Hur ska man göra

257 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Majblomman
Hur ska man göra
Majblomman
varför gör jag inte som jag tänkt från början?🤔

Tänker varje vecka att i helgen att jag ska dricka max tre glas vin per kväll... visst kan det låta ”lagom” Men det slutar alltid med minst sex glas....eller mer. Visst, det är bara att stoppa efter tre glas kan man tänka... men det går inte. Och jag vet att jag inte borde dricka alls, men det funkar inte heller.
Och jag vet att jag inte ska köpa hem något vin, men se det ”råkar” jag glömma av när jag har vägarna förbi systemet.
Blir så trött på mig själv, har försökt många gånger men lyckats nån enstaka helg. Och då har jag försökt i några år🤔
Sen sitter man med en jäkla ångest på morgonen, dels för att jag mår som jag mår(förtjänar) och för att jag misslyckats ännu en gång. Hur gör ni?
Varit med i forumet i en månad och läst en del vad ni andra skrivit, så många kloka ord och tankar ni delar med er av💕 men det är första gången jag skriver själv.

Kristina78
Hej!

För mig funkade det bara att acceptera att jag inte kunde kontrollera hur mycket jag drack, och att sluta dricka helt och håller.
Jag försökte med så många olika sätt innan jag gav upp helt och hållet, för mig kändes det som att det inte var jag som hade kontrollen utan något helt annat.
Jag mår mycket bättre nu när jag inte behöver kämpa så hårt med att försöka kontrollera mängden, hur ofta jag drack och jag slipper den fruktansvärda ångesten dagen efter...

Majblomman
Tack @Kristina78 för att du

Tack @Kristina78 för att du delar med dig😀 vad bra att du lyckats med detta och att du mår så mycket bättre.
Håller med om att det känns som att jag själv inte kan kontrollera mitt drickande utan att det är något annat som styr.
Ska göra ett nytt tappert försök, igen.... men denna gången ska jag lyckas.

Kml
Jag är precis likadan

Jag kan bestämma mig för att unna mig något glas eller två och helt plötsligt har jag tappat räkningen och druckit betydligt mer än jag tänkt. På grund av det har jag idag (!) tagit beslutet att sluta dricka helt. Känns så skönt! Jag behöver inte vela över om jag ska dricka ikväll eller inte. Ingen ide att fundera över om jag ska jnna mig eller inte. Beslutet är redan gjort. Det finns ingen risk att jag dricker mer än planerat för jag ska inte dricka alls och jag kan med all säkerhet säga att jag inte kommer vara bakfull imorgon.

Jag hoppas att det är enklare att avstå helt än att försöka begränsa drickandet. För att begränsa är sjukt tufft för många och i mitt fall helt omöjligt.

Lycka till med ditt försök!!! Klart vi ska lyckas med detta, det finns inget alternativ 😊

Majblomman
Tack @Kml för din kommentar😀

Tack @Kml för din kommentar😀 på något vis är det skönt att höra att man inte är ensam i denna situationen. Med det menar jag inte att det är bra att nån annan också har det så här....tror ni fattar.
Bra beslut du tagit idag, håller verkligen på dig💪🏻🙏.
Jag ska försöka jag med... fast jag har redan ”unnat mig” ett glas vin i kväll😳 men det ska räcka med det. Det ska det.

Majblomman
Jag lyckades med att ”bara”

Jag lyckades med att ”bara” dricka två glas vin igår kväll. Mådde bra och kände mig pigg i morse, inte alls bakis.
Nu tänker jag kämpa vidare mot alkoholdjävulen och ska vinna denna gången.
Känns bra att bara skriva av sig lite här.
Ha en fin dag alla😀

Kml
Så härligt!

Vad kul att du lyckades hålla dig till den mängden du bestämt dig för. 😊 Själv är jag inne på tredje dagen utan alkohol. Att vara utan vin på helgen har jag inte varit sedan, kan inte minnas, måste varit väldigt länge sen.

Mannen tittade lite snett på mig vid middagen igår och undrade väl varför jag drack Coca Cola till fredagsmiddagen. Min insikt: läsk är sjukt gott men jag kanske väljer något utan koffein idag, hade svårt att somna...

Ha en underbar lördag!

Majblomman
Bra jobbat @Kml😀 du kommer

Bra jobbat @Kml😀 du kommer att klara detta! Kan tänka att det var svårt att somna, ungefär som när man druckit kaffe på kvällen.
Själv trillade jag dit igen redan igår kväll... kom hem vid halv nio på kvällen. Hade en 3/4 flaska rödvin kvar och ett par timmar senare så var den slut. Hade som väl är bara den alkoholen kvar hemma. Annars hade jag fortsatt för suget var så stort.
Nu ska jag inte köpa hem mer, bestämt mig för det nu i morse.
Kämpa på alla💪🏻

DetGårBättre
Du får kämpa hårt. Vill inte

Du får kämpa hårt. Vill inte misstro att du kommer lyckas men av egen erfarenhet har jag lyckats kontrollera mängden skapligt ett flertal gånger. Sen är det lätt att man släpper garden för man tänker, det här var ju en "baggis".

Jag har enklast att kontrollera det ifall jag t ex spelar datorspel eller har en annan sysselsättning jag fokuserar på. Då kommer vinet i andra hand nämligen och man har inte samma behov. Det "farliga" för mig är att dricka vin och hoppas på att det händer något. Det slutar med att man bara slösurfar, ser nån serie och bäljar i sig vinet för att det ska kännas "kul" eller vad det är!

Lycka till åtminstone!

obstinat
hej An1 :)

Bra fråga, hur ska man göra! Vi verkar ha samma ursprungsidé, vilja begränsa istället för att sluta, i första hand. Det försöker jag med sen någon månad tillbaka. Det går än så länge bra, men svårt att säga på lång sikt hur det kommer gå. Hejar på dig iaf!

Majblomman
Hej @obstinat o tack för att

Hej @obstinat o tack för att du hejar på mig. Hoppas det går bra för dig, fortsätt kämpa!
Går sådär för mig..... en flaska vin igår kväll😕. Hade inget hemma, precis som jag tänkt att jag inte skulle ha. Vad gjorde jag istället, jo gick hem till en vän och han bjöd mig på vin. Jag visste att han skulle göra det om jag gick dit. Hur jä*la korkad får man vara?? Jag alltså.

Majblomman
Tack för att du delar med dig

Tack för att du delar med dig @DetGårBättre, tar till mig det du och andra skriver, det gör jag verkligen. Men varför ”glömmer” jag det när suget kommer... lycka till!

Maja73
Kämpa på....

Bestämt mej för att ha nolltolerans för att jag kommer aldrig klara att dricka.....så är det bara....vågar inte ens tänka på att misslyckas en gång till. Jag har gått igenom alla stegen i programmet, läst och skrivit strategier där. Det får mej att inse vad jag ska undvika...den där vännen där det alltid bjuds, att handla hem utifall att....middagen med de där som ej kan ta ett nej....har du gått igenom programmets alla punkter? Gör det....verkligen...inre motivation är en stor nyckel....att skapa egna strategier, egna sätt och forma livet såsom du vill ha det egentligen. KRAM

Helt sjukt men har en halv flaska rött som stått sedan i torsdags....idag blir det Boeuf Bouginon av den slatten. Så får det bli...PUNKT. Ska icke hällas i strupen i alla fall. Loggar mina intag nu för att det är s sjukt härligt att se nollan där...ska baske mej ha koll på mej själv.

Havet2020
Nu ska jag klara det här🙌

Hej!
Jag är också ny här! Ser att flera försöker begränsa sitt drickande och andra sluta helt! Jag drömmer om att begränsa mina glas på helger men har insett att jag inte kan det. Jag måste sluta helt! Jag ”startade” mitt försök till noll alkohol igår lördag och jag längtar efter en vardag/liv utan alkohol som har gett mig så fruktansvärd ångest de sista åren. Skönt med ett forum som jag tror på. Ska läsa era inlägg och få inspiration och kanske ett o annat pepp själv också här inne☀️.

Yzfr1
Samma här

Försökt att kontrollera mitt drickande iaf senaste tio åren utan att lyckas.

Nolltolerans är det enda som fungerat för mig. En öl = dyngrak på krogen till 05:30 och tokångest dagen efter.

Tar inte den risken längre för jag vet hur resultatet blir.

Kml
Det här med att begränsa

hur mycket man får dricka. Jag har länge haft som mål att begränsa antalet glas jag ska ta en kväll eller vilka dagar i veckan jag får dricka men misslyckas gång på gång.

Till en början tänkte jag: hur svårt kan det vara? Svaret: rent jävla omöjligt. Ursäkta språket, men så är det. I alla fall för mig och det verkar som att fler av er har samma problem.

Men till er som satsar på det önskar jag ett stort lycka till. Ni är sjukt starka! Jag blir imponerad. Och till er som bestämt er för att inte dricka alls. Nu kör vi! Kommer bli hur bra som helst 😊 Igår var första vita lördagen på länge och jag slogs av hur långa kvällarna är. Finns ju massor av tid att hitta på roliga saker som inte innebär att dricka vin i soffan och slökolla på TV. Jag gick och började rota i gamla böcker och ska ha som mål att sommaren 2020 ska vara en lässommar. Ha en härlig söndag!

Majblomman
Ska verkligen kämpa för att

Ska verkligen kämpa för att klara detta @Maja73, håller på att gå igenom stegen i programmet. Gjort 3 hittills och de har öppnat ögonen på mig och mitt förhållande till alkoholen... tack för dina ord. Det värmer😀
Bra gjort av dig att kunna låta bli vinet och använda den i såsen istället! Fortsätt kämpa.

Tack alla för era stöttande ord, nu jä*lar ska jag klara detta. En dag i taget...
Kram

obstinat
Intressant diskussion här inne

tycker jag :) Ja det verkar onekligen "enklast" (missförstå mig rätt) för den stora majoriteten med 100% nykterhet och att helt stänga dörren till några alternativ. Jag vet inte vad det är som gör oss olika, om vi nu är det. Jag har inte haft problemet att jag dricker fullständigt hejdlöst om jag tar ett glas av något slag, men absolut vill jag ofta ha mer än just ett glas, och har jag druckit en kväll dricker jag lätt kvällen efter och kvällen efter det.... det som jag kallar "slentriandrickande". Det som jag vill plocka bort helt.

Till dig An1 så tänker jag att det där med din vän hade ju ingenting att göra med om du är korkad eller ej, snarare ett slugt drag. Känner igen mig! Jag försöker undvika situationer där jag vet att jag blir mer lockad av att dricka (t.ex. för att andra gör det) vid tillfällen som jag tänkt att jag inte ska dricka. Det är lättast om jag är ensam då, iaf just nu, har jag märkt. Är jag ensam kan jag följa mig "kvällsrutin" t.ex. även om det bara är att laga middag med en podd som sällskap, dricka te framför nån serie, och ligga ett par timmar i sängen innan jag somnar. Men håller den helig tills det känns mer robust.

Vad kan du tänkas behöva för att få igång din nya rutin? Om du fortfarande är inne på att begränsa men inte sluta dricka. Vad tror du kan funka för dig? Är du motiverad? Vad behövs för att bli det, om inte?

kramkram

Majblomman
Hej obstinat och tack för din

Hej obstinat och tack för din feedback. Låter bra med rutiner. Men för mig är risken stor att jag dricker för mycket om jag är själv. Tex ska bara ta ett par glas gott vin och vips är hela flaskan slut... är bättre att inte ha något hemma alls och inte gå hem till någon som bjuder på alkohol. Vill ju gärna kunna ta ett par glas vin till helgen och hålla mig till det, men inser att jag måste låta bli alkoholen helt just nu....
kram

Majblomman
Havet 2020

Såg ditt inlägg i min tråd först nu. Välkommen hit. Det är nog det bästa att avstå alkohol helt har jag förstått... men aldrig lyckats under mitt vuxna liv förutom under mina graviditeter. Och under en period när jag var sjukskriven för utmattning, då försvann suget efter alkohol helt av nån anledning.
Lycka till nu och skriv om du behöver stöttning🤗

Majblomman
Helg

Hej igen. Det är nu prövningen kommer. Helg igen... det är då jag brukar dricka betydligt mer vin än vad jag behöver. Om jag nu skulle behöva nåt vin överhuvudtaget...nej egentligen inte.
Har en plan och strategier för hur jag ska göra och tänker hålla mig till den, och hoppas att alkohol👿 håller sig borta!
Håll tummen och va rädda om er!

Majblomman
Fixade det

Klarade gårdagskvällen utan en droppe alkohol. Sitter med morgonkaffet och känner mig ganska så pigg och framför allt klar i tanken. Känns som det var evigheter sen jag kände mig sån en helgmorgon.
Fortsättning följer, känns bra att skriva ner lite här vad jag tänker.
Tänker mig en alkoholfri helg med fint väder.

Kram till er som läser🤗

Andrahalvlek
Kolla Bestemors tråd

Svinbra jobbat!

Skrev precis ett inlägg där om vikten att fatta beslutet med hela hjärnan - både det medvetna och det omedvetna.

Jag tror att ni två kan hitta stöd i varandra också 🤗

Kram 🐘

Allt eller inget
Hej An1

Jag är ny här och är inne på dag 3 och första lördagen på länge jag vaknade utan att vara bakis. Tänkte att vi kanske kan hjälpa varandra. Jag har haft extremt svårt att begränsa mitt drickande, blir alltid för mycket. Tänkt varje morgon att nu får det vara nog men bilen svänger in av sig själv till systemet efter jobbet när jag vet att det börjar sina i förrådet. Vet att jag mår så mycket bättre av att inte dricka så nu börjar min resa.

Kram

Majblomman
Andrahalvlek

Tack, läste inlägget och ska kolla mer sen😀. Den där hjärnan, får verkligen jobba med den, både med alkoholen o annat.
Kram o ha en fin kväll

Majblomman
Allt eller inget

Visst är det skönt att vakna utan att va bakis, heja dig! Har också svårt att begränsa hur mycket jag dricker när jag väl börjat, det är som nån annan tagit över hjärnan... alkohol👿
Har hittills hållit mitt drickande till kvällar när jag är ledig dagen efter, annars hade det varit mycket värre än vad det redan är.
Vi ska stötta varandra💪🏻
Kram

VaknaVacker
Heja🙋‍♀️🌟🌟

Känner verkligen igen mig i det ni skriver.
Har varit nykter i 5 månader nu, känns jättebra!

Försökte begränsa drickandet periodvis, eller låta bli.. Ändå drack jag för mycket.
Åkte som en robot till systemet utan att förstå vad som hände i min hjärna. Tyckte jag hade rätt bra koll på vad alkoholen gör med oss, men denna film på Youtube gav mig många svar.

https://youtu.be/OqUg9ehXiYw

Belöningssystemet i hjärnan blir kidnappat av alkohol. Känslocentrum har en motorväg till alkoholdrickandet och passerar inte den del av hjärnan som kritiskt granskar beslutet att gå till systemet och köpa och sedan att dricka alkohol.

Känslohjärnan behöver tränas, den är som en muskel💪🏋️‍♀️ Heja heja!🤗

Majblomman
Helgen är över

Nu är denna helgen över, solig och fin. Och framförallt INGEN alkohol, minns inte när jag inte drack alkohol en helg senast... jo det var nog när jag var sjukskriven för utmattning för några år sedan, då försvann suget helt. Är så glad att jag lyckats denna helgen.

Tack @VaknaVacker för din länk, väldigt intressant! Förklarar en del. Grattis till dina 5 månader som nykter.

Majblomman
Hmm konstigt, kom tre

Hmm konstigt, kom tre likadana kommentarer från mig... antingen jag eller AH som fått hjärnsläpp😉

Andrahalvlek
Heja dig!

Första helgen är tuffast - nu rullar det bara på. En dag i taget.

Viktigast först - vara nykter!

Kram 🐘

Sidor