Beroende 2.0

Hejsan alla sköna beroendepersonligheter!
Sigge69 är tillbaka, ngt tilltufsad, men jag står upp i stormen. Jag skrev ”gamla & nya testamentet” på AF & jag skrev varje dag i 100 nyktra dagar.
En tillbakablick: Jag var nere på 9 & tog beslutet om nykterhet. Det höll i 5 månader, sedan kom ”offerkoftan” ånyo på... ska bara dricka öl, bara på helgen, lite lagom sådär. Har nu druckit ca 6 ggr efter mina nyktra 5 månader. Det är rysk roulette, med mitt liv som insats. 1 gång höll det på att sluta illa, full och dum på krogen. Lyckligtvis hände inget och jag åkte hem, men jövlar vad nära det var. Vaknade med ångest, skam, ville bara dra täcket över mig. Gick upp och åkte och hälsade på mina barn, men jag var inte närvarande, jag ville bara hem till sängen igen. Detta hände förra helgen. Fredag & lördag har jag druckit 6 öl sammanlagt. Igår söndag kom mina 3 barn på besök, ett planerat besök, som jag inte visste om. De satte sig ner och började berätta om sin oro, sin oro över att jag börjat dricka igen. De sade att det river upp gamla sår, de sa att de behövde mig. De behöver och vill ha sin starka & handlingskraftiga pappa. Han som gör skillnad och alltid ställer upp.
Orden, deras mimik, varje ord de sa tog starkt i mitt hjärta. Vi grät, vi kramades, vi skrattade, vi var allvarliga. Jag berättade om varför jag dricker, jag är min egna husdoktor (som dom flesta här på AF) jag dricker för att fly, för att orka, för att stänga av min hjärna, slippa fundera iaf för stunden. Jag är ju en jävel på att göra skillnad för andra människor, få dem att öppna upp, känna tillit, få en förbättrad självkänsla och ta kloka beslut. Men jag är urbota kass på att vara snäll mot mig själv. Hursomhelst jag avslutade dagen igår med att skriva följande SMS till mina barn:
Tack för eran kärlek
❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Sorry, vart lite ”paff” bara. Ni är underbara ”barn” som har hela livet framför er. Sikta mot stjärnorna alla 3, jag lovar att ni har kapaciteten att bli precis vad ni vill!
Kärlek & respekt
Pappa.
Så vi har ja alltid val att göra, hela livet har vi ett val. Jag tänker inte låta mina barn känna oro över mig och mitt mående. Jag tänker vara nykter precis såinihelvete. Jag började igår, idag är det dag 2. Liksom Alkohol vs mina barn. Jo tjena fucking alkohol, du har inte en jävla suck!!
Vet inte hur mkt och hur ofta jag kommer skriva, men ni ska alla veta att Sigge is back på AF. Jag mår bra av det, detta forum är förbannat bra!. Ensam är INTE stark.
Kram & kärlek till er alla.
Fridens liljor

Profile picture for user Sigge69

Hej @Torn
Wow RESPEKT till dig 2 år imorgon som vit som snö! Stort grattis till dig och dina nära och kära 🥳.
Ha ha ha detta förbenade klimakteriet!!
Finns det ingen klubb/ forum för oss män som lider pga detta ? Där vi kan få stöd och råd. AMTKT … Anonyma Män Till Klimakterie Tanter. Det vore något 🤣🤣.
Sitta i en ring och gå igenom veckan som varit. Tack budorden är grymt bra!
Fiske är balsam för själen.
Tack jag ska hänga i, vad som än händer.
Tack för input & respekt till dig.
En fråga bara: Vad var ditt vinnande koncept/ plan för att lyckas med det du uppnått? Inga återfall ? Sug ?
Kram

Profile picture for user Sigge69

Dag 25: ”ADHD Britt-Marie”
Gäsp godkväll AF. Frångår mina invanda rutiner och skriver nu istället för arla morgonstånd … ups morgonstund skulle det ju stå 🤣. Trots att jag ”Britt -Marie” förstörde min morgon, skall jag vara nykter såinihelvete precis hela dagen idag.
Britt -Marie är grannen ovanpå. Hon är 65 bast och har mega ADHD!!! Vad hände ? Jo såklart att hon drar igång sin dammsugare (låter som ett jetplan) kl 08.25! Jag och Jr bara garvade åt tanten. Skickade ett SMS till henne ”Förhelvete du kan väl inte dra igång dammsugaren kl 08.25!!! Vi behöver vår skönhetssömn jag och Jr!! Ge dig iväg till gymmet istället!”
Hon svarade pronto ”Jag har redan varit på gymmet!” Pensionärer med överskottsenergi 🤣🤣.
Skjutsat Jr till tåget. Han hade inte träffat kärleken på 32 timmar så kärlekskrank han är. Frugans klimakteriebesvär som får till följd att vi har ca + 4 grader i sovrummet nattetid. Har nu gjort så jag blivit förkyld.
Jag bad henne ta med en madrass och lägga sig ute på altanen istället men icke!
Tålamod Sigge! Det har ju bara hållt på de sista 2 åren Hujedamig…. Stackars alla män! Som lider i tysthet. Jag tänker på er! Känns bra att veta att jag inte är ensam 🤣
Ska be frugan att göra 8 snöänglar naken i snön innan läggdags. 🤣. Ulla har satt sig på planet hem från Hawaii idag. Var länge sedan jag såg henne. Vi saknar henne också på gymmet. Hon stönar så inihelvete när hon lyfter vikter. Låter som en dålig tysk dubbad porrfilm fr 1982 🤣🤣.
Helt slut i kroppen efter gårdagens träning körde 10* 10 bänkpress med 75 % av maxbelastning. Gött! Känner att jag lever!
6 gympass i veckan är mumma för själen.
Men idag tar jag veckans vilodag.
Vad är det fina Nalle Phu brukar säga ”Människor säger att ingenting är omöjligt, jag gör ingenting varje dag”
Fridens liljor
Kram
Ps: Märker ni att jag inte skrev något endaste ting om någon trolldryck ds.

Profile picture for user cthd

Hej!
Nu har jag läst ikapp i din tråd, och jag är glad att du har valt att komma tillbaka. Alltså, du är ju för härlig! Kommer att fortsätta läsa för dina citat är ju guld värda. Hakar även på dina 12 budord. Ta hand om dig - fast det verkar du ju göra riktigt bra numera. Och du, 'Fridens liljor' - hur vackert är inte det - love it <3

Profile picture for user Sigge69

🤗@cthd
Tack! Vad glad jag blir!!
Jag är också glad över att jag kommit tillbaka hit till forumet. Jag hade inget val.
Kände mig som han som lirade schack i sjunde inseglet. Vem är du ? ”Jag är döden”
Liv vs Död. Såklart är jag SUPerglad att jag valde livet. Vad kul att du gillar mina budord. Skönt att leva så. Citat älskar jag.
Tack & var rädd om dig med.
Hur ser det ut för dig, har du en tråd ?
Fridens liljor är skönt vackert. Må väl likaså.
Kram 🤗

Profile picture for user Torn

@Sigge69 Tackar! Åh nej, håller du på att bli förkyld! Vi män blir ju riktigt dåliga av förkylningar.😂 Mitt koncept var att bestämma mig så in i bänken för att lägga av med drickandet. Jag mådde så jäkla kasst på slutet och jag insåg att om jag inte slutade så skulle allt gå åt helvete inom en snar framtid. Så från dag 1 så var mitt mål att aldrig börja dricka igen. Jag ville inte dricka mer. Jag såg tidigt inget positivt med alkohol överhuvudtaget. 🤮 Det första halvåret var jag rastlös som bara den, men löste det genom att fiska som en galning, och renovera i mitt hus. Jag lyfte varenda liten positiv förändring till skyarna. Detta gjorde att jag kände hur jag mådde bättre hela tiden och en stolthet växte sig starkare och starkare. Forumet betydde mycket, var inne och läste väldigt mycket och tog rygg på personer som klarat sig utan återfall. Något direkt sug hade jag inte, inget återfall ännu så länge heller. Ett positivt tänkande, humor och en jäkla beslutsamhet till att inte ta det första glaset var det som gällde för min del. Något jag haft stor nytta av i början ( även nu) är att inte lägga kraft på saker som jag inte kan göra något åt. Och att se till att undvika saker som jag inte mår bra av. Att bli kvitt skammen och i stället känna en stolthet för att jag lyckats sluta har varit avgörande. Vad andra tror eller tänker om att jag inte dricker är totalt oväsentligt för mig.

Fram till ca 6 månaders nykterhet hade jag ett skav, det var inget sug utan mer en ovan känsla av att det var något som saknades. Jag var också irriterad på att jag tänkte så mycket ” kring” alkohol. Men en vacker dag trillade poletten ner.😂 Om jag nu har längtat efter nästa tillfälle att dricka i hela mitt tidigare liv så gör det fan ingenting om jag tänker på att jag inte vill dricka. Det mådde jag snarare bra av!
Efter det första halvåret har det bara rullat på med innötning av att göra allt i nyktert tillstånd. Det har varit spännande och riktigt kul. 😀 Nya positiva saker ramlar in efterhand.

Att ha blivit fri från alkoholen är det bästa som har hänt mig! Så jäkla tacksam för det livet jag har nu.😍

Profile picture for user Sigge69

Hej @Torn
Tack för din visdom. Dig tar jag rygg på!
Respekt till dig fiskargubben!
Jag har läst din text flera flera gånger. Så snyggt jobbat Torn! Enkelt och bestämt pang på! Fastnade särskilt för några rader. Så klockrent tänk! ”Att bli kvitt skammen och istället känna en stolthet av att jag lyckats sluta har varit avgörande” Alltså där sätter du huvudet på spiken. Gud den meningen har jag läst om och om igen. Tack! Den ska jag fokusera på!
Så rätt. Jag tänker som dig fiskargubben vad andra tycker och tänker om mig och mitt beslut om alkohol det struntar jag högaktningsfullt i. Gillar ditt sätt att tänka & din envishet. Känner din positivitet kryddat med humor Älskart! Du är härmed dubbad till min mentor på AF ❤️. Jag vill bli som du! Tungt ansvar på dina axlar 🤣.
Sedan håller jag med dig till FULLo gällande förkylningar kopplade till klimakteriet! Kvinnor klagar ofta oj oj oj föda barn, mensvärk, klimakteriebesvär osv…. Men vi män då. När vi blir förkylda och har en febertopp om 37.4 grader får vi ingen sympati fastän vi är sängliggande och svävar mellan liv och död. Otack är världens lön.
Kram & respekt till dig Torn.

Profile picture for user cthd

@Sigge69 Halloj! Min tråd 'Crouching Tiger, Hidden Dragon' finns i 'Förändra sitt drickande', det är där jag befinner mig nu med 5 dagar i bagaget.
'Förändring är inte en process för otåliga'. Jag kör en dag i taget. Det vi gör tar tid och energi, men det finns hopp om livet - solen skiner idag!

Profile picture for user Sigge69

💃@cthd
Hejsan!
Grattis till dina 5 dagar 💃💪!
Har läst din blogg. Utomlands, lättillgängligt med trolldryck överallt. Hujedamig 😅. Dina sömnproblem tänker jag direkt på din vinkonsumtion. Jäklar vad trolldrycken ställer till det för ens sömn. Sedan är det svinjobbigt i början när man ska tända av och bli vit.
Men håll ut en jävla dag i taget! Imorgon är det 6 dagar vackert så!
Fridens liljor
Kram

Profile picture for user Sigge69

Dag 26: ”Ingenting främjar kreativiteten såsom brist på pengar”
Tjo AF ❤️
Nykter såinihelvete även idag! Vackert så.
Citatet ovan är från vår gamle finansminister Kjell - Olof Feldt. Även har medicinerat sig med trolldryck. Gillar det citatet skarpt, man kan byta ut ordet pengar mot vad fan som helst egentligen.
Förändringar, skarpa lägen. Det är då vi växlar upp och agerar! Finns ett annat citat som jag diggar skarpt. ”Du vet aldrig hur STARK du är förrens vara STARK är det enda valet du har! Jag vet i fan vart jag befinner mig i nuläget ? Känner mig ff som en kastrerad Golden Retriver 🤣.
Äter gott, mycket godis 🍫. Försvarar det med att det varit mycket röda dagar 🤣…
Ska skärpa mig. Jag bara är. Uppskattar lugnet och har vant mig med ledigheten och att jag inte är värdelös, jag är bara arbetslös! Sökt ett jobb. Så jag är nog inte särskilt kreativ fastän jag har brist på jobb.
Jag vill leva ett litet tag till som tjuren Ferdinand. Fast jag får sitta inomhus (avskyr kyla, mörker & snö) och lukta på frugans orkidéer.
Snart väntar gymmet på mig. Det är verkligen balsam för min själ. Älskart.
Igår hade jag min vilodag och det kändes inte bra… blir rastlös och känner mig slapp.
Mina budord lever och jag följer dom benhårt. Jag säger nej & därmed ja till mig själv. Underbart!
Spretigt inlägg utan ngn röd tråd, precis som den människa jag är 🤣.
Tänker inte ett dyft på alkohol och har inte ens ett uns av sug. Skilsmässan är ett faktum! Jag som trodde det var mitt livs kärlek. Ack så jag bedrog mig. Eller vad alkoholen bedrog mig!
Tacka vet jag cola Zero. Det är mumma för min självkänsla & värdighet!
Fridens liljor alla kämpar både nyktra som de som är på pickalurven.
Kram

Profile picture for user Soffi

Hej @Sigge69 !

Först: Så bra att du hittat @Torn!
Helt rätt att ta rygg på honom! Utan Torn tror jag inte att jag kommit så långt i nykterheten som jag ändå har.
Även om ... hans metod höll inte hela vägen för mig ... eller om det var jag som inte höll för hans metod 🤔. Nåja, skit samma vilket. Jag har valt en annan väg nu, en väg som jag egentligen tror är mycket svårare för de flesta.

Det leder in till svar på dina frågor:
@Sigge69 skrev:"Vad menar du med att du måste hitta ett sätt att hantera dig själv ? Hur länge har du varit vit ?"

Jag är inte 100% vit längre, jag får dricka sparsamt och sporadiskt - om jag vill. Det funkar. Just nu. Jag är mycket ödmjuk inför att det är en knepigare väg och att jag kan få ångra den. Förutsättningen för att det funkar just nu är att jag har långa helvita perioder bakom mig, har vi två tillfällen kommit till nästan ett halvår helvit (har fattats 10 dagar till 6 månader). Första gången jag föll efter den vita perioden gick det åt h**vete. Andra gången la jag om strategin, la fokus på att må bra istället för att "inte dricka". Jag triggas av förbud. Därför har det varit lättare för mig att inte ge upp utan bara resa mig och vandra vidare nykter även om det går snett ibland. Jag har fattat att jag dricker när jag kör slut på mig själv. Därför måste jag förstå mig själv och bromsa i tid.
Det leder till Britt-Marie:

@Sigge69 skrev:"Hon är 65 bast och har mega ADHD!!! Vad hände ? Jo såklart att hon drar igång sin dammsugare (låter som ett jetplan) kl 08.25! Jag och Jr bara garvade åt tanten. Skickade ett SMS till henne ”Förhelvete du kan väl inte dra igång dammsugaren kl 08.25!!! Vi behöver vår skönhetssömn jag och Jr!! Ge dig iväg till gymmet istället!”
Hon svarade pronto ”Jag har redan varit på gymmet!”"
Britt-Marie ja ...
Men vad säger du om en tant som vaknar vid två, ger upp försöken att somna om vid typ tre, drar igång dammsugaren vid fyra för det är lika bra att starta dagen och få något gjort. Vid sju är hon i stallet (hästarna ska sova till sju) för att rida, mocka fixa och dona. Det tar ju ändå ca fyra timmar där, så det är bra att vara där tidigt. För det vore ju skönt att hinna med en skogspromenad på ett par timmar också! ... och kanske vila en liten stund innan det är dags att sätta igång med middagen? Det är ju ändå en ledig lördag 😏😁.
Den här tanten har i hela sitt liv sett sig själv som "lugn som en filbunke"...
Använt alkohol som startgas, bränsle och bromsvätska.

Tja, var det svar nog?😂🤣

Kram!

Profile picture for user cthd

@Sigge69 Tackar!
Mina sömnproblem började faktiskt lång innan mina alkohol problem, vi bodde på en gata full mer barer och restauranger, vid stängning kl 2 blir det alltid mycket buller. Sen föddes min dotter och hon valde att inte sova hela nätter fram tills det att hon var tre. Så kroppen har liksom vant sig vid att vakna mitt i natten. Och min sambo snarkar så det dånar, fönstren skallrar, värsta motorsågen... Jag hör honom även om jag har öronproppar!
Självklart har ju drickande bara gjort det värre. Istället för att bara somna om, så har ju ångesten kommit och tankarna gått runt runt.

Det har veckan har jag vaknat som vanligt, runt 2-tiden, men jag somnar om mycket fortare och det är så skönt. För som jag sa till @sorken, det är ju inte så att man ligger och har ångest för att man INTE har druckit.

Ta hand om dig!

Profile picture for user Sländan

@Sigge69 Härligt jobbat, snart en månad 👍🏻🤗 Dina inlägg är verkligen befriande, du skriver bara rakt av vad du tänker och tycker.
Helt rätt med en skilsmässa från de som håller på ta död på en, inget velande att det kan gå om … så befriande när man inte behöver fundera eller förhandla längre.
De är en enorm frihet och styrka som ingen kan ta ifrån en 💪🏼💕 jag är en liten skit på 158,5 cm 😅 men jag tror att jag vuxit med min stolthet till minst 160 sedan jag blev nykter 🤔🤗
Kram 💕sländan

Profile picture for user Sigge69

Godmorgon AF
Alltså ni är ju bara för gulliga ❤️ så kul att få input och höra era tankar. Dagboken fylls med LIV tack vare er! TACK!

@soffi: Torn är ju verkligen en klippa! Vilken kille! Värsta bästa nykteristen ju.
Han får bli min mentor. Ska kolla med beroendemottagningen om han kan få lite pröjs för sitt mentorskap. Men det kan bli svårt… tror dom behöver mer än ett Torn 🤣. Typ namn & kontonummer där de ska sätta in degen till. Stackars Torn 🤣. Kan inte vara lätt för honom…. Typ Sigge har bestämt att han ska bli min mentor. Men så är det, han är dubbad till det.
Härlig inställning du har soffi. Du satsar på att må bra. Jag med avskyr förbud som du. Jag kickar igång på förbud. 🤣. Vad skönt att du hittat en väg framåt som passar just dig. Vi är alla olika & unika. Jag håller på dig ❤️. Alltså du är ju bara för härlig!! Jag har också haft de SUPerkrafterna som du besitter tidigare i mitt liv. Alltså innan jag blev kastrerad. Du är verkligen lugn som en filbunke …. NOT 🤣. Din man & min fru borde ju få en medalj av ”Tjabo” för att de stått ut 🤣. Fortsätt med att vara DU. Du är ju helt jävla underbar.
Fridens liljor Kram

@cthd: Nu har jag läst din blogg, kommer följa dina eskapader. Hålla koll på dig ❤️.
Sömnproblem är ett jävla skit. Förstår att du haft det länge i ditt liv. Det är stressande såinihelvete, att alltid vara trött. Vara - på sömnkontot. Jag har jobbat på lustiga obekväma tider i stort sett hela mitt liv. Sömnen blev kass. Bytte jobb pga det. Till ekonomitid 08-17 istället. Jag fick t o m ångest när jag gick och lade mig i sängen för jag var stressad över att jag inte skulle kunna sova. Blä tvi valet & usch ! Drack alkohol och lurade mig till vilket jag trodde var en ”bra” sömn 😴. Men det känns som du är på G och att sömnen blivit lite bättre iaf.vackert så.
Själv sover jag såå gott, typ som han som ligger och sussar så rofyllt innan Robin Hood kommer och snor pengar. Jag sover minst 8 timmar per natt numera. Grunden till bra självkänsla & min fortsatta nykterhet är BALANS dvs kost, motion & sömn.
Jag tror på dig ❤️
Fridens liljor
Kram

@sländan: TACK ❤️! Jag kan inget annat än att vara mig själv. Jag vet verkligen inte vad jag ska skriva när jag fattar ”pennan” eller min alldeles för stora tumme och börjar knappra på min ”byfåne 6”. Det bara blir vad det blir. Kul att du diggar det. Ja Fyfan vilken falsk kärlek trolldrycken gett mig. Jag som trodde det var mitt livs kärlek BAH! Alltså Fyfan vad mycket skit den givit mig i mitt liv. Jag har ändå haft en jävla tur !! Mina skyddsänglar har verkligen fått jobba, kan jag lova. Nu har de åkt på ett konvent på playa de Ingles typ på semester alltså. De är så solbrända och vackra. De har njutit av sol och värme i 27 dagar nu 🤣
Fridens liljor
Kram

Profile picture for user Sigge69

Dag 27: ”Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka”
Tjo AF ❤️
Dag 27 (snart en månad) vit som snö. Självklart ska jag vara fri, klar & obegränsad även idag. Alltså nykter såinihelvete precis hela dagen. Vackert så.
Citatet ovan är från geniet och den store tänkaren Einstein. Jag är en tänkare på gott & ont. Men vafan är alternativet ? Jo kanske som detta arabiska ordspråk ”Lyckligast är de som badar i sin egen okunskap”. Men tänker på ovan E citat.
Fan vad korkad jag varit. Jag som eeu anser mig vara intellektuell 🤣. Jag har en fylld bok om alkoholens negativa konsekvenser för mig och mina nära och kära. Ändå har jag fortsatt med mitt gamla tänk kryddat det med offerkoftor. Alla dricker, vad ska jag göra ex vid fester & högtider. Ska bara dricka vin.. bara dricka öl.. bara dricka lite på helgerna… livet blir inte lattjo utan alkohol.. bla bla bla. Sigge din jävla korkskalle!! Jag är fan inte född med alkohol (kanske genetiskt efter farsgubben) men ändå. Inte fan är jag född med socker heller. Jag har ljugit, bedragit, lurat, haft en neandertalares visdom, tagit korkade beslut & utsatt mig och mina skyddsänglar för prövningar modell duga! Tänker såinihelvete mycket som nykter & klar.
Utvärderar allt. Livet. Kompisar. Jobb. Livets mål syfte & mening.
Kompisar herregud vad många som jag har alkohol gemensamt med! De gör fetbort i mitt nya sätt att tänka. Jag har sållat må ni tro. Kvar är mina gamla vänner som jag har en historia med utan alkohol som främsta samhörighet. Bort bort bort med de andra.
Jag håller på att bli en riktigt bra polare med mig själv i mitt nya sätt att tänka.
Fan jag gillar att hänga med mig själv ❤️.
Mitt gamla sätt att tänka innebar sprit på istort sett all ledig tid. Semestrar var en pina för min kropp & själ. Helger & högtider likaså. De sista 5 åren iaf. Tänk er att Sigge inte tog en folköl ens på vardagar innan 2012… så se upp alla krigare. Det går fort från risk till missbruk.
Tagit massa foton på mig själv när jag simmat bröstsim i bottenträsket. Även tagit bilder på alla tomma spritflaskor. Samlat ihop hop all flaskor och radat upp dom på bordet och tagit bilder. Typ veckans konsumtion för att påminna mig & aldrig glömma mitt gamla sätt att tänka!
Har en bild från i Juli… 8 70cl vodka, 1 BIB, 2 flaskor rödtjut & 20 öl & cider. Hujedamig. Veckan innan hade jag varit på Kreta och då söp jag ännu mer. Var t o m tvungen att smyga ut i natten och slänga flaskorna i smyg så att inte städerskan skulle se fördärvet. Hujedamig nog om detta nu. Så skönt att slippa skiten.
Idag hämtade jag sonen på stationen. Nu var han lite mättad i sin kärlekskrankhet.
Vi tog en runda på byn. Gick till ett nyöppnat ställe och fann en boxbollsmaskin YES! Boxning har alltid funnits i våra liv. Jr tog hem segern med minsta möjliga marginal. Sedan körde vi basket och avslutade med en härlig buffé.
Sedan tog vi en fika med vänner.
Nu laddar jag för kvällens gympass.
Går så bra. Kroppen svarar verkligen så inihelvete! Igår körde jag bänkpress räknade ihop totalvikten till 7 ton.
Thats the way aha aha i like it aha aha.
Fredag idag och min sista dag som anställd på spektaklet. Så på Måndag är jag värdelös 🤣🤣.
Önskar er alla en fridens liljor kväll.
Kram

Profile picture for user Soffi

@Sigge69 skrev:" på Måndag är jag värdelös"
😱 Hörru se upp!!! Lögner tillhör det förflutna, livet med alkohol.
För du blir ju bara arbetslös ... eller inte ens det tror jag 🤔 ... bara anställninslös kanske 😅. Eller hur? Du är grym 💪.
Fast det säger jag såklart bara för att du ger mig så vackra ord 😉.

Våra respektive borde absolut få medaljer! Räddningen för mitt förhållande (läs min gubbe) har nog varit att vi inte bor tillsammans. För herregud, förut drack jag ju typ som en alkis och nu röjer jag runt som en galning på morgnarna (läs nätterna) 😂🤣🤣.

Som vanligt ett bra och tänkvärt citat. Tack för det!

Kram

Profile picture for user Sigge69

Dag 28: ”jag kan, jag vill, jag ska”
Godmorgon alla krigare ❤️
Ämnesrubriken skrev min far till mig för någon dag sedan. Fast med ett VI istället för JAG.
Jag ska vara lite extra nykter såinihelvete i o m att det är lördag. Jag är ff bergfast i min nykterhet. Jag håller på och skapar min identitet som nykter och klar. Liksom jag tar tillbaka mig själv. Mitt jag. Mitt jag är defenetivt INTE att ha druckit typ 2-3 whiskey som återställare som jag gjort så många lördagar i mitt fd liv. Jag regisserar, jag har kontroll. Fokuserar på en handfull saker i taget. Självkänsla - balans - nykterhet - motion - utredning.
Älskar tjabo, han som vänder blad 🕺. Han sa i ett tal en gång ”Folk kan inte förvänta sig att stekta sparvar ska komma flygande i deras munnar. Förlåt Tjabo jag har nog varit lite så from den 28/12 tills nu.
Men imorgon ska jag lämna in den kastrerade golden retrivern till pensionat solgläntan. Nu är det dags att steppa upp och använda mina superkrafter. Här ska dammsugas jobb och jävlar vad jag ska söka jobb. Ska bli skitkul! Jag har sammanlagt jobbat i 35 år (sökt typ 3-4 jobb) i mitt liv. Så ni förstår att jag tycker det ska bli lattjo. Känner mig fri som en fågel. Alltså fan vad gött det är att slippa trolldrycken och det är gudagott att alla som är värda att veta vet. Alla runtomkring mig vet. Ni vet jag får så mycket positiv feedback ”Bra Sigge” ”Starkt” osv. Alltså t o m JAG är stolt som en tupp! Känner mig som jag är renad. Typ som jag hyrt en kyrka & en präst och biktat mig i 14 dagar 🤣🤣.
Det är så skönt att slippa ”dribbla” ljuga och smyga. Jag har en jävla envishet i mitt DNA. Liksom inget är fan omöjligt i mina ögon. Tyvärr har denna superkraft inte varit bra när det gäller mitt missbruk. Så mycket sprit jag druckit. Till slut började t o m min kropp att säga ifrån.
Men jag är förundrad och jag beundrar min kropp. Vilken mackapär!!! Jag lovar att jag har tiptop värden på allt igen!
Men jag vet att även den har som gräns.
Jag brukar kolla in dokumentärer om missbrukare. Särskilt A laget i Kortedala med Janne Josefsson. Kollar på dom när jag behöver styrning. Sedan har jag drösvis med foton på mig själv när jag simmat bröstsim i bottenträsket. Jag behöver påminnas. Jag behöver bli mer ödmjuk inför livet. Men det har inte alltid varit lätt när jag har varit likgiltig i perioder. Likgiltig inför mig själv, mitt liv. Liksom I dont care!
Men nu mår jag såinihelvete GOTT!!!!
Nykter & klar. Jag både regisserar & har kontroll över mitt liv. 28 dagar. Levande dagar! Inte medicinerad till en apatisk zombie utan levande. Älskart.
En dag i taget. Men jag har bestämt mig! Jag ska vara vit hela 2022 vad som än händer. Ska ha som mål att skriva något spretigt varje dag under 2022.
Kanske blir en influencer sedan 🤣🤣.
Sponsrad av läskeblaskföretag! Kan ligga i sängen och pilla navelludd och bara vara. Denna lördag ska jag förgylla med kvalitetstid med min son ❤️. Vi ska träna & äta gott. Lira bowling fullt med människor som är i gasen. Älskart. Älskar att jag slipper det. Jag är i gasen på livet istället. Vackert så. Berusad av livet! Visst är det ett fint citat?!
Fridens liljor nyktra som ni som är på pickalurven. Det kommer en ny dag imorgon. Kan jag så kan alla (om man vill).
Kram

Profile picture for user Sigge69

️@Soffi
Ska bli great att äntra in till arbetsförmedlingen. Jag är inte fan av fördomar. Men jag ser framför mig en trött smått apatisk kvinna med knutblus framför mig som gäspar och inte är närvarande.
🤣🤣🤣. Tack (”du är grym”). Vi behöver lite vackra ord & smicker!
Vi är bra! Alla gör så gott dom kan. Vem fan vill leva berusad & distanserad?!
Medaljer är de värda! Aha ni är moderna särbos. Jag & frugan kör särbolivet med. Kanske är det därför som står ut med oss 🤣🤣.
Önskar dig en fridens liljor lördag.
Kram på re

Profile picture for user Sigge69

Suck idag svarade inte kroppen. Så det blev 6.5 ton bänkpress…
Nykter en lördag klappar mig på axeln och säger bra Sigge💪. Nu pepparbiffar 😅.
”Det är ingen svaghet att tappa kontrollen. Det är en styrka att ta tillbaka den.”
Fridens liljor

Profile picture for user cthd

@Sigge69 Pepparbiffar - det är ju så gott. Måste komma ihåg att lag det snart.
Hoppas din söndag blir bättre och att du får kroppen med dig idag. Jobbigt när den släpar efter.
Ta hand om dig!

PS. Jag jobbar med rekrytering och jag har ibland knytblus ;-)

Profile picture for user Sigge69

️@cthd
Mer pepparbiffar till folket 💪. Kört tung styrketräning länge nu. För mig är det svårt att låta kroppen få vila tillräckligt mycket trots att jag har ett varierat program.
Nämen så rart! En prussiluskan knutblus 🤗.
Kram

Profile picture for user Sigge69

Dag 29: ”Sigges budord utmanas”
Tjo AF vilodagen är här. För mig som ”värdelös” är det ju ständigt vilodagar 🥳.
Alltså inte ett jävla uns av sug! Älskart. Så ni förstår att även denna dag kommer jag vara nykter såinihelvete precis hela dagen. Lätt som en pannkaka. En söndag i mitt destruktiva tidigare liv, hade jag nog tagit ett par rejäla återställare för att komma i fas och lindra min ångest. Haft koll på klockan (ingen alkohol efter kl 16) och kastat bort även denna dag. Men nu som livs levande fri och obegränsad. Då kan jag FYLLA mitt liv med annat än FYLLA!! Vackert så. 29 dagar idag. Jag blommar. Min hy har återfått sin glans & jag är vacker som en sommaräng igen. Ödmjuk 🤣🤣.
Men vi är vackra nyktra naturella & äkta.
Igår blev mina budord utmanade (jag har alltid haft svårt att säga nej till mina barn)
Jr som är ett hälsofreak och träningsnarkoman modell el grande. Han tyckte vi skulle köra yoga igårkväll!!!
Vi kollade på en SUPerläcker kvinna på TVn. Hon hade en gudinnas kropp och hon var mjuk & smidig som tusan. Det här var avancerad yoga. Jag som aldrig ens har stretchat i mitt liv trots att jag lirat fotboll, ishockey, tennis & innebandy. Hujedamig vilken pärs… efter 10 min kom jag på den briljanta idéen att fejka en skada (likt italienska fotbollsspelare) så när jag satt i lotusblomman skrek jag till och fejkade en hastigt uppkommen skada i baksida lår. Jag är en duktig skådespelare, så de gick på det. Så jag satte mig i en skön fåtölj och sörplade läskeblask och iakttog frugan & Jr 🤣🤣. Det såg lattjo ut!
Tyvärr så hade min baksida lår inte läkt idag. Så jag missade morgonyogan också. Tråkigt, men man ska lyssna på sin kropp 🤣🤣🤣. Idag ska jag jobba med mina godingar. Därefter så väntar gymmet. Ulla har lyst med sin frånvaro, men hon kanske skulle dyka upp idag.
Imorgon ska jag stolt nästan lite malligt gå in på vc och lämna mitt första pethprov hos min rara läkare. Hon är så skön. Alltså hon ger mig så mycket beröm & smicker. Gillart! Äkta och genuint glad ❤️.
Fridens liljor
Kram

Profile picture for user Sigge69

Dag 30 ”Arbete ger lycka & välstånd.. NOT”
Hipp hipp hurra för mig idag 🕺🥳. 1 månad eller iaf 30 dagar fri, klar & obegränsad! Dessutom tillfreds & harmonisk & nada noll inre stress.
Sovit mina 8 timmar och mornat mig och väckt min kropp varsamt och vackert. Kaffe. Lugn & ro. Jag äger min tid. Jag ger mig verkligen tid. Tid till att investera i mig själv med fokus på min självkänsla samt givetvis mina budord. Idag är alltså min första dag som arbetslös sedan jag började mitt yrkesverksamma liv 1986. Helt underbart! Förlåt Mikael Damberg (finansminister) men jag är bara så jävla lycklig! Bye bye ekorrhjulet. Det är ju inte så att jag ska vara arbetslös en längre tid, men jag njuter för FULLa muggar NU.
Ni förstår att det är perfekt för mig i nuläget att vara entledigad. Jag är som en levande bitcoin, jag växer för varje dag. Både själsligt, fysiskt & psykiskt. Älskart.
En skön suck. Måste erkänna en sak. Bikta mig för er. Jag åt bara antibus första veckan. Jag vill och ska klara min fortsatta nykterhet pga av MIG! Inte pga att jag har en medicin i kroppen. Helvete heller att den ska ta åt sig äran! Jag vill, ska & kan!!
Hela 2022 (jag vet. En dag i taget.) ska jag vara nykter, vad som än händer i mitt liv.
Hade jag inte velat. Då hade jag suttit på ”Lanzarote” och pimplat bärs i solen just i detta nu & gett fan i allt, visserligen brun som en pepparkaka men ändå.
Jag lyssna JAG har varit nykter i trettio dagar. Känner inte ett uns av sug. Jag är så klar med alkohol!!! Känns surrealistiskt att vara arbetslös & inte veta eg ett snack om framtiden och så har jag ALDRIG mått såhär bra som jag gör nu! Märklig känsla.
Tänker på vad ”spektaklet” påverkat mig och mitt mående. Vad har en synnerligen sjuk arbetsmiljö kostat mig? Hur mycket påverkade den mig att dra i mig 5*5 cl vodka i olika smaker, direkt när jag kom hem? Varför hamnade jag i min säng inlåst i min lägenhet & söp. Varför bokade jag hotell weekends och bara söp.vandrarhem.
Alla utlandsresor? Intressant och mycket lärorikt att ha förmånen att kliva ur livets ekorrhjul och utvärdera sig själv. Att lära känna sig själv. Jag är en SUPergul social personlighet som älskar laget. Jag är mån om att alla ska må bra & att det ska vara lattjo att jobba.
Jag har givetvis inte alla svar ännu. Men besynnerligt att jag aldrig kan påminna mig om att jag mått så här bra tidigare i mitt liv.
Skänker en tanke till alla som sitter fast i sitt egna ”spektakel” ❤️.
Ja ja inte fan fick jag träffa någon apatisk trött handläggare med knutblus min första dag som arbetslös. Jag skrev in mig på deras hemsida. Anmälde mig som värdelös också till min a-kassa. Spelade schack och njöt lite extra dagen till ära. Sedan tog jag en sällsynt promenad (avskyr kyla & snö)till vc. Stegade in med en rak som en fura kropp & med högt huvud. Stolt nästan lite fånigt förnöjd. ”Hej jag ska lämna ett alldeles prima Peth prov” sa jag till tanten i receptionen. Sedan fick jag lämna blod 🩸 avseende peth (alkoholhalt) samt leverprov. Garvade efteråt… va fan ska jag lämna leverprov för i o m att jag inte käkar antibusen sedan tre veckor tillbaka. Men de vet ju inte BM om. Hursomhelst fick ett sött Bsmseplåster och gick nöjd hem igen.
Ni ser det är hektiskt att vara värdelös 🤣🤣🤣. Jag trodde det skulle vara mer Kronblomstuk över det 🤣🤣.
Nu ska jag laga en god middag och fortsätta em/ kvällen som Kronblom. Förutom att jag ska gymma ikväll ett tungt armpass såklart.
Var rädda om er ❤️
Kan jag, kan ni! Underskatta aldrig er själva!
Fridens liljor
Kram

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sigge69 Grattis till 30 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Du har verkligen bestämt dig inifrån och ut och du fokuserar på alla fördelar med nykterheten - bra taktik! Keep up the good work 🤩

Kram 🐘

Profile picture for user Sigge69

TACK 🙏❤️
@cthd det ska vara gött att leva. Jag kör Kronblomstuket istället. Har haft FULLt ös i mitt liv så det räcker, så uppskattar lugnet. Tack & var rädd om dig ❤️
Kram

@andra halvlek
Tack ❤️ Ja jävlar! Jag har aldrig känt mig såhär tidigare. Jag är så jävla fetklar med trolldrycken!!! Saknar den inte för fem öre!! Älskar positiva energier! Vad fan har jag att gnälla över eg? Fokuserar på fördelarna. Tänker finns det ngt som inte är en fördel med att vara nykter?!
Kram

@sattva
Tack ❤️ För pepp !!
Kram

@Torn
Tack ❤️! Vet du ? 2021 var första året för mig utan båt. Alltid fiskat (favorit gös & lax & kräftfiske). Nu ska jag köpa mig en bra styrpulpetare så jag kan trolla igen.
Har haft mestadels bobåtar tidigare.
Nu ska här fiskas igen.
Kram

@soffi
Tack för pepp & grattis ❤️
Kram

Profile picture for user Sigge69

Dag 31 ”På västfronten intet nytt”
Som ni förstår av rubriken så är jag nykter såinihelvete även idag.
Idag fick inte ”Kronblom” morna till sig. Hesa Fredrik ljöd 05.45 hujedamig. Hasar mig ut på toaletten. Ser frugan sitta i ngn slags yogapose i vardagsrummet 🤣🤣. Många koppar kaffe senare så åkte jag iväg till mina godingar och jobbade.
När jag kom hem vilade jag middag. Ålderstecken modell duga, men så skönt.
Snart väntar gymmet på mig. Idag ska axlarna få sig en rejäl doning.
Fridens liljor
Kram

Profile picture for user Jan.3.

@Torn skrev:"Fram till ca 6 månaders nykterhet hade jag ett skav, det var inget sug utan mer en ovan känsla av att det var något som saknades. Jag var också irriterad på att jag tänkte så mycket ” kring” alkohol. Men en vacker dag trillade poletten ner.😂 Om jag nu har längtat efter nästa tillfälle att dricka i hela mitt tidigare liv så gör det fan ingenting om jag tänker på att jag inte vill dricka. Det mådde"
Hej, tänkte bara kopiera det här för att kunna hitta inlägget igen.
Bortsett från att jag bara har 10 dagar så stämmer allt på mig.

Profile picture for user Soffi

Oj då! Fanns det en koppling? @Sigge69 skrev:"Hesa Fredrik ljöd 05.45 hujedamig. Hasar mig ut på toaletten. Ser frugan sitta i ngn slags yogapose"
Jag tänker på att du fick en allvarlig skada av yoga också ...

Härligt att du har det så gött i övrigt!
Önskar dig en härlig dag!
Kram

Profile picture for user Charlie70

@Jan.3. Möjligheten att redigera inlägg har tagits bort. För det mesta kan vi nog leva med våra stavfel och annat. Om inte kan man göra ett nytt inlägg direkt och förtydliga.

Profile picture for user Sigge69

Gooooodmoooorning AF 💪!
@Jan.3.
Först grattis till dina dagar! Sedan är ju jag en tävlingsmänniska 🤣🏋️‍♂️ Så du kommer aldrig att gå om mig i antal dagar Janne 😇
För jag är så jävla KLAR & BESTÄMD! Jag tänker inte ens på alkohol längre. Dock blev min gårdag lite skit i o m att mina rutiner fuckades upp.
Jag håller på dig Jan & tack för input.

@Soffi
Din ”gamla” spjuver 😂😂 ❤️.
”Kör” på med min vita lögn.. baksida lår…
Så jag slipper yogan kl 06 varje morgon. Hujedamig!! Jag stretchar på gymmet 🤣.
Tack goding för pepp, input ❤️
Kram

@Charlie70
Ett stort tack ❤️🏋️‍♂️.
Värmer mitt hjärta!!
Ja jag är så BESTÄMD i mitt BESLUT!
Kram

Profile picture for user Sigge69

Dag 32 ”Min nya 50 % tjänst”
Hej AF ❤️
Idag är det lillördag och Gud det passar ju lite extra bra att vara nykter såinihelvete precis hela dagen då. Så det tänker jag vara. Häng på mig vettja!
Ämnesraden. Har Värdelösa Sigge äntligen fått ett jobb ? Nej nej bättre upp sköna beroendepersonligheter!! Jag har äntligen kommit till insikten att sluta fly. Jag har flytt mig själv i hela mitt liv. ”Knarkat” mina barn. Ni vet jag har varit typ Sunes pappa * 100. Fotbollstränare, klasspappa, lägerledare, badhuset minst en gång i veckan, skjutsat hämtat, skrämt pojkvänner. Huset var alltid fullt av traktens ungar. Jag har också ”knarkat” mina jobb. Typ oftast haft 2-3 jobb samtidigt. Kontaktperson mm.
Varför ? Dels pga min stora kärlek till mina barn & deras polare. Dels pga att jag älskar att tillsammans med mina strulungar göra skillnad i deras liv. MEN det har också varit en flykt. En flykt för att slippa tänka, känna hur JAG mår. Min alldeles förjävliga underbara barndom. All skit jag gjort! Alla jag har slagit i min hatiska ungdom. Jag har haft skyddsänglarna på min sida. Att jag lever & är en skötsam snäll man i mina bästa år är pga min familj & mina jobb. Jag har alltid varit jävligt duktig på min gebit dvs att jobba och forma ungdomar till att bli bra män. Men återigen det har också varit en självupptagen flykt från mig själv.
Så nu kan jag STOLT meddela er att jag ”fått” en 50 % tjänst. En fast tjänst som varar tills jag tar mitt sista andetag. Vad består denna tjänst av då ? För det första ger den mig ingen lön. MEN gud ni ska veta att den ger mig en ökad självkänsla & livslust. Jag startar varje morgon med att långsamt vakna. Kaffe. Andas. Utvärdera mig själv. Tänka. Vända ut och in på mig själv. Relationer. Mitt liv. Vad behöver jag fokusera på? Vara i nuet. Vad har jag gjort bra. Att vara snäll & god. Bejaka positiva energier. Utvärdera om jag lever efter mina 12 budord?! Utvärdera livets mål, syfte, mening? Slutat att ”jaga”, stressa & fly mig själv. Så typ 2 timmar om dagen ägnar jag åt mig själv. Själslig terapi. Underbart!
Min självkänsla mår verkligen så gott av det. Har man en okej god självkänsla gör man ju per automatik bra val för sig själv.
Liksom om man skulle gradera sin självkänsla mellan 1 & 10, så har jag ju nye haft en 9:a när jag låst in mig och krökat så jag inte ens vetat om det var morgon, middag, kväll eller natt!!
Mindset. Positiva goda energier & lyssna på mitt inre i alla livets lägen. Det är mitt motto. Tålamod är en annan framgångsfaktor. Det har jag aldrig haft tidigare i mitt liv! Köa 🤣Fuck off. Nu fixar jag även det. Det är så gudagott att inte fly, jaga ”knarka” saker längre.
Jag besiktigar mig själv varje morgon.
Behövs det bytas en spindelled byter jag den. Behöver jag byta olja & filter byter jag det. Try it you Will like it, its 69 (ursäkta min filterlöshet) 🤣🤣🤣.
Mina andra 2 timmar i min deltidstjänst ägnar jag mig åt fysisk träning. Gym + förbränning/ kondition. Varje dag! Älskart.
Schackspelandet ligger utöver mina 50 % men de gör att min hjärna måste prestera och utvecklas.
Det är så jävla skönt att inte fly sig själv.
Min 50 % är verkligen balsam för min själ.
Alkoholen tänker jag inte ett smack på. Den ska aldrig få uppta någon som helst plats i mitt liv. Jag behöver inte den, jag är tillräckligt tokig som nykter 🤣🤣.
Fridens liljor
Kram

Profile picture for user Sigge69

Dag 33:
Godmorgon alla sköna beroendepersonligheter ❤️. Denna torsdag ska jag vara nykter såinihelvete även om en lastbil från vin och sprit skulle köra av vägen utanför lägenheten och drösvis med kartonger av sprit hade åkt in i vår trädgård skulle jag inte ta i det med tång.
Idag på morgonen skrev jag ett långt SMS till mina högt älskade döttrar. Jag hoppas vi kan träffas inom kort så jag kan titta dem i ögonen och be om ursäkt och förlåt.
Tänker på dem på morgonen, middagen, em, kvällen och när jag vaknar på natten.
Mitt barnbarn som jag inte träffat på 3 månader. Suck. Har sådan innerlig längtan efter de tre. Men Torn din gamla kloka fiskargubbe. Du hjälper mig och ger mig styrka. Tro hopp och kärlek! Du berättade att du fokuserade på dig själv och var stolt över varje dag du var nykter. Det hjälper mig. Jag kan inte hursomhelst göra de här 33 dagarna bättre än vad jag gjort. Vet ni? Jag är så jävla levande och bestämd i min nykterhet!! Fan det känns som jag får lappa ihop och laga trasiga relationer som någon annan förstört!! Det stämmer. För jag blir någon annan när jag dricker starksprit som jag drack mormors rabarbersaft.
Ute blåser det och jag hör barnen skratt från skolgården. En flagglina slår mot stången. Jag ligger i den sköna sängen under ett fluffigt kroppsuppvärmt täcke.
Njuter av lugnet. Njuter och uppskattar att JAG mår så bra. Känner mig stark såinihelvete och t o m harmonisk.
Idag ska jag söka ett intressant jobb. Ringde bossen igår, vi skulle höras idag.
Sedan tänker jag åka in till min gamla mor med pizza & en budapestbakelse.
Sedan blir det ett härligt ben, rumpa mage pass på gymmet!

Fridens liljor
Kram

Profile picture for user Torn

@Sigge69 Så gott att höra att du har den där stoltheten! 🤩 det är nog det viktigaste av allt för att må bra i det långa loppet. Tyvärr är det många som aldrig når dit. Att vilja kunna ta ett glas i sociala sammanhang är en klassiker. Rädslan för vad andra ska tro och tycka. Nä, skit i alla andra, man bestämmer över sitt eget liv. Man vill må bra helt enkelt. Och är stolt och tacksam som sjutton för att man slipper dricka det där jäkla giftet som gjorde att man höll på att stryka med!

Härligt med kommande båtköp! Mitt fiske har blivit mycket roligare nu när jag inte längre förstör upplevelsen med starköl. Jag får fler och större fiskar. Även naturupplevelsen är en helt annan. Jag ser och njuter av livet på riktigt liksom. 😀

Ha det gött!

Profile picture for user Jan.3.

@Torn skrev:"Att vilja kunna ta ett glas i sociala sammanhang är en klassiker. Rädslan för vad andra ska tro och tycka"

Den där stämmer på pricken, går redan o funderar på vad fasiken säger jag på midsommar.🤔 Andra dagar så kan jag ju köra
Snacka om att ligga lite före i tänket.

Profile picture for user Sigge69

Tjo Torn, Jan.3 & Majken
Jag har både min stolthet & värdighet!
Jag har förmånen att jag inte behöver ”dribbla”. Jag har gått igenom alla jävla faser. Jag kör med öppna spjäll. Alla som är värda att få veta vet. Annars skiter jag högaktningsfullt i vad folk tycker & tänker.
All släkt och vänner vet. Ulla & Sally på spektaklet har FULL koll också.
Så Sigge har många som har koll på sig 🤣.
Ska köpa en Ryds 480 det är en perfekt insjöbåt till fiske. Puttra runt och fånga gös.
Jag har alltid haft typ Albin 25 & 23 innan. Tror aldrig jag varit nykter på sjön… starköl såinihelvete. Ska bli lattjo och ta bågen hem efter avslutat fiske och bad!
Midsommar Jan då ska jag dricka cola Zero och säga högt ”Gud vad skönt att jag druckit min ranson alkohol@ 💪!!
Kul att bjuda på lite skratt, man ska inte ta sig på för stort allvar.
Kram

Profile picture for user Sigge69

Dag 34 ”Lycka, lycklig & nykter”
God fm AF ❤️.
Dagarna pinnar på med en självklar ackuratess! Så skönt att vara nykter! Ha kontroll & livskraft! När jag tänker tillbaka på mitt missbruk & för all del på de dryga 7 åren på spektaklet, så känns allt så surrealistiskt overkligt. Jag får liksom nypa mig i armen. Har det hänt? Har jag låst in mig i min lägenhet, på hotellrum, vandrarhem, åkt på otaliga utlandsresor med två syften SOL & SPRIT. Har jag förstört relationer till människor jag älskar? Hur fan kunde det ske? Jag som är världens snällaste omtänksamma man, man kan tänka sig! Jag jobbar verkligen med mig själv. Jag påminner mig dagligen om hur livet i bottenträsket var. Hur min kropp höll på att ge upp. Hur mitt hjärta slog frivolter med över 200 i övertryck. Hur jag åkt ambulans mitt i nätterna med mitt hjärta. Hur det kändes att ligga på intensiven på en brits. Med personal med bekymrade miner stressade omkring samtidigt som mitt hjärta höll på att lämna in. Mitt i allt detta så låg jag hur lugn som helst och betraktade deras oroliga ansikten, utrustningen. Vet att jag önskade att jag fick somna in. Få dö. Jag låg liksom och omfamnade döden. Kom kom och ta mig.
I somras fick jag besked att jag hade 6 st leverfläckar som var aggresiva tumörer. De skar bort drösvis med hud på mitt bröst och rygg. Hade de spridit sig ? Jag kommer ihåg dagen jag fick beskedet så väl. En underbar solig dag i Juni. Klockan var vid middagstid och jag var givetvis påverkad av några stabila whiskeys. Låg och solade. Sjukvården ringde och jag hörde min läkare i andra änden. Hon lät så spralligt glad. Hon sa att jag haft en enorm tur! Att de upptäckt tumörerna. Tack vare min älskade äldsta barn. Jag går inte till sjukan. Hon tvingade mig och jag har aldrig kunnat säga nej till mina barn. Tumörerna hade inte spridit sig. Enligt cancermarkören så låg jag precis på rätt sida. Hårfint. Läkaren var lyrisk, så glad nästan spralligt glad.
Efter samtalet kisade jag mot solen och kände …… ingenting. Fy fan! Ni förstår hur illa däran jag varit kära AF. Hur fan kom det sig ? Att jag reagerade typ som om någon bett mig att köpa en stureost på Ica???? Ämnesraden Lycka, lycklig & nykter. Kontraster modell duga.
Jag har omfamnat och välkomnat döden. Jag har inte velat leva. Jag har varit likgiltig inför mig själv. Så ni förstår att jag är såinihelvete lycklig idag !!!
Jag vill, vill vill! Jag har tro hopp & kärlek.
Jag gillar mig själv ❤️. Jag har driv, energi och är nyfiken! Framförallt har jag livslust!!
Så mina selfies på en likgiltig missbrukande man (dvs jag) kommer jag alltid spara, likaså minnen från den tiden i min hårddisk. Bara för att aldrig glömma!!!
För att hålla den nyktra kursen!
Jag känner mig stark som en bisonoxe! Både i mitt inre som yttre.
Att missbruka innebär också att man fuckar upp relationer med de man älskar. Man sviker, beter sig, sms olämpliga saker mm.
Alla vet som sagt om mitt missbruk. Alla de som är värda att veta det. Ett av mina syften med att bedöva och distansera mig med starksprit var ju att få en stund att inte behöva tänka på allt man ställt till med.
Slippa all ångest, oro iaf för en stund i rusets töcken. Att bli nykter handlar ju mycket om att stå upp och fejsa det. Det lättaste är ju att fortsätta kröka.
Jag har bestämt mig! Jag är fokuserad! Har ett klart mål, syfte mening med min nykterhet. Tålamod. En sak i taget. Först och främst att bygga upp min självkänsla! Ge mig själv kärlek och uppskattning genom att leva väl, med en balans i livet.
Bli Sigge igen! Bli den vackra snälla man jag eg är. Ta tillbaka mig & mitt liv.
Så nu kära vänner ❤️
Håll i er!! Fokus laga relationer med de jag älskar har påbörjats. De började ju för 34 dagar sedan men ändå.
Fick svar från barnen igår på mitt SMS.
”Vad bra att du är nykter!! Ser fram mot att det skall fortsätta vara så och att vi framöver kan umgås som vanligt igen! Kram”
Ni förstår att jag blev/ är så lycklig va?!
Tårarna. Glädjetårarna rinner utmed mina kinder när jag skriver detta.
Jag och barnen som alltid varit som ler och långhalm ❤️. Mitt barnbarn!
Lycka, lycklig, lyckligast Sigge!
Ahhh det är underbart att vilja leva!
Vilka kontraster från hjärtat som höll på att lägga av. Från tumörer. Min likgiltighet. Till detta!
Alltså att bli mig själv igen och att vara nykter är fan det bästa som hänt mig förutom mina barns födelse.
Spretigt känslofyllt inlägg som den människa jag är.
Nu behöver jag inte titta på dokumentären med J Josefsson mer ”A - laget i Kortedala” för att bli ödmjuk inför livet!

Motiverad, övertygad, bestämd 💪!
Fridens liljor
Kram

Profile picture for user Sigge69

Oj oj oj
Jag är så bestämd övertygad så att jag glömde att skriva att jag givetvis ska vara nykter såinihelvete precis hela dagen idag. Klart som korvspad ju. Fredagar är ju extra gött att vara nykter!
Ha ha fasen vad härligt det är att slippa vara bakis, ta återställare och slippa tugga tuggummi, starka halstabletter i käften.
Nykter is da shit!
Try it you will like it 🥳
Kram

Profile picture for user majsan_nu

@Sigge69 Har nog inte skrivit så mycket I din tråd men idag kan jag inte låta bli... Så många fina besked o sån livslust du förmedlar, det smittar av sig 👍💪
Själv har jag kommit en bra bit på den a-fria vägen, kanske jag inte är riktigt så pigg som du... Men dagarna tickar på o jag kommer längre o längre från mitt liv med alkoholen!!!
Kram 🤗

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sigge69 Så fint att du sträckte fram en hand och fick ett fint svar tillbaka ❤️ Man anar också en viss försiktighet, med all rätt. Du måste bevisa för dina barn att du menar allvar.

Min pappa var alkis och tog återfall på återfall på återfall. Jag blev så luttrad till slut, kunde inte glädjas en minut ens varje gång han blev nykter. Han skulle ju ändå börja dricka igen. När mina barn var 4 och 2 år och han gjorde bort sig genom att bli apkalas hemma hos oss, och jag fick fösa in honom i dotterns rum där han ramlade ihop och somnade på golvet, så fick jag nog. Då bröt jag med honom. Han var inte välkommen i vårt liv mer förrän han på allvar sökte hjälp för sitt drickande. Jag kunde inte göra något åt min egen uppväxt, men jag kunde skona mina egna barn. Detta var i september 2001.

Några månader senare ringde han och sa att ”nu är det snart jul, vi tänkte komma och hälsa på”. Jag frågade om han hade gjort något åt sina alkoholproblem. ”Problem? Jag har inga problem.” Då sa jag att min mamma kunde komma ensam om hon ville, men att han inte var välkommen. Min mamma kom ensam till oss den julen. Den 24 januari 2002 dog min pappa, 64 år gammal. Söndertrasad lever. Det enda jag ångrar är att jag inte ställde ultimatum tidigare.

För egen del blev mitt drickande inte lika toksvart som för min pappa. Men när jag fullt ut förstod att jag på allvar traskade i hans fotspår så fick jag nog och backade från stupet. Jag uppnår 2 år som nykter den 9/2. Ett av de bästa besluten jag har tagit i mitt liv 🙏🏻

Jag blir därför så innerligt glad när du beskriver hur du närmar dig dina barn igen. Hur stenhårt bestämd du är i ditt beslut att förbli nykter. Det ska bli en fröjd att följa dig på den här resan. Det känns som jag genom dig får möjlighet att uppleva ett annat slut än det jag själv har i mitt bagage.

Jag är innerligt glad för din skull och för dina barn och barnbarns skull. Jag ber dig dock ha tålamod och skynda långsamt - du måste verkligen bevisa för dem i handling att du menar allvar. Det måste få ta den tid det tar 🙏🏻

Kram 🐘

Profile picture for user Sigge69

Godmorgon
@Majsan_nu
Ett stort tack ❤️. Vad kul att min lust smittar av sig!! Liksom kan jag kan du!! Kan alla!! Jag tror vi underskattar oss själva i mångt och mycket. Vill man, så kan man. Men jag har nog fan gått sedan genom alla faser för att hamna där jag är nu. Är ruskigt bestämd och alkoholen är fetborta i mitt liv. Ha tålamod Majsan din energi kommer öka för varje dag du investerar i din självkänsla dvs nyktra dagar. Hur många dagar är du uppe i ?
Kram

Profile picture for user Sigge69

@andrahalvlek
Tack för din input & visdom ❤️
Uppskattar det! Du är vis & wow snart firar du/ vi dina 2 år som nykter! Respekt.
Vet du ? Du är härmed dubbad till min mentor. Jag vet! Jag kör på likt Kim Jong Un på ett diktatoriskt sätt 🤣🤣. Mina mentorer och vägvisare har inte ens blivit tillfrågade (du & Torn) men nu vet du iaf.
Försiktighet såklart. Men jag ska visa det i handling och inte i en massa bla bla bla.
Tålamod fokuserar jag på dagligen.
Jag ska ta tillbaka både mitt liv & mig själv.
Tack för att du delger oss med din bakgrund & upplevelser. 64 år 😢 så tragiskt! Jävla sjukdom!!
Den 9 feb ska jag fira dig med en bakelse AH ❤️. Så jäkla grymt bra jobbat.
Vad är ditt recept ? Hur har du lyckats?
Hur har din plan sett ut? Framgångsfaktorer? Vill veta.
Sedan från djupet av mitt hjärta vill jag tacka dig för din innerlighet Alltså du är genuint glad för mig och min familj. Så vackert ❤️Tack ❤️.
Nu fångar vi dagen 💪
Kram

Profile picture for user Sigge69

Dag 35 ”Värdelös på att vara värdelös”
Min 35e dag kommer jag vara nykter såinihelvete. Vackert så.
Alltså jag är värdelös på att vara värdelös!!
Min första vecka som just det, så har jag när jag summerar veckan jobbat 46 timmar 🤣🤣. Jag passar nog inte som värdelös!
Jobbar med mina godingar fredag - Söndag. Så nu blir det inget sova på dagarna & dygna igenom nätterna!
Hade en mysig fredag med kidsen. Allt från samtal om livet, självkänsla, studier, killar mål till givetvis hård styrketräning. Igår blev det 9.2 ton sammanlagt 😅.
Idag har jag inte sovit mina 8 timmar. Kollade månkalendern när jag vaknade. Såklart. Fullmåne om 3 dagar! Fan vad den påverkar mig! Ja ja det är bara och bita ihop! 35 dagen. Inte ett sug. Så skönt! Så vilsamt att ha en identitet som nykter. Hälsosamma skarpa Sigge huka er, för här kommer jag! Huvudet högt och med en kropp rak som en fura. Med ögon som strålar och en hy som återfått sitt lyster.
Yeah!
Idag väntar 12 timmar med godingarna.
Vad skönt det är att jobba helg. Att börja vid middagstid. På måndag ska jag se till att vara värdelös och morna mig låååångsamt & tänka på alla knegare 🤣🤣.
Önskar er alla en fridens liljor Lördag.
Kram

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sigge69 Ja, en bakelse får vi ta på varsitt håll den 9/2 för att fira min 2-årsdag 🤩 Budapest väljer jag!

Mina framgångsfaktorer 🤔 Jag hittade tidigt mina husgudar Annie Grace och Craig Beck, som förespråkar det som jag kallar faktametoden. Plugga nyktra fakta. Nöta, nöta, nöta tills mitt undermedvetna påverkades. Annies bok ”Tänka klart” (This Naked Mind) har jag nog läst sex gånger. Craig Beck finns på youtube och han är väldigt rakt på sak. Sen har jag dammsugit youtube på allt som har med alkoholmissbruk att göra. Hela det första halvåret var det i princip ett halvtidsjobb. Jag insåg också snabbt att det till 70-80 procent handlar om att skapa nya nyktra vanor och där har jag också gått all in.

Med hjälp av fakta och nya nyktra vanor har jag omprogrammerat mitt undermedvetna. Det är där våra ryggmärgsreflexer och vanor bor. Jag förflyttade mig snabbt från ”får inte dricka” till ”vill inte dricka” och sen lång tid tillbaka ”slipper” jag dricka. Det vore idag lika konstigt för mig att dricka alkohol som att dricka bensin. Eller röka, trots att jag har varit storrökare historiskt.

Jag är väldigt anti alkohol numer. Jag tar alla chanser att ifrågasätta alkoholromantiken och har helt andra glasögon vad det gäller det ”normala” med att dricka alkohol. Det är ett gift som förgiftar individer och relationer och det kostar samhället massor. Och alkoholbolagen tjänar multum på oss.

I nykterheten är jag mer chill, oroar mig inte lika mycket. Jag är mer grundglad, grundnöjd. Mitt tempo är generellt lägre, jag bryr mig mer om mitt eget och andras mående. Varje samtal med andra känns mer genuint, jag är på riktigt nyfiken både på andra och vad livet kan erbjuda. Jag har fått tillbaka förmågan att njuta av nuet och stanna upp nu, nu, nu korta stunder. Mitt förra liv var mest en transportsträcka till nästa fylla 😢

Annie Grace har ett enkelt recept som jag har följt för att bli och förbli nykter:

1) Tro på att du klarar av det.
2) Fokusera på varje liten fördel med nykterheten.
3) Identifiera dig som en person som inte dricker.

Jag är all in på alla de tre punkterna.

Kram 🐘

Profile picture for user Sattva

@Sigge69 Jag läser alla dina inlägg med stor behållning, bara så du vet! Det är härligt att läsa att det går framåt på alla plan! Känns som att inget kan stoppa dig liksom😃💪💥

Profile picture for user Sigge69

Hej
Tack för lovorden ❤️ och JA du har så rätt! INGET kan stoppa mig!!
Sedan ser jag på min följarlista att du betalat prenumeration som gäller t o m 20221231. Vad lattjo, tänk vad många vita dagar vi skall ha tillsammans under den tiden 💪🤣@Sattva ❤️
Kram

Profile picture for user Sigge69

️@Andrahalvlek
Ah Budapest.. jag skall mumsa på en räkbomb & fira med dig den 9/2.
Tack för all info om dina framgångsfaktorer!
Resten av din text skulle jag kunnat skrivit. Allt från chill, grundglad, lägre tempo till hur jag ser på alkoholen. Jag är verkligen både glad och tacksam över att jag ”slipper skiten”!
Varje dag ”cashar” jag in vinster och jag njuter av det. Älskart!
Kram

Profile picture for user majsan_nu

@Sigge69 Vill man så kan man skriver du! Så sant tror jag, är uppe i 139 dagar idag 👍men fortfarande får jag ångest när jag skriver det... Förstår inte riktigt varför?!? Håller i o håller ut o för det mesta känns det helt ok eller riktigt bra till o med!
Kommer att följa din tråd lite mer nu...
🤗 Kram

Profile picture for user Sländan

@Sigge69 Härligt Sigge, jösses så snabbt tiden går, du är redan inne på din 2:a månad 🤗💪🏼Det är så roligt att läsa i din tråd, mycket för att det går så bra för dig är nog att du har så bra inställning till nykterheten. Ingen saknad och bara positivt tänk kring livet utan alkohol 🤗 det blir ju som man gör de. Jag ser allt positivt med nykterhet, jag behöver inget gift för att vara mig själv och ha roligt, giftet får andra hälla i sig som tror att de behöver de.
💕kram sländan

Profile picture for user Sländan

@Sigge69 Härligt Sigge, jösses så snabbt tiden går, du är redan inne på din 2:a månad 🤗💪🏼Det är så roligt att läsa i din tråd, mycket för att det går så bra för dig är nog att du har så bra inställning till nykterheten. Ingen saknad och bara positivt tänk kring livet utan alkohol 🤗 det blir ju som man gör de. Jag ser allt positivt med nykterhet, jag behöver inget gift för att vara mig själv och ha roligt, giftet får andra hälla i sig som tror att de behöver de.
💕kram sländan

Profile picture for user Sigge69

Hejsan
@majsan_nu
Så är det! Vill man så kan man! I det enkla bor det vackra. Tror vi människor har en förmåga att tvivla och underskatta oss själva. Om inte jag tror på mig, vem fan ska göra det då?
Snyggt Majsan 139 (hundratrettionio) dagar. Du är ju bara så jävla BRA! Respekt till dig. Släng din ångest på tippen och var STOLT som en höna över dig själv istället varje gång du nämner dina nyktra dagar.
Gott att läsa att du är vid gott mod och mår bra. Kul att du vill hänga på min resa.
Utan eran input = Inget liv. Bara en död monolog. Ni ger mig lust att skriva. Tack
Kram

@sländan
Ja jisses, tiden går så snabbt i sin långsamhet 🤣. Tack vad lattjo att du gillar att läsa om Sigges bravader!
Ja det är gudagott att slippa trolldrycken. Ärligt jag tänker noll, nada på den. Den är så fetborta. Märkligt den som var min kärlek och upptog all min lediga tid förut… Nu borta. Njuter av livet och bara går runt och mår så bra.
Kram

@Sattva
🤣🤣🥳🥳 Spännande läsning vet i tusan om det blir ? En kastrerad Golden Retriver med eskapader 🤣🤣. Men så kul att du hänger på mig. Utan er inte alls samma lust att skriva.
Kram

Profile picture for user Sigge69

Dag 36: ”Fan vad de e gött & leva”
Vilodagen kommer jag försöka kurera min baksmälla & lindra min ångest…. Ha ha trolldrycken Fuck off!! Börjar om. Vilodagen ska jag fylla med liv & lust, givetvis nykter såinihelvete precis hela dagen. Vackert så. Skillnad det 💪.
Igår efter jobbet (slutade 23) åkte jag ut till stugan på landet. Ahhh så skönt. Möttes av härlig husmanskost arom när jag klev in. Frugan hade gjort iordning mat. Så vi smaskade och mumsade mitt i natten. Alltså det är ju bara så gott att äta mat sent 🤣🤣. Sovit som en stock (9 timmar) trots att fullmånen är i zenit om dos dagar.
Puttrade hemåt och ligger nu i min säng och ska hoppa in i duschen (börjar jobba om 25 min) tur man är naturligt vacker och lättfixad. Tar bara ett lager foundation tror jag idag. 🤣🤣🤣.
Idag ska jag mysa med mina godingar. Vi ska laga söndagsmiddag, gymma & ha levande samtal. Underbart ju.
Slutar tidigt ikväll 22.
Rubriken den kom spontant under min hemresa från landet. Helt från ingenstans mitt på landsbygden i det gråmulna vädret sa jag högt och ljudligt ”Fan va gött det är att leva” Alltså life is good när man sitter i sin skruttimobil en gråmulen januaridag och säger så. Älskart.
Nu är det 20 min kvar 🤣🤣 kanske bäst att avrunda.
Önskar er alla en må väl dag kryddat med fridens liljor.
Kram

Profile picture for user majsan_nu

@Sigge69 Tack för uppmuntrande ord! Du skriver så energifyllt om dina dagar, lyckliga dom som du ska tillbringa dagen med 👍
Ja, jag ska försöka tänka så som du skriver till mig... Byta ut ångest mot stolthet!
Min dag blir lugnare än din, tror den ska kännas helt ok. Ännu så är det i alla fall helt ok...
Ha en fortsatt fin (fartfylld) dag!!!
Kram från mig 🤗
Ser fram emot ditt nästa inlägg när du berättar vidare!

Profile picture for user Sigge69

Dag 37 ”Arbete ger lycka & välstånd”
Godmorgon sköna beroendepersonligheter!
Det är ju bara så skönt att vara nykter, så såklart kommer jag vara det även denna dag. Tänker inte bedöva el distansera en jävla dag till i mitt liv. Ska FYLLA mina dagar med LIV istället för whiskey.
Helgen har bara varit så skön. Mina godingar är verkligen så härliga. Jag sjunger, har drösvis med energi, tid & kraft och som ni vet så är detta mitt kall i livet.
Älskar ”strulungar”. Sjunger Kikki Danielssons godmorgon till dom när jag väcker dom. Tro fan att de går upp blixtsnabbt. De vill ju inte höra flera verser liksom 🤣🤣.
Nu är jag ånyo på jobbet. Jag körde ca 40 Tim i helgen och gick av kl 22. Men personal var sjuk, så jag jobbar även idag. Började kl 07.00. Härligt! Så här skall mysas. Jobbar med den enda personalen som är kvar från min tid. Hon och jag är som ett gift par 🤣🤣. Jag fixade anställning åt henne innan jag slutade.
Hon är grymt bra med strulpellar.
Jobbar till 16. Så tanken är att jag ska köra dubbelpass på gymmet idag. Ett lunchpass & ett ord kvällspass. Men det är lätt att vara kaxig när jag sitter och sörplar kaffe så här i Arla morgonstund. Imorgon ska jag jobba 08 - 22.00 🤣🤣🤣. Min andra vecka som värdelös. Äh jag behövs verkligen & jag behöver mina godingar. Ömsesidig kärlek.
Fullmånen är äntligen här. Nu dröjer det en månad till nästa Phu skönt. Ni kvinnor ni har ju era mens & klimakteriebesvär 🤣 men det är inget mot mina fullmånebesvär!
Drömde massa inatt bla att en gammal god vän gick in i min husvagn och öppnade kylen och tog ut en 3/4 fylld kall famous whiskey & hällde ut den framför mig och sa ”Vad fan har vi sagt om sprit?” Hujedamig 🤣🤣. Vilken jävla tur det bara var en dröm tänker jag. Jag är så fetklar både med husvagnar camping & sprit!!!
Fan vad det krökas på campingar. Tänker hur många skulle fortsätta med campingen om det skulle vara ”torrdocka” dvs krav på nykterhet. Ha ha campingarna skulle få slå igen! Det behövs nog sprit för att de ska kunna ha träningsoverall med namn och husvagnsmärke på samt givetvis färgglada foppatofflor. Hujedamig!
Nu hoppas jag att ni alla får en fridens liljor dag.
Var rädda om er och underskatta ALDRIG er själva!
Kram

Profile picture for user Sigge69

Nu vill jag ha action & LIV!

Lägger ut ngr frågor till er på AF.
* Hur många vita dagar ?
* 3 ledord som ni använt som framgångsfaktorer?
* Favoritcitat ?
Vore kul att läsa hur ni lyckats !
Kram Sigge

Profile picture for user charger69

@Sigge69 Håller med dig de där att de festas på campingar ja har vagn själv stödben öl o kl 12 då får man ta en öl. Har ju sett böda på tv med ,o grannarna kommer eller man hälsar på dom de ska drickas ses o umgås spela kubb med barnen o många är med o alkoholen är med.

Profile picture for user cthd

@Sigge69
17 avklarade, inte på min 18:e
Stark, cool och snygg (stark för att jag klarar det, coolt att gå mot strömmen, och man är faktiskt snyggare när man inte är full som en kastrull 😜)
Har flera, men för din skull blir det 'Fridens liljor'

Hoppas allt är bra med dig och att du inte jobbar för mycket, kom ihåg att vara lite värdelös också.
Ta hand om dig 🤗

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sigge69 Idag 709 nyktra dagar, tjoho! 🥳🥳🥳

Mina två viktigaste nykterhetsmotton:
1) Viktigast först - vara nykter.
2) Aldrig ta första glaset.

Något favoritcitat kommer jag inte på, men jag tjatar ofta om Annie Graces framgångsrecept för att bli och förbli nykter, här helt fritt citerat:

1) Tro på att du klarar av det.
2) Fokusera på alla fördelar med nykterheten.
3) Identifiera dig som en person som inte dricker alkohol.

Kram 🐘

Profile picture for user Sigge69

️@Andrahalvlek
Alltså 709 dagar 💃 GRATTIS !!
Konstigt så känns det typ att jag varit nykter hur länge som helst. Alltså gick förbi bolaget med en av mina godingar idag. Jag liksom bara garvade ett hånfullt leende åt skiten. Alkoholen är borta i mitt liv. Så här säker har jag aldrig varit som jag är nu!
Jag har memorerat dina råd!
Jag vet att jag klarar det !
De andra två ”fokusera på fördelarna (kör jag stenhårt på) och vet du vad ? Det är så jävla busenkelt, för i mitt fall finns INGA fördelar med att dricka! Id nykter & hälsosam = Det är JAG. Älskart.
Kram fina elefanten ❤️

Profile picture for user Sigge69

Dag 38 ”Harmonisk”
Hej mitt i natten, fast på rätt sida dag 38. Garvar ett Zlatan leende här. Lite humor det här ju att lova er alla och mig själv att jag ska vara nykter såinihelvete precis hela dagen, när det återstår 21 min i detta nu.
Men alkoholen är så fetborta i mitt liv!
Det är eg endast när jag skriver i min ”dagbok” som trolldrycken nämns ibland.
Alltså det är så fantastiskt. 38:onde dagen och utan antibus (för JAG vill ha all cred) inte ngn tablett! Med all RESPEKT för er som tar antibus ❤️. Vi är alla unika!
Harmonisk. En skön suck. Gud vad jag bara mår så bra. Ingen inre stress, ingen oro, ingen ångest. Lugn och tillfreds. Jag investerar varje dag i mig själv och min självkänsla. Vackert så. Har jobbat med mina godingar i dryga 50 tim sedan i fredags. Känns som jag ”kommit hem” det här är mitt kall, min arena. Härliga underbara ”strulungar” ❤️.
Som jag har längtat efter er! Haft det SUPerbra och inte kollat på klocka en endaste gång (måttstock) för mig. Om man kollar på klockan, då är jag fel ute. Men jag har alltid älskat mina jobb. Kanske inte alltid när jag var ”nyckelpiga” på en anstalt. Men jo det var också kul. Förutom att man var tvungen att ha uniform 🤣🤣. Jag trivs bäst i ”behandlingskavaj” dvs en Hoodie.
Imorgon ska jag verkligen vara värdelös precis hela dagen. Ska ta sovmorgon till typ 9.30 & morna till mig till 11 med kaffe & bara vara. Ler när jag skriver.
Tänk att jag äntligen fick uppleva harmoni i mitt liv. Bra jobbat Sigge ❤️🏋️‍♂️.
Det känns så självklart allt! Nykter är jag absolut den bästa versionen av mig själv.
Ska bara fortsätta och fortsätta 👊.
Fridens liljor
Kram

Profile picture for user Sigge69

Dag 39 ”Dont forget to leave some space for miracles”
Åh underbara lillördag ❤️. Hade ju bestämt mig för att ta en sovmorgon idag. Det gick inget vidare. Vaknade kl 07 🤣.
Men gud så skönt det är att ligga kvar i sängen och bara vara. Att få vakna upp långsamt är balsam för min själ. Tystnad.
Hör endast blåsten och det karga vädret som liksom säger till mig ”Fortsätt mys Sigge” Min tid kommer snart. Ljuset, värmen, fåglarna som sjunger, grönskan, livet, rapsfälten. Båtturer & köra hoj. Att njuta med alla ens sinnen påslagna till Max. Jag stannar kvar i mitt ide & njuter ett tag till. Jag avskyr kyla, snö & mörker!
Alltid gjort det. Jag vägrar att acceptera de karga årstiderna så jag har t o m slängt alla mina vinterkläder 🤣. Men nu med min nya id som nykter kan jag faktiskt även njuta av vintern. Märkligt. Sigges budord gör säkert sitt till. Det är skönt att bara vara, gå på lågvarv och vara en kastrerad Golden retriver!
Jag är en tänkare. Har ”snöat” in på andra halvleks ledord. ”Fokusera på fördelarna med att vara nykter” Mina tankar & grubblerier handlar om det motsatta. Har funderat mycket på om jag kan hitta fördelar med att dricka alkohol. Vet ni? Jag kan verkligen inte komma på något jag saknar eller skulle se som någon fördel för mig om jag drack. Är så glad & tacksam över att slippa skiten. Känns surrealistiskt att jag missbrukat alkohol t o m. Jag? Har jag gjort det? Jag är jag brukar jag säga likt den gode Robbie Williams sjunger. Han som sade ”Jag är miljardär och ändå vill jag inte leva!” Men missbruk av alkohol är inte JAG! Att bedöva & distansera mig är INTE jag! Tänker vidare… Man kanske måste komma till det stadiet jag kommit för att lyckas?! Jag har varit vit allt från (1 år) (6 mån) (3 mån) men aldrig känt så här tidigare. Den här gången är det på riktigt.
De ovan tre tidigare gångerna har jag ff sett fördelar med att dricka. Nu har jag skruvat på korken! Nu har jag stängt den dörren.
Nu har jag vaknat upp och blivit sann mot mig själv. DET FINNS INTE EN ENDASTE LITEN FÖRDEL MED ALKOHOL I MITT LIV ❤️. Det är som att bli av med en varböld i arslet (🤣Sry ADHD) men fan, äntligen! Jag har gått igenom varenda fas som vi har på forumet. Ljugit inför mig själv & mina nära & kära. Slut med det!
Känns som jag hyrt en kyrka i 39 dagar och biktat mig till prästen sa ”Sigge, du är förlåten & fri från synd” … Det gick åt seanser i 39 dagar från morgon till kväll för att gå igenom all skit & taskiga val jag gjort i rusets töcken. Till slut orkade inte ”prällen” mer, han blev utbränd och går numera på terapi på PÖV.
Jag har alltid tidigare haft en öppning. Inte nu! Det är stängt. Dörren är stängd. Det är inte vilken skitdörr från Bauhaus som helst. Det är Bengt Dennis riksbanksdörr till bankvalvet.
Gudagott!
Ämnesraden är en hyllning till fina Björn Nauthilo Lindeblad som avslutade sitt liv och långa kamp mot sin obotliga sjukdom ALS. Vilken otrolig vis människa ❤️. Hans sommarprat trollband mig. Jag satt och solade en skön Junidag och lyssnade. Vilken människa! Vilket levande liv, vilken visdom han besatt. Han bara ruskade om mig. Hans ord skall jag bevara ömt. Han var så närvarande och så levande. Mina budord är präglade av honom. Vila i frid!
Tror han sitter på ett fluffigt moln och njuter just i detta nu ❤️. Mirakel. Tänker på Thomas di levas låt mirakel (lyssna på den om ni inte hört den).
Spretigt inlägg som den spretiga mannen jag är. Jag bara skriver & vet inte vad som skall komma eller hur det ska sluta 🤣.
Jag tänker ni förstår säkert att jag kommer vara nykter såinihelvete även idag!
Kanske ska bli en munk (passar ju bra att vara kastrerad då 🤣) ska ta upp det med min handläggare på arbetsförmedlingen.
Kanske kan få gå på komvux och utbilda mig till munk. Sedan sitta och få gåvor och välsigna folket. Äta gott och garva tillsammans med mina munkpolare när vi går igenom och delar upp gåvorna sinsemellan.
Nu ska jag vara värdelös precis hela dagen lång! Fick ett sms nyss ”Kan du jobba torsdag & fredag? ” Såklart svarade jag.

Underskatta aldrig er själva!
Fridens liljor
Kram

Profile picture for user TappadIgen

@Sigge69 skrev:"Jag har alltid tidigare haft en öppning. Inte nu! Det är stängt. Dörren är stängd. Det är inte vilken skitdörr från Bauhaus som helst. Det är Bengt Dennis riksbanksdörr till bankvalvet."

Hej Sigge. Du har ett lite annorlunda sätt att skriva men jag tycker om din beslutsamhet. Jag tror inte jag har kommenterat på något som du har skrivit tidigare, men just detta som du skrev gav genklang hos mig. Jag har ju en lång resa med att försöka tygla mitt alkoholbruk bakom mig som bitvis var lyckad, men jag nådde aldrig ända fram. Det var inte förrän jag, som du, stängde dörren helt som det äntligen blev ordning. Jag tror att jag innan inte vågade stänga dörren helt, men jag vet inte vad jag var rädd för, för nu när dörren äntligen är stängd upplever jag en sådan frihet. Jag behöver inte fundera på vad som finns på den andra sidan dörren, för den är stängd ändå.

Profile picture for user Sigge69

Fan fan fan!
Jag blev bara såååååå jäkla sugen & kunde inte hålla emot!! Så dålig rentav svag karaktär jag har. Blä usch & tvi vale!
Värdelös dagen…. Det hade varit bättre om jag hade jobbat, kan fan inte vara ledig…

Åkte iväg till affären och köpte massor med naturgodis 😂 & dos cola Zero. Gud vad gött det är att vara värdelös och mumsa godis i sängen.

Kram

Profile picture for user Torn

@Sigge69 Ha-ha, jag blev inte det minsta orolig när jag började läsa ditt inlägg
Har man väl skrivit ” DET FINNS INTE EN ENDASTE LITEN FÖRDEL MED ALKOHOL I MITT LIV” så är det lugnt.
Jo förresten, om du råkar få i dig alkohol av misstag. Typ förväxla ett glas vatten med ett glas vodka, och sveper det innan du hinner reagera. Eller om du blir tvingad att dricka under pistolhot. 😅

Profile picture for user Sigge69

Det kostar på att vara nykter & hälsosam.
Helt slut, svimfärdig har jag lagt mig i framstupa sidoläge i sängen efter att fått ut Max och slagit pers på 10 * 10 reps = + 0.5 ton!! Men det är det värt 💪.
Nykter is da shit 🏋️.
Fridens liljor & godnatt alla krigare!
Kram

Profile picture for user Sigge69

Dag 40 ”
Idag firar jag 40 🎂! Tiden går fort i sin långsamhet. Det känns surrealistiskt att jag för 41 dagar sedan var så orolig för hur min kropp skulle reagera så jag bad en bön att ta med två öl till stationen innan jag åkte in till TNE. Vännerna var oroliga för att jag skulle gå ut på ngn pub istället. Men jag svarade ”jag lovar vid min mormors grav” Då förstod dom att jag menade allvar. Mormor är min ängel & stora förebild i livet. Blåste 0.38 % vid ankomst. Inget ju. Men jag ville inte tända av själv. Det blev 24 timmar och några B12 sprutor & sedan kom frugan och hämtade mig. Hade ett par djävulsnätter med sömnsvårigheter och jag svettades något kopiöst. Typ 2-3 dagar sedan pang boom tjoff så mådde jag hur bra som helst. Ah vad skönt det är att slippa skiten. 40 dagar som fri, levande & obegränsad! Hoppas det kommer bli många många fler. Alkohol ska jag aldrig mer dricka i mitt liv. Tänker inte utsätta mig själv, mot psyke samt hälsa för sådant urbota dumma grejer igen & framförallt inte mina nära & kära.
Min kropp är fantastisk! Det bor en krigare i mig! Men utan min kropps fantastiska förmåga att komma igen efter alla tunga krökarperioder är en gåta. Kanske har det gjort sitt till att jag varit en aktiv kille. Spelade ishockey, fotboll, tennis & innebandy fram till typ 35. Sedan har jag alltid kört gym vid sidan av det.
Jag är ju en allin personlighet. Inget är omöjligt, älskar att pressa & utmana mig.
Det ”folk” bara ruskar på huvudet åt och säger ”Det kommer du aldrig fixa” Det gör jag! Jag har alltid varit som en kackerlacka (usch vilken jämförelse) men jag menar en överlevare. Ge mig 20 spänn och snurra på jordgloben och sätt ner mig … vips jag hamnade i Guetamala med 20 spänn i bakfickan. Jag lovar er, jag skulle fixa den biffen också. En Wall in the park. MEN nu är mitt fokus inte att överleva, utan att leva.
Men igår utsatte jag min kropp alldeles för hårt. Slarvat med kosten (åt vid 12) ska slå pers på gymmet kl 19:30. Klart jag fixade det. Mindset & ett jävlar anamma. 10 * 10 bänkpress a 75 kg = 7.5 ton. Men efteråt så mådde jag så illa, svimfärdig. Fick hålla i ratten med fast grepp, liksom för att hålla upp mig. La mig i framstupa sidoläge i sängen. Kände att det tryckte över hjärtat.
Somnade till slut iaf och nu har jag sovit mina 8 timmar och idag mår jag bra igen.
Tänker att jag är ju inte 49 längre även om min riktiga ålder är -10 år. Jag är jämngammal med Sally 💃.
Idag ska jag fira mig själv med en asiatisk buffé på lunchen och höja ett glas fyllt med cola Zero och utbringa en skål för mig!
Innan dess ska jag få spruta numero 3 på vc. Sedan ska jag till mina godingar igen och ”jobba” Alltså de är så härliga!! En tjeja sa ”Jag behöver terapi pga Sigges energi”
Ungdomarna tycker inte jag ska få jobba dagspass! De tycker jag ska få börja tidigast kl 15 🤣🤣🤣🤣. Det är slut med att det är bättre drag på ett äldreboende. Det är slut med att vara passiva och slut med att vända på dygnet. Älskart.
Givetvis ska gymmet få ett besök av oss ikväll. Jag och två grabbar från boendet kommer köra! Skitkul att de vaknat upp från sitt ide.
Avslutningsvis så ska jag givetvis vara nykter såinihelvete precis hela dagen. Såklart!

Må väl
Fridens liljor
Kram

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sigge69 Grattis till 40 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Det är bra att påminna sig ibland om hur illa det var, för vi vill absolut inte börja om från början igen 😫 Aldrig ta första glaset.

Kram 🐘

Profile picture for user Sigge69

Tack min mentor & förebild ❤️Det gäller att fira sig själv så mycket & ofta som möjligt. Typ 40, 45, 50 dagar osv. Du har snart 2 TVÅ år!! Grym är du 💪! Ha d bäst kram @Andrahalvlek