I'm the master of my faith. I'm the captain of my ship.

Profile picture for user Natalia

11 poäng

@Onkel F @Varafrisk
Tack mina hjärtor 🥰

Känner mig fortfarande stark och besluten men såg som sagt också att det är lätt att falla ändå. Har haft många tankar kring poäng och betygssystemet jag upprättat. Personligen tycker jag det är en långt bättre idé än den bestraffningstanke jag tänkt applicera om jag skulle misslyckas med 100 poäng. Ser hellre att belöna mig för goda framsteg och känna mig glad för nyktra dagar och helger.

Vad tycker ni om det hela?
Det kan se förlåtande ut, jag håller med. Men tro mig, mitt sätt att bestraffa misslyckande föder inte motivation alls. Det är utifrån den vetskap jag upprättade ett lite mer snällt system.

85 poäng G
90 poäng VG
95 poäng MVG

Krigar-killen tycker att systemet rättfärdigar att få dricka men det är inte den inställningen jag själv har. Mitt mindset är fortfarande intakt. Beroende och abstinens ska bort. Jag kan inte tillåta ett problematiskt drickande igen. Har ju även regler för vad som skulle vara ett acceptabel fall på vägen. Ett klusterdrickande är inte acceptabelt. Att dricka flertal dagar på en och samma vecka är inte hur jag planerar att ha det. Planerar fortfarande att inte dricka mina 100 dagar. Har fortfarande för mål att komma förbi det där skymda krönet och få köar sikt igen.

Mitt drickande som det sett ut senaste året kan aldrig igen få se likadant ut. Men OM de här 100 dagarna visar att jag får svårt att tillexempel inte falla 1 dag per vecka, varanna, tredje eller fjärde vecka, skulle det ändå indikera att jag gjort långt bättre ifrån än innan. Vill fortsätta dra lärdom och öva på hur jag kan göra bättre ifrån.
Systemet är till för att jag ska klara av att förlåta mig själv om det inte skulle gå så rakt jag vill. Att kunna se att vara glad över att ha gjort en stor förändring åt helt rätt håll.

Vi har ju ofta pratat om hur att förankra sig i beslut och jag kan säga att jag är tacksam så länge mindset och motivation bär. Men jag litar inte på att det ska bära hela vägen. Tryter det behöver jag istället fatta beslut byggt på rationalitet eftersom alternativet är för illa. Jag tänker
go with the flow
så länge det håller i. Om det av en eller annan anledning börjar tryta får jag gå in på ett mer aktiv strategistbete istället.

Ska göra en utvärdering när jag närmar mig 90 dagar och ta ett nytt beslut i hur jag ska tänka och vilka mål jag vill sätta därefter. Behöver få se hur de här 100 dagarna går innan jag kan tänka så långt som tiden efter det. Är säker på att mina egna tankar hinner både utvecklas och det ska bli spännande att se vilka nya klarheter som framkommer.

Men jag mår bra. Är glad att känna att A inte är en fråga idag heller. Fokuserar till heltvandra trevliga saker att ägna min tid till.

Hur upplevde ni att er helg kändes?
Kram

Profile picture for user Onkel F

@Natalia skrev: "Krigar-killen tycker att systemet rättfärdigar att få dricka" Lite varningsklocka för Dangerous aquaintances där. Lite synd att han inte är med dig och stöttar, om man har sug och kanske vacklar blir det inte lättare av att någon tycker att det är ok att dricka "bara lite". Men du har ju tänkt igenom det här och har en plan, det kommer att gå bra.
Kom ihåg titeln på din tråd!

Profile picture for user Natalia

Du har helt rätt @Onkel F.
Jag skulle verkligen behöva prata om det här men krigaren. Vet inte riktigt hur utan att det blir för privat. Samtidigt är ju det privata högst relevant.

Profile picture for user Sisyfos

Jag tror nog att du vet vad som passar dig bäst, men med det poängsystem du nu tänker så hade nog jag sett möjligheten att dricka 5 dagar och ändå få MVG. Sen skulle jag troligtvis råka dricka en gång till och såg 5 dagar till utan att sabba betyget VG osv. Men vi är alla olika härinne och jag har haft rätt lätt att förlåta ett snedsteg på vägen. Det var enstaka isolerade händelser. För mig var det av större betydelse att analysera varför jag trillade dit, så kan man istället arbeta förebyggande. Men vi funkar lite olika vi härinne så att hitta sin egen fungerande strategi är viktigt. Alla nyktra dagar räknas, jag vet att det finns personer på forumet som inte håller med om det, men det är klart att 9 nyktra dagar, eller kanske i slutet av månaden 29 av 30 nyktra dagar räknas, elller 99 av 100. Jag tänker att det viktiga är det du har ägnat dig åt - att se över varför du beställde med Krigarkillen. Med alkohol måste man både bekämpa vanor och beroende, och längtan efter avslappning tror jag.
Jag har haft en krokig väg till avhållsamhet. Dricker enstaka glas nu. Väldigt enstaka, eftersom det aldrig ska vara på känslor. Jag ska må bra, inte vara trött, Det ska aldrig vara risk för att det blir fler än 2 glas. Ja, om man tänker aktivt på om man vill ha eller inte väljer jag ofta bort. Jag vet nu att alkohol i mycket små mängder påverkar mig negativt. Alla härinne funkar olika, men jag skulle önska att man bara fortsätter rakt fram efter ett snedsteg. En liten analys om hur man går tillväga nästa gång för att undvika att köra i diket på samma sätt igen, Du är så bra på gång nu, så håll huvudet högt och blicken stadig.

Profile picture for user Allegra

Fint inlägg @Sisyfos !! Just att aldrig dricka på affekt👌 Och kör på @Natalia med ditt system om det funkar för dig✨ Jag har ett annat slags system, tror jag, bortom numerologi men hitom någon form av harmoni😅 Kram fr. Allegra

Profile picture for user Natalia

13 poäng

Jag fick minuspoäng igår. Säger fyfan idag. Viljan är intakt men bär inte helt. Jag antar att det var nån sorts sug som fick mig att vilja gå ut igårkväll. Alkohol blev både en fråga och ett svar och det var inte roligt att vakna imorse. Vet inte helt vad som fick mig att låta det bli så men vet att jag släppte inpå en sorts tankar igår som kändes lite jobbiga. Behöver inte gå in på dem för jag är inte redo att agera fullt ut på tankarna men ser att jag behöver göra en förändring i vardagen på det plan det berör.

Har skrivit om det förr men min återhämtning efter tablettavslutet pågår fortfarande. Med min psykiska bakgrund är jag medveten om att den återhämtningen kan ta långt över ett år. Nu då nära ett år passerat känner jag tydligt att det sker förändringar fortfarande. Ibland hänger jag inte med. Ena månaden kan jag uppleva att något kan upplevas svårt eller stört omöjligt. Att jag ännu inte mäktar med eller är redo. Det kan beröra känslor eller vardagliga saker som upplevs blockerade eller tröga. Månaden därpå har en spärr släppt och jag står plötsligt öppen och redo vad gäller olika saker eller situationer. Det sker så fort att jag inte själv hinner med och kan resultera i att jag upplever mig otillfreds eller att jag får väldigt många tankar att samla ihop.
Jag behöver liksom hela tiden göra förändringar i vardagen för varje spärr som öppnas och vara medveten om vad det är jag plötsligt behöver förändra eller göra för att känna mig mer tillfreds. Ibland kan jag plötsligt känna mig redo eller öppen för olika sorters förändringar på ett vis som verkligen kräver mycket eftertanke och ibland med mycket känslomässig förankring. Det kan rent av bli jobbigt ibland att se eller inse vad jag behöver förändra. Jag tror att ni som kommit långt i nykterheten kan känna igen sig. Det är sannerligen ett aktivt jobb att uppleva sin återhämtning.

Vad gäller A känner jag att jag bommat rätt tätt nu och jag litar inte fullt på mindset och klarhet. Det är tydligt att det sviktar och att det kan svikta fort. Är inte redo att acceptera Antabus. Det ligger fortfarande alldeles för långt bort och tror inte att någon kan övertyga mig just nu. Men tror att jag kan behöva nån sorts motiverande ord om att helt låta bli A och att det kommer att bli lättare.
Kommer inte dricka idag och vill heller inte.

Kram

Profile picture for user Onkel F

@Natalia skrev: "Kommer inte dricka idag och vill heller inte." Låter bra!

Du skall naturligtvis inte vända ut och in på ditt själsliv på ett forum, men för dig själv: Kan du identifiera känslan som får dig att ta återfall? Kan du analysera den och lära dig känna igen den när den börjar göra sig påmind så att du kan försöka parera den?
Och där slutar jag för jag insåg just vad jag håller på med. Jag, en alkis som behöver Antabus för att inte kröka, ger råd till en kvinna som är stark nog att avsluta ett tablettberoende.

@Natalia, du vet vad du behöver göra och du vet att du kan göra det om du ger dig fan på det. Du började j..ligt starkt, lägg det här bakom dig och gå vidare!

Profile picture for user Natalia

@Onkel F

Tack fina ❤

Vi skrev halvt samtidigt. Men jo, jag vet vad jag behöver göra på det här privata planet och det känns sjukt jobbigt faktiskt. Usch. Vet att jag kan skriva lite väl privat men fan, många delar i det privata kan ju skapa förändringar i måendet och stabiliteten och således påverka motivationen eller göra mig mer sårbar. Kan verkligen ha behov att få ösa ur mig och har svårt att inte vara privat även när jag försöker låta bli 😄

Hur mår du idag?
Läste att du kännt dig lite ilsken 👹
Är det i samband med abstinens/sug?
Jag som oftast väljer acceptans, glädje och och tacksamhet kände verkligen att humöret svajade första veckan utan A. Grannen fick en rejäl känga på fult språk en dag, en annan dag stog jag i en kassakö på Willys och muttrade högt för att nån jävel där framme stoppade upp kön genom att stå och argumentera om nåt pris. När jag väl fått betala och var på väg ut kom jag på att jag glömt det jag var där för att köpa - kartmat! Då svor jag rakt ut.
-Alltså fyfan! Nu glömde jag kartmat! Ska jag verkligen behöva springa in och stå i en till sån där jävla kö?!? VAFAAN!
När jag väl var klar och hoppade in i bilen blev till och med krigaren tyst. Jag bara satt och svor ilsket och lackade ut på en annan bilist när jag skulle köra ut från parkeringen. Så jag körde upp precis i baken på idioten och började köra efter 😅
Både minne och humör fakkade ur första veckan. Men jag kom iallafall ihåg att ta på byxorna✌️

Profile picture for user Onkel F

@Natalia skrev: "Hur mår du idag?" Helt OK, faktiskt. Jag får något slags olust / oroskänsla i kroppen ibland, har väl med omställningen att göra tror jag. När det känns så kan jag bli tvärförbannad för ingenting, men det brukar gå över lika snabbt som det kommer. I det här fallet var det en stand-in för min sköterska som triggade. Vi var inte riktigt på samma väglängd, så att säga.

@Natalia skrev: "Men jag kom iallafall ihåg att ta på byxorna" Ja, det kan ju vara ett plus!🤣🤣

Profile picture for user Natalia

Ja, den här dagen är bortkastad i bakfylla och ångest. Har inte orkat göra något alls. Bara gått mellan tv-soffan och balkongen och gosat med kissarna. Har mått illa. Brukar aldrig dricka spritdrycker, håller mig alltid till vin men gårkvällen slutade med shottar. Minns inte hur kvällen slutade och inte hur jag kom hem. Vaknade iaf ensam med alla kläder på. Vad som hände därinnan har jag ingen aning om. Minns mycket men senaste timmarna av kvällen är blankt.

Jag älskar mina kissar och dom gör mig lycklig. A gör mig definitivt inte lycklig. A förstör mitt liv. Just nu vill jag bara att den här dagen ska passera och vakna till en ny dag. En pigg dag.

Profile picture for user BEATNGU

@Natalia Drick vätskeersättning om du har. annars tar du lite vanligt salt i ett glas vatten och rör om.
Ha alltid vätskeersättning, b vitaminer och multivitaminer för den goda sakens skull hemma. Det är inte till att planera för att kunna dricka, men bättre att ha och inte behöva än att behöva ha och inte vilja ta sig till affären. ;-)

Profile picture for user BEATNGU

Trodde jag köpte magnesium som jag ville ha hemma men köpte en till vätskeersättning istället. Fick bli påfyllnad idag istället. köpte en jätteburk med omega 3 kapslar när jag blev nycker, och tänkte att nu ska jag vara hälsosam. Äter för lite fisk tycker jag så det ska tas flera om dagen. Har nog inte ens tagit 10 sen jag köpte den för längesen. :-P Tur att man har koll!

Profile picture for user BEATNGU

Nu ligger info och namn uppe på senaste kommentarer till Alkoholberoende. Testade lite här igår om man kunde skriva om droger eller göra reklam för sidan lite diskret. Men den försvann illa kvickt. Eller tog du bort den?

Profile picture for user BEATNGU

På denna sidan gjorde jag det menar jag. där mitt förra inlägg ligger nu istället. Vill du gå med i guppen eller kika hur den ser ut? Inte många medlemmar än så vi får väl se under dagen när folk kommer hem från jobb och sånt om det trillar in nån.

Profile picture for user Varafrisk

@Natalia Hur mår du idag? Har inte hört talas om berocca, kan inte du berätta vad det är för något? Du är så ärlig i det du berättar...förskönar inget. Vill att du ska lyckas givetvis! Samtidigt visar du på att det är med nykterhet är inte så jäkla enkelt! Önskar dig en toppenfin dag! Kram:)

Profile picture for user Natalia

Goddag 2

Idag är klart en bättre dag än igår. Ingen bakfylla.

Känner mig på det klara med att lämna A bakom och har en mental inställning som säger Aldrig mer. Vill dock vara försiktig med sådana löften så de inte leder till att löftet i sig börjar trigga mig framöver men tanken känns positiv och ger en känsla av frihet. Det känns rimligt att ägna ett år fram till rehabilitering. Igen! Det får bli den sista rehabiliteringsperioden i mitt liv.
Mer orkar jag inte. Vill bara ha ro.

Ett år känns som en rimlig tidsram för att komma förbi abstinensfaserna, återhämtningen och att hinna landa lite i ett helt nyktert liv. Kommande år fram kommer jag även hinna ännu längre i återhämtning av tabletter. Mitt liv är en process på många plan just nu med återgång i arbete och upprättandet av en trivsam vardag. Efter lång sorg, utmattning, depression och återhämtning av tablettmissbruk handlar det inte om att återgå till livet. Det är till att skapa livet på nytt. Men det känns hoppfull och positivt. Spännande.

Att jag står på fötterna igen och kan glädjas åt dagen känns som en pånyttfödelse 😇
Och jag är tacksam.

Ser fram emot dagarna igen och känner mig väldigt stabil. Det är inte mycket som kan få mig att vackla. Småsaker bekommer mig inte och stora saker får ta sin tid. Jag tillskriver inte omständigheter förutsättningen för utgången av min dag. Jag avgör utgången av min dag utifrån hur jag förhåller mig. Det är mitt skepp och jag är kapten. Vet vad jag behöver för att må bra och många glädjeämnen är säkert outforskade och sådant som kärlek är jag direkt rädd för! Det känna främmande och overkligt. Vi får se hur den mentala utveckling kommer att gå. Om någon visar mig ett genuint och seriöst intresse springer jag rakt åt andra hållet. Jättefort! Det är en process jag förmodligen inte kommit så långt i. Men ändå så pass långt att jag tänker på det även om jag känner ett motstånd och tanken upplevs abstrakt. Vi får se hur den utvecklingen kommer att arta sig.

Är fullt tillfreds med att bara kunna se fram emot dagarna igen 🥰

Efter förgående veckors fall med A kommer jag göra annorlunda när jag tar nya tag idag. Förgående veckor vilade jag mycket och surfade på sug och abstinenssymtom hemmavid. Det kändes ok men det det är klokare att jag redan från idag stimulerar mig mer med åtaganden och aktiviteter för att undkomma att ren tristess eller rastlöshet framträder några dagar fram. Det får bli mer av att följa en strukturerad dagsplanering och rena strategier. Schemalägga aktiviteter och nya vanor på daglig bas. Att det fortfarande är sommar är tacksamt då jag älskar naturen. Det krävs inte mycket för att få stimulans och ro 🙂

Ser fram emot att träffa den här psykologen idag. Ska ta upp det här med beroenderehabilitering som främsta punkt och att jag kan behöva täta motivationshöjande samtal och bollande kring det första månaden.
Att få bukt på beroendeproblematiken är det viktigaste av allt. Att återgå i arbete är lika viktigt men först av allt att komma över de här första pucklarna så jag kan lägga mitt fokus på just återgången i arbete utan att trassla med första tidens abstinenssymtom samtidigt och det kommer sannerligen inte fungera om dagarna präglas av bakfylla. Har redan halkat efter lite i processen med återgång i arbete under den här sommaren pga just alkoholbesvär. Vi får se vad jag och psykologen kan koka ihop.

Hoppas ni får en skön dag ❤

Profile picture for user Natalia

@Varafrisk

Berocca är bara en brustablett från vanlig butik som innehåller många B-vitaminer, magnesium och zink. Finns några olika varianter av Berocca och tror nån av dem även innehåller lite koffein. Många tar dem när de känner sig lite trötta. Jag tänker väl mest att det inte skadar med en boost av B-vitamin efter all alkohol och vad det nu kan ha skapat i kroppens upptag av näringsämnen. Och kanske även för trötthet som kan komma just i samband med alkoholavslut när man har lite abstinenssymtom som tar mycket energi från kroppen. Ser att det ofta kan rekommenderas just B-vitamin och magnesium när man återhämtar sig från alkohol. I övrigt brukar jag inte känna ett behov av Berocca, är pigg nog ändå.

Stor kram och önskar dig också en skön dag. Ta väl hand om dig 🥰

Profile picture for user Natalia

@BEATNGU

Förlåt mig!
Har läst lite i din tråd och ser att jag rört till det lite i huvudet och blandade ihop dig med en annan medlem. Men väldigt bra att du försöker dig på måttligt 🙂
Det hade varit den bästa av världar att kunna ta några glas vid speciella tillfällen utan att det blev för ofta eller går över styr. Det är ju det här oönskade och problematiska drickandet man inte vill ha.

Profile picture for user BEATNGU

@Natalia Nej jag dricker inget alls. Har inte gjort det på snart 2 år. Däremot har postat om min Facebook grupp på lite alla möjliga ställen här så du har säkert sett mitt namn i nån sån tråd. Men här dricks det inte nåt iaf. :-)

Profile picture for user Allegra

Hej vännen, @Natalia ✨ missade din bakisdag, skönt att den är över! Nu tar vi nya tag.

Själv mår jag kass efter bråk med sambon. Det enda som hindrar mig från att gå ut på krogen och bli full är ett jäkla magknip. Tack och lov för det, men blir såklart nojig att jag druckit mig till ngn slags magåkomma…

Inser, när denna ledsamhetskänsla rusar runt i kroppen, att min hjärna är programmerad att dricka på alla affekter: ilska, glädje, frustration, lust.. *suck*

Nåväl, kampen går vidare! Kram✨

Profile picture for user Allegra

Tack bästa @Natalia och varma gratulationer till ett bra psykologbesök! Förstår, som du beskriver det, att du och ditt liv varit ett ”projekt” men du är såå på väg någon annanstans✨✨✨ Det är härligt att följa!

Har bytt fokus nu till att försöka para ihop strumpor, sitter här med ett trettiotal ensamma dito som letar efter sin partner. Blir man inte galen på det ena så blir man galen på det andra😅

Stor kram, Allegra

Profile picture for user Natalia

Känner mig lite trög i huvudet och har den här känslan av att ha bihåleinflammation i ansiktet och huvudet igen. Märklig abstinenssymtom men försöker att inte bli oroad över det.
Är lustlös och det känns som jag fungerar i slowmotion idag men det är ok. Inte fullt fokus. Har iaf hållt en mer aktiv dagsplanering att beta av och ska fortsätta så. Hade tänkt bege mig till nån skogsdunge eller vattnet ikväll och äta min laxsallad men det blev picknick på balkongen istället. Tog just min Propavan för kvällen. Den brukar hjälpa till att dämpa de här fysiska konstigheterna lite. Resten av kvällen innan sömn får ägnas mellan balkongen och tv-soffan.
This to shall pass.

Kram

Profile picture for user Natalia

Nu börjar jag smått nojja och får lite ångest över den här diffusa känslan i huvudet och ansiktet. Som en lätt svullnad eller hur jag ska beskriva. Ingen huvudvärk dock.

Snälla tala om för mig att det bara är min egen oro som skapar den här rädslan.

Profile picture for user Onkel F

@Natalia Det är ingen känsla jag känner igen i s m att sluta dricka. Dessutom har du hyfsat många nyktra dagar, så det borde inte vara abstinens-relaterat. Kan det vara så att du behöver någon dag extra att återhämta dig? Det blev ju "lite mycket" sist. Hur känns resten av kroppen? Om allt är ok i övrigt tror jag inte du behöver oroa dig. Kanske är läge att kolla upp ditt blodtryck om du inte har gjort det.

Skönt att det verkar fungera med din psykolog. Även om man får bra stöd här är det något helt annat med ett proffs som man möter IRL.

Hitta något lagom uselt på tv som kan skingra dina tankar, låt din Propavan göra sitt jobb och försök få en god natts sömn.
Hoppas det känns bättre imorgon.

Profile picture for user Natalia

@Onkel F

Tack för att du skrev. Får mig att känna mig mindre ensam 🙏

Du har rätt. Drack mer än vanligt i förrgår och även shottar. Mår väl rätt bra i övrigt. Mest lite trög i huvudet och ångest nudå. Gillar inte att få ångest och känna rädsla för det jag känner. Försöker ångesthantera och fokusera på tvn och ordspel men känner mig lite ofokuserad. Det går lite trögt med ångesthanteringen ikväll. Skulle kännas bättre om jag inte var ensam men nu är det så. Tog nyligen en halv propavan till, vi får se om jag kommer ner i ro mer efter det. Annars tar jag dubbel dos ikväll. Hade egentligen tänkt lugna mig med att kolla blodtrycket till besöket den 23.
Avvaktar och ser hur jag känner följande två dagar.

En röststyrd meditation skulle kunna stödja nu faktiskt.

Kram

Har inte kollat blodtrycket.

Profile picture for user Natalia

3

Känns som veckans två fall och särskilt det senare fallet tog mig tillbaka till varken mer eller mindre just dag 3 i utsättning men mår rätt bra ändå.

Idag tryter humöret lite. Inte helt obefogat men känner att jag lätt valde ilska idag istället för acceptans och förståelse. Ingen har dock åkt på nån känga. Står däremot tydligt hur jag inte vill ha det. Ibland finns gränser för hur man beter sig mot mig och det är inte mer än sunt att jag reagerar mot en relation som är skev eller som jag ofta är direkt otillfreds med. Är däremot inte redo att besluta hur jag bäst bör agera på det. Känns dock skönt att he ur mig lite här just nu, för resterande del av dagen vill jag återgå till något mer positiva tankar.

Har ösregnat flera timmar. Hade gärna velat ta en promenad och ägnat fredagskvällen i ro vid vattnet och fint väder men det är för blött. Blir nog en promenad senare om regnet håller sig lite lugnare. Ska ta en sväng med bilen istället och köpa nåt trevligt att äta.

Önskar en skön fredag 💕

Profile picture for user Natalia

Är en skön fredagskväll faktiskt. Det ligger ändå inte så långt bak i tid då jag inte drack A alls. Och även om jag använde tabletter den perioden var jag ju fungerade och aktiv. Fungerade och aktiv är jag helt klart inte med A. Känns ganska lätt att ta vid vanan att göra andra saker en fredagskväll. Den här gången utan tabletter och med en äkta sorts sinnesnärvaro ❤
Kollar film och har bunkrat upp med chokladglass fredag till ära.

Profile picture for user BEATNGU

"Natalia" var du intresserad av en ny grupp på Facebook som jag skrev om? Kom inte ihåg om du gått med eller svarade på det.
Den är privat och bara medlemmarna i gruppen kan se varandras profiler. Ingen utanför gruppen vet att du är med där eller kan se vad du skriver. Några från detta forumet har gått med. Bara 8 medlemmar än men, har precis börjat bjuda in folk på andra sätt än här, så jag bad admin ta bort allt jag postade om den här. Helt frivilligt och jag som driver den har inte ens koll på om dom är härifrån om dom inte säger det själva. Bara att söka på Fb på grupper Alkoholberoende så hittar du den. Finns lite mer utbud där när det gäller att dela tips till poddar och media och chatta privat mm. Har även en grupp expert som kan allt om tabletter och andra preparat och alkohol. Han har både studerat det i vården samt att han fastnade i blandmissbruk. mvh B

Profile picture for user Natalia

Hej @BEATNGU

Blandmissbruk har varit lite av ett mellannamn för mig men tycker mig ha det stöd jag behöver just nu 🙂
Vill ogärna medverka med en offentlig profil.

Stort lycka till mer gruppen!

Profile picture for user Natalia

Dag 4

En solig dag med lite friskare luft och lätt vind. En perfekt dag för att bara avnjuta i vädret ☀️
Hade en utflyktsplan med kusinen men som fick förhinder. Det var synd. Gillar att strosa runt i otvuget häng med sällskap där man bara kan vara. Prata om man vill, vara tyst om man vill. Har många sådana behagliga sällskap men det kan vara svårt att få till precis när jag själv vill. Folk har sitt och det lämnar inte alltid rum åt spontana träffar som i nu och idag. Just nu sitter jag på balkongen i solen med kissarna och dricker nykokt citrondricka med isbitar. Är fullt tillfreds med att ägna några timmar här i solen och känner ingen press över hur jag ska tillägna resten av dagen. Är bara glad över att vara pigg och att inte den fina lördagen är förstörd i bakfylla. Det är meditativ att bara sitta här. Passar på att få lite till färg.

Önskar en skön lördag 🥰

Profile picture for user Natalia

Måste medge att jag ogillar eftermiddagar. Har alltid ogillat dem. Alltid känt mig otillfreds kring den här tiden mitt på dagen. Vet inte varför. Gillar morgonstund och förmiddag, gillar kvällstid, men den här tiden mittemellan har jag svårt för. Nu då jag är i nån sorts utsättning eller vad det nu är, eller om det kan vara nån sorts diffust sug som slår, sker det som starkast de här timmarna på dagen mellan ca 14 och säg 18. De här timmarna är inte heller särskilt förknippade med alkohol för mig. Har bara svårt för mittemellan-tiden generellt. Valde just att äta upp chokladglassen för att göra känslan lite trevligare. Ska passa på att slå ihjäl tid med att åka och handla och mot kvällen ska jag bege mig på promenad och kanske äta middag nånstans i naturen vid nåt vatten.

Hoppas ni mår ok
Kram ❤

Profile picture for user Natalia

Det känns himla bra att börja avrunda dag 4. Har varit och handlat och åt middag i naturen. Mår bra men känner mig trög i huvudet. Luddig i huvudet likt när man är förkyld och småfebrig. Men utan att jag är sjuk då. Lite mer spänd fysiskt än vanligt men ändå tröttare. Så yttrar sig mina symtom. Kan inte klaga på det jag känner. Symtomen är lindriga och kommer att passera. Jag lider inte.

Resten av kvällen fortsätter på balkongen i friska luften och sen framför nån film. Ska ta min sovmedicin nu och ta det lugnt.

Önskar er sömn 💕

Profile picture for user Natalia

Kom just ihåg att tugga sönder propavanen för att se om det blir skillnad i myrkrypningarna som en del säger. Är trots allt van att bokstavligt knapra tabletter så smaken är jag immun mot 😉

Men jag måste fråga!
Ni som använder melatonin och kan jämföra effekten med propavan. Tycker ni att melatonin hjälper er? Jag har svåra insomningsbesvär och inga meditationer eller vanliga sömnråd eller stadiga rutiner hjälper dessvärre. Är i behov av medicin för att helt enkelt få mer än två timmars sömn. Imovane kan jag ju inte ta längre iom tablettmissbruk. Det är annars vad som hjälper mig bäst. Hur upplever ni andra med svåra insomningsbesvär melatonin?

Använde det för längesen men just då hjälpte det mig inte alls. Kan kanske vara värt att prova igen?

Profile picture for user BEATNGU

@Natalia Fick propavan utskrivet en gång. Värsta natten jag varit med om. Fy fan. Det brände och sved och myror i hela kroppen. Den åkte i soporna. Men jag fick höra samma sak sen att du ska tugga den innan så slipper du o behaget.
Det jag har haft i några år vid behov när jag inte kunde sova är Mirtazapin. Nu har jag 15 mg. Men dom är ju ångestmedicin egentligen. Men funkar om man tar en och inte flera, minst en timme innan man ska sova. Inte alltid att dom funkar. Den tråkiga biverkningen av den är att den drar igång aptiten som fan. Kan nyss ha ätit men efter en sån så måste man ha nåt igen snart. Så behöver du gå upp i vikt och sova bättre, så är den bra. Använder den inte längre. Nu är jag uppe av andra anledningar. Men när jag jobbat så brukar jag gå och lägga mig vid 20 på kvällen. Då är jag slut. Men pigg vid 5 när klockan ringer.

Profile picture for user Andrahalvlek

@Natalia Jag tar nu 1/2 propovan och 15 mg mirzatapin kl 22.30. Jag tog tidigare 1 hel propovan. Jag har också hört att man ska tugga på propovan, men den smakar apa. Kl 23.30 tar jag även en zopiklon, och sen somnar jag inom 30 min och sover till kl 06.

På fredag ska jag diskutera med min läkare hur jag ska göra framöver. Just nu vågar jag inte ta bort någonting, det är så viktigt att få sova. På sikt funkar det ju dock inte. Jag funderar på att testa melatonin, en del är ju väldigt hjälpta av det.

Att alltid lägga sig och gå upp samma tider är viktigt. Jag går upp kl 06 varje morgon, trots att jag är sjukskriven, för då tar jag min morgon-antidepp-medicin (37,5 mg venlafaxin + 60 mg Duloxetine).

Ibland försöker jag ta en höneblund vid tolvtiden på dagen. En höneblund på max 30 min påverkar inte nattsömnen negativt, men den gör underverk för min pigghet.Jag är sjukskriven på heltid hela augusti och ska börja jobba 25 procent från september. Jag ska börja jobba kl 13-15 mån-fre.

Kram 🐘

Profile picture for user Onkel F

@Natalia Bra att du är tillbaka på rätt spår igen. Återfall som kommer med korta mellanrum ser ju bara till att man mår maximalt dåligt hela tiden.
Melatonin är väl något slags kroppseget hormon? Om det fungerar borde det inte ge några allvarligare biverkningar tänker jag. Har ingen erfarenhet, men om det kan vara ett alternativ till Propavan är det intressant.

Ha en skön söndag, även om vädret är lite smådassigt (hos mig åtminstone).

Profile picture for user Natalia

Dag 5 🙂

Känner mig glad för att det känns som jag är på väg på riktigt. Som att färden faktiskt burit iväg. Känner mig fortsatt luddig och lite trög i huvudet, har inte full energi men det är helt ok och inget att klaga över. Förstår att kroppen har lite att jobba på och det får ta sin tid. Ännu inget jag inte kan hantera.

Humöret har svajat lite men jag har mina skäl och det är bara sunt att jag reagerar. Sunt för min egen skull att dra en tydligare gräns för hur jag inte vill ha det. Jag behöver respektera mig själv. Situationen gör mig fundersam och lite nedstämd men det är ok. Det sätter mig så här långt inte ur balans. Däremot behöver jag fundera över mina nästa steg med Krigaren väldigt noga. Vi har en diffus typ av relation.

Har varit ute och promenerat med en fin gammal vän som nyligt flyttat in i mitt grannskap. Det känns bra och kanske är det så att jag fått det där mer lättillgängliga och behagliga sällskapet som jag saknar i vardagen på väldigt nära håll.

Kommande vecka och period kommer jag lägga mitt fokus på stegen mot arbetsträning som helt halkat efter under sommaren pga för mycket alkohol och bakfylla. Fokus på rogivande promenader och träning och på trevligt socialt umgänge med vänner. Är redo för ett nytt rehabiliterings år. Redo för en ny dag.

🦋

Profile picture for user Allegra

@Natalia Vad fint det låter, med vännen som flyttat in. (Det var längesen jag hade mina vänner i närheten av där jag bor.)

Det hörs tydligt att du är på väg, på
god väg☀️

Profile picture for user Natalia

Du har helt @Onkel F.
Kommer ju aldrig över tröskeln av utsättningssymtom när jag inte helt avstår och låter mig falla för beroendet. Vill verkligen förbi det här lite diffusa fysiska symtomen som ändå känns vid. Längtar till det passerat ett par veckor till men gör det bästa av dagen och utgångsläget undertiden. Inget sug har slagit på ännu. Eller ja möjligt att huvudet beter sig luddigt och kroppen av och till är fysiskt spänd. Men har ännu har inte fått tanken om att vin är en ide som jag måste slåss mot. Det kommer säkert en sån dag inom kort med.

Den här helgen har jag passat på att okynnesäta långt mer än vanligt när kroppen känns otillfreds med det känns ok att jag gjort så. Ska bli skönt med en ny vecka med fler åtaganden och aktiviteter att utföra.

Önskar dig en god natts sömn och en ny fin vecka ❤

Profile picture for user Natalia

Godmorgon dag 6

Vaknade upp i en panikattack inatt igen efter en timmes sömn. Är som sagt inte ofta jag får panikattacker längre och det är obehagligt att vakna upp ensam mitt i en panikattack. Medan jag sover har jag ju inte en chans att hinna se den komma och än mindre en chans att motverka att förloppet eskalerar.

Visst finns det flera situationer omkring jag kanske inte tycker om och framförallt tycker jag inte om hur krigaren beter sig mot mig just nu. Tycker mig ändå kunna förhålla mig till det och är över lag stabil även om det givetvis gör mig nedstämd att tampas med instabilitet i en nära och viktig relation. Eftersom de nattliga panikattackerna sker i anslutning till alkoholutsättning får jag ändå förmoda att det är stressen som abstinensfasen lägger på kroppen som utlöser de nattliga panikattacker. Ska lägga in nån lite längre meditationövning hädanefter i samband med att jag börjar känna mig riktigt sovtrött.

Det är en blå fin himmel och jag önskar er en fin dag 💕🌱

Profile picture for user Inombords

@Natalia Fy för panikattacker! Jag har det ibland i sömnen jag med. Tack för din fina hälsning i min tråd! Jag hoppas du får en underbar vecka! Och grattis till dag 6. 👍🏻

Profile picture for user Inombords

@Natalia har läst i din tråd och ville bara tillägga att jag är så imponerad av hur du lyckats sluta med olika tabletter! Vilket hästjobb, du måste vara otroligt stark och driven! Kram🌸

Profile picture for user Natalia

@Inombords

Tack snälla du 🥰
Driv och beslutsamhet finns även om det kan ta tid att komma till beslut att avsluta just sådant som har med beroenden att göra. Tycker mig vara förankrad i att kavla upp ärmarna igen och ta tag i även A. Men medger att det är skrämmande att läsa om hur många håller upp duktigt i långa perioder och kanske till och med år och sedan halkar tillbaka i ett problematiskt drickande. Och utifrån min egen historia ser jag ju hur lätt det är att göra duktiga avslut men sedan råka falla in på något annat preparat som successivt blir ett problem. Vill gärna se det här som min slutgiltiga rehabilitering av beroendeproblematik över lag. Man ska sannerligen ha respekt för beroendesjukdom.

Det är en fantastiskt fin dag! Hoppas du också har det fina vädret. Ska strax promenera iväg på ett möte. Känner att energin återvänt idag. Det är välkommet 🥰

Profile picture for user Mattan

Hej Natalia!
Tittar in och hejar på dig och mig på vår dag 6. Låter jättejobbigt med dålig sömn och panikattacker. Kanske kroppen och själen håller på att kalibrera om sig till en tillvaro utan kemiska berusningar. Vi bygger en kloss i taget på vår nykterhet. Bra att ta lite hjälp också som du gjort med psykolog. Jag går också och pratar med en terapeut utifrån olika saker i livet. Ska ta upp à med henne nästa gång. Allt hänger samman. Önskar dig en snäll och tillåtande måndag utan dåliga tankar. Stor kram.🤗

Profile picture for user Liten72

@Natalia Har ingen egen tråd än, men läser mycket i andras. Blev berörd av ditt inlägg och vill ge lite pepp! Livet är inte lätt sannerligen och relationer är svårt. Tycker du är stark som står upp för dig själv nu och du skriver så öppet och ärligt. Det är modigt! Kämpa på! Du är inte ensam❤️

Profile picture for user Vinägermamman

@Natalia ❤️
Förstår om du känner dig ledsen. Allt annat vore väl konstigt. Ibland måste man sätta ner foten. Och man önskar väl då att bli förstådd. Försök rida ut känslan. Resonera förnuftigt med dig själv. För det kan du så bra😊 Stor styrkekram så länge🥰

Profile picture for user Mattan

Av och pårelationer kan verkligen koppla greppen om en. Hoppas du orkar hålla foten nere, vet själv hur svårt det kan vara. Lätt att tappa bort sig själv och vad man vill. Stor 🤗

Profile picture for user Natalia

Hej...

Jag köpte vin igårkväll.
Idag har jag nånsorts bakisångest och tror som vanligt att jag ska dö och det vill jag verkligen inte.

Att vara ledsen är ingen ursäkt för att dricka vin men så blev det. Mina alternativa tankar var faktiskt ännu sämre. Jag tappade luften lite.

Eftersom jag ska ha nolltolerans och ett rehabiliteringsår får jag väl kalla det felsteg. Det var bara dumt. Hur som fortsätter jag med samma inställning om ett rehabiliteringsår och kommer inte att dricka vin idag.

Det ser ut att bli en tid av ledsamhet. Killen har gått upp i rök och varken besvarar samtal eller hör av sig alls. Känner mig förbryllad och besviken. Han dissar mig helt och det var inte nån sorts storbråk vi hade i fredags. Jag var bara tydlig med hur jag inte vill ha det. Känner mig besviken och ledsen för oberoende av hur vår relationsmässiga status sett ut de här 4,5 senaste åren har vi stått så nära och har ett väldigt starkt band på många sätt. Vi har funnits för varandra genom så oerhört mycket.

Hur gör jag vad gäller räknandet av dagar nu? Blir det dag 1 igen?
Eller gör jag en ✖️ och fortsätter på dag 7? Med en ✖️ för snedsteg på vägen fram? Hjälp mig reda ur det där för jag vill ändå följa en sorts räknande av dagar för att hålla koll på hur långt i återhämtning och stabilisering jag kan förvänta mig vara över tid.
Det kan kännas som en ✖️ kanske inte stör utsättningssymtomen allt för mycket men då det blev två rätt tätt förra gången kändes jag att jag hamnade på ruta 1 i symtomen igen.

Hur upplever ni om ni gjort ett felsteg? Känner ni att nu halkar bak i utsättningssymtomen?

Kram

Profile picture for user Allegra

Hej @Natalia , förstår verkligen din besvikelse över din relation. Du satte ned foten och mannen gick upp i rök. Så jäkla omoget av honom. Begripligt att du drack vin även om det inte hjälper ett skvatt.

Jag är inte så förtjust i rigida system såsom dag 1, dag 2 etcetera. Men förstår att du uppskattar att ha ett tydligt regelverk!

Själv hade jag satt ett kryss i ”processen” och gått vidare mot mitt mål. Om det funkar bättre för dig att börja om på dag 1 så tycker jag du ska göra det.

Tror mig tycka att resan mot nykterhet inte är statisk, utan att det även finns en slags helhet att ta hänsyn till. Resan är icke-linjär om du förstår vad jag menar?

Hoppas du är ute i solen och promenerar eller badar. Var så stark som du är!!!❤️

Profile picture for user Natalia

Hej @Allegra!
Och tack för ditt svar!

Exakt vad jag sagt idag. Han gick upp i rök. Har ventilerat det här med två vänner ordentligt idag för få grepp om mitt positiva och beslutna mindset igen. Det finns kanske aldrig en rätt och fel tidpunkt att vara ledsen men känner att ledsen inte är en känsla som kan få dominera i det här inledande stadiet i rehabiliteringen. Särskilt som den känslan fick mig att falla redan igår. Jag är bara ärlig men tappade fokus helt igår och kunde ens tänka att ta en promenad, besöka en vän eller att åka och sätta mig vid nåt fint vatten och med nån god medhavd kvällsmiddsg. Hade inte lust att göra nånting alls. Så jag tillät mig go all in med att få vara just ledsen och fundera kring det hela.

Jag gör så att jag låter den ledsna känslan vila tills han väl hör av sig igen. Sätter honom på en mental semesterresa så länge för mitt positiva mindset är A och O just nu.

Och du har rätt. Räkneverk känns ju bra sålänge man inte trillar och resan är kanske inte helt spikrak även om jag vill att den ska vara det. Jag får kanske får förstå att felsteg kan komma att ske även om jag inte alls önskar det. Tror jag gör så att jag fortsätter på dag 7 idag och noterar ett ❌️ i min personliga kalendern. Ett gupp på vägen. Kommer givetvis berätta för er om det sker fler gånger

Förändringsarbeten är en helhet och huvudsak är att det fortsätter gå frammåt i mitt rehabiliteringsår.

Känner att det är viktigt att kunna se de nyktra dagarna och framgångarna och tror inte det gynnar min motivation att återgå till dag 1. Då blir det som att de nyktra dagarna inte finns. Mitt skepp har redan lämnat hamnen. Det blåste upp till storm och kapten öppnade en flaska prosecco men nu är mitt hav stilla igen.

Nu när jag samlat mig kan jag åter välja glädje, tacksamhet och acceptans

Hur går det för dig?
Kram

Profile picture for user Natalia

Dag 7 på resan går mot slut.
Jag mår bra. Mest lite seg. Har inte tänkt A alls idag. Tror inte de där 1,5 st. prosecco kommer kännas vid alls imorgon. Kommer nog vara ganska pigg. Nu åker jag vidare på stilla vatten.

Profile picture for user Allegra

Tack @Natalia , det går relativt bra men bävar lite för hur det ska gå när jobbet sätter igång på allvar nästa vecka.. Samtidigt som jag skriver det så tänker jag ”varför ta ut oron i förskott?” Under sommaren har jag försökt lägga någon slags grund till hur jag ska hantera mitt missbruk framöver. Läst mycket härinne, lyssnar på boken ”Skål, ta mig fan!” och ska till gymmet imorgon, för första gången på länge.

Boken kan jag rekommendera, om du inte redan har läst/lyssnat! Skriven av en som är som oss✨

Profile picture for user Natalia

Dag 1.

La mig väldigt tidigt igår och vaknade vid 02-tiden. Skulle gärna vilja sova lite till och tog en Propanan efter en stunds vakenhet. Om inget annat kommer jag kanske ner i ro lite. Den där behagliga och glada ron är dessvärre borta. Det blir en mer nedstämd period igen. Är inte glad över att killen är borta men jag får lov att ge ledsamhet tid.

Tappade greppet om mig själv i veckan och får lov att kalla det dag 1 igen. Får mig att undra om jag kommer klara det här alls. Hur har ni gjort för att klara det här? Är jag hopplös? Kan jag ens göra det här?

Kram

Profile picture for user Allegra

Är i samma situation som du @Natalia , jag drack igår men utan någon särskild anledning alls. Det fick mig åtminstone att begripa att jag inte klarar av att dricka måttligt, det spårar ur och jag dricker tills jag bokstavligen däckar. Inte kul att erkänna det.

Du undrar om du kommer att klara det här? Är helt säker på att du kommer att fixa det!!! Det krävs en hel del, jag är själv chockad över hur svårt det är. Jag menar, innan man börjar försöka sluta dricka så begriper man inte hur beroende man har blivit.

Har försökt dribbla mig fram och dricka måttligt och hit och dit men det funkar inte. Idag är jag också på dag 1. Hoppas vi kan kämpa tillsammans✨✨✨

Profile picture for user Natalia

Att jag ifrågasätter om jag kan göra det här beror just nu på min psykolog. Jag bad ju att ha stödsamtal med henne och hon tog rollen allvarligt. Hon föreslog igår att byta beroendemottagning till en hon kollat upp och som ligger i en annan stad. De erbjuder fler typer av behandlingar än min gör. Hon menar på att jag haft ett sånt djupt substansberoende att hon inte tror att jag kommer klara det här själv. Hon vill nog mest att jag ska få rätt sorts hjälp.

Är inte negativt inställd till en annan mottagning mer än att den ligger längre bort och att det kräver mer restid och mer tid i anspråk. Spontant känner jag att det blir krångligt. Men ska överväga det. Tror att jag egentligen mest reagerade över att hon inte tror att man kan klara sånt här utan väldigt mycket hjälp och det fick mig att tappa tron på den egna förmågan.

Jag vet inte. Försöker mest samla huvudet på nåt sätt just nu. När killen nu är borta tappade jag förmåga till glädje och just nu känns inget särskilt muntert. Känner mig upp och nervänd. Får acceptera läget som det är och ge det tid. Hänge mig åt sådant som ska gagna välmående och en dag blir det bättre igen. Den här ledsamheten ska ju lätta upp även om det inte känns muntert just nu. Men känner att den inte gagnar den positiva förmågan just nu.

Vill dock fortfarande tro att jag kan klara att bryta med A ändå. Vill inte tro att det ska vara omöjligt.

Profile picture for user Allegra

Vaknade med värsta bakfyllan @Natalia , men det kanske är bra, som en käftsmäll har jag till sist fattat att det här förhandlandet, dribblandet och flummandet inte funkar. Det är allt eller inget.

Är så ledsen för din ledsamhet, fy f-n för relationer när de inte funkar!

Tycker det faktum att din psykolog föreslog en annan mottagning låter väldigt bra och trovärdigt! Det kanske är så att det krävs mycket hjälp, då är det så. Tror både du och jag har en stor förmåga, styrka, kraft - men inför alkohol har jag fattat att man är för jävla svag.

Men du, det kommer att bli bra detta. Det kommer att bli bra för att det _måste_ bli bra!!! Varm kram ❤️

Profile picture for user Natalia

Hej @Allegra

Ja fyfan för bakfylla. Och den där vidriga dagen-efter-ångesten! Tack och lov mådde jag inte så imorse. Blev relativt lagom för mig igår. Men lider med dig verkligen. Det kommer bättredagar ❤

Känner inte att det funkar för mig att vara måttlig på stadig basis. Inte just nu iaf. Orkar heller inte med att känna former av abstinens mellan gångerna och vill bara ha bort det helt. Men det är lättare sagt än gjort att inte halka. Styrka räcker inte helt till. Det kanske räcker en bit men strategier och människor att prata med är A och O för mig. Ska kontakta den andra mottagningen och få en presentation av hur de arbetar. Kan ju bli en nystart för mig och lite omväxlande att byta stad. Blev rekommenderad den mottagningen ofta iom mitt bablettavslut men jag var för illa där an och för svag i den abstinensen för att mäkta med att ta mig lite längre. Ska klart ringa dem. Skulle vara skönt om det verkar ha bra metoder.

Jag sitter i skogen och äter kycklingsallad. Det är min frizoon för det mesta. Lite svalare här också.

Hur ser din helg ut?
Kram

Profile picture for user Allegra

Tack för att du frågar @Natalia ✨ Min helg är än så länge fri från planer vilket är jätteskönt, har blivit allergisk mot fulltecknade kalendrar på äldre dar :)

Finns mycket att ta tag i härhemma. Om vädret tillåter så tar jag bilen till havet imorgon. Älskar kvällsdopp, då de flesta har gått hem :)

Vad mysigt det låter att ta med maten till skogen!! ☀️🌿

Profile picture for user vår2022

@Natalia Det är som du skriver ”alkoholen, den förstör direkt på något sätt”. Alkohol är en drog, ett gift. Den bryter ned en sakta, sakta, mer och mer. Man märker inte av att det sker, för det sker så subtilt och toleransen ökar ju längre man håller på. Man måste dricka mer och mer för att nå berusningseffekten. Det är också svårt att nå berusningseffekten när toleransen ökar för hjärnan kämpar emot detta tillstånd, och effekten är att man inte mår bra. Alkohol är verkligen ett trögt träsk. När man blivit beroende är det inte du själv som vill ha vin, eller ens tycker det är gott, det är beroendet som har begär efter alkohol. Beroendehjärnan får abstinens om den inte får alkohol. Den onda cirkeln är igång, beroendehjärna vill ha alkohol 24/7. Det är tufft att sätta sig emot detta. Beroendekraften är så stark! När man har uppehåll några dagar börjar avgiftningen, abstinensen sätter in och ser olika ut för oss, men om man dricker igen börjar beroendehjärna härja och skrika efter alkohol 24/7 igen. Det enda sättet för en beroendehjärna att inte skrika efter alkohol, är att inte mata den med alkohol. Så fort den får alkohol är det kört. Det är den krassa sanningen, tråkigt men sant. Vi har skapat/programmerat om vår beroendehjärna och den går aldrig att avprogrammera. Den kan återhämta sig och få balans igen, men endast om den inte får alkohol mer. Man kan leva ett väldigt gott liv ändå och må bra med sin hjärna utan alkohol. Jag har fått ett bättre liv utan alkohol och mår även bättre än jag någonsin gjort.

Så du har helt rätt i att du hatar alkohol, för den bara förstör och skapar misär. Jag hoppas du orkar ta tag i ditt liv, trots att det är jobbigt för dig nu med relationen till ditt ex. Tyckte du gjorde rätt som drog en gräns för att du ska må bra. Tror också att den nya mottagningen kan innebära en nystart för dig, det är i alla fall värt att prova.

Kämpa på och ha en fin fortsatt fredag!🌞💕

Profile picture for user Natalia

@vår2022

Ja ett träsk är det och jag vet mycket väl hur förloppet med beroenden går till. Vill inte gärna hinna sjunka ännu djupare i A innan det blir förändring. Senaste veckorna har väl inte gått så beslutsamt jag tänkt men det har gått åt bättre håll i frekvens jämförelse med den föregående månader.

Dricker inte ikväll. Men håller i den 15 Augusti som sista datum igen. Samma datum som tabletter för ett år sen.
Är inte nöjd över senaste veckorna heller med tanke på att 0-tollerans var tanken. Om inget annat har jag hunnit dra ner kraftigt på antal dagar per vecka jämfört med sommarens nästan dagliga festande. Försöker se det som något positivt just nu.

Hur är din fredagskväll?

Kram

Profile picture for user Natalia

Dag 1 går mot slut. Har inte varit så aktiv idag. Tycker det är viktigt att få ge sig tid att vara ledsen ordentligt så att säga. Tokgrina och sen samla ihop sig. Och så lite av-och-till-grina och ömsom prata om att det känns pissigt, ömsom fundera rationellt. Funderar mycket på vad jag rent strategiskt behöver göra för att minimera känslor av saknad och tomhet efter killen närmsta tiden fram för att undvika att deppa ner mig helt. Men jag tror inte jag kommer göra det. Att vara ledsen och tycka att det känns märkligt och tomt är inte en konstig reaktion men livet blev inte svart. Himlen är fortfarande blå tack och lov.

Har inte haft nån jättelust till något idag och det är ok. Varit och handlat och ätit laxsallad i skogen. Det var skönt. Pratat i telefon, kollat på dåliga serier, spelat mobilspel och mest gosat med kissarna ❤❤❤
Blivit lite less på grannen som glömmer bort min nykterhet varje gång han själv ska dricka och det är tur att jag är stabil i att inte vilja dricka idag. Grannen skickar både meddelanden om att bjuda på vin, bild på sin vindunk och på ett tomt extraglas han ställt fram till mig. Och för att bara säker på att jag inte missat något ropar han från balkongen.
Men orkar faktiskt inte gå igenom det här med grannen en gång till. Det är icke lönt. Tror att grannen har ett trotssyndrom som ligger där inom.

Sitter på balkongen med ena kissen och har just tagit kvällens Propavan. Kommer nog pendla mellan soffa och bslkong resterande kväll.

Önskar er en fin fredagskväll.
Kram

Profile picture for user vår2022

@Natalia Ja, du är på gång, det märks och tycker att du pratar om det på ett annat sätt nu. Det är jättebra att du dragit ned antal dagar också inför ditt nya datum. Var ute på en löptur med hunden och känner mig rätt mör nu men det känns också väldigt skönt. Gjorde en slags intervallträning med rejäl pulshöjning. Hunden blev varm men det finns ett bäck som han brukar hoppa ned i och svalka sig😁. Sedan har det blivit lite filmtittande och ett stort lass glass. Nu ska jag läsa lite i en ny bok innan jag ska sova.

Kämpa på nu, det kommer att gå bra!❤️

Profile picture for user Natalia

@vår2022

Låter som en skön dag. Önskar att jag kunde ta med kissarna på samma sätt som en hund. Det är innekatter och skulle inte vågat ha dem ute där jag bor. Men ska ta med dem på picknick imorgonkväll tänkte jag. Har selen till dem. Nu var det längesen jag hade picknick med kissarna men brukar ta ut dem i deras fraktväska och bulla upp så de har ett sejfhouse så får de gå runt och kika buskarna lite.

Profile picture for user Allegra

Hoppas att har sovit gott och att du får en bra dag @Natalia ✨✨✨ Själv städar, tvättar och gråter jag idag. Ganska skönt att vara ledsen ”på riktigt” och inte fylle-ledsen, om du förstår vad jag menar😊

Profile picture for user Natalia

@Allegra

Förstår verkligen vad du menar. Och det kan vara behövligt att få vara just ledsen. Ledsen är ingen trevlig känsla men kan nästan vara förlösande på nåt vis. Att tillåta sig få deppa ihop och tänka. Det kan fylla en funktion i sig. Skrev just i din tråd men det kommer bättre dagar. Kanske inte idag men jag lovar. Ha tilltro ❤

Profile picture for user Onkel F

@Natalia Hur mår du? "Efter omständigheterna väl" hoppas jag, även om jag förstår att allt kanske inte känns så där jävla jättetoppen.
Har du kvar den 15:e som startdatum? Hoppas du får sova ordentligt så att du har kraften att ta dig an veckan som kommer på ett bra sätt.
Ta hand om dig och katterna!