Innerligt trött

365 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Tackohej
165

165 vita dagar.
Trodde jag hade ett halvår redan men cirka 2 veckor kvar till halvårsfirande.
Lärt mig världens bästa ord genom stegarbetet: ”harm”. Försöker inte harma på att sommaren/semestern regnat bort, hösten känns som den är på ingång med mera. Otroligt hur mycket som handlar om oförmågan att hantera känslor. Börjar bli bättre på det. Njuter oftare och oftare av dagarna. Läser om min första månads kamp här flera ggr och uppskattar så att jag fört dagbok. Var inte jag som skrev i början, det var en trasig människa som jag inte vill bli igen. Så otroligt tacksam att jag har kvar jobb, fru, familj.

Strulan65
🙏❤️💪

Så glad för din skull och vilket hopp och styrka du sänder ut. Tack för du delar detta med oss// kram Strulan ❤️❤️❤️

Tackohej
Nykter sommar

Hatar litegrann att sommaren börjar lida mot sitt slut. Blir alltid lättare deppig när det känns som naturen ”dör”.
Men en helt nykter semester har det blivit, vilken grej. Alla minnen klara och skarpa, främst på barnens sommarlycka. Livet är för fint att fly ifrån. Tänker att jag inte på dödsbädden kommer säga ”önskar att jag drack lite mer alkohol”.

Tackohej
Dipp

Notering till framtiden då jag vill göra en humörskurva på mitt första nyktra år med denna dagbok som input. :) 2 dagars depp-dipp. Dom brukar ju gå över så hoppas på bättre morgondag. Tror kanske alkoholfri öl triggar något dåligt i mig.

Mirabelle G-S
Nämen du också...

Vi är fler som dippar just idag. Måste vara nåt i luften. Tur vi vet av erfarenhet att deppfunken är övergående. Ha en trevlig kväll!

Tackohej
Sug

Hade ett par bra dagar men nu är herr sug tillbaka och härjar i hjärnan. Känslan som sitter som en ångestklump i hela kroppen och det enda som kan hjälpa till att få bort den är att få fly bort en stund genom att svepa några glas sprit....
vidrigt. Tur att frun vet om allt annars hade jag tillåtit mig själv ett återfall och hon hade inte haft några invändningar mot att jag tog några glas efter långt uppehåll.

Calici
Häng i nu

Tackohej. Du skriver så bra saker och ger råd åt andra, så ta nu en dag i taget och kom igenom svackorna.

Tackohej
Svackor

Tack calici. Tror jag är på banan igen.
Känns ibland som jag flyttas mellan olika ”verkligheter”. Svårt att beskriva i text men allt från vem jag är, hur världen uppfattas, vad jag vill osv. Får hoppas jag inte är på väg in i riktig galenskap eller schizofreni eller något :)
Har svårt för vissa delar i 12-stegen etc jag jobbar med, förstår inte hela biten med andlighet etc. tänker fortsätta ändå men ibland känns det lite som hjärntvätt. Iofs behöver min hjärna nog sig en rejäl tvätt så det kanske bara är enbart positivt.
Hört uttrycket ”its not a drinking problem, its a thinking problem” i någon podd nyligen och det är klokt sammanfattat.
God natt från en bergådalbane-alkis.

Tackohej
Slöa vapen

Har fått massa tekniker och ”vapen” mot stress, alkoholism osv. Men känns som de blivit trubbiga och slöa. Kommer inte åt min underliggande deppiga känsla av alltings meningslöshet. Hjärnan känns besviken på uteblivna kickar.
Tror inte jag behöver nya vapen utan finslipa allt jag redan har och vet. Tex meditation, regelbunden träning, ta tag i allt som behöver ordnas direkt och inte samla på hög osv.
Undrar också om det är nyttigt eller skadligt att fylla hjärnan med böcker, poddar och forum om beroendeproblematik. Kommit på mig själv att det typ är det enda jag gjort sista veckan. Kanske plöjer fel spår i hjärnan tänker jag? Kanske ska ändra fokus på vad jag skapar för tankemönster. På gott och ont känns det som jag inte riktigt vet vem jag är. Skulle gärna ta chansen att skapa ett jag i fullständig harmoni. Om cirka en vecka har jag i alla fall varit nykter 6 månader. Undrar hur mitt liv hade varit idag om jag inte lyckats bryta med alkoholen i februari. Skulle gissa på:sjukskriven, deprimerad, dålig relation med frun, jobblös, oroliga barn, säkert några bråk eller händelser som skulle vara svåra att reparera.
Många tankar som vanligt i huvudet men nu ska jag fokusera på att vässa mina vapen.

Femina
Grattis

Snart 6 månaders nykterhet. Stort grattis! 💐

Miss Hyde
Gratulerar i förskott!

Skickar också ett grattis & en klapp på axeln till att du snart klarat av ett halvår i nykterhet⭐️

Mirabelle G-S
Vässa vapnen låter som en

Vässa vapnen låter som en utomordentlig idé! Men något gör du ju helt strålande rätt trots ”thinking problem” och alternativa verkligheter, eftersom du hållt dig nykter så länge 😊 Beroendepoddar mm som du fyllt tillvaron med kanske var livsviktiga verktyg i en fas du börjar komma ur? Du kanske behöver fylla på med andra medryckande, meningsskapande erfarenheter nu? Vad har du varit nyfiken på i livet men aldrig riktigt kommit till skott? Det kanske är nu det är dags 😊

Tackohej
Morgon

Jahopp. Vaknar en måndagsmorgon och hela kroppen skriker av stress/oro. Så sjukt men skulle bara vilja ta några shots till frukost. Längtar tills nykterheten blir självklar och jag på riktigt kommit till rätta med min stress och oro. Funderar lite på om det ”bara” är alkoholism eller om det finns andra orsaker och lösningar jag behöver. Har dock testat en massa hos läkaren och tror inte jag har några diagnoser. Kanske så enkelt att det är min utbrändhet eller utmattning som helt enkelt satt ner min förmåga att hantera stress och livet. Men viktigt att inte glömma bort själva alkoholismen. Den ska fortsatt botas och behandlas som nummer ett. Har fortfarande hopp om att jag ska komma till sinnesro via 12-stegen. Kanske står jag med ena benet utanför programmet för mycket.
Men läser ju att jag ibland har längre stunder av äkta välmående som är lätt att glömma i alla dessa dippar och dalar.

Mirabelle G-S
Stressallergi

Hej! Efter min utmattningsdepression ser jag mig själv som stressallergiker. Jag tål liksom inte mycket av orosmoment längre innan kroppen svarar med att gå upp i stressvarv 1000. Och när jag dimper ner från det är följden extrem nedstämdhet. Det kanske är något liknande du upplever? En kopp te är min nya mentala paus när jag känner att uppvarvningen är på G. Testa!

Tackohej
Stress-allergi

Mirabelle, Känner verkligen igen mig. Så fysisk allergi mot alkohol - drick inte
Allergi mot stress - stressa inte
Känns som det är knepigare att undvika stress än alkohol :)
Ska hitta mina mentala pauser...

Tackohej
Alkis-Spotting

Tror jag tänkt högt om detta tidigare i min tråd. Men vilket sinne jag verkar ha byggt upp för att känna igen folk med problem på långt håll. Handlar inte ofta på systemet längre men ibland behöver jag gå in för att tex handla present till någon som önskar sig whiskey. Alkis-radarn plingar till. Kan vara subtilt som någons gångstil, blicken undvikande, rödaktig hudton osv. Sen ser man att de köper 7,2or eller tetrapack billigt vin.
Igår åkte jag buss på förmiddagen - alkisradarn plingade. Såg en man långt bort. välklädd men det var något svagt nervöst över honom. Några hållplatser senare skulle han gå av och när han gick förbi skymtade starkölen nerstoppade i en matkasse från Ica. Och han luktade gammal bakfylla. Förmodligen i den vidriga abstinensfasen och var ute för att fylla på.
Är det bara vi alkisar som utvecklar denna förmåga? Det är så många som lyckas lura sin omgivning med smygsupande. Det måste väl märkas? Varför är det isåfall så svårt för omgivningen att fråga tex ”du, hur mår du? Du verkar dricka lite mkt?”

Kämpar på med livet och stressen, mår sådär skulle jag säga. Vill bara ducka allt. Jobbets alla problem, livets krav.
Får ibland fejka mig igenom dagarna.
Men tänker att så länge jag inte dricker är det övriga inte så viktigt. Läste några inlägg här om anhöriga som fått skrumplever pga alkoholism. Fy vad jag tycker synd om både de drabbade och anhöriga. Jag var själv orolig att jag skadat levern. Så får avsluta min tanke-tömning idag med hur tacksam jag är att jag inte kom till det stadiet och att mina barn inte kommer behöva lida av en pappa som dör i sjukdomen. (Så länge jag inte tar det första glaset och hoppar på alkoholtåget igen. Nån sa det så bra: vi som blivit alkoholberoende sitter på samma tåg med sluthållplats döden. Vi lyckas bara kliva av vid olika stationer. Vissa lyckas aldrig kliva av).

Strulan65
Visst får vi en radar

Känner så igen mig i dig, brukar parkera vid systemet när jag handlar på fm. Brukar sitta en stund och titta på folk och se deras öde. Är tacksam att jag bromsat även om det är rätt tungt just nu.
Vi tar en dag till// kram, styrka och mod kram Strulan

Femina
It takes one...

It takes one to know one... 🌼

Tackohej
Gömma sig eller att inte gömma sig...

...det är frågan. Känslan av att bara vilja gömma sig från allt kommer och går. Just nu inne i en extremt stark sådan känsla.
Samtidigt vet jag att jag mår bäst när jag tar tag i alla lösa trådar. Betalar räkningarna i tid, skruvar upp den där hyllan, tar det jobbiga snacket med kunden osv osv.
Funderar på vad som är vad. Mår jag bra av att och behöver jag vila mer eller är det tvärtom. Bör jag vara mer effektiv och ta hand om allt som ger mig hjärnspöken jag vill gömma mig ifrån.

Kanske får sova på saken :)

Strulan65
Är så lik dig

Ordnar upp allt för att sen ställa till det igen, men denna gången skall jag städa upp och hålla det så. Typiskt adhd och tror man mår bäst i fyrkanten och med struktur. Kommer du fram till något klokt så berätta gärna hur 😊 Nu får det bli ordning på oss 😂

Strulan65
Är så lik dig

Ordnar upp allt för att sen ställa till det igen, men denna gången skall jag städa upp och hålla det så. Typiskt adhd och tror man mår bäst i fyrkanten och med struktur. Kommer du fram till något klokt så berätta gärna hur 😊 Nu får det bli ordning på oss 😂

Tackohej
Igenkänning

Skönt att vi är fler. Jag tycker ofta dina inlägg strulan är som att läsa om mig själv. Verkar vara någon halvårspuckel vi ska över.
Har funderat på adhd och annat men tror inte jag har det. Eller?
For the mental record: haft en riktigt bra dag med dom där härliga stunderna av riktig lycka. Svårt att hänga med i mina egna svängar i humöret.

Still sober :)

Tackohej
Ny dag - ny sväng

Har tagit hjälp av vård/AA etc för alkoholproblemen och har ju lyckats hålla mig borta hittills från alkoholen. Tror det är dags för regelbunden psykolog eller liknande nu. Orkar inte med de här kasten mellan lycka och depression eller vad det nu är. Idag vill jag bara gömma mig helt från allt igen.
Blä!

Mirabelle G-S
Det är ett aber att sitta i

Det är ett aber att sitta i den där schizzo extrovert-social fobi berg- och dalbanan du är inne i just nu... Jag har också varit där. Det har gått som i skov. Kan inte svara på varför jag hamnat i den funken nu och då i livet, eller hur det släppt. Plötsligt har det bara varit bra liksom. Klokt av dig att söka psykologhjälp. Berätta gärna om din resa mot ett bättre mående, så vi andra kan dra lärdomar 😊

Strulan65
Inte adhd ❤️

Tror många av oss har det här inne vi slutar ganska lätt, vårt humör styr nästan universum, vår självbild är kass men vi har ett jäkla självförtroende, är väldigt bra kaospiloter.
Vad är det då som gör att vi släpper taget och faller, jag tror det är självbilden vi vågar inte vara så bra som vi kan vara. Det är jobbigt att ligga på topp och vi unnar oss ingen vila.
Bara några tankar och tycker du skall gå och prata med någon. Min terapeut kommer äntligen tillbaka nästa vecka, han är min kontrollpunkt och dör kan jag säga hur jag verkligen känner utan mask.
Många kramar Strulan 🙏❤️💪

Tackohej
Tack för er kloka input

Både skoven och självkänsla vs självförtroende samt humör styr universum är exakt så det känns. Rationellt kan jag se mig själv utifrån i de två olika lägena. Men när jag är inne i dalarna är det som jag på riktigt inte har tillgång till min hjärna och jag liksom tror på att jag är helt värdelös. När jag mår bra tror jag verkligen allt är möjligt.
Psykolog/terapi kommer bli bra. Söker som vanligt Quick-fixes men inte den här gången. Kämpar mig genom faserna en efter en. Många 12-stegare jag hänger med nu anser ju att stegarbetet är liksom lösningen på allt. Ibland tror jag att det är sant, ibland blir jag frustrerad att det ännu inte fullt ut ger mig sinnesron. Kanske även är så enkla saker som skaver som frågor som ”är jag på rätt plats/jobb”, ”vem är jag nu egentligen”, ”vad är det för mening med resten av livet” osv osv. Har ju bedövat känslor och tankar länge.
Ser ju att min hjärna behöver hjälp, haha.

Miss Hyde
Din hjärna tillfrisknar!

Jag tycker att du verkar ha fullkomligt sunda funderingar, som du kanske avvärjt med alkoholen förut. För att slippa ta itu med sådant som skaver? Nu blommar tankarna ut - på både gott och ont. Du är SÅ smart som inte dricker längre och satsar på psykoterapi.
Jag stångas också - förtvivlat - med självkänsla/självkänsla/humör som pendlar för mycket för ens eget bästa. Misstänker att hormoner spökar för mig och många andra.
Vi får kämpa tillsammans för att må bra! Hejar på dig!

Tackohej
6 månader

Tack Hyde. Ja är nog tillfrisknande.

Idag har jag alltså varit nykter ett halvår. Eller i andra mått:
6 månader.
182,5 dagar.
4380 timmar.
262 800 minuter.
15 768 000 sekunder.

Känner en enorm tacksamhet över att jag är i ett fungerande tillstånd även om det ibland är smärtsamt så lever jag och är tillfrisknande både i kropp, hjärna och själ.

Men en positiv tanke börjar ta form. I backspegeln har jag dessa 15 768 000 sekunder spenderat många av dom med att vara rädd för olika onödiga saker. Jag vill ju använda dom till att leva, älska och njuta.

Ser nästan som sekunderna är små polletter. Kan välja stoppa in dom i en maskin som bara sväljer dom. Pioff. Borta. Kan inte växlas in till något. Blir bara tomt. Svart.
Eller stoppa in i maskinen bredvid som rör kugghjulen ett hack mot något positivt.
Tänkte skriva om den hör metaforen så den blev lite bättre men insåg att jag just nu använder sekunderna till fel saker. Ska göra något kul med familjen nu direkt. Nyktra sekunder är en gåva.

Hej då :)

Vinäger
Grattis!

Vilken rolig läsning. Kommer ihåg när du dök upp här och tycker att det var betydligt kortare sedan. Sex månader. Applåder till dig. 👏 Tack också för att vi får följa dina tankegångar, är säker på att du hjälper andra med dessa.

Kram

Tackohej
Tid

Tack Vinäger. Har svårt med tidsuppskattning. Ibland känns det som jag snubblade in på forumet och började min kamp igår. Ibland som för ett annat liv sedan.
Söndagkväll. Normalt förknippat med ångest men har faktiskt ingen ikväll. 12-stegsarbetet hjälper mycket och har inte så mycket jobbiga tankar i huvudet som skriker efter att bli bedövade med vin. Tror dippen/dalen är över för den hör gången. Men kommer en ny dal vet jag att det strax går uppåt igen.

Sidor

Låst tråd