Förändring

151 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Vinäger
Fina du

Så glad att höra från dig, även om det inte bara var positiva nyheter. Hade det lite på känn, då det varit oroväckande tyst ett tag...

Jag tänker att din flytt av tråd är ett avgörande steg. Du visar verklugen att du vill gå vidare.

Håller alla tummar för dig nu. Jag tror på dig, finaste. Du är ännu en av mina "forumdöttrar" som jag känner mycket med/för. 💗

Kram till dig

Stormenlilla
Vinäger ❤️

Vad fin du är! Jag känner verkligen det. Detsamma till dig! Du är en en så fin person att ha med sig på vägen.

Framförallt så tror jag på någon form av förändring. Jag har ju förändrats, absolut. Det är inte samma frekvens, mer att då och då så händer det. Försöker hålla dessa händelser minimala men det visar sig svårt att få det där berömda myntet att trilla ner ordentligt. Dom här få gångerna det går bra, då är det kört sen nästa gång. För då har man inbillat sig igen. Jag tränar ganska mycket nu och då tror man att det ska vara en sporre att man ska hålla sig till något bra antal men så blir det inte.

Maj ut. Det tänker jag nu. Snälla rara mig själv, gör det här nu.

Andrahalvlek
Bravo!

Det finns nog bara en enkel regel: Inte ta första glaset. Då är det kört. Inte alltid, men man vet aldrig när det sker. Så det är inte värt risken. Så tänker jag.

Kram 🐘

FinaLisa
Lilla Storm🤗

Jag håller tummarna för maj ut👍
Du fixar det✌️💪
Kram 🧡

Se klart
Tumhållning

Åh. Jag håller på dig och kommer att hälsa på i det vidare livet! Så roligt att få hänga med dig en bit på vägen. Lycka till nu! 😍 Snyft.👵🏻

Stormenlilla
Hej fina människor!

Gud vad man blir glad av det ihållande stöd, värme och omtanke som jag får av er! Ni är absolut bäst 💜

Imorgon så är det fredag igen. Jag är helt bestämd, det ska inte bli någon alkohol. Det ska dessutom bli dåligt väder och det hjälper ju till. Man blir mindre sugen då. Det är den där drömmen om att dricka vin och öl i solen som ställer till det för mig. Börjar så tidigt och dessutom dricker jag tills morgonen efter i princip. Känner dessutom alla kilon från alkoholen när man kämpar med att få bort dom på veckodagarna. Nej, nu ska jag inte sätta orimliga krav för då håller jag det ändå inte. Maj ut skulle göra mig så glad. Jag ska bannimej vara stark nu, samt skriva här. För varje inlägg från er så blir jag helt varm ska ni veta. Förlåt att jag inte orkat följa och skriva i era, det kommer. Jag bryr mig, det ska ni iallafall veta!

Stor bamsekram!

Andrahalvlek
Heja dig!

Maj ut klarar du galant! Det känner jag på mig. Min yngsta dotter brukar säga: ”Mamma, du har alltid rätt.” Och jag väljer att tro henne 😉

Kram 🐘

Stormenlilla
Mamma vet alltid bäst 💜

Tack för en fin start på fredagen!

Stor kram tillbaka

Fibblan
Hej du lilla Storm ☺️!

Jag svarar dig här istället. Har ju inte hunnit med och välkomna dig i detta rum🤗! Härligt att du tagit nytt avstamp och är redo för en löprunda på morgonkvisten och ett lagom delmål med nyktert maj ut👏👏👏!
Jag hejar på dig😘!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Stormenlilla
En helg

Utan alkohol. Ska inte dricka idag heller och sen kan jag pusta ut tills nästa helg. Men är så glad oavsett för att jag haft denna helg utan. Bra gjort mig själv, tack från kroppen och psyket.

Fibblan ❤️ Tack för ditt stöd. Jag hejar på dig!

Oförtjänt nog så har jag sån ångest idag, samma sak igår. Känner mig dålig på jobbet för att jag saknar energi. Är nog inte dålig men är stressad. Vill egentligen inte göra någonting alls, det stressar också. Så jag tror mer än någonsin att när jag dricker så åker locket av för att det är så mycket som behöver komma ut och det här att man inte tänker på morgondagen. Tränar ju och försöker hantera känslorna så, men det är svårt detta.

Kram till er alla

Andrahalvlek
Medveten andning

Det finns en sajt som heter medveten andning. Andningen är en nyckel till att sänka stresströskeln.

Försök få överblick över det som ska göras. Kan något strykas eller flyttas till annan tid, eller till någon annan? Kan du be din chef att hjälpa dig prioritera?

Ibland är det inte den bästa lösningen att jobba mer utan att jobba mindre. Din kropp och knopp behöver vila.

Och ibland när jobbschemat är fullknökat så får man avstå privata saker för att få plats med vilan.

Svinbra jobbat med nykterheten!

Kram 🐘

Fibblan
Det ÄR svårt..!

Visst är det så, och precis som du beskriver..inte minst med den förrädiska villfarelsen om att bara för en stund, få slippa tänka på morgondagen.. Och tyvärr tror jag snarare att det är regel än undantag, det du beskriver kring stress och brist på energi.. men sanningen är att det är alkoholen som än mer försätter oss i dessa känslolägen..!! Fortsätt din nyktra linje nu💪😘! Det kommer bara bra utav den🍀. Men jag vet att det är tufft emellanåt..
Håll ut! Håll i!
Styrkekramar 🤗!
/Fibblan 🌼.

Stormenlilla
Tack ❤️

För bra tips och hejarop!

Jag har inte fullspäckat schema men mycket saker som man ska tänka på och så, men det känns inte som att det är mängden jobb som stressar. Tror kanske hela situationen med att livet inte är normalt. Är konstant trött och omotiverad till det mesta. Skönt att jag lyckas komma ut på löprundor iallafall.

Jag är jätteglad för min nyktra helg. Så glad att det imorgon iallafall är tvåsiffrigt sen senaste fyllan. Det är verkligen något som skulle göra det värre med alla andra känslor.

Stor kram till alla som behöver en!

Fibblan
Fantastiskt bra gjort 💪!

Skönt med den nyktra helgen i ryggen👍! Och riktigt bra jobbat med att ta dig ut på dina löprundor👏👏👏! Hoppas du hittar motivationen att hålla i nykterheten även denna långhelg🍀!
Maj ut var målet, inte sant..😘! Menar bara väl så hoppas inte du tycker att jag sätter en onödig press på dig nu..☺️. Där fungerar vi ju alla så olika 🤗, och mitt syfte är bara att försöka boosta💪! Grattis till tvåsiffrigt också - man står ju stadigare på två ben 😜!
Önskar dig en fin helg och att energi och motivation kan få fyllas på 🔋!
Många kramar!
/Fibblan 🌼.

Se klart
Godkväll Stormis

Åh vad jag känner igen det där med låg energi och missnöjdhet med mig själv, har haft enorma svackor främst i början av nykterheten. Har ofta tänkt att det är ett personlighetsdrag men på senare tid har det lättat. Jag har ibland varit expert på att iscensätta situationer som jag VET lnnebär dåligt samvete, tidsnöd etc. Bara för att få slå på mig lite extra. Kanske en konsekvens av drickandet, i viss mån. Nu har det faktisk snart gått fem månader utan alkohol så det känns lite som man ömsat skinn.
Jag läser och hänger med i ditt liv. Mina barn tycker inte alltid jag har rätt men de ringer mig när jag sitter i viktiga möten för att få råd kring skavsår, recept och brustna hjärtan.
Jag är bäst på recepten 😊 Kram!

FinaLisa
Godmorgon Stormenlilla 🌅

Vad skönt att du är tvåbent igen, då står du stadigare👏🤗🌷
Tack för hejarop i min tråd🙏
Önskar dig en skön helg🌺🌷🌺
Kram 🧡

Stormenlilla
Hej vänner

Det gick tyvärr åt helvetet igår, igen. Var fint väder och träffade några vänner på någon öl ute. Vet inte hur det är möjligt men tänkte väl att jag ville kunna vara som ”alla andra” och ta en öl. Även fast jag har vetat bättre hundra gånger om.

En öl blev många, cigaretter fast jag inte röker, han jag försökt komma över hörde av sig och kunde inte motstå: allt för att imorse stå och gråta i hans hall för att han inte har några känslor längre. Bakfull, ångest och det där. Jag klarade 13 dagar, men sen blev det såhär.

Andrahalvlek
Lider med dig 😢

Önskar att jag kunde ge dig en kram IRL just nu.

Förstår att du känner dig riktigt eländig just nu. Både för att du svek dig själv och lät dig bli trampad på av ditt ex igen.

Men misstag ska man se som lärdomar! Vad har du lärt dig efter gårdagen?

Kram 🐘

FinaLisa
Det går över...

Lilla Storm 🧡
"Ingen ko på isen så länge rumpan är kvar på land"
Och du är kvar, dina 13 dagar är kvar! Så tänk framåt, plåstra om dig och andas lugnt 🤗
Värre saker har hänt och nu vet du till nästa gång hur du inte ska göra..✌️
Kram och styrka sänder jag här:
🤗💪🧡🍀💕

Stormenlilla
Nu är det klart

Jag har druckit igår igen. Skulle på dejt och kunde inte hålla mig. Han hade redan köpt öl när jag kom. Slutade med en riktig fylla igen. Idag är jag ett skal. Nu måste det här få ett slut, jag orkar inte mer. Jag förstår inte hur det här fortsätter hända. Känner mig som skräp. En dålig människa som inte blir bättre. Gång på gång ner i avgrunden. Usch. Idag är en jobbig dag.

Crna macka
Kämpa på, tillslut hittar du

Kämpa på, tillslut hittar du din väg. Min kom när det blev alldeles för jobbigt att fortsätt att dricka.

Hur som är du ingen dålig människa, du är allergisk mot alkohol. Men du borde sluta dricka och inte börja igen. Ett nytt liv och mående kommer du att få. Det kan jag garantera.

Mvh

Fibblan
Känner med dig

finaste lilla storm 😔💜!
Det är så jävla jobbigt rent ut sagt att göra sig själv besviken gång på gång. Förstår känslan. Känt den många gånger..Men du är inte skräp. Du är en diamant 💎! Stark och vacker! Skaka av dig de självdestruktiva tankarna och alla förberåelser. Du är värd att må bra! Alkohol är skit, som får en att må skit. Nu tar du nya tag ok😘!
Styrkekramar 🤗
/Fibblan 🌼.

Stormenlilla
Måndag

Tack ❤️❤️. Ni som varit med mig från början och alltid finns där när det gått käpprätt åt helvete igen.

Förra sommaren så mådde jag så dåligt av mitt drickande, så då höll jag mig ganska lugn. Tycker det är konstigt att jag lixom verkar trotsa det jag vet nuförtiden. Att det går två veckor och sen tycker jag att det är för tråkigt att inte kunna. Så sitter man här igen. Herregud har så mycket på jobbet och är helt skakig i kroppen. Sån misshandel mot sig själv.

Tack för att ni säger att jag inte är en dålig människa. Jag blir bara så ledsen att det ska vara såhär. Ny vecka, så får kämpa mig igenom det här.

En annan sak jag tänkt på är att jag verkligen inte vill ha en kille som festar. Kände oro när jag träffade den här dejten när han var så pepp på att ”göra lördag”. Fick direkt ont i magen för att jag tänkte att det inte är bra för mig men blev så lättpåverkad och sen var det klippt. Ni som läst min tråd länge vet ju att jag gärna vill träffa någon men jag verkar ju onekligen bara träffa riktiga idioter, så stannar man bara för att man inte har något annat. Måste träffa han dejten i söndags för att han glömde en grej här. Aldrig varit så osugen på att träffa någon.

Glad måndag allihop, sorry att jag inte är så positiv. Det kommer nog när det värsta har lagt sig.

Stor kram

Andrahalvlek
Kram 🌸

Lyssna på boken ”Skål ta mig fan!” av Torbjörn Åberg. Den får dig i rätt stämning att ta rätt beslut, tror jag.

Du är verkligen ingen dålig människa! Du är i gott sällskap ❤️

Kram 🐘

Vinäger
Kram

Vill bara skicka en hälsning och säga att jag är glad att du är här - oavsett omständigheterna.

Du är bra, glöm aldrig det! 💗

Stormenlilla
Tack 💜

Ni är allt fina ni! Som en varm kram när man ramlat i vattnet.

Haft massvis på jobbet som har ockuperat alla jobbiga tankar så det är skönt. Nu gäller det bara att försöka stå emot i helgen när det ska vara så fint väder, det verkar vara en riktigt stark faktor till mitt drickandes kraft..

Fibblan
Kan inte låta bli..

..försöka hjälpa till..☺️
Fråga 1 vill du eller vill du inte dricka i helgen?
Om svaret är att du på söndag morgon vill vakna nöjd över att ha fullföjt beslutet att inte dricka i helgen, så har du 2 och 1/2 dag på dig att förbereda dig inför vilka strategier du ska ta till, tänker jag😘! Men för detta krävs ett genomtänkt och ärligt menat beslut. Jag tror det börjar där, varenda gång egentligen..sedan är det ju inte alltid man lyckas med det man bestämt sig för ändå.., men det måste nog i vart fall vara en grundförutsättning för de andra dilemma som kan tänka ställas inför där och då i stunden.
Förstår du hur jag menar? Jag tänker att du har kraft att stå emot, trots fint väder..💪☺️! Vad tror du själv☀️?
Solvarma kramar!
/Fibblan 🌼.

Andrahalvlek
Tror likadant

Håller med Fibblan. Man måste förbereda sig innan, hitta strategier. Det är svårt att ”ta det som det kommer” för då slutar det oftast på ett sätt liksom.

Kram 🐘

Stormenlilla
Jag vill inte vilja dricka

Så tror jag att det är jag känner nu. Jag vill ha det här bestämda men i verkligheten så vacklar jag jättemycket. Det är inte självvalt och önskar med hela kroppen att jag inte skulle vilja.

Jag vet det här: jag vill inte ha ångest och vara sliten. Det är något jag vet. Samtidigt vill hjärnan inte gå med på att inte ”kunna ta det där glaset (fyllan) i solen”. Känns sjukt tungt just nu med att banka in det så att det ska fungera.

Idag är det fredag och jag vet med all säkerhet att jag inte ska dricka. Jag har sagt till mig själv och bestämt att i helgen blir det ingen alkohol. Rent strategimässigt så försöker jag att tänka på att:

- Jag vill inte må dåligt och inte träna
- Jag klarar inte av bakfylla och ångest och speciellt inte ute i värme
- jag ska inte ta det första glaset

Jag är helt utarbetad idag då jag har jobbat helt sjuka timmar i veckan så ska lägga mig på soffan och sova tidigt. Samt kolla på normala människor, vilken serie.

Kram fina ❤️

Andrahalvlek
Tänka klart

Har du läst Annie Graces bok ”Tänka klart”? Den var en ögonöppnare för mig. Den fick mig att inte vilja dricka alkohol. Jag läste två kapitel per kväll, och läste boken två gånger. Repetera, repetera, repetera.

Nu tänker jag att jag visst kan sitta på uteserveringar. Med alkoholfritt i glaset. Utbudet blir bättre och bättre.

Jag har också fått tips om Oddbirds prosecco som jag ska prova på min 4-månadersdag den 9/6. Alkoholbefriad men förvillande lik prosecco med alkohol tydligen.

Du behöver vila nu, inte festa.

Kram 🐘

Sidor