Min resa upp till 100 dagar

168 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Mic
Min resa upp till 100 dagar
Mic
Nu börjar resan..

Dag 0.

Ok, det här går inte längre. Var länge sen det gick.. men nu är det nog snart min sista chans innan jag helt hamnar i träsket och ger upp helt..

Har under väldigt många år nu försökt att dra ner på drickandet, och emellanåt har jag klarat några veckor, ibland någon månad, men alltid hamnat där igen. Och för varje gång jag ramlar så dricker jag mer o mer och nu orkar jag inte längre, måste få ett slut på det här! Har försökt det mesta känns det som, men just idag fick jag en ide att jag skulle skriva här som en dagbok varje dag tills jag når den magiska gränsen 100 dagar. Når jag dit så tror jag mycket är vunnit. Samtidigt så kommer jag också att sluta snusa så att det kommer att bli jobbigt det inser jag ju, men samtidigt? Kan man må sämre än jag gör just nu? Svaret på den frågan är nej, så nu kör jag!

Det får bära eller brista, men brister det har jag i alla fall gett mig själv en sista chans innan jag ramlar in i det totala mörkret.

Ja, då är det väl bara att hoppa på tåget och börja resan.. Jag SKA fixa det här!

All dricka jag hade kvar är hälld i vasken och snuset nedspolat i toaletten..

Nu åker jag..

Ensam1984
Hej kära Mic... önskar dig

Hej kära Mic... önskar dig all lycka på vägen mot ett nyktert liv. Jättebra idé att använda denna sida som dagbok. Det gjorde jag sist när jag höll mig nykter över 175 dagar (fick sedan återfall) och även nu. Det hjälper ofantligt tycker jag.

100 dagar är jättebra, men var noga med att inte sätt ett mål för att senare belöna dig och komma till samma plats igen :)

Tycker du ska fundera på om det verkligen är nödvändigt att sluta snusa samtidigt? Kan det inte vänta en månad. Det räcker med att ha A i huvudet konstant. Tror det är lätt att allt havererar om man inte får ha någon snuttefilt initialt i alla fall.

Men du gör ju som du vill. Mitt tips, läs massor här. Det finns så mycket smarta människor och kika även in i det vidare livet, där finns massor av folk som klarat sig länge.

Mic
Värmde

Hej, och tack för din uppmuntrande kommentar "Ensam1984". Precis vad jag behövde just nu, värmde verkligen :)

Har läst din dagbok nu och känner igen mig i väldigt mycket som du skriver. Ska följa dig och också försöka följa dig i spåren, så hoppas jag att vi båda ska lyckas bli fria ÄNTLIGEN!

När det gäller snuset så förstår jag hur du tänker, men samtidigt så är jag en allt eller inget människa. Det går liksom hand i hand med snuset och drickandet..har lyckats snusa i veckor och ibland månader tidigare men aldrig, aldrig 100 dagar. Så hur jobbigt det än kommer att vara nu, framförallt första veckan så tror jag att det är min enda väg på sikt. Har snusat i över 30 år, och det ger faktiskt ingenting alls längre..bara abstinens och sug efter att dricka..

Så nu satsar jag alla mina krafter på att detta ska bli bra. Har faktiskt inget alternativ längre om jag vill leva och må bra, och det VILL jag!

100 dagar har jag satt för att ha ett första realistiskt mål som jag kan se framför mig, och har också läst på många ställen att klarar man hundra dagar så har man i alla fall lyckats bryta gamla invanda mönster och har stor chans att klara sig längre. Sen att det inte är slutpunkten det förstår jag...men lättare att ha ett första mål än att säga hela livet på en gång?

Hursomhelst. Tack för att du skrev. Nu kämpar vi på och ger oss aldrig :)

/Mic

Dendartjejen
Välkommen!

Skriv och läs här på forumet varje dag så kommer du hitta tips, råd och stöttning från massa underbara människor. Själv är jag på dag 23 nu och mår toppen! 🌸

Ensam1984
Krafttag! Jag gillar´t

Bra där. Allt eller inget -människa säger du.. det känner jag igen. haha. Skrev väldigt mycket om det i min tidigare tråd som ligger i "det vidare livet". Tror det var bland det första jag skrev till och med. Så förstår dig till fullo.

Men lova mig, om allt blir för jobbigt så måste du vara snäll mot dig själv. Det är ingen sprint... :)

Jag tycker det är jättebra att ha ett mål, för mig funkar det bara att ha ett mål 24h framåt har jag märkt. Är så bra på att planera och inte följa det och sedan bli besviken, unna mig...ja du förstår. Så lovar mig (förhoppningsvis) varje dag att vara nykter, så känner jag inte samma press. I morgon får jag ju faktiskt dricka om jag vill, men vill ja? Det får vi se i morgon. Är man klarsynt och nykter så blir oftast svaret NEJ - jag vill inte dricka. På det sättet måste man ta den dialogen med A-djävulen varje dag och påminna sig själv om varför man inte vill dricka, all skit som det skulle innebära osv.

Så.. vad önskar du få ut av att vara nykter i 100 dagar, and beyond? Alla har vi ju så olika orsaker, kul att höra tycker jag :)

Andrahalvlek
Välkommen hit!

Här är du bland vänner, och likasinnade. Vi har känt precis som du, många gånger.

Har man väl druckit sig till ett beroende så är det omöjligt att dricka ”normalt”. Det är min fasta övertygelse.

Läs på om alkoholens påverkan av våra kroppar och hjärnor så blir du mer bestämd i ditt beslut. Alkohol är ett gift!

Jag snusar också och skulle aldrig få för mig att sluta med det just nu. Viktigast först - vara nykter!

Kram 🐘 (nykter i 4 mån, tjoho!)

Mic
.

.

Andrahalvlek
Craig Beck

Kan rekommendera Craig Beck på youtube. Han är oerhört duktig på att förklara missbrukets mekanismer.

Jag tror på faktametoden. Fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera. Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Om du söker på ”intervention” på youtube får du ta del av en del avskräckande exempel. Då dör det eventuella suget direkt!

Alkoholism ÄR en progressiv sjukdom. Sätter vi inte stopp så dör vi i slutändan. Min pappa tog resan till the bitter end och dog i sviterna av leversvikt.

Kram 🐘

Jullan65
Hej och välkommen hit. Modigt

Hej och välkommen hit. Modigt av dig att utmana 100 dgr, mycket kommer dyka upp under vägens gång. Jag för min del skulle aldrig få för mig att sluta snusa samtidigt, men vi är alla olika, fast ändå lika😃. Ett råd, ta en dag i taget och sätt inte in hjärnan på 100 dgr, då är risken att adjävulen bidar sin tid och just vid 100dgr så smäller hen till som ett fyrverkeri, och smällen kan bli jättehård. Lycka till nu och vi stöttar väl varandra. Kram Jullan

Mic
Vilket stöd!

Hade inte väntat mig så många fina välkomnande och kommentarer, känns väldigt bra. Plötsligt känner jag mig inte lika ensam och nere som innan, bra ide att skriva här känner jag nu!

Jag tror du har helt rätt Andrahalvlek. Så är det definitivt. Gäller att aldrig glömma det och ta det där första glaset, för då är det kört. Går inte längre..

Ska följa ditt råd och kolla Youtube. Avskräckande exempel kan nog vara bra..

Tråkigt att höra om din pappa. Är ju dit jag är rädd att också hamna om jag inte tar tag i detta nu. Denna gången ska det gå!

Just nu skriker kroppen efter snus, och jag förstår dig att du tar en sak i taget, men för mig funkar det inte..Allt eller inget som sagt..

Nu ska jag ge mig ut i trädgården och klippa gräset för att få något annat att tänka på.

/Mic

Mic
Midsommar.

Dag 1.

Midsommar. Idag ska jag vara nykter. Som jag varit de sista 2 midsomrarna också. En bra dag. Blir inga problem just idag. Inte alls.

Återkommer imorrn…

Resan fortsätter...

/Mic

Ensam1984
Kämpa

Detta fixar du!

Det var ingen liten lista som du vill få ut av att inte dricka. Mitt tips - skriv upp allt - sätt upp det någonstans, sätt en lapp om det i mobilskalet eller lägg in en påminnelse på telefonen så du kikar igenom det varenda dag. Jag är så duktig på att glömma allt det där bra, och jag vet att många andra också är det.

Det kan även vara en bra idé att skriva vad som är bra med att dricka... ofta finns det inte många fördelar. Så när du efter 100 dagar kanske ska ta ett nytt beslut.. att du då är redo.

En dag i taget!

Andrahalvlek
Bra med att dricka?

Tack Ensam1984 för påminnelsen. Jag fokuserar själv 100 procent på fördelarna med nykterheten.

Om jag nu efter 4,5 månad som nykter ska komma på en enda fördel med att dricka alkohol...

... så kommer jag inte på en enda! Smälta in i mängden möjligen, men det är ju en urusel fördel. Knappt en fördel egentligen, och det strider helt mot mitt tänk att stå upp för MINA åsikter och värderingar.

Så här tänkte jag INTE dag 1. Det händer grejer under tiden minst sagt. Det ska du se fram emot Mic!

Kram 🐘

Mic
Helt Ok.

Dag 2.

Var en bra dag igår. Lugn och fin, bad och sol, ingen alkohol..kändes väldigt bra. Idag då? Känns samma. Ganska pigg, men tar det lugnt..blir nog att tända grillen snart..och dricka Cola Zero. Hade det inte varit för snusabstinens lite då och då så hade allt varit nästan för bra..men det är ju så det är för mig..väldigt bra ibland, men sen..rakt ner i skiten..nåja ska inte hända denna gången.

Åker vidare..

/Mic

Vinäger
Välkommen tillbaka, Mic!

Håller tummarna för att den här gången är din gång - på riktigt. Till slut kommer vi att klara det, vi som har hängt här länge.

Lycka till! /Kram

Ensam1984
Snyggt jobbat

Grattis till dag 2, grymt jobbat. Det går upp och ner, men vi finns här.

Mic
Lite sug..

Dag 3.

Första dagen då tankarna flugit iväg..mot fel håll. Men samtidigt har jag läget under kontroll än så länge. 3 dagar..ganska kort tid, men samtidigt ganska lång..beror på hur man ser det. Varit en helt ok helg iallafall..nu gäller det "bara" att fortsätta på den inslagna vägen..sista jobbveckan börjar imorrn..får va på min vakt om sugen kommer...

Så mycket bättre man mår utan alkohol och nikotin. Varför i helvete glömmer jag det gång på gång?? Aldrig mer!

Overandout

/Mic

Andrahalvlek
Du började med en helg

Det tycker jag är riktigt strongt! Helgen var ett spöke för mig. Länge. Vad gör man om man inte dricker vin fredag-lördag?

Jag slutade på en söndag och var superstissig till helgen. Men jag klarade det. Och klarade det, och klarade det.

Den 9/7 når jag nykter månad 5, tjoho! Sen fortsätter jag 😊

Kram 🐘

Mic
Två dagar..

Dag 4. Igår.

Inget nytt egentligen. Enkel dag, jobbar på sista veckan och inget sug..

Dag 5.

Hmm..idag har tankarna faktiskt flugit iväg lite.. otäckt hur snabbt tankarna får fäste i hjärnan..kan gå från en sekund till en annan i min värld..det är ju då jag ska skriva? Frågan är bara om jag kommer att göra det när det riktiga suget kommer? Jag hoppas det. Jag måste! Vill inte tillbaka..

Har nu tränat framförallt löpning 4 av de 5 senaste dagarna..underbart men samtidigt känner jag mig lite sliten..svårt att både gasa och bromsa samtidigt..får sån energi när jag inte dricker..men lätt att det blir för mycket också..en balansgång 4real..

Idag kommer jag INTE att dricka!

/Mic

Mic
Dagarna går

Dag-6-9.

Dagarna rullar på nu. Har inte haft något allvarligt sug efter alkohol denna veckan alls, och snusabstinensen verkar lätta också. Så skönt!!

Lätt att tro att allt är över när det liksom bara rullar på. Semestern börjar på måndag, ska bli skönt..men samtidigt lite skrämmande..kanske kan trigga om jag blir utråkad eller något annat, som att vädret blir dåligt..eller bra man vet liksom aldrig..

Badat i 25 gradigt hav idag och mår som en kung. Snart grill och alkoholfri öl..jodå livet kan vara bra!

Men jag vet hur snabbt det kan vända..var precis ute i förrådet för att leta efter tändvätska..och hittade en 7,2 öl...Inte bra. Fick faktiskt ett litet sug direkt, och tanken på att direkt svepa den var mycket lockande..MEN just idag klarade jag det. Den står kvar i förrådet. Funderade på att hälla ut den, men tänkte att jag kan ju bjuda bort den istället...eller så är det min hjärna som lägger upp en plan för att lura mig..vem vet?

Inte idag i alla fall. Idag mår jag bra! (Ska läsa detta när de dåliga dagarna kommer...)

/Mic

Andrahalvlek
Häll ut den!

Ditt undermedvetna vet att den finns där nu. Alkoholdjävulen är listig som fan. Häll ut den nu när du är stark, svagare perioder kommer.

Svinbra jobbat annars!

Kram 🐘

Mic
.

.

nystart
Starkt

Starkt jobbat! Jag ser att du har styrkan denna gången, precis som jag just denna gången. Siktar också på 100 dagar initialt och börjar närma mig nu.

Lycka till, jag följer dig.

Mic
In i dimman..

Ok. Nu är det över...FAN.FAN.FAN

Fixar det inte...

Overandout.

/Back In Black

Andrahalvlek
Ge inte upp nu!

Ut och spring istället! Rensa hjärnan och jobba kroppen riktigt trött, driv rastlösheten ur kroppen.

Kram 🐘

Ensam1984
Stå emot

Du hade inte kommit in och skrivit här om du inte ville ha vår hjälp! Du vill inte detta innerst inne, det är djälvulen i skallen som vill förstöra för dig.

Kämpa för allt du har, i morgon är en ny dag.

Mic
Ångest Deluxe

Tack för att ni försökte, men det var redan för sent. Tanken började gro redan på morgonen och växte sig så stark att jag tio i sex rusade in på bolaget och resten ja..det kan ni räkna ut..

Att det ska vara så här svårt. Känns som det inte spelar någon roll vad jag gör, kan och orkar inte stå emot när suget från helvetet kommer. alltid något som triggar mig, spelar mindre roll vad..kontentan är att det inte går..

Nu mår jag som jag förtjänar. Helt slut..ska försöka bryta nu så det inte eskalerar. Hoppas det går..hursomhelst har jag förstört denna dagen..FAN.

Ligger nog lågt med denna sidan ett tag. Får se om och när jag dyker upp igen, men just nu känns det ingen mening alls..¨

Tack alla som försökt stötta mig. Ni är bäst. Lycka till och fixa nu era resor bättre än jag gjorde.

/Mic

Vjlo
Resan är inte slut för du

Resan är inte slut för du faller dit, och du är definitivt inte misslyckad.

Jag stegade in här på forumet vid midsommar och var fast säker på att jag inte skulle dricka igen. 6 dagar senare började kampen och jag satte mig utanför bolaget och resonerade mot mig själv. Det gick ju som det gick. Sen visste jag inte vad jag skulle göra dagen efter. Men den gången tog jag nytt tag och bestämde mig för att börja om med dag 1. Oklart hur länge det räcker denna gång, och om det kommer en trigger jag faktiskt säger "japp, idag"... Det får jag se :)

Om du börjar med dag 1 nu, eller gör det senare, det vet bara du.

Säg nej igen när du vill och är redo.

Andrahalvlek
Ge inte upp nu!

Du får samma rubrik av mig idag 😊

Okej, du tog ett snedsteg igår. Ramlade i diket med cykeln. Men ligg inte kvar där i diket! Upp på hojjen igen och trampa vidare mot målet!

Suget är övermäktigt jobbigt ibland, men det lägger sig med tiden. Det kommer då och då, men det blir allt glesare mellan gångerna. Det blir inte värre och värre, även om man kan tro det.

Suget utgår från tankar som väcker känslor. Men tankar är bara tankar och känslor är bara känslor. De går alltid över. De lyfter inte glaset till din mun eller kör till systemet.

Du måste inte agera på dina tankar och känslor. Direkt när alkoholdjävulen börjar viska i ditt öra måste du säga till hen på skarpen: ”Nej, jag ska INTE dricka”,

Slå inte på dig för hårt, det hjälper inte ett dugg. Se misstagen som en chans att dra lärdom istället.

Kram 🐘

Mic
-

-

Sidor