Första dagen, igen.

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Hej! Låter som du dricker alldeles för mycket med risk för ett beroende av alkohol. Du säger ”Så då vet jag inte om jag vill sluta ändå. Eller om det är hjärnan som är så kopplad till att dricka”. Hjärnan är kopplad till drickandet i högsta grad och det är därför svårt att sluta när man väl tagit första ölen. Dricker man mycket blir hjärnan programmerad till att hela tiden få alkohol. Det enda sättet att avbryta denna onda cirkel är att sluta dricka och ha viljan till att göra det.

Ett tips är att anmäla dig till alkoholprogrammet i detta forum för att ta reda på hur ditt drickande ser ut och få vägledning till hur du kan gå vidare. Att skriva i detta forum är också väldigt hjälpsamt.

Lycka till!

Profile picture for user fröken_fri

Hej @Argbiggan Jag kan bara hoppas att du inser den stora fördelen med att lägga ner drickandet helt. Allt blir bara bättre. Jag känner igen mig i det du säger. Jag har så många gånger dagen efter sagt till mig själv att nu är det slut med alkoholen eller jag ska åtminstone bara ta ett glas (det funkar ju aldrig) vinet blev min bästa vän och vi umgicks tillslut varje kväll. Hjärnan spelar en ett spratt och man ljuger för sig själv hela tiden. Innerst inne vet man ju att det blir aldrig som man tänkt, det slutar alltid med att man vaknar på morgonen med ångest och äckelkänsla. Det enda som funkar är att själv ta beslutet att nu räcker det. Jag får mycket hjälp genom detta forum, hur lika vi funkar, inspiration av andra, fakta om hur hjärnan spelar in och det ger mig kraft att stå stadigt i mitt beslut. När suget kommer så går jag direkt in här på forumet och får distans till tankarna. Det hjälper.

Lycka till 🤗

Profile picture for user Kennie

Jag tror du är på gång mot ett bättre mående genpm att börja ifrågasätta alkoholen. Att bli nedstämd utan alkohol i början är en del av beroendet tror jag, man försöker ge sig själv anledning att få dricka. Men vad är lite tråkigt mot att kunna vara den bästa mamman för sina barn och kunna stå för den man är och de val man gör? Jag önskar dig styrka att förändra! Börja nu direkt.

Profile picture for user Argbiggan

Tack för era kommentarer. De värmer. Jag har anmält mig till alkoholprogrammet och gjort första delen. Igår hällde jag ut all alkohol jag hade hemma. Idag ska jag byta ut förrådet mot alkoholfri dryck. Den här gången kanske faktiskt är gången jag lyckas.

Profile picture for user majsan_nu

@Argbiggan Hej o välkommen hit! Det låter som att du kommit en bra bit på väg o din beslutsamhet lyser i ditt inlägg 💪👍
Finns mycket här att läsa, många tankar, beslut o funderingar från många olika synvinklar..
Hoppas att få höra fortsättningen på din resa!
Kram 🤗 o lycka till!

Profile picture for user Argbiggan

Inne på 3e dagen nykter. Fattar inte varför det är så svårt just nu. Har ofta några nyktra dagar mellan fyllorna. Är det för jag bestämt mig för att sluta? Är det tacken man får, en massa abstinens? 🙄😂 Jaja, ett par dagar till ska jag nog klara.

Profile picture for user Tikka

För mig var dag 3-4 en ren plåga, @Argbiggan
Svettades, skakade, mådde skit helt enkelt. Men sen blev det bättre för var dag som gick, är på dag 22 nu som nykter.
Huvudvärk kan man få dras med ett längre tag på mornarna, och vissa mornar känner man sig fullt ut bakis fast man inte druckit. Du kommer att må bättre om ett par dagar, härda ut.
Skaffa magnesium tabletter och B-vitamin med mycket Tiamin i (B1), kroppen behöver ofta en vitamin boost efter mycket alkohol.
Jag blev rekommenderad av läkaren att fortsätta överdosera B1, överskottet går ut när man kissar, så det är ingen risk att överdosera.
Kämpa på, jag lovar att det lönar sig!

Profile picture for user Argbiggan

Hej @Tikka! Då låter det som om man snart kan börja andas utan att tänka på alkohol. En kan hoppas. Något roligt som dock hände i eftermiddags när jag var och handlade var att jag kände en sorts förnöjdsamhet inombords. Jag ville där och då börja testa ny mat. Jag hatar att laga mat 😂 men ändå en känsla från förr, innan livet jag levt nu.
Jag har b-vitaminer men kanske ska köpa magnesium också.
Tack för ditt svar och jag önskar dig all lycka i framtiden. Du gör ett grymt jobb!

Profile picture for user TappadIgen

@Argbiggan Glöm inte Thiamin som Tikka säger. Kika bak på burken på dina vitaminer. De brukar fläska på rejält med B3 och B6 samt kanske B9 och B12, men Thiamin, B1, glömmer de ofta.

Varför gör de det då? Jo, för att det är i princip ingen i västvärlden som har brist på B1 eftersom den är så allestädes närvarande i mat att det är svårt att få brist på den. Det är nästan bara alkoholister som får brist på grund av att alkohol hämmar absorptionen av den, och en massa andra vitaminer och mineraler också förstås.

Ett alternativ är att köpa näringsjäst eller b-jäst som det ibland kan heta och finns på hälsokostaffärer men även lite större livsmedelsbutiker. Det innehåller b-vitaminer och främst Thiamin då.

Profile picture for user TappadIgen

@Argbiggan Jag tycker för övrigt att du gör helt rätt i att försöka lägga alkoholen på hyllan. Det kan vara ledsamt att acceptera först, men för väldigt många av oss så överväger nackdelarna med alkoholen de få positiva bitarna med den och vi söker förgäves efter något flyktigt som inte längre finns att finna. Det är ju inte alltid lätt, som du redan har märkt, men när man väl börjar blicka framåt så lättar det en hel del och man hittar så många nya saker man inte visste fanns. Jag tror på dig!

Profile picture for user Argbiggan

@TappadIgen tack så jättemycket för de orden. Och ja visst är det så, vinningen slutade nog vara vinning för länge sedan. Det känns svårt att acceptera, ölen har varit min vapendragare i snart 4 år, tanken "vad ska jag göra nu då" slår mig flera ggr dag. Samtidigt måste man försöka komma ihåg hur det var innan. För min del var det inte dåligt. Kan bara prata för mig själv.

Och detsamma, jag tror du kommer klara det du med, med dina kloka ord och tankar har du kommit en bra bit redan.

Profile picture for user Tikka

@Argbiggan där har du kloka ord från
@TappadIgen, lyssna på dom.
Jag har som du varit "gift" med öl dom senaste 7 åren, då folköl, som jag trodde var harmlösa, tydligen inte.
Innan det tippade jag i mig allt som hade % i sig. Lyckades komma ur missbruk av dom starkare varorna, och efter ett tag började jag dricka folköl, som eskalerade under pandemin till 8 om dagen alla dagar utom fredag och lördag, då sänkte jag 2-3 sexpack om dan.
Blev ju aldrig riktigt packad eftersom drickandet pågick från morgon till kväll.
Men den livsstilen har tärt hårt på kroppen. Så jag måste helt sluta dricka.
Hoppas du kan släppa din gamla vapendragare och hitta en ny mindre beroendeframkallande kompis!
Kämpa på, det blir bättre!

Profile picture for user Argbiggan

@Tikka har faktiskt själv tänkt tanken, ja men man kanske kan lindra med en folköl då och då, "dom är ju harmlösa.. Man köper ju dom på affären" ..Men det kanske också är att lura sig själv..
Jag hoppas du lyckas finna något annat du med om du inte redan gjort det. Jag ska kämpa och ni alla som svarar på ens funderingar och kommer med med egna tankar och kloka ord och erfarenheter gör det lättare i stunden. Så tack så mycket! Och all lycka till dig med 🤗

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Härligt med känslan att vilja laga mat igen😁. Det är en bra sysselsättning, göra rätter som tar tid. Nu finns ju mer tid över när dricka aktiviteten är struken. Du kämpar på bra! Snart är du ur den första värsta tiden och du har fått goda tips om vitaminer.
Ha de så gott💕

Profile picture for user Argbiggan

Vaknade idag med världens huvudvärk och teötthetskänsla. Skulle helst bara vilja dra täcket över huvudet och somna om. Jobbar kväll idag på jobbet. Känns skönt att spendera kvällen där ändå. Huvudvärkstabletter och en tunna kaffe får vara min stöttepelare idag.

Profile picture for user TappadIgen

@Argbiggan En ganska vanlig upplevelse, som såklart inte alla ha, är att man känner sig tröttare ett tag efter att man lagt alkoholen på hyllan och det är som att man har ett större behov av återhämtning i form av sömn. Nu tillhör jag en av de lyckligt lottade som i princip aldrig har huvudvärk, men att ge efter och låta kroppen få den vila som den krävde gjorde susen och jag tänker att det kan hjälpa dig att undvika trötthet och huvudvärk också kanske.

Nu är det väl kanske inte det enklaste att reda upp sin sömn heller. Det finns ju en del här på forumet som kämpar med det. Där har jag väl varit lyckligt lottad också och jag har efter att ha lagt upp en lite vettiga sömnrutiner börjat sova riktigt bra och det har hjälpt mig mycket.

Profile picture for user Tikka

@Argbiggan Ja, huvudvärk på morgonen och trötthet lider jag av också, det är bara att härda ut med huvudvärkstabletter.
Jag har svårt att sova också, trött som bara den då jag lägger mig, har ändå svårt att somna, och vaknar flera ggr per natt.
Fick recept på Propavan, tar en halv tablett 1-2 timmar innan jag går och lägger mig,, fungerar bra.
Var rek på 1-2 tabletter,, men man blir så seg på morgonen om man går på rek...en halv får räcka för mig.
Kämpa på!

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Tack! Han mår bättre. Kampen i början är tuff på ett annat sätt, men blir bättre när den värsta abstinensen lagt sig. Fick dras med huvudvärk till och från några veckor, men släppte med Alvedon. Kan fortfarande känna av det ibland, har ätit b12 men beställt b1 nu, då det rekommenderas här.

Du kämpar på jättebra och vi för kampen vidare tillsammans här på forumet❤️

Profile picture for user Argbiggan

P väg mot jobbet igen. Mår riktigt illa idag. Brukar aldrig må illa. Hoppas det beror på abstinens på nåt sätt. Har inte varit magsjuk på 18 år så vore dumt om det är nåt sånt på g.
Sovit så där. Somnade sent och vaknade ofta. Sömnbrist är jag van vid. Så tror inte det är det heller. Nåja, lär visa sig.
Mår rätt bra i knoppen idag iaf.
Lite orolig för hur jag ska känna inför att fira nyårsafton nykter. Samtidigt känner jag att det ska bli skönt. Tänkte tapetsera vardagsrummet imorgon och då kan det vara skönt att inte vara bakis.

Gott nytt år på er ✨

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Hoppas illamåendet går över. Du kommer att klara en nykter nyårsafton, vi är många här i cyberspace som är nyktra. Jag skålar med dig i alkoholfritt kl 24😀.

Gott Nytt År!💖🎉💫

Profile picture for user fröken_fri

Vi står starkt tillsammans ikväll @Argbiggan Hoppas att du känner dig bättre nu. Lycka till med förnyelsen av vardagsrummet imorgon. Det är roligt att få det lite nytt och fräscht hemma.

Gott nytt år 🤗🎆

Profile picture for user Argbiggan

@fröken_fri @vår2022
Jag gick och la mig tidigt, hade ingen ångest alls under kvällen. Min sambo valde att inte dricka han med så det kändes bra.
Hoppas ni hade en fin kväll!

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Härligt! Kvällen gick bra och ingen ångest😀. Hade en lugn kväll och vi lade oss efter 12 slaget. Jag har tyvärr blivit råförkyld och ont i kroppen, covid, men huvudsaken jag är nykter.
2022 kommer att bli ett fint nyktert år med minimum av ångest, oro, skuld och skam🌸💫

Profile picture for user fröken_fri

Det är en förmån att ha en make som kan undvara alkoholen och som också gör det av hänsyn. Det är samma för mig och jag är så tacksam för det. Allt blir bara bättre @Argbiggan

Ett gott år ligger framför oss 🤗💓🌸

Profile picture for user Argbiggan

Nyårsafton klarade jag av nykter. Igår blev det för svårt. Drack 2 folköl, sedan blev jag så förbannad på mig själv så jag gick och lade mig. Hur jävla svårt kan det va?
Samtidigt känner jag mig nöjd som inte tog en whiskey, öl eller grogg av sambon. Att jag faktiskt kunde låta bli.
Känner mig ändå nöjd med en vecka där jag "bara" druckit 2 folköl och inte runt 15-18 starka. Hoppas det kan fortsätta så. Mina barn sporrar mig att vara nykter. Hoppas de fortsätter med det. Och att det fortsätter betyda någonting, för mig. För det är väl det som är det jävliga, man blir så rackarns egoistisk av alkohol. "jag vill ju bara ha roligt", "jag vill ju bara...." osv. Sämst är ju ändå "ja men jag måste ju få..."

Ska ge det ett par veckor till. Om jag inte klarar detta själv blir det att ringa hc eller nåt.

Profile picture for user Tikka

God morgon @Argbiggan !
Ett stort hinder du har är att det finns A så tillgängligt i hemmet och dom runt dig sitter och dricker.
Du kommer att få kämpa hårt om du ska klara detta själv.
Men jag kan bara säga kämpa på!!!

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Håller med @Tikka, med alkohol så lättillgängligt gör det sjukresor värre att kunna motstå och hålla sig nykter. Du har kämpat på så bra och bra att det inte blev mer än två öl. Nästa gång kanske du inte kan låta bli att ta alkohol från sambon. Ett råd är att inte ha alkohol i hemmet om du ska fixa det här. Dina barn kommer att orka sporra dig om du är nykter, är du inte det så är det lätt att de inte orkar fortsätta sporra. Man tror på någon om man visar det med handling.

Låt det inte gå för långt innan du tar hjälp, kanske ska du göra det nu på en gång? Alkoholdjävulen är en best som kräver en hård kamp och det är svårt att göra det själv.

Kämpa på nu!

Profile picture for user Argbiggan

@Tikka @vår2022
Jag vet inte om jag lurar mig själv. Mem jag blir egentligen inte supertriggad av att ha alkohol hemma så länge det inte är min favoritöl. Starksprit dricker jag inte, klarar inte av smaken. Men i lördags, absolut då ville jag, jag luktade på hans grogg och nästan ryggade undan av lukten bara. Då tog jag en lång promenad till affären, ungefär 6 km bort, tanken under promenaden var att svälja hela sexpacket jag då tänkte köpa redan utanför affären. När jag kom in köpte jag två burkar. Som det sedan tog tre timmar att dricka upp, för särskilt gott var det inte.

Jag blir mer triggad av känslan irritation. Och känslan av frustration.
Jag har sista dagarna börjat tänka att jag måste skilja på mitt beroende och hans. Jag kan inget göra åt hans men jag kan arbeta med mitt. Jag kan inte ta ansvar för någon annan än mig. Jag har ju problem med mitt beroende, hans beroende är hans eget.

Men som sagt, jag kan lura mig själv.
Av den anledningen har jag bokat tid på hälsocentral så jag har tid på fredag för konsultation angående medicin.
Jag drar på mig både livrem och hängslen.

Tack för era ord och ert pepp!

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Bra att du bokat tid hos vården för ditt drickande. Ta all hjälp du kan få. Helt rätt att du bara kan påverka ditt egna beroende inte din sambos. Nu när jag varit nykter en tid har jag upptäckt vilka känslor som triggar mig att dricka, känslor som jag inte riktigt vad medveten om som triggade. I stort sett alla känslor, både positiva och negativa. Låter som din irritation och frustration kom efter att du luktat på sambons grogg och du gick då till affären och köpte öl. Kanske svårt att få bort alkoholen från hemmet men lukten av sprit verkar trigga dig.

Ha det gott🌸

Profile picture for user Argbiggan

@vår2022 det var mer det att han drack, igen, som triggade mig. Vi har i ärlighetens namn pratat om att bli nyktra eller iaf dra ner på drickandet i över ett år. Och han dricker bara mer och mer och mer. Jag vet inte om jag blir triggad av alkoholen eller just det faktum att jag blir så irriterad av att han dricker. Jag har kanske använt den irritationen som ett skäl att få fortsätta dricka själv. Men jag vet inte. Det känns bara som kaos i tankarna just nu.

Jag känner igen det där med känslor. Har man varit glad, då har man druckit. Ledsen, ja men då har man druckit. Arg, ja då med. Osv. 🙄
Tänk så svårt det är att vara människa.

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Det kanske blir en ”dubbeltrigger” irritation av att han bara dricker mer och mer och att det triggar ditt sug att dricka. Det är verkligen en utmaning för dig att ha alkohol tillgängligt hemma samt att din sambo dricker samt även mer och mer säger du. Hoppas verkligen att du orkar stå emot och inte trilla dit. Du har ju även dina barn att tänka på som vill att du inte ska dricka.

Kämpa på!!! Med både livrem och hängslen som du säger. Du är stark💪💪💪💕

Profile picture for user Argbiggan

Ikväll är en bra kväll. Har varit och shoppat med dottern. Unnade mig en ny tröja. Kommer inte ihåg när det hände sist. Bra känsla.
Har även ramat in några förstoringar på bilder från när barnen var små och satt upp i trappan. Valde bland annat två bilder som verkligen gör mig glad när jag ser dom.
Känt mig mer energisk än på länge. Men nu börjar jag bli väldigt trött och ska lägga mig i sängen och njuta en stund av den här känslan.

Profile picture for user juni22

Så skönt med positiv energi❤️
Kan du försöka känna dig ”duktig” när din man dricker och tänk: fy för vad han kommer må dåligt imorgon medan du kommer vakna fri, stolt och klar i knoppen☺️
Kram

Profile picture for user Argbiggan

10 kvällar utan en fylla. Trodde inte jag skulle klara av det. Nu har jag fuskat med 2 folköl en dag men är ändå stolt över mig själv. Ikväll har jag inte heller blivit triggad hemma.
Imorgon är jag ledig. En ledig till utan baksmälla. Känns värt allt.
Hoppas jag kan hålla i detta. Vill verkligen inte tillbaka. Saknar just ikväll inte ens ruset.
Nu ska jag snart gå och lägga mig. Ska bara äta lite av min nya last, toast. Får hänge mig till vitt bröd och smält ost ett tag nu istället. Tar tag i det senare.

Profile picture for user Argbiggan

Idag vaknade jag pigg, eller ja hyfsat pigg, för första gången på länge. Och för första gången på länge har jag vart på städhumör. Redan vid kl 10 😅 så lägenheten är städad, det luktar gott och ser fräscht ut.
Igår kväll var jag också rätt pigg i humöret. Mina barn frågade om jag fått tillbaka min Adhd 😂 jag är normalt ganska störig, gör konstiga saker, låter mycket (inte att jag pratar mycket men har en del ljud för mig när jag tror jag är ensam) och klättrar på väggarna, fast på ett roligt sätt, och nu har barnen inte sett den sidan på länge.
Så att jag fick den frågan tar jag som ett kvitto på ett bra jobb.

Även då jag märker en skillnad hos mig själv så blir jag frustrerad då det stundtals finns ett sug i bakgrunden. Jag vill att det ska försvinna helt och hållet. Jag vet att jag har för bråttom i tankarna, att jag ska låta det ta tid men jag vill bara hoppa över all den tiden så jag kommit i mål.
Detta är en av mina nackdelar, detta är nog det som kan få mig att gå tillbaka.
Jag är alkoholist. Jag är på bättringsvägen. I tankarna är jag framme. För fort.
Det är en av alla saker jag måste jobba på.

Ha en fin dag där ute!

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan vad skönt att vakna upp som du gjorde imorse, pigg och på städhumör😀. Nu kan du njuta av din städning. Ja, det tar sin tid och och det gäller att stå ut och som sagt ha tålamod. Belöning kommer🌸💕

Profile picture for user Sisyfos

Jag tror att Forumet här är fullt av rastlösa själar - ADHD eller annat. Vi är så många som har medicinerar med alkohol. Och som nykter handlar det lite för mig om att säga stopp i tid. Att bromsa, att försöka hitta lugnet. Jag tänker att det är svårt för en rastlös själ att ha TV:n som sällskap. Jag blir uttråkad. Men alkoholen gjorde mig passiv, vilket också är skittråkigt om man är en sån som vill få nåt gjort. Vet inte om och vad du känner igen dig i, men jag tror verkligen att du kommer att gilla att vara nykter, det låter redan så, sen kanske du behöver bromsa lite om du har en tendens att köra för snabbt.
Åh vad jag känner igen mig i att jag vill att det ska gå så fort när jag kommit igång med en förändring. Läs på hos AndraHalvlek om hur man åstadkommer riktiga långvariga förändringar… nöta, nöta… brukar hon skriva om t.ex.
Stort lycka till och som sagt jag tror du kommer att gilla nykterheten när du har kommit igång.

Profile picture for user Argbiggan

@Sisyfos jo alkoholen gjorde samma med mig. Jag orkade ju inget dagen efter och på kvällen när jag började piggna till blev det a för att inte "vara för mycket" överallt. Som för att matcha andras energier. Sitt still, vill inget och gör inget väsen. Det sista funkade fram tills det blivit en öl för mycket. Då satte jag igång. Kanske en sorts frustration pga uttråkning.
Sista dagarna har jag liksom börjat strunta i de energierna. Vill jag göra nåt så gör jag det. I skrivande stund sitter jag till och med på café och äter lunch i min ensamhet då ingen i familjen ville följa med. Men det funkar bra detta med 😊

Tack för tipset, ska kolla in det när jag kommer hem 🤗

Profile picture for user Argbiggan

En hel helg utan alkohol! Så jävla skön känsla! Sömnen har börjat rätta till sig. Sover som en stock på nätterna. Plufset i ansiktet nära nog borta och jag har faktiskt gått ner ett (helt 🤣) kilo. Känner mig just här och nu lite fantastisk 😃
Känns bra att ha ett forum där jag kan skriva av mig och vara helt ärlig. Få dryfta förvirrade tankar och känslor. Så glad jag hittade hit.
Hoppas den här high on life känslan håller i sig ett tag.

Profile picture for user Argbiggan

Så fort allting vänder. Helgen har varit hur bra som helst sista dagarna över lag har varit väldigt bra. Ikväll kom ett sånt sjuhelsikes sug. Från ingenstans. Trött och sliten efter en ganska jobbig helg på jobbet och tålamodet på noll.
Har försökt distrahera mig med en bok, ett bad, en massa te och promenad men det hjälper inte. Lika bra att gå och lägga mig.
Försöker hålla modet uppe och se kvällen som en lärdom. Har jag gjort nåt annorlunda ikväll eller har jag några känslor som ligger gror som jag inte kan sätta fingret på. Har det varit något på jobbet? Ska grotta ner mig i detta imorgon. Just nu tänker jag Dr täcket över huvudet och somna. Jag vet att jag imorgon kommer känna mig nöjd att jag gör just det valet.

Profile picture for user Tikka

@Argbiggan Bra tänkt, så brukar jag också göra, gå och lägga mig.
Varför sitta och tänka när man känner att allt är skit.
Bättre att ge sig på det imorgon.
Kämpa på💪

Profile picture for user Geggan

@Argbiggan låter som ett jättebra val. Mitt sug igår gick över av att bära tunga kartonger i en timme. Och sortera pappershögar. Sen tidigt i säng med poddradio. Idag nöjd.

Profile picture for user majsan_nu

@Argbiggan Det var ju ett bra val - speciellt när du kunde sova så länge! Kanske det går bättre idag med tankarna? Önskar att det är så för dig...
Vi kämpar vidare eller hur 💪👍
Styrkekram 🥰

Profile picture for user Argbiggan

Kl 20.35 på ett ungefär gick jag och la mig i sängen. Jag är så trött på kvällarna nu. Känner mig tråkig nästan. Kan ana att det är min kropp som kräver välförtjänt vila.
Ikväll dök en tanke upp. Jag tror min hjärna försöker lura mig. Satt och tittade på tv med sonen. Helt plötsligt, även fast jag inte hade nåt särskilt sug, Kom tanken : men du, skulle det inte vara gott med en öl. Du har inte druckit på länge så en öl är du värd. Du vet ju att det är lugnt när du ensam dricker.

Tanken var verkligen i du-form. Nästan obehagligt. Nästan att jag föll för det.
Tacksam över att jag ingen öl har kunde jag be den rösten att skärpa sig.

Nä, dags att sova. God natt alla där ute.

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Ett litet försök från alkoholdjävulen som duar dig, någon utanför dig själv, som pratar med dig. Han är läskig och obehaglig, men blir ynklig när man säger ifrån på skarpen! Bra gjort!

Sov gott 😴

Profile picture for user Argbiggan

Oj vad fort tiden går! Såg i alkohol kalendern att jag registrerat 17 dagar. Varav 16 dagar utan en droppe alkohol. Det blev väldigt verkligt när jag såg det. Jag har faktiskt snart klarat nära nog 3 veckor utan en fylla. Det har stundtals varit jobbigt men när jag ser tillbaka under dessa dagar så har jag klarat det bra ändå. Bättre än förväntat. Alltså hejja mig!! 😃

Jag förstår att det inte skulle gått lika bra utan detta ställe. Utan att läsa andras vägar och kloka ord och tankar. Så tack för det!
Jag förstår också att det hela vägen inte kommer att gå lika lätt men just här och nu är jag nöjd. 😊

Profile picture for user Argbiggan

Fast förresten, nu är jag kanske lite överglad för så lätt alla dagar har det inte varit. Men jag väljer att se de bra dagarna, timmarna, stunderna.. Men det hade jag kanske inte gjort om jag hittat hit.

Profile picture for user majsan_nu

@Argbiggan Så bra att fokusera på det som varit lätt o inte det svårare! Det är något jag känner att jag vill ta till mig... För trots allt består ju en dag av många delar o det positiva är mest värt att uppmärksamma! Tack för den påminnelsen!
Kram från mig 🥰

Profile picture for user Argbiggan

@majsan_nu ja visst är det lätt att fokusera på det negativa och jobbiga. Men vi är bara mänskliga.
Jag önskar att jag i fortsättningen kommer ha lätt att se det positiva i vardagen och inte fastna i det mindre bra. Men det är lite av en konst att hålla sig positiv alla gånger 😅
Kram på dig 🤗

Profile picture for user Argbiggan

Dag 17 😃
En dag närmare 3 veckor. Jag mår bra. Jag överlever än så länge utan det stora stopet. Det är skönt att vara nykter.
Jag har de sista veckorna haft så mycket kvalitetstid med mina barn. Eller ja, ungdomar.
Idag, mitt i ovädret, var vi på stan och åt middag och shoppade igen. Det var både gott och roligt 😃. Och vi var nästan helt ensamma på stan så gott om plats och corona säkert.

Tänkte jag skulle försöka mig på att hitta ett bra träningsschema, ett man inte dör av. Jag har sista åren gått upp lite mer än 20 kilo.. Dags att göra nåt åt det. Har ingen motivation till att gå på gym men det är kanske där man bör ägna lite tid om kvällarna.
Men måste vänja mig vid tanken av att röra på mig på ett nyttigt sätt. Kanske göra något åt kosten med. Alla varma mackor sista veckorna lär ju inte hjälpa 🤔🙈

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Härligt att du mår bra och haft så kul med ungdomarna😀. Motivation till träning och mindfulness har kommit med tiden för mig, det är väldigt skönt att få upp pulsen lite och med det även endorfinerna. Jag kör träningen hemma utifrån ett program på nätet. Sedan avslappning med mindfulness via app.

Ha det gott🌷💕

Profile picture for user Argbiggan

@vår2022 jag hoppas min motivation kommer igång snart med. Tänkte tills dess att kanske förmå mig att ta en promenad om dagen iaf. Då kanske man kan väcka motivationen på traven.
Tack för tips om träning på nätet. Har inte tänkt så långt. Vilket man kanske borde gjort i dagens läge med pandemi och allt.

Ha en fin dag 🌺

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan jag kör hemma också då det inte kräver tid till och från ett ställe, men det är viktigt att jag gör det rutinmässigt som om jag skulle gå iväg. Att gå promenader varje dag är en jättebra början. Finns säker mycket på nätet om att komma igång med träning genom promenader. Att powerwalka, intervall gå, gå med stavar mm om det skulle locka. Jag går varje dag med mina hundar och det är så skönt och hjärnan blir masserad😀

Ha en fin dag🌷💕

Profile picture for user Argbiggan

En nykter fredagskväll till. Så trött ikväll. Men det känns ju aptråkigt att gå och lägga sig före 21 en fredag så ska försöka orka sitta uppe lite till.
Ikväll är sambon nykter med. Han har varit nykter på fredagar sen jag tog mitt beslut. Det är uppskattat. Skönt att inte behöva känna den inre pressen att dricka bara för att det är fredag.
Jag har också sista dagarna inte blivit triggad av att han dricker övriga dagar. Det slog mig just här och nu.

Ska försöka hitta nån bra film nu att somna till kanske 😂

Ha en bra kväll där ute 🤗

Profile picture for user Argbiggan

Måndag. Imorgon fyller jag år. Jämn siffra.
Denna siffra brukar förknippas med fest och alkohol. Att ha vänner och familj som firar att man typ är i mitten av livet.
Så kommer inte min dag se ut. Är lite lättad att det är en pandemi som gör att man inte ska samlas.
Det blir en lugn kväll med bara de tre närmaste.

I lördags bodde vi på hotell. Spa och grejer. Middag ute. Det var mysigt. Ända tills jag fick för mig att dricka en öl. Det vet jag ju hur det slutar. Men jag tänkte "Jag har ju klarat mig så länge" vad kan gå fel.. Jo hela alltet går fel. Jag har inte blivit en bättre supit.. Ångesten igår och idag har varit så själadödande att jag känner inombords att detta gör jag inte om. Jag var orolig igår att suget skulle komma tillbaka. Att börja om från början. Skulle det göra det så tar jag gärna det "straffet". Än så länge känns det ingenting.
Jag vet nu att jag har och är en bra mycket trevligare och bättre människa utan.
Finns inte en chans att jag går tillbaka. Distansen de sista tre veckorna har på något sätt väckt mig igen. Vill inte gå tillbaka till en sorts verklighet där jag inte är med. Jag provade, jag tyckte inte om det, jag vill inte ha det. Jag har nu officiellt gjort slut med alkohol. Tack för påminnelsen. Tack för vår tid tillsammans. Jag sörjer dig inte längre.
Jag är bättre utan dig.

Profile picture for user Tikka

@Argbiggan Kloka ord, på slutet!
Ja, vad kan gå fel? Allt brukar gå fel, varje gång man försöker sig på "ett nytt försök" och fallet blir hårdare för varje gång. För mig är det så iaf.
Jag fyller också år,, på fredag. Inte jämnt,, men ruskigt nära jämn siffra, ja så nära det går komma.
Har sagt till alla som frågat när dom ska komma,, Nä, det blir inget kalas,, det blir aldrig något mer kalas för mig.
Jag hatar födelsedagar, allra helst min egen.
På´t igen bara @Argbiggan , du fixar det här!

Profile picture for user majsan_nu

@Argbiggan Får börja om,skrev ett inlägg som bara försvann... Grattis på födelsedagen hade jag nog börjat med!
Grattis också till ditt a-fria beslut 👍💪😀
(Allt dåligt kan du ju sätta inom parentes)
Inte så mycket positivt med pandemin men vill du inte samla många för att fira...
🤗 Kram

Profile picture for user Argbiggan

@Tikka jag vet att jag klarar det. Det finns inget annat. Jag drar en lärdom av mitt bakslag, mitt dåliga beslut. Det gör mig mer säker på att klara av det. Jag vet ju nu att jag faktiskt mår bättre utan. Att det inte blir trevligare och mysigare och allt det där. Att jag inte blir det. Jag vet däremot att det är vad jag är nykter. Vet inte varför jag fortfarande hade tron att alkoholen skulle förhöja njutningen. Så jävla dumt när jag vet att jag blir en rabiat ragata som inte kan bete sig. Nä, nu ska jag vara starkare och klokare.

Firar inte heller mina födelsedagar. Har jag inte gjort på länge. Vi kanske får hitta andra sätt att fira våra nyktra födelsedagar om inte annat än med kalas.

Grattis i förskott till din dag! ✨💐

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Grattis till din födelsedag och grattis till att du gjort definitivt slut med alkoholen!🎉💫🌟🌷. Du verkar så stark och beslutsam i detta, vilken lycka och befrielse!

Ha en fin kväll🌷💕

Profile picture for user Geggan

@Argbiggan önskar dig också kraft o fortsatt positivt tänkande. Det är vi som har dragit vinstlotten - slippa älta och grubbla, deala och trixa! Möta världen med nyfikenhet och öppenhet och inte misstro och trötthet. Heja!

Profile picture for user Argbiggan

23 dagar har jag varit medlem här. 21 dagar har jag varit helt alkoholfri. Det hade inte hänt om jag inte hittat hit. Jag får energi av att kolla på alkoholkalendern. Av att se så många nollor. Jag kan få ångest av att se att jag en kväll drack 6 glas, men den inre kraften och drivet växer av att se 21 stycken 0:or. För en månad sedan var det nästan tvärtom.
Jag var livrädd att abstinensen skulle börja om. Att jag skulle känna sånt misslyckande. Att jag skulle älta. På något sätt vore det kanske bra om jag kände så. Men det gör jag inte. Jag kände så ett tag i söndags. Jag analyserade känslan och varför jag tog beslutet. Jag lärde mig nåt, om mig själv och om alkolism.

Min sambo sa i måndags att han är stolt över mig. Stolt över att jag druckit så lite sista månaden, stolt över att jag pratade om lördagen och berättade om mina känslor. Han sa för första gången att han vill gå samma väg. Han bad om hjälp, att han vill att jag ska stötta honom att dricka mindre själv.

Absolut svarade jag. För nog ska vi kunna hjälpa varandra. Gå åt samma håll. Jobba mot samma mål. För på något sätt öpnnade han upp för att vara med på tåget.
Igår var han nykter. Första vardagen på länge. Han har haft en nykter dag i veckan sista 3 veckorna och det är fredagar för att stötta mig i att inte ta feesagsölen. Jag hoppas kunna vara ett bra stöd för honom.

Den här sidan har blivit en stöttepelare för mig. Jag skriver för mig själv. Jag läser andras ord, plockar till mig det jag behöver, känner tacksamhet.
Kan ibland känna mig lite dum som inte är inne och stöttar andra som andra stöttar mig. Jag är kanske inte där än.

Nu ska jag snart kliva upp och göra mig redo för en kväll på jobbet och längtar tills jag få komma hem och skriva in en ny nolla så 21 blir 22.

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan grattis till 23 dagar!🎉🌟💫. Bry dig inte om den där kvällen med 6 glas, det var då och idag vet du bättre! Låt det passera så det inte stör dig, skit i det, det tar för mycket energi! Du ska verkligen vara stolt över dig själv💪 Så bra jobbat! Vad bra om din sambo hoppar på tåget, det blir så mycket lättare och dessutom roligare om man gör det tillsammans. Han ser väl hur bra det går för dig och din positiva förändring😀. Man stöttar så mycket man orkar och kan, det är det som är bra, att inte känna sig tvungen till något.

Ha det gott!🌷💕