Innerligt trött

315 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Tackohej
Inte så stabilt

Finns inte så mycket intressant att skriva om men notering till mig själv. Glömt av träningen. Måste nog börja med den igen.
Tid bokad för terapi. Trött på att alltid vakna orolig/rädd och det är en kamp att ta sig upp. Får inte glömma att vara glad för att jag faktiskt sover nuförtiden och att jag vaknar till en ny dag. Varför jag har så svårt att ändra min dystra sinnesstämning och rädslan blir ett bra ämne för psykologen.

Strulan65
👏👏

Bra du bokat tid, hjälper så mkt att ha en kontrollpunkt och få prata av sig. Tror man kan lära sig hantera våra humörsvängningar men vi måste lära oss detta// kram Strulan

Tackohej
Ljus

Var bara tvungen att notera att jag faktiskt känner mig glad och lycklig igen. Ska somna fort och se till att jag vaknar med samma känsla imorgon. Känns litegrann som något lossnade på ett bra sätt inom mig ikväll.

Tackohej
Nämen hej insikt

En tidigare insikt jag fick är att jag mår fruktansvärt dåligt av att.ljuga. Känns som jag ställt allt gammalt skit till rätta och lever nu superärligt. Kan inte ens dra vita lögner. Superskönt är det.
Kvällens insikt är att jag tror jag lyckats släppa den där konstiga biten kring kontroll. Jag kan släppa kontrollen över familj, situationer, kollegor etc. men även tvärtom - jag verkar inte påverkas av andra och vad andra tycker om mig osv. Det som 12-stegen tjatat om att man måste ”krossa egot”, hela världen tänker liksom inte på mig dygnet runt.
Hoppas detta håller i sig nu. Mår jättebra igen. Men beredd på dalarna... de lär komma :)

Mrx
Du okända vän kämp på

Har läst din "logg" och känner med dig. Kämpa på, vi är starkare än vi tror. Släpp fram ditt rätta jag och skit i egot. 😉

Tackohej
Upponer

Tack mrx.
Kämpar på

Tackohej
Okej varning

Löser om mitt inlägg från februari när jag kämpade mig igenom abstinens och jag vet att det var värre än jag skrev samt att jag utelämnat en del händelser. Jag skrev bland annat:
”Att bara ha ångest skulle kännas som en njutning just nu”.

Den meningen ska jag ha med mig när jag som nu igen får en total-dipp. Jag mådde så dåligt då att jag längtade till att bara känna som jag gör nu. För nu är det bara ångest, även om det är ganska jobbigt.

Dippen kom snabbare än jag trodde, krävs små saker omkring mig för att jag ska falla. Var långe sen jag hade riktigt sug efter alkohol men idag har jag tänkt flera ggr att jag inte orkar, vill skölja ner skit-känslorna med några dricksglas vodka. Ducka för alla problem, gömma mig i en stuga i Kiruna eller en bungalow i Thailand.

Sån tur att forumet finns, att jag kan påminna mig om hur mycket värre det kan vara. Vet ju att alkohol bara gör allt värre.

Ska skriva tacksamhetslistor nu. Jag tycker jag är rätt fånig som håller på att vackla såhär fram och tillbaka.

Calici
Triggers

Finns det något mönster i vad som skapar dipparna? Stress, relationer, annat? Jag tror stenhårt på att föra nån slags dagbok eller logg så att man kan identifiera vilka situationer som sätter igång nedförsbacken. Då vet du vad du skall utsätta dig för, och vad du kanske än så länge skall undvika. Ett givet ämne för samtal med terapeuten tänker jag?

Häng i och fortsätt inspirera oss som ligger lite efter i antal nyktra dagar!

Tackohej
Mönster

Ja exakt så tänker jag också calici. Jag tänkte stoppa in hela min halvårslogg i ett humörsdiagram. Ena axeln tid, andra axeln humörsnivå. Ska bli spännande.
Triiggers är absolut stress!
Men även olösta problem/situationer.
Samt oärlighet. Jag mår sjukt dåligt av oärlighet. Antar att det påminner om smusslande/smygande etc som man höll på med.
På tal om mönster mår jag idag hur bra som helst igen. :)

Strulan65
Diagram

Vårat diagram kommer väl se ut som ett EKG första halvåret😂😂😂💪💪💪💪

Tackohej
Fredag

Haha, ja strulan - ett EKG på en kanin som typ springer från en lastbil, eller har hittat en ny kärlek.
Äntligen en helg. En oas, en livboj. Måste försöka komma bort från känslan att bara ta sig igenom dagarna/veckorna för att andas en stund på helgerna. Skapa ett liv och en vardag man inte behöver fly från.

På en humörsskala är jag nog på 6,5 av 10. Bra utgångsläge att höja upp dagen från.

Tackohej
Till humörskurvan...

Dagen var uppe på 9,5 på humörsskalan nästa hela dagen fram till en händelse som triggade mig (harm på 12-stegsspråk). Sjönk till 0,5 flera timmar, men nu på 7 igen.
Kanske blir för komplicerat för mitt humörsdiagram att notera dags-skiftningar. Får nöja mig med ett dagssnitt tror jag. :)

Tackohej
Hej och hå

Riktig skitdag halva dagen. Låter yttre omständigheter påverka mitt inre på tok för mycket. Life happens, shit happens. Varför tar jag in så mycket och låter det förstöra min dag, mitt mående. Mitt mående är ju faktiskt mitt. Men också mitt ansvar att tänka rätt, mitt ansvar att inte låta min hjärna och kropp skena iväg i onödan. Börjar inse att jag inte alltid kan skylla mitt mående på allt som händer i livet. Misstänker starkt att saker kommer fortsätta hända omkring mig :)

Strulan65
Klokt

Klokt tänkt att livet går vidare och saker händer, även om vi är nyktra.
Tror nyckeln till ro är att acceptera och lära sig att känslor är inte farliga utan känn och gå vidare. // Strulan 🙏💪❤️

Sidor