I'm the master of my faith. I'm the captain of my ship.

Profile picture for user Allegra

Jag har inte påbörjat experimentet @Natalia . Vis av tidigare försök att förhålla mig till en dag-för-dag-ordning så försöker jag göra på annat sätt: så snart jag kommer åt lyssnar jag på This Naked Mind i lurarna, försöker göra en fysisk aktivitet varje dag och har blivit noga med att laga mat varje dag (take-away-dagarna är över).

Planen är att stärka kroppen såpass mycket att den inte vill förgifta sig med alkohol. Och att ta till mig så mycket som möjligt av berättelser och fakta kring alkohol så att hjärnan ändrar sitt mindset.

Är av naturen ganska obstinat och avskyr ”måsten” , därför väntar jag med 30 dagar och kollar om det jag beskrivit ovan funkar.

Har en period nu där jag kan koppla av och bygga upp mig själv tills jag går tillbaka till jobbet och den stress som finns där och som kanske är den värsta triggern av alla. Att bli fysiskt stark har funkat bra förut mot alkoholens nedbrytande konsekvenser.

Jävlar vad novembermörkret har rullat in hårt över oss, kan knäcka den bäste😅 Men vi vandrar genom mulna dagar tillsammans! Kram💜

Profile picture for user Natalia

Det låter klokt @Allegra. Man vill nå en hållbar förbättring. Välmåendet är alltid klokt att jobba på. Skönt att du också får ro att ta hand om dig själv och jag hoppas det kan finnas sätt att hantera stressen på jobbet. Det är en så stor del av livet 🙏

Mig har det iaf gagnat att sluta slå mig själv och sluta tänka på det här besväret så mycket som tidigare i år. Det höll nästan på äta upp mig att gå upp i tankar av det här besväret och ständiga tankar om lösningar och misslyckanden. Det är förstås bra att tänka till och fundera men har nära på vridit in och ut på mig. Gått runt hela året och sett mig själv som ett problem som inte är värd något förrän jag ordnat besväret med A.

Vi får fortsätta göra det bästa vi kan av dagarna. Det är en riktig fin dag idag.

Kram 💕

Profile picture for user Natalia

Dag 2 av 40.

Under morgontimmarna brukar jag ha fullt upp med att samla ihop tankarna som kan spreta åt många håll. När jag slår upp ögonen på morgonen sker det med en ren explosion av tankar och känslor. Men efter ett par koppar kaffe och upprättandet av dagens todo-list är jag åter samlad.

De främsta tankarna består i att de här programmet mot arbetsträning går lite väl långsamt och jag kan känna att jag skulle må bra av att komma in i arbetsrutiner igen ganska snart. Får lov att ha tålamod med de små stegen 👣 medan jag gärna vill hoppa längdhopp 🏃‍♀️

Hade en uppföljning hos läkaren av levervärden och om jag så ännu inte klarat hel avhållsamhet ligger pethvärderna nu på vad läkaren kallar för en normalkonsumtion. Att det sedan för mig kan innebära ojämna intag såsom att ett dryckestillfälle ibland kan bestå i två flaskor bubbel har jag också upplyst om. Läkaren gjorde ännu ett försök att motivera till antabus inför den neuropsykiatriska utredningen som kräver hel avhållsamhet men det argumentativa talet avslutades med att vi båda skrattade. Jag åt att hon är tapper som försöker och hon åt hur envist avig jag är 🙃

Vi har en ny uppföljning i december och har taggat till för att göra bättre ifrån inför den. Fram till den uppföljningen återgår jag till att presentera nyktra dagar men kommer också fortsätta titta på det utifrån veckovisa procent över nykterheten.

Till nästa uppföljning är iaf det dag
2 av 40.

Är en ganska fin dag hos mig och ska snart bege mig ut på promenad.

Önskar er en fin dag ❤

Profile picture for user Allegra

Tycker att det låter som att du kommer att fixa detta galant @Natalia ✨ Ett viktigt mål hägrar i framtiden och det märks att du jobbar med dig själv hela tiden. En och annan dikeskörning är försumbart i det stora hela och nu går du in i slutspurten med stor motivation! Det är en underbart vacker och solig dag idag, ha en skön promenad ☀️

Profile picture for user Natalia

Ikväll är jag för omväxling trött och passade på att ta Propananen redan vid 18. Känns som att det kan bli en god nattsömn 🙂
Blev en väldigt fin promenad i motionsspåret i skogen med sol.
Hoppas på mer av det fina väder under helgen!

Lyssnade just lite på några av Annie Grace olika klipp från 30-dagars experimentet och gillar henne mycket! Blir härmed min tur att tipsa om henne för er som inte redan provat. Föredrar att lyssna på hennes resonemang då det för mig upplevs som ett mer levande stöd än att läsa. Lite som den mentor jag eftersökt faktiskt. Är väldigt glad att jag tog mig an henne 🙂

Önskar er en kväll med ro ❤

Profile picture for user Natalia

Dag 3 av 40

Dålig sömn i vanlig ordning men har kroniska sömnproblem sedan gammalt. Vissa morgnarna är jag glad att jag inte har nån tidig tid att passa. Tog en andra propavan vid 04 när sömnen kändes alldeles för långt bort och fick till slut ett par timmar sömn 🙂 Vaknade dock knockad efter det.

Tänkte lämna ett nytt blodprov för peth idag men det kommer nog bli något mer förhöjt. Senaste veckorna har det vissa kvällar blivit en lite större mängd A än vad man kan kalla för normalkonsumtion. Men jag jobbar framåt.

Tänker att det nog är bra att jag går in här dagligen och presenterar dagar till nästa uppföljning för se om det kan hjälpa till att hålla rak kurs fram till dag 40 och nästa uppföljning. Får jag en ❌️ nån kväll får jag väl presentera just en ❌️ den dagen och sen fortsätta med följande dag fram. Och sen en procentuell veckosammanställning.
Det är kanske mindre viktigt hur jag räknar och tittar på det men känns viktigt för mig med nån sorts system.
Vill verkligen göra den här neuropsykiatriska utredningen en gång för alla.

Önskar en trevlig fredag ❤

Profile picture for user Natalia

Dag 4 av 40

Känns pinsamt att jag köpte bubbel redan den tredje dadgen. Känsla av ensamhet och saknad har blivit påtaglig i mörkret just på fredagar och jag tror mig veta vanför. Det kan vara viktigt att jag har en mer strukturerad plan för fredagar framöver. Gärna med sällskap.

Att det blir dag 4 och inte 1 igen är för att jag vill synliggöra vart jag är i de här 40 dagarna. Tanken är att det ska kunna sporra mig att hålla rakare kurs mot uppföljning.

Den här fina dagen går lite till spillo i ökad ångest och trötthet av gårdagens vin. Det är det aldrig värt. Efter att ha hållt mig mer avhållsam har toleransen sänkts och ett tag kändes det fullt tillräckligt med en flaska bubbel och inte mer. Ett lite mindre och försiktig intag under kvällen gör mig heller inte bakfull. Oftare, dock inte varje gång, har jag börjat köpa hem två flaskor igen. Det är mycket och vad som avgör hur jag kommer må dagen efter. Efter ett större intag är det inte lika lätt att förlåta det oönskade snedsteget för det känns så förstörande av värdefull tid och energi.

Jag ska inte börja citera Annie Grace men ska försöka hålla i tanken om att oavsett vad jag känner när jag väljer att köpa vin så är känslan av ångest, misslyckande och lätt bakfylla det sämre av de två alternativen. Även om min fredag upplevdes lite påtaglig sorgsen så vet jag att jag hade kunnat ångesthantera det, tagit hand om det och i slutänden fått en skön kväll och vaknat pigg igen. Så jag skriver det som den främsta påminnelsen till mig själv. Nykterhet är det bättre alternativet 🍏

Idag kommer jag inte dricka nånting och vill heller inte. Det känns skönt att det inte är en daglig kamp att avstå. Nog så svårt de dagar det slår på.

Önskar en skön lördag 💞

Profile picture for user Natalia

5 av 40

Idag har jag nog upplevt alla sinnesvarianter man kan tänka sig. Idag är en sån dag jag inte skulle känna minsta tveksamhet till en adhd-disgnos. Humör, svordomar och ingen tillstymmelse till känsloreglering eller impulskontroll. Känner igen det här hos mig själv sen tidigare år men är långt mer balanserad idag vad gäller mat, stress och annat som spelar in för humöret, så det svajar sällan längre så kraftigt. Men när jag alena stod och skällde ut en p-automat efter noter, kallade den för könsord 🤬👹👻 och gav den ett par ordentliga smällar, då kände jag mig allt annat än balanserad.

Sömnen krånglar mycket för jämnan och en del i obalansen ligger nog i nån sorts utsättningskänslor. Det finns en aspekt till som klart spelade in redan till morgonkaffet och dom triggade ilska men låter det vara osagt.

Försökte finna balans i skogen och det fina vädret men nej. Efter middag hos mor o får på farsdag sansade jag mig tillslut desto mer 🥰

Önskar er en skön söndagkväll.
Stor kram 💞

Profile picture for user Natalia

6 av 40

Den här morgonen startade väldigt tidigt. Var helt slut igårkväll och slocknade i soffan framför en film vid 22 sov 4 timmar. All sömn är varmt välkommen. Jätteskönt 💤🙏
Blev ett större ras i fredags. Väldigt mycket bubbel och även en fulrök.
Vill inte ha några ras alls den här veckan.

Har varit vaken några timmar och måste få säga att jag tycker det är jättemysigt med de allra tidigaste morgontimmarna, eller om man kanske ska kalla kl 02-04 för natt. Det är så skönt medan det fortfarande är mörkt och tyst. Inget sus från nån trafik som går. Bara tyst.

Önskar en godmorgon och en fin dag 💞

Profile picture for user Natalia

Är väldigt trög i huvudet idag känner jag. Hemmavarande dag utan några möten. Har just varit på promenad motionsspår i skogen. Har alltid tyckt om att promenera lite längre i ensamhet, det sorterar tankarna på ett automatiskt sätt för mig och ger harmoni. Jag vill lova mig själv att inte förstöra den här veckan. Det är det här jag mår bra av. Det är svårt att lova mig själv att inte dricka vin nåt mer alls men jag vill lova mig själv att inte mer förstöra värdefull tid och energi från de bra sakerna i livet.

🍏🌳🌸

Profile picture for user Natalia

Känner mig trög i huvudet idag med, som att jag inte får nån fart. Har ingen direkt lust med nånting och har inget naturligt driv. Det är sånahär dagar jag får agera utifrån todo-listor för att få något gjort. Förstår att det är nån sorts utsättningskänslor och det är ok. Kan inte säga att årstiden motiverar lusten heller.

Har just promenerst i naturen igen och det är en fin dag hos mig ☀️

Ha en fin dag!

Profile picture for user Natalia

Nä hörrni nu tänker jag åka och köpa chokladglass och jag tänker äta upp allting på en gång. Inte ofta jag känner sug på godsaker så det är bäst att passa på när det sker.

Det kommer bli mycket tillfredsställande 🍦🥰

Profile picture for user Natalia

Just nu upplever jag hjärtklappningar men utöver att jag känner mig lite trög i huvudet i nån sorts lättare abs mår jag ganska bra. Det känns lite som att kroppen har ångest men utan att jag lider av det psykiskt. Men jag skriver om det lite för att hjärtklappningen som sådan ändå skapar en ångest och rädsla hos mig.

Profile picture for user vår2022

@Natalia Jag hörde en person som skiljde på kroppsångest och psykisk ångest. Tyckte det var ganska bra tänk. I början av min nykterhet fick jag abstinenskänningar som hjärtklappning och högre puls. Jag mådde inte speciellt dåligt psykiskt men fick ändå oro pga kroppsångesten. Sen när jag tänkte att det var kroppen som höll på med avgiftning blev jag lugnare. Att det var ”kroppsångest” men inget jag behövde tänka var pga psykiskt mående. Det är förmodligen abstinens och kroppen som försöker återhämta sig för att komma i balans igen tänker jag.

Kanske kan det hjälpa att tänka så? Kämpa på❤️

Profile picture for user Natalia

Godmorgon @vår2022 ❤

Försökte tänka just så men det det skapade ändå ångest och rädsla att känna så märkligt oregelbundna slag. Försökte tänka att jag mådde ganska ok i övrigt och inte hade några andra direkta symtom som skulle kunna peka på fara. Tog iaf en halv Propavan till när det startade och somnade väldigt snabbt därefter. Fick faktiskt sova hela natten för omväxling och riktigt gott 🙏

Vill ta mig förbi det här nu för det är inte kul att ständigt uppleva det här stresspåslaget som sker rent fysiskt i kroppen eller obalansen i måendet som uppstår just pga utsättning.
Är iaf glad att jag tillslut lyckades komma förbi den mentala stressen det tidigare gett under året och kan möta besväret med mer ro.

Tack för dina ord 🙂
Hur mår du?

Profile picture for user vår2022

@Natalia Jag mår bra! Nykterheten ger mig kraft, lugn och balans i tillvaron. Vad skönt att du kunde sova hela natten. Det är svårt att att inte få oro när kroppen inte känns bra. Det sker automatiskt, en tanke på att något är fel som ger känslor av oro. Med träning kan man bli mindre orolig och förstå att det är själva tanken på att något är fel som skapar oro. Vad bra också att du kan möta den mentala stressen på annat sätt än tidigare.

Det är ett stresspåslag när ”avgiftning” i kroppen sker, jag förstår att det är jobbigt såväl fysiskt och psykiskt. Det är ju en påfrestning när kroppen och hjärnan inte får en vila från alkohol eller annat under en längre sammanhållande tid. Den får börja om på något sätt vid varje avbräck och vad jag förstått kan det även göra det svårare och svårare att avstå. Du kämpar på och ger inte upp, det är bra! Om du kunde få till en längre sammanhållande nykterhet och utan annat så tror jag du skulle må så mycket bättre. Förstår att det är skit tufft och en utmaning för dig, det är så mycket tungt du har fått deala med utöver alkoholen. Men du är stark och du har en vilja att komma igenom och vidare.

Kämpa på, använd din styrka och håll emot när suget kommer. Ha en fin onsdag❤️

Profile picture for user Natalia

8 av 40

Den här natten fick jag verkligen sömn. Sov mellan ungefär 22.30-06.30 och somnade till och med till efter morgonkaffe i 2 timmar. Kan inte minnas när det hände sist men jag antar att jag behövde det. Brukar vanligen bli ännu mer sömnlös än jag redan är efter snubblandet så jag tackar stort för sömn och återhämtning 😇

Vill verkligen inte ha det här trasslet i mitt liv. Nog för att min alkoholutsättning är långt lindrigare än alla perioder av svår abstinens efter alla tablettavslut jag haft gjort, men det är ju ändå kännbart att känna sig trög i huvudet eller att kroppen får sån ångest. Det är ju inte så jag vill ha det. Såhär har det varit ett år bak. Det får vara nog.

Är extremt försiktig med löften och tankar om att helt avstå A, gång efter gång triggar den tanken mig till att dricka vin en gång till. Men skulle vi kunna våga tro på att det här är gången jag tar kontroll? Låter bättre tycker jag. Jag vill ta kontrollen över det här nu för det kommer inte bli lättare i december med all glögg och olika sorts mys och firande. Alla känslor som uppstår kring jul och nyår. Får lov att säga att nu är en bra tid att ta kontroll.

Not yesterday, not tomorrow - NOW!

Ska snart iväg och promenera i motionsspåret och önskar er en fin dag!

Profile picture for user Natalia

Procentuellt veckosammanställning.

Bleb en brytpunkt för den procentuella veckosammanställningen efter min senaste läkaruppföljning men det kan kanske få jämna ut sig till en måndagssammanställning till nästa vecka. Hur som ser det ut såhär sedan uppföljning förra tisdagen. Blir ingen särskiljning på A, tablett eller fulrök den här gången för jag har blandat fulrök ihop med A den här gången.

________________________________________

🍏 71,4 %
🥂 28,6 %
😐 Genomsnittligt mående

Profile picture for user Natalia

Jag har en liten fråga igen.
Hur länge efter avslut har ni upplevt att humöret kunnat svaja lite extra mycket?

Sitter helt alena och kollar lite på nån serie och känner själv hur jag stör mig och retar mig på saker. Det är inte likt mig att göra det. Jag brukar tvärtom ha en ängels tålamod med just andra människors beteenden 😇

Kram

Profile picture for user Natalia

9 av 40

Fick ännu en god nattsömn och tackar stort 🙏

Den här veckan har jag valt att ta min Propavan för sömn i dämpande syfte redan vid 18-19 tiden för att lite lättare komma till ro på kvällen i de här utsättningssymtomen. Sen har jag tagit en halv till vid vid 22. Propavan ensamt brukar inte stödja min sömn alls, så det faktum att jag somnat i rimlig tid och fått ordentlig sömn måste mer bero på att kroppen är väldigt påfrestad i det här stadiet.
Har ju även helikoptrar på bevakning dygnet runt här och de senaste två kvällarna har den cirkulerat länge rakt ovanför mig. Det är nästan så jag börjat fundera på om det rent av är ljudet av den som vaggat mig till sömn senaste kvällarna. Blir nästan meditativt. Sömn är annars något stört omöjligt för mig alla dagar på året. Har genom alla år bakåt märkt att vissa dånande och ljud ger mig en direkt ro. Som tillexempel dånande dova ljud från väldigt stora fraktfartyg eller andra färjor. Om jag tillexempel åker en kryssning väljer jag aldrig de högsta hytterna, jag väljer dem långt ner just pågrund av att jag finner dånandet rogivande.

Är lite trög och dimmig i huvudet idag med men det är helt ok. Känns som ett behagligt avbrott från den höga vakenhetsgrad jag normalt brukar ha. Min första veckas utsättningssymtom efter A brukar annars göra mig ännu mer pigg än normaltillstånd så till den grad att jag aktivt behöver dra tillbaka mig själv med olika typer av avslappningsövningar dagarna igenom. 300% 👀 Wide awake.
Den sänkta vakenhetsgraden är att föredra 🙏

Är en fantastisk dag med blå himmel över mig och jag pladdrar som vanligt på här. Ska just ta med min lunch till skogen och ta nån runda i motionsspåret.

Önskar en fin dag ❤

Profile picture for user Natalia

🚩
Nu känner jag att en sorts förhandling har startat och som tycker att det väl är skitsamma om jag köper en flaska bubbel ikväll. Det är 5 dagar sedan jag senast drack och det brukar slå på hårt ungefär den här dagen.

Det var skönt i motionsspåret och passade på att göra några ärenden när jag var ute och for. Just haft ett telefonmöte men känner att jag nog måste nog lämna hemmet igen för att försöka skifta fokus.

Profile picture for user Natalia

✖️ litet onödigt fall ikväll.
Jag åkte hemifrån för att distrahera mig och passade på att lämna ett blodprov för peth. Den starka känslan passerade men ändå köpte jag en flaska bubbel. Så onödigt. Hade gott kunnat vara utan den. Det var sjukt onödigt.

Sov så gott, det ska jag göra ❤

Profile picture for user Natalia

Dag 10 av 40 till uppföljning.

Kikar bara in och registrerar dag. Känner ingen lust till A alls och lovar mig själv att inte dricka nånting i helgen. Vill hålla kurs så gott det går. Vaknade tack och lov inte bakis efter gårkvällens flaska cava och är bara glad att jag inte köpte två flaskor för det hade däremot förstört hela den här dagen.

Passar på att önska en skön fredagkväll ❤

Profile picture for user Onkel F

Bra jobbat med %-en @Natalia! Det går åt rätt håll. Försök undvika förhandlingarna. För mig slutar en förhandling nästan alltid med ett kanske som blir till ett ja! Håll löftet till dig själv om att inte dricka något i helgen, det är du värd!

Snö här också men runt nollan och prognosen säger regnblandat imorgon😞. Jag gillar också snö, särskilt när det är svinkallt så att snön knarrar under fötterna när man går. Ute i naturen, sent en stjärnklar kväll med fullmåne kan det vara magiskt vackert. Ett fält med orörd snö med ett skogsbryn i bakgrunden i det där lite bleka månljuset ger mig nästan lite sagostämning. En ostmacka och en mugg varm choklad ur en termos slår vilken drog som helst med hästlängder i det läget. OK, nu har jag outat mig själv som romantiker, so what?🤣

Ta hand om dig!

Profile picture for user Natalia

Håller helt med dig @Onkel F.
Den mysigaste tiden! Vi får ta hand om det. Det är magiskt 🥰
Bland mina två kissar har jag en som tycker det är väldigt skoj med snö medan den andra är mer skeptisk. Dom ser för roliga ut!

Ska försöka göra bättre vid nästa förhandling. Det knäppa är att suget hann försvinna helt när jag for runt i bil och distraherad mig den eftermiddagen men likförbannat köpte jag den flaskan. Detta knäppa huvud kan man ju förundras över.
Men framåt.

Känner mig väldigt nöjd i soffan framför serier och ordspel. Snön gjorde underverk. Har haft en lugn dag och inte gjort annat än att handla och kokat ny sats citron o ingefärsdricka. Har isolerat mig från omvärlden för eget hemmamys med mina två småkillar med svans. Övriga söta killar kan gott vänta. Im having
me-time. Ena grannen kastade dock en snöboll rakt i huvudet på mig idag.
Game is definitivt on ❄️🔥
Nästa gång han sticker ut huvudet genom balkongdörren ska han få igen.

Vi får hoppas på en vit söndag också innan blasket kommer 🙂

Profile picture for user Natalia

12/40

Måndag och en ny fräsh vecka.
Gör en sammanställning av förra veckan och presenterar även mängd för att tydliggöra förbättring eller eventuell försämring. Fulröken igår var oerhört liten men allt som svarar till dopaminstystemet räknas för mig.

________________________________________

🍏 71.4 %
🍾 14.3 % (en flaska cava 11,5%)
🚬 14.3 % (en halv fulrök)

😐 genomsnittligt mående

Hoppas ni får en bra vecka ❤

Profile picture for user Natalia

13/40

Igår fick jag faktiskt svårt. Nånstans redan på dagen kände jag en ren vilja till vin under kvällen. Det var inte det här radiostyrda beteendet jag upplevde, jag tyckte själv inte heller att det var någon viss känsla som triggade det. Tänkte väl mer att det var ett rent sug. När jag granskar det idag ser jag att det nog trots allt återkommande är en och samma känsla som ibland triggar lusten till vin. Eller lusten att andas ut ska jag nog säga. Det är en känsla jag lever med och möter dagligen och den skapar mycket tomhet inom mig. Saknad. Den kan göra att jag kan känna mig lite disorienterad i livet och jag får kämpa för att hålla fokus framåt och inte bakåt.

Jag köpte en flaska rött och drack den under kvällen. Jag vet att den flaskan aldrig kan förändra något och den kan heller inte dämpa den här känslan. Vin kan aldrig bli ett svar på den här känslan för det finns inga svar mer än det kognitiva arbete kring det jag gör dagligen sedan många år. Möjligen kan vin bidra till andas ut lite lättare för en stund.

Nåvä, det blev en bom redan första dagen på den nya veckan och det var inte vad jag jag hade tänkt. Vill dock se till att det inte blir fler procentavdrag denna vecka.

Kram

Profile picture for user Natalia

Något positivt denna vecka gent emot den förra är att det här luddet i huvudet släppte upp under helgen. Förra veckan kände jag mig verkligen trög och energilös i min sorts utsättningskänslor och likande efter snubblande men nu känner jag mig mer klar i huvudet igen och energin har återvänt 🙂

Profile picture for user Natalia

Har varit på kyrkogården ikväll och tänt ljus för änglarna. Det är vackert och fridfullt där. Senaste veckorna har varit lite tunga. Som att hjärtat ryckts ur bröstet. Jag tänkte bryta ihop nu.

Profile picture for user Allegra

@Natalia Det brukar heta ”bryta ihop och komma igen”. Har också haft det tungt, det _är_ tunga tider!

Jag tänker på en strof ur Stig Dagermans dikt ”Birgitta svit”

”Det står en vit bro över oktobers skogar.
Blåsten byggde den med månens hjälp.
Den har ett fäste i septembers vemod.
Den har sitt andra fäste i novembers mörker.
Vi får aldrig vandra den till slut.”

Hoppas du mår okej idag! Snart vänder det på mörkerfronten, närmare bestämt den 21/12 - då inträffar vintersolståndet och vi går mot ljusare tider! Mer värt att fira än jul och nyår i min mening😊❤️🐬

Profile picture for user Natalia

Ett helt år bak nu har jag vridit och vänt på det här. Jag har vridit och vänt på mindset, provat att låna andras mindset och kalibrerat mitt eget otaliga gånger om.
Jag har provat att kämpa, provat att inte kämpa. Har provat att slå mig för de oönskade snubblandet och provat att ta det med ro.
Har räknat dagar, poäng och procent. Och jag medger att jag gillar det här med procent och ogillar alla dag 1. Har använt KBT och har så många strategier och undanledande manövrar att det fyller flera blad.
Har gjort diverse hälsokostexperiment som har prövats i syfte att minska sug och undvika att falla för impulser.
Har ratat antabus och ratat naltrexon. Jag har varit impulsiv, beslutsam och obeslutsam på en och samma gång eller i olika omgångar. Har till och med blivit körd av två jättesöta poliser och han i baksätet var tyvärr inte singel. Om jag inte tömt ut alternativen för mig själv nu så vet jag inte vad.

Idag vaknade jag med en känsla av att jag känner mig klar med det här. Ingen jobbig känsla bara en känsla av att vara färdig. Det finns inte på min karta att jag tänker ägna ett till år åt diffusa abstinenskänslor som kanske inte är svårartade men ändå påfrestande. Inga löften alls om aldrig mer men just nu känner jag mig klar.

Kram och önskar en trevlig dag

Profile picture for user Natalia

...Jag tror det väl när jag själv ser det och jag litar inte själv på de här tankarna om A som kommer och sedan blir svåra att leva upp till. Men mindset som trädde in imorse om att vara klar känns iaf skönt.

Profile picture for user Allegra

@Natalia , jag hör dig: du är färdig med den här skiten!! Hör också vad du säger när du inte kan lova något. Det är en process som är ganska kringelikrokig, lik förbannat så är den påbörjad och kommer att leda till något bra!! Kram och ha en fin helg✨✨✨

Profile picture for user Natalia

Alltså den här julperioden är mentalt jävlig. År efter år försöker jag komma runt den här känslan och tänka att det bara är en tid som alla andra dagar på året. Men varje år faller jag isär.