Innerligt trött

365 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Denlillamänniskan
Stress, oro och glömma bort att äta.

Tror du är på rätt spår där, Ironwill. Själv inbillar jag mig att vi är känsliga och har en lite lättväckt ångest. Det är det som gör att vi tänker så förbannat och ständigt försöker lösa problem på olika sätt. När det där tänkandet inte riktigt biter på den underliggande, lätta ångesten, så funkar alkohol som den perfekta fixen. Genast lite bättre till mods och därför lugnare i hjärna och hjärta. Och då slipper vi tänka och analysera för en stund.

Kanske är det så att vi måste kämpa med acceptans över att vi är som vi är och tålamod med att livet inte alltid är en "feelgood"- resa. Om man tänker sig den där jobbiga simturen mot horisonten, Tackohej; Kan det vara så att det inte ska simmas? Använd båt eller börja dyka. Med båten blir resan lite mindre ångestladdad och du kan ankra upp när du behöver vila. Väljer du dykmetoden, så kommer du slippa se den förbaskade horisonten och får inga vågor i ansiktet. Jag röstar för båten. Det gäller bara att hitta sin båt.

Ha nu en fin kväll och njut av sommaren!

Tackohej
Klokhet

Tack för er respons. Mycket kloka tankar och textrader. Läser om dom flera gånger nu och njuter av klokheten men även känslan att inte vara ensam. I den ”vanliga” världen - Dvs med familjen och kompisarna som inte har trillat dit för A känner jag mig fortfarande väldigt ensam. Just att det inte går att förklara. Medan här i forunet fattar typ alla precis. Oavsett om det är en båtmetafor eller en sjuk förklaring om hur man drack garderobsljummet vin till frukost.

Tack för att läser, svarar och finns.

Tackohej
Midsommar

Yes! Vit midsommar. Inga större problem eller konstigheter. Kändes som mitt examensprov. Barnen fick en 100 procent närvarande pappa. Fantastiskt ju i all sin enkelhet.

Strulan65
👏👏💪💪

Styrka, så glad för din skull // kram Strulan

Tackohej
Fan också

Dom här jävla dipparna. Knockad av ångest, nästan som hela livsglädje-mätaren bara försvann. Varför? Läser ju att jag mått bra alldeles nyss? Finns några små triggers kanske men logiskt konstigt. Vet inte hur jag ska förklara det men det känns som att senaste 4-5 åren bara försvunnit. Folk kommer ihåg saker som det vore nyss. Jag vet knappt vem jag ser i minnesbilderna. Var jag glad? Ja tror det. Är jag glad? Inte alls just nu. Kan jag bli glad/känna livsglädje utan a? Tydligen när jag läser om det. Känns det så nu? Nä, allt känns meningslöst. Känslan att vilja stanna tiden nu inatt så omvärlden kan sluta ge mig intryck. Samtidigt vilja spola fram tiden 5 år så jag får distans till den hör kampen. Samtidigt som jag vill njuta av varje dag jag vaknar frisk. Var ju länge rädd för leverskador och följdsjukdomar. Känner mig hjärnskadad idag. Men det kanske är just det man blivit.
Fler besvärliga minnesbilder poppar upp på helt sjuka situationer. Vad fan hände?

Slut på förvirrat meddelande. Sömn - laga min hjärna tack. Jag låter inte klok.

(137 dagar, 9 timmar och 36 sekunder. Men vem räknar?)

Strulan65
Kämpa på

Tror det är reaktionen från midsommar, vi gör av med mycket mer kraft än vi tror när vi skall vara nyktra då. Sen när vi klarat det är vi helt slut.
Kram Strulan

Tackohej
Ny dag

Ok. Välj glädjen idag hjärnan

- du har inte dödlig sjukdom (förutom alkoholism) :)
- familjen och kärleken
- du har ingen ”riktig” sorg/trauma
- du kunde förlorat jobb/fru vid det här laget om du inte dragit hårt i nödbromsen för ert halvår sedan
- dåtiden har ju liksom redan hänt. Framtiden finns inte. Njut av av just nu - för det är det enda som finns ju!

Kämpa på alla, tänker på alla som lider i första veckans abstinens som jag läste många var i inatt. Fruktansvärt hur jag mådde i den fasen.
-

Strulan65
Tacksamhet ❤️❤️❤️

Så fint// kram Strulan❤️

Allterbra
137

137 dagar, wow det är ju grymt.
Önskar jag oxå vore så duktig och stark, men jag har iaf två veckor idag.
Hoppas du får en härlig nykter sommar 😊

Vinäger
Bra med listor

Det blir så tydligt när man skriver ned det positiva. Vi har mycket att vara tacksamma över, men det glömmer vi lätt bort när de mörka tankarna tar över.

Tack för att du påminde mig!

Och 137 dagar, så imponerande. Stort grattis till dig.

Kram

Tackohej
Tack alla

Hjärnan - sluta tänk på att det vore gott/skönt/inte så farligt att ta en öl.
Det är lögn.
Hjärnan - Läs egna noteringar från vecka 1-4. Du skrev att bara känna ångest skulle vara en njutning när hela kroppen skrek.
Idag är ju ångesten minimal och ej jämförbar.

Förstår mer och mer målet med 12-steg. Att uppnå sinnesro på naturlig väg. Få tyst o lugn i huvudet. Längtar tills jag uppnått det. Snart på steg 12.

Allterbra
Ja

Ja den hjärnan, kan den inte tänka på tjejer.. eller killar, beroende på vad man gillar. Eller sport, sex, pengar, semester.. ja vad som helst. Nejdå, den ska tänka på att det vore gott med en välförtjanad kall öl eller liknande. Suck, det är bara att kriga. Det går oftast över, om man hittar på annat att göra.

Tackohej
Söndag

Har varit en del frestande tillfällen. Drinkar har skickats min väg från barer ute med folk. Lyckats tacka nej, men alla följdfrågor, misstänksamma blickar... varför är det onormalt och nästan oönskat att man är med utan att dricka i vissa sammanhang?
Ska låta bli såna sammanhang helt enkelt.
När jag märker att jag börjar oroa mig för saker gör jag bäst i att lösa sakerna direkt om det går.
Så blir lite fixarsöndag... så jag kan vila utan att tänka på saker jag borde göra.

Allterbra
Det finns

Det finns några lösningar på det, iofs sjukt att man verkar konstig och onormal bara för att man inte vill fylla kroppen med sprit.
Men så är det..
Du kan berätta till dina nära vänner att du slutat dricka.
Du kan göra som du gjorde, tacka nej.
Eller du kan göra som jag, berätta för några och hålla dig undan krogen så gott det går 😂
För mig är det inga problem att låta bli krogen, jag pallar inte fulla folk när jag är nykter. Så att tacka nej till utelivet, är det enklaste i hela processen för mig.

Tackohej
Jo..

Håller med dig alltebra. Det sjuka är att jag är öppen mot alla att jag inte dricker.
Rullar på med 12-steg. Börjar hända grejer... allt känns lättare och lättare, bättre och bättre. Rekommenderar verkligen att testa. Jag var sjukt skeptisk själv men det verkar faktiskt funka.

143 dagar nu tror jag, sunt tecken att jag inte hänger dagligen på detta forum och inte riktigt räknar på riktigt längre.

Strulan65
💪❤️🙏💪❤️🙏

Visst är det härligt med insikt och styrka i sitt beslut 💪 grattis till alla dina dagar önskar dig en riktigt fin dag💪❤️🙏// kram Strulan

Tackohej
Reminders

Tack strulan - detsamma. Läser din tråd och grattis själv till alla kloka insikter och vita dagar.

Idag funderar jag på det här med att läsa om andras återfall efter lång tid. Funkar ju jättebra som en reminder för mig själv att jag inte kan dricka mer... alls.
Även anhörigtråden hjälper mig att inse hur det skulle bli för min familj om jag halkar tillbaka.
Men samtidigt väcker det en stor sorg inom mig, hur kunde jag låta det ske? Bortkastade stunder sista året.
Tror jag gör bäst i att fokusera på allt positivt och att jag är på en så bra kurs nu. Ska inte älta det som varit.
Läskigt att den här faran kommer lura runt hörnet resten av livet, men enkelt att undvika om jag bara skippar första glaset.

Vinäger
Härligt

Du har kommit så långt. Bra jobbat. Blir inspirerad av att läsa dina inlägg. Tack!

Tänker som du att det är dubbelbottnat att läsa om andras återfall. Visst, det påminner om vad jag inte vill ha för liv, men det är samtidigt jobbigt att inse hur mycket man förstört för sig själv.

Tror dock att det viktigaste är att fokusera på det positiva och känna tacksamhet över det nya. Kommer suget, ja, då får man plocka fram de avskräckande texterna och minnena.

Kram

Tackohej
Jahaja

Bra taktik tror jag vinäger och tack själv. :) kul att man kan inspirera andra. Har läst mycket klokt i din tråd jag lärt mig av.

Har haft lite sug en tid nu. Livet känns grått. Hoppas det är en av mina svackor. Brukar ju gå över. Semester utan a är nytt... och faktiskt rätt trist. Men får försöka se allt positivt omkring mig.

Tackohej
”Sommar”

Ogillar att det känns mer som höst än sommar på semestern.
Folk dricker väldigt ofta på semestern omkring mig. Känner lite avundsjuka ibland på kvällarna. Men har igen en del på morgnarna när folk ser ut som zombies.

Tackohej
Långa och korta dagar

Tycker mig ha svårt för tidsuppskattning. Trodde det var ett tag sen jag skrev här t.ex men var ju i morse? Ibland känns dagarna som någon snabbspolat genom dom, ibland känns dom som en hel vecka. Har läst om begrepp som ”torrfylla”, kanske har en släng av sånt ibland? Eller börjar kanske bli lite smågalen av för lång nykterhet? :)
En sak slog mig idag. Hade det inte varit för dagboken här, kontakt med sponsor och eller andra saker jag gör för att aktivt komma ihåg hur illa det var tidigare hade jag GARANTERAT testat dricka vin till grillkvällarna nu på semestern. Eller inte ens ”testat”, verkligen på riktgt trott att faran var över efter snart 6 månader nykter.

Ska fylla dagarna med aktiviteter mer tror jag, ska inte tänka så mycket hela tiden.

God natt på er :)

Vinäger
Grattis

Till både ett vitt halvår och till en massa kloka insikter.

Att fylla dagarna med annat än fylla 😛 är en mycket bra strategi. Det där tänkandet kan vara riktigt jobbigt. Skönt att kunna koppla bort det ibland.

Tack för att du inspirerar här.

Kram

Mirabelle G-S
Porrigt på landet

Bara måste titta in och dela min upptäckt. Utanför fönstret har jag en hage full med förnöjsamt betande kossor. Och uppenbarligen pilska tjurar också. Idag är det en jäkla fart där ute. Värsta porrfilmen utspelar sig utanför fönstret. De är då inte blyga av sig...

IronWill
Wow Mitabelle

Från ingenstans liksom :)
Men kul var det ändå (ja, jag har ganska barnslig humor).

Mirabelle G-S
Hoppsan!

Haha jag måste ha blitt smittad av galenskapen runt omkring mig... Det där porriga inlägget skulle ju in i min tråd 😂😂😂 Sorry. Tur du inte tog illa upp...

Tackohej
Haha

Tack vinäger.
Å tack mirabelle för gott skratt. :)
Idag har varit en sån där perfekt dag där jag vill stanna upp i livet och förlänga varje minut. Inte fly från någonting. Underbart och hoppas jag får flera sådana. Kanske är nu min bergodalbana börjar åka på en högre höjd ovan dalarna lite mer stabilt?

Tackohej
Nope

Uselt mående idag. Velat halsa bibbar som de vore festisar. Får bli en bättre dag imorgon. Still sober i alla fall.

Mrx
Mitt i prick! Driv

IW, Känner igen mig själv i inlägget om driv. Är ju så jag också funkar. Har ofta tänkt på lobotomi för att få tyst i skallen. Varför blev jag född med driv. Varför kunde jag inte bli normal? Kanske jag fick en förlossnings skada.
/Mrx

Tackohej
Dippar

Haft några dagars dipp/Depp/sug.
Måste snart göra ett schema för att se om det finns något mönster att lära av. Har druckit en del alkoholfri öl nu på semestern men kanske det triggar suget mer ån jag tror. Ska prova ta bort det helt ett tag.
Livet har sina njutningsfulla stunder ändå. Dipparna är inte lika djupa heller.
Men skulle ljuga om jag inte erkände att tankarna på vin och hur skönt det skulle vara att släppa tag om allt en stund plågat mig ett tag nu. Känns som hjärnan inte ger sig innan jag sveper ner några glas.
Får jobba vidare med stegen, till slut släpper väl tankarna och suget som det verkar göra för de flesta som följer ”programmet”.

Tackohej
Ibland

Ibland är det enkelt. Betat av ev del ”måsten” och vips - jag mår bra. Finns inget att fly från/bedöva. Tänk att jag glömmer att det kan vara så lätt.
Måste försöka njuta av semestern nu och inte grubbla bort tiden.

Sidor