Ny här

48 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Crna macka
Det går att fixa, människan

Det går att fixa, människan är fantastisk på det viset, tänk vad vi faktiskt klarar av saker. Tänkte också att en utmaning inte behöver vara negativ, ta det som en utmaning och se om du klarar av att se till så att det blir bra bara för dig.

Mvh

Stormenlilla
Ja visst är det fint

Att man kan göra om och göra rätt. Och visst är det otroligt vad psyket mår bättre av att inte ha den där karatefyllan, låta det gå några dagar och träna. Kommer på mig själv att känna att jag mår så bra av att bara vara hemma. Det är det här som blir faran efter några helger, man blir uttråkad. Men idag mår jag så bra i det här. kollade suktande på alla barer och ville bara gå in och dricka öl och skratta och känna pulsen. Men när jag kom hem kändes det bra. Jag är otroligt trött efter mycket jobb och mycket träning. Så idag valde jag bort festen. Bort ångesten av att ha hört av mig till killar för bekräftelse och ha spenderat pengar och vakna upp imorgon och spendera dagen med att bota bakfyllan, äta skit och prata hål i huvudet på den som orkar höra om allt jag gjort. Ältandet. Nej tacka fan den här nyktra fredagen. Och det här forumet. Den där kompisen man behöver.

Crna macka
Starkt jobbat, tycker

Starkt jobbat, tycker fredagarna är riktigt bra. Skönt att komma hem, å sedan har man både lördag och söndag innan veckan börjar. Förr var jag som piggast fram emot fredagen, tröttast var jag måndag till torsdag efter som bakfyllorna slet något fruktansvärt på mig.

Jag har också tyckt att restauranger och barer har varit lockande, det gör jag nu också, men jag har upptäckt att det precis lika och faktiskt trevligare att bara ta en alkoholfri öl eller något annat utan alkohol. Intressant är att jag noterat är att "folk" inte dricker speciellt mycket ändå, det var jag som var annorlunda.

Att sitta och suga på en öl på en bar och umgås var länge en bild som jag hade, och hur trevligt skulle inte det vara. Den bilden var helt skev och överensstämmer dåligt med hur det faktiskt var. Efter första ölen var jag bara intresserad av hur jag skulle få i mig mera, och kvällarna slutade allt som oftast med minnesluckor mm. Naturligtvis med ångest dagen efter. Så fungerar min allergi, dricker jag alkohol, vill jag ha mera. Inget konstigt i det.

Mvh

Fibblan
Bra jobbat Stormenlilla 💪!

Så härligt och höra om dina bra val för helgen👍! Och att du mår bra i dem☺️!
Kram!
/Fibblan
🌼.

Stormenlilla
Nu måste det bli en ändring

Hej alla fina,

Jag vaknade imorse av så kraftig ångest att jag trodde att jag skulle krevera. Jag har den fortfarande i kroppen.

Jag skulle träffa en kompis och hon föreslog att vi skulle ses på en bar med två andra kompisar till henne. Jag sa att jag skulle dricka alkoholfritt och när jag kom dit sa jag ja till en öl. Det gick bra i flera timmar, jag blev inte full. Sen kom det, pang, och hon sa antingen går vi ut eller så tar vi en shot. Hjärnan kände nej jag borde gå hem men så sa jag av någon anledning ja. Gick vidare och drack 1,5 glas till och kände att det var nog och åkte hem. Men var full och hade tänkt på en kille som det är lite struligt med och drog iväg ett meddelande där jag skriver allt jag känner och ber honom ge det här en chans. Han har inte svarat. Jag orkar inte ens skriva och be om ursäkt. Han är nog inte det bästa för mig ändå men bara själva görandet..

Fick ett meddelande av en kompis där det stod ”trodde inte du skulle dricka”. Jag har varit väldigt öppen med folk om att jag har problem med det och då känner man en sån skam att man vill börja ljuga nästan. En annan kompis sa igår ”sluta framställ dig sådär till folk du inte känner bra”. För det gör jag också när jag druckit lite: berättar om att jag har festat väldigt mycket.

Jag måste sluta nu. Sluta tro att det fungerar. Sluta tro på min förmåga att hantera alkoholen. Känner mig så ledsen och skamsen idag.

Stormenlilla
Crna macka skrev det så bra

”Att sitta och suga på en öl på en bar och umgås var länge en bild som jag hade, och hur trevligt skulle inte det vara. Den bilden var helt skev och överensstämmer dåligt med hur det faktiskt var. Efter första ölen var jag bara intresserad av hur jag skulle få i mig mera, och kvällarna slutade allt som oftast med minnesluckor mm. Naturligtvis med ångest dagen efter.”

Det där är exakt hur jag är. Sitter och oroar mig att folk ska vilja gå hem så att jag inte kan få fortsätta dricka.

Crna macka
Bra att du hänger kvar här.

Bra att du hänger kvar här. Jag känner igen mig i ditt beteende, mina söndagar var hemska. Kan så här i efterhand inte förstå att jag utsatte mig för sådant.
Jag vill tipsa om att söndagar behöver inte vara sådana, utan de kan vara en dag utan ångest. Sluta dricka så kommer du märka skillnaden ganska fort. Jag vill återigen slå ett slag för lösningen som fungerar för mig.

1. Sluta dricka alkohol
2. Börja aldrig igen.
3. Allt blir en rolig historia tillslut.

Det är min lösning, du får mer än gärna sno den.

Mvh

Stormenlilla
Tack för att du fortsätter stötta och peppa

Jag uppskattar verkligen att du tar dig tiden att finnas där med kloka ord och stöttande konkreta tips. Det här forumet är något som hjälper en. Man gör det man kan. Men sen känner jag också att det är så pass otroligt hur man gång på gång romantiserar vad man tror man ska klara. Gick bra i början men med samma slut.

Helgdagarna (för mig är det då det är problem) som man vaknar och mår bra och inte behöver ha ångest över att kolla på telefonen eller ha kraftig ångest för saker man sagt är värt allt.

På torsdag är det en aw för en som slutar. Då kan jag inte dricka något för då vet jag att det blir dåligt slut. Kommer göra dumma saker och må svindåligt. Ska absolut gå in här och skriva innan för att se vad jag skrivit innan. Samt rapportera efter. Kanske gör det någon skillnad.

Stormenlilla
Måndag och tröttheten

Som finns där. Men mår så bra att det gått en dag längre ifrån ångesten. Man är alltid så trött och känner sig lite som ett blåmärke i kroppen. Men nu vecka nya tag.

Crna macka
Forumet är bra på så sätt att

Forumet är bra på så sätt att det går att få stöd och hjälp. Du bidrar också, jag blir påmind om hur jävligt det var när jag drack och hur tacksam jag är att jag inte behöver dricka längre. Och att jag absolut inte vill tillbaka dit. Det kanske låter själviskt men så är det.

Häng kvar här och ta hjälp många kloka trådar, det har hjälp mig.

Mvh

Stormenlilla
Det är inte själviskt

Det är bra. Om jag kan göra någon nytta för någon annan med att avstå när man läser om min jävliga ångest så är det något bra som kommer ut av allt.

Jag ska hänga kvar här. Och bli bättre på att gå in även när man känner att det går bättre för det är då jag inbillar mig att det kommer gå bra att ta några glas.

Fibblan
Go'kväll Stormenlilla 💗 !

Tack för fina ord i både min
och FinaLisas tråd😘!
Vad tråkigt o höra att helgens alkoholintag, ledde till ännu en ångestfylld dagen efter..
Alltså, det är skitsvårt att dricka "lagom". Jag har lyckats ibland, men också varit med om det motsatta vid ett antal tillfällen..
Jag tror som du, att om du bestämmer dig för att ge fan i det. Punkt. Inte ger a-👿 något som helst förhandlingsutrymme, då fixar du det💪!

Och trots att det inte blev som du tänkt i helgen, så ge dig cred för att du fortsätter! Du rider ut ångesten, utan att ta till alkohol dagen efter. Det är starkt gjort 💪! (Eller? Jag vet ju inte, men jag uppfattade inte det så..☺️)
Och nu är du ytterligare en dag ifrån den.. Det är klart att man vill glömma och gömma undan skammen. Det är ren självbevarelsedrift! Men det är också en bra grej du gör, som du ska lyfta hos dig själv 💕. Du går in här och skriver, ser det svart på vitt och precis som du säger, kanske det också gör en skillnad inför kommande tillfällen. Det är när det börjar gå bättre, som risken för en nytt tillfälle att spåra ur, ökar.. och jag tror också på din idé om att stanna kvar och vara aktiv i skrivandet och läsandet här, även när det känns bättre. Det har iaf varit till stor hjälp för mig denna gång👍😊!
Nu har du en aw, redan på torsdag och jag hoppas innerligt att du ger dig själv chansen att ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas med den🍀🙏! Så, om du ser dig själv ha hanterat den på bästa tänkbara sätt, hur har du gjort då? Att ha tänkt igenom detalj vad du ska säga när det föreslås alkohol och andra strategier som försvårar för a-👿, kan vara en god idé..😘. Nödlögner, som att man går på penicillin, ska upp tidigt o köra bil etc är fullt tillåtna 😆.
Lycka till🍀!
Kram
/Fibblan 🌼.

Stormenlilla
Vad fin du är Fibblan 💛

Tack för dina många fina ord. Du tar verkligen dig tiden att svara så fint och det betyder mycket!

Ja det är verkligen skitsvårt att dricka lagom. Var så nöjd när jag inte kände mig särskilt full men la ändå inte av. Även fast jag kände NEJ det här är inte bra. Jag har ju haft någon dröm om att kunna dricka normalt ändå. Men som jag såg någon skriva i en annan tråd, att man raderar konversationer för att man redan på fyllan vet att man gjort bort sig. Eller att jag tar bort nummer men googlar upp på hitta.se (ja man får skratta åt det här). Så nej, lagom verkar aldrig infinna sig.

Mitt problem är mer relaterat till helger, så det är där det blir svårt. Samt jobb-aw. Vet inte hur många gånger jag har mått skitdåligt efter det. Hade nästan andningssvårigheter efter sommarfesten då det var jävligt mycket jag ställde till med.. jobbet som är så viktigt.

Det leder mig till din fråga om hur jag hade velat att det skulle bli på torsdag: inte dricka alls. Dom är rätt vilda några av dom och jag skulle garanterat vara ute hela natten med dom om jag tog det där berömda första glaset. Så det går inte. Jag är nog mer orolig för julfesten.. det känns som en extrem utmaning. Men det är några veckor kvar till den som tur är. Jag funderar på ursäkter jag kan komma med. Jag ska ju resa på fredag efter jobbet, bara till Finland men det kan ju vara en bra ursäkt. Vill kunna träna också på dagen men sånt kommer dom inte lyssna på tror jag. Tänk vad man ska oroa sig för vad andra tycker. För att man är van att vara den där svinroliga singeln som är bäst på fest..

Du är verkligen guld som är så engagerad i vad du skriver.

Stor kram till dig 🌸🥰

Stormenlilla
Idag är det en dålig dag

Känner mig väldigt nere, kämpar med ångesten. Har absolut ingen lust att dricka, men känner att jag har dom där tankarna i huvudet att ”ska man inte kunna gå ut och dricka öl och ha kul längre”. ”Hur ska man träffa någon när man inte är ute och dricker öl”. ”Folk tycker man är tråkig” osv. Men så kommer man också på hur jävla dåligt man mår och vad man ställer till. Så blir man ledsen för det.

Nä, imorgon får vara bättre!

Crna macka
Det är ju okej att känna och

Det är ju okej att känna och tänka vad man vill och dåliga dagar kommer och går. Inget konstigt att känna som du gör.

Angående AW så är det bra att fundera ut någon strategi som du känner dig bekväm med. Jag har alltid tyckt att ju mindre jag förklarar desto bättre, i alla fall för ytliga bekantskaper. När det är min tur att beställa frågar jag efter alkoholfria alternativ, ingen i sällskapet har någonsin ställt följdfråga på det.
Men å andra sidan kommenterar jag inte alkoholdrinkarens val av dryck.

Om någon skulle säga något så kanske jag skulle dra till med. " Om du dricker vad du vill så dricker jag vad jag vill" skulle jag hinta om att jag inte tål alkohol så kanske " Jag dricker inte alkohol jag är tillräckligt svår att hålla reda på nykter" eller helt enkelt "Jag är allergisk mot alkohol"

Mitt råd är att inte fundera så mycket på vad eventuellt andra skulle säga om du tackar nej till alkohol, om du nu gör det. De flesta jag har träffat tycker att det är starkt att man gör något som man mår bra av och inte tvärt om.

Mvh

Stormenlilla
Nej så är det ju..

Man har ju sina bra och dåliga dagar. Jag är ju en jävligt orolig människa även om alla ofta bara ser en extremt glad och social person. Men orolig kan man vara ändå..

Till dina tips: tack! Jag tror som du att man kanske lägger mer tid att fundera över vad andra ska tänka än vad som faktiskt tänker. Sjukt att man tänker så mycket om sig själv som att det skulle hänga på en själv att folk får sådär skitroligt. Men torsdag är jag inte så orolig för ändå. Men ska verkligen gå in här innan så att jag får mig en tankeställare innan någon eller jag själv lurar i mig att ett glas går bra.. brukade kunna vara bättre på längre uppehåll så vill gärna komma över den där jäkla veckan nu iallafall.

Läste även igenom din gamla tråd och det är ”skönt” att man har fler som har samma dryckesmönster, att man inte dricker jämnt men när man gör det så smäller det till ordentligt. Jag säger det i meningen att det alltid är så otroligt lätt för mig att tänka ”men det är ju inte mer än Max en gång i veckan och alla andra dricker ju också mycket”. Men man kan ha problem även fast det inte är jämt fördelat, dricker man så man avskyr sig själv och ställer till med jävla massa spelar det ingen roll hur ofta det är - man kan inte dricka ”normalt”.

Fibblan
Hoppas denna dag varit bättre 🍀!

Och oavsett om det fortsatt lite i samma sinnesstämning, så vet du att kommer du bara förbi denna veckan nu, så kommer det kännas bättre igen 🍀🙏! Och du har också den erfarenheten med dig om dig själv, att du brukade vara bra på längre uppehåll 💪! Istället för att tänka på aldrig mer och hur det ska gå med att träffa ngn eller ha roligt utan, så tycker jag det verkar vara en bra linje som du är inne på, att ta sikte på kortare delmål 😘!
Vad är ett längre uppehåll? Vad var till hjälp då, när du lyckades med det?
Kram!
/Fibblan 🌼.

Sidor