Ny här

261 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Var Dag
Samma här..

Också ensam. Har bokat mig på en aktivitet som börjar nästa vecka. (Mitt i veckan) så jag kommer ut och kanske träffar någon att samtala med både under och efter aktivitet. Det är inte lätt att i denna ålder skaffa vänner eller partner. Eller så har jag inte försökt tillräckligt 😊

Vinäger
Lilla Storm

Tänker ibland att kan man inte få det bästa får man nöja sig med det näst bästa. Lätt att säga för mig som har mitt på det torra (!), men det går att applicera på många situationer. Förstår verkligen att du känner dig ensam, därför blir min respekt för dina beslut ännu större. Du tänker så rätt, att gå ut och ha roligt någon timme innan allt spårar och ger en avgrundsdjup ångest i flera dagar efteråt är inte värt ett dugg. Tänk att du nu inser det innan det har inträffat och inte dagen efter.

Åh, Stomen lilla, du gör det så bra. Du ÄR bra! 💗

Kram till dig

Se klart
Hej

Har läst din tråd och vill bara säga att jag hejar på dig! Du verkar stark och modig och dessutom finns sällsynt och sund ilska i din ton. Det kan också ta en en bit på vägen. Och att hjälpas åt som här, där en faktiskt aldrig är ensam!
Kram.

Stormenlilla
Men hörni!

Vilket himla STÖD NI ÄR! ❤️

Ni förtjänar skrikbokstäver för att ni gör mig så glad. Era fina meddelanden gör mitt hjärta varmt.

Vi får vara icke ensamma tillsammans! Så om någon bra kommer längs vägen så är det ett plus! Sen vet jag att det är många som är ensamma även fast man har någon och ni som har ett bra fungerande förhållande kämpar ju med era inre demoner. Ni är så jäkla grymma!

Svagis, Charlie, Var dag: ❤️❤️❤️

Se Klart: Tack för att du orkat läsa igenom hela min tråd och skriver det du skriver för det är så himla fint att höra och betyder mycket! Jag hejar tillbaka!

Vinäger: Så mycket kärlek din väg. Dina ord är så träffande, blev väldigt glad när jag tänkte det på det sättet. Fint att du hjälpte till att belysa det ❤️. DU gör det så bra också, vilken inspiration du är. Med så mycket värme också.

Nu till hur det har gått. 24 dagar blev det vitt. Dividerade länge om jag skulle gå på den där festen igår och kom fram till att jag inte skulle. Så blev jag bjuden på en annan fest dit en av mina bästa vänner skulle och efter mycket peppande meddelanden valde jag att följa med. Köpte alkoholfritt och drack en av dom. Sen tog jag ett glas bål. Min kompis som var där sa att vi måste komma överens om antal glas och att jag måste säga till henne när jag fyller på glaset. Drack långsamt men kände mig helt okej, slutade med några glas men eftersom att jag visste att jag skulle träna så åkte jag hem vid midnatt. Sa till mig själv i taxin hem: Nu får du inte vara elak mot dig själv. Nästan en hel månad utan någonting alls och ingen fylla. Inga meddelanden till han som jag inte ska höra av mig till mer. Det gick okej ändå.

Vaknade upp vid 7, svag huvudvärk och ångesten kom krypande. Det var inte en av dom där drömmarna. Tog en huvudvärkstablett och öppnade fönstret och somnade om. Vaknade och har kämpat med att inte hacka på mig själv och skrev till en kompis vad som hänt. Det här meddelandet kom tillbaka: ”Du är FANTASTISK som inte blev full och inte gjorde något du ångrar. Din största ångest är att du spårar ur och det gjorde du inte igår”. Tänk vad fint det är med någon som hjälper en att sätta saker i andra perspektiv. Är gråtmild över alla fina, inklusive er.

Nu till hur jag känner. Ja det gick bra igår. Eller beroende på hur man ser det eftersom att jag inte skulle dricka alls. Men! Som Fibblan skrev tidigare, det här måttliga drickandet man helt plötsligt klarar av men som ändå inte känns bra.
Jag är mycket ödmjuk inför att det igår bara var en slump att det inte spårade. Och en till referens från Fibblan: det här med att räkna dagarna. Jag kommer att hoppa på nyktertåget igen och då känns det så jäkla trist att börja om på dag 1. Så nu ska jag också lägga mindre vikt vid antal dagar och mer fira mina val att avstå vid tillfällen jag brukade dricka.

Nu ska jag ut och träffa min bästa kompis i solen och gå bort den här huvudvärken. Kanske
Är det bra att den finns där och påminner en om hur man inte vill må.

Stor solig kram till er!

Se klart
Räkna dagar

Vet jag inte hur viktigt det är, men tycker framförallt inte att du ska gå tillbaka till gå. Räkna alkoholfria dagar inom spannet.
För mig och för många av oss här är det enklare att inte dricka alls än att dividera och förhandla med sig själv. Men vi måste var och en hitta vår egen väg och jag är säker på att ditt humör! kommer hjälpa dig, kanske är det en större storm än du anar där inne. Kram.

Stormenlilla
Se Klart

För mig var det viktigt för att det var ett steg längre från dagar jag druckit men nu när det blev som det blev igår så kändes det konstigt att räkna dag 1 igen. Men jag ska försöka göra dagarna mindre viktiga.

Gällande att inte dricka så har det ju varit min ambition länge men föll dit igår. Man får resa sig igen och göra det man kan för att det ska gå bättre nästa gång.

Kram

svagis
Stormenlilla - du är fantastisk <3

Du skriver det själv:
"Nu får du inte vara elak mot dig själv. Nästan en hel månad utan någonting alls och ingen fylla. Inga meddelanden till han som jag inte ska höra av mig till mer. Det gick okej ändå."
Själv har jag utsatts för prövningar också - ren tur att jag inte har druckit A denna helg. Nästa fredag ska jag gå på fest - tänker vara nykter men är ödmjuk, det kommer vara frestelser och det är det som är LIVET. En dag i taget men håller med, inte behöver man räkna!
KRAM
svagis

Fibblan
Du är fantastisk💕!

”Du är FANTASTISK som inte blev full och inte gjorde något du ångrar. Din största ångest är att du spårar ur och det gjorde du inte igår”.
Känns som något jag kunde skrivit och som jag därmed förstås helt håller med om🤗! Fint att du har sådana människor omkring dig IRL också ❤️! Det hjälper, både som motvikt till känslor av misslyckande och faktiskt som du säger, se mer nyanserat på situationen och hur den blev. Det är så lätt hänt att tappa modet. Och det här räknandet har sina för- och nackdelar. Mest nackdelar har jag kommit fram till för min del. Men så har jag heller inget mål satt, en viss period. Nu är det helvitt som gäller och skulle jag snubbla ja, då gör jag det. Men kom ihåg nu Stormenlilla, att alla nyktra dagar är ju inte ogjorda, för att det blev en kväll med alkohol.
Upp på banan igen så åker vi vidare😘 🛤️!
Varma kramar ❤️!
/Fibblan 🌼.

Stormenlilla
Ni är så fina ❤️

Svagis och Fibblan ❤️ Ni är så otroligt fina. Man är lyckligt lottad som har er här som ger mentala varma kramar när man behöver dom som mest! Med er som sällskap åker jag vidare mot ett bättre nyktert liv.

Sa nej till en aw med kollegor idag. Litar inte på mig själv. Har ingen aning varför mitt mående är så sjukt djupa dalar och sen någorlunda ok men det behövs inte hällas på alkohol på det.

Kram till er alla

Lennis
Heja dig heja oss 🌟🌟

Nej då vi tar inte tillbaka våra fina dagar vi samlat på oss!! Dom dagarna kan ingen ta ifrån oss 😊😊 dom bär vi med stolthet med oss!! Vi kämpar på!! Alla har sin resa att göra o ingen kan veta vilken resa eller bagage vi har med oss!! Vi gör det bra 💕💕 starkt att tacka nej till AW förstår hur du tänker där - kanske klokt att tacka nej tills det känns stabilt!! Skickar massa styrkekramar så kämpar vi på!! Sov riktigt gott!! Kram kram 🌸🌸

FinaLisa
Godmorgon Stormenlilla 🌅

Vill bara säga hej med en stor styrkekram och att jag hejar på dig!
💪🤗💪
🧡🧡🧡

Crna macka
Bra jobbat, du förutsatte dig

Bra jobbat, du förutsatte dig något och lyckades. Meningen är att alla kan hitta sin egen väg och bli fri från det dåliga mående som för stor konsumtion av alkohol kan medföra. Vissa klarar av att dra ner till en nivå som passar medan andra måste sluta helt. Du har inte misslyckats om du lyckades med vad du förutsatte dig.

Mvh

Vinäger
Kram till dig

Håller med om att vi alla måste göra vår egen resa och komma fram till vad som passar oss bäst. Klokt att tacka nej till AW innan du känner dig mer säker. Du är så stark och insiktsfull. 💗

Stormenlilla
Ni ❤️🌸

Sagt det förut och säger det igen, vilka fina människor jag har runt mig här. Det är som en varm kram!

Lennis - verkligen heja oss! ❤️ Håller med till fullo om dagarna. Är himla glad över dom så det ska jag hålla fast vid. Styrkekramar tillbaka!

FinaLisa - Det betyder mycket att du kommer in och hejar och tror på en. Kramar är det bästa jag vet så det tar jag tacksamt emot och skickar tillbaka ❤️❤️

CrnaMacka - Du är klok som alltid och framförallt så är du alltid där och vänder saker till bättre ljus, det är så fint att du är den där som inte ens egen hjärna kan vara ibland. Jag är väldigt glad att det gick bra men väldigt medveten om att du samt många andra har skrivit att det nästan är som ett lotteri när det går bra och inte, så jag vill inte börja övertala mig själv om att det nog ska gå bra framöver heller..

Vinäger - Ja så är det ju såklart. Tack för dina fina ord. Man försöker ju så gott man kan. En kollega sa faktiskt ”nej jag blir aldrig nöjd med en så när jag dricker. Jag tar inte bara en, jag dricker jättemycket”. När han sa så så sa jag ”ja jag är likadan”. Det var ändå skönt att någon annan sa precis som det var så man kunde hålla med för det är ju verkligheten. Även om han sa det skämtsamt så är det ju så. Är så glad för hur din situation är nu med all viktiga insikter och hur mysigt du haft med mannen ❤️❤️

I helgen har en kompis en middag som jag ska på. Vet redan nu att det kommer att drickas mycket vin i sällskapet och efter förra helgen är jag lite rädd att jag ska vackla igen. Vet såklart att det bara är jag som kan styra över det och försöka att preppa mig och säga till dom att jag inte ska dricka. Jag ska köpa med alkoholfritt igen och hoppas att det går bättre den här gången. Sist jag var med dom så drack jag alkoholfritt.

Varje gång jag tänker om jag skulle dricka lite så vet jag att det kommer komma till den där punkten när det släpper helt, att jag kommer vilja dricka massvis, att jag kommer höra av mig till honom och att jag kanske kommer vägra att vilja att festen ska ta slut igen. Göra vad som helst för att få leva i fyllebubblan ett tag till. Tanken på det får mig att må illa. Att vakna och må skit, inte minnas vad jag sagt, kolla på telefonen och inse att jag än en gång skrivit fast jag inte borde och ha ont i magen för att jag ser så trasig ut som bara skriver när jag har druckit. Inte vet han att jag tänker på honom jämt. Ångesten som äter upp en. Orolig inför måndagen och jobb och att man behöver använda hjärnan. Den där filmen ska jag spela upp varje gång jag kommer på dåliga tankar. Fy fan vad ovärt att jag ska göra att jag mår så kasst. Jag vill vara den där härliga, välmående tjejen som är sprudlande och vältränad.

Kram till er

FinaLisa
Godmorgon Stormenlilla 🌅

"Den härliga välmående tjejen som är sprudlande och vältränad"
Vilken fin bild att ha i tanken av sig själv😊
Och det bästa är ju att den bilden också kan bli verklighet! Om man håller sig ifrån 👿 vill säga...
För egen del har jag upptäckt de senaste två gångerna då jag varit på middag eller fest så har jag nästan glömt av att jag är nykter.
Det är precis som man faller in i skratten och pratet och surret av gammal vana. Fast utan att vara berusad.
Man håller i sitt glas med a-fritt och känner sig väldigt nöjd med det.
Men visst, det är ovant och lite jobbigt de första gångerna men träning ger färdighet även på detta området 😄
Lycka till 🍀
Kram 🧡

Vinäger
Målbilder

Det är bra att du har det, jätteviktigt att kunna se sig själv i en önskad förändring. Jag är imponerad och så glad för din skull. Du är bra. 💗

Kram

Stormenlilla
FinaLisa & Vinäger ❤️

Tack för att ni tror på mig, är lite ostadigt här. Har inte hänt något katastrofalt alls men även fast jag har bra intentioner och vill så har det gått sådär nu. Åt middag spontant med några personer igår där det delades på flaskor. Så blev det några glas, inte någon fylla men den här jäkla känslan av ”att vara som alla andra” vann i hjärnan igår. Jag ska säga att det är det absolut sista jag vill skriva här men det är ju del av processen, att vara ärlig mot sig själv och andra.

Vaknade upp och mår bra men kände direkt ett uns av ångest. Inte för något som hänt men jag vill ju inte dricka. Så det är väl där man slits. Men som ni skrivit, alla gör sin resa och det är ju att jag fått förändrad målbild från mitt första initiala ”jag ska dricka måttligt” till att det inte känns så jäkla great med det heller även om inget har hänt, ÄN.

Jag skrev en lista att tänka på, delar den här också om det skulle hjälpa någon annan:

Läs det här när du tvekar:

- Du kommer att vakna imorgon med ångest, oavsett vad du tror
- Du kommer med största sannolikhet planera för hur du ska övertala dig själv och andra att det går bra
- Du kommer att få en kraft som en käftsmäll efter några glas som vill att du ska fortsätta
- Du kommer att ifrågasätta hur du ska orka igenom dagen och kommande dagar
- Du kommer att spendera pengar du inte har
- I värsta fall kommer du att avblockera någon du inte ska höra av dig till och känna dig på botten igen
- Det är inte värt det
- Du kommer inte att orka träna
- Du förstör en hel veckas träning
- Du kommer att komma längre ifrån den du vill vara

Nu har jag middagen ikväll som var planerad. Ska göra mitt bästa för att läsa mina egna råd till mig själv.

Tack för att ni peppar i medvind och motvind. ❤️

Charlie70
Steg för steg

Jag kan tänka att de där bakslagen kan behövas för att man måste finslipa sina strategier. Det kan ju bara vara du som vet vad DU behöver för att vara nykter. När jag läser din tråd Stormenlilla ser jag ju tydligt att för varje gång tar du steg närmre den du vill vara. Nu har du ju t.o.m. satt den superbra listan på pränt. Ytterligare en strategi för din framtid!

Ensammenintestark
Håller med Charlie70

Det känns som att ditt ”sanna jag”, dvs inte din beroendehjärna blir starkare och din lista är klockren. Jag har liksom du snubblat på mållinjen och för varje gång blivit mer beslutsam. Alkoholdjävulen är en stark motståndare, men det känns som att du är på god väg att besegra honom.💪💚🌺

Stormenlilla
Felsteg ger framsteg

Vad fina ni är som ser på det från den sidan ni gör, väldigt glad för era fina kommentarer ❤️

Gör listan; skriver här, ibland känns det som att det inte går att banka in helt ändå men det är ju helt klart en förbättring.

Nu till idag där det kom en riktig trigger, jävla sociala medier. Såg att han jag inte kan komma över ska gå ut. Vilket han aldrig gör. Vad tänker hjärnan då? Jo om jag också dricker på middagen så kanske vi kan ses. Men det är ju den oresonliga sidan av mig, den destruktiva. Min kompis som ska med på middagen kommer säkert gå dit för hon älskar dom som ska spela där. Vilket betyder dubbla svårigheter för mig. Kände hur hela jag frös till och blev väldigt ledsen så min vän jag var med försökte säga till mig ordentligt: att jag ju vet hur det blir om jag dricker, jag hör av mig eller ännu värre åker dit för att jag vet att han är där. Jag kommer att vara onykter och risken finns att jag kommer att känna mig sjukt ledsen eller att jag är med honom och kommer känna mig så nere på botten imorgon. Det här desperata för att få vara vi lite igen. Hemskt. Vill inte vara den. Vill inte koka ihop planer så att jag får chansen att träffa någon som ändå inte kommer att finnas där sen. Är rätt ledsen och skulle helst inte gå på middagen alls men går inte riktigt att dra sig ur nu så tätt inpå. Det här blir en sån jäkla prövning att jag inte vet vad. Håll tummarna för att jag lyssnat på den resonliga sidan av mig själv ikväll.

Stor kram till er

svagis
Feltänk tror jag...

Du skriver att om du dricker på middagen så kanske ni kan ses, alltså du och den här killen. Men vad har det med A att göra? Du kan väl gå på middagen, dricka alkoholfritt, hänga på till stället med bandet som spelar, fortsätta dricka a-fritt och träffa den här killen om det vill sig. Annars går du väl hem bara?

Ursäkta att jag förenklar men det är Forskaren som talar nu :-D
hoppas du tar det på rätt sätt - det är menat som stöd <3
Kram
svagis

Stormenlilla
Tar absolut inte det fel ❤️

Förstår vad du menar precis! Men nyktra jag försöker hålla mig borta och läka för att varje gång vi ses så mår jag dåligt igen pga att det inte riktigt funkar från hans sida. Borde kanske förklarat det så. Så det är alltså påverkade jag som inte har spärren att avstå mer hjärtekross utan gör vad som helst för att träffa honom.

Stor kram till dig! Tack för att du försöker tänka med mig! :)

Se klart
Hjärtekross och alkohol

Det är en svinjobbig kombo.
Men du är bra för du ser ju det!
Kömpa en stund i taget, hjärtekross går över och min erfarenhet är att hjärtat läker mkt dåligt ihop med alkohol.
Tiden går inte, den kommer, och bättre tider kommer. Kram.

Fibblan
Tänker på dig

och undrar hur det gått och hur du mår? Hoppas du får vakna nöjd imorgon 😘!
Oavsett, är du en sån fighter 💪! Och du har verkligen gjort vad du kunnat för att förbereda dig mentalt! Starkt jobbat 😘!
Hejar på dig💞!
Kramar!
/Fibblan 🌼.

Stormenlilla
Hjärtekross och alkohol är verkligen inte kompisar

Godmorgon alla fina,

Den här helgen gick ju helt åt pipan. Drack a fritt blandat med några glas vin och mycket vatten igår. Förstår inte själv hur det ens var möjligt att jag gick på a igen. Eller jo, på grund av det jag skrivit innan. Var så ofokuserad på allt för allt jag kunde tänka på var honom. Att han var så nära där jag var. Det tog lixom över allt annat. Så när mina kompisar skulle gå dit så följde jag med, inte onykter. Men det var ett mycket dåligt beslut för väl där var jag så nervös att stegen kändes som gelé och drack några öl väldigt snabbt. Skrev och sa att jag var där om vi skulle springa på varandra men då var han inte där.. han kom alltså inte. Hur mådde man då? Väldigt dåligt. Där hade man åkt dit, plus att enda anledningen att jag hade druckit var för all oro för honom. Jag känner mig som att jag åkt tillbaka hundra steg.

En fin sak med igår var att jag träffade en fin kille som jag var med ett tag. I övrigt har jag knappt kunnat sova och känner mig simmig och trött och vill aldrig mer känna mig såhär. Vill kunna knäppa med fingrarna och vara som dom andra helgerna, när jag vaknar pigg och går till gymmet. Men för att inte få panik så får jag väl tänka som ni skrivit, den här jäkla helgen med snedstegen kanske behövdes för att jag skulle fatta på riktigt. Något annat får/kan det fan inte vara för jag orkar inte det här längre.

Vilken dagbok det blev men ni är ju som mina vänner. Känner att jag behöver alla styrkekramar i världen idag.

Ensammenintestark
Styrkekramar

Jag skickar ett helt ton🤗🤗🤗🤗🤗🤗

Stormenlilla
Tack ❤️❤️❤️

Alla som ens funderar på att ta ett glas, gör det inte! Känns som jag är rutten på insidan idag.

Lennis
Du är inte rutten ❤️❤️

Absolut inte!! Du är människa!! Ibland kanske man inte gör optimala beslut för en själv men det är bara upp igen 💕💕 glöm inte att alla gör sin resa! Ibland är vägen inte spikrak (sällan den är faktiskt 😉 oavsett vad det gäller!! Nya tag igen bara!! Skickar ett ton med styrkekramar till dig 💕💕🤗🤗

VaknaVacker
Nya tag...

Så många gånger som jag gjort misstaget att dricka fast jag beslutat att nix, inget dricka! Bara att ta nya tag. Och hjärtekrosset läker bättre utan alkohol. Så sant.
Glöm inte hur otroligt värdefull du är. Kram💕

PimPim
Städer en ❤️-kram till dig!

Hoppas du får ro i kroppen och med dina känslor fina du!

Kram PimPim🌷

Sidor