Det föränderliga tillståndet

Profile picture for user Stormenlilla

Så startar en ny för att jag behöver skriva av mig. Behöver er. Behöver er som förstår när man inte kan kontrollera det.

Fredags gick så bra och sen igår skulle jag cykla till en kompis. Hon var lite nere och frågade om jag inte skulle köpa med vin. Som vanligt så sa magkänslan att det var en dålig idé. Hon skulle iväg sen så då lovade jag mig själv att jag skulle åka hem. Jag skulle inte gå vidare för då blir det alltid katastrof. Det höll inte.

Jag vaknar imorse hos en kille jag haft något med på jobbet förut. Han har varit nykter och tagit in mig eftersom att jag har ringt mitt i natten och han har förstått att jag nog inte mådde så bra. Han var inte glad imorse men snäll. Skammen var hemsk.

Efter att jag hade lämnat min vän av flera timmars drickande i solen, så träffade jag en annan kompis. Åt lite middag och drack mer, jag var full redan där. Någon switch i huvudet som gjorde att den värsta alkoholdjävulen i mig kom fram. Jag har inte bara druckit alkohol utan råkat få i mig annat också. Ångesten är så brutal att jag inte vet vad jag ska göra. Kroppen är helt förstörd. Jag förstår inte och jag är så otroligt ledsen idag. Varför jag gång på gång senaste tiden väljer att göra det igen. Jag känner mig som ett bottenskrap. Jag behöver inte må såhär, men hamnar här igen och igen. Varför. Måste sluta nu.

Profile picture for user Andrahalvlek

Tror att jag har fått i mig rohypnol en gång, och baksmällan efteråt var hemsk. Satt i flera dagar. Minns ingenting. Mitt underliv var ”använt” så sannolikt blev jag våldtagen också.

Du hade tur som stötte på en snäll man. Samma tur har du inte nästa gång.

Sök på youtube ”craig beck willpower” så förstår du varför det inte räcker med viljestyrka för att sluta dricka.

Kram ?

PS. Om du går in under meny/konto så hittar du din gamla tråd. Något skumt har hänt på forumet. En massa gamla trådar har fått status ”ny” och puttat bak aktiva trådar.

Profile picture for user Stormenlilla

Vad ledsen jag blir att du har varit med om något så hemskt ❤️.

Nej det är ju så.. annars skulle man ju ah lättare att sluta. Det har verkligen eskalerat senaste månaden, så sitter man här och förstår inte vad som händer. Jag ska börja lyssna på boken du rekommenderade. Ber att jag ska få ett jävlar anamma snart.

Stor kram

Profile picture for user Andrahalvlek

Craig Beck på youtube är svinduktig på att förklara! Annie Grace i boken ”Tänka klart” också.

Du måste förstå vilket gift alkohol faktiskt är och hur det skadar dig. Först då kommer du till stadiet att du inte längre vill dricka.

Tyvärr kan en sådan sak hända vem som helst. Kunde det hända mig när jag var 47 år gammal på en väldigt våt ”parmiddag” med min dåvarande kille, så kan det hända vem som helst.

Vi drogades sannolikt alla tre (jag, min kille, mannens fru), de andra två sov som en stock. Förövaren var dessutom min killes storebror, och det var garanterat varken första eller sista gången som han gjorde så.

Jag drack bara vin (brukar tåla en hel del). Minns ingenting efter kl 21. Vaknar upp kl 04, helt förvirrad och liggande i mannens säng. Hans fru sov på soffan och min kille på en luftmadrass i vardagsrummet. Jag kunde inte väcka honom. Herregud vilken misär ?

Jag skämdes så in i helvete, helt utan grund egentligen. Men jag skämdes ändå, kunde inte få ihop vad som hade hänt egentligen på flera veckor. Baksmällan var det värsta jag upplevt någonsin.

Anmälde aldrig, ord stod mot ord. Och jag var ju inte ett dugg säker på vad som faktiskt hänt. Min kille trodde mig, och bröt med sin bror bigtime. Jävla idiot ?

Första gången jag berättar för någon annan, och första gången på länge som jag ens tänker på det. Det behövde nog komma ut.

Kram ?

Profile picture for user Stormenlilla

Andrahalvlek: fy fan vad hemskt. Man blir så jävla arg när man hör det här! Ingen ska behöva vara med om något sånt. Bra att du pratade om det, ibland behöver man verkligen skriva av sig ❤️

Tack för tipsen! Jag ska kolla in dom.

Jag är helt skakig i kroppen idag, samma sak som förra måndagen. Samma sak idag att jag har så mycket att göra, så att det här var det värsta jag skulle kunnat göra. Jag är så bra på att prata ner mig själv också, självföraktet som kommer med något sånt här. Blir rädd att jag ska bli sjuk i Corona för att jag inte varit uppmärksam när jag har varit så full. Hjärnan har fått sig en smäll. Usch.

Jag måste bli bättre och det kommer inte komma med att jag fortsätter att önska att det ska gå att ta några glas. Ringde mamma igår och berättade att det blir för mycket, hon vet lite men inte allt. Ska åka till henne efter att jag har karantänat i en vecka. Behöver komma iväg.

Profile picture for user Andrahalvlek

Meningen med att jag ens berättade om det var för att du ska ta det som ett avskräckande exempel.

Nu träffade du en snäll man, nästa gång kanske inte. Jag vill inte att du ska råka illa ut ?

Kram ?

Profile picture for user Stormenlilla

Och det är otroligt stort av dig att du delar din berättelse för att få mig att vakna mer.

Det är så många variabler idag som känns som att jag är en spillra, men jag ska ta dina tips till hjärtat

Profile picture for user Andrahalvlek

Jag ska åka och bada nu, ihop med mina döttrar. I en sjö, och är det 20 grader är jag nöjd. I havet har det inte passerat 15 grader ?

Kram ?

Profile picture for user Fibblan

Bra att du kan se lite ljusglimtar ✨ i din annars svåra tid. För det får man ju ändå säga att det är..utan att underdriva, usch, lider med dig..?. Och håller med om att Andrahalvleks upplevelse är något fruktansvärt, som ingen ska behöva vara med om. Hjärtekramar till dig också❤️!

Och det kunde också varit du i helgen som var..?! Håll detta levande exempel på hur illa det kan gå vid liv. Och framförallt peppra dig med alla bra tips du fått, på hur du kan göra för att vända tankarna på alkohol?. Klart de känns negativt att dricka nu, men när man är i det, tenderar man glömma snabbt och förminska situationens allvar och hur måendet var dagen efter.. det bleknar successivt.

Jag har också haft och har stor behållning av Annie Grace bok?! Craig Beck var ny för mig, men har sett några klipp och de verkar ha samma utgångspunkt, nämligen att se alkohol för vad det egentligen är. Att det inte handlar om att unna sig alkohol, utan snarare att unna sig att välja alkoholfritt!

Annie Grace förklarar också på ett bra sätt, tycker jag, hur svårt det är att sluta med enbart viljestyrka..och att det inte sällan när man s.a.s."verkligen" bestämmer sig för att sluta, så snarare ökar begäret och både tillfällen och mängden, riskerar eskalera av det.
Det hittade jag stor igenkänning i. Och jag kan säga att jag för egen del, lyckades bättre med att avhålla mig, när jag inte kämpade så förbaskat med det. Jag vet att det kan låta motsägelsefullt och jag vet att det är svårt, oerhört svårt att befinna sig där du är nu. Vi är många som har varit där, och som så gärna vill, precis som du, att du ska finna en väg att sluta göra dig själv illa..❤️.

Fint att höra att du gjort något härligt och friskt för dig idag?! Ett renande, mycket svalkande dopp, kan jag tänka mig?!
Vi är med dig i vått och torrt?!
Kramar!
/Fibblan ?.

Profile picture for user Andrahalvlek

Stort tack för omtanken ❤️

Det som grämer mig mest numer är att jag inte anmälde honom, även om jag vet att jag inte hade klarat av det då pga skam, och för att jag faktiskt inte mindes någonting.

Det finns ett enormt mörkertal i den statistiken om man säger så ?

Kram ?

Profile picture for user Andrahalvlek

Craig Beck och Annie Grace har samma grundtänk. Ett grundtänk som passar mig väldigt bra.

Jag kallar det ”faktametoden”. Det gäller att mata skallen full med fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera.

Hjärntvätta det undermedvetna för att till slut verkligen inte vilja dricka alkohol.

Kram ?

Profile picture for user Stormenlilla

Tack för er! Jag känner att jag har stöd i vått och torrt från er och det betyder mycket. Ingen suck över att det går dåligt just nu, bara kramar och tips.

Jag fick ett meddelande imorse av en kille jag dejtat som inte var jätteschyst förra helgen och sen dess inte hört av sig. Satt på bryggan och försökte få i mig lite sol idag och så ramlade det meddelandet in. Jag har väl inte egentligen tänkt att han är särskilt bra för mig och ingen jag har känslor för, men det tog emot. Jag hade tänkt att jag aldrig skulle höra av mig igen men på fyllan i lördags som ofta; så blev jag känslig. Ifrågasatte beteendet och sa vad jag kände. Fick idag svaret: det här blev konstigt, känns som det blev seriöst fort. Jag är inte intresserad av att ses mer. Pang så kom ångesten tillbaka. Jag vill inte vara en utlösande katalysator för att bli dumpad eller få såna meddelanden för beslut jag tar på fyllan. Sen tycker jag att det var riktigt oskönt gjort, men det ökade på känslan att man är ”dålig”. Som tur var så var brorsan med och sa att jag inte skulle gråta för idioter. Grät mest för att det var skitjobbigt att få det där idag.

Men för att avsluta på ett bra sätt så badade jag idag också. Hoppas att det var mysigt igår när du badade @andrahalvlek ❤️

Fibblan ❤️ Du är så fin.

Kramar

Profile picture for user Stormenlilla

Efter dagar av ångest. Var och sprang imorse med min lillebror, vad det gör mycket för psyket. Jag är fortfarande trött och sliten men det är skillnad. Det brukar ta ca till torsdagen eller fredagen för mig att återhämta mig. Det är som att man skulle vara sjuk i nästan en vecka. Eller, det är så. Vem tycker att det är värt egentligen - en kväll av att man gör och säger saker man inte annars skulle och sen får leva med skam, ångest och fysiskt mående i en vecka. Skammen tar längre tid och gör sig påmind.

Den här helgen blir vit, den ska bli vit. Inget annat får finnas.

Profile picture for user Stormenlilla

Som gör det lättare att avstå vinet. Nu ska jag bara försöka hålla hela helgen, men jag tror på mig själv.

Kram på er och ha en fin helg!

Profile picture for user Fibblan

Skammen är inte bara av ondo, även om den är jobbig att bära..?. Utan skam i kroppen vore vi inte människor, tänker jag..Nu menar jag inte skam som att du borde skämmas, det hoppas jag du förstår?! Utan att den känslan också kan vara sprungen ur, vårt personliga "rättesnöre". Det är den känslan, som uppstår när vi vet vi gått emot det vi egentligen tror på och anser är det rätta för oss själva och/eller andra. Men skönt förstås att glädjen har fått komma lite åter?! Fortsätt med det som gör dig glad. Unna dig och gå in för att fylla helgen med saker, miljöer och människor som ger dig mer av det! Det är mitt råd - och som sagt; tror på dig?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Profile picture for user Stormenlilla

Tack och lov, jag har nu äntligen haft en vit helg. Jag var så otroligt sugen igår, men jag höll mig. Är så otroligt glad för det idag.

Fibblan - tack för dina ord ?. Visst är det verkligen så, skammen finns där ett tag och sen bleknar den och man börjar undra varför man inte skulle kunna ta sig ett glas. Så blir det en miljon glas fler. Tack för att du tror på mig! Jag tror på dig också, samt är väldigt tacksam för att du finns med mig här ?

Stor kram

Profile picture for user Stormenlilla

Hej hopp alla fina!

Vilken sommar vi har, så himla mysigt!

Jag är fortsatt nykter, 12 dagar idag. Skönt att ha lite bakom sig. Inte blir det alkohol i helgen heller med all säkerhet då jag måste isolera mig. Ska åka och träffa min mamma och man som är i riskgrupp. Blev redan otroligt rastlös av vetskapen att jag behöver sitta hemma i flera dagar men det är ju för en väldigt bra anledning.

Har ingenting att ha ångest för som jag ställt till på fyllan. Känner mig starkare i att jag inte vill ha såna idioter till män jag dejtat. Så är tacksam över att mitt fyllesmsande har fått en paus.

Kram till er

Profile picture for user Fibblan

Blir glad av ditt positiva inlägg ?!
Du är värd allt det bästa!
Och när det kommer till män gäller detsamma ?!
Kram!
/Fibblan ?.

Profile picture for user Fibblan

Hur blev din helg?
Håller tummar och tår för att det blev som du önskade?!
Själv föll jag..?
Och det var ett hårt fall?. Inte för att det hände några skandaler på något vis. Jag lever ju tvåbarns-mamma-liv, vovve och Volvo.. men det var inte det här jag hade tänkt, och därför är jag så enormt besviken på mig själv..?. Klarar runt 3 månader, men lyckas aldrig längre.. tror det brister där, någon slags självuppfyllande profetia..
Nåja.
Hoppas din helg var bättre än min??❤️!
Kramar!
/Fibblan ?.

Profile picture for user Stormenlilla

Vännen. Du är så duktig, kämpar så bra och är det inte, även om det känns tungt, helt fantastiskt att du håller hela tre månader åt gången! Jag förstår att det känns tungt men du är en sån förebild för mig och många andra här. Du kämpar så bra! Du kommer att klara längre, jag lovar. Hur mår du nu? Hopps att den värsta besvikelsen släppt för att du är så fantastisk och jag vill inte att du glömmer det. ?❤️

Jag mår faktiskt bra. Jag har lite ångest mellan varven men annars är det bra. Jag har fortfarande inte druckit och nu har det snart gått tre veckor. Jag har lekt med tanken att ta ett glas vin här nu när jag har semester. Jag dricker aldrig mycket när jag är här men har än så länge inte druckit något. Jag ska försöka att inte göra det på midsommar heller.

Nästa vecka är det dock en röd varningsflagga då det är en tillställning som jag vet kommer att bli kul så jag försöker att mentalt stålsätta mig. Jag är otroligt glad för dom här veckorna, det har verkligen behövts.

Hur mår ni?

Stor kram

Profile picture for user Fibblan

För alla fina ord och tankar ❤️! De värmer gott ska du veta och behövs mer än någonsin nu, när jag är så omåttligt hård mot mig själv..?. Jag förstår att jag är det, och försöker ta till mig av dina ord..

Och JAG tycker ju DU är värd alla medaljer i världen för dina 3 veckor nu????!

Förstår inte varför det ska vara så förbaskat svårt att ge mig själv cred för det jag gör..
MEN
Jag kämpar vidare med att vara lite snällare mot mig själv. Vet ju också att det faktiskt är min väg ur alkoholträsket.

Jag tror för oss båda, att om vi kan tycka om oss själv och respektera de vi är med både brister och tillgångar, då behöver vi inte heller varken döva eller förstärka med alkohol..?❤️?!
Önskar dig en glad och nykter midsommar ???!
Min kommer definitivt bli det..☺️?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Profile picture for user Vinäger

Hej lilla storm. Vill vara kika in och säga att jag tänker på dig ibland. ?

Hoppas att du haft en fin helg.

Kram

Profile picture for user Fibblan

Inte hört något ifrån dig under helgen och du nämnde någon tillställning i veckan som kan komma att bli utmanande..så det gör ju att jag blir lite orolig.
Oavsett vitt eller inte, så tveka inte o skriv❤️! Ingens resa är spikrak, så om det inte blev som du hoppats i helgen, så är det "bara" till o på det igen. Vi finns här om du vill och behöver?!
Hoppas du mår ok och kanske t.o.m bra? Hoppas på det sistnämnda förstås?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Profile picture for user Stormenlilla

Vinäger - jag tänker på dig också! Fina du ❤️

Fibblan - förlåt! Jag vet att man borde skriva för annars så kan det bli oroligt, känner igen det från förr. Jag är usel att kika in hos folk också. Jag har verkligen lagt ifrån mig telefon. Men du är så otroligt fin och TACK för att du alltid bryr dig så mycket om mig, jag gör detsamma med dig ❤️❤️. Hur mår du och hur går det?

Så till hur det har gått för mig! Bra! Jag bokade om min biljett och valde att inte gå på tillställningen. Jag är så otroligt tacksam att trots min starka dragning så stod jag emot. Tur var det för min kompis skrev precis att när hon hade gått så var alla kvar och drack mycket. Alltså hade jag också gjort det.

Jag drack ett glas på midsommar. Men till min förvåning ville jag inte dricka upp det. Jag ville hellre dricka alkoholfri cider. Drack några klunkar bubbel dagen efter men har sedan dess tackat nej för att jag genuint inte har känt att jag vill ha. Nu är jag också med familjen och då blir det nästan aldrig mer än ett glas, men jag är tacksam att jag nästan alla dagar nu valt cider eller vatten. Mår bra, har ingen ångest över något jag har gjort och har i princip varit nykter i en månad. Eller ja. Jag har ju inte druckit mer än det där och inte varit det minsta berusad. Mitt i sommaren ändå. Jag är stolt och glad. Oavsett om det krokar till så har det gått bra. Tacksam.

Nu ska jag sova men ville skriva ett par rader och uppdatera om läget.

Stor kram

Profile picture for user Stormenlilla

Var så duktig men hade ändå tankar på att nu kan jag ändå dricka, vara med mina vänner, kunna. Men jag kan inte. Jag har skrivit mycket här förut om viljan att vara som alla andra. Nu är det en ny sak som har kommit att bli min trigger: jag är rädd för att nykterheten gör mig ensam. Att bli bortvald för att man inte kan hänga på. Men jag har till min stora skräck börjat inse att en nära vän har börjat glida ifrån. Antagligen för att hon tycker att jag pratar så mycket om hur dåligt jag mår av det här och sen går om, vägrar att gå hem osv.

Jag var precis hos en samtalsterapeut som gav mig raka besked: att enda skillnaden är att jag bara besöker bänken ibland men jag sitter på den. Att mitt liv och min ensamhet blir värre av hur mycket jag har druckit. Att jag är en alkoholist. Jag förklarade hur det har varit, hur jag inser men ändå gör och hon sa ju som ni alla vet, att det är beroendet. Hon satte verkligen saker på sin spets och nu är jag söndergråten på väg hem och har lovat att skriva på och försöka hålla 90 dagar. Tänker att ni får följa med på den resan. Ni som förstår. Jag måste också berätta hur illa det är för familjen, den är väldigt jobbig.

Herregud, känner mig så sorgsen men jag har ju börjat misshandla mig själv psykiskt av mitt beroende och jag orkar inte må såhär. Måste överkomma känslan av ensamheten, det känns så tufft.

Kram

Profile picture for user Andrahalvlek

Verkligen tufft besked från din terapeut. Men det var kanske det du behövde höra? För att förstå allvaret.

Att vara alkis handlar inte om hur mycket eller hur ofta man dricker, mer om hur man beter sig. Att inte kunna sluta när man väl har börjat, att säga och göra saker som man ångrar.

Fundera inte så mycket, gör bara. Jag lovar dig att du kommer att må bättre och bättre för varje nykter vecka och månad.

Du får tillbaka din självrespekt, du kommer att trivas bättre i ditt eget sällskap och du får mer tid för att hitta på roliga saker.

Tro mig på mitt ord.

Kram ? (nykter 5 mån nästa vecka, tjoho!)

Profile picture for user AmandaL

Vi är många som har eller känner oss ensamma, men som jag skrivit tidigare, jag är hellre ensam och stolt över mig själv, trivs med den personen jag är och respekterar mina val än ensam, full och bortskämd gång på gång. Att vara nykter behöver inte betyda ensamhet, jag tycker att mitt liv blivit rikare på andra saker, absolut mina värsta ”supar vänner” har försvunnit för att dom var ju precis det, supar kompisar och dom har fortsatt att supa utan mig, men jag vill ju inte vara en del av det längre, jag vill vakna på morgonen och känna mig lugn och trygg med vad jag gjort, sagt och veta att jag mår bra, det är viktigare för mig än att dricka alldeles för mycket vin i någons sällskap, sällskap som inte vill träna med mig nu, äta sallader eller gå en promenad. Dom vill endast vara med mig när vi dricker massor av vin, och där vill inte jag vara! Jag vill vara nykter och stolt, inte full och ledsen. Jag gillade hur terapeuten sa att vi är alla alkisar oavsett om vi besöker bänken ibland eller alltid, jag vill aldrig sitta på bänken igen för bänken har gjort mig olycklig, oavsett om jag suttit där ensam eller trängts bland massa andra! Jag tror på dig, här är du inte ensam, vi finns ju här och känner exakt samma som du gjort ???

Profile picture for user Stormenlilla

Hej!

Tack fina AndraHalvlek och AmandaL <3 Uppskattar era inkägg massor.

Idag mår jag riktigt skräp. Fy fan vad man är bakis länge och dom dåliga känslorna är såklart där. Jag har varit arg idag och känt att jag kankse inte borde tänka att det är så illa men sen tänka på vad hon sa och bli arg igen.
Sen kom det ledsna. Jag är ledsen, känner mig nere och låg och dålig och tänker att det är skit. Ska jag inte kunna dricka öl i sommar? Även fast jag har hängt här ett tag så börjar tankarna igen om förnekelse, att jag ju bara dricker 1-2 gånger i månaden nu, är det så farligt osv. Så kommer jag ju på att jag inte slutar när jag börjar och blir jättefull och åker hem alldeles för sent och har ångest.

Vilket jävla ekorrhjul. Idag är en riktig skitdag, men det får vara så.

Profile picture for user Crna macka

Tjenare Stormenlilla

Tråkigt för dig att du fortsätter att göra dig själv illa genom att dricka. Som vanligt tror jag att det är bättre att bestämma sig för vad som gäller. Antigen dricker jag eller annars gör jag det inte.
Väljer du att dricka så kör på, bakfyllor, dåligt mående och att konstiga saker händer det vet du ju vid det här laget. Det är inget att vara ledsen för det ingår.

Väljer du att sluta dricka helt så kommer det också hända saker. Skillnaden är att om du slutar att dricka kommer positiva saker att hända, det gör det uppenbarligen inte när du dricker. Känslor av ensamhet och nederlag kommer gå över. Men du måste ge det något år.

Det kanske är så att det behöver gå riktigt illa och att du får konsekvenser som sitter i ordentligt. För vissa är det så.

Jag tror inte att baserat på vad du skrivit tidigare att du kan lära dig att dricka "normalt". Ge dig själv en riktig gåva och sluta på riktigt.

Mvh

Profile picture for user Stormenlilla

Hej ni!

Crna Macka: <3 Du har varit med mig sen i höstas nu. När jag först började rota i det här och jag är väldigt tacksam över dig. Det luriga med det här för mig är att den viljan av att kunna lurar in mig i samma mönster, speciellt när det gått lite längre tid och det är den som ofta brottar ner min vetskap om att jag inte kan dricka. Det är som att det är en övernaturlig kraft. Jag vet att vi alla har den här i olika skepnader och olika frekvent.

Exakt den raden du skrev om att det kanske behöver gå riktigt illa är faktiskt en sak som en gammal kärlek sa till mig. Men då var jag inte ens i närheten av att acceptera något stort beslut som att sluta dricka. Det var ju jag "som var så kul att festa med".

Inget har riktigt ändrats i varför jag tycker att det känns väldigt jobbigt, att kompisar inte kan få dricka vin med en, att en dejt inte kan vara så normalt som att man tar några glas vin och så vidare..

Nu ser jag saker lite annorlunda men den här gången känner jag mig så arg och bitter. Varför kan man inte få vara som andra. Men, det är ju acceptansen som måste komma in. Är bara otroligt ledsen och nere och det är så jobbigt med alla känslor som det skapar just nu. Dag 3 är jag lika bakfull fortfarande, känner mig nästan sjuk.

Idag ska jag skriva ett kontrakt med mig själv på 90 dagar utan alkohol och det gör mig så ledsen, men vet att jag måste. Ledsen för något som jag uppenbarligen inte tål och som gör att jag mår skitdåkigt, känner mig ensam och får livskris på bakfyllan och nästan en vecka framåt. Säkert ännu längre, vad är det för grej.

Jag vill inte att det ska behöva gå så illa att det är något som är ohanterbart som händer.

Profile picture for user Fibblan

Känner med dig och tycker det är jobbigt att du har det så tufft. Men precis som du beskriver, så vet du också att det är de här första dagarna, som är de tuffaste. Om senast bara några dagar till kommer det att kännas bättre igen. Du har haft dina bryt med alkoholen tidigare och känt och upplevt allt gott som kommer med det??!

Förstår att det kanske känns annorlunda den här gången. Mer tyngd byggs ju på för var gång på något sätt och man tvivlar på sig själv, efter varje nederlag. Men jag vet att du kan??! Nyckeln nu tror jag är att du letar djupt och finner din egen drivkraft och sanning till varför du tar beslutet. Även om terapeuten talade sitt tydliga språk. Och det känns allt annat än bekvämt. Så räcker det nog inte med hennes ord. Precis som du också reflekterar över, så är det inte sällan så att man kommer till sin personliga gräns, den alldeles egna botten. Och den behöver tack o lov inte vara att man att man trasat sönder precis alla relationer, mist jobbet eller liknande. Men när man är i det, är det lätt hänt att gränserna flyttas. Så var det för mig. Och så låter man det minnet också blekna, tiden går och så tror man att man nog ändå skulle kunna ta sig ett glas eller två..

Min upplevelse är att det jobbet som lönar sig mest är att verkligen ta sig an uppdraget, att inte se alkoholen som något som ger en något positivt. Att undan för undan täcka av illusioner och villfarelser om dess positiva egenskaper. När vi gör det, bit för bit, ser vi sakta men säkert, att det finns inget att hämta där..

Som jag skrev nyligen i min egen tråd:
In med ljus i alla mörka vrår, där draken ligger o lurar?️, till sist har han ingenstans att ta vägen..??️☁️?!

Jag tror på dig Stormenlilla ?! Och använd din terapeut på bästa sätt nu! Hon/han vet läget, men det räcker inte med att konstatera. Nu kan ert gemensamma jobb, i att försöka hitta rätt vägar för DIG börja! Och kom ihåg du har kompassen ?, inom dig?! Lyssna in och navigera efter den!

Varma kramar!
/Fibblan ?.

Profile picture for user Andrahalvlek

Alkoholen är en högt älskad vän för dig. En vän som är strulig och drar in dig i tråkiga sammanhang. Som skadar dig och alltid sätter sitt eget bästa före - utan att tänka på hur dåligt du mår. Er relation är förgiftad.

Du måste göra slut med den här vännen, innan det går riktigt illa. Innan du blir utsatt för rån eller sexbrott, eller får en svår kroppslig skada.

Har du upplevt sorg efter en älskad närstående? Minns du hur det kändes? Det jag har i färskast minne var när min hund Lakrits dog för snart två år sedan.

I början trodde jag inte att jag skulle överleva utan honom. Sen följde en tid av minnen som poppade upp och som fick mig att gråta, först dagligen men senare bara då och då.

Efter några månader hade jag skapat nya vanor, utan hundpromenader, och jag blev inte längre ledsen när jag tänkte på honom utan istället glad över allt vi upplevt ihop.

Liknelsen haltar lite, men min poäng är att det är okej att sörja alkoholen som en älskad vän. Det är mer än okej, det är helt naturligt. Men det är nödvändigt att göra slut, för ditt eget bästa, och de jobbiga känslorna kommer att gå över.

Lyssna gärna på ljudboken ”Och jag som var så rolig att dricka vin med” av Rebecka Åhlund. Lyssna igen om du hört/läst den tidigare.

Kram ?

Profile picture for user Stormenlilla

TACK ❤️. Som ett varmt täcke är era genomtänkta, välskrivna och fina meddelanden. Det är exakt som ni skriver, den här illusionen, den här kära vännen, det ständiga följeslagaren. Den som är med i det bra och dåliga och alltid får en att må skit.

Nu har det gått några dagar. Jag börjar äntligen sluta vara så förbannad på allt. Börjar äntligen sluta vara bakfull, för oj vad jag har varit det denna gång. Det har gått en vecka imorgon och idag var första dagen jag började känna mig lite som mig själv igen. Den där ihåliga känslan håller i sig, men träffade min bästa kompis idag och det hjälpte. Hon är rolig hon, alltid lite satir i hennes humor.

Något som är skitjobbigt är ju om folk förstår. Hon gör nog det ändå. Hon har barn och har sen länge lagt festen på hyllan men sa ”vi kan faktiskt gå till något trevligt ställe och dricka cola”. Sa att hon ju kan dricka vin, men det tyckte hon bara var onödigt. Bara en sån kommentar gör att man mår lite bättre. Även om vi inte ses mycket så är det väldigt skönt att höra.

Jag berättade för pappa igår, han lät lite besvärad då det är ett känsligt ämne men han var bra med det. Jag var arg och grät och var sur men han var bra med det. Känns ändå bra även om man aldrig vill säga sånt till sina föräldrar. Även sagt till mamma att jag ska börja med dom här 90 dagarna nu. Eller jag har ju redan börjat. Min bästa kompis sa idag ”och inget efter det heller”. Det är ju målet, men en tidsperiod i taget.

Nu ska jag sova. Men ville skriva lite för att uppdatera hur det gått.

Kram

Profile picture for user Andrahalvlek

Grattis till första veckan!!!

Låter klokt att rikta in dig på 90 dagar, och glädjas åt varje enskild nykter dag. Börja varje morgon med att säga till dig själv ”Idag ska jag vara nykter”.

Din bästis ska du hålla hårt i ❤️

Kram ?

Profile picture for user Fibblan

Skönt o höra att första veckan är avklarad - nu är det värsta över.. Riktigt bra jobbat?!
Nu kan det bara bli BÄTTRE..??❣️
Jag tycker du är så modig och stark som berättat för de närmaste om hur du tänker och känner nu.
Heja dig!
Kramar!
/Fibblan ?.

Profile picture for user Stormenlilla

Grattis till mig som har en vecka under bältet lagom till helg imorgon igen! Och grattis till mig som har er som hejar på och finns där i vått och torrt ❤️❤️❤️❤️

Fibblan och Andrahavlek, mina stöttepelare och hjältinnor ❤️

Jag tycker att det är skönt att jag har dom här 90 dagarna satta. Det lämnar inget rum för förhandlingarna. Jag har kollat runt lite på dejtingapp och många nämner att dom gillar vin, eller att dricka överlag. Det är nog då det kan stinga till lite, att hur ska jag säga: nej jag dricker inte och det ska vara något som ingen har något emot. Men då kommer jag ju på att jag måste göra det här för mig själv och det får vara sekundärt med någon form av romans. Jag får se till att få en fin romans med mig själv först!

Idag är en sådär dag. Jag har prestationsångest och jobbat alldeles för mycket sena kvällar. Min chef vet om det och även om hon är bra så tror jag att hon också lever lite i att yrket och att vi jobbar med usa mycket gör det okej någonstans. Det känns inte så bra just idag och det har varit så mycket att jag fått ont i magen för att jag känner mig lite osäker. Inte kul.

I helgen har jag noll planer så jag tror att jag ska boka in mig själv på en behandling och lite spa. Unna sig själv.

Kram på er!

Profile picture for user Andrahalvlek

Helt rätt tänkt både vad det gäller nykterheten och dejtande. Var sak har sin tid, och just nu har du en 90-dagarsdejt med dig själv inbokad.

Spa låter supermysigt ?

Kram ?

Profile picture for user Stormenlilla

Idag somnar jag nykter och vaknar nykter imorgon. Det är något väldigt skönt med att veta det. Ingen bakfylla, ingen ångest.

Var och lunchade med en kompis som är en gammal kollega och sa att jag inte ska dricka nu mer och då sa han att han tyckte att det kändes bra för mig. Det var något väldigt befriande i att berätta det.

@andrahalvlek: ja visst är det så! ? ska bli mysigt med mitt spa imorgon med mig själv. En dejt med sig själv!

Profile picture for user AmandaL

Grattis stormenlilla till din nyktra erövring! Det är precis som du säger otroligt skönt att lägga sig och att vakna nykter! Bra kämpat och modigt av dig att berätta om din nykterhet för din kollega, visst känns det som en befrielse. Heja dig och sov gott ???

Profile picture for user VaknaVacker

Just det där att bestämma ett antal dagar är smart. Då får du verkligen känna på fördelarna med att inte dricka vartefter dagarna går. Inget utrymme till förhandling samtidigt som du har en bortre gräns vilket verkar kännas bra för många.

Ja, det är så fint och skönt att vakna vacker? som jag alltid tänker...

Befriande att tala om som det är för en vän. Det gör skillnad. Du är värd att må bra. Kram?

Profile picture for user Stormenlilla

Hej på er!

Tack snälla AmandaL och VaknaVacker ❤️?. Exakt sådär tänker jag. Fint att få se era påhälsningar och hejarop, det betyder mycket!

Nu har det gått 10 dagar. Egentligen 11 men fick inte räkna dagen jag var bakis för då hade jag ändå druckit det dygnet.. så rätt ska vara rätt och det är 10 dagar. Känns inte jobbigt alls just nu. Jag vet att det kommer att göra det men jag tackar varje helg det inte gör det. Självklart kan jag känna: gud vad mysigt att sitta och dricka ett glas vin på en takterrass men så påminner jag mig själv om att det där enda glaset blir 10.

Det kommer att bli jobbigt och svårt, men jag är glad att jag har börjat ta tag i det igen och att jag har just dom här 90 dagarna som inte är förhandlingsbara. Kämpa på, skriva här och fortsätta berätta för folk så att dom inte heller lurar in en på andra tankar.

Hoppas att ni har haft en bra helg!

Kramar

Profile picture for user Andrahalvlek

Såg ett inspirerande Ted-talk på youtube igår om ”resilient people”. Ungefär översatt tåliga, tänjbara.

Enligt kvinnan som pratade (och gjorde det jättebra!) är man oerhört hjälpt av att vid varje beslut om man vad man ska göra eller inte göra tänka tanken: ”Är jag hjälpt av det här, eller skadar det mig?”

Genialt i all sin enkelhet.

Kram ?

Profile picture for user Stormenlilla

Jag ska kolla in! Min samtalsterapeut sa att jag skulle börja tänka want and need. Låter som det du tipsar om, att man ska tänka om man vill eller behöver på allt man vet att man kanske inte behöver. Jag måste säga att det är väldigt svårt att välja need många gånger, men det var en väldigt bra insikt.

Kram

Profile picture for user Andrahalvlek

Kvinnan som pratade hade förlorat sin dotter. Överallt hemma hade hon fotografier på dottern. ”Är jag hjälpt av det här, eller skadar det mig?” Sen tog hon ner fotografierna ?

Kram ?

Profile picture for user Stormenlilla

Sen den där hemska morgonen när jag vaknade upp i panik, fortfarande påverkad. Hade mycket jobb, skulle till min nya samtalsterapeut. Mådde så illa på vägen dit och visste inte hur jag skulle kunna samla tankarna för samtalet. Kände mig så värdelös. Som ett blåmärke.

Nu har det gått två veckor. Drömde inatt att jag var tillbaka i staden jag bodde några år och tänkte smsa en kille jag tyckte väldigt mycket om och fråga om han ville ta en öl, så var det nästan som en stöt när jag i drömmen kom på att SHIT jag ska ju inte dricka - där var det nära.

Jag har så mycket på jobbet nu och känner att jag nästan är nära att hjärnan inte orkar så gör allt jag kan för återhämtning när jag kan. Men är iallafall glad att alkoholen inte är där. Jag ska på dejt på lördag men ska inte dricka en droppe, det ska bli intressant.

Hoppas att ni mår bra!

Kram

Profile picture for user Fibblan

Heja dig Stormenlilla ?!
Och kanske att stormen kan avta, när du nu bestämt dig ?, för 90 dagar??!

Tänk så uschligt allt kändes för två veckor sedan och nu är det redan bättre, även om det är föör mkt på jobbet nu..?. Bra att du gör vad du kan för att återhämta dig ?! Och spännande med dejt på lördag..?! Intressant är ett mkt bra ordval?! Du kommer klara det galant, du har ju bestämt dig nu och på så vis finns det inget utrymme för förhandlingar ??!
Tänker att om jag lovar dig att hålla i, här bredvid dig, så kanske det ökar mina chanser också. Just nu känns nykterheten självklar igen, tack o lov?! Men jag vet hur snabbt det kan ändras..och historiskt sätt är jag ju bättre på att göra saker för andra än för mig själv..?. Så nästa gång om suget sätter in, ska jag tänka på hur stark du är och att vi tillsammans kommer klara det??!
Styrkekramar!
/Fibblan ?.

Profile picture for user Stormenlilla

Fina Fibblan, nu startar vi om igen. Eller fortsätter på det vi började. Armkrok ska vi gå och hjälpa varandra ?. Du är så otroligt omtänksam och jag är så glad att jag har dig!

Vinäger - Finaste du ?. Du är värd att må bra och jag är så himla glad att du har din fina M på vägen med dig!

Nu somnar jag nykter.

Kram

Profile picture for user Stormenlilla

Hej vänner!

Idag var jag på dejt och drack kaffe och lemonad. Han körde så han kunde ändå inte dricka. Men vad skönt det är att jag inte blev full, blev personlighetsförändrad och hade ångest över något jag sagt och gjort. Berättade även att jag dricker för mycket när jag dricker så att jag inte dricker alls just nu. Han var helt okej med det. Kanske inte var världens attraktion nu första gången men snällaste människan jag har träffat.

Förövrigt drömde jag att jag var tillbaka i den gamla stan jag bodde i och skulle hålla mig alkoholfri och det var jobbigt. Vad mycket jag drömmer om gamla staden jag bodde i och att inte dricka nu. Lite jobbigt.

Vaknade imorse och kände mig jättedeppig. Jag har pms nu så det är säkert mycket det men känner mig ledsen och bräcklig. Men glad över att jag inte hällde bensin på elden genom att hälla i mig alkohol.

Kram på er

Profile picture for user Andrahalvlek

Skönt med nykter dejt, sen får du se vad det leder till.

Starka känslor är en bonus i början av nykterheten. Och en förbannelse. Alla känslor är mycket starkare - även glädje ?

Pms är bra så tillvida att man vet vad deppigheten beror på, och att det går över.

Kram ?

Profile picture for user Fibblan

genom dopet?! Och styrkekramar till dig Stormenlilla ❣️
PMS kan då verkligen ställa till det för oss..?.

Tänk vad du klarat av idag, trots att du vaknade med dessa nedstämda känslor och envetna drömmar om din gamla stad och drickande..☠️
Tycker det var fantastiskt bra gjort av dig att anta utmaningen om nykter dejt mitt i allt??! Och bara uttala sanningen som den är just nu. Heja dig Stormenlilla ❣️ Hoppas du också kände den lättnad, som jag gjorde. Det är ju faktiskt riktigt skönt att bara säga som det är. Varken mer eller mindre. Och även om attraktionen inte var så stark, har ni iaf haft ett fint och äkta möte idag☺️! Det tycker jag du ska känna dig väldigt stolt över❣️
Stor kram!
/Fibblan ?.

Profile picture for user Stormenlilla

Fibblan - min finaste armkroks-vän! ❤️

Andrahalvlek - ja så är det verkligen. ?

Den här sommarmånaden har varit riktigt kaos. Jobbat så mycket att jag nästan blev sjukskriven, ska åka iväg lite för att slappna av men blir då familjedrama så nu är jag hemma igen. Det är lite väl mycket för huvudet nu. Är så otroligt trött psykiskt och fysiskt. Men jag har inte druckit.

Var på dejten utan att dricka. Han körde ju så det var bra, men skulle inte ha druckit iallafall. Det ville jag lixom inte.

Nu frågade en vän om jag ville åka iväg. Sa att jag inte dricker när hon sa att vi kan dricka vin. Hon vet ju om allt men det var nog första gången som jag snabbt tänkte ”jag kanske kan ta ett glas ändå, fan vad tråkigt att inte kunna”. Men hallå??! Vad hände med min övertygelse om dom här 90 dagarna? Det får jag bara inte bryta. Men det här är ju exakt mitt dryckesmönster. Nu börjar säkert den lite svårare biten.

Jag ska hålla i! Det måste jag för min egna skull.

Kram

Profile picture for user Dagsattförändra

Som svar på av Stormenlilla

90 dagar, vi börjar så. Så kommer vi säkerligen märka att den väg vi nu valt ger oss så mycket mer än den väg vi varit på förut. Förstår dock dina tankar inför att åka iväg med en vän, "varför skulle inte jag kunna ta ett glas? Ha sådär mysigt och fnissa och bara ha en härlig kväll så man vaknar med ett leende dagen efter". Jo, för att vi inte får de där kvällarna vi ser i vinreklamen på TV. Jag t ex sitter inte där vid ett långbord med ngn vacker klänning och språkar ivrigt med min bordsgranne medan jag sippar på mitt glas. Jag sitter där och HÄLLER i mig glas efter glas, när mitt är slut letar jag upp mer, tillslut märker folk att "shit hon är ju dyng" o då skäms jag som en hund och tänker "fan ta det här, nu kör vi in i kaklet för allt är redan förstört" o så vaknar man dagen efter med dödsångest och en önskan att försvinna från jordens yta. Kan du be din vän att ni åker iväg utan att ngn av er dricker alkohol? Så kan du få det där mysiga, fnissiga härliga OCH vara kvar i den känslan dagen efter. Tänk vad underbart det skulle vara. Kramar

Profile picture for user Fibblan

är det vi båda behöver ????!
Önskar dig vilsamma dagar, så du kan ladda dina batterier!
Hade också, beroende på hur nära vän det är till dig, föreslagit en alkoholfri tripp..
Sov så gott Stormenlilla ❣️
Stor kram!
/Fibblan ?.

Profile picture for user Stormenlilla

Tack ni båda fina för era kommentarer ❤️. Hög igenkänning dags att förändra Och Fibblan, vila var ordet verkligen. Jag hoppas du får det och har kunnat stressa ner lite ❤️.

Nu har jag semester hörni! Första semestern jag ska vara helt nykter på! Jag åker iväg och min vän frågade om det var okej att hon tog en drink ibland och det känns faktiskt helt okej. Hon är ingen som brukar dricka mycket och det där enda glaset existerar ju inte i min värld så det är jag inte så Avis på. Men självklart blir det en utmaning, men en jag ska klara! Får gå in och skriva en rad här varje dag på resan och söka pepp ifrån er ?

Ikväll frågade en kompis om vi skulle dricka öl men istället för att vara ute bland folk och möjligtvis bli frestat även om jag vet att jag inte skulle dricka alkohol ändå, känns inte värt det idag. Styrde om till en lunch istället och ska vara hemma ikväll. Känns som jag är hemma väldigt mycket i undvikande syfte men det kanske är värt det i början..

Nu har jag varit nykter i tre veckor och det känns väldigt fint det! Fortsatt höras med killen jag var på dejt med. Vet inte riktigt än hur jag känner för honom men bara att han inte bryr sig om att jag dricker är ju väldigt skönt det också. Inte vara på krogen och jaga killar i fyllan och villan, som jag ändå bara vill försöka få till en pojkvän. Det är dom ju inte ute för. Söka bekräftelse och känna sig ensam och vara bakfull och bli deprimerad. Nej fy fan faktiskt. Slut på det och in med det nya!

Ha en fin fredag! Kram

Profile picture for user Stormenlilla

Tänkte bara checka in och säga att jag inte har druckit, men det var nära.

När jag satte mig på restaurangen igår och alla drack vin så blev jag så sugen på ett kallt glas vin att jag nästan kreverade. Hade nästan gett in för frestelsen men så valde jag en läsk iallafall. Min kompis sa att det nog kommer att vara såhär jobbigt nu i början.

Hade jag inte lovat min terapeut dom här 90 dagarna hade jag gett efter. Det är skitjobbigt att göra utan ett mål.

Jag klarade det. Tack och lov så har jag inte druckit.

Kram på er

Profile picture for user Andrahalvlek

Det var som när jag skulle lära mig säga ”nej” på jobbet. Till kollegor som ville ha saker av mig som jag inte kunde fixa.

Första 20 gg var det skitjobbigt. Men... himlen ramlade inte ner i huvudet på mig, ingen dog. Folk godtog ett nej hur bra som helst.

Njut i solen nu ☀️ Nykter!

Kram ?

Profile picture for user Stormenlilla

Hej fina ni!

Tack för pepp ❤️

Idag är sista dagen på semestern här. Jag har inte druckit en droppe. Alkohol. Annat har jag druckit massor av. Det har varit jobbigt vid middagarna och igårkväll sa jag till min kompis att jag verkligen ville vara på en bar, bli full, prata med människor. Ville ha en tequila shot. Sen sa jag: sen skulle jag ha vägrat gå hem när du ville gå hem, varit ute sent, vaknat bakis och inte packat. Istället kommer jag vakna och må bra och kunna vara i solen.

Vaknade med ångest idag över att åka hem, över separationsångest med min kompis men ingen bakfylla. Det påslaget hade varit hemskt. Nu ska jag försöka leva i nuet och njuta av min sista dag här.

Kram

Profile picture for user Andrahalvlek

Du jobbar på svinbra med din nykterhet! Snabbspola hela fulla filmen är ruskigt effektivt ?

Kram ?

Profile picture for user Stormenlilla

Har det gått 30 dagar. Jag är så himla stolt över mig själv för det var som sagt riktigt svårt på resan, men jag har klarat det. Imorgon ska jag åka till killen jag träffar som bor i en annan stad och då sa en kompis att jag ju har åkt till killar förut, ja men inte full..

Så mycket man har gjort på fyllan. Nu måste jag lära mig att dejta någon utan stödet av alkoholen, några glas vin när man kommer dit för att lugna ner sig, några glas vin för att våga närma sig någon, några glas vin för att slappna av och våga öppna sig, några glas vin som gör att man säger saker man inte skulle, några glas vin som gör att man kanske gör något man egentligen inte ville, några glas vin som lurar en att man tycker om någon mer än man gör, några glas vin som kanske förstör.

Imorgon ska jag göra allt det här utan stödet som kan ha alla möjliga utgångar. Imorgon ska jag på riktigt känna hur jag känner och sova över hos någon och det skrämmer skiten ur mig men alkoholen kommer inte att finnas med den här gången.

Grattis till mig för mina bra val att avstå alkoholen i 30 dagar. Jag saknar den egentligen inte.

Kram

Profile picture for user Andrahalvlek

Du är svinbra! Och du kommer att klara av morgondagen lika svinbra också!

Tänk så här. Han är lika nervös som du. Din fingertoppskänsla är tusen gånger bättre när du är nykter. Alla känslor blir starkare när du är nykter. Det kan bara bli kanon! Om killen är kanon vill säga.

Kram ?

Profile picture for user FinaLisa

Vad glad jag blir av att läsa om dina 30 vita dagar!! ??
Lycka till och tänk som Andra halvlek råder till i inlägget ovan!
Du har allt att vinna ???
Kram ?

Profile picture for user Stormenlilla

Tack för er pepp ❤️❤️ Gör så mycket för en!

Igår och idag har jag ifrågasatt min nyktra period. Tänker varför ska jag inte ha kul. Men vadå kul?? Det blir ju bara mer ångest. Jag har känt mig deppig och tror att hjärnan tänker att jag borde få ut och leva om lite då. Lurar en.

Var hos killen igår och idag och kände idag mig ganska ledsen för att jag inte tror att det är rätt.. jag vill så gärna att det ska vara det men jag har inte roligt med honom riktigt, det är så viktigt för mig. Tror det blev ytterligare en till orsak till deppigheten inom mig och då kom tanken igen på vägen hem, borde man inte bara kunna gå ut och ha kul. Fan så jobbigt det ska vara. Men har inte druckit något. Hjälper att jag har sagt till mina vänner att jag gör dom här 90 dagarna för då vill dom ju inte bidra till att jag bryter det.

Kram på er

Profile picture for user Andrahalvlek

Ha roligt ihop är en otroligt viktig bit i en relation.

Det är helt befogat att du är lite deppig. Känslor är inte farligt, och de går över. Tillåt dig att vara ledsen och lite låg.

Kram ?

Profile picture for user Stormenlilla

Visst ska man lyssna på den. Ibland vill man något så mycket så att man struntar i magkänslan, men det kommer väl ikapp en. Allt annat med personen är så bra men jag kände mig nere när jag vaknade imorse. Man ska väl ändå känna sig glad och lixom längta?

Tack @andrahalvlek ❤️. Känslor kan vara så övermäktigt ibland och jag känner mig helt slut verkligen. Hoppas resten av semestern blir bättre..

Kan man inte bara få MÅ BRA. Blir så jävla less på all ångest och nu depression. Jisses. Men hade varit mer bensin på elden med alkoholångest..

Profile picture for user Stormenlilla

Idag återgick jag till gymmet. Sa till mig själv igår att det enda jag behöver göra idag är att sova utan larm och sen ta mig till gymmet. Inga andra måsten.

Direkt när jag kom till gymmet kände jag att herregud vad jag har saknat att vara här. Det var en bra känsla och det är så skönt att känna i kroppen att jag har tränat. Speciellt eftersom att jag är så otroligt utmattad.

För några veckor sen gick jag till läkaren då jag jobbat för mycket i kombination med att jag har varit så mycket ensam. Efter att jag fick semester för 1,5 vecka sen så känner jag mig mer slut än någonsin. Inte konstigt tänker nog dom flesta, men för mig så blev det en smäll att herregud ska jag bli så deprimerad nu också.. så det enda jag kan komma på är att gå till gymmet nu. Imorgon ska det bli varmt och jag fasar för temperaturen på natten när man ska sova. Jag skulle kanske med min kompis på en båtutflykt under dagen men tror att jag ska gå till frisören istället, i värmen. Jag behöver ompysslande.

Dricker inte fortfarande och det är bra. Så mycket vet jag medans jag hoppas att resten lugnar ner sig och jag kommer må bättre snart.

Kram på er

Profile picture for user FinaLisa

Du är så grym!??
Trots inre oro och utmattning så fixar du att hålla dig på banan!!
Jag är så imponerad och glad för din skull.?
När du väl kommer upp ur denna svackan kommer du vara sååå
nöjd och belåten med dig själv.
Precis som min katt just nu som ligger på min mage och spinner...?
Heja dig? och trevlig helg ☀️
Kram ?

Profile picture for user Fibblan

För att säga hej och strössla glitterstjärnor ✨?✨ över dig! Som du har jobbat på Stormenlilla ?! Är också imponerad över hur du tar dig igenom motgångarna nu, utan alkohol. Visst blir man så enormt less emellanåt..?. Vi vill ju inget annat än att må bra. Ingen gör väl det hela tiden förstås, men längtar också efter den där grundstabiliteten, som jag tror kommer med nykterheten. Så nu spänner jag fast mig i berg-och-dalbanan igen och lovar mig själv att sitta kvar, även i de djupaste dalarna ??❣️ Och jag har också påbörjat träningen igen. Känner som du i detta. Det ger ju så otroligt mycket. Nu kan det bara bli bättre ??!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Profile picture for user Stormenlilla

För så fina hejarop! Fibblan och FinaLisa ❤️❤️❤️❤️ Så glad att ni finns och stöttar. Ni är bäst! Skickar en bamsekram till er båda, ni går igenom tuffa saker och känslor och ni båda kämpar på och finns där för mig. Det är så otroligt fint och jag uppskattar det så mycket.

Fibblan: Bra att du har kört igång med träningen igen, jag var på mitt andra pass igår och man kan ju bara konstatera att allt det dåliga man känner med sig själv blir lite bättre med vetskapen om att man varit och gjort något bra för hälsan.

Idag firade jag 40 dagar. Köpte mig en tröja jag ville ha för att på söndag är det 45 dagar. Hälften av 90. Känns väldigt bra.

Kramar till er

Profile picture for user Stormenlilla

Hej gänget,

Tillbaka till verkligheten som inte känns som verkligheten. Tillbaka till att bli låst vid datorn ensam hemma. Mitt optimala hade nog varit att jobba 3 dagar på kontoret och resten hemma.

Tack finaste Jullan och Andrahalvlek för grattis ❤️. Till frågan om vad som känns annorlunda den här gången är nog att någon sagt åt mig angående dom här 90 dagarna och att jag berättat det för folk runtomkring mig, det är inte lika lätt att strunta i det då. Jag dricker ju inte hemma ensam utan det är när jag träffar folk och är i en miljö där det dricks som det alltid går åt pipsvängen för mig. Tänker dock att det nog hade gått lika dåligt om jag var på en dejt hemma hos någon också om jag ska vara helt ärlig..

jag har ett boktips till er som gillar skönlitteratur. Det är en bok jag läste när jag var 15 som jag älskade, längesen dvs, men den är fortfarande lika bra och handlar om hur blind man kan vara för sitt eget missbruk: Marian Keyes - en oväntad semester. Tror faktiskt att jag ska beställa hem den igen.

På söndag firar jag halvtid på mina 90 dagar! På måndag träffar jag min terapeut igen och det ska bli skönt att kunna säga att jag inte har druckit.

Det här med drömmar också, att man drömmer att man är full. Drömde inatt att jag vaknade upp hos en kompis men mådde bra förutoM att jag inte kom ihåg vad jag hade gjort. Hon berättade då att jag hade druckit vodka och det var många jag hade gjort arga. Jag hade sån ångest och speciellt att jag hade brutit mina 90 dagar när jag hade kommit så långt. Mådde riktigt dåligt av känslan att jag hade spårat ur igen. Tur att det inte var på riktigt..

Kram

Profile picture for user Stormenlilla

Dag 43. Lunchade med min bästis som jag pratade om det en middag vi ska på om några veckor. Så sa hon ”då får vi hitta dig en bra man” följt av ”ska du dricka då?”. Hon bryr sig absolut supermycket om mig men har lite svårt att förstå varför folk inte kan ta det seriöst med ens 90 dagar. Jag kände mig genast lite som att jag var tråkig som inte skulle dricka, att hon känner att det skulle vara roligare. Självklart kan det ju vara så, hon går sällan ut och kanske ville ha en kväll med mig. Samtidigt har hon ju hört mig när jag mår som sämst säkert hundra gånger om..

En annan gång det hände mig var på
Min resa för några veckor sen, med en annan vän. ”Ja men ett semesterglas kan du ju ta” och ”snälla kan vi inte bara ta några glas” för att hon ville träffa en kille som var ute. Hon har sen efter bett om ursäkt att hon ens föreslog det. Jag vet att dom alltid tycker att det är kul att gå ut med mig och jag känner mig automatiskt väldigt tråkig då.. nu kommer säkert någon att säga att man kan ju gå ut och ha minst lika kul utan alkohol och det kan ju vara sant i en del fall men jag behövde bara få skriva av mig att det känns väldigt sorgset när man känner hur ”tråkig” man uppfattas som.. även om dom inte menar det så.

Profile picture for user Andrahalvlek

Jag tror att de säger så för att de vill rättfärdiga sitt eget drickande. Faktiskt. Om du inte dricker blir det tydligare att de gör det. Är man nykter minns man allt.

Sen är de ovana vid att du inte dricker, de vänjer sig snart. Visa för dem istället att du inte är tråkig!

Eller så hittar du ett sätt att snabbt ge dem svar på tal, typ ”Du ska vara glad att jag är nykter för då kan jag berätta ALLT du har gjort på fyllan för dig imorgon”.

Kram ?

Profile picture for user FinaLisa

Jag tycker du är fantastisk som står på dig och inte faller undan för dina vänners önskningar ??
Du ska vara stolt och också tydlig med att de borde vara glada för din skull.
Du mår ju så mycket bättre när du inte dricker!
Ditt nya jag är bäst!! ???
Ha en fin helg☀️
Kram ?

Profile picture for user Stormenlilla

Först och främst: vilken kärleksbomb till meddelande FinaLisa ❤️❤️❤️. Gud vad mysigt och vad glad jag blir!! Du är så himla fin och stöttande!

Idag gick jag tillbaka till min terapeut och kunde glatt säga att jag minsann är på dag 46 nu! Drömde igen inatt att jag hade druckit och var tvungen att börja om från dag 1. Det är verkligen något i mig som processas då det är många nätter jag drömt samma sak. Men fan så skönt det är när man vaknar och inser att man faktiskt inte har druckit!

I lördags var jag ute för första gången på länge, även det utan att dricka. Efteråt kände jag att det var väldigt bra att jag gick ut och satt där för att förstå att man ju faktiskt bara sitter där vid sitt bord, får inte mingla pga Corona och det känns rätt värdelöst.

Terapin idag var bra men jobbig. Jobbar mycket på det här med ensamhetskänslorna och är faktiskt stolt över att jag inte kastat nykterheten över bord för att döva tristessen och bli full och sitta på krogen. Mår rätt kasst just nu då Corona hemmajobbandet verkligen har gjort mig nedslagen men jag är glad över att alkoholen inte ställt till det.

Kram

Profile picture for user Andrahalvlek

Stort grattis till 46 dagar! Och till den konkreta insikten att det inte är så kul på krogen i dessa coronatider egentligen ?

För varje nykter månad förändrar man sitt sätt att tänka litegrann. Det är som om man drar ifrån draperierna lite i taget, blottar misären, och då vill man vända och gå därifrån.

Kram ?

Profile picture for user Stormenlilla

Tack för all din pepp!

Det är helt klart en väldigt bra sak att inse att det inte ens är ”värt” att göra stan.

Ja man hoppas ju att andra halvan av det här får en att skifta ännu mer i hur man känner kring alkoholen. Men en dag i taget och speciellt dom här 90 dagarna, försöker att inte tänka bortom det och det har fungerat hittills. På fredag är det 50 dagar, längsta jag åstadkommit på många år.

Kram

Profile picture for user Stormenlilla

Så stolt över mig själv hörni! Nu har jag 50 nyktra dagar bakom mig och det känns helt fantastiskt bra att kunna klocka in den siffran!

Ikväll ska jag ut och äta med några kompisar och sen ska vi träffa upp några till. Känns lite jobbigt för jag vill ju dricka öl men tror det är bra att jag försöker tvinga in det nya normala för mig. Lära mig att det är så det är nu.

Kram på er!

Profile picture for user Andrahalvlek

Stort grattis till 50 nyktra dagar. Så jävla bra är du!

Jag tror att kvällen går galant. Tänk så här: ”Det ska bli spännande att se hur jag upplever en typisk utekväll helt nykter.”

Se det som ett experiment. Jag ser verkligen fram att läsa om hur du upplevde din utekväll med vänner, helt nykter ?

Kram ?

Profile picture for user Stormenlilla

Jag hade en väldigt trevlig kväll ändå men ska inte ljuga och säga att det var enkelt. Tyckte det var jättejobbigt innan middagen när vi satt på ett ställe och dom drack prosecco. Då blev jag arg på nykterheten. Idag är man såklart gladare.

Min kompis sa igår att ”det här är ju inte kul att bara sitta på stolen och dricka”. Det kanske beror på vart man är också tänker jag men det var ju vad jag tänkte förra helgen. Men just det där att ta några glas med sina vänner, fan vad svårt det var. Aldrig gillat alkohol till mat så det var inget jobbigt på middagen. Drack världens godaste alkoholfria drink.

Kram på er ❤️

Profile picture for user Andrahalvlek

Det är förstås ovant för dig - men du klarade det! Hurra för dig! Nästa gång blir det lite lättare.

Kram ?