Nu måste det sluta

82 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Stormenlilla
Lördag

Hej vänner!

Idag var jag på dejt och drack kaffe och lemonad. Han körde så han kunde ändå inte dricka. Men vad skönt det är att jag inte blev full, blev personlighetsförändrad och hade ångest över något jag sagt och gjort. Berättade även att jag dricker för mycket när jag dricker så att jag inte dricker alls just nu. Han var helt okej med det. Kanske inte var världens attraktion nu första gången men snällaste människan jag har träffat.

Förövrigt drömde jag att jag var tillbaka i den gamla stan jag bodde i och skulle hålla mig alkoholfri och det var jobbigt. Vad mycket jag drömmer om gamla staden jag bodde i och att inte dricka nu. Lite jobbigt.

Vaknade imorse och kände mig jättedeppig. Jag har pms nu så det är säkert mycket det men känner mig ledsen och bräcklig. Men glad över att jag inte hällde bensin på elden genom att hälla i mig alkohol.

Kram på er

Andrahalvlek
Heja dig!

Skönt med nykter dejt, sen får du se vad det leder till.

Starka känslor är en bonus i början av nykterheten. Och en förbannelse. Alla känslor är mycket starkare - även glädje 😊

Pms är bra så tillvida att man vet vad deppigheten beror på, och att det går över.

Kram 🐘

Fibblan
Armkrok

genom dopet🤗! Och styrkekramar till dig Stormenlilla ❣️
PMS kan då verkligen ställa till det för oss..😰.

Tänk vad du klarat av idag, trots att du vaknade med dessa nedstämda känslor och envetna drömmar om din gamla stad och drickande..☠️
Tycker det var fantastiskt bra gjort av dig att anta utmaningen om nykter dejt mitt i allt💪😘! Och bara uttala sanningen som den är just nu. Heja dig Stormenlilla ❣️ Hoppas du också kände den lättnad, som jag gjorde. Det är ju faktiskt riktigt skönt att bara säga som det är. Varken mer eller mindre. Och även om attraktionen inte var så stark, har ni iaf haft ett fint och äkta möte idag☺️! Det tycker jag du ska känna dig väldigt stolt över❣️
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Fibblan
Dopet..🤔

..menade deppet..🙃

Stormenlilla
Hej kompisar

Fibblan - min finaste armkroks-vän! ❤️

Andrahalvlek - ja så är det verkligen. 🌸

Den här sommarmånaden har varit riktigt kaos. Jobbat så mycket att jag nästan blev sjukskriven, ska åka iväg lite för att slappna av men blir då familjedrama så nu är jag hemma igen. Det är lite väl mycket för huvudet nu. Är så otroligt trött psykiskt och fysiskt. Men jag har inte druckit.

Var på dejten utan att dricka. Han körde ju så det var bra, men skulle inte ha druckit iallafall. Det ville jag lixom inte.

Nu frågade en vän om jag ville åka iväg. Sa att jag inte dricker när hon sa att vi kan dricka vin. Hon vet ju om allt men det var nog första gången som jag snabbt tänkte ”jag kanske kan ta ett glas ändå, fan vad tråkigt att inte kunna”. Men hallå??! Vad hände med min övertygelse om dom här 90 dagarna? Det får jag bara inte bryta. Men det här är ju exakt mitt dryckesmönster. Nu börjar säkert den lite svårare biten.

Jag ska hålla i! Det måste jag för min egna skull.

Kram

Dagsattförändra
Jag är med dig...

90 dagar, vi börjar så. Så kommer vi säkerligen märka att den väg vi nu valt ger oss så mycket mer än den väg vi varit på förut. Förstår dock dina tankar inför att åka iväg med en vän, "varför skulle inte jag kunna ta ett glas? Ha sådär mysigt och fnissa och bara ha en härlig kväll så man vaknar med ett leende dagen efter". Jo, för att vi inte får de där kvällarna vi ser i vinreklamen på TV. Jag t ex sitter inte där vid ett långbord med ngn vacker klänning och språkar ivrigt med min bordsgranne medan jag sippar på mitt glas. Jag sitter där och HÄLLER i mig glas efter glas, när mitt är slut letar jag upp mer, tillslut märker folk att "shit hon är ju dyng" o då skäms jag som en hund och tänker "fan ta det här, nu kör vi in i kaklet för allt är redan förstört" o så vaknar man dagen efter med dödsångest och en önskan att försvinna från jordens yta. Kan du be din vän att ni åker iväg utan att ngn av er dricker alkohol? Så kan du få det där mysiga, fnissiga härliga OCH vara kvar i den känslan dagen efter. Tänk vad underbart det skulle vara. Kramar

Fibblan
Vila

är det vi båda behöver 🔋💚🔋💚!
Önskar dig vilsamma dagar, så du kan ladda dina batterier!
Hade också, beroende på hur nära vän det är till dig, föreslagit en alkoholfri tripp..
Sov så gott Stormenlilla ❣️
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Stormenlilla
Semester!

Tack ni båda fina för era kommentarer ❤️. Hög igenkänning dags att förändra Och Fibblan, vila var ordet verkligen. Jag hoppas du får det och har kunnat stressa ner lite ❤️.

Nu har jag semester hörni! Första semestern jag ska vara helt nykter på! Jag åker iväg och min vän frågade om det var okej att hon tog en drink ibland och det känns faktiskt helt okej. Hon är ingen som brukar dricka mycket och det där enda glaset existerar ju inte i min värld så det är jag inte så Avis på. Men självklart blir det en utmaning, men en jag ska klara! Får gå in och skriva en rad här varje dag på resan och söka pepp ifrån er 🌸

Ikväll frågade en kompis om vi skulle dricka öl men istället för att vara ute bland folk och möjligtvis bli frestat även om jag vet att jag inte skulle dricka alkohol ändå, känns inte värt det idag. Styrde om till en lunch istället och ska vara hemma ikväll. Känns som jag är hemma väldigt mycket i undvikande syfte men det kanske är värt det i början..

Nu har jag varit nykter i tre veckor och det känns väldigt fint det! Fortsatt höras med killen jag var på dejt med. Vet inte riktigt än hur jag känner för honom men bara att han inte bryr sig om att jag dricker är ju väldigt skönt det också. Inte vara på krogen och jaga killar i fyllan och villan, som jag ändå bara vill försöka få till en pojkvän. Det är dom ju inte ute för. Söka bekräftelse och känna sig ensam och vara bakfull och bli deprimerad. Nej fy fan faktiskt. Slut på det och in med det nya!

Ha en fin fredag! Kram

Crna macka
Grattis till 3 veckor! Starkt

Grattis till 3 veckor! Starkt jobbat.

Stormenlilla
Hej från utomlands

Tänkte bara checka in och säga att jag inte har druckit, men det var nära.

När jag satte mig på restaurangen igår och alla drack vin så blev jag så sugen på ett kallt glas vin att jag nästan kreverade. Hade nästan gett in för frestelsen men så valde jag en läsk iallafall. Min kompis sa att det nog kommer att vara såhär jobbigt nu i början.

Hade jag inte lovat min terapeut dom här 90 dagarna hade jag gett efter. Det är skitjobbigt att göra utan ett mål.

Jag klarade det. Tack och lov så har jag inte druckit.

Kram på er

VillJuLevaOckså
Pew! Starkt att stå emot!

Pew! Starkt att stå emot! Memorera den händelsen, och ta med dig vetskapen om att du kan låta bli även en sådan enorm frestelse!

Andrahalvlek
Du vänjer dig!

Det var som när jag skulle lära mig säga ”nej” på jobbet. Till kollegor som ville ha saker av mig som jag inte kunde fixa.

Första 20 gg var det skitjobbigt. Men... himlen ramlade inte ner i huvudet på mig, ingen dog. Folk godtog ett nej hur bra som helst.

Njut i solen nu ☀️ Nykter!

Kram 🐘

Stormenlilla
Sista dagen

Hej fina ni!

Tack för pepp ❤️

Idag är sista dagen på semestern här. Jag har inte druckit en droppe. Alkohol. Annat har jag druckit massor av. Det har varit jobbigt vid middagarna och igårkväll sa jag till min kompis att jag verkligen ville vara på en bar, bli full, prata med människor. Ville ha en tequila shot. Sen sa jag: sen skulle jag ha vägrat gå hem när du ville gå hem, varit ute sent, vaknat bakis och inte packat. Istället kommer jag vakna och må bra och kunna vara i solen.

Vaknade med ångest idag över att åka hem, över separationsångest med min kompis men ingen bakfylla. Det påslaget hade varit hemskt. Nu ska jag försöka leva i nuet och njuta av min sista dag här.

Kram

Andrahalvlek
Bravo!

Du jobbar på svinbra med din nykterhet! Snabbspola hela fulla filmen är ruskigt effektivt 😊

Kram 🐘

Jullan65
Grattis till dig😃

Grattis till dig😃

Stormenlilla
Idag

Har det gått 30 dagar. Jag är så himla stolt över mig själv för det var som sagt riktigt svårt på resan, men jag har klarat det. Imorgon ska jag åka till killen jag träffar som bor i en annan stad och då sa en kompis att jag ju har åkt till killar förut, ja men inte full..

Så mycket man har gjort på fyllan. Nu måste jag lära mig att dejta någon utan stödet av alkoholen, några glas vin när man kommer dit för att lugna ner sig, några glas vin för att våga närma sig någon, några glas vin för att slappna av och våga öppna sig, några glas vin som gör att man säger saker man inte skulle, några glas vin som gör att man kanske gör något man egentligen inte ville, några glas vin som lurar en att man tycker om någon mer än man gör, några glas vin som kanske förstör.

Imorgon ska jag göra allt det här utan stödet som kan ha alla möjliga utgångar. Imorgon ska jag på riktigt känna hur jag känner och sova över hos någon och det skrämmer skiten ur mig men alkoholen kommer inte att finnas med den här gången.

Grattis till mig för mina bra val att avstå alkoholen i 30 dagar. Jag saknar den egentligen inte.

Kram

Andrahalvlek
Hurra!

Du är svinbra! Och du kommer att klara av morgondagen lika svinbra också!

Tänk så här. Han är lika nervös som du. Din fingertoppskänsla är tusen gånger bättre när du är nykter. Alla känslor blir starkare när du är nykter. Det kan bara bli kanon! Om killen är kanon vill säga.

Kram 🐘

FinaLisa
Wow lilla Storm🙏💪👏

Vad glad jag blir av att läsa om dina 30 vita dagar!! 😁🤗
Lycka till och tänk som Andra halvlek råder till i inlägget ovan!
Du har allt att vinna 🍀💗🍀
Kram 🧡

Stormenlilla
Fina ni!

Tack för er pepp ❤️❤️ Gör så mycket för en!

Igår och idag har jag ifrågasatt min nyktra period. Tänker varför ska jag inte ha kul. Men vadå kul?? Det blir ju bara mer ångest. Jag har känt mig deppig och tror att hjärnan tänker att jag borde få ut och leva om lite då. Lurar en.

Var hos killen igår och idag och kände idag mig ganska ledsen för att jag inte tror att det är rätt.. jag vill så gärna att det ska vara det men jag har inte roligt med honom riktigt, det är så viktigt för mig. Tror det blev ytterligare en till orsak till deppigheten inom mig och då kom tanken igen på vägen hem, borde man inte bara kunna gå ut och ha kul. Fan så jobbigt det ska vara. Men har inte druckit något. Hjälper att jag har sagt till mina vänner att jag gör dom här 90 dagarna för då vill dom ju inte bidra till att jag bryter det.

Kram på er

Andrahalvlek
Lyssna på din magkänsla

Ha roligt ihop är en otroligt viktig bit i en relation.

Det är helt befogat att du är lite deppig. Känslor är inte farligt, och de går över. Tillåt dig att vara ledsen och lite låg.

Kram 🐘

Stormenlilla
Magkänslan

Visst ska man lyssna på den. Ibland vill man något så mycket så att man struntar i magkänslan, men det kommer väl ikapp en. Allt annat med personen är så bra men jag kände mig nere när jag vaknade imorse. Man ska väl ändå känna sig glad och lixom längta?

Tack @andrahalvlek ❤️. Känslor kan vara så övermäktigt ibland och jag känner mig helt slut verkligen. Hoppas resten av semestern blir bättre..

Kan man inte bara få MÅ BRA. Blir så jävla less på all ångest och nu depression. Jisses. Men hade varit mer bensin på elden med alkoholångest..

Sidor