Suget kommer varje vecka

Profile picture for user Snurre

Varje vecka sköljer suget över mig. Jag kan stå emot om jag hittar motivation. Men väntar jag för länge har det istället blivit ett dygns supande.
Sakta sakta glider jag emot att bli en periodare.
Jag förstår inte vad det är som händer. Är helt säkert att jag inte ska dricka. Men så plötsligt från ena stunden till den andra dricker jag.
Blir låg och deprimerad efteråt. Jag är rädd att jag snart inte litar på mig själv. Än så länge fungerar allt på ytan. Men om inget görs faller fasaden. Är det något här som lyckats ta sig ur helvetet?

Profile picture for user trött_och_less_72

Hej.
Jag känner igen det där. Det är så lätt att falla och alkoholdemonen är en mästare på att bryta sönder det motstånd man byggt upp.

Det finns tyvärr inga lätta genvägar. För oss som hamnat här gäller det att vara stenhård mot sig själv. Mycket handlar om att bryta mönster och slippa hamna i dom lägen där man tar den första ölen eller vinet. Det är tufft som fan i början men det blir enklare eftersom.

Jag läser mycket och får tips härifrån av veteraner och vet att varje dag och vecka så tackar min kropp mig för att slippa giftet

Profile picture for user Snurre

Tack för ditt svar. Det har nu gått över en vecka. Den sista fyllan skrämde mig verkligen. Den skrämde mig till att söka hjälp här, det är jag glad för! Eftersom jag blev så skrämd har inte suget varit något problem. Men nu är det måndag igen. En välfylld vecka med roliga saker har jag framför mig. Det viktiga för mig nu är att inte se möjligheterna att supa. Som en slalomåkare mellan portarna. Trött huvud och ångest på alla måsten. Däremellan drick mig full!
Skönt att få skriva av sig och sätta ord på galenskapen!

Profile picture for user torpet

@Snurre Det där känner jag igen. Att göra det i "mellanrummen".... Jag blev också skrämd efter mitt sista frivarvande.
Därav inget sug. Men mina tankar går till hur min hjärna hanterar när rädslan i nyktert tillstånd sjunkit undan.

Profile picture for user Ase

@Snurre jag mådde så dåligt sist jag drack på en fest så jag är livrädd för att må så igen. Jag har nästan inte haft något sug sedan dess och det är 5 veckor sedan. Under tiden har jag sökt runt efter hjälp och arbetar aktivt med mig själv varje dag.
Tänker att ju mer arbete jag lägger ner nu desto lättare blir det att stå emot om/när suget kommer.
Helt klart har rädsla hjälpt mig. Jag hoppas att rädslan för alkohol ska sitta i länge så jag matar den rädslan.
Vet inte om det är en bra strategi men det funkar än så länge.
Heja dig!!
Kram 💖

Profile picture for user Snurre

Jag är så glad, en månad nykter!
Det är den längsta tiden utan alkohol på 3 år!
Jag började sommaren med 3 veckor utan alkohol, vilket var rekord då. Men det var mycket svårare, hade större sug än nu. Men efter den nyktra tiden drack jag några veckor till dygnsfyllan som skrämde mig. Det var för en månad sedan.
Jag har sista veckan upplevt mig lite tom, nästan deprimerad. Har läst att många blir lite deppiga då kroppen inte får alkohol. Har också sovit dåligt. Vaknar tidigt och kan inte somna om.
Men mår på det stora hela bra. Har tankar att jag snart vill dricka mig full.
Men det är inget sug. Utan bara tankar. Första veckan och förut när jag inte ville dricka kunde suget bli så stort att jag inte kunde stoppa mig själv. Nu är det bara tankar och planer att dricka som jag lätt kan vifta bort. Men jag vill fortsätta att vara nykter. Vill klara mig ännu en månad. Men tar en dag i taget. Huvudsaken jag inte dricker just nu brukar jag tänka. Det är bara just nu jag kan kontrollera!

Profile picture for user Andrahalvlek

@Snurre Grattis till 1 månad som nykter! 🥳🥳🥳

Det tar ett tag för må-bra-hormonerna att stabilisera sig. De påverkas positivt av alkoholen - och utan alkohol störtdyker de. Men de piggar på sig efter några veckor - så håll ut!

Kram 🐘

Profile picture for user Snurre

6 veckor nykter. Är mycket glad.
Det har gått bättre än jag trott. Det släppte verkligen efter en månad ungefär.
Men har haft några tunga stunder. Senast för en vecka sedan. Då tog det två timmar innan jag fick ner tankarna på att dricka och kunde avstå. Var så nära att köpa alkohol.

Men nu till problemet. I morgon är jag bjuden på fest. Ska jag dricka eller inte?
Hjälp mig att bestämma mig.
Vet att om jag dricker kommer jag dricka flera gånger. Kanske blir både fredag och lördag - kanske utan paus.
Men, min dumma hjärna vill också dricka och vara normal på festen.

Hur hade ni gjort?

Profile picture for user Sländan

Hej @Snurre! Jag tycker att du ska ge dig en chans att vara nykter på festen. Ställ in hjärnan på att du kommer ha minst lika roligt utan alkohol, tänk positiva saker om dig själv, att du inte behöver alkohol.
Om du tycker om öl, ta med dig några alkoholfria fina flaskor och känn dig stolt över dom. Tänk så bra du kommer känna dig på lördag om du fixar detta. Det är den styrkan man växer av.
Om du inte orkar gå på festen nykter, tycker jag att du ska avvakta med fester tills du känner dig mera redo.
Det viktigaste för dig nu är nykterheten, se det som nr 1 i livet.
Det kan vara tufft men du fixar det 👍🏻💕
Kram 💕 sländan

Profile picture for user Snurre

Tack! Det var den kommentaren jag behövde!
Jag vill innerst inne vara nykter.
Jag ska läsa din kommentar i morgon också för att stärka mig!

Profile picture for user Andrahalvlek

@Snurre Grattis till 6 nyktra veckor! 🥳🥳🥳 Tänk på festen som ett test. ”Nu ska vi se hur det är att gå på fest nykter”. Se det som en roligt grej. Fokusera på samtalen och du kommer märka att du har lika roligt. Till och med roligare. Som nykter är man mer lyhörd, tajmingen blir bättre - och jag skrattar till och med hjärtligare. Men man kan inte tro det förrän man upplever det själv.

Ett annat tips är att planera en reträttväg, för du kommer att tröttna när dina vänner börjar fyllegagga. Då är det skönt att kunna köra hem och lägga sig 😍

Alkoholfri öl är gott och det är smart att köpa med sig så man slipper dricka vatten eller läsk hela kvällen.

Kram 🐘

Profile picture for user Sisyfos

Håller med AH, drick inte. Den där känslan av att ha blivit periodare har jag också upplevt. Oerhört obehaglig kontrollförlust som jag inte riktigt känner igen. Tycker absolut att du ska ge ditt nyktra liv en större chans och tror för övrigt att när man har de där tendenserna att perioddricka så ska man vara väldigt uppmärksam.Garden sänks om du är trött. Det är jag rätt säker på. Du beskriver dessutom en enorm psykisk påverkan av alkohol - låg och deprimerad. Jag tror att i de lägena så funkar alkoholen som medicin men orsakar väldiga svängningar. Så avstå! Det är inte värt risken.
Så du behöver en glasklar plan. Vet inte vilken typ av fest du ska på, men du kan ta med eget alkoholfritt alternativ och hålla dig till det. Jag tycker afritt bubbel känns festligt och gott. Gillar inte söta drycker.
Behöver du förklara kan du skylla på medicin eller diet så att det inte blir nåt tjat. Och i övrigt är jag enig med AH. Mötena med människor blir väldigt fina utan alkohol.

Profile picture for user Snurre

Tack! Jag klarade kvällen och är glad att jag valde det nyktra alternativet. Känslan när jag kom hem till lägenheten var underbar.
Nykter och fri från ångest! Druckit en kopp te och fikat. Inte ätit fyllemat och tagit en sängfösare.
Trevlig helg!

Profile picture for user Sländan

@Snurre Toppen 👍🏻🤗 så glad jag blir för din skull. Det är en härlig känsla när man ser att det går lika bra utan, eller till och med mycket bättre. Idag är du pigg och stark i kropp och själ. Njut av de och tänk många gånger på de under dagen.
Kram 💕 sländan

Profile picture for user Ase

@Snurre Åh vad glad jag blir för din skull 😊. Bra gjort av dig! Hur tycker du det var att vara på fest utan att dricka? Jag tycker faktiskt att det blir roligare men jag orkar inte vara med lika länge. Jag har också fått vara med om att folk trugar att jag ska dricka. Jätte konstigt beteende som att jag förstör deras fylla genom att vara nykter.
Grattis igen 💖

Profile picture for user majsan_nu

@Snurre Hej! Så bra gjort, ger hopp till oss andra som inte testat ännu... Har ett liknande läge nästa helg, har i o för sig redan lovat att köra. Så det ska väl gå bra!
Grattis till dig att det gick bra! 🤗