Det är inte första gången jag varit helt utan alkohol i 3 dagar, men det var lääänge sedan sist. Jag har läst i forumet ett par veckor, ingen speciell tråd utan hoppat lite hit och dit för att få motivation. Jag bestämde mig redan före jul att 2016 skulle bli året då jag gjorde mig fri, fri från ångesten, beroendet, tankarna som varje dag, precis varenda eviga dag, kretsar runt alkohol! Klarar jag det inte denna gång ger jag nog upp tror jag. Det har inte varit det minsta svårt ännu så länge då motivationen är på topp, men jag vet att det kommer - jag har erfarenhet på det området. Att motivation är färskvara som man måste jobba med hela tiden känner jag till. Så även om det varit lätt fram till nu börjar jag skriva här, dels för att jag tror det hjälper att bara sätta ord på det man känner och dels för att, förhoppningsvis, känna stöd från er andra när det blir svårt. Kanske jag själv också kan ge lite stöd till någon av er så småningom.

Jag har en underbar man som kommer hjälpa mig så mycket han kan. Han tycker själv att han dricker lite för mycket, men han kan sluta dricka efter ett eller ett par glas, vilket inte jag kan. Det är han som uppmuntrat mig att börja skriva här så fort som möjligt istället för att bara läsa. Han har låst in all alkohol vi hade kvar efter nyår så det inte ska vara så lätt att komma åt, jag klarar inte av att hälla ut det. När jag kom hem från jobbet ikväll och vi plockat fram lite goda ostar och kex mannen hade köpt, då funderade jag faktiskt på att ta ett glas vin, men sen tänkte jag en stund...ett glas vin!!! ETT glas vin!!!? Jag blir inte nöjd med ett glas vin, jag vet ju redan att jag inte blir nöjd med ett glas vin! jag dricker upp det snabbare än tredje kexet och sen längtar jag resten av kvällen på nästa glas - om jag inte fyller på förstås. Efter det andra glaset är jag inte heller nöjd och jag vet ju det! Så, jag tog aldrig första glaset. Jag tog ett stort fint ölglas och fyllde på med bubbelvatten istället! och det känns så himla skönt nu. Nu kommer jag vakna en 4:e morgon utan ångest!!!

Jag såg ett inlägg på fb idag om ett ställe där de skulle sälja alkoholfria drinkar och så skulle man kunna köpa alkoholen extra och hälla i drinken om man ville. Jag tycker det var ett riktigt bra initiativ, och det gav mig inspiration att själva blanda drinkar utan alkohol. Jag är en beroendemänniska och jag behöver ersätta alkoholen med något tror jag. Jag har druckit massor av leverrenande örtteer dessa dagar och det har varit riktigt gott faktiskt. Lite honung och citron piffar upp. Det är ju sådan jag vill vara - en som kryper upp i soffan och nöjt smuttar på ett nyttigt örtte när jag kommer hem från jobbet ;-)

Jag ska experimentera med guldmjölk som jag läst så mycket om och andra blandningar med gurkmeja, ingefära, vitlök, chili och andra starka kraftfulla kryddor, jag tror jag kommer gilla det. En annan viktig sak som också kommer hjälpa mig, hoppas jag, är att jag verkligen verkligen behöver gå ner i vikt. Om fokuset ligger på vikten och vad jag äter kanske alkoholen kan komma lite i bakgrunden. Ja, det är vad jag hoppas åtminstone. Jag har aldrig kunnat ersätta mat med alkohol, tvärtom har alkoholen gett mig cravings på skräpmat, och efter några timmars drickande har jag helt tappat kontrollen och stoppar i mig allt möjligt jag absolut inte behöver. Snabba kolhydrater förslagsvis.

Utan alkohol tror jag den biten går bättre. Jag gissar att de tillfällen då det kommer bli riktigt jobbigt med sug och abstinens vill jag ha något annat onyttigt och då ska jag vara snäll mot mig själv, allt är bättre än alkohol. Oj, det blev ett längre inlägg än jag trodde jag skriva, men det känns bra. Idag (eller inatt kanske jag ska säga) känner jag mig stark och tron på att det ska gå bra känns lite självklar. Hur det känns på fredag när jag kommer hem och ska fira helg vet jag inte, men jag ska försöka vara förberedd. Godnatt alla, jag ska fortsätta läsa era historier och låta mig peppas av dem.

cruella

De tre första dagarna kände jag mig ok, men idag när jag vaknar dunkar huvudet som en stånghammare och min första tanke är "vad drack jag igår egentligen?" Jag blir aldrig bakis, toleransnivån är hög och om jag dricker riktigt mycket brukar jag på min höjd känna mig lite tung i huvudet - inte som idag! Jag kunde inte somna heller, efter att jag sent skrivit i forumet och släckt lampan började det krypa runt myror i hela kroppen och när jag äntligen hade somnat väckte mannen mig för att jag snarkade, tydligen ganska ljudligt. Det brukar jag också bara göra när jag druckit! Om jag inte vore så beslutsam som jag är nu skulle jag lätt kunna tagit dessa symtom som ett tecken på att jag verkligen behöver en återställare, haha, "jamen där ser du Cruella, det är ingen ide att sluta, du mår inte bra av det!"

Huvudvärken släpper när jag varit uppe en stund, trots att den var så kraftig och utan att jag behövde ta någon tablett, underligt men skönt! Jag ska läsa här en stund och sen ta tag i dagen. Dag 4!!! Låter lite småttigt när jag skriver det, men för mig är det stort!

Hörs ikväll! (var är smajlisarna som jag sett går att lägga till?, ja, jag hittar dem väl :-))

harrim

Jag tror att du har mycket goda möjligheter att förändra ditt drickande eftersom din man är med på noterna. Min hustru dricker väldigt lite men tar gärna ett glas vin till maten på helgen. Förr tömde jag resten av flaskan och öppnade oftast en till men numera kan jag bryta drickandet ifall jag bara dricker 1-2 glas. Jag tycker att toleransnivån sjunker väldigt fort. Jag blir i alla fall bakfull på ett sätt jag aldrig blev förr om jag dricker för mycket. Lycka till och tappa inte fokus.

cruella

Jo, jag vet att toleransnivån sjunker snabbt. Jag har vid ett par tillfällen kunnat avstå från att dricka på en hel vecka...tror inte det har varit längre än så de senaste 7-8 åren faktiskt, helt galet!!! De gångerna har jag i alla fall blivit bakis när jag börjat igen. Jag skulle inte våga göra som du - bryta efter 1-2 glas, om jag klarar av det någon gång är ändå dagen/kvällen förstörd eftersom jag då inte gör annat än tänker på att få mer. Det sitter nån liten jävel där inne i huvudet och försöker övertala mig att fortsätta....tar jag ingenting alls kan jag, åtminstone stundtals, hålla den där lille jäveln borta och koncentrera mig på annat. Så verkar jag fungera och det har tagit mig många, många misslyckanden innan jag ens erkänt det för mig själv.

Jag vill ju helst fortsätta dricka - måttligt och lagom... som alla andra vanliga människor gör!!! Det är nog inte förrän jag hittade detta forum som jag insåg att många av alla de där vanliga människorna också kan ha problem. Att det inte behöver synas. Inte förrän igår när jag läste här på forumet insåg jag tom att jag kanske inte är helt ensam om att dricka varje dag bland alla sunda människor på gymet! Det har jag alltid trott! De skulle inte kunna vara så vältränade och se så friska ut om de var alkoholister, eller hur?

Härligt att det fungerar för dig att dricka bara lite harrim, tack för din uppmuntran och tappa inte fokus du heller :-)

solapan

Hej, ser att du jobbar med abstinens besvär. Bäst är att det bara blir bättre och bättre även fast det periodvis är skitjobbigt.

cruella

Ja, den här dagen blev inte riktigt som jag planerat, inga häftiga alkoholfria drinkar med chili, bara vatten, vatten och mer vatten, och påsen med snackers (visserligen med chili) fick duga som lunch. Huvudvärken kommer och går och jag förväntar mig att det ska bli värre...innan det förstås blir bättre som du säger. Jag tänker inte falla för att dämpa huvudvärken med alkohol i allafall! Inte idag. Vi hörs solapan!

harrim

Jag vill förtydliga mitt inlägg. Det säkraste och bästa sättet att förändra sitt drickande är att aldrig ta det första glaset. Om jag känner att det inte fungerar för mig att dricka ett par glas så måste jag sluta helt och hållet. Det är både ett hot och ett löfte.

farmor

Välkommen Cruella! Jag är en hälsosam vältränad farmor som tränar regelbundet sedan 20-års ålder ( oj, nästa 40 år) Alkohol fanns inte i min värld förrän för 20 år sedan då jag fick ett nytt umgänge. Vin till maten på helgerna osv. De sista 10 åren har jag ibland funderat på vanorna. De sista 5 åren har jag druckit 5 av veckans 7 dagar. Försökt dricka mindre, hittat forskning och argument som talar för att det kan gå...
Men inte för mej! För första gången tar jag nu ett alkoholstopp!
Jag har brutit ner min kropp inifrån samtidigt som jag tränat och varit mån om utsidan.
Men det senaste året har förfallet av kroppen börjat att märkas. Magen plufsig, ansiktet lite
hängig, ryggen inte längre tydligt muskulös...
Det går inte att bygga muskler på samma sätt när man är alkoholdriven, även om man är nykter när man tränar! Så säger forskningen och det är en bra tankeställare för oss som tycker om att träna och vara i form!

Andreas

Jo jag funderar ibland om det är anledningen till att jag inte bygger mer muskler (tränat nu i snart 3 år). inte lika länge som du, men ändå.

farmor

Så är det Andreas! Konditionsträning fungerar dock bättre och påverkas inte lika negativt. Efter en berusning tar det flera dagar för kroppen att återhämta sej och kan börja bygga muskler ?. Bra motivation va? Finns att läsa på SVT. Vetenskap. Så påverkar alkohol din träning.

cruella

Jag har inte tränat så mycket i mitt liv som du gjort, men de senaste 10 åren har jag varit riktigt flitig. Har ett ofrivilligt uppehåll nu pga andra orsaker än alkoholen dock och det känns inte alls bra, hoppas kunna komma igång snart då jag tror det kommer hjälpa mig betydligt under den här perioden av nykterhet. Däremot har jag druckit längre än du, tror jag var 13 första gången jag var full. Ända fram till för ca 10-15 år sedan drack jag inte på vardagar men alltid på helgerna och sedan 7-8 år tillbaka dagligen. 7 dagar i veckan och mer eller mindre....oftast mer!!!!

Jag har de senaste 2-3 åren gjort några försök att sluta dricka och klarat ca 1 vecka varje gång - inte mycket att skryta med! Av någon anledning har motivationen sjunkit varje gång efter den tiden trots att jag varit så otroligt taggad och självsäker veckan innan!! - vis av den erfarenheten vet jag att jag verkligen måste hålla fokus och inte slappa till i tänket. Det är livsfarligt för mig att bara tänka "jag tar ett glas vin"...det kan vara som att vända på en femöring vad gäller motivationen!!! Hjärnan är inte ett dugg att lita på!!

Jag hejar på dig farmor, vi klarar det tillsammans! Vi bygger upp våra kroppar från både insidan och utsidan och har som mål att möta 2017 nyktra, friska och snygga!!! Ja, det är mitt långsiktiga mål.....mitt första kortsiktiga är att känna hur det kan vara att vara helt nykter en hel månad! Jag gissar att det kommer vara en häftig upplevelse :-)

cruella

Jag tycker nog att jag har ganska lätt att bygga muskler trots att jag druckit men jag har heller aldrig haft som mål att bli särkilt muskulös utan vill bara hålla mig lagom stark och uthållig. Däremot har konditionen blivit betydligt sämre de senaste åren och det har gjort mig orolig. Jag har också fått högre blodtryck och gått upp i vikt. Vi är alla unika individer som fungerar på olika sätt, men generellt sett är det säkert som du säger farmor :-)

farmor

Det är det vetenskapsprogrammet som jag tänkte på! Allt som kan öka och hålla kvar motivationen är värdefull!
Cruella, jag har inte ens klarat en vecka utan alkohol de senaste 10 åren. Men jag har aldrig haft samma mål som nu: alkoholstopp! Tidigare har jag inbillat mej att måttlighetsdrickande var ett enkelt mål. Men som du säger, efter 1 glas är det kört. Det ÄR nog enklare att avstå helt när man har en hjärna som är kapad av alkoholdjävulen.

Leverjag

Har inte hunnit skriva något men läst och du verkar vara på banan och får bra stöd. Härligt!
Ja, tror verkligen att både hjärnan och kroppen mår bra av att få vila. Det är så mycket mer än muskler som skadas av alkohol. Titta gärna under faktafliken här i forumet.

Hur mås det nu dag fem? Snart en vecka avklarad! ?

cruella

Jag känner mig otroligt taggad, och ännu mer taggad blir jag när jag kommer in här och ser alla gulliga människor som bryr sig. Jag får faktiskt lite tårar i ögonen - känslorna sitter lite utanpå nu också har jag märkt. Jag somnade visserligen sent, men sov sedan bra ända tills klockan ringde, inga myrkrypningar och INGEN HUVUDVÄRK, jippi, när jag vaknade. (laddade väskan med Ipren igår, eftersom jag måste klara jobbet, igår härdade jag ut utan). Sitter på jobbet nu och känner att det här kommer gå fint. Dag 5 kommer gå bra!!!! Tusen tack till dig också Vilja! Jag förstår precis, jag som är ny snurrar runt på forumet, blandar ihop alla namn och vet knappt vem eller vilka jag skrivit till, hahaha. Ni som varit med ett tag är otroligt värdefulla och jag ska fortsätta läsa om era resor, framgånger och misslyckanden - allt är viktigt och värdefullt!!! Antar att vi är fler nya än vanligt såhär direkt efter nyår, det är ju så det brukar vara - nytt år, nya tag!!! Stor kram till er alla kämpar!

cruella

Tackar som frågar solapan! Dag 5 var en riktigt toppendag, jag var superpigg med massor av energi - och trots att arbetsdagen var lång orkade jag städa ett par timmar när jag kom hem!! Tyvärr blev jag aldrig trött så nu har dag 6 startat innan jag ens hunnit somna!!! haha! Normalt sett har jag inga sömnbesvär, men jag förväntar mig inte att jag ska vara som vanligt, så det är bra. Mår inte dåligt, kan bara inte sova helt enkelt och försöker att inte hetsa upp mig för det. Jag har sett hur fruktansvärt dåligt många här på forumet mår de första dagarna...Det kan kanske tom vara bra om jag är totalt utmattad efter jobbet ikväll, när det är fredag och min första helg utan alkohol på mycket, mycket länge....

Nattugglan

Nattugglan här, i samma sits nånstans i världen! Hoppas du kan sova snart. Jag ska försöka sova i ca 2 timmar men orolig man inte vaknar när larmet går på ??
Sov gott eller vad jag ska skriva och BRA du inte mår dåligt.
??

cruella

Tror jag skrev i din tråd ungefär när du skrev i min Nattugglan! Sov högst 10 min i natt (eller i morse rättare sagt) ca 1 minut åt gången! - har aldrig varit med om något liknande!! Men nu är jag på jobbet, och ska ta tag i dagen. Lite dimmig i skallen kanske, men ingen huvudvärk. Får hoppas jag inte gör alltför många misstag ;-) Ha en bra fredag alla!

Leverjag

Du verkar vara positiv inställd och övertygad om fajten som behöver tas. Härligt!

Ha en bra dag trots sömnbrist. ;-)