Nytt år, samma problem

367 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Miss Mary Poppins
Bucket list 😍👍

Jag ville utmana mig lite extra för att hålla motivationen uppe, så jag har skrivit en liten Bucket list 2021. Alltså saker jag vill göra nykter. Jag börjar med något enkelt (för mig) och ökar svårighetsgraden. Kan säga ärligt att de tre sista på listan är jobbiga att även skriva ner. Hela mig skriker "ÄR DU FRÅN VETTET????". Galet va?? Att vara rädd för nykterhet under livets finaste stunder. Men, jag bara MÅSTE höja ribban om jag vill komma någonstans med detta. Så ny kör vi 💞💪💞💪💞

1) Gå på restaurang och dricka A-fritt vin. ✅ check!! Fixat idag.
2) Laga fin mat hemma och dricka A-fritt till maten
3) Dricka A-fritt när mannen dricker A.
4) Dricka A-fritt när mannen dricker rödvin 😱
5) Gå på AW med vänner och dricka A-fritt
6) Gå på AW med jobbet och dricka A-fritt
7) Nykter midsommar 🙄
8) Gå på SPA (helg) och dricka A-fritt 😢
9) Åka på semester och stanna nykter hela vägen 😳

Hade varit snyggare om jag hittat på en till, jag vet. Men nu blev det bara 9. 🤣🥳💚

Vi får se hur detta går. Håll tummarna 👍💞❤💚

Vinare
Vilken lista 😊

Inspirerande lista! Punkt 1-6 är enligt mig ”lättast”. Punkt 7-9 kommer jag vänta med så länge jag kan. Låter nästan omöjligt just nu 😅 men det kanske ändras ju längre in i nykterheten man kommer. Härligt att du lyckades checka av ettan! Bra gjort 👏💛

Soffi
Härligt Mary!

Vilken bra lista om du gillar utmaningar, vilket jag utgår ifrån eftersom du skrivit den.

Den tionde punkten klarar du nog av i bara farten sedan. Jag tänker att den kan vara öppen för det tillfälle när du plötsligt stannar upp och tänker "oj hoppsan, hur gick det här till?" Det tillfället kommer att komma, jag lovar om du håller i, när du överraskar dig själv med stordåd.

Kram

Citrus
Vilken bra lista!

Och förstår att sista punkterna är utmanande... bara jag tänker på en utlandsresa utan A....

Men det ska vi ändra på under året! 💪💕

Citrus
Förresten

Skrattade lite åt punkt 4, eftersom jag inte tycker om rött vin 😂

Har t o m köpt hem rött vin för att få mig själv att dricka mindre - helt knäppt, jag vet! Funkade sådär. Drack mindre de dagar jag hade en röd BiB, sen tyckte jag att jag var värd en flaska bubbel. Så dumt det låter nu, men fullt logiskt då 😉😂

Miss Mary Poppins
Tack Citrus 🍋

Ja, de senaste dagarna har det haglat på "dumheter" man gjort för att rättfärdiga och dölja sitt drickande. Här är några av mina:

- Köper aldrig BIB, bara dyra vin (sparar just nu ca 800 kr / vecka 😅)
- Varierade på systembolaget för att minska igenkänning
- frågade personalen om råd för olika recept så de skulle tro jag använde det för maten
- Tar kvittot som det vore det viktigaste och visa "inte min alkohol, jag ska få betalt senare"
- Glögg är ju mysigt. Lite olika sort. Accepterad
- Köpt 12 flaskor åt gången, dyra viner. Ta en låda. Ser ut som middagsbjudning. Glöm ej bubbel till fördrink.
- Köper småflaskor
- tagit tåget på en söndag för att dricka där (och köpt flera flaskor så tog med hem också).

Finns säkert 1000 saker till men blev så hungrig att jag måste lämna sängen nu 🙈

Ha en fin dag alla! Inte minst 2021 gänget! Idag är vi nyktra 🧡🥳💞❤💚💪

Vinare
Godmorgon

Hur mår du idag? 💛

Citrus
Oj

Igenkänning på det mesta där, Miss Mary, fast har aldrig åkt tåg för att dricka 😉

Ja jisses, så mycket knasigt vi gjort! Och så skönt slippa allt detta planerande! Jag bor på liten ort så har kört långa omvägar för att kunna handla på lite olika Systembolag. Tänk vad tid och bensinpengar jag sparar nu 😂😂

Miss Mary Poppins
Vinare 💞

Mår hur bra som helst. Det härliga kom en dag tidigare i år 🥰
Jag har fortfarande snabbt väckta negativa känslor och dumma tankar. Hoppas verkligen att jag stabiliserar mig start så får relationerna att bli bättre.

Tack Vinare att du frågar. Hade annars säkert vara närvarande och tacksam för stunden 😘💞❤💚

Vinis
Känner också igen många av de

Känner också igen många av de punkter du delar med dig av ovan. Be om kvitto, fråga vad de rekommenderar etc. Måste säga att i allt det knasiga så är det skönt att känna att jag är inte själv i detta beteende.
Hoppas du haft en fin dag idag!

Miss Mary Poppins
Mina problem, dag 9

Jag har funderat lite (mycket) och kommit fram till att mina problem försvinner inte för att jag slutar dricka vin. Faktum är, att mina problem kan faktiskt bli "större" eller iaf tydligare när jag inte dricker. Det behöver inte alls vara så att min ångest beror på A. Tänk om det bara är så att vissa delar av mitt livet suger fett?? Att mina känslor faktiskt försöker säga mig något, även om det är idiotiska saker de snackar om.
I början av denna resa skrev jag att jag måste vara nykter en längre period för att få klarhet i mina tankar och känslor. Det är tydligt att så är fallet. Under en och samma minut, har jag förmågan att pendla från kärlek och värme till rädsla och kyla. Beroende helt på vad jag fokuserar på. Men idag har jag haft svårare att styra ångesten. Något gör mig ledsen. Kanske att saker inte blivit som i mina drömmar.

Samtidigt så vet jag att jag lever drömmen. Utåt är mitt liv så fantastiskt. Egentligen vill jag inte ens ändra på något. Men det är något som gör mig ledsen. Och nej, det är inte PAWS, jag är på dag 9. Eventuellt AWS om något. Varför kan jag inte vara lycklig och njuta av mitt perfekta liv???

Jag har ofta funderat på varför så framgångsrika och rika människor väljer att avsluta sina liv. Människor som har ALLT är fortfarande så "miserabel"?? Varför? Och varför vissa andra, som har inget och som sover på parkbänken med öl i handen fortfarande vill leva. Vad gör livet till något som är värt att uppleva?

Jag har aldrig i mitt liv haft en tanke om att jag skulle vilja dö. Inte ens att jag skulle vilja försvinna. Missförstå mig inte. Jag bara undrar vad behövs för lyckan? Så många har skrivit i sina trådar "Jag har allt, fint jobb, underbar fru, barn....". Vi är många här som fortfarande får inte lyckoruset av det! Varför då??

Jag är ofta glad!! Men jag är inte lycklig... det kanske är bara en myt att man ska vara??

Jag hoppas verkligen att dag 10 levererar i år. Jag är redan stolt över mig själv. Långt ifrån färdig, men bra början. Godnatt världen 💚💞💜

Andrahalvlek
Lycka

Definitionen av lycka är att vara nöjd och tillfreds med det man har. Och alkoholen tar ifrån oss möjligheten att känna nöjdhet och glädje i det vardagliga. Det har jag både läst och upplevt själv. Livet blir ingen räkmacka för att man blir nykter, men livet blir mer genuint och ärligt.

När man slutar dricka kommer det ofta andra problem i dagern. Sådant som man inte velat se tidigare, eller sådant som man inte orkat ta itu med. Stort och smått. Det kan ta tid innan man identifierar problemen, och det är bra om det tar tid, man ska inte förhasta sig mitt i värsta abstinensen. Det är lika illa som att säga upp sig i affekt på en personalfest när man är full. Låt det ta tid.

Det som var jobbigast med nykterheten var att fejsa alla starka känslor. Känslor som man tidigare hade druckit vin på, men som nu behövde hanteras på annat sätt. Men det var samtidigt befriande att verkligen känna känslor. Känslor går alltid över. Nu är inte alltid. Och det var inte bara negativa känslor som blev starkare, även glädje och tacksamhet kände jag starkare. Det kom smygande, men de växte sig dubbelt så stora jämfört med tidigare och var mer långvariga. Jag skrattar mycket hjärtligare och kan knappt sluta skratta ibland.

Människor som tar livet av sig gör det nog när de inte ser något slut på lidandet. Men det som är så tragiskt är att alla kan få slut på lidandet. Allt går att fixa till, lära sig förhålla sig till, eller bara acceptera. Allt. Men man behöver prata med någon om lidandet, be om hjälp.

Annie Grace pratar mycket om en metod som heter ACT. Det står för Awareness, Clarity och Turnaround. Hon påstår att det går att applicera och tillämpa på ALLA problem. Kanske kan vara värt att googla på.

Kram 🐘

Miss Mary Poppins
Godmorgon 💜🌸💚

Tack Andrahalvlek! Det lugnar lite, vetskapen om att med tiden blir det bättre. Det är så häftigt att vi är på så olika stadier här på forumet.

Jag har börjat mitt Alcohol experiment (idag dag 3 fast jag är nykter dag 10) så ACT kanske kommer en dag. 😊👍 tack 😘

💜💙💚

Vinare
Godmorgon!

Vilka intressanta funderingar du har. Man får massa tid att tänka när man är nykter. Man ser saker för vad dom är. Jag tror lycka har en stor del med syfte att göra. Jag har känt mig som mest lycklig när jag känner ett klart syfte med mitt liv eller nåt större mål jag jobbar för. Man kan ha allt i livet men saknar man syfte är livet ändå tomt. Sen vet jag inte om man vågar lita på sina känslor just nu. Vad är ”på riktigt” och vad är nedstämdhet pga avsaknad av alkohol 💛

Se klart
Lycka och leverans

Hej,
Vad vi alla här har gemensamt är att vi dricker/druckit för mycket. Det är ett bra svar på din fråga- varför man inte känner lycka trots allt man har.
Alkoholen och hjärnan är kluriga saker och hjärnans förmåga att producera egna lyckohormoer störs kraftigt av långvarigt alkoholbruk.
I all välmening; ge nykterheten iaf tre månader innan du kan alls tänka på nån leverans av lycka,
Sen har ju inte lyckan något avtal med postnord, utan för mig funkar de känslorna mer som en katt, lite skygg och lättskrämd. Och beroende av trygghet.
Kroppen behöver kunna lita på dig.
Nykterhet är inget avtal där vi kan förväntan oss utdelning även om jag inte hört talas om någon som inte blivit rikligt belönad.
Nykterheten är nummer ett- sen får det bli som det blir, så småningom.
Önskar dig en fin dag! 🌸

Miss Mary Poppins
Dag 10

Tack Se Klart och Vinare! Det är ungefär så jag resonerar. Att A har tagit bort förmågan att känna lyckan. Men vad jag kanske främst är rädd för är, att jag inte blir lycklig ändå. Och orsaken vore att jag inte lever det liv som gör en lycklig. Hur det blir får tiden visa. Fördelen är att jag gjort detta förr och minns vagt hur bra jag började må under månad 2. Nackdelen är att jag raderar alla post från den tiden och även förstört mina dagböcker!! 😢🙈😣🙏

Dag 10 började med en överraskning. Jag somnade om och sov en timme till ❤❤❤ Har inte hänt på mycket länge! Jag börjar alltså varva ner!! Underbart! Fick även ett fint SMS från mannen. Han saknar mig 🥰 (så klart).
Den här söndagen blir kravfri. Det enda jag behöver göra är maten. Vill jag, så kan jag ta en promenad i detta snölandskap ❄

Vi får se vilka tankar och funderingar som dyker upp idag 😊👍

💙💜💞💚

Smygdrickarn
Kvittot

Haha! Vadfan, fler som har kört kvittotricket? "Ja, jag behöver kvittot!" (ser ut som att jag handlar en present till jobbet, typ avtackningsgåva). Så sjukt, eller hur?

Soffi
Lycka

Vilken skrämmande tanke! Att du kanske inte lever det liv som gör dig lycklig.

Jag tror att livet kan se ut i princip hur som helst - det är hur jag förhåller mig till det jag har som avgör om jag är lycklig eller inte.
Det vore ju, i min värld, rent fruktansvärt om man måste leva efter någon mall eller vara rik för att kunna vara lycklig.

Så en liten tanke som dök upp när jag läste om dumheter man gör/tänker.
Hur många av dem i kön på systemet tror ni har dessa tankar, att man måste handla så att det ser ut som man ska ha en bjudning, oroas för att kassörskan ska tänka "hon igen.." osv osv.?
Jag har varit en av dem. Jag tror att jag är i gott sällskap av väldigt många. Typ 90% en måndag, tisdag...

Kram

Miss Mary Poppins
😅🙈

Soffi: Ja, eller hur (kön på systemet). Jättesugen på att intervjua någon på systembolaget och fråga hur de tänker. Ifs vet två som jobbat på systembolaget och båda dricker jätte mycket. Kan inte vara lätt miljö om man är sugen. Undrar om de behöver åka långt för att handla själva 🙄 Stackarna ❤

Miss Mary Poppins
Hur var dag 10?

Stabil. Mycket mer stabil än tex dag 1-7. Nu börjar det hända saker. Kan ligga stilla utan att behöva göra något. Trygg och bra känsla. Ser framemot att gå till jobbet imorgon (det har jag inte känt på länge) och har färdiga kläder som väntar. Snart ska jag göra matlådor.

Nöjd. Ja, nöjd är det rätta ordet. Glad är jag så ofta, men nöjd mer sällan. Nästa steget blir väl "tillfreds" skulle jag tro. Kanske även lycklig..?

Jag har tänkt mer på lyckan. Kanske det är mer som en tacksamhet över det man har. Oavsett vad man har. Det vill jag känna snart.

Nöjd 🔜 tillfreds 🔜tacksam
= lycklig

Ja, så måste det vara 😊

Tack alla som orkar läsa och kommentera 💚💙💜

Torn
Frisk fläkt

Grattis till 10 dagar! Du är verkligen en frisk fläkt här på forumet som peppar och skriver mycket, härligt! 🤗 Läste att du har varit med förr, så du vet ju hur det känns, och vad som väntar längre fram. Tänkte på en sak, hur långa helnyktra perioder har du haft, och vad är det som gör att du har fallit tillbaka?

Bra kämpat! Kram

P.s Jag är nyinflyttad i ” det vidare livet” och har varit nykter i 1 år.

Pixie
Skön känsla Mary

Här ligger att du är peppad inför jobbet. Själv har jag lite jobbångest. Har varit en så otroligt tuff höst och ledigheten var så behövlig. Men är jag väl igång blir det bättre.
Ser iallafall fram emot att slippa se mitt trötta och svullna ansikte i alla Skype-möten.
❄❄❄

Miss Mary Poppins
Torn 🙏💞

Tack för dina fina ord 💜💙💚 Jag känner mig lite mer energisk jämfört med många andra. 😅🤣 Tänkt även att jag måste lugna mig lite 🙏💞 Men folk säger väl till om jag blir "too much "

Detta är mitt 3e nyktra januari. Första gången var jag nykter över 100 dagar. Det ändrade mitt sätt att förhålla mig till A och jag drack bara enstaka gånger under första sommaren. Det har inte blivit så illa något mer sedan jag kom hit första gången. Synd bara att jag raderade hela kontot så har inget kvar från första gången.

Jag valde aldrig att sluta helt. Har fortfarande en skeptisk ton i dialogen med andra. Tanken om en längre period har vuxit fram under dessa 10 dagar. Vi får se vad som händer. Men alltså jag har bara valt att börja dricka. Enkelt 🙄🙈

Tack för peppen och att du orkat läsa. Har varit och tryckt på hjärtan på din tråd, men känt att jag inte haft så mycket att säga 😅🙏💞

Miss Mary Poppins
Pixie 💚💙💜

Jag blev lite överraskad själv måste jag erkänna. Jag har velat stanna hemma och jobba och har jag haft bara pappersarbete så har jag druckit glögg så fort jag kunnat. Blev mycken lullande i december.
Men typ förrgår började jag känna en klarhet i skallen och kunde börja fokusera. Och tror det kan bli en produktiv dag imorgon.
Hoppas du också hittar glädjen och slipper jobbångesten snart 💜💙💚

Hitofude
Nöjdhet

Läser att du - som jag - har nöjdhetskänsla ikväll. Grattis till dina dagar och tack för dina fina kommentarer 👍

Andrahalvlek
Håller med Torn!

Älskar din energi och vilja att peppa och stötta andra. Det är en gåva du ska vårda ❤️ Jag tror inte att någon har något emot det, tvärtom!

Stort grattis till tvåsiffrigt! Nu har du det värsta bakom dig.

Kram 🐘

kvinna 38
Jag vill också bara säga att

Jag vill också bara säga att du sprider glädje i forumet och det är härligt! Lycka till! Kram

Miss Mary Poppins
Dag 11

Vaknade 5.30 🙄 Inte i ångest eller oro. Mår bra. Behövde nog bara 7.5 h denna gång. Ganska skönt eftersom mornar brukar vara min svaga punkt. Svårt att komma upp vilket kan leda till att jag blir försenad från jobbet och får ta kortare raster under dagan. Så jag välkomnar detta 😊👍💚💜

Blir så glad av era meddelanden. Har verkligen ingen annan som jag pratar med om mina A-problem. Alla kring mig är vana och imponerade. Det är är "sådant jag gör" och för andra verkar det lätt. Jag har inte berättat dem hur många timmar jag lägger ner här i forumet och med Annie Grace 😅. Så när ni svarar och peppar så får jag boooost! Tusen tack 💚💜💞

Dag 11 och min första arbetsdag i år. Kommer att gå bra. Ska satsa lite extra på sminket eftersom huden blivit bättre och jag känner mig lite snyggare 🤣🥳🥰 Önskar er alla en underbar dag! Kämpa på 2021-gänget 😘💞💜💚

Mary 🌈☂️

Smygdrickarn
Det går bra nu!

Fortsätt så!

Hitofude
Annie Grace?

Ser många som, liksom du, refererar till Anni Grace. Googlade fram hennes hemsida, men den verkar lite väl rörig för min smak. Berätta mer om henne, borde jag ge henne en chans?

Sidor