när ska man ge upp hoppet

1 inlägg / 0 nya
lone.ranger
när ska man ge upp hoppet

Hej
Just nu är jag på avstånd från min partner, vi har varit ett par i mer än 4år.
Första året var jättejobbigt eftersom han redan var långt gången alkoholist. Men han var snart medveten om detta och tog hjälp av en stödgrupp och antabus.
Hade ett jobbigt första år med återfall var tredje månad tills en jobbig sak hände och nästa uppehåll varade i 9 månader. Sedan följde 3 återfall med 1 månads mellanrum och sedan ytterligare 9 månader av sinnesro och underbar tid med honom.
Nu har han tagit ett återfall i månaden i flera månader. Vi flyttade nyligen ihop, kan låta korkat men eftersom han tar återfall ihop med en alkoholist som är honom väldigt nära så var det skönt med ett nytt blad och en ny stad. Han höll 2 månader sedan tog han ett till när han hälsade på sin gamla hemort.
Har svårt att lämna honom efterom han direkt efter en dags återfall tar kontakt med Aa eller annan stödgrupp och börjar med antabus igen.. älskar ju den här mannen, men inte hans sjukliga beteende.
Det är svårt att hitta något om detta eftersom de flesta som skriver har partner som vägrar inse problem, vägrar hjälp eller som varit nyktra i vad som känns som en evighet.