Innerligt trött

365 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Allterbra
Wow

Grattis till en månad, ser att der går upp och ner för dig med fortfarande.
Du klarar dig dock tack va antabus, jag ska hoppa på det tåget. Köra några månader, tills jag känner mig piggare och stark nog att klara mig utan.
Kämpa på 💪🏻💪🏻

Jasmine
Mår du bättre nu?

Hoppas träningen hjälpte och att du mår bättre!

Kramar❤️

Tackohej
Dag 32

Tack för ert pepp/kommentarer. :)
Blev ingen träning. Är för slut mentalt och fysiskt men vill komma igång. Ska göra ett nytt försök idag. Fysiska besvär tror jag är stress-relaterade. Ska göra en plan för återhämtning och egen ensamtid.
Mår nog lite bättre men långt ifrån 100 idag. Skulle säkert behöva en längre tids sjukskrivning men kan inte ekonomiskt utan stora konsekvenser för vår familjs liv,
Så får ta en dag i taget och tänka på att stanna upp och andas

Alltebra- bra beslut av dig med antabus, funkar väldigt bra för mig. Hade inte klarat mig utan.

anonym24751
Hej Tackohej!

Hej tackohej!

Har precis läst igenom din tråd. Känner igen mig på mycket. Jag äter oxå antabus, fick det utskrivet i juni förra året och har ätit stora delar av tiden. Så skönt att slippa fundera på drickandet. Men jag tänker också som dig, allt det sociala, AW med jobbet, grillningar, resor, sommarfester, bara att kunna öppna en flaska bubbel och allt mys på altanen i sommar. Jag fixar det inte! Det blir inte samma mysfaktor som med alkohol, det hör ju till. Så jag smider även planer hur jag så småningom när sommaren närmar sig sluta med antabus😱 Och jag hoppas innerligt att jag kan mysa med 1 glas vin på altanen och inte känna att jag behöver ha 100.🤨

Varför ska det vara så svårt med ”lagom”?!

Hursomhelst så är det så skönt att vara nykter, och jag vet ju att det går att grilla nykter oxå bara att det inte är lika kul!!😅 Men det kanske blir så kul som man gör det till?! Man slipper ju ångest och bakfylla iallafall.

Hoppas allt går bra för dig!! 💪🏼💪🏼💪🏼

Tackohej
Dag 33

Ja exakt isvinge - lagom är fan svårt.
Dagens mående - helt ok och till och med glad o kändes bra i kroppen halva dagen.
Nu - svarta hålet i kroppen och klumpen i halsen skriker efter ” något”. Kanske är det som kallas sug? Märker att långvariga sociala sammanhang dränerar mig. Inte nödvändigtvis kopplat till a men behöver hitta sätt att snabbare ta mig ur svackorna. Sitter i 2-3 timmar sen brukar det gå över.
Blä...

anonym24751
Usch! Det där ”något”, jag

Usch! Det där ”något”, jag saknar ”något” hela tiden och jag vet inte vad jag ska fylla hålet med som gör att jag känner mig nöjd.

Eller jo.... det vet jag men jag måste hitta nånting annat. Känns som jag vill byta beroende mot annat beroende, för att ha något.

Hemska sjukdom! Må vi bli frisk fort😱🙈

Tackohej
Dag 34

Precis så isvinge. Min plan är ju att mata det svarta hålet med träning men märker att jag börjat fylla det med chips, pizzor och annat onyttigt. Verkar precis som du ör inne på som att jag bara byter missbruk.

Idag mår jag ok, måste planera in korta pauser för återhämtning under dagarna.

Tackohej
Helg

Besök etc hela helgen. Bubblar av irritation och vilja att vara själv och stänga av all social kontakt. Hade tidigare druckit mig igenom skiten (och hade då säkert varit ganska trevligt och jag hade inte kallat det för ”skiten”).

Uselt fucking skithumör har jag. Får försöka somna ifrån umgänget tidigt och hoppas det känns bättre imorgon.

Heja på alla

anonym24751
Precis samma här! Känner mig

Precis samma här! Känner mig skitgrinig och som att inget är roligt. Alla är bara ivägen och jag vill typ bara att helgen ska gå så jag kan åka och jobba igen.

Hoppas du får en bra helg trots allt!

Kram på dig!

Themistokles
Helgerna är ju pest när man

Helgerna är ju pest när man inte får dricka. Själv blev jag förkyld lagom till helgen och tycker att det är skitbra, eftersom jag då inte behöver ha ångest över att jag bara sitter och glor på teven.

anonym24751
Vilket liv man lever! Men det

Vilket liv man lever! Men det borde ju gå över nångång kan man ju tycka? Jag klarar inte av att ha det såhär varje helg... då ger jag upp😱😵🙈🥂

Jag måste testa att dricka lite normalt sen, det kanske funkar ändå om jag ger mig fasen på det.😯

Themistokles
Låt oss hoppas att det går

Låt oss hoppas att det går att dricka normalt... Jag saknar det. Men jag är nog skeptisk. Det finns en risk att jag efter sommaren (jag skall tillåta mig vin från midsommar) är tillbaka i samma jävla vindimmor igen. :(

anonym24751
Vi får peppa varann! Jag ger

Vi får peppa varann! Jag ger mig hellre fasen på att fixa normal konsumtion än att vara utan helt.🤨😓🙌

Picard
Ledsen, men jag tror

Ledsen, men jag tror sannolikheten att kunna dricka kontrollerat efter att man konstaterat sig vara beroendepersonlighet är ytterst låg. Pratet om att genomlida helger och andra sammanhang är för mig tydliga tecken på att viljan att bryta med alkoholen inte finns i tillräckligt hög graf, att man ör ute efter en Quick fix med några veckors elände som sedan leder till det hägrande målet, att kunna ta ett glas och må bra. Ursäkta mig, men det är väl naivt. Har man inte känslan av att ha nått botten, att vara klar med alkohol och att ha en stark motivation så kommer man att misslyckas. Om man inte tycker livet som periodare funkar förstås.

Det är givetvis inte enkelt att hålla dig nykter, men det ger förutsättningar att ändra livet till som man vill ha det. En dag i taget och fyll tillvaron med nya stimulanser. Lär känna dig själv och andra naket och ärligt utan en drogad hjärna. Tycka synd om sig själv och romantisera alkohol är en återvändsgränd.

Tackohej
God natt

Jag tror också det är få som lyckas med kontrollerat drickande när den ”fysiska allergin” fått grepp. Personligen vill jag verkligen leva helt alkoholfritt men oroar mig mycket för hur det kommer gå utan stödhjulet antabus. Tror jag kommer börja gå på AA-möten. Alla som lyckats verkar ha kört på det.
God natt alla kämpar och tack för läsandet och kommentarer. Hjälper att man inte känner sig så ensam med problematiken.

Kram på er och god natt, imorgon tänker jag försöka vara glad.

Onkel F
Misslyckas?

Med vad? Att leva upp till andras förväntningar och ideal? Det finns en uttalad önskan bland många som skriver i denna tråd att kunna hantera alkohol på ett "normalt" sätt, inte att bryta med alkoholen totalt. Om dessa personer uppnår sin målsättning har de knappast misslyckats. Kanske enligt någon annans måttstock, men inte enligt sina egna.
För min del skulle det aldrig fungera att dricka måttligt, det är allt eller inget som gäller. Efter några års nykterhet tog jag ett återfall för fem år sedan. Det varade till för två veckor sedan då jag påbörjade en ny antasbuskur. Ger det mig rätten att tala om för någon i en annan situation att de har misslyckats för att de inte lever som jag känner att jag måste?
Som individ måste jag känna av vad som är rätt för mig, annars kommer jag aldrig kunna nå några vettiga mål.
Till dem av er som vill kunna dricka kontrollerat säger jag ett ärligt menat Lycka till! Jag hoppas ni klarar det. Om inte hoppas jag att ni har förstånd nog att omvärdera ert förhållande till alkoholen.

Tag hand om er!

Onkel F

Tackohej
Dag 35

Börjar bli irriterad på mig själv - att jag låter a ta upp så mycket tid i min hjärna. Mår helt ok idag. Lärdomen är att jag behöver långa stunder av egentid och återhämtning.
Från och med idag tänker jag notera mina framsteg veckovis istället för dagligen.
Vill ge plats gör nya friska tankemönster.
Heja på alla

Jasmine
35 dagar är bra!

Att du fortfarande tänker på alkohol är nog inte konstigt, tar lååång tid att bli av med de tankarna (tror jag ;)).

Kram och fortsatt lycka till!

Tackohej
Middagar

Tack Jasmine. Jag ska försöka landa i att inte känna efter och tänka för mkt förrän jag har nått 6 vita månader (obs - ingen plan att testa dricka sen, mitt beslut är för resten av livet men enligt en dag i taget etc).
Har folk hemma på middag, inget sug efter vinet alla dricker. Blir typ arg av hur ljudvolymen stiger runt bordet och hur folk blir lite ouppmärksamma/avtrubbade.
Har ju varit jag själv tusentals ggr men tycker nu det känns lite obehagligt. Eller är jag bara avis på att de kan dricka normalt o socialt?
Mina försök att pausa detta forum går inte så bra :)

Tackohej
Dag 37

Kan inte hålla mig borta från forumet.

Värst just nu - arg typ, kan inte vara bland folk. Ingen anledning bara en kliande ilska och irritation som gränsar till typ förtvivlan.

Skumt - verkar som jag vill ha någon självdestruktiv vana att smyga med. Blivit många hemliga hamburgare och smyg-snacks. Vad är det för sjukt beteende?

Konstigt att det blev väldigt mkt svårare med allt nu efter 5 vita veckor. Gissar att det är det jag läst om som kallas postakut abstinens.

Har även varit på AA, vet ej om det är ngt för mig men ska utvärdera längre fram.

Themistokles
Även jag har drabbats av

Även jag har drabbats av ilskan. Trots enbart 15 vita dagar. Okontrollerbar ilska i mitt fall. Mycket obehagligt. Känner även igen smygätandet. Jag vräker i mig mat. Vilket också är mycket obehagligt. Hamburgare på väg hem idag. Innan jag skällde ut familjen innan vi åt middag. 😌
Men: bättre än att supa. 💪

anonym24751
Haha, åh! Jag vettesjutton va

Haha, åh! Jag vettesjutton va det är med smygandet, men jag kom på mig själv i fredags när jag satt i bilen, vad håller jag på med?! Jag hade i smyg varit in på hemmakväll och köpt godis, mulat i mig allt i bilen och sen gömt påsen😂😂😂

Man är lixom van att saker är förbjudna😬😅

Men va fasen! Jag tycker gott man får vräka i sig lite extra när man slutat med alkohol, man kan ju inte bli renlevnadsmänniska direkt?😁😆

Tackohej
Dag 38

Haha, skönt att man inte är ensam om galenskaperna themistokles o isvinge. Man undrar ju om det är något genetiskt då så många får så liknande beteenden.

Mår sämre än på länge idag. Klarar knappt arbetsdagarna med så mkt mänsklig kontakt. Tror det är stress som kommer ut i märkliga fysiska åkommor. Idag har pulsen rusat många ggr och min kropp glömde typ hur man går i trappor vid ett tillfälle.
Börjar oroa mig för vilken tråkig man jag nu kommer bli till min fru. Men får hoppas hon gillar en torrare version av mig med stabilare och jämntråkigare humör, Matade svarta hålet med mer skräp idag. Hjälpte för stunden.

Tackohej
Dag 39

Fortfarande massa sjukdomskänslor. Glömmer bort att vara glad o stolt för 39 vita dagar. Hörde ett tips om att ”be om 24 vita timmar” varje morgon. Ska börja med det, lät enkelt. Ska testa sluta med mediciner mot sömn och oro ett par dagar. Funderar på om det är biverkningar som ger mig all yrsel, huvudvärk etc.
mår konstigt men dricker inte.

Themistokles
Jag slutade med naltrexon och

Jag slutade med naltrexon och propavan igår. Känner mig redan piggare. Var skittrött under en längre tid innan. Det finns nog både för- och nackdelar med alla dessa piller vi använder.

Bra att du inte dricker. Inget blir bättre av det i det långa loppet. 💪👏

Tackohej
Dag 40

Slutat med tabletter utom insomningshjälp.
Tror det hände något idag. Mår riktigt bra och känner naturliga lyckostunder. Skönt att kunna notera ngt positivt efter så mkt klagande :)

Themistokles
40 dagar! Jag är imponerad.

40 dagar! Jag är imponerad. 18 dagar här och jag är så jävla sugen på ett glas rött. Mycket jobbigt nu. Men jag kämpar på. 😌

Tackohej
Dag 41

Bra jobbar themistokles! Jag hade ett par riktigt jobbiga dagar runt 21-25 om jag minns rätt. Idag är känslan lite som att ha nått en ny platå: inte lika brant backe att knuffa upp den stora stenen ”suget” uppför.
Känner mig lättare (även om skräpmaten jag trycker i mig för mkt av säkerligen gjort mig tyngre) och friare idag än på lääänge..
Jag ber om 24 vita timmar igen som jag numera börjar varje dag med.

Urdimma
Ring 1177

Starkt av dig att du klarade att tvärstoppa. Men måste fråga att ju längre drickandet fortgått desto mer från ångest som jag haft många många år sedan men eskalerat och nu är det snart 3 dag som jag inte druckit något. Om det fysiska eller psykiska måendet går hand i hand eller bör jag vänta mig att min ångest kommer åtminstone minska. Förväntar mig aldrig att den ska försvinna, men kanske bli något bättre.

Tackohej
Ångest

Urdimma - Tack, men fick hjälp av vården att sluta. Ska fortsätta med antabus så länge jag kan. Alla är vi olika men för mig (och verkar vara så för de flesta) så är ångesten 100 ggr mindre nu efter över 40 vita dagar. Alkoholen har till slut tagit över och skapar enorm ångest vilket man har svårt att förstå när man är inne i skiten. För 40 dagar sen hade jag inte förstått de inlägg jag själv skrivit sista veckan om hur mycket bättre det blivit. Lycka till! Njuter av att lägga mig nykter nu och märker att jag ser fram emot både helgens vila samt kommande saker på jobbet. Heja alla kämpar! Vill verkligen på riktigt aldrig dricka mer. Känslan känns mer på riktigt än den gjort tidigare.

Sidor