Första dagen, igen.

Profile picture for user Argbiggan

@vår2022 kaffet smakar så gott som det ska 🤗
Smart eller lat, jag börjar lite att uppskatta den lägre växeln.
Hoppas du får njuta av lediga dagar innan det är dags att gå tillbaka till jobbet. Ha en fin dag du med 🌷💕

Profile picture for user Argbiggan

Dag 29.
4 veckor har gått. Början på vecka 5 nu. Känner mig övermodig och måste ner på marken igen. Det går för lätt. Samma känsla som innan återfallet.
Vad är det jag släpper, slutar med, När den här känslan kommer.
Försöker finna något men kan inte hitta svaret. Jag släpper garden, det är det enda jag kan tänka mig.
Jag mår bra alkoholfri. Så pass bra att jag glömmer bort att jag är en "alkis".
Eller rättare sagt, jag tycker inte jag är en.

Nu tystnade kaffebryggaren, så nu blir det morgonkaffe och tid för njutning av att jag är den enda som är vaken och av tystnaden som råder.

Profile picture for user Kebne1

Tack för hälsningen❤️jag känner igen mig i känslan du beskriver. Det gäller att ALDRIG sänka garden. När det börjar kännas"lätt" är ju ett smart knep att gå in här och läsa sin egen tråd. Rackarns bra påminnelse. Kämpa på!🙏🏼@Argbiggan

Profile picture for user Argbiggan

Idag tid jag tag i en del av blomsättningen. Nu är framsidan fin. Skönt att ha påbörjat. Nu vila innan ny arbetsvecka. Solen skiner och himlen blå. Sitter med en kaffe latte och njuter. Det är så här livet ska vara ☀

Profile picture for user Argbiggan

Månad 1, dag 30.
Sovit bra. Stressigt på jobbet. Det har varit en motgångens dag på jobbet. En sån dag man bara vill stryka från minnet. En sån som får en att vilja fly för en stund. Trött så jag vilar istället när jag kommer hem. Och äter choklad. Jösses vad jag äter choklad nu för tiden. Jag tycker inte ens om choklad 😂
Nykter och tacksam för det 🙏

Profile picture for user Argbiggan

@Jan.3. Gott ska det va 🤗

Onsdag. Sov för lite. Det vackra vädret igår gav inspiration. Nu är jag klar med att plantera blommor 💐 . Så vackert med alla färger men dumt att vara vaken så länge. Kvällssol till solen går ner så lusten att sova infann sig inte förrän klockan var för mycket 😁
Mår ganska bra i mig själv.

Sambon har fallit tillbaka igen. Med buller och bång. Det är nog sant att om man klarat sig ett tag vill beroendet få dubbelt tillbaka. Ha mer. Vi hade nästan 2 månader alkoholfria tillsammans vilka nog var räddningen för förhållandet där och då.
Det är slitsamt att se hur han sliter ändå. Det känns så långt borta för mig att jaga nästa rus, se till att alltid ha hemma ett lager som räcker, jag blir trött av att se planeringen som en gång i tiden även var min. Jag vill aldrig hamna där igen. Det känns skönt att veta att det inte är min grej längre. Iaf inte här och nu. Skönt att ha nyktra ögon på min egen resa.
Hoppas för hans skull att han tar sig upp igen.

Profile picture for user Argbiggan

Dag 32
Det rullar på. Jobbet flyter, dagarna springer förbi medan jag står och undrar vad som hände, var tar tiden vägen. En vecka kvar till semester. 3 ljuvliga veckors ledighet.

Sov gott inatt. Vi gick och la oss redan strax efter 20. Klev upp redan vid 5, pigg som en lärka. Jag älskar tidiga morgnar nu för tiden.

En nykter och i sinnet en stillsam dag 🙏

Profile picture for user BEATNGU

Det kommer alltid såna känslor. Gäller att hitta något som trixar bort tankarna man får. För mig går det över på några minuter. Att alla andra kan, men inte jag. Inget är roligt längre när man inte kan använda alkohol som medicin mot sitt problem. Varje dag utan är en mindre som förstör både kropp och själ.

Profile picture for user Torn

@Argbiggan Det där klarar du! 🤗 Njut av det fina vädret, alkohol tillför inget positivt, det är bara beroendet som spelar dig ett spratt. @BEATNGU, trist att du upplever det så, efter såpass lång nykterhet. ❤️ Jag känner inte igen mig för fem öre. Det låter som om du är nykter på ”vita knogar”. Själv har jag varit nykter i ca 2,5 år.

Profile picture for user BEATNGU

@Torn ja det blir 2 år i augusti. Jobbar i högt tempo på dagarna så jag lägger mig kl 20 på kvällarna. Måste komma igång med motion igen så man mår lite bättre. Det går bra och klarat mig från att vilja dricka igen. Just nu är det bara som att jag flyr framåt så lång som möjligt för att inte halka tillbaka. Men det vore ju kul att ha lite ork på fritiden också. :-)

Profile picture for user TappadIgen

@BEATNGU 2 år i augusti blir det för mig också. Att fly framåt kan absolut vara nödvändigt att ta till ibland, men det är ju ingen hållbar långsiktig lösning. Men bra att du hittat till @Torns tråd. Han har en hel del inspirerande inlägg att läsa och härligt att du har klarat dig så länge. Det är nog bra att skriva i forumet också, som du gör. Jag tror att det hjälper att få ner sina tankar ibland. Vi kämpar på, tillsammans.

Profile picture for user TappadIgen

Men nu talar jag i nattmössan. Det här är ju @Argbiggans tråd :) Hon har kanske inte lika lång erfarenhet som @Torn men förefaller vara klok också :)

Profile picture for user Argbiggan

@Torn du har så rätt. Jag var iväg och köpte allehanda saker till altanen, planterade blommor (lite mer än vad som behövdes) och har druckit lite för mycket kaffe men suget gav med sig och jag har haft en fin dag utan alkohol. Tack för pepp! 🙏
@TappadIgen samlar på mig mer erfarenhet för varje dag som går 😁 idag blev erfarenheten att det går att vara nykter och njuta av sommardagar med. Tänka sig 🤣😁@BEATNGU jag har varit i stort sett nykter i 5 månader (- en vecka sammanlagt) och har upplevt många fina dagar och stunder, upplevt förälskelse av livet. Allt utan alkohol. Måste vara jobbigt att det efter två år fortfarande känns som att inget är roligt. Mina bästa dagar är mina nyktra dagar. Men som sagt, jag har fallit några gånger och inte klarat 100 procents nykterhet men ligger ändå under spektrum måttlighet.

Profile picture for user Geggan

Heja @Argbiggan ! Skönt att du surfade över på lugnt vatten. Ja, det kan kännas som att det vore gott ibland MEN DET ÄR INTE VÄRT DET! Jag sitter nu på båt på väg till landet, en resa som jag har gjort under mer än femtio år, ensam, med män, med barn hundar katter 🐈‍⬛ Kompisar -you namn it! 😅 inte många nyktra resor kan jag säga. Nu sitter jag här med en apelsin och mina perenner! Vattnet lika blått landskapet lika vackert så jag skall väl kunna bli lite filosofisk utan att dricka. Önskar dig sköna dagar! Vi behöver varandra!

Profile picture for user Argbiggan

@Geggan jag Har börjat fatta att det är precis lika gott med vanlig dricka. Det finns så många alternativ, även sånna som man kan ha i vinglas om man vill åt den "lyxigare" känslan.
Jag är i dagsläget inte ett uns intresserad av att bli berusad, jag vill åt känslan av ett finare glas, dryck i champagneglas, du vet, den lyxiga förpackningen. Man kan ha alkoholfritt i även de.
Är fortfarande glad i min nykterhet. I att vara medveten och inte bedövad. Trots suget. Älskar den här känslan!

Vad härlig din båtresa låter. Som att andas, att vara här och nu. Och jag önskar att du fått andas lite skön filosofisk luft under friska vingar 🦇 😁
Sköna dagar @Geggan är precis vad jag önskar dig. Och att du och din man kan få glada nyheter i framtiden ❤️
Vi behöver varandra absolut🥰

Profile picture for user BEATNGU

@Argbiggan Det är en period jag kommit in i som jag inte varit med om innan. Ingen depp som är farlig, och ingen tanke på att dricka. Men det känns som att nu när jag kommit ur det med alla mina säkerhetslinor och tanke sätt och verktyg jag fått från vården som hjälp mig att starta om livet. Börjat jobba och fått en bra början att starta på så borde jag vara lycklig och glad. I början var jag berusad av nykterheten ofta och kännde ett rus av att vara där jag drömde om i början. Men nu när jag är där, så har allt bara försvunnit. Känns som att man blivit av med förväntningarna man hade. Nu är det bara rutin för att hålla sig på rätt spår. Ingen mer belöning. Så nu har mitt beroende vaknat igen på ett sätt. Då har jag tagit piller för att få ett energirus och belöna mig på helgerna. Inte mycket, men jag kan inte låta bli att testa något för att få den där känslan på fredagen man hade förut med ölen som väntade. Är rädd att jag fastnar i ett annat missbruk nu innan jag gör något. Mår inte bra egentligen. Känns inte som att jag kommer att nöja mig med detta länge till. Mitt beroende är så starkt att jag provar allt utan att tänka. Ångesten kommer efter. Är ju så enkelt med medicin som ger en kick och gör allt lättare en stund. Men den är ju inte för mig. Den fanns bara där. Det kommer inte att funka. Kan inte bli av med mitt jobb igen. Då kommer jag att trilla dit på något igen. Tar inte den resan igen.

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan vad bra du tog dig igenom suget från en annan dimension💪. Bra att du skrev om det här, att sätta ord på sina känslor är så bra och de lever då inte ett eget liv där i skallen. Vet att när jag tidigare fick sug, sade jag det högt till min man, bara att jag sade det och fick utlopp lättade suget.

Ha en riktigt fin dag bland dina fina plantor🌞🌱💕

Profile picture for user Argbiggan

@BEATNGU låter som du sliter. Du har i två år gjort ett grymt jobb.
Jag kan förstå att belöningar som kommer i början av nykterheten klingar av till slut. Kan du belöna dig själv på något sätt? Så du orkar fortsätta din nyktra resa utan att behöva andra substitut.
Jättebra att du skriver så öppet om dina rädslor, känslor och tankar. Det i sig är en styrka.
Tänker att vi människor ofta tänker att vi borde vara lyckliga eller vi borde vara si och så, men med handen på hjärtat, vem är lycklig jämt? Vem är på topp alla dagar av sina liv.
Just nu mår du inte bra. Men det betyder inte att du kommer må så resten av dina dagar.
Ge dig själv en klapp på axeln för allt du åstadkommit och för hur stark du är. Du har så mycket att ge. Du har redan på några dagar gett så mycket härinne.

Profile picture for user Argbiggan

Solen fortsätter skina. Varmt och skönt ute. Lämnar jobbet nu och den första tanken var att ta en liten öl på en uteservering innan jag åker hem. Det jobbiga med att jobba i centrum är just det här, barer och restauranger åt alla håll. Tappar tilltron till att jag kommer klara detta. Skyndar mig till busstationen och står och stampar i väntan på bussen. Den är sen. Som ett tecken på att jag faktiskt hinner gå på restaurangen bredvid och ta en färdknäpp. Försöker byta tankebanor och tänka på hur skönt det är att vara nykter och med i gemet. Allt positiva med att inte dricka.
Ryck upp dig nu för bövelen! Kan inte bussen bara komma så jag kan sluta förhandla. Då är jag safe sen. Vart tog den starka jag vägen? Ligger väl under en sten och tuggar fragma eller nåt. Skakar och surar. Nä fy vilken dag.

Profile picture for user Tikka

@Argbiggan jag skrev hos dig och sen när jag la in det tappade jag nätverket så det försvann någonstans?
Nåja, det jag skrev var att du verkar ha det lika jobbigt som jag.
Det är skitjobbigt nu med alla tankar som försöker påverka en!

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan @Tikka om inte positiva tankar om hur skönt det är att vara fri och nykter så kanske ni ska tänka på hur jävligt det blir när ni tar första glaset, vad det leder till. Hur ni kommer att må imorgon med ångest och må dåligt. Att det är vad ett glas i solen leder till. Försök se alkoholdjävulen som badar i den kalla ölen och lockar in er i fördärvet. Komsi, komsi så ska jag ta med er på en resa till helvetet😈 där dag 1 och återfall hägrar. Kampen och för att måendet efter dag 1, ska bli mer stabilt kommer att ta 2-3 veckor. Är det så härligt att få ta det där glaset i solen om ni tänker efter ordentligt?

Kämpa på nu💪. Det är alkoholdjävulen som stör, ta över kommandot!!!🌞💕

Profile picture for user Argbiggan

@Tikka ja det är jobbigt nu. Hur mycket jag än uppskattar att vara nykter så är det som om något saknas. Det är kanske nu den riktiga sorgen över "kamraten" kommer.
Vi fortsätter kämpa mot tankarna. Nån gång må de krypa tillbaka under stenen de kröp upp från.

Profile picture for user Kennie

Hej, vill bara säga att det blir lättare ju mer tid som går, i alla fall för mig. När det psykiska beroendet gått över känns det inte alls som man missar något. Kallt alkoholfritt i fint glas känns lyxigt för mig nu. Och som bonus för varje sådant tillfälle får man en morgon utan bakfylla nästa dag.

Profile picture for user Argbiggan

@vår2022 jag vet ju att du har rätt. Vet att det är precis det som väntar om jag tar 1a glaset. Därför gör jag det inte ikväll.
Nu är jag hemma i min trygga vrå, death metall i högtalaren, så där så man får skriksjunga, toppenbra mot frustration 🤣 mindre bra för andras hörsel 🙈 och suget har för stunden lagt sig.
Det är bara att acceptera att det är så här det kommer vara ibland. Rätt och slätt. Ibland är livet inte vackrare än så här. Men det kanske är vackert nog ändå.

Tack för pepp och din klokhet 💕💕

Profile picture for user Argbiggan

@Kennie det är så jag känner större del av tiden. Resterande del kan vara ett helvete rent av. Men ja, jag behöver inte förklara för någon som redan gjort resan.
Tack för dina upplyftande ord om hur framtiden kan se ut 🙏🤗

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Death metal är klockrent! Man får ur sig massor av dålig energi😂. Det där att det saknas något kanske kan vara något annat än att ta sig ett rus. Vi har vant vår hjärna vid att ta till alkohol vid tomhet eller andra känslor och den vanan tar sin tid att komma förbi. Får hjärnan inte alkohol så kommer känslor av tomhet och saknad att minska. Även tankar på att inte få dricka alkohol, inte få ta ett glas i solen skapar känslor av sug, alltså negativa tankar. Så positiva tankar på att vara nykter och följderna av det kommer så småningom att vara mer dominerande och skapa sköna känslor och negativa tankar minskar. Ge det tid och stå på dig så kommer du att se att livet är vackrare än så här.

Sov gott! Du var så stark och grymt jobbat!💪🥰

Profile picture for user Geggan

Jag hejar på dig @Argbiggan ! Ser för mig alla dagar som ligger där i en hög! Rolig bild. Jag närmar mig nu 180 dagar med raska steg. Först nu börjar jag må riktigt bra. Det tog många dagar att supa ner sig, det tar många att tillfriskna. Bra strategi att helt enkelt bocka av. Tacksam för varje dag. För alternativet är ohållbart och livsfientligt .

Profile picture for user Geggan

Jag hejar på dig @Argbiggan ! Ser för mig alla dagar som ligger där i en hög! Rolig bild. Jag närmar mig nu 180 dagar med raska steg. Först nu börjar jag må riktigt bra. Det tog många dagar att supa ner sig, det tar många att tillfriskna. Bra strategi att helt enkelt bocka av. Tacksam för varje dag. För alternativet är ohållbart och livsfientligt .

Profile picture for user Argbiggan

@Geggan ❤️
Ja det är galet att man lägger så många dagar, så mycket tid på att förstöra sig själv. Naturligtvis tar det lika lång tid att läka hjärnan och kroppen.
Men alltså snart 180 dagar!! Du är ju grym 💪💪

Profile picture for user Argbiggan

Står i nuläget utanför bolaget. Skrattar lite förmätet åt mig själv. Jag står utanför bolaget och skriver här. Ingen tanke på att gå in, bara det att det ligger under samma tak som köpcentrat där jag står och väntar på bussen hem. Brukar gå till en annan busshållplats då jag tyckt det varit lite jobbigt med lockelse tidigare. Men inte idag.

Men imorgon är det sista arbetsdagen innan semester gott folk! 3 ljuva veckor i pyjamas väntar 😁 på SMHI ser det dystert ut men vad gör det för jag har snart 3 hela veckor med sovmorgon och kaffe på säng! Då gör det inget att det kanske regnar ute.
Känner mig både oroad och lyrisk över en nykter semester. Kommer jag klara av det. Funderade på att fundera ut strategier och alternativa lösningar men blev matt och triggad av tanken. Varför ska jag ens behöva planera hur jag ska vara nykter under semestern. Varför inte bara bestämma att jag ska vara nykter.

Ja det är ju fint hur man förstört sina naturliga tankebanor och bytt ut dom till nåt så svårt 🤣 jag måste just här och nu skratta åt eländet jag dragit på mig själv. Ett av företagets jag jobbar på ledord eller värdering är att det ska vara enkelt.
Så jobbar visst inte jag 🙋

Profile picture for user Argbiggan

Igår gick jag på semester. Första gången på jag vet inte hur många år som jag inte firade in semestern med alkohol. Jag hade inte ens sug 😁.
Köpte istället hem jordgubbar och glass som jag firade in semestern med. Gick och lade mig tidigt och vaknade tidigt idag. Så som jag börjat uppskatta att ha det.
Nu ska jag njuta av detta till fullo de dagar jag har tillgodo att göra det.

Profile picture for user Ny dag

@Argbiggan Njut av din semester, fortsätt din fina nyktra resa genom att precis som du skriver vara nykter och inte ta första glaset. Vi vill ju inte ha ett glas utan hundra vilket innebär ett jäkla helvete. Du har ju så många nyktra dagar i bagaget nu! Fortsätt så, jag hänger på för en nykter sommar! Ha en fin dag🥰

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Lustigt, tänkte på att du inte varit på forumet några dagar igår kväll och tänkte jag skulle fråga hur du mår idag😁. Blev så glad av att du mår bra och äntligen har fått gå på semester🌞. Ha en riktigt njutfull och nykter semester, blir säkert den bästa semestern på länge🌼🥰

Profile picture for user Argbiggan

@vår2022 jag hänger i och tror att semestern och sommaren kommer bli riktigt skön och bra.
Känner mig lugn inför midsommar. Ingen ångest eller rädsla över att inte klara av att vara nykter heller. Men jag tar en dag i taget och lever för just idag.

Tack så mycket för dina ord som vanligt ❤️

Profile picture for user Smörblomma

@Argbiggan På något sätt måste man ju fira in semestern och glass och jordgubbar är ju bra mycket bättre än alkohol. Jag älskar glass och tyvärr har jag svårt att begränsa mig även där och med övervikt är det inte så bra men ändå bättre än alkoholen.

Profile picture for user Argbiggan

@Ny dag jag ska njuta. Hoppas du snart kan göra detsamma. Och nej, ett glas är inte nog därför lika bra att skita i det. Synd att det många ggr är lättare sagt än gjort men vi fixar det! Vi är starka 💪 och vi sätter målet en nykter sommar. Nu gör vi jobbet för att klara det.
Du har också många nyktra dagar i din ryggsäck nu. Glöm inte dom och hur bra du mått under den mesta tiden av dom 💕

Profile picture for user Argbiggan

@Smörblomma jag har dragit på mig övervikt sedan jag påbörjat denna resa mot nykterhet. Men jag tänker att det får jag ta tag i när jag är redo för det. Nu äter jag glass i så stora lass jag vill för att det funkar. Det hjälper. Och hur vi än vrider och vänder på det så är det 100 ggr bättre än alkohol.

Profile picture for user Argbiggan

Midsommarafton 2022 bör gå till historieböckerna. Det är nämligen den första nyktra på över 20 år! Har aldrig sedan jag blev vuxen varit nykter just denna helg.
Vädergudarna är med oss oxå, nästan 30 grader varmt ska det vara. Tänk att få insupa natur, blå himmel och familjen nykter en dag som denna 🙏

Profile picture for user Axianne

@Argbiggan
Vet du - jag kom just på att det är samma sak för mig. Jag har inte varit nykter en midsommar sedan jag var gravid för över 25 år sedan. För övrigt var mitt första nyktra halvår fyllt av godis, glass och fikabröd, men precis som du har jag valt att ta en puck i taget. För en tid sedan var jag stabil och redo att släppa taget om snuttefilten socker och det har gått utmärkt. Nu tappar jag vikt i en behaglig takt och kroppen mår så bra!

I dag var verkligen en dag att minnas!

Jag önskar dig en fortsatt nykter och underbar sommar. Heja Heja!!! 🌼🌸🌻

Profile picture for user Argbiggan

Fin helg med fint väder är nu slut. Måndag kom med regn och åska. Mycket skönt att kunna andas igen, att inte lämna svettpölar var man befinner sig 😁
Helgen har varit bra. Fin. Svensk sommar när den är som bäst 🌸

Profile picture for user Argbiggan

Nu är det ett halvår sedan jag skrev här första gången. Ett halvår sedan jag beslutade mig för ett alkoholfritt liv.
Jag har under året som gått hittills haft ett par återfall. Sammanlagt 15 dagar med alkohol. Sista återfallet var det längsta, nära nog 7 dagar. Sedan är några av dessa 15 dagar med folköl som öppnats, påbörjats och hällts ut. Men det är ändå 15 dagar sammanlagt med alkohol i handen och i kroppen.
Dessa dagar utgör 9 procent av tiden.
Jag skulle kunna klanka ner på mig själv, känna skuld och skam när jag ser det. Men jag ser istället att 91 procent av 2022 har varit nykter. 91 procent! 2021 såg det absolut tvärtom ut.

Jag har satt mitt mål som 100 procent alkoholfri. Och nog fasiken är jag nära! Jag har nog aldrig sagt när jag ska vara framme vid mitt mål. Helst på en gång men så funkar det visst inte. Så stark är jag inte på en gång visade det sig men jag har kommit en bit på vägen. Och jag vet inte om jag ska se det som mål. Kanske hellre en väg. En riktning. För om jag skulle nå målet, vad gör jag sen? Då är jag rädd att jag skulle sluta arbeta för det. Sluta göra jobbet.

Jag har brutit flera dåliga vanor. Jag har byggt upp en "resistens" mot vardagsdrickandet, jag har byggt upp min självkänsla och mitt självförtroende. Jag har förbättrat relationen till de mina.
Jag har insett att livet är bra även utan alkohol.

Om jag kommer falla igen, det vet jag inte. Jag vet att jag kommer inte göra det idag. Och helt säkert inte heller imorgon.

En påminnelse till mig själv och andra som kanske läser. Se vinsterna, stora som små, se framstegen du gör, stora som små. Var stolt över dom. Jämför dig inte med dom som får det att se lätt ut. Snart är du där själv. Ge dig själv tiden, var förlåtande. Ge dig själv de chanser du ger andra.
Belöna dig själv för det jobb du gör. Unna dig något fint eller något gott. Mata din vilja med det när du vacklar. Ta in den ljuva stunden du kan uppleva, även kanske den bitterljuva. Känn dina känslor. Äg dom istället för att de ska äga dig.

Nu ska jag fortsätta lyssna på regnet som spelar ljuv musik på mitt plasttak och bara njuta av nuet. För just idag, just här och nu är det ljuvt att vara.

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan 91 procent är superduperbra bra!🥳. Tänk vilka härliga effekter nykterheten ger, bättre självkänsla, självförtroende och bättre relationer, det som bär livet. Härligt också med nya goda vanor, idag åkte jag, min son och hunden och tog ett kvällsdopp vid 18.30. Skulle aldrig har hänt flera år bakåt då jag druckit och helst bara ville dricka ifred. Det var så ljuvligt skönt!

Tänker också att det mer är en riktning, en livsstil att vara nykter för gott. En riktning/värderingar som kan ändras på lite i samklang med hur livet ter sig. Ett mål är mer som ett projekt, något man ska nå inom en viss tid, sen är det över. Sedan kan man ju ha delmål på vägen i sin riktning, som 6 månader, 1 år…

Fina ord du sänder ut om vinsterna, framstegen och att vara stolt och förlåtande mot sig själv. Ha det så fint under det smattrande plasttaket, här har det precis börjat regna. Ska lyssna på det med öppet fönster när jag ska sova snart, som en vaggvisa❤️

Profile picture for user Kullamannen

@Argbiggan Vilket fint och positivt inlägg 💕! Du gör och har gjort ett jättejobb, grattis 👏💪!
Det är inspirerande läsning och jag hoppas även jag kunde skriva ngt liknande efter ett halvår!
Tack för att du delade 🙏

Profile picture for user Argbiggan

Ytterligare en fin sommarkväll. Satt en stund på altanen i kvällssolen för att läsa. En kopp kaffe, en skål körsbär och en av de bättre böckerna jag läst på länge.
Jag har inte läst så mycket sista åren och jösses vad jag saknat att sjunka in i en bra bok och försvinna in i en annan värld så här.
Grannarna har fest. Först gick det bra men när de börjat bli högljudda och så där störiga som bara fulla människor blir var det dags att gå in.

Jag har alltid tyckt det varit jobbigt med fest och sånt. Har gått hem när andra blivit berusade. Nästan aldrig druckit själv. Det har jag velat göra själv med typ mig själv och sambon bara.
Men det var en parantes.
Vädret är fantastiskt. Det var det jag ville säga 😂.
Nu ska jag och grabben ha filmkväll med chips och dipp 😋 i väntan på att dottern kommer hem från sitt jobb. Hon slutar kl 23 och jag vill gärna vara vaken när hon kommer hem för att lyssna på hur hennes dag har varit, en av mina bästa stunder på dagen. Det och alla filmkvällar med sonen. Att vara nykter alltså 🙏❤️

Profile picture for user Kebne1

Stark igenkänning på det där med att inte vilja dricka när andra blir fulla. Jag är den som varit nykter på fester, eller den som slutat dricka när folk börjar spåra ur. Konstigt. Men dricka hemma ensam eller med min man; det gick bra.

Profile picture for user Argbiggan

@Kebne1 för min del tror jag det berodde på skam. Ville inte visa hur stora problem jag hade. Det och att jag inte ville tappa kontrollen inför andra. Sen har jag alltid tyckt att berusat folk är bland det oskönaste som finns.
Själv var jag en perfekt människa berusad i min soffa 🙄🙈😂 (läs med massa ironi!)

@Smörblomma, det kan verkligen inte vara bättre än så. Den finaste samvaron ❤️

Profile picture for user Argbiggan

Måndag. Sista lediga måndagen för den här semestern.
Nu ska jag njuta till fullo den sista veckan.

Har hittills inte orkat göra så mycket under ledigheten. Lär inte orka så mycket den här veckan heller. Jag är så trött. Men det är okej. Det är skönt att inte ha några krav på aktiviteter. Bara vara.
Bara finnas för mina barn.

På måndag kan jag säga att för första gången på länge har min semester kantats av nykterhet. Känns stort.

Profile picture for user vår2022

@Argbiggan Det är stort med en helt nykter semester. Den är till för att vilas på och ta det lugnt. Att stressa omkring med massa krav tar musten ur en och sedan ska man tillbaka på jobbet och stressa. Härligt att bara vara och finnas till för de viktigaste i ditt liv❤️.

Njut och koppla av din sista semestervecka🌞🌸