Innerligt trött

365 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Mirabelle G-S
Fast du trötter...

Här har du en som inte har några planer på att falla till en personlig botten :) Jag gör precis så som du, Santorini, Adde, MM, Vinäger mfl önskat. Jag läser vad ni skriver och lär mig av era misstag. Och jag tror faktiskt att det finns fler som halkar in här och läser pga oro kring sitt alkoholbruk, och slutar innan de faller till botten, men de kanske inte ger sig till känna. Trevlig helg!

Tackohej
Tack du..

Fint mirabell! Jag var nog lite trött och mörk i sinnet någonstans igår. Men även en smula ego kanske när jag läser om det. Det är ju inte min uppgift att rädda världen :)
Idag har jag haft en fantastisk dag och är inte trött alls. Shit vad allt svänger hela tiden.
Trevlig helg :)

Tackohej
Liten tanke

Ingen söndagsångesr alls även denna söndag. Mår sjukt bra.
En ny insikt är nog
- när jag håller mig aktiv, är med andra människor, tränar osv mår jag bra
- när jag överkonsumerar (detta forum, Netflix, läser böcker, spelar tv-spel) mår jag sämre.
Dvs när jag tror jag vilar och unnar mig lathet gör mig själv nog bara sämre.

Ska se vad som händer om jag fyller veckorna mer efter denna tanke. Blir svårt men behöver då antagligen en liten forumpaus.

Mammamia123
Finns det hjälp?

Blir så glad över att läsa era trådar. ”allt är bra” och ”Tackohej” och allt vad ni kallar er för.
Jag är inte ensam!
❤️

Tackohej
Glad

Ja visst är det skönt att känna att man inte är ensam om sina knasigheter mammamia?
Jag tycker forumet är fantastiskt på det sättet. Lite som en digital variant av tex AA.
Jag har upptäckt att den mänskliga kontakten med andra problemdrickare/beroende varit ganska avgörande för min del.

Idag måste jag notera att jag börjar känna av en liten dipp igen tyvärr. Ganska säker på att det är pga stress. Kan också vara på grund av vissa kollegor. Det finns några personer jag har väldigt svårt för som jag tyvärr måste jobba tätt med ibland. Svårt att beskriva men dom får mig att må dåligt, skaver i hela kroppen och jag vill bara bort därifrån.
Men måste bara låta dom vara som dom är och inte låta mig själv påverkas inuti så att säga.
Har också en märklig känsla att hela världen är i ett dåligt humör samtidigt ibland. Sur försäljare i kiosken, sur kund i telefonen, sur bilist i korsningen osv. Antar att det måste bero på mitt eget dagshumör.
Slut på svammel för idag....

Calici
Netflix

Hög igenkänning på det där med överkonsumtion. Inbillar mig att jag blir lugn och avslappnad av att se serier, men slutar med stresskänsla och olust efter att jag sett allt för många avsnitt på raken. Samma efter timmar av dataspel. Samma efter att ha bläddrat på mobilen allt för länge. Har svårt att vara måttlig.

Tackohej
Måttlighet

Exakt så calici... sjukt med ”lagom”.

Har slarvat med steg etc sista dagarna och vips - mår sämre direkt.
Eller så är det stressen.
Eller så är det både och.
Eller så ger det ena det andra.

Nu ska jag vila... med måtta :)

Tackohej
Leva nykter

Alltså det är svårt.
Tror alla människor har något hål i sig. Har ett behov av verklighetsflykt till och från för att orka med livet. Det är väl det som driver hela underhållningsindustrin tänker jag? Självklart har vi som blivit beroende en större utmaning och svårighet att fylla det där hålet. I stegarbetet är det mycket som handlar om att vara till nytta för andra. Det hjälper oftast och mycket. Men ibland undrar jag var gränsen går för att inte bara bli en nykter tjänare.
Funderar vidare på det hör med måttlighet. Sista månaden har jag tex ätit samma lunch varje dag. Kan inte ens äta varierat och lagom. Störd jag är. :)
Trevlig helg alla...

Mirabelle G-S
Precis så känns det

Som om det finns ett hål som ekar tomt och behöver fyllas. Ett hål man fyllt med alkohol, för mycket jobb, eller något annat som känns bra för stunden men bryter ner en i det långa loppet... Kanske handlar hålet om de djupa existentiella frågorna? Även att hjälpa andra och sätta andras behov före de egna kan vara något som fyller hålet för stunden, men sakta bryter ner en. Fråga vilken självutplånande empatiutmattad lärare/pastor/långvårdssköterska/förskollärare/sjuksköterska/närståendevårdare som helst... Samma lunch hela veckan... Metoo! Vi är inte störda, utan selektiva (alternativt lata) 😉

Ensam1984
Det där hålet

om alla har ett, så känns det som jag har två... eller fem.. eller sju...

Men det ni skriver är så sant, varför måste vi vara så komplexa? Varför måste vi ens ha en vilja? Varför kan vi inte bara äta samma sak varje dag?

Tackohej
Förhållande

Ok, nästan allt blir verkligen bättre i nykterheten och det finns inga alternativ för mig så egentligen onödig tanke.
Men det hör med man och fru. När det funkade var det mycket dejt på fin restaurang med vin, mat och flams o skratt. Ta drinkar på stan, vin o charkbricka hemma. Drinkar vid poolen på semestern.
Hela den biten med ”släppa loss” lite tillsammans är ju borta nu i den formen. Min fru dricker inte mycket längre. Hon tar några glas ibland. Tex igår. Men då somnar ju hon i soffan 22.00 istället och så är jag vaken flera timmar till. Saknar den där tiden med henne. Men som sagt den går ju inte att få längre. Så är väl bara att sörja klart och sen fylla tiden med annat.

Mirabelle G-S
Fast det går rätt bra att äta

Fast det går rätt bra att äta gott, flamsa och tramsa och skåla med Vira Blåtira också... Det gjorde vi igår 😊 Kanske prova någon helt ny aktivitet ihop, upptäcka nya hobbies tillsammans?

Tackohej
Jo..:

Haha vira blåtira. Såg att den drycken var tillbaka från förr. Försöker få till nya saker som du är inne på. Tror det blir en viktig del för framtiden.
En till sak jag märker är att min fru har stoppat in mig i olika fack från tiden jag var dålig. Typ ”du gillar ju inte x”, ”du är ju så” osv. Jag är en helt ny person på många områden nu märker jag. Hon får väl upptäcka en bit i taget att jag faktiskt är förändrad på många plan. Hon märker ju inte att jag jobbar med det här nästan 24h om dygnet. Så jag ligger nog lite före :)

Tackohej
Jahopp. Är det en ny dipp?

Jag tror det. Vill gömma mig från allt igen. Världen känns läskig och meningslös. Försöker förstå varför.
Som jag säkert svamlat om tidigare har det nog med stress och/eller min alkoholism att göra. Har inga orosdämpande piller nuförtiden heller men det är väl bra tänker jag. Tror jag tagit på mig för mycket saker och får inte ihop allt. Har slarvat med ”att leva i programmet”. Fått en släng av prestation igen och att jag liksom axlar ansvar som kanske inte är mitt. Dvs jag lever fel på fler sätt. Undrar om det egentligen var min alkoholism och inte stress som på riktigt var mitt problem redan från början. Har ju brakat in i väggen eller varit nära massa gånger i mitt liv. Just prestation för att duga och rädslan för vad andra tycker o tänker om mig (egot) har jag nog alltid haft.

Upp på hästen igen. Ska låta den här dippen bli kort.

Tackohej
Å dipp över...

Löste en massa saker och mår genast bättre. Tror en viktig lärdom är att inte ha för många olösta saker samtidigt i huvudet.
Om jag räknat rätt har jag nu varit nykter 7 månader och en dag. Det rullar på. Kommer ihåg när 13 dagar i sträck kändes som en fasansfull evighet.

Strulan65
Grattis 💪💪💪🙏❤️

Kommer om några dagar, till 7 månader och försöker ibland komma ihåg känslan jag hade då. Allt för att inte glömma hur tacksam jag är för mitt liv nu.
Så nu tar vi en månad till// kram Strulan 🙏💪❤️

Tackohej
Räkning

Tack strulan och grattis i förskott till dig. Men jag misstänker att jag räknat fel. Har för mig att jag följt dig hack i häl här på forumet :)

Tackohej
Forumet

Inser att jag utan tänkt på det inte noterat något här på 5-6 dagar. Tror det är ett sunt tecken. Mår oförskämt bra. Är inte så rädd för livet längre. Tror jag har stegen att tacka för det mesta.

Tackohej
Hmmm

Har kommit in i något dåligt igen. Som någon skruvar upp mig som en sån där leksak med skruvmojäng på ryggen för att spänna fjädern. Mitt gamla jag hade ju sett a som en ventil.
Funderar på varför. Funderar också på om alkoholfri öl med 0,3 procent eller vad det nu är på vissa alkoholfria öl kan vara en farlig trigger? Dricker sällan alkoholfri öl. Men när jag gör det har jag varit noga med att välja 0,0 alkoholfri öl. Men sista veckorna har jag blivit bjuden på såna dom är alkoholfria men ej 0,0. Tänker nog inte chansa utan sluta upp med det.

Vinäger
Klok du är

Trots motgångar bara kör du på. A är inget alternativ, inte ens i procenthalten 0,3. Du är bara så bra. Tack för att du finns här och fortsätter visa vägen (Haha, autocorrecten gjorde om vägen till bögen 😂) för oss andra.

Kram

Tackohej
Haha

Visa bögen... :)
Läget är under kontroll men jag har fortfarande kvar någon slags spänning i kropp och själ. Det hjälper tyvärr att läsa andras historier som jag känner igen mig så mycket i. Så sjukt att jag nu efter snart 8 månader inte skulle kunna ta några glas vin ikväll. Helt ofattbar den här åkomman. Men vet ju av egen erfarenhet och många andras att det inte går för mig.

Strulan65
Framåt

Tror du får sluta leka med tanken om vin, är en skitsjukdom men är bara gilla läget eller dö.
Låter ju hemskt men det kunde varit värre, är ju inget vi behöver utan bara en flykt och förstärkare.
Vi kommer nog resten av livet sakna det, men får lära oss leva med det.
Så vissa dagar myrsteg men det går framåt💪❤️🙏//kram Strulan

Tackohej
Instämmer

Ja så är det verkligen strulan. Jag har verkligen gett upp tanken. Men reflekterar mest över det sjuka i sjukdomen att det fungerar på det sättet. Det är liksom det som är så svårt att förstå, speciellt när man är inne i det. :)

Tackohej
Hösten

Många nya på forumet, fler updates.
Själv har jag svårt att hantera stressnivåer och viss extra oro och trötthet.
Blir det lite extra deppigt och svårt i takt med mörkare tider? Många har ju vår-depressioner, jag är nog en av dom som har höst-depp... ibland tycker jag det är svårt att skilja på vad som är en vanlig dålig dag och vad som är förknippat med ”alkoholismen”.

Tackohej
Tecken

Tycker mig se mycket tecken. Både positiva från livet men även reminders. Bilen framför mig vinkades in till alkokontroll av polisen. Ryser vid tanken på att jag nog varit i tveksamt skick vissa morgnar även om jag försökt vara helnykter tidigare vid bilkörning.
I bilen satt en sliten herre. Min före detta alkishjärna tänkte ”åh, stackarn. Hoppas han klarar sig”. Min friska hjärna tänkte ”bra att polisen tar de som är fara för andras liv, och bra att han blir påkommen så han kan få vård och hjälp”.

Älskar nykterheten. Tänker ofta på hur det kunde varit idag om spiralen fortsatt utför.
Tror jag inte är så långt ifrån 8 månader nu. Måste räkna nån gång. Skönt att jag släppt räkningen. Var besatt av att samla dagar förr.

Talien
10 okt..

..har du 8 mån 😂😂. Kollade... Jag är fortfarande lite besatt. Och så har jag lite koll på din tråd, för detta var den första tråd jag läste från början till slut. Hade nämligen hemsk abstinens min första dag 19/8... Jag var livrädd och sträckläste din tråd för att finna lösning, typ...? Och tänka sig! Du hade ju hunnit fixa drygt ett halvår redan!! Då började jag tro att jag kanske också kunde (dag 39 nu..) Denna tråd var min första inspiration här.
Tack ska du ha 😉

Tackohej
Talien

Haha, tack för att du har koll.
Och va fint. Blir så glad om min tråd kan hjälpa någon till något bättre. 39 - grymt jobbat. Det blir bara bättre och bättre med tiden tycker jag :)

Börjar vänja mig vid lagom-livet. Min fru dricker ibland hemma, och somnar då innan 22. Ibland är hon ute med kompisar. Då är hon rätt off dagen efter. Men jag saknar det faktiskt inte på riktigt.
Glömt nämna alla fysiska framsteg här. Ansiktet - helt nytt. Kroppen - som 10 år yngre och säkert 15 kg lättare. Undrar då hur mkt bättre man mår inuti kroppen.

Tackohej
Poliskontroll

Blev stoppad av polisen.
Först blev jag nästan glad. Blåste negativt såklart även om jag hann oroa mig över munsköljet jag använde i morse. Sen öppnades något inom mig. Plågsamma minnen tror jag. Vaknade dessutom på riktigt Depp-ångest-humör. Konstigt att tankarna på att fly bort med alkohol faktiskt dyker upp nu i en sån situation. Risk för en skitdag finns men jag har ju mina verktyg i stegen som jag nu får använda. Livet är ju inte så långt, onödigt att oroa bort eller supa bort dagar. Men den vidriga känslan av alltings meningslöshet sköljer över mig som en tsunami ibland.

Vinäger
Hoppas dagen slutade bättre

Minnen kan starta könslostormar. Onödigt att oroa eller supa bort vårt liv, skriver du. Sant. Oro kan vara svår att värja sig från, ligger till viss del i en personlighet, men att supa bort livet har du så klokt valt bort. Är så imponerad, särskilt med tanke på de mörka tankar du drabbas av ibland.

Kram till dig

Tackohej
Oro etc

Tack vinäger. Oro och rädslor ligger verkligen djupt rotat och har nog drivit mig åt både positiva och negativa håll i livet. Lite rädslan över vad andra ska tycka o tänka.. har lett mkt till prestation och massa framgångar i livet... tills det slog över liksom. 12-stegen hjälper mig otroligt mycket med den biten. Får mig liksom att förstå att alla andra människor inte går runt o tänker på vad just jag sagt, gjort, gör osv osv.
Min depp-dipp då... kvällen slutade ok igår. Små saker idag rev upp oron och ångesten igen. Känns som man har ett sår som aldrig läker helt och snabbt börjar blöda igen om man kommer åt nån vass kant i livet.
Är fullständigt övertygad att jag hade druckit ikväll om jag inte hade skyddsnät som sponsor, forumet, varit ärlig mot min fru osv.

Sidor