kanske du kan fundera över detta.
Precis som du har jag druckit för att rensa hårddisken, få hjärnan att vila en stund.
Stress, hjärntrötthet, känslokaos är tillstånd som skriker om att släckas ner. Och just när hjärnan är ett trassel av högspänningsledningar är tankeförmågan som sämst. En stark impuls samtidigt som ”chefen” inte är närvarande.- taskigt läge m a o

Även om du inte kan sortera tankarna kan du ha dem
Även om du har starka känslor kan du ha dem
Även om inget av det går att sortera eller definiera är det precis det du upplever som finns.
En företeelse. Någonting som pågår inom dig, i hjärnan eller kroppen.

Kalla upplevelsen för tristess, rastlöshet, tomhet, överhettning, kaos, känslomagnet, eller vad som helst.
Ta ett steg ut från dig sjäkv och betrakta dig, på insidan och utsidan, med medkänsla och värme.
Vad behöver du?
Det finns alternativ till att släcka ner med alkohol.
Att inte släcka ner alls, t ex, utan låta det vara som det är. Kanske falnar det av sig själv, kanske inte, det viktigaste är att du ger dig själv signaler om att dina upplevelser är mindre hotfulla genom att inte försöka bli av med dem.
God natt

Ellan
Sigge69!

Hej på dig Sigge69,
Hur har du det i mörkret? Läser att du är tillbaka här och vill höra hur du mår.
Kram
Ellan

Märthan
Darling

Hello vännen...... Sträcker ut en hand - Ta den! Tycker vi tar av våra koftor och kör ett gemensamt koftbål. Nu, inte sen. Nu. Kom.

Crna macka
Hej Sigge

Hej Sigge

Jag har ätit Mirtazepin länge, till och med tidigare då dom hette Remeron. Började runt 1998 eller så, äter 45mg varje kväll, vad vill du veta?

Mvh

Sigge69
Jag lever, min lever likaså.

Hola AF
Först & främst TACK ❤️ Mina underbara Virituella vänner för att ni bryr er och gör skillnad! Ni är så sköna, ni förstår, ni finns, Älskart ❤️. Jo men vad har hänt sedan sist, då jag låg på hotellrummet och skrev mitt sista inlägg. Jag drack den kvällen, blev lite slirig, men piggnade till och hade en underbar trevlig kväll tillsammans med mina kollegor. Dansade nonstop i 4 timmar kryddat med många skratt. Ni vet en sådan lattjo kväll.
Var i bra skick dagen efter och deltog på intressanta förekäsningar bla om hjärnan. Hujedamig min hjärna brukar ju gå på högtryck med en massa intryck. Ett av mina många skäl till att dricka alkohol för. Brukar säga att det sorterar i mitt bibliotek, men en del brukar svara att jag inte har ngr böcker i mitt bibliotek 😂😂. Sedan har det varit fullt ös på min skola, har utvecklingssamtal med ett 80 tal elever och dess föräldrar. Jag ger som vanligt mkt av mig själv och har underbara trygga elever utan ngr ”klumpar i magen” ett klimat att det är okej att vara sig själv kryddat med mkt värme och kärlek.
Intensiv fas fram mot jullovet nu. Jag har använt whiskeyn tidigare att få känna mig lugn och avslappnad. Nu väljer jag att vara nykter iaf på vardagarna.
Jag hade sedan en helveteshelg, en riktig pisshelg. Kände mig nedstämd, kände mig uppgiven. Varför... mkt pga alkoholen.
Varit nykter i 5 månader fr maj - sept. Sedan gjort ett försök att dricka vid enstaka tillfällen, blivit full vid ett tillfälle. Hade flyt att inget hände. Ångest och skam fick jag på köpet. Sedan mkt grubblerier med mig själv... ska jag aldrig kunna dricka mer? Vill jag ? Vad vill jag?
Skulle äta revbenspjäll... blev så jävla sugen på öl till. Funderat mkt såsom ... vad fan jag blir inte dum och elak av alkohol, hemma blir jag sällan eller aldrig full, kan jag inte få dricka lite. Känner skam och skuld, känns som jag sitter på en upplyst scen och öppnar en bärs och publiken visar sitt missnöje. Jag har aldrig strävat efter att vara som alla andra, har alltid älskat det annorlunda. Men i detta fall vill jag vara som alla (de flesta) andra dvs vill kunna få njuta av en bärs på helgen då och då.
Jag har berättat hemma om att jag druckit på konfan. Berättat om mina skamfyllda känslor också. Hursomhelst jag var spiknykter hela helgen och det räcker bra så. Tycker det är så jävla stort beslut att ta, livslång nykterhet. Jag kan inte lova det. Däremot så gick mina 5 månader galant. Men jag vill kunna ha en öppning. Julen ser jag vanligtvis inte fram mot (när barnen har blivit stora) ännu mindre nu som nykter. Vill ställa in julhelvetet.
Så återigen tack för er omsorg, uppskattar er som fan❤️. Tänker åka och besöka nästa event på alkoholforum i Stockholm, hoppas att ni kommer. Vill så gärna träffa er IRL ... Märthan, adhd, ellan, Nurture, mmmmmm fler.
Till sist ... mirthazepin
Intressant att höra din + och - lista ang dina erfarenheter av den medicinen.
Må väl
Fridens liljor
Kram Sigge69

Crna macka
Gött att höra att du kämpar

Gött att höra att du kämpar på. Men du tror inte att det skulle vara bättre och ge mer avkoppling att bara bestämma dig för att inte dricka mer, inte alls. Du slipper ju hålla på och förhandla med dig själv. Jag har gjort det massor med gånger, och jag hatar all energi och tanke verksamhet det tar upp, förhandlande alltså. Sen slutar det alltid med samma sak för mig... ångest, dåligt mående, brutna löften och all allsköns skit som kommer av att jag dricker. Nåväl nedan hittar du mina tankar
avseende Mirtazipin.

Först plus sidan:
Mycket bättre sömn.

Negativa:
Vill börja med att tillägga att jag inte upplevt biverkningar på väldigt många år, men i början tycket jag att det fanns några negativa saker som..

Gick upp i vikt, var söt sugen och åt mycket.
Kände mig seg i huvudet.
Overklighetskänslor
Muntorrhet

Det är väl det jag kommer ihåg för tillfället.
Kommer du på något som du vill fråga så hojta till.

Mvh

Sigge69
KAOS.

Hej AF
Sitter i soffan. KAOS efter helgens bravader. Jag skriver rakt & ärligt.
Detta har hänt. I fredags gick jag till bolaget och köpte en 70 cl tullamore och 9 öl. När jag kom hem, tänkte jag äntligen. Hällde upp en 12:a och började lira poker på datorn. Sedan fortsatte jag och dricka. Min fru jobbade till 22.00.
Från ca kl 18.00 kommer jag nye ihåg ngt. Jag hade en könsla att jag varit hos min vän Rakel... så ni förstår att jag hade ångestpåslag modell duga på lördagsmorgonen.
Min fru sa att vår vån ringt henne, jag var ledsen och full. De hade ledsagat mig hem. Dörren stod öppen och vår hund var skraj men hemma som tur var. De hjälpte mig i säng. Lördagen så jobbade även då min fru, hon lämnade våran hund till svärmor/ svärfar. Jag i ett uselt skick, klarar inte ens att ta hand om min vovve. Lördagen drack jag öl och en hel flaska Baileys + kryddat det med terralen.
Sovit oroligt. Idag är det söndag och jag har hittat en box med rödvin.
Känner mig så jävla usel som människa. Jag behöver hjälp. Jag behöver ngn som jag kan anförtro mig åt och äntligen få den hjälp jag strävat efter attt få.
Jag känner igen detta stadie, det lägsta i bottenträsket. Fan.
Må väl
Fridens liljor

Mrx
Oreda och kaos

Jag förstår hur du känner trillade själv dit i fredags. Jag skulle bara ha lite fredags mys. Drack som vanligt tills jag stupade. Mådde dåligt hela dagen igår. Höll mig nykter igår och idag börjar ångesten bli hanterar. Ett stort steg mot förändring är att börja skriva här inne på forumet. Du har liksom jag insett att alkohol förstör våra liv. Vi har insikt om vad som är fel. Nu gäller det att hitta kraft, styrka och vilja för att nå resultat. Vi måste vara snälla mot oss själva även om vi gör fel ibland.

Nurture
Vännen

Finaste Sigge 💚 Det är nog dags att söka hjälp igen. Du kanske behöver läggas in och sedan fundera på om ett klassiskt behandlingshem inte är vägen att gå nu. Inga studier eller ytterligheter, utan typ Nämndemansgården.

Ber för dej.

Styrkekramar 💚

en annan Micke
Man lurar inte sin hund...

...eller sina barn. De genomskådar allt, i synnerhet hunden.
Hundar har inga som helst spärrar rent känslomässigt, det älskar dig lojalt eller avskriver dig helt.
Hundar blir aldrig medberoende, de slätar aldrig över, den dagen de får nog av svek så är det ÖVER.
Man kan aldrig övertyga hunden om att "det var sista gången, det ska bli bättre".

Att läsa din tråd är en stark upplevelse, mycket känner jag igen från andra trådar och en hel del från mig själv, starkt.

Jag blir ledsen av att läsa att du misshandlar dig själv och din fru, på det sätt du gör.
Blir upprörd över ditt svek mot dina egna barn men blir heligt förbannad när du missköter din hund.
Din hund har inte valt dig, du har valt hunden, tänk på det.
Den dagen hunden vänder dig ryggen då har du sumpat allt, verkligen allt.

Du var på så god väg, stolt och stark, en krigare, vad gick snett?
Varför dessa tvångstankar om "ska jag aldrig mer få..."

JO förmodligen är det så att du ännu inte hittat någon annan belöning än alkohol.
Vi behöver alla bekräftelse, tror det var du som skrev tidigare i tråden att Whisky var bra för det gav snabbare effekt än öl.
(kan ha varit nån annan, har ägnat mer eller mindre de senaste 4 dygnen till att läsa trådar här.)
Man måste som beroendeperson få dessa belöningar ganska regelbundet, av nån #¤"&! anledning är en cigg, en sup eller nätspel (eller va det nu må vara) så mycket mer positivt för oss än en morot, märkligt va?

Du gillar ju att kötta på gymmet, det är en belöning i sig, en bakfull dag på gym kan vara direkt farlig, under alla omständigheter inte nyttig.
Förnekar du dig den sinnesfrid ett rejält träningspass ger dig, till förmån för ett par bira å några stänkare med åtföljande baksmälla och ångest?
Fan VILL du inte må bra, känna att du lever, att du gör skillnad för människor du älskar och som älskar dig.

Jag fördömer dig ingalunda broder, jag utmanar dig, stå stark och ta dig an en utmaning mano mano.
Låt inte ångesten bygga bo i ditt bröst, lev för det du har, dina barn, andras barn (i skolan) din fru och din hund.
Lägg tid och kärlek på hunden när alkoholgudinnan uppenbarar sig, hon vill dig illa, din hund vill bara ha husses kärlek och uppskattning.
Så jäkla mycket enklare att leva med "i morgon".

Jag ska gå ut med min hund nu, utan henne hade jag inte levt i dag, så enkelt är det, jag är skyldig henne allt.

Stay Strong

Ps/ Vem FN är jag som tar mig till att komma in här och skriva i skarpa ordalag till andra.
Ja det ska jag försöka visa snart i en egen tråd som jag ska skapa så fort jag slutat att fascineras av att läsa era andras.
Eller inte sluta fascineras det är fel uttryckt det kommer jag nog alltid att göra men när mitt beroende gått över ;-D

Sigge69
Tack Nurture & en annan Micke samt mrx.

Hej igen AF
Jag har som så många här på AF hittat ett sätt att mildra/ överleva dagen. Tack för att ni bryr er om mig! En annan Micke: ser fram mot att ta del av din tråd. Du är verkligen pang på, uppskattar det. Tror vi är ganska lika du och jag. Min hund är mitt allt, han är sååå bortskämd, en riktig diva. Absolut för djävligt att hans husse gör så här. Ligger i soffan och försöker skjuta fram min ångest. Terralen och rödvin. Imorgon har jag och en vån bestämt att vi ska gymma kl 05.30. Så cirkus 12 timmar innan lägger jag ner alkoholen. Träning är bra mot dåligt mående/ångest.
Måste leverera på skolan imorgon, måste. Jag har blivit varse att min förskönade bild av alkohol inte stämmer in på mig. Jag kan inte dricka alkohol. Mina 5 mån som nykterist var underbar. Alla förstod, alla tyckte jag gjorde det så bra.
Hoppas jag vill dit igen.
Hoppas jag vill leva. Ang hjälpen så känner jag dumt så klart, att jag inte hinner.ska samla ihop mig för att klara min resa fram till jullovet
Hjälp .... hur, vart finns den bästa hjälpen? .
Nå väl fridens liljor

Nurture
Jag älskar..

AA. Frälsis. Den typen av organisationer som drivs av folk som vet vad du går igenom och osjälviskt ställer upp till 100 %.

Prova annars att ta en helg på My Skarsgårds gård Myggebo. My var gift m Stellan och höll på att supa ihjäl sej. Hon håller i kursen tillsammans med en karl som jag inbillar mej ser ut precis som du. Lite nitbälte i jeansen, och sånt. My’s kurser är fantastiska. Och du behöver bara ge det en helg. Ja, jag har gått. Nej, är inte sponsrad av My.

Kom igen nu vännen..💚

en annan Micke
Sigge Krigare

Tack mannen...
Du är en krigare, jag blir väldigt upprörd när det kommer till barn och hundar.
Själv barn till en alkoholiserad far med en medberoende mor som fortfarande till hans död 2008 inte släppt medberoende trots att de varit skilda i 40 år då.

Din story är gripande och grymt rak, därför reagerade jag extra starkt, glad att du kan hantera det.
Ta hjälp, ensam är inte stark i detta...

Jag ger mig attan på att du - när du bestämde dig för att träna - ganska snabbt satte ett mål om att ta tresiffrigt i bänk.
Jag tror också att du ganska snabbt nådde det målet, genom disciplin och självmedvetenhet om vart du var på väg.
Tänk lika här, men kanske ska du titta mer på resan just nu än målet.
Många är de som skriver en dag i taget, än fler är det som tänker: ska jag aldrig få unna mig ett glas mer....
Skit i den tanken, ta en dag i taget och börja dagen med att tänka i dag behöver jag ingen verklighetsflykt.
Hitta små vardagliga belöningar, ge frun en blomma, hunden en ny leksak/ben, genom att ge kärlek och omtanke till nära så ger du dig själv styrka, det i sig är en belöning. Att dricka är som att skjuta sig i benet som belöning för att man överlevt cancer.

Stay Strong
Jag kommer "jaga" dig här inne :-D

Sidor