Hur ska man göra

256 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Andrahalvlek
Lider med dig 😢

Jag är säker på att det finns guldkorn i dejtingträsket, men de är förbannat svåra att hitta 😔

Och nu ska du ABSOLUT inte dricka, då skickar du bara en massa sms som du kommer att ångra!

Kram 🐘

Majblomman
Andrahalvlek

Ja de är i så fall väl gömda eller så har jag bara haft otur. Får vila från det ett tag... inse att man kan må bra även om man lever ensam.
Låter bli alkoholen ikväll, inga stolpskott ska få mig att dricka. Och sen skicka fyllesms som du skriver, det vill jag inte göra igen.
Du är en klok kvinna. Läser i din tråd och det ger mig mycket.
Kram🤗

Majblomman
Torsdag

Bra dag idag, ingen alkohol. Inget sug, yes.
Varit på utflykt, vandring på en ö i Bohuslän med ett par familjemedlemmar.
Nu på väg hem, ett par timmars bilresa.
Glad.
🤗

Majblomman
Trött

Tråkigt att skriva att man är trött, men det är så jag känner mig just nu. Kanske beror det på att jag gjort för många olika saker, eller på att hjärnan är full av tankar och inte får den vila den behöver. Vad vet jag. Trött är jag i alla fall.

Gårdagen var en bra dag egentligen. Långpromenad och prat med en vän jag inte sett på ett tag. Sen kaffe med en annan vän senare på em. Socialt och trevligt båda träffarna.
Kan bli för mycket ändå? Vet inte riktigt. Får fundera på det.

Drack en folköl till kvällsmaten, sen fick det räcka. Och det gjorde det. Kanske mest för att jag fick frågan av två familjemedlemmar om de kunde övernatta hos mig. Det fick de gärna och jag ville inte vara berusad när de kom.

Lördag idag och fint väder. Snart dags för frukost. Ungdomarna sover ännu och jag vill vänta tills de vaknar så vi kan äta tillsammans.
Funderar på hur jag ska ta hand om mig själv på bästa sätt, någon skrev så bra om självsamhet i en tråd. Tror det var andrahalvlek, ska se om jag hittar inlägget och läsa det sedan. Minns att jag tyckte det var bra.
Vill fokusera på att må bra i mig själv och inte vara beroende av andra för att må bra, om ni förstår hur jag tänker? Känner att jag har ett stort behov av uppmärksamhet och att bli sedd, har inte alltid varit så utan kommit senaste tiden, året?
Kan det ha med min separation för lite mer än ett år sedan att göra? Ja inte vet jag... och antagligen ingen annan heller. Det var jag som ville separera sådet är inte det. Han vill fortfarande inte släppa taget utan hör av sig varje dag. Ibland får han komma hit på en fika, kanske det river upp det gamla inom mig. Vill vara snäll och har svårt att säga nej.

Mycket att fundera på. Känns som jagskrivit ner massa osammanhängande tankar, vet inte ens om det har med mitt alkoholmissbruk att göra men det kändes bra att skriva av sig.

Ha en fin lördag🤗

Garageper
Fin lördag

Kloka tankar An1.
Inget konstigt i att vara trött i början av sin nykterhet. Jag upplever samma sak. Huvudet är fullt av allt möjligt, mest osorterat och i ett virrvarr. Var man landar känns ganska osäkert just nu, men vi är på väg mot något mycket bättre än det vi utsatt oss själva för, så vi får stå ut med trötthet och bisvärm av tankar ett tag framöver.
Ha en fin lördag i solen och ta hand om dig.
GP

Majblomman
Garageper

Tack för din återkoppling. Skönt att höra att jag inte är ensam om såna tankar, även om jag inte vill att någon annan ska känna så här om du förstår vad jag menar?
Bara att härda ut och hoppas det lugnar sig.
Tror jag hamnat in nån slags identitetskris. Vad ska jag göra om jag inte sitter och dricker vin på helgkvällar?
Lära mig att leva själv och komma på vad jag tycker om.
Tål att tänkas på.
Ta hand om dig du med😊

Majblomman
Nu skriver jag igen.

Varit ute och firat en kompis som fyllt jämnt, bjudit henne på mat och dryck. Haft trevligt. Nu är jag hemma igen och kan inte sluta dricka av vinet jag har kvar. Smakar gott och känner mig inte berusad, trots fem glas vin och en kaffedrink hittills. Vet att imorgon kommer jag kanske att må skit men det spelar ingen roll nu.
Vet inte vad jag vill när jag skriver nu men det känns bra att skriva, ventilera sina tankar på något vis.
Måste hitta mina egna strategier för att må väl. Tänker att det är ok att skriva även om jag inte lyckas med nykterheten.
Fortsätter att tänka över vad jag vill göra med mitt liv.
Identitetskris de lux...

🤗

Majblomman
Godmorgon

Fast jag vet inte om den är så god egentligen, bakfull och ångest över mina sms igår.
Behöver vända detta beteendet NU. Tar tacksamt emot all hjälp och stöttning jag kan få.
Började i allafall med att hälla ut all alkohol i vasken nyss. En halv bag-in-box, en flaska vin och fem starköl.
Kampen(igen) mot alkohol👿 har börjat.

🤗

Ensamdrickaren
Bra att hälla ut all alkohol.

Bra att hälla ut all alkohol. Jag har alkohol hemma, men jag tänker inte hälla ut, men jag tänker heller inte dricka. Iallafall inte idag. Eller i kväll :-) Nu kör vi en nykter dag!

Torn
Hej An1!

Du verkar ha det jobbigt nu och mycket tankar som snurrar. Hela din hjärna har inte bestämt sig riktigt för hur du vill ha det. Så det är väldigt bra att du häller ut alkoholen tycker jag. Jag tror du skulle behöva en längre tids helnykterhet för att kunna känna av hur du vill ha det i framtiden. Minimum 3 månader. Sedan måste du verkligen vilja göra detta för din egen skull, och inte bry dig om vad andra tycker eller säger. Gör ett seriöst försök och lägg allt krut på att inte ta det första glaset. Det är jobbigt, tråkigt och segt som sirap ett tag, men dag för dag så blir det lättare och du kommer uppleva en massa fördelar.

Du kan fixa det, liksom många andra här har gjort. Och du kommer inte ångra dig.

Lycka till! 💪🤗

Jullan65
Hej ani, det verkar jobbigt

Hej ani, det verkar jobbigt för dg nu. Har ju själv varit i din sits många gånger. Det snurrar bara på och det verkar inte finnas nåt stopp.....men kanske du som ovan nämns oxå, behöver lite längre nykterhet för att veta mer vad du vill och inte. Försök att inte ta nykterheten som en kamp, utan mer bara surfa på den 24 timmar i taget. Släpp taget helt enkelt. Om du bara ser en stund i taget blir det lite lättare. En dag klarar man lätt. Nytt löfte blir 2 dgr, sedan blanda upp tankarna med att du får dricka, men inte just idag eller... jag kan dricka sen om en vecka om jag vill.... ju längre du håller på såhär och är nykter, desto mer VILL du vara nykter. Man lurar hjärnan eller adjävulen, som jag säger. Så dagarna går och du känner dig gladare, piggare och märker vinsterna. En dag i taget. Kram

Majblomman
Dag 1

Ensamdrickaren: ja det kändes och känns fortfarande riktigt bra att ha hällt ut alkoholen👊🏻💪🏻En liten seger på vägen. Vi är nyktra idag.

Torn och Jullan65: ja det är rörigt i min hjärna med alla tankar och gårdagens alkoholintag gjorde ju inte saken bättre. Behöver fundera över saker och ting i mitt liv och ändra på vissa saker. För att må bra. Tack snälla för att ni delar med er av kloka tankar och goda råd Ska klara detta, för min egen skull.

Dag 1 har gått utan det minsta alkoholsug. Konstigt vore det annars med tanke på gårdagens alkoholmängd.
Hur mycket klarar en hjärna av egentligen kan man undra. Vet i alla fall att mitt minne inte är vad det borde vara. Sen om det beror på alkoholen eller om det är sviter efter utmattningssyndrom och stress, inte vet jag. Kanske en kombination av båda. Ska bli intressant att se om minnet och tankeförmågan förbättras när jag inte dricker alkohol längre. Koncentrationsförmågan är lika med noll, nästan, svårt att fokusera och läsa ens en dagstidning.
Bara en reflektion, det som dök upp i tanken just nu. Skriver ner det som en påminnelse om hur läget är just nu.

Hoppas huvudet fungerar imorgon när jag ska börja jobba igen. Behöver vara skärpt på jobbet. Har ett stort ansvar för människor i mitt yrke. Men det har fungerat bra hittills så det gör det imorgon med tänker jag.

Ha en fin kväll🤗

Majblomman
Dag 2

Var orolig igår för att inte huvudet skulle vara med mig idag när jobbet började igen efter semestern. Men, surprise, det gick riktigt bra, trots lördagens alkoholintag. Kunde ju lika gärna varit tvärtom så som det kändes igår.

Ingen alkohol idag. Inget sug men det allra konstigaste är att en liten, väldigt liten del av min hjärna säger knappt hörbart: till helgen då kanske du kan ta lite vin. Alkohol👿 som gör sig påmind? Men så snabbt med tanke på hur jag mådde igår. Mycket märkligt. Fast jag sa till mig själv, kvinna du är inte klok, glöm det. Tänker verkligen inte dricka men ville skriva ner hur knäppt min hjärna beter sig. Någon som varit med om något liknande?

Dags att sova snart. Ny dag, nya tag imorgon. Fokusera på det som är viktigt i livet och släpp det andra. Hitta det som ger energi och glädje. Skippa sånt som tar energi. Visst låter det klokt, ska göra mitt bästa mer kan man inte göra.

Godnatt🤗

Jullan65
Ja det är nog ganska många

Ja det är nog ganska många som upplevt detta fenomen, det är så det funkar, adjävulen viskar att man kan dricka, att det är ok, planerar in dagar och verkar leva sitt eget liv därinne i skallen. Att man nog inte har så stora problem egentligen... allt för att vi ska falla dit igen. Låt det viskas bara, du håller dig till en dag i taget, har du tur kommer fredagen med noll sug. Vi vet inte vad som händer på fredag, vi vet bara att vi har en önskan att vara nyktra. Känns det jobbigare fram i veckan.....skriv och läs mer här, hälsa på nyktra personer, träna, unna dig nåt nytt, ät nåt gott. Ta inte det första glaset, håll i och håll ut. Det kommer funka. Kramiz

Majblomman
Precis

Jullan65: Precis så verkar det vara för mig.
Tänker ta en dag i taget, idag blir det en helnykter dag💪🏻. Tack för ditt stöd
Kram🤗

Majblomman
Tredje dagen nykter

Ha, inget sug eller tankar på att dricka vin idag. Inga tankar på att dricka vin i helgen heller, måste vara ett gott tecken eller hur?

Mycket att göra på jobbet, stressigt som bara den. Sprang som en skållad råtta och tänkte att behöver jag hjälpa en enda människa till nu så skriker jag högt eller börjar storgråta. Tack o lov hände det inte😂. Detta är bara andra dagen efter semestern och det kan bero på att vi haft semester och lite neddragen verksamhet och behöver komma ikapp. Samt dålig planering och hantering av vår arbetssituation från våra chefer. De struntar i hur vi har det., vet att vi löser det mesta och slår knut på oss själva för att hjälpa människorna vi ska ta hand om. Jag är full av beundran över de människor jag möter dagligen, verkliga kämpar och vardagshjältar. Det ger så mycket tillbaka att arbeta med det jag gör, dessa människor vi ska hjälpa., Låt mig få hålla på med det som egentligen är mina arbetsuppgifter och slippa göra sånt som någon annan egentligen borde göra.

Hur kom jag in på detta? Och har det egentligen med mina alkoholproblem att göra? Kanske. Blir jag trött och stressad så är det lätt att trilla dit på ett (fem-sex) glas vin. Trött och stressad är jag ofta när veckan är slut. Tål att tänka på.

För övrigt så är det en fin kväll med sol. Kopplar av med min katt och skriver några rader här. Känns bra.

🤗

Andrahalvlek
Visst hänger det ihop

Vi är summan av vårt liv. En viktig del i nykterheten för mig har varit ett större inre lugn. Jag oroar mig inte lika mycket, för någonting egentligen. Jag gör så gott jag kan och det är alltid tillräckligt.

Sitter också i skiten så till vida att jag har en chef som fattar beslut i sista minuten, eller inte alls, eller fattar huvudlösa beslut. Och det påverkar mig massor. Det är min största utmaning, att förhålla mig till det på bästa möjliga sätt.

Bra jobbat med nykterheten!

Kram 🐘

Majblomman
Så sant

Andrahalvlek, jo allt i livet hänger ihop på ett eller annat sätt. Tror det är viktigt att inte bli för trött eller stressad, då är det lätt att man sänker garden och baam så sitter man där med ett glas vin eller två.

Att ta hand om sig själv och unna sig att vila. Kunna njuta av att bara ta det lugnt, får öva mer på det.

Ingen alkohol idag, däremot lite tankar på vin det måste jag erkänna. Proppat i mig massa annat onyttigt istället, glass, choklad och kaka. Får bli väl.

🤗

Majblomman
Femte dagen

Femte nyktra dagen på rad, bra. Har ju jobbat och då brukar jag inte dricka kvällen innan jobb. Det är ju bra.
Utmaningen kommer nu, helg och fint väder. Då kommer suget igen och tankarna, mysigt att gå ut och dricka vin, eller ta lite vin hemma.
Är det så för er med?
Jobbar på att ändra tankarna, verkligen. Gett mig ut till havet nu. Har ingen alkohol hemma.
Det här ska gå bra🙏🏻💪🏻

🤗

Majblomman
Fortfarande dag fem.

Sitter på min balkong och dricker te. Ikväll övervann jag suget och mina tankar på vin.
🤗

Andrahalvlek
Heja dig!

Det handlar väldigt mycket om att bryta vanor. Dricka något annat, göra något annat. Första nyktra helgen är tuff. Helg nummer 25 not so much.

Kram 🐘

Majblomman
Fördel

En stor vinst med att jag inte drack vin igår är morgonens cykeltur och dopp i havet.
🤗

Se klart
Morgnarna

... är den nyktres kvällar.
Jag har bytt mitt kvällsvin mot morgonkaffe- tröttnar aldrig (till skillnad från vinet som jag verkligen tröttnat på) 🤗

Majblomman
Uppdatering

Har inte skrivit på ett tag. Märkte att jag tänkte mer på alkohol när jag skrev och läste varje dag, konstigt kanske men så är det för mig. I allafall just nu.
Jag mår bra. Har druckit alkohol på helgen men det har varit hanterbart.
Ville uppdatera ifall någon undrar hur det går.
Kommer säkert att bli mer aktiv här igen om ett tag.

kram och fortsätt kämpa alla ni. På olika sätt och mot olika mål. En del mot att kunna dricka kontrollerat och en del mot nykterheten. Inget rätt eller fel i det, var och en får göra sitt eget val och kämpa mot det.
🤗

Majblomman
Igen...

Nytt försök att bli nykter och låta bli alkoholen.
Startar idag.
Påminna mig själv att läsa detta när alkoholsuget kommer. Kommer antagligen på fredag om jag känner mig själv rätt.
Idag är jag tung i huvudet av för mycket vin igår kväll, illamående och besviken på mig själv.
Behöver påminnas om dessa känslor när suget sätter in!
Alkohol👿 👊🏻👊🏻

Kennie
Bit för bit..

Bit för bit..
Hittar man sin egen väg.. Ibland behöver man snubbla några gånger för att inse att det här med att dra ned på eller sluta med alkoholen är något man gör av en anledning, att man faktiskt inte mår bra av den..

Majblomman
Att snubbla

Kennie: bra reflektion, tack. Snubblat har jag gjort några gånger nu men hoppas och tänker att jag ska klara det denna gången. Mår helt klart inte bra av alkoholen.

Lyssnat på Skål, ta mej fan! av Torbjörn Åberg. Bra bok. Köpt Tänka klart, av Annie Grace. Ska läsa den med.

Se klart
Läsa och lära sig

Det är bra att bygga lite teoretisk kunskap kring vad som händer i kroppen och framförallt psyket/hjärnan och hur vi luras att tro att det är alkoholen som får oss att må bra. När vi i själva verket medicinerar alkoholens skadeverkningar med mer av samma krut. Tipsar i vilket fall om ett längre uppehåll, för att nyktert kunna ta bra beslut för framtiden.
Bra att du kommer igen!

Majblomman
Godmorgon

Se klart: tror det är viktigt att lära mig mer om alkoholens inverkan på kroppen och hjärnan och hur hjärnan fungerar. Började läsa ”Tänka klart” av Annie Grace igår. Verkar bra.
Får ta en dag i taget, verkar vara klokt.
Idag blir det ingen alkohol!
Försöka att inte tänka för mycket på mitt alkoholproblem, då är det lätt att det slår tillbaka och att jag istället gör tvärtom och dricker mer.
Idag blir det jobb och sedan träning.
🤗

Andrahalvlek
Välkommen tillbaka!

Annie Grace har tre tips för lyckosam nykterhet:

1) Tro på att du klarar av det.

2) Slå inte på dig själv om du snubblar. Upp igen direkt och ta sikte mot målet. Fokusera samtidigt på alla fördelar med nykterheten och lyft dem mot skyarna.

3) Identifiera dig som nykter på samma sätt som du skulle gjort om du utövade en hobby/idrott seriöst.

Annie Grace och Craig Beck är mina husgudar på den här nyktra resan.

Kram 🐘

Sidor