Fan, jäkla skit! Hur kan man må så bra och samtidigt så dåligt av alkohol!? Jag älskar min alkohol och samtidigt hatar jag den! Jag har haft några av mina roligaste minnen när jag har varit påverkad, ni vet när man gör något man aldrig skulle gjort nykter, men man gjorde det med sina vänner och det var så kul!
Samtidigt har jag haft mina allra sämsta, ångestfyllda minnen när jag har varit påverkad. Sådana som sitter som en jäkla ångesttagg i ens själ...
Men när jag dricker så är det som varm och skön bomull runt hela mig. Tills det blir för mycket och jag mår illa eller jag ser mig själv utifrån och tänker att det var ju en dryg jävla kärring som sitter och inte kan hålla truten. Eller som värst, tror att jag är sexigast i världen och bara fullkomligt skämmer ut mig!
Vad hände med den sköna bomullen!!?
Till vardags tror jag att jag inte har några problem med att vara nykterist, men ibland vill man bara festa loss som om det inte fanns en morgondag. Släppa på alla måsten och spänningar och krav på att man ska vara den ultimata människan som bara äter grönkål, springer en mil varje dag och mediterar.
Jag är väl dum som vill ha båda världar, den fria själen som gör crazy saker och den ansvarsfulla som yogar och tränar allt från hjärna till tarmrörelser.
Jag vet. Det är patetiskt att tro att man kan ha kvar en del av sin fria tonårstid när man är 47 år gammal, men fan vad jag saknar en tillvaro där man var mer fri!

Så var den här helgen slut och jag fixade det galant. Med hjälp av min man... En ny utmaning nu i veckan då jag jobbar själv hemifrån. Ingen som ser eller hör.
Nu ikväll känns det nästan som jobbigast och jag får inte tag på anledningen varför. Jag är allmänt sur och har massor av tankar som glorifierar alkoholen. Dessa tragiska stunder då jag druckit i ensamhet, en vardag, klockan 11.00 blir idag till en härlig och mysigt avkopplande och kanske hippie-aktig sydeuropeisk stund. YOLO
Ibland hjälper det inte att gå in och läsa här för då har min hjärna för stort fokus på alkohol.
Äsch, lite skit känns det nu!

Känner igen romantiseringen. Hjärnan ompaketerar och försöker sälja in ett oönskat beteende genom att försöka få dig att se annorlunda på drickandet. Men man är allt annat än fri och bohemisk när man sitter med ett glas vin kl 11 på förmiddagen. Tala om det för hjärnan och be den sluta med säljsnacket. Tänk dig beroendet som en lurendrejare som försöker sälja på dig en otjänligt produkt som hen piffat till med lite färg och flashiga beskrivningar.

@Kennie Ja, jag är stolt över att jag i alla andra fall är en mycket vaksam konsument som endast ett fåtal gånger i mitt liv har blivit "lurad" eller har fallit för säljarsnack. Men det här är så lurigt för det kommer inifrån mig själv :|
Jag försöker sälja skit till mig själv! Och aäljar-jag vet precis när jag är som mest sårbar. Säljar-jag har ju all info om mina vanor och beteenden, inte konstigt att det är så lätt att sälja skiten till mig. Säljar-jag behöver inte ens köpa information från min telefon eller Google :D

Ja, svårt med en sån motståndare, som vet exakt vilka kort vi har på hand. Men vi får hålla på vårt, vi spelar inte spelet, vi köper inte mirakelkuren.

Idag föll jag duktigt! Inte på alkoholen. Inte heller på nikotin eller koffein, utan det jävulusiska sockret! En påse ostbågar, en kanelbulle och nåt hekto lösgodis...
Så det som var en mild klåda i morse, "löste" jag med socker, så nu är det en hel myrstack i kroppen. Jag petade med en pinne i myrstacken och nu får jag lida för det. Lär dig någon gång, för guds skull!!
Återigen tacksam för att jag inte har nikotin, alkohol eller koffein hemma, och att jag inte bort själv. För jag litar inte på mig själv för fem öre!
Eller så ska jag vara snäll mot mig själv...? Det är ju svårt att sluta med allt samtidigt, det har gått bra i en hel vecka, det är normalt med återfall, bara upp på vagnen igen!
Det är inte kalorierna i sig som stör mig, och inte heller att jag tror att sockerintaget är livsfarligt, men det är det här satans beteendet! Missbrukarbeteendet! Varför ska det alltid vara på tossingavis? Varför kunde jag inte gått ner till affären och köpt en kanelbulle endast, till exempel? Jävla hjärna till att bara stänga av kommunikationen med "vettiga jag" och bara fullkomligt köra över mig :´(

Gahharhhh! Jäkla sug! Myror i hela kroppen, kan inte sitta still. Ytlig andning. Tänker bara på att jag vill bara ta det där glaset i soffan och andas ut djupt. Ensam, utan krav. Har inte så mycket yttre krav, men desto fler inre.
Jag skriver mina listor med allt som jag ska göra, inte glömma något. Personlig utveckling, hälsomål, mathållning, träning, skönhet, ekonomi. Allt ska finnas med och tas om hand. Går inte att glömma något för då kissar man på sig om några år eftersom man glömt att göra knipövningarna, eller så blir man glömsk för man inte har tränat hjärnan, får ont i ryggen för man inte rest sig från kontorsstolen varje halvtimme, dör en för tidig död för att man ätit för mycket rött kött, får en kass pension för att man glömt att hålla koll på sina pensionsfonder eller ensam för man inte har tid/ork att hitta på något och därför blivit en trist typ... Sen därimellan ska man jobba på sina barndomstrauma, vara en kul vän, en bra mamma, en god fru, en omhändertagande dotter och en stöttande syster! Och glöm inte balansövningar! Annars trillar jag när jag blir äldre och bryter lårbenshalsen.

Jag börjar avsky dagens samhälle mer och mer. Stressen, pressen! Det är överallt! Det går inte att värja sig. På tv, i tidningar, på nätet. Speciellt nu i januari får vi massor av tips på saker vi aldrig tänkt på, men som vi kan få cancer av. Lägg till det på listan... Eller fem resmål som vi måste åka till innan vi dör, 10 serier som måste ses, karriärer att testa, bästa tipsen för att gå ner i vikt.

Nu när jag tänker på det, har inte sett några tips på hur man lättast slutar dricka...

Jag skulle vilja att hela världen gör en digital detox! Förutom detta forum, förstås :D

Hej, jobbigt, men bra att du kämpar emot. Läste om en studie som visar att motion och särskilt yoga hjälper mot alkoholsug och även mot stress. Finns massa gratis på nätet. Jag gillar Yoga with Adriene, hon finns på Youtube och har massa olika klasser att välja mellan (ursäkta för ännu ett tips, men tänker att det kan lindra akut stress) . Hur ser din vardag ut? Är det svårt att hinna vila, finns det något i ditt schema du kan ändra för att få det lugnare? Själv slutade jag under en period att läsa andra nyheter än den papperstidning jag prenumererar på. Inte så mycket påträngande tips i den. Och visst vet vi att vårt sunda förnuft räcker långt, vi behöver inte följa alla kost- och motionsråd, vi behöver bara ta hand om oss lite lagom. Och att låta bli att dricka är så stor hälsovinst så vi kan nog slira lite på allt annat om vi bara håller det.

@Kennie Min vardag är väldigt stressfri, det är min egen inre stress som är jobbig. Kanske jag har för lite att göra så att min hjärna får för mycket tid att tänka... Det är som att min hjärna är tudelad. Ena delen förstår intellektuellt att det inte är möjligt att göra alla dessa saker, jag behöver inte göra allt, att det bara är för att sälja artiklar/varor, men den andra delen knackar ständigt på med tankar om att det är livsnödvändigt, alla andra gör det och jag kommer dö en för tidig död om jag inte börjar eller i alla fall ha en ohälsosam ålderdom.
Jag har tagit bort alla sociala medier och läser inga tidningar eller ser på nyheterna. Det är bara elände och negativa inputs. Aldrig något som lyfter mänskligheten.
Jag jobbar på det här med motion och jag älskar yoga. När jag väl får tummarna loss att göra det... Idag är det dag 11 som nykter och jag har även slutat med nikotin och koffein samtidigt. Träning och socker kämpar jag med, men förlorar emellanåt, vilket är okej ändå nu i början. Så länge alkohol, nikotin och koffein är bannlyst från min kropp!

@Tossingavis Här ska du få ett tips av mig också: Boken ”1 %-metoden - små förändringar, stora resultat”. Minns inte författarens namn just nu, men den boken var en ögonöppnare för mig. Två råd i boken praktiserar jag i min vardag: 1) lägg till bra saker istället för att tvinga bort dåliga, 2) stapla nya goda vanor ovanpå en redan etablerad vana. (Tex gå en morgonpromenad det första man gör innan man äter frukost.)

Att leva nykter handlar till 98 procent om att skapa nya nyktra vanor. Det är min erfarenhet.

Kram 🐘

Tack @Andrahalvlek :)
Ja, jag har läst om den metoden, och jag tror det är en sund inställning. Därför har jag ett tag nu övat min balans när jag borstar tänderna. Det har faktiskt etablerat sig som en vana, så nu känns det konstigt att stå rakt upp på två ben när jag borstar, haha!
Det andra jobbar jag på, till exempel genom att alltid vara mätt för att minska risken för ett hetsätningsanfall. Har inte lyckats helt med det, men det är ju "early days" så jag tänker att det ger sig med tiden.
Överlag så går det väldigt bra för mig, men jag har haft två eller tre hetsätningar det här året och de triggar igång alla andra missbruk enormt. Efter en hetsätning så är jag skakig, stirrig och har ett enormt sug att dricka och röka för att försöka stilla det sug som hetsätningen startade. Anfallet varar ett par timmar innan jag är lugn igen och under tiden brukar jag gå in här och skriva av mig. För anfallet triggar ju igång ångest och ilska också...
Så himla sjukt egentligen. Jag har en liten klåda som jag vill stilla med att äta, och det aktiverar en enorm klåda. Kan jag inte bara lära mig det? Det är ju som att klia på ett myggbett med en motorsåg!

@Tossingavis Har du försökt att meditera? Det är verkligen ingen quickfix. Det krävs daglig träning i månader innan man märker tydligt resultat. Men man kan genom andningsövningar lugna ner det parasympatiska nervsystemet, som går bananas och skapar panik och tunnelseende.

Mitt tips där är appen ”Insight Timer”. Tricket med meditation är att man ska träna på det när man mår bra, för att sedan ha nytta av det när man mår sämre. Så det är en investering i vår hälsa!

Kram 🐘

@Tossingavis Och bli inte stressad över att det känns svinjobbigt i början. Gör bara. Låt tankarna hoppa hit och dit. Sätt en ”etikett” på dem (tex jobbtanke, barntanke osv)! låt dem segla vidare och återgå till meditationen. 5 min i början, utöka efterhand upp till 30 min. Sitt eller ligg ostört och bekvämt. Träna ditt tålamod. Det är som att träna vilken muskel som helst. Tänk att du investerar i din hälsa ❤️

Kram 🐘

Hej, jag har inte varit inne i forumet på väldigt länge! Jag har varit nykter i 1276 dagar (enligt min app! 😅). Men nu gick jag in idag för att läsa lite och fastnade för dina inlägg. Jag ser hur du kämpar, och jag är imponerad över hur öppen och ärlig du är med din process! ❤️

Jag fastnade framförallt för din frustration över det här ”missbrukarbeteendet” som ställer till det på så många olika sätt. Jag kämpar med samma sak, men jag har en tendens att avverka ett missbruk i taget… 😏😅
För otroligt många år sedan var jag faktiskt beroende av vanliga Treo.. 🙄 Sedan slutade jag med det, och började shoppa istället, för pengar jag inte hade. Efter köpberoendet hade jag en lång period med Tramadolberoende. Fruktansvärt jobbigt, svårt att få tag i och hemsk abstinens… 🥵 När jag slutade med Tramadol kom alkoholen in i bilden, alltså inte förrän jag var runt 45 år.. 😕 Så onödigt. Men jag slutade som sagt med alkohol för 1276 dagar sedan. 💪 Jippie! Och då kunde man ju hoppats att livet skulle leka efter det. Men det finns ju fler missbruk att ge sig på? Inte sant? Så då började jag spela på internetcasinon istället. Och är nu i ett läge där jag spelat bort allt jag äger och har. Jag har nu varit spelfri sedan 20/12. Och det går fint. Men min hjärna brottas med samma som du (som jag uppfattar det när jag läser dina inlägg). VARFÖR flyr jag in i destruktiva missbruk?? Jag har inga problem att låta bli när jag väl slutat. Men på nåt sätt blir det en tillflyktsort. Och jag förstår inte varför. Och att bota varje missbruk blir bara som att sätta på plåster, man tar bort ett symptom, men gör ingenting åt själva grundproblemet.

Så det jag EGENTLIGEN tänkte komma till (efter min långa inledning) är att jag bestämt mig för att gå till botten med mig själv. Jag har bokat in mig hos en psykolog. Jag måste få reda på vilka mekanismer i mig som gör att jag vill fly från verkligheten hela tiden. Och egentligen var mitt långa inlägg endast en fråga om hur du har tänkt kring det? (Jag har inte läsa ALLA dina inlägg, så det kanske framgår nånstans). Har du tagit nån sådan hjälp för att förstå ditt känsloliv? Hur har du i så fall uppfattat att det har varit? Har det hjälpt dig? Eller är det något du funderar på att göra?

Kram!

@Maran Måste få säga grattis till 1276 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Och du sätter verkligen fingret på något oerhört viktigt. Alkoholen, eller vilket missbruk det än må vara, är symtomet. Det är orsakerna vi måste hitta och åtgärda. Tack för att du delar med dig av din berättelse.

Kram 🐘

@Maran Hej! Ja, det är därför jag nu ska sluta med alla missbruk samtidigt och jag hoppas till alla högre makter att jag inte fastnar för något nytt! Inte ens träning eller vatten, jag vill inte vara beroende av något!
Jag har ganska bra koll på varför jag gör det jag gör, jag har kontrollbehov och dålig självkänsla från när jag var yngre, och jag vill att allting ska vara antingen eller, för det är "lättare". På tossingavis ;D Och eftersom livet inte funkar så och är lite stökigt, rörigt och föränderligt, så blir det väldigt svårt att checka av saker och tro att de aldrig kommer tillbaka. Och när jag inte klarar av att vara perfekt, så vill jag ta till mina missbruk för att "lätta på trycket".

Jag tror också att eftersom jag började dricka varje helg redan när jag var 13 år, osäker och med en outvecklad hjärna, så har jag "växt upp" med beteendet att ta till alkohol i situationer då jag som tonåring kände mig osäker. Nu är jag vuxen och inte så osäker, nu måste jag bara lära om att mina risksituationer inte är farliga och att jag klarar dem utan alkohol.

Detta är vad jag tänker just nu. Det kan mycket möjligt vara så att professionell hjälp kan behövas längre fram. Det får tiden utvisa...