Beroende 3.0

146 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
FinaLisa
Godmorgon Nya Sigge😊

Visst är det en spännande inre resa du är på!!
Tänk hur alla känslor som du haft och som bedövats med alkohol nu släpps fria😀
Det kan ju bli hur fantastiskt som helst.
Men jag tror också att man får vara beredd på att den där euforiska nyfrälsta känslan kommer att lägga sig efter ett tag. Då gäller det att välkomna den lite gråare vardagen och bara anamma den. För livet består ju av upp och nedgångar oavsett om man dricker alkohol.
Men detta vet du ju Sigge!!
Ha en fin dag på stranden och ta ett dopp för mig🏄‍♀️⛱️☀️😁
Kram 🧡

Strulan65
Härlig resa du gör 👏👏👏💪

Tack för du sprider din glädje kors över världen, det piggar upp i det gråa här.
Njut av de som kallas det rosa molnet, att ta vara på det samlar kraft till tristare dagar// kram Strulan

siggestardust69
Hej 👋

Hej 👋
Tack för input ❤️ Älskart, det ger ju näring till både mig och min ”dagbok”. Trycker på gilla knappen!
Jag tycker inte att jag är på ngt rosa mulligt gott moln, mina texter brukar ju vara fyllda av positiva energier & kraft. Det vill jag ju ff men det är ändå en jävla utmaning både för mig & min omgivning när den nya Sigge trätt in i deras liv.
Jag utvärderar allt, iakttar, känner in, försöker förstå & lära känna mig själv.
Vi brukar prata om triggers, jag har ju en hel uppsjö av situationer som jag använt alkohol till. För att härda ut, bedöva, distansiera mig för att mäkta med allt, livet. Nu helt utan skydd, rustningen är kastad, står jag där helt naken. Jag kan inte fly, vill inte heller det. Jag måste stå kvar stadigt fastän det blir kaos inuti mig.
Känner mig ändå jävligt stark, klarar jag Thailand 🇹🇭 sol & värme, ledighet, så kommer jag klara allt! Den svenska sommaren blir en walk in the park.
Fan vad jag kommer köra hoj 🏍!

siggestardust69
Dag 54 ”Hakuna matata”

Hej 👋
Dag 54 och har nu t o m blivit kväll här i 🇹🇭. Självklart ska jag vara nykter såinihelvete även denna dag. Vad, vad, vad skulle bli bättre med alkohol ? Sober is the new sexy ❤️. Dagen har njutits av gym & jogg 5 km och jag har ätit ett berg av skaldjur. Solat & badat. Agerat bartender hemma vid huset, det finns en stor bar här, med så mkt olika viner. Så jag har korkat upp och serverat friskt här. Inte ens då ett endaste litet tillstymmelse till sug. Vad fan har hänt med Sigge ? 😂.
Nu ska vi ut och fixa en stor, fet motorcykel, jag behöver få gasa lite 👊.
Sedan ut på en lokal restaurang, tror jag skall festa till det med en citron i min Coke zero.
Så på östfronten intet nytt, fortsatt torrdocka även denna dag och inte så mkt funderingar heller, därav min korta text.
Önskar er alla en
Fridens liljor dag
Kram Sigge

siggestardust69
Dag 55 ”Älskar att vara nykter”

Hej AF
Dag 55 här & i o m att jag fullkomligt älskar att vara nykter, så är det ju inte direkt ngt svårt val att vara nykter såinihelvete även denna dag. Älskar det.
Känner mig så lugn & harmonisk. Mer om den känslan lite senare i min text.
Det blev ingen fet båge, vägrar att åka scooter med 125 - 250cc. Jag vill åka riktig hoj! Skitsamma. Jag har det great ändå.
Dagen började med Löfbergs lila och en magisk vacker morgon. Fågelserenader, fiskar i stim som mumsade precis vid ytan. En soluppgång som strålade ett skimrande vackert sken. Solen passerade sakta bergstoppen och jag log för mig själv och tog ånyo en klunk av mitt goda kaffe och sedan ni vet, en sådan där fullkomligt harmonisk utandning. Satt i solen ett bra tag och bara var.
Balsam för själen. Tänkte och funderade på att jag verkligen älskar att vara nykter, att få vakna nykter & att få njuta av all prakt soluppgångar nykter. Älskart.
Sedan hade jag lovat att ta bilen för att bedriva ”shop to you drop” på en outlet utanför Phuket. Gick där och flanerade och köpte en massa bra och billiga tröningskläder & även lite annat såsom glasögon Marco polo så snygga, blir perfekt till min hojkörning hemmavid.
Köpte även Marco polo tröjor... ja ja ytligt trams egentligen. Men jag gillar kläder, särskilt när jag är nykter. Jag älskar att vara stilig och jävlar vad fräsch och så snygg jag blivit på dessa 55 dagar. Har ett kort som jag tog på mig själv på hotellrummet, likblek, med tårarna som rann utmed mina kinder, med ett livlöst oborstat hår. Tragik. Den totala motsatsen mot hur jag är nu. Nu är jag brun som en pepparkaka, med blont långt vackert tjockt hår, med ett leende, med ett ansikte som skiner som en sol, som är levande. Jag tar många selfies 😂😂 jag tycker jag blivit såååå snygg igen. Älskar att vara nykter.
Ja ja nog med självsmicker, sedan åkte vi till min kusses skola och kollade när de spelade fotboll, eleverna kommer från hela världen och som den gula personligheten och dessutom som den sportnörd jag är, så började jag pusha och heja och vara sådär närvarande och delaktig och engagerad som jag är, den riktiga Sigge. Älskar att vara nykter.
Lunchade på en mysig restaurang, skaldjur 🦐 vitlöksmarinerade och till det avnjöt jag iskallt vatten. Maten var så god, njöt av varje tugga. Återigen, mina alla sinnen är med mig och de är så starka & intensiva. Älskar att vara nykter.
Därefter åkte vi hem, dressade om och begav oss till gymmet. Körde ett armpass och avslutade med 5 km löpning i 30 min tempo. Sprang med sådan lätthet, kände hur mina ben, kropp, liksom flög fram. Jag njuter verkligen av joggingen, av att svettas kopiöst, av att kunna njuta, inte ens knappt andfådd. Efter att de 5 km var avklarade, så öppnade jag dörren och möttes av +30 gradig värme, som liksom omfamnade mig. Min kropp som fått jobba hårt i nästan 2 timmar, bara njöt.
Log ihop med gympersonalen och vi önskade varandra en fortsatt trevlig kväll.
Älskar att vara nykter.
Tänk för 56- 57 dagar sedan ville jag knappt ens leva, önskade bara få somna in. Vilka kontraster.
Väl hemma så väntande tigerräkor på oss, som vi avnjöt ute vid poolen.
Nu är klockan drygt 23 här och jag ligger i en soffa på altanen och njuter av alla djurläten, en fullmåne som lyser upp och en underbar havsdoft som jag andas in.
Temperaturen visar + 28 grader. Jag är så tacksam över att jag upplever allt detta, med mina alla sinnen påslagna till Max.
Jag älskar att vara nykter.

Fridens liljor
Kram Sigge

Stormenlilla
Älskar att du älskar att vara nykter!

Jag känner samma eufori just nu över att vara nykter. Tänkte det i veckan och tänker det nu också, bara det där att jag kan vill och orkar gå till gymmet på helgerna. Känns helt sjukt att ingen bakfylla kommer att stoppa mig och sinka mig i veckorna. Så skönt att ha kommit igång med träningen. Längtar tills jag känner mig sådär snygg och kommer i mina jeans som jag vill ha på mig.

Kram

Strulan65
Sigge vitamin😀

Din livsglädje är underbar och så tacksam att vi får följa dig, vitamin för våra själar❤️Kram Strulan

FinaLisa
Sigge👍🤗

Jag njuter och glädjs med dig😊
Tack för en underbar och målande beskrivning av din verklighet just nu.
Kram 💚

siggestardust69
Ni är så fina ❤️ ❤️ ❤️

Hej powerpuffpinglorna ❤️❤️❤️
Tack för all näring ni ger mig & alla andra på forumet. Ett innerligt tack.
Jag läser ju nästan allt som skrivs här på forumet, det ger mig visdom, det ger mig tid att reflektera och det föder en kreativitet i mitt egna skrivande. Tyvärr är jag urbota kass på att kommentera/ stötta. I det enkla bor det vackra. En liten kommentar ger så mkt för den som skriver. Den håller glöden och därmed liv i tråden. MEN jag trycker på gilla hjärtanet på era inlägg iaf.
Tänker att jag skall fokusera sedan mer & mer på att stötta er andra i era trådar. Men nu hoppas jag min resa, skänker er tro, hopp & glädje. Att jag lockar fram erat jövlaranamma. Att ni slänger bort tanken att ni underskattar er själva och eran kapacitet. Vi kan, vi vill, vi vågar.
Fridens liljor
Kram Sigge

Vinäger
Härlig läsning

Vad skönt att du är så självklar i din känsla.

Ha en fortsatt fantastisk semester!

Kram

siggestardust69
Dag 56-58 ”Nykter levande såinihelvete alla dagar”

Hej Af 🤗
Skrev ett långt inlägg om skönhet, tabun, när risbruk gick över till missbruk. Men inlägget kom inte iväg 😱. Jag lever och njuter av all skönhet till 100 %, bara så ni vet ❤️.
Fridens liljor
Kram Sigge

FinaLisa
Godmorgon Sigge🌅

Tack, väldigt skönt med ett livstecken 🤗👍 (jag är rädd för MC och höga farter och befarar alltid det värsta)
Men du tar det väl lugnt på semestern hoppas jag, ingen anledning att ha bråttom,väl? 😜
Kram💚

Fröet
Skönt

att höra ifrån dej. Började nästan bli lite orolig😉

Simma lugnt.

Kram

Fröet
Skönt

att höra ifrån dej. Började nästan bli lite orolig😉

Simma lugnt.

Kram

Vinäger
Fint med en uppdatering

Fortsätt att leva livet som du gör. Låter underbart. 🌞

Kram

siggestardust69
Dag 60 ”Sista dagen i Phuket”

Hej AF
Dag 60 här, fan en ganska mäktig siffra 60
Jag tänker vara nykter såinihelvete precis hela dagen lång, min sista heja dag i Phuket för denna gång. Sitter på terassen med nybryggt Löfbergs lila kaffe. Kalsonger och en helt uppknäppt skjorta och kisar mot tangenterna på mobilen. Framför mig ligger det turkosa havet helt stilla, solens strålar reflekterar liksom ett skimmer från havet. Har utsläppt hår och emellanåt tar en liten havsbris tag i mitt hår. Klockan är 9.30 och temperaturen visar +31 grader. Älskar detta, sol & värme. Vilka kvällar, att alltid gå i shorts och Flip flop. Vad har hänt sedan sist? Jag har haft tillgång till en egen bil under denna resa, så vi har utnyttjat den till Max, så som jag numera även utnyttjar livet dvs till fullo. Vi har besökt olika beacher, ätit gott, bara varit, helt utan någon form av stress. Jag har tagit in all skönhet. Min brorsa har hyrt ett vattenland så där tillbringade vi söndagen, lillkussen firade sin 9 årsdag där tsm med 30 polare och deras föräldrar. Stället var helt sagolikt vackert. Solsängar av bambu. Kitesurfade och bara njöt av att hänga med kuz.
Önskade att ni alla fått uppleva middagen.
Det var ett berg uppdukat med skaldjur. Ostron, jätteräkor, musslor, 50 tal olika sushi rätter. Varmrätter, en egen avdelning med ostar från hela Europas hörn. Dessert med allt från pannkaka till brownies.trollkarlar, dj, dansare, fri bar. Cocktails, drinkar, vin, öl allt fanns. Drinkarna såg så där underbart exotiska ut. Vet att forumet diskuterar alkoholfria öl & viner ganska återkommande och flitigt.
Jag lägger noll, nada energi på sådant skit. Jag är ju inne på 3:e gången gillt dvs 3.0, men denna resa är på riktigt! På denna resa går alkoholfria vin & öl fetbort. Varför skulle jag dricka sådant ? Jag vill inte utsätta mig för det, jag vill fortsätta att hålla all skit ifrån mig. Vill få mindre och mindre tankar överhuvudtaget på trolldrycken. Jag satsar på bananshake, jordgubbshake dvs nyttiga goda alternativ som inte förknippas med alkohol. Dessutom festar jag loss på cola zero, när det är lite extra. Annars vatten, denna gudagåva vatten. Varför skriver jag allt detta ? Jo jag tänker så här, tänk vad jag får uppleva massa saker som jag aldrig tog in förut pga att jag var distansierad och bedövad. Livet pågick runtomkring mig, men jag valde att inte delta i det.
Jag fokuserar på positiva energier, särskilt i mitt tankesätt. Fokuserar på möjligheter ist för hinder. Jag har varit nykter såinihelvete i 60 dagar idag, jag har varit i paradiset med sol och värme och party helt nykter. Jag klarar allt. Jag har inte haft/ känt ett uns sug under mina 24 dagar i Thailand. Tränat 10 ggr på gym och joggat. Jag har joggat 5 mil, känn på den. Joggat 5 mil. Ja ni förstår att min självkänsla sjuder av glädje och jag är numera närvarande i livet på ett helt fantastiskt sätt. Jag tar hand om mig själv. Min självrespekt wow! Känns helt främmande att jag nyttjat alkohol överhuvudtaget innan. Kan bli lite moloken över det, varför? Varför tillät jag mig att underkasta mig alkohol, varför valde jag att fly istället för att lägga kraft/ energi på att lösa saker. Varför lät jag mitt liv pausas? Liksom att jag tryckte på livets standby knapp.. men skitsamma fokus framåt nu Sigge !! Jag skriver helt fantastiska kapitel dag för dag i mitt nya liv. Ni som kommer ihåg mig från förr, vet att jag likande mitt liv med bibeln. Gamla & nya testamentet. Mitt gamla testamentet är solkigt och skitigt, det går liksom att ta på vemodet, ångesten & likgiltigheten inför mig själv. Det nya testamentet är helt sagolikt vackert. Bladen är skinande vita och texten i den är så innehållsrik och levande. Dessutom med en handstil så vacker. Det är den jag ska fokusera på, det är den jag ska fylla. GT får ligga där ihopvikt skitig & solkig som en monument över det som varit. Tvivlar jag skall jag öppna den skitiga boken och påminna mig om all den tragik som den innehåller.
I förrgår kom Jr och hans flickvän hit till huset i Phuket. Med min nykterhet så kan jag ju lova saker. Jag har sagt till hans tjej att jag ska bli världens bästa svärfar. Jag tar hand om henne och får henne att känna sig speciell, lite som en drottning. Ser och känner min sons stolthet över mig. När jag skriver detta så tåras mina ögon. Jag älskar honom till himlen och tillbaka.
Så jag fick en sådan lycka upplevelse att få se honom och att få krama om dem.
Vi har lirat strandtennis, volleyboll och gymmat ihop. Idag ska vi köpa paddlar och handskar, så han ska få sig en duvning i boxning vid poolen.
Ja ni märker, jag är så jävla närvarande och levande!!
Älskart.
På torsdag kl 08 börjar jag ånyo mitt jobb.
Funderat mkt på det inatt. Inga oroliga tankar, mer liksom att steppa upp, fokusera. Skall bli kul att börja jobba igen.
Men jag kommer fortsätta att jobba med min personliga utveckling och med min inre resa. Även om livets ekorrhjul återigen gör sig påmind. Men jag sa nyss till mina nära & kära, det känns som om jag varit i Thailand i 2 månader och inte i 2 veckor. Ni hör, vad rikt livet blir om man väljer att inte bedöva och distansiera sig. Jag har upplevt Thailand 24/7.
Nu skall jag pressa i solen och liksom fylla på mitt måbra energikonto till max.
Sedan väntar gymmet och därefter ska jag avsluta med 1 mil jogg.
Därefter ska jag skjutsa in ungdomarna till Patong, de ska möta upp lite kompisar hemifrån och parta loss i den tropiska natten. Själv väntar bingen tidigt på mig. Kl 06 imorgon beger vi oss till flygplatsen för återresa till Svedala.
Avslutningsvis så vill jag skriva att jag ser fram mot forumets träff den 8:e. Ska bli hur lattjo som helst. Jag tänker köra med raka öppna puckar dvs med mitt nick, mitt namn. Så jag kommer med kraft, positiva energier och jag kommer bjuda er alla på läskeblask.
Var rädda om er & underskatta aldrig er själva.
Fridens liljor
Kram Sigge

FinaLisa
Härlig läsning Sigge😁

Vilken underbar och positiv text du bjuder på Sigge 🤗 den smittar av sig och gör mig glad också😄

Grattis till 60 dagar🏆💪 och all lycka till dig på din väg framåt🍀
Jag ser också framemot träffen! Pirrigt och spännande!
Kram 🧡

siggestardust69
Tack detsamma FL 🙏❤️

Hej FL
Fan vad bra, positiva energier kan man aldrig få för mkt av. Glädje likaså. Jag ler här åt ditt svar. Så det blir liksom ringar på vattnet av våra positiva energier. Underbart ju. Tack för grattis, sextio dagar är ju inte mkt, men jävlar vad kropp & knopp stärks, dag för dag. Känner mig stark som en bisonoxe 💪. Ska bli kul och träffa dig och alla andra på träffen.
Tror dock inte jag behöver presentera mig 😂😂😂 de som följt mig vet ju hur jag ser ut 😂😂.
Kram Sigge

siggestardust69
Avslutar en magisk nykter resa på en tatto studio.

Hej AF
Denna sista hela dag maxade vi alla i solen. Sedan åkte vi hela gänget in till Patong och käkade ännu en gång på en fantastisk skaldjursrestaurang. Mysigt att sitta ute och få uppleva dessa tropiska nätter tillsammans. Sedan drog en del hemåt och jag och några till drog till tatto ink i Patong. En supergo australiensiska driver den med sin man Dong. Hon är en framstående boxare. Drog in till dom vid kl 22 och efter en timme så började Dong att skapa sitt konstverk på mig. Ligger nu i en superskön stol och bara njuter medans han gaddar mig. Tvn på med Bon Jovi Living on a prayer och utanför ser jag människor överallt, party & fest.
Jr och hans flickvän hade förfest hos oss i studion, frugan tog taxi hem till brorsan.
Ungdomarna har nu dragit vidare och de skulle möta upp kompisar och festa loss ordentligt. Min tatuering kommer ta drygt 4 timmar, så de kommer tillbaks till studion vid 03 inatt. Jag har bilen parkerad utanför, skönt att leva obegränsad, jag kan köra vart fan jag vill, när jag vill.
Underbart ju.
Motivet är en elefant med mandela mönster som ramar in elefanten. Ett perfekt avslut på en fantastisk semesterresa. Min första nyktra utlandsvistelse någonsin.
Fan jag gör det bra, jag är fan grym!
Sitter och garvar för mig själv när jag tittar på klockan och inser att jag skall åka taxi till flygplatsen om 6 timmar 😂😂😂
Så typiskt Sigge.
Fridens liljor
Kram Sigge

Strulan65
👏👏👏👏🏆🏆❤️

Fan vad bra gjort 💪💪💪👏👏❤️❤️

Vinäger
Härligt

Vilken juste avslutning på resan, Sigge.

Välkommen hem! /Kram

siggestardust69
Tackar ödmjukast Strulan & Vinöger ❤️

Tack 🙏
Blir så glad av att läsa det ni skrivit ❤️.
Ja det är fan inte dåligt av Sigge att fixa en ”torrdocka” i 15 dagar i Thailand. Fast ärligt talat var det en ”walk in the park” inte ens ett uns sug någon. Trolldrycken får räkna med fortsatta nederlag. Liksom 61 - 0 nu, utklassning!
Kom hem från tatto ink vid 04.00 tiden, sussa en timme kanske... taxin kom 06, nu sitter vi vid gaten och väntar på att få gå ombord.
Elefanten blev såååå jävla fin. Den ser levande ut på min underarm.
En fin symbol för mina resor.
Fridens liljor
Kram Sigge

Stormenlilla
Låter som att du har haft det fantastiskt!

Verkligen fått ut allt man vill ha och behöver från en utlandsresa. Vila, hälsa, god mat och en himla fin tatuering som du alltid kan titta på och minnas att du grejade en helt alkoholfri resa och har ett förevigat minne av.

Så himla kul att läsa dina inlägg ska du veta!

Kram

siggestardust69
Tack 🙏 Stormenlila

Hej SL
Det glädjer mig att du tycker det är lattjo att lösa mina inlägg. Ja du vet som ringarna på vattnet så får jag ännu mer positiva energier av det. Tack!
Som sagt, jag brukar åka till solen 2-4 v per år och detta var min första gång som jag upplevde den som nykter. Vilken skillnad, upplevt Thailand 24/7. Maxat semestern, verkligen tagit tillvara på allt.
Så jag sitter här och känner mig lite berusad av alla intryck jag fått uppleva.
Kram Sigge

siggestardust69
Dag 62 ”Svedala & den stora jobbaredagen”

Hej AF
Dag 62 här och jag kommer vara nykter såinihelvete precis hela dagen. Asgarvar när jag skriver detta varför ? Jo för min iPhone skriver det per automatik av sig själv. Jag har skrivit dessa rader så många ggr så att den även den lilla ”byfånen” lärt sig det. Va bra tänker jag, jag förespråkar ju att man skall involvera så många man kan i sin resa. Så t o m med min ”byfåne” är involverad, garvar för mig själv och tänker att du nye ens den kan jag dribbla med😂. Vad har hönt sedan jag gaddade mig hos mc bossen för ett mc gäng i Patong? Jo, jag blev klar strax efter 03, min Jr och hans tjej kom till slut till studion. Jr försökte dribbla med mig.. kan vi inte få vara kvar typ 2 Tim till, märkbart berusad märkte jag t o m i sms konversationen. Icke sa Nicke, ni kommer nu, vilket dom gjorde. De lullade in i studion och de som pratar klockren engelska i vanliga fall var nu svåra att ens höra vad de sa. Dessutom personlighetsförändrade, jövla alkohol tänkte jag. Den gör oss till en så mkt sämre version av oss själva, jag är urbota trött på att se alla fina människor nedgradera sig själva med alkohol.
Ja ja, Dongs fru tog en massa bilder på min elefant och på oss alla tsm. Gav den Sigges varma kärleksfulla björnkram och sa på återseende. Ut i den varma Patongnatten säkert + 29 grader när vi lämnade studion vid 03.30. Hämtade ut bilen i parkeringsgaraget och drog hemåt.
Nu var det typ 2 Tim till taxin skulle gå. Så en powernap och sedan iväg till flygplatsen. Somnade direkt efter take off och sov nonstop i 8 timmar !! Så där har ni ett tips inför långflygningar. Skit i att sova gadda er istället precis innan er flygresa!
Så de återstående 4 timmarna mumsade jag på godis och kollade filmer. Såg Rain man, älskar den filmen.
Landade i Sverige och möttes av + 3 och ett jävla mörker, men inte ens det kan påverka mig! Jag körde hem för första gången i mitt liv efter en utlandsvistelse!! Kände mig lite mallig och mkt stolt över själva situationen. Fan vad jag är bra!
Åter i villan vid 19.30, drog i mig en pizza från favorithaket och somnade sedan vid 20 och vaknade pigg som värsta bästa mörten kl 04. Studsade upp och bryggde mig 6 koppar av mitt favoritmärke LL.
Duschade och satte mig sedan ner och njöt av mitt kaffe. Man kan njuta vart och närsomhelst. Känner mig utvilad, fräsch, solpåfylld och även min ”hårddisk” är påfylld av positiva energier. Mina två veckor kändes som 2 månader. Jag har upplevt och tagit tillvara på Thailand 24/7 liksom till Max. Ni vet att vakna upp till en ny dag som nykter, klar och utvilad efter en god natts sömn, det finns fan inget som slår det. Älskar Arla morgonstund.
Nu kommer en vän och hämtar mig snart och min första jobbdag skall snart börja. Har ju varit sjukskriven i 1 månad och sedan kom jullovet lägligt och sedan kryddade jag anrättningen med lite semester. Så nu är min resa fr 15/11 - 16/1 klar. Om jag skall utvärdera den så måste jag säga, att jag har uppfyllt mina mål till fullo. Jag skulle fylla mina dagar med måbra saker. Jag skulle vara nykter. Jag skulle jobba med mig själv. Så jag ger mig själv högsta betyg dvs MVG!
Tänker jag kunde fan inte gjort det bättre. Sedan tänker jag ”kan jag, kan ni” ”underskatta aldrig er själva och er förmåga” ”fokusera på positivitet” ” måla inte fan på väggen, förrens han verkligen sitter där”
Nu måste jag dra iväg till jobbet. Hur kommer det gå ? Jag har aldrig varit borta så länge tidigare ? Vet ni ? Jag tänker som allas våran Pippi Långstrump ”Detta har jag aldrig gjort tidigare, så det kommer säkert gå bra”!! Tänk om vi alla kunde få in lite mera Pippi i våra liv.
Tror livet skulle bli lite mer lattjo då.

Fridens liljor
Kram Sigge

FinaLisa
Wow, Sigge💪😁💪

Jag tycker du ska ha MVG med stora stjärnor!⭐🌟⭐
Jösses, vilken bragd egentligen 👍
Grattis än en gång💐🏆
Och välkommen hem 💚
Kram 🤗

Strulan65
MVG++

Vilken resa du gör 👏👏👏🏆 du är en hjälte 🏆

siggestardust69
Dag 63 ”Solen spränger smoggen”

Hej 👋
Dag 63 (och nu snart kommer min mobil per automatik skriva) kommer vara nykter såinihelvete precis hela dagen😂😂
På tal om att involvera så många som möjligt t o min ”byfåne” vet.
Vad har hänt i mitt liv sedan 06:30 igår ? Jo jag har äntligen börjat jobba igen. Vaknat 04 båda dagarna duktig jetlaggad 😂😂 pigg som en mört, så ni må tro att jag njutit länge & väl av min LL.
Alltså så mycket intryck, ni vet ju att jag tar in hela rum, skolor allt allt. Men först & främst wow! Vad mkt kärlek och värme & kramar jag fått. Helt otroligt, detta måste upplevas, svårt att sätta ord på. Men jag hann inte ens in på skolan, elever som sprang mot mig och liksom hoppade in min stora trygga famn, kramar som inte ville avslutas. Få så mkt kärleksfulla ord, jag blev helt tagen. Jag har (vad som en händer på skolan, hur stressigt det en må vara ibland) ett mål, som jag aldrig viker ifrån och det är att jag fysisk skall beröra alla mina elever och alla skall få positiva energier från mig, ngt upplyftande, ngt att bli glad av och framförallt att alla mina elever skall bli sedda varje dag!
En liten insats, men en stor kick. Jag är så stolt över att kunna säga att jag har en mycket stark relation med samtliga mina elever. Inte pga att jag går runt och är ngn ”jultomte” utan pga att jag är jag. Där kom de orden igen. Ni som känner mig vet ju att jag älskar Robbie Williams. Love my life
Vilken text, vilket mästerverk. Om ni inte hört den, lyssna på den och gärna med lyrics så ni får ta del av texten. Han skrev låten kärleksfullt till sina två barn.

never let go completely
One day your hands will be
Strong enough to hold me
I might not be there for all your battles
But you'll win them eventually
I'll pray that I'm giving you all that matters
So one day you'll say to me
I love my life
I am powerful
I am beautiful
I am free
I love my life
I am wonderful
I am magical
I am me
I love my life
I am not my mistakes
And God knows I've made a few
I started to question the angels
And the answer they gave was you
I cannot promise there won't be sadness
I wish I could take it from you
But you'll find the courage to face the madness
And sing it because it's true
I love my life
I am powerful
I am beautiful
I am free
I love my life
I am wonderful
I am magical
I am me
I love…

Sedan är ju änglar inblandande och ja ni vet ju min kärlek till änglar.
Garvar åt mig själv, nu kom jag in på ett långt sidospår 😂😂. Spontant, kreativt, känslosamt och lite härligt spretig & rörigt. Precis som den man jag är.
Jag är ingen jultomte !!
Jag är älskad och respekterad, för den jag är. Jag verkligen öser kärlek och bekräftelse till dem, jag ser dem, jag utmanar dem, ingenting är omöjligt, jag ställer krav, får dem att våga, våga gå utanför sin comfortzone, jag introducerar dem redan på sin första skoldag och beskriver den känslan som måste upplevas, där ingen elev skall ha ngn Knut i magen, ingen elev skall vara Alena, ingen elev skall bli kränkt, utsatt eller mobbad. Vi har ett klimat där vi är rädda om varandra, jag har trygga elever som vågar vara sig själva och som vågar.
Min skola har gjort sig känd över detta klimat. Många söker sig till våran skola pga detta. Den trygga miljön där alla blir sedda, där vi uppskattar våra olikheter. En klass har 16 olika nationaliteter wow ni förstår att det är en ynnest att få vara en del av det. Klassrummet är liksom världen, älskart. Ordet respekt är ett så viktigt ord. Respekt är inte att vara rädd för ngn (många ungdomar tror det) respekt är att alla skall behandlas såsom vi själva vill bli behandlade. Så ni må tro att detta klimat fullkomligt göder ut anställningsbara attraktiva elever till vår arbetsmarknad och dessutom blir dom ambassadörer för vår skola och fina samhällsmedborgare.
Wow !! Ni märker hur Sigge går igång här.
Personalen (förutom en del 😂😂 )
Herregud vad vi har kramats. En del kramade jag typ 10 ggr ❤️. Men det var liksom en ”smogg” över skolan. En del som såg ut som ”de sålt sitt sista smör”som inte visade ngt engagemang och liksom förpestade den fina luften med sin inställning. Usch ni vet ju vad jag tycker om negativa energier & offerkoftor. Mitt motto är att de negativa energier ska likställas som ”mjället på mina axlar” borsta av dig skiten, använd clerasil mjällschampo, låt det inte få ngt fäste. För mig är eleverna prio 1 men jag älskar att ha en bra arbetsmiljö, där vi är lojala och brinner för vårat jobb. Om du går där som en butter surkart, om du våndas för ditt jobb... byt då förfan jobb istället. Våra unga vuxna behöver förebilder som entusiasmerar dom med driv & energi.
Ja ja ...
Idag gick jag allin drog igång modell duga, här skulle det goda segra dvs solen skulle spränga smogghelvetet åt fanders. På fredagarna brukar jag agera DJ så jag drog fram högtalaren och öste på med upptempolåtar med en saftig dansant refräng, gärna med sommar & sol som tema ☀️☀️. Eleverna skrattade, dansade och sjöng. En del bara hängde och log.
Det går fan inte att sura till glad musik.
Hade de negativa krafterna agerat dj hade dom väl lirat typ ”ödesymfonin” med Mozart... ca fan kom igen, bjud på ett skratt, bjud in, våga.... usch !!
Jag var helt i zonen 😂😂dansade sjöng och bara njöt av nuet. Älskar mitt jobb och mina kidz (inte pga av vissa läser min blogg, mer om det lite senare) utan pga av att jag verkligen gör det. Det känner mina elever också givetvis. Som ringarna på vattnet bildar vi våra positiva energier tsm.
Lämnade skolan och gick gemensamt med ”Ulla” och en elev till stn. Tog ”boskapsvagnen” hemåt. Fick skjuts till dörren, vilken service. La mig nöjd på min soffa och tänkte.. vilken ynnest det är att få jobba med ungdomar, vilken rikedom det är att ha ett jobb som man älskar, vilken ynnest det är att få känna sig behövd och älskad. Jag är verkligen rik!
Som ni vet förespråkar ju jag att man skall involvera sin familj, nära och kära, jobb osv alla som är viktiga. Inte gränslöst utan mer varsamt värderande. De som betyder mkt för mig vet.

Nu så har mina helt underbara vänner och kollegor (chef/rektorn , bitr rektor och skolans admin) tillgång till min blogg.
Vad de tre förutom att de är kvinnor har gemensamt med mig är att jag verkligen tycker så mkt om dom❤️❤️❤️. Skälen varför de får tillgång till den är olika. Men jag gillar ju olika. Men i grund och botten handlar det om att jag de betyder mkt för mig!
Så nu kanske ni tror att jag skriver likt ett reklamblad för min skola för att det ska gynna mig, att jag ska ha en egen agenda.På det svarar jag lugnt, totalt fel.
Jag är jag i alla lägen. Vi tycker olika, vi håller inte alltid med varandra. Men för mig handlar det om en villkorslös kärlek till dessa tre. Gillar de orden, villkorslös kärlek. Som ni vet så är mina förebilder i livet kvinnor. Hursomhelst så lovar jag även fortsättningsvis skriva rakt ur mitt hjärta.
Skulle tävla i schack ikväll, men det blev inställt. Känns ga skönt. Så nu ligger jag helt alena i vår stora sköna soffa och bara njuter. Min fru jobbar helg och jr är ff i Thailand. Pratat med min stora dotter och hon har fått fast anställning är så glad. Vi är otroligt lika hon och jag. Supergul personlighet fulladdad med positiva energier. Hon berättade stolt att hon skulle till USA nästa måndag genom jobbet och lära känna ngn höjdare på hennes globala företag där. Hon är en pärla!
Tror ni Sigge är stolt som en tupp JA!!
Garvar som tusan igen... kom precis på att detta är en blogg kring det vidare livet och om alkohol. Har ju knappt skrivit ett endaste ord om alkohol. Ni förstår kära läsare, att det är så jävla fetborta i mitt liv, så jag glömt att skriva ngt om det. Men håll ut, jag tänker skriva om tabun/ skam kring alkoholberoende, som jag tänker gå allin på att slå hål på. Likt alla fördomar kring denna sjukdom. Pang på uppercut knockout på skiten och sedan tänkte jag berätta om när mitt riskbruk eskalerade till missbruk, till det ökända bottenträsket.
Avslutningsvis vill jag önska er alla
Må väl
Fridens liljor
Kram Sigge

siggestardust69
Tack 🙏 strulan & FL

Hej powerpuffpinglor ❤️
Tack för de högsta betygen 🤗 och support ❤️. Jag hoppas ni kommer på träffen, jäklar vad jag ska ”bjucka” på läskeblask och mingla med er isf
Kram Sigge

siggestardust69
Dag 64 ”Fokus”

Hej AF
Dag 64 här. Mycket bokstaven L. Lördag,Ledig, Löfbergs Lila. Bra start på denna dag, som jag kommer vara nykter såinihelvete precis hela dagen, vad som en händer.För VAD skulle bli bättre i mitt liv med alkohol? Inget, det vet vi ju alla.
Äntligen är min jetlagg borta, vaknade i min favoritställning kl 10. Underbart. Frugan hade åkt iväg, hon jobbar som sagt med alkohol/drogberoende och gjort skillnad tsm med sina klienter i dryga 25 år. Tro fan det, med mig som man 😆. Tänker stackare, hon får aldrig koppla av, vila, inte ens på sin fritid. Hon går bara runt och spinner som en nöjd, lycklig kissemisse numera. Det är hon värd! Det är väl det minsta jag kan göra även för henne. Att vara nykter. Har som sagt åkt massor på utlandssemestrar under våra dryga 22 år tsm. Denna var den enda gången som jag semestrat helt nykter. Vet ni vad ? Vi sade båda att denna var våran absolut bästa semester tsm någonsin. Värt att tänka på ! Till er alla som går och oroar er, kan man åka iväg till solen och vara nykter? Jag har maxat allt. Älskart.
Ni vet ju att jag är full (Hujedamig, det ordet väcker saker inom mig) av känslor. Jag tar in allt och hans moster och lite därtill. Det är ju inte så att jag sitter på ett fluffigt rosa moln och bara mår så jävla bra hela tiden. Inget jag strävar efter heller. Jag vill ha livets alla nyanser. För hur tusan skulle jag kunna en sådär lyckokänsla/ glädje om jag inte tog in svärta/ nedstämdhet. Det viktiga i mitt liv är att jag inte flyr. Inte bedövar. Aldrig!

Idag när jag vaknade så var det helt tyst. Det brukar vara ett fågelkvitter och fullt av liv i min trädgård. Nu helt tyst.
Jg tittade och såg att min två lyxhus var helt tomma, ing nötter och andra delikatesser, inget liv. Så Sigge tog bilen och rivstartade (wow, jag KAN köra bil en lördagsmorgon) ner till byns pippimataffär.
Väl hemma, drog jag igång med min Jan Lindblad serenad, igen och igen och igen. Till slut kom de små liven. Mäktigt. Jg lovar er 50 -70 st små söta Pippis mötte mig. De var konfunderade, liksom va fan händer? Det har gått flera sagt utan mat. Fyllde de två stora husen till bredden av godis till dem. Nu är det värsta lunchbuffén och ånyo sjuder det av sång & liv i min trädgård.
Dagen skall fyllas med gym och 1 mil jogg.
Mat på restaurang med mina nära & kära.
Tror fan att jag skall ta en stor cola zero till maten, dock utan citron. Citron tar jag på semestrarna 🤗.
Önskar er alla en fin lördag.
Må väl
Fridens liljor
Kram Sigge

Sidor