Ny här

261 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Crna macka
Det går att fixa, människan

Det går att fixa, människan är fantastisk på det viset, tänk vad vi faktiskt klarar av saker. Tänkte också att en utmaning inte behöver vara negativ, ta det som en utmaning och se om du klarar av att se till så att det blir bra bara för dig.

Mvh

Stormenlilla
Ja visst är det fint

Att man kan göra om och göra rätt. Och visst är det otroligt vad psyket mår bättre av att inte ha den där karatefyllan, låta det gå några dagar och träna. Kommer på mig själv att känna att jag mår så bra av att bara vara hemma. Det är det här som blir faran efter några helger, man blir uttråkad. Men idag mår jag så bra i det här. kollade suktande på alla barer och ville bara gå in och dricka öl och skratta och känna pulsen. Men när jag kom hem kändes det bra. Jag är otroligt trött efter mycket jobb och mycket träning. Så idag valde jag bort festen. Bort ångesten av att ha hört av mig till killar för bekräftelse och ha spenderat pengar och vakna upp imorgon och spendera dagen med att bota bakfyllan, äta skit och prata hål i huvudet på den som orkar höra om allt jag gjort. Ältandet. Nej tacka fan den här nyktra fredagen. Och det här forumet. Den där kompisen man behöver.

Crna macka
Starkt jobbat, tycker

Starkt jobbat, tycker fredagarna är riktigt bra. Skönt att komma hem, å sedan har man både lördag och söndag innan veckan börjar. Förr var jag som piggast fram emot fredagen, tröttast var jag måndag till torsdag efter som bakfyllorna slet något fruktansvärt på mig.

Jag har också tyckt att restauranger och barer har varit lockande, det gör jag nu också, men jag har upptäckt att det precis lika och faktiskt trevligare att bara ta en alkoholfri öl eller något annat utan alkohol. Intressant är att jag noterat är att "folk" inte dricker speciellt mycket ändå, det var jag som var annorlunda.

Att sitta och suga på en öl på en bar och umgås var länge en bild som jag hade, och hur trevligt skulle inte det vara. Den bilden var helt skev och överensstämmer dåligt med hur det faktiskt var. Efter första ölen var jag bara intresserad av hur jag skulle få i mig mera, och kvällarna slutade allt som oftast med minnesluckor mm. Naturligtvis med ångest dagen efter. Så fungerar min allergi, dricker jag alkohol, vill jag ha mera. Inget konstigt i det.

Mvh

Fibblan
Bra jobbat Stormenlilla 💪!

Så härligt och höra om dina bra val för helgen👍! Och att du mår bra i dem☺️!
Kram!
/Fibblan
🌼.

Stormenlilla
Nu måste det bli en ändring

Hej alla fina,

Jag vaknade imorse av så kraftig ångest att jag trodde att jag skulle krevera. Jag har den fortfarande i kroppen.

Jag skulle träffa en kompis och hon föreslog att vi skulle ses på en bar med två andra kompisar till henne. Jag sa att jag skulle dricka alkoholfritt och när jag kom dit sa jag ja till en öl. Det gick bra i flera timmar, jag blev inte full. Sen kom det, pang, och hon sa antingen går vi ut eller så tar vi en shot. Hjärnan kände nej jag borde gå hem men så sa jag av någon anledning ja. Gick vidare och drack 1,5 glas till och kände att det var nog och åkte hem. Men var full och hade tänkt på en kille som det är lite struligt med och drog iväg ett meddelande där jag skriver allt jag känner och ber honom ge det här en chans. Han har inte svarat. Jag orkar inte ens skriva och be om ursäkt. Han är nog inte det bästa för mig ändå men bara själva görandet..

Fick ett meddelande av en kompis där det stod ”trodde inte du skulle dricka”. Jag har varit väldigt öppen med folk om att jag har problem med det och då känner man en sån skam att man vill börja ljuga nästan. En annan kompis sa igår ”sluta framställ dig sådär till folk du inte känner bra”. För det gör jag också när jag druckit lite: berättar om att jag har festat väldigt mycket.

Jag måste sluta nu. Sluta tro att det fungerar. Sluta tro på min förmåga att hantera alkoholen. Känner mig så ledsen och skamsen idag.

Stormenlilla
Crna macka skrev det så bra

”Att sitta och suga på en öl på en bar och umgås var länge en bild som jag hade, och hur trevligt skulle inte det vara. Den bilden var helt skev och överensstämmer dåligt med hur det faktiskt var. Efter första ölen var jag bara intresserad av hur jag skulle få i mig mera, och kvällarna slutade allt som oftast med minnesluckor mm. Naturligtvis med ångest dagen efter.”

Det där är exakt hur jag är. Sitter och oroar mig att folk ska vilja gå hem så att jag inte kan få fortsätta dricka.

Crna macka
Bra att du hänger kvar här.

Bra att du hänger kvar här. Jag känner igen mig i ditt beteende, mina söndagar var hemska. Kan så här i efterhand inte förstå att jag utsatte mig för sådant.
Jag vill tipsa om att söndagar behöver inte vara sådana, utan de kan vara en dag utan ångest. Sluta dricka så kommer du märka skillnaden ganska fort. Jag vill återigen slå ett slag för lösningen som fungerar för mig.

1. Sluta dricka alkohol
2. Börja aldrig igen.
3. Allt blir en rolig historia tillslut.

Det är min lösning, du får mer än gärna sno den.

Mvh

Stormenlilla
Tack för att du fortsätter stötta och peppa

Jag uppskattar verkligen att du tar dig tiden att finnas där med kloka ord och stöttande konkreta tips. Det här forumet är något som hjälper en. Man gör det man kan. Men sen känner jag också att det är så pass otroligt hur man gång på gång romantiserar vad man tror man ska klara. Gick bra i början men med samma slut.

Helgdagarna (för mig är det då det är problem) som man vaknar och mår bra och inte behöver ha ångest över att kolla på telefonen eller ha kraftig ångest för saker man sagt är värt allt.

På torsdag är det en aw för en som slutar. Då kan jag inte dricka något för då vet jag att det blir dåligt slut. Kommer göra dumma saker och må svindåligt. Ska absolut gå in här och skriva innan för att se vad jag skrivit innan. Samt rapportera efter. Kanske gör det någon skillnad.

Stormenlilla
Måndag och tröttheten

Som finns där. Men mår så bra att det gått en dag längre ifrån ångesten. Man är alltid så trött och känner sig lite som ett blåmärke i kroppen. Men nu vecka nya tag.

Crna macka
Forumet är bra på så sätt att

Forumet är bra på så sätt att det går att få stöd och hjälp. Du bidrar också, jag blir påmind om hur jävligt det var när jag drack och hur tacksam jag är att jag inte behöver dricka längre. Och att jag absolut inte vill tillbaka dit. Det kanske låter själviskt men så är det.

Häng kvar här och ta hjälp många kloka trådar, det har hjälp mig.

Mvh

Stormenlilla
Det är inte själviskt

Det är bra. Om jag kan göra någon nytta för någon annan med att avstå när man läser om min jävliga ångest så är det något bra som kommer ut av allt.

Jag ska hänga kvar här. Och bli bättre på att gå in även när man känner att det går bättre för det är då jag inbillar mig att det kommer gå bra att ta några glas.

Fibblan
Go'kväll Stormenlilla 💗 !

Tack för fina ord i både min
och FinaLisas tråd😘!
Vad tråkigt o höra att helgens alkoholintag, ledde till ännu en ångestfylld dagen efter..
Alltså, det är skitsvårt att dricka "lagom". Jag har lyckats ibland, men också varit med om det motsatta vid ett antal tillfällen..
Jag tror som du, att om du bestämmer dig för att ge fan i det. Punkt. Inte ger a-👿 något som helst förhandlingsutrymme, då fixar du det💪!

Och trots att det inte blev som du tänkt i helgen, så ge dig cred för att du fortsätter! Du rider ut ångesten, utan att ta till alkohol dagen efter. Det är starkt gjort 💪! (Eller? Jag vet ju inte, men jag uppfattade inte det så..☺️)
Och nu är du ytterligare en dag ifrån den.. Det är klart att man vill glömma och gömma undan skammen. Det är ren självbevarelsedrift! Men det är också en bra grej du gör, som du ska lyfta hos dig själv 💕. Du går in här och skriver, ser det svart på vitt och precis som du säger, kanske det också gör en skillnad inför kommande tillfällen. Det är när det börjar gå bättre, som risken för en nytt tillfälle att spåra ur, ökar.. och jag tror också på din idé om att stanna kvar och vara aktiv i skrivandet och läsandet här, även när det känns bättre. Det har iaf varit till stor hjälp för mig denna gång👍😊!
Nu har du en aw, redan på torsdag och jag hoppas innerligt att du ger dig själv chansen att ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas med den🍀🙏! Så, om du ser dig själv ha hanterat den på bästa tänkbara sätt, hur har du gjort då? Att ha tänkt igenom detalj vad du ska säga när det föreslås alkohol och andra strategier som försvårar för a-👿, kan vara en god idé..😘. Nödlögner, som att man går på penicillin, ska upp tidigt o köra bil etc är fullt tillåtna 😆.
Lycka till🍀!
Kram
/Fibblan 🌼.

Stormenlilla
Vad fin du är Fibblan 💛

Tack för dina många fina ord. Du tar verkligen dig tiden att svara så fint och det betyder mycket!

Ja det är verkligen skitsvårt att dricka lagom. Var så nöjd när jag inte kände mig särskilt full men la ändå inte av. Även fast jag kände NEJ det här är inte bra. Jag har ju haft någon dröm om att kunna dricka normalt ändå. Men som jag såg någon skriva i en annan tråd, att man raderar konversationer för att man redan på fyllan vet att man gjort bort sig. Eller att jag tar bort nummer men googlar upp på hitta.se (ja man får skratta åt det här). Så nej, lagom verkar aldrig infinna sig.

Mitt problem är mer relaterat till helger, så det är där det blir svårt. Samt jobb-aw. Vet inte hur många gånger jag har mått skitdåligt efter det. Hade nästan andningssvårigheter efter sommarfesten då det var jävligt mycket jag ställde till med.. jobbet som är så viktigt.

Det leder mig till din fråga om hur jag hade velat att det skulle bli på torsdag: inte dricka alls. Dom är rätt vilda några av dom och jag skulle garanterat vara ute hela natten med dom om jag tog det där berömda första glaset. Så det går inte. Jag är nog mer orolig för julfesten.. det känns som en extrem utmaning. Men det är några veckor kvar till den som tur är. Jag funderar på ursäkter jag kan komma med. Jag ska ju resa på fredag efter jobbet, bara till Finland men det kan ju vara en bra ursäkt. Vill kunna träna också på dagen men sånt kommer dom inte lyssna på tror jag. Tänk vad man ska oroa sig för vad andra tycker. För att man är van att vara den där svinroliga singeln som är bäst på fest..

Du är verkligen guld som är så engagerad i vad du skriver.

Stor kram till dig 🌸🥰

Stormenlilla
Idag är det en dålig dag

Känner mig väldigt nere, kämpar med ångesten. Har absolut ingen lust att dricka, men känner att jag har dom där tankarna i huvudet att ”ska man inte kunna gå ut och dricka öl och ha kul längre”. ”Hur ska man träffa någon när man inte är ute och dricker öl”. ”Folk tycker man är tråkig” osv. Men så kommer man också på hur jävla dåligt man mår och vad man ställer till. Så blir man ledsen för det.

Nä, imorgon får vara bättre!

Crna macka
Det är ju okej att känna och

Det är ju okej att känna och tänka vad man vill och dåliga dagar kommer och går. Inget konstigt att känna som du gör.

Angående AW så är det bra att fundera ut någon strategi som du känner dig bekväm med. Jag har alltid tyckt att ju mindre jag förklarar desto bättre, i alla fall för ytliga bekantskaper. När det är min tur att beställa frågar jag efter alkoholfria alternativ, ingen i sällskapet har någonsin ställt följdfråga på det.
Men å andra sidan kommenterar jag inte alkoholdrinkarens val av dryck.

Om någon skulle säga något så kanske jag skulle dra till med. " Om du dricker vad du vill så dricker jag vad jag vill" skulle jag hinta om att jag inte tål alkohol så kanske " Jag dricker inte alkohol jag är tillräckligt svår att hålla reda på nykter" eller helt enkelt "Jag är allergisk mot alkohol"

Mitt råd är att inte fundera så mycket på vad eventuellt andra skulle säga om du tackar nej till alkohol, om du nu gör det. De flesta jag har träffat tycker att det är starkt att man gör något som man mår bra av och inte tvärt om.

Mvh

Stormenlilla
Nej så är det ju..

Man har ju sina bra och dåliga dagar. Jag är ju en jävligt orolig människa även om alla ofta bara ser en extremt glad och social person. Men orolig kan man vara ändå..

Till dina tips: tack! Jag tror som du att man kanske lägger mer tid att fundera över vad andra ska tänka än vad som faktiskt tänker. Sjukt att man tänker så mycket om sig själv som att det skulle hänga på en själv att folk får sådär skitroligt. Men torsdag är jag inte så orolig för ändå. Men ska verkligen gå in här innan så att jag får mig en tankeställare innan någon eller jag själv lurar i mig att ett glas går bra.. brukade kunna vara bättre på längre uppehåll så vill gärna komma över den där jäkla veckan nu iallafall.

Läste även igenom din gamla tråd och det är ”skönt” att man har fler som har samma dryckesmönster, att man inte dricker jämnt men när man gör det så smäller det till ordentligt. Jag säger det i meningen att det alltid är så otroligt lätt för mig att tänka ”men det är ju inte mer än Max en gång i veckan och alla andra dricker ju också mycket”. Men man kan ha problem även fast det inte är jämt fördelat, dricker man så man avskyr sig själv och ställer till med jävla massa spelar det ingen roll hur ofta det är - man kan inte dricka ”normalt”.

Fibblan
Hoppas denna dag varit bättre 🍀!

Och oavsett om det fortsatt lite i samma sinnesstämning, så vet du att kommer du bara förbi denna veckan nu, så kommer det kännas bättre igen 🍀🙏! Och du har också den erfarenheten med dig om dig själv, att du brukade vara bra på längre uppehåll 💪! Istället för att tänka på aldrig mer och hur det ska gå med att träffa ngn eller ha roligt utan, så tycker jag det verkar vara en bra linje som du är inne på, att ta sikte på kortare delmål 😘!
Vad är ett längre uppehåll? Vad var till hjälp då, när du lyckades med det?
Kram!
/Fibblan 🌼.

Stormenlilla
Nu är det skarpt läge igen..

Tack Fibblan 💛. Ja jag tror också det; att inte tänka att det måste vara på ett visst sätt förevigt. Jag är nog rätt bra på att tänka lite för långt.

Jag gick en månad, sen drack vid något tillfälle, sen en månad igen - ganska många månader. Så då ändrade jag mitt sätt. Dock blev det väldigt mycket när jag väl drack, kroppen var inte van att hantera det längre.

Till idag då: ikväll är den där aw:n, eller mer, en jättefest för en som ska sluta. Alla är peppade och man riktigt känner feststämningen, den som alltid tar mig från att inte dricka till att tänka några glas till att det blir jättemånga glas. Planerat träning med en kompis 07:30 imorgon för att kunna stå emot bättre men känner redan dom sluta tankarna komma - jag kan säga att jag har träningsvärk eller något annat: börjar ångra att jag bestämt för hjärnan vill festa. Dricka öl och ha kul som sen utan tvekan kommer leda till ångest och att man gjort något dumt. Garanterat. Min kompis skrev det: spola kröken. Du ångrar alltid att du har varit ute med jobbet. Ändå känner jag att jag vill. Extremt svårt att stå emot nu, så nu skriver jag här. Berättar exakt hur det känns.

Crna macka
Du fixar det, jag känner igen

Du fixar det, jag känner igen precis hur det brukade vara för mig när det vankades fest. En anledning att dricka en massa alkohol, sällskapet var väl inte så intressant, bara de inte spottade i glaset.
Titta på det för vad det egentligen är, ni ska fira av en kollega. Trevligt, ja visst men betyder inte att du/man behöver dricka alkohol. Det fungerar för mig att ställa mig lite utanför och bara betrakta vad som händer, alltså inte gå på känsla.
Du kommer garanterat att ha lika roligt utan att dricka, plus att du slipper må som en påse skit i morgon, med ångest och allt annat som det innebär.

Lycka till, du fixar det här.

Mvh

Stormenlilla
Det gick inte alls så bra

Försökte verkligen. Bestämde mig. Drack alkoholfritt. sen en öl, sen var det kört. Gjorde så mycket dåliga val att det är svårt att veta var man ska börja. Berättade om alla dom här dåliga valen till en kollega som var i LA och var nykter dessutom. Också vad andra hade gjort. Känner mig som världens värsta människa idag. Hemskt. Om jag har lärt mig något nu är det att jag måste undvika tillställningar, det går inte. Jag kommer att dricka. Jag är sjuk när alkoholen kommer in i bilden. Jag blir en alkoholist när jag börjar dricka. Jag skäms så otroligt mycket att skriva det här för jag verkar inte lära mig något av alla missar. Men jag är så evigt tacksam att du fortsätter peppa i alla mina svagaste ögonblick. Vet inte vad jag ska göra av mig själv längre för jag försöker så jävla mycket men det går bara åt helvete.

Stormenlilla
Har hela tiden tänkt att jag kan dricka måttligt

Men har nu kommit fram till att inga undantag är möjliga. Det kommer inte att gå. Jag måste se sanningen i vitögat, jag kan inte dricka alls längre. Jag hoppas att jag kan klara det här med er hjälp och med ett beslut om att det faktiskt inte fungerar längre.

Fibblan
Man lär sig hela tiden

Ta nu det senaste tillfället som ännu en lärdom och lägg skammen åt sidan😘. Inget är kört och det enda du behöver ha fokus på nu är att inte göra sånt som bygger på känslor av misslyckande. Kanske är det som du säger, bättre att undvika de mest utmanande tillfällena till en början. Tacka nej, och ge dig en ärlig chans att bygga upp lite självförtroende kring att du kan fixa det här 💪! Ett förslag, för att inte hamna i för evigt och gud vad tråkigt livet kommer bli nu, när jag aldrig mer får dricka, är att bestämma dig för att vara vit året ut, till en början. Du har dessutom tidigare klarat av sådana beslut 💪! December, kan ju vara en månad med än mer av tillställningar, och jag menar inte att du ska tacka nej till samtliga. Men att ta beslutet och stå fast vid det till varje pris kommer att hjälpa dig att sålla
bland dessa 😘! Gör det icke förhandlingsbart! Alkohol eller inte? Är en icke-fråga fr.o.m nu 😘!
Antar du utmaningen 😘💪?
Kram
/Fibblan 🌼.

Stormenlilla
Finaste Fibblan

Vilken fantastisk person du är som är så otroligt stöttande och engagerad. Dina ord betyder mycket ❤️. Jag tror precis som du säger att det kanske är bättre med delmål. Men samtidigt så känner jag att så fort jag ens börjar tänka att ”då får jag dricka”, så blir det lätt fel. Men som du säger för att inte få en känsla av att det är tråkigt för när skammen försvinner så börjar man vackla igen. Den här månaden skulle jag ha varit nykter men druckit en gång i veckan och mycket då, vilket är värre än det har varit på länge. Så nu måste jag. Vet ju, gå ut med jobbet = gör saker jag ångrar, säger saker jag ångrar. Ber att det inte ska förstöra anseendet osv. Värst av allt är hur mycket jag berättar om mig själv. Avgrundsångest. Varför ska alla veta ens innersta tankar?

Ja december kommer bli skitsvår. Har så mycket tillställningar med jobbet men just därför måste jag vara nykter. Det går inte med något annat. Fan vad svårt det kommer bli. Men gud vad jag uppskattar stödet. Ni som förstår att det är en kraft som är stark som gör det, man har inte kontroll. Och det betyder så mycket att ni är där när man snubblar igen och igen.

Stor kram

Crna macka
Sånt händer och är inget

Sånt händer och är inget konstigt. Det är bara att försöka igen, jag har försökt och misslyckats massor med gånger. Sen helt plötsligt fungerade det och jag kunde sluta på riktigt. Det viktigaste är, om du vill alltså, att försöka igen.

En nyfiken fråga, hur mycket är det dina upplevda förväntningar på hur andra tycker att du ska vara på fest som styr?

Mvh och trevlig helg.

Stormenlilla
Crna Macka 🤗

Du är ett sånt bra stöd. Skriver så snällt till mig och man kan alltid lita på att du finns där och stöttar och det är verkligen otroligt skönt för en skör person såhär dagen efter.

Ja det är väl där det ligger i. Att man måste försöka igen. Man känner sig misslyckad men man gör det man kan kanske.. helt otroligt att man efter ett par dagar inbillar sig igen att det går. Eller som igår, alla drack mycket och det var stökigt. Tänker man, äsch tar några glas. Men blev precis så som jag tänkte att det skulle bli. Inte bra. Alls. Men nu försöker jag igen. Och hoppas att det går bättre den här gången.

Svar på din fråga: vet faktiskt inte riktigt. Men absolut att man är den där glada partytjejen som folk vet att man kan festa med. Igår så kände jag rätt snabbt att det kändes jobbigt att dricka alkoholfritt, ville också vara med på festandet. Ville vara som ”alla andra”. Men dom som jag var ute med sen dricker ju också för mycket. Dom flesta gick ju faktiskt hem i tid. Drack inte för mycket. Så dom jag egentligen ”ville vara som” för att vara ”normal” var dom som söp och var ute till 03 med mig.

Hur länge har du varit nykter nu? Tack igen för ditt stöd, det betyder oerhört.

Trevlig helg du med!

Crna macka
Så lite så, jag vet hur svårt

Så lite så, jag vet hur svårt det kan vara men dessutom vet jag hur skönt och enkelt livet är utan alkohol. Jag kan komma på mig själv att verkligen undra varför jag envisades med att dricka när jag uppenbarligen fick samma dåliga resultat jämt. Visst det fungerade ibland men i längden gick det alltid åt skogen förr eller senare. Jag har egentligen inget svar mer än att det blev en dålig vana och kanske en del av min identitet så småningom.

Jag har inte druckit på 429 dagar, har en app i telefonen som räknar, i den appen kan jag ställa hur lång tid utmaningen ska fortsätta. Jag har satt den på 9999 dagar, det var tydligen max.

Jag är färdig, har inga illusioner kvar att jag någonsin kommer att klara av att dricka alkohol igen, och det bekommer mig inte det minsta. Det är underbart att slippa och äntligen känner jag mig fri.
Jag är också glad att det bara hänger på mig.

Det är därför jag skriver här, inte för att övertala någon att sluta, utan för att tala om hur jag har gjort och vem vet, det kanske kan hjälpa dig eller någon annan.

Mvh

Stormenlilla
Din röst hjälper

Jag är otroligt tacksam att du finns kvar här och stöttar, varje inlägg från dig gör skillnad för mig. Som att man har en snäll kompis i fickan med sig som plåstrar om när man är ledsen.

Wow vad du är duktig! Vilken resa! Och verregud vad skönt att ha accepterat allt. Dom där illusionerna är dom som alltid ställer till det.

Är faktiskt stolt över mig själv nu. Var med kusiner och släkt och alla beställde ett glas. Var på vippen att beställa ett glas eftersom att det aldrig spårat ur med familjen. Men något i mig beställde ändå en kaffe istället och dricker cola till middagen. Men också, lättare att inte dricka när jag vet att det inte finns utrymme att festa på. För mig.

Alla ni som kämpar på, gör det bästa ni kan och så är ni bra om ni börjar om, så länge man gör just det.

Stor kram alla

Vinäger
Fina du

Nästa gång du tvekar och tänker att "det går nog just den här gången", gå in och läs ditt inlägg #52. Just det där att påminna sig om det som inte funkar, att spela hela filmen till slutet, brukar vara effektivt.

Nu är ju jag knappast rätt person att råda, men lite stöd kan man ju försöka sig på ändå... 💗

Kram till dig

Stormenlilla
Fina DU

Som stöttar och peppar när du har eget att tänka på. Uppskattar så otroligt. Bra att du refererar till vad jag själv skrivit. Måste börja läsa min egen tråd lite mer så man blir påmind. En sak jag tänkte när jag stod där i baren och skulle beställa mitt vin var: nä jag vill fan inte slösa en vit dag. Vill inte behöva börja om på dag ett imorgon. Vill inte behöva skriva det i den här tråden. Det var en väldigt bra tanke, även om det ska vara mest för en själv så är det bra att man har anledningar. Så går man in och ser att du skrivit och blir så himla nöjd med sitt beslut. Och så glad att ni läser och finns där.

Du är visst rätt person att råda för du vet hur det är 💛.

Sån jättestor kram till dig!

Stormenlilla
Söndag

Vaknar upp hos släkten, mamma kommer och kramar på mig. När jag slog upp ögonen kände jag direkt ångesten smyga sig på. Inte så konstigt, torsdagen sitter fortfarande i. Tröttheten och dom jobbiga känslorna, även om jag är väldigt glad över att jag inte är hemma i lägenheten i helgen för då hade jag tänkt för mycket.

Som ett brev på posten, som jag skrivit lite om här förut så kommer dom där jobbiga tankarna om att ”hur ska jag kunna träffa någon och inte kunna ta några glas vin, vill någon bli tillsammans med någon som har sån ångest över alkoholen” som följs av ”ska man bara skits i det här och gå ut ändå för om jag inte ens kan ha kul så känner jag mig ännu mer ensam”, ”man träffar väl folk när man är ute”.. Men som jag också konstaterat så skrämmer jag ju iväg relationer pågrund av att jag alltid är så jäkla ärlig när jag druckit och vill säga hur mycket jag tycker om någon när jag är sådär stupfull. Så skäms jag så fruktansvärt mycket dagen efter och dom tycker att man är lite konstig. Ekorrhjulet.

Man får ha sina dåliga dagar men är glad över att jag är med familjen idag. Hoppas att ni som läser har haft en fin helg och ni som är på dag 1 igen - det är okej, det är krokigt.

Kram

Sidor