Suget kommer varje vecka

Profile picture for user Snurre

Varje vecka sköljer suget över mig. Jag kan stå emot om jag hittar motivation. Men väntar jag för länge har det istället blivit ett dygns supande.
Sakta sakta glider jag emot att bli en periodare.
Jag förstår inte vad det är som händer. Är helt säkert att jag inte ska dricka. Men så plötsligt från ena stunden till den andra dricker jag.
Blir låg och deprimerad efteråt. Jag är rädd att jag snart inte litar på mig själv. Än så länge fungerar allt på ytan. Men om inget görs faller fasaden. Är det något här som lyckats ta sig ur helvetet?

Profile picture for user trött_och_less_72

Hej.
Jag känner igen det där. Det är så lätt att falla och alkoholdemonen är en mästare på att bryta sönder det motstånd man byggt upp.

Det finns tyvärr inga lätta genvägar. För oss som hamnat här gäller det att vara stenhård mot sig själv. Mycket handlar om att bryta mönster och slippa hamna i dom lägen där man tar den första ölen eller vinet. Det är tufft som fan i början men det blir enklare eftersom.

Jag läser mycket och får tips härifrån av veteraner och vet att varje dag och vecka så tackar min kropp mig för att slippa giftet

Profile picture for user Snurre

Tack för ditt svar. Det har nu gått över en vecka. Den sista fyllan skrämde mig verkligen. Den skrämde mig till att söka hjälp här, det är jag glad för! Eftersom jag blev så skrämd har inte suget varit något problem. Men nu är det måndag igen. En välfylld vecka med roliga saker har jag framför mig. Det viktiga för mig nu är att inte se möjligheterna att supa. Som en slalomåkare mellan portarna. Trött huvud och ångest på alla måsten. Däremellan drick mig full!
Skönt att få skriva av sig och sätta ord på galenskapen!

Profile picture for user torpet

@Snurre Det där känner jag igen. Att göra det i "mellanrummen".... Jag blev också skrämd efter mitt sista frivarvande.
Därav inget sug. Men mina tankar går till hur min hjärna hanterar när rädslan i nyktert tillstånd sjunkit undan.

Profile picture for user Ase

@Snurre jag mådde så dåligt sist jag drack på en fest så jag är livrädd för att må så igen. Jag har nästan inte haft något sug sedan dess och det är 5 veckor sedan. Under tiden har jag sökt runt efter hjälp och arbetar aktivt med mig själv varje dag.
Tänker att ju mer arbete jag lägger ner nu desto lättare blir det att stå emot om/när suget kommer.
Helt klart har rädsla hjälpt mig. Jag hoppas att rädslan för alkohol ska sitta i länge så jag matar den rädslan.
Vet inte om det är en bra strategi men det funkar än så länge.
Heja dig!!
Kram 💖

Profile picture for user Snurre

Jag är så glad, en månad nykter!
Det är den längsta tiden utan alkohol på 3 år!
Jag började sommaren med 3 veckor utan alkohol, vilket var rekord då. Men det var mycket svårare, hade större sug än nu. Men efter den nyktra tiden drack jag några veckor till dygnsfyllan som skrämde mig. Det var för en månad sedan.
Jag har sista veckan upplevt mig lite tom, nästan deprimerad. Har läst att många blir lite deppiga då kroppen inte får alkohol. Har också sovit dåligt. Vaknar tidigt och kan inte somna om.
Men mår på det stora hela bra. Har tankar att jag snart vill dricka mig full.
Men det är inget sug. Utan bara tankar. Första veckan och förut när jag inte ville dricka kunde suget bli så stort att jag inte kunde stoppa mig själv. Nu är det bara tankar och planer att dricka som jag lätt kan vifta bort. Men jag vill fortsätta att vara nykter. Vill klara mig ännu en månad. Men tar en dag i taget. Huvudsaken jag inte dricker just nu brukar jag tänka. Det är bara just nu jag kan kontrollera!

Profile picture for user Andrahalvlek

@Snurre Grattis till 1 månad som nykter! 🥳🥳🥳

Det tar ett tag för må-bra-hormonerna att stabilisera sig. De påverkas positivt av alkoholen - och utan alkohol störtdyker de. Men de piggar på sig efter några veckor - så håll ut!

Kram 🐘