I'm the master of my faith. I'm the captain of my ship.

Profile picture for user Allegra

Jag har inte påbörjat experimentet @Natalia . Vis av tidigare försök att förhålla mig till en dag-för-dag-ordning så försöker jag göra på annat sätt: så snart jag kommer åt lyssnar jag på This Naked Mind i lurarna, försöker göra en fysisk aktivitet varje dag och har blivit noga med att laga mat varje dag (take-away-dagarna är över).

Planen är att stärka kroppen såpass mycket att den inte vill förgifta sig med alkohol. Och att ta till mig så mycket som möjligt av berättelser och fakta kring alkohol så att hjärnan ändrar sitt mindset.

Är av naturen ganska obstinat och avskyr ”måsten” , därför väntar jag med 30 dagar och kollar om det jag beskrivit ovan funkar.

Har en period nu där jag kan koppla av och bygga upp mig själv tills jag går tillbaka till jobbet och den stress som finns där och som kanske är den värsta triggern av alla. Att bli fysiskt stark har funkat bra förut mot alkoholens nedbrytande konsekvenser.

Jävlar vad novembermörkret har rullat in hårt över oss, kan knäcka den bäste😅 Men vi vandrar genom mulna dagar tillsammans! Kram💜

Profile picture for user Natalia

Det låter klokt @Allegra. Man vill nå en hållbar förbättring. Välmåendet är alltid klokt att jobba på. Skönt att du också får ro att ta hand om dig själv och jag hoppas det kan finnas sätt att hantera stressen på jobbet. Det är en så stor del av livet 🙏

Mig har det iaf gagnat att sluta slå mig själv och sluta tänka på det här besväret så mycket som tidigare i år. Det höll nästan på äta upp mig att gå upp i tankar av det här besväret och ständiga tankar om lösningar och misslyckanden. Det är förstås bra att tänka till och fundera men har nära på vridit in och ut på mig. Gått runt hela året och sett mig själv som ett problem som inte är värd något förrän jag ordnat besväret med A.

Vi får fortsätta göra det bästa vi kan av dagarna. Det är en riktig fin dag idag.

Kram 💕

Profile picture for user Natalia

Dag 2 av 40.

Under morgontimmarna brukar jag ha fullt upp med att samla ihop tankarna som kan spreta åt många håll. När jag slår upp ögonen på morgonen sker det med en ren explosion av tankar och känslor. Men efter ett par koppar kaffe och upprättandet av dagens todo-list är jag åter samlad.

De främsta tankarna består i att de här programmet mot arbetsträning går lite väl långsamt och jag kan känna att jag skulle må bra av att komma in i arbetsrutiner igen ganska snart. Får lov att ha tålamod med de små stegen 👣 medan jag gärna vill hoppa längdhopp 🏃‍♀️

Hade en uppföljning hos läkaren av levervärden och om jag så ännu inte klarat hel avhållsamhet ligger pethvärderna nu på vad läkaren kallar för en normalkonsumtion. Att det sedan för mig kan innebära ojämna intag såsom att ett dryckestillfälle ibland kan bestå i två flaskor bubbel har jag också upplyst om. Läkaren gjorde ännu ett försök att motivera till antabus inför den neuropsykiatriska utredningen som kräver hel avhållsamhet men det argumentativa talet avslutades med att vi båda skrattade. Jag åt att hon är tapper som försöker och hon åt hur envist avig jag är 🙃

Vi har en ny uppföljning i december och har taggat till för att göra bättre ifrån inför den. Fram till den uppföljningen återgår jag till att presentera nyktra dagar men kommer också fortsätta titta på det utifrån veckovisa procent över nykterheten.

Till nästa uppföljning är iaf det dag
2 av 40.

Är en ganska fin dag hos mig och ska snart bege mig ut på promenad.

Önskar er en fin dag ❤

Profile picture for user Allegra

Tycker att det låter som att du kommer att fixa detta galant @Natalia ✨ Ett viktigt mål hägrar i framtiden och det märks att du jobbar med dig själv hela tiden. En och annan dikeskörning är försumbart i det stora hela och nu går du in i slutspurten med stor motivation! Det är en underbart vacker och solig dag idag, ha en skön promenad ☀️

Profile picture for user Natalia

Ikväll är jag för omväxling trött och passade på att ta Propananen redan vid 18. Känns som att det kan bli en god nattsömn 🙂
Blev en väldigt fin promenad i motionsspåret i skogen med sol.
Hoppas på mer av det fina väder under helgen!

Lyssnade just lite på några av Annie Grace olika klipp från 30-dagars experimentet och gillar henne mycket! Blir härmed min tur att tipsa om henne för er som inte redan provat. Föredrar att lyssna på hennes resonemang då det för mig upplevs som ett mer levande stöd än att läsa. Lite som den mentor jag eftersökt faktiskt. Är väldigt glad att jag tog mig an henne 🙂

Önskar er en kväll med ro ❤

Profile picture for user Natalia

Dag 3 av 40

Dålig sömn i vanlig ordning men har kroniska sömnproblem sedan gammalt. Vissa morgnarna är jag glad att jag inte har nån tidig tid att passa. Tog en andra propavan vid 04 när sömnen kändes alldeles för långt bort och fick till slut ett par timmar sömn 🙂 Vaknade dock knockad efter det.

Tänkte lämna ett nytt blodprov för peth idag men det kommer nog bli något mer förhöjt. Senaste veckorna har det vissa kvällar blivit en lite större mängd A än vad man kan kalla för normalkonsumtion. Men jag jobbar framåt.

Tänker att det nog är bra att jag går in här dagligen och presenterar dagar till nästa uppföljning för se om det kan hjälpa till att hålla rak kurs fram till dag 40 och nästa uppföljning. Får jag en ❌️ nån kväll får jag väl presentera just en ❌️ den dagen och sen fortsätta med följande dag fram. Och sen en procentuell veckosammanställning.
Det är kanske mindre viktigt hur jag räknar och tittar på det men känns viktigt för mig med nån sorts system.
Vill verkligen göra den här neuropsykiatriska utredningen en gång för alla.

Önskar en trevlig fredag ❤

Profile picture for user Natalia

Dag 4 av 40

Känns pinsamt att jag köpte bubbel redan den tredje dadgen. Känsla av ensamhet och saknad har blivit påtaglig i mörkret just på fredagar och jag tror mig veta vanför. Det kan vara viktigt att jag har en mer strukturerad plan för fredagar framöver. Gärna med sällskap.

Att det blir dag 4 och inte 1 igen är för att jag vill synliggöra vart jag är i de här 40 dagarna. Tanken är att det ska kunna sporra mig att hålla rakare kurs mot uppföljning.

Den här fina dagen går lite till spillo i ökad ångest och trötthet av gårdagens vin. Det är det aldrig värt. Efter att ha hållt mig mer avhållsam har toleransen sänkts och ett tag kändes det fullt tillräckligt med en flaska bubbel och inte mer. Ett lite mindre och försiktig intag under kvällen gör mig heller inte bakfull. Oftare, dock inte varje gång, har jag börjat köpa hem två flaskor igen. Det är mycket och vad som avgör hur jag kommer må dagen efter. Efter ett större intag är det inte lika lätt att förlåta det oönskade snedsteget för det känns så förstörande av värdefull tid och energi.

Jag ska inte börja citera Annie Grace men ska försöka hålla i tanken om att oavsett vad jag känner när jag väljer att köpa vin så är känslan av ångest, misslyckande och lätt bakfylla det sämre av de två alternativen. Även om min fredag upplevdes lite påtaglig sorgsen så vet jag att jag hade kunnat ångesthantera det, tagit hand om det och i slutänden fått en skön kväll och vaknat pigg igen. Så jag skriver det som den främsta påminnelsen till mig själv. Nykterhet är det bättre alternativet 🍏

Idag kommer jag inte dricka nånting och vill heller inte. Det känns skönt att det inte är en daglig kamp att avstå. Nog så svårt de dagar det slår på.

Önskar en skön lördag 💞

Profile picture for user Natalia

5 av 40

Idag har jag nog upplevt alla sinnesvarianter man kan tänka sig. Idag är en sån dag jag inte skulle känna minsta tveksamhet till en adhd-disgnos. Humör, svordomar och ingen tillstymmelse till känsloreglering eller impulskontroll. Känner igen det här hos mig själv sen tidigare år men är långt mer balanserad idag vad gäller mat, stress och annat som spelar in för humöret, så det svajar sällan längre så kraftigt. Men när jag alena stod och skällde ut en p-automat efter noter, kallade den för könsord 🤬👹👻 och gav den ett par ordentliga smällar, då kände jag mig allt annat än balanserad.

Sömnen krånglar mycket för jämnan och en del i obalansen ligger nog i nån sorts utsättningskänslor. Det finns en aspekt till som klart spelade in redan till morgonkaffet och dom triggade ilska men låter det vara osagt.

Försökte finna balans i skogen och det fina vädret men nej. Efter middag hos mor o får på farsdag sansade jag mig tillslut desto mer 🥰

Önskar er en skön söndagkväll.
Stor kram 💞

Profile picture for user Natalia

6 av 40

Den här morgonen startade väldigt tidigt. Var helt slut igårkväll och slocknade i soffan framför en film vid 22 sov 4 timmar. All sömn är varmt välkommen. Jätteskönt 💤🙏
Blev ett större ras i fredags. Väldigt mycket bubbel och även en fulrök.
Vill inte ha några ras alls den här veckan.

Har varit vaken några timmar och måste få säga att jag tycker det är jättemysigt med de allra tidigaste morgontimmarna, eller om man kanske ska kalla kl 02-04 för natt. Det är så skönt medan det fortfarande är mörkt och tyst. Inget sus från nån trafik som går. Bara tyst.

Önskar en godmorgon och en fin dag 💞

Profile picture for user Natalia

Är väldigt trög i huvudet idag känner jag. Hemmavarande dag utan några möten. Har just varit på promenad motionsspår i skogen. Har alltid tyckt om att promenera lite längre i ensamhet, det sorterar tankarna på ett automatiskt sätt för mig och ger harmoni. Jag vill lova mig själv att inte förstöra den här veckan. Det är det här jag mår bra av. Det är svårt att lova mig själv att inte dricka vin nåt mer alls men jag vill lova mig själv att inte mer förstöra värdefull tid och energi från de bra sakerna i livet.

🍏🌳🌸

Profile picture for user Natalia

Känner mig trög i huvudet idag med, som att jag inte får nån fart. Har ingen direkt lust med nånting och har inget naturligt driv. Det är sånahär dagar jag får agera utifrån todo-listor för att få något gjort. Förstår att det är nån sorts utsättningskänslor och det är ok. Kan inte säga att årstiden motiverar lusten heller.

Har just promenerst i naturen igen och det är en fin dag hos mig ☀️

Ha en fin dag!

Profile picture for user Natalia

Nä hörrni nu tänker jag åka och köpa chokladglass och jag tänker äta upp allting på en gång. Inte ofta jag känner sug på godsaker så det är bäst att passa på när det sker.

Det kommer bli mycket tillfredsställande 🍦🥰

Profile picture for user Natalia

Just nu upplever jag hjärtklappningar men utöver att jag känner mig lite trög i huvudet i nån sorts lättare abs mår jag ganska bra. Det känns lite som att kroppen har ångest men utan att jag lider av det psykiskt. Men jag skriver om det lite för att hjärtklappningen som sådan ändå skapar en ångest och rädsla hos mig.

Profile picture for user vår2022

@Natalia Jag hörde en person som skiljde på kroppsångest och psykisk ångest. Tyckte det var ganska bra tänk. I början av min nykterhet fick jag abstinenskänningar som hjärtklappning och högre puls. Jag mådde inte speciellt dåligt psykiskt men fick ändå oro pga kroppsångesten. Sen när jag tänkte att det var kroppen som höll på med avgiftning blev jag lugnare. Att det var ”kroppsångest” men inget jag behövde tänka var pga psykiskt mående. Det är förmodligen abstinens och kroppen som försöker återhämta sig för att komma i balans igen tänker jag.

Kanske kan det hjälpa att tänka så? Kämpa på❤️

Profile picture for user Natalia

Godmorgon @vår2022 ❤

Försökte tänka just så men det det skapade ändå ångest och rädsla att känna så märkligt oregelbundna slag. Försökte tänka att jag mådde ganska ok i övrigt och inte hade några andra direkta symtom som skulle kunna peka på fara. Tog iaf en halv Propavan till när det startade och somnade väldigt snabbt därefter. Fick faktiskt sova hela natten för omväxling och riktigt gott 🙏

Vill ta mig förbi det här nu för det är inte kul att ständigt uppleva det här stresspåslaget som sker rent fysiskt i kroppen eller obalansen i måendet som uppstår just pga utsättning.
Är iaf glad att jag tillslut lyckades komma förbi den mentala stressen det tidigare gett under året och kan möta besväret med mer ro.

Tack för dina ord 🙂
Hur mår du?

Profile picture for user vår2022

@Natalia Jag mår bra! Nykterheten ger mig kraft, lugn och balans i tillvaron. Vad skönt att du kunde sova hela natten. Det är svårt att att inte få oro när kroppen inte känns bra. Det sker automatiskt, en tanke på att något är fel som ger känslor av oro. Med träning kan man bli mindre orolig och förstå att det är själva tanken på att något är fel som skapar oro. Vad bra också att du kan möta den mentala stressen på annat sätt än tidigare.

Det är ett stresspåslag när ”avgiftning” i kroppen sker, jag förstår att det är jobbigt såväl fysiskt och psykiskt. Det är ju en påfrestning när kroppen och hjärnan inte får en vila från alkohol eller annat under en längre sammanhållande tid. Den får börja om på något sätt vid varje avbräck och vad jag förstått kan det även göra det svårare och svårare att avstå. Du kämpar på och ger inte upp, det är bra! Om du kunde få till en längre sammanhållande nykterhet och utan annat så tror jag du skulle må så mycket bättre. Förstår att det är skit tufft och en utmaning för dig, det är så mycket tungt du har fått deala med utöver alkoholen. Men du är stark och du har en vilja att komma igenom och vidare.

Kämpa på, använd din styrka och håll emot när suget kommer. Ha en fin onsdag❤️

Profile picture for user Natalia

8 av 40

Den här natten fick jag verkligen sömn. Sov mellan ungefär 22.30-06.30 och somnade till och med till efter morgonkaffe i 2 timmar. Kan inte minnas när det hände sist men jag antar att jag behövde det. Brukar vanligen bli ännu mer sömnlös än jag redan är efter snubblandet så jag tackar stort för sömn och återhämtning 😇

Vill verkligen inte ha det här trasslet i mitt liv. Nog för att min alkoholutsättning är långt lindrigare än alla perioder av svår abstinens efter alla tablettavslut jag haft gjort, men det är ju ändå kännbart att känna sig trög i huvudet eller att kroppen får sån ångest. Det är ju inte så jag vill ha det. Såhär har det varit ett år bak. Det får vara nog.

Är extremt försiktig med löften och tankar om att helt avstå A, gång efter gång triggar den tanken mig till att dricka vin en gång till. Men skulle vi kunna våga tro på att det här är gången jag tar kontroll? Låter bättre tycker jag. Jag vill ta kontrollen över det här nu för det kommer inte bli lättare i december med all glögg och olika sorts mys och firande. Alla känslor som uppstår kring jul och nyår. Får lov att säga att nu är en bra tid att ta kontroll.

Not yesterday, not tomorrow - NOW!

Ska snart iväg och promenera i motionsspåret och önskar er en fin dag!

Profile picture for user Natalia

Procentuellt veckosammanställning.

Bleb en brytpunkt för den procentuella veckosammanställningen efter min senaste läkaruppföljning men det kan kanske få jämna ut sig till en måndagssammanställning till nästa vecka. Hur som ser det ut såhär sedan uppföljning förra tisdagen. Blir ingen särskiljning på A, tablett eller fulrök den här gången för jag har blandat fulrök ihop med A den här gången.

________________________________________

🍏 71,4 %
🥂 28,6 %
😐 Genomsnittligt mående

Profile picture for user Natalia

Jag har en liten fråga igen.
Hur länge efter avslut har ni upplevt att humöret kunnat svaja lite extra mycket?

Sitter helt alena och kollar lite på nån serie och känner själv hur jag stör mig och retar mig på saker. Det är inte likt mig att göra det. Jag brukar tvärtom ha en ängels tålamod med just andra människors beteenden 😇

Kram

Profile picture for user Natalia

9 av 40

Fick ännu en god nattsömn och tackar stort 🙏

Den här veckan har jag valt att ta min Propavan för sömn i dämpande syfte redan vid 18-19 tiden för att lite lättare komma till ro på kvällen i de här utsättningssymtomen. Sen har jag tagit en halv till vid vid 22. Propavan ensamt brukar inte stödja min sömn alls, så det faktum att jag somnat i rimlig tid och fått ordentlig sömn måste mer bero på att kroppen är väldigt påfrestad i det här stadiet.
Har ju även helikoptrar på bevakning dygnet runt här och de senaste två kvällarna har den cirkulerat länge rakt ovanför mig. Det är nästan så jag börjat fundera på om det rent av är ljudet av den som vaggat mig till sömn senaste kvällarna. Blir nästan meditativt. Sömn är annars något stört omöjligt för mig alla dagar på året. Har genom alla år bakåt märkt att vissa dånande och ljud ger mig en direkt ro. Som tillexempel dånande dova ljud från väldigt stora fraktfartyg eller andra färjor. Om jag tillexempel åker en kryssning väljer jag aldrig de högsta hytterna, jag väljer dem långt ner just pågrund av att jag finner dånandet rogivande.

Är lite trög och dimmig i huvudet idag med men det är helt ok. Känns som ett behagligt avbrott från den höga vakenhetsgrad jag normalt brukar ha. Min första veckas utsättningssymtom efter A brukar annars göra mig ännu mer pigg än normaltillstånd så till den grad att jag aktivt behöver dra tillbaka mig själv med olika typer av avslappningsövningar dagarna igenom. 300% 👀 Wide awake.
Den sänkta vakenhetsgraden är att föredra 🙏

Är en fantastisk dag med blå himmel över mig och jag pladdrar som vanligt på här. Ska just ta med min lunch till skogen och ta nån runda i motionsspåret.

Önskar en fin dag ❤

Profile picture for user Natalia

🚩
Nu känner jag att en sorts förhandling har startat och som tycker att det väl är skitsamma om jag köper en flaska bubbel ikväll. Det är 5 dagar sedan jag senast drack och det brukar slå på hårt ungefär den här dagen.

Det var skönt i motionsspåret och passade på att göra några ärenden när jag var ute och for. Just haft ett telefonmöte men känner att jag nog måste nog lämna hemmet igen för att försöka skifta fokus.

Profile picture for user Natalia

✖️ litet onödigt fall ikväll.
Jag åkte hemifrån för att distrahera mig och passade på att lämna ett blodprov för peth. Den starka känslan passerade men ändå köpte jag en flaska bubbel. Så onödigt. Hade gott kunnat vara utan den. Det var sjukt onödigt.

Sov så gott, det ska jag göra ❤

Profile picture for user Natalia

Dag 10 av 40 till uppföljning.

Kikar bara in och registrerar dag. Känner ingen lust till A alls och lovar mig själv att inte dricka nånting i helgen. Vill hålla kurs så gott det går. Vaknade tack och lov inte bakis efter gårkvällens flaska cava och är bara glad att jag inte köpte två flaskor för det hade däremot förstört hela den här dagen.

Passar på att önska en skön fredagkväll ❤

Profile picture for user Onkel F

Bra jobbat med %-en @Natalia! Det går åt rätt håll. Försök undvika förhandlingarna. För mig slutar en förhandling nästan alltid med ett kanske som blir till ett ja! Håll löftet till dig själv om att inte dricka något i helgen, det är du värd!

Snö här också men runt nollan och prognosen säger regnblandat imorgon😞. Jag gillar också snö, särskilt när det är svinkallt så att snön knarrar under fötterna när man går. Ute i naturen, sent en stjärnklar kväll med fullmåne kan det vara magiskt vackert. Ett fält med orörd snö med ett skogsbryn i bakgrunden i det där lite bleka månljuset ger mig nästan lite sagostämning. En ostmacka och en mugg varm choklad ur en termos slår vilken drog som helst med hästlängder i det läget. OK, nu har jag outat mig själv som romantiker, so what?🤣

Ta hand om dig!

Profile picture for user Natalia

Håller helt med dig @Onkel F.
Den mysigaste tiden! Vi får ta hand om det. Det är magiskt 🥰
Bland mina två kissar har jag en som tycker det är väldigt skoj med snö medan den andra är mer skeptisk. Dom ser för roliga ut!

Ska försöka göra bättre vid nästa förhandling. Det knäppa är att suget hann försvinna helt när jag for runt i bil och distraherad mig den eftermiddagen men likförbannat köpte jag den flaskan. Detta knäppa huvud kan man ju förundras över.
Men framåt.

Känner mig väldigt nöjd i soffan framför serier och ordspel. Snön gjorde underverk. Har haft en lugn dag och inte gjort annat än att handla och kokat ny sats citron o ingefärsdricka. Har isolerat mig från omvärlden för eget hemmamys med mina två småkillar med svans. Övriga söta killar kan gott vänta. Im having
me-time. Ena grannen kastade dock en snöboll rakt i huvudet på mig idag.
Game is definitivt on ❄️🔥
Nästa gång han sticker ut huvudet genom balkongdörren ska han få igen.

Vi får hoppas på en vit söndag också innan blasket kommer 🙂

Profile picture for user Natalia

12/40

Måndag och en ny fräsh vecka.
Gör en sammanställning av förra veckan och presenterar även mängd för att tydliggöra förbättring eller eventuell försämring. Fulröken igår var oerhört liten men allt som svarar till dopaminstystemet räknas för mig.

________________________________________

🍏 71.4 %
🍾 14.3 % (en flaska cava 11,5%)
🚬 14.3 % (en halv fulrök)

😐 genomsnittligt mående

Hoppas ni får en bra vecka ❤

Profile picture for user Natalia

13/40

Igår fick jag faktiskt svårt. Nånstans redan på dagen kände jag en ren vilja till vin under kvällen. Det var inte det här radiostyrda beteendet jag upplevde, jag tyckte själv inte heller att det var någon viss känsla som triggade det. Tänkte väl mer att det var ett rent sug. När jag granskar det idag ser jag att det nog trots allt återkommande är en och samma känsla som ibland triggar lusten till vin. Eller lusten att andas ut ska jag nog säga. Det är en känsla jag lever med och möter dagligen och den skapar mycket tomhet inom mig. Saknad. Den kan göra att jag kan känna mig lite disorienterad i livet och jag får kämpa för att hålla fokus framåt och inte bakåt.

Jag köpte en flaska rött och drack den under kvällen. Jag vet att den flaskan aldrig kan förändra något och den kan heller inte dämpa den här känslan. Vin kan aldrig bli ett svar på den här känslan för det finns inga svar mer än det kognitiva arbete kring det jag gör dagligen sedan många år. Möjligen kan vin bidra till andas ut lite lättare för en stund.

Nåvä, det blev en bom redan första dagen på den nya veckan och det var inte vad jag jag hade tänkt. Vill dock se till att det inte blir fler procentavdrag denna vecka.

Kram

Profile picture for user Natalia

Något positivt denna vecka gent emot den förra är att det här luddet i huvudet släppte upp under helgen. Förra veckan kände jag mig verkligen trög och energilös i min sorts utsättningskänslor och likande efter snubblande men nu känner jag mig mer klar i huvudet igen och energin har återvänt 🙂

Profile picture for user Natalia

Har varit på kyrkogården ikväll och tänt ljus för änglarna. Det är vackert och fridfullt där. Senaste veckorna har varit lite tunga. Som att hjärtat ryckts ur bröstet. Jag tänkte bryta ihop nu.

Profile picture for user Allegra

@Natalia Det brukar heta ”bryta ihop och komma igen”. Har också haft det tungt, det _är_ tunga tider!

Jag tänker på en strof ur Stig Dagermans dikt ”Birgitta svit”

”Det står en vit bro över oktobers skogar.
Blåsten byggde den med månens hjälp.
Den har ett fäste i septembers vemod.
Den har sitt andra fäste i novembers mörker.
Vi får aldrig vandra den till slut.”

Hoppas du mår okej idag! Snart vänder det på mörkerfronten, närmare bestämt den 21/12 - då inträffar vintersolståndet och vi går mot ljusare tider! Mer värt att fira än jul och nyår i min mening😊❤️🐬

Profile picture for user Natalia

Ett helt år bak nu har jag vridit och vänt på det här. Jag har vridit och vänt på mindset, provat att låna andras mindset och kalibrerat mitt eget otaliga gånger om.
Jag har provat att kämpa, provat att inte kämpa. Har provat att slå mig för de oönskade snubblandet och provat att ta det med ro.
Har räknat dagar, poäng och procent. Och jag medger att jag gillar det här med procent och ogillar alla dag 1. Har använt KBT och har så många strategier och undanledande manövrar att det fyller flera blad.
Har gjort diverse hälsokostexperiment som har prövats i syfte att minska sug och undvika att falla för impulser.
Har ratat antabus och ratat naltrexon. Jag har varit impulsiv, beslutsam och obeslutsam på en och samma gång eller i olika omgångar. Har till och med blivit körd av två jättesöta poliser och han i baksätet var tyvärr inte singel. Om jag inte tömt ut alternativen för mig själv nu så vet jag inte vad.

Idag vaknade jag med en känsla av att jag känner mig klar med det här. Ingen jobbig känsla bara en känsla av att vara färdig. Det finns inte på min karta att jag tänker ägna ett till år åt diffusa abstinenskänslor som kanske inte är svårartade men ändå påfrestande. Inga löften alls om aldrig mer men just nu känner jag mig klar.

Kram och önskar en trevlig dag

Profile picture for user Natalia

...Jag tror det väl när jag själv ser det och jag litar inte själv på de här tankarna om A som kommer och sedan blir svåra att leva upp till. Men mindset som trädde in imorse om att vara klar känns iaf skönt.

Profile picture for user Allegra

@Natalia , jag hör dig: du är färdig med den här skiten!! Hör också vad du säger när du inte kan lova något. Det är en process som är ganska kringelikrokig, lik förbannat så är den påbörjad och kommer att leda till något bra!! Kram och ha en fin helg✨✨✨

Profile picture for user Natalia

Alltså den här julperioden är mentalt jävlig. År efter år försöker jag komma runt den här känslan och tänka att det bara är en tid som alla andra dagar på året. Men varje år faller jag isär.

Profile picture for user Natalia

Förra veckans sammanställning.

🍏 57,1 %
🍾 42,9 % (en flaska per tillfälle)
😥 Genomsnittligt mående.

Önskar en fin måndag

Profile picture for user Natalia

🚩
Idag har jag ett problem.
Det blev inget adventspyntande i helgen. Var aldeles för deppig för att orka med. Har en svacka i måendet och ägnade helgen åt serier. Ingen A sen förra onsdagen.

Idag vaknade jag upp med full energi och god lust att både städa och ordna fram lite julkänsla. Jag är liksom mentalt redo att möta pyntet, vilket är lite svårt för mig. Insåg dock just att det här momentet är starkt förknippat med glögg eller möjligen vin. Så pass starkt förknippat att i tanken åker jag först köper glögg och sen pyntar. Jag vet inte om jag kommer klara att ta mig runt det. Den tanken upplevs så sjäkvklar. Så himla knäppt.

Önskar er en fin dag ❤

Profile picture for user vår2022

@Natalia nykterheten handlar så mycket om att skapa nya vanor. Att träna på nya vanor. Tex att pynta utan glögg eller vin. Lätt att man annars inte kan komma vidare utan att göra något utan alkohol. Skapa en ny vana, pynta med något annat gott att dricka. Stå emot impulsen att åka till bolaget. Tänk positivt på hur skönt det är att vakna nykter imorgon och slippa bli sänkt av att vara bakis. Bit ihop, stå emot! Du fixar det💪💕

Profile picture for user Allegra

Hej @Natalia ✨ Har du testat alkoholfria varianter av det du brukar dricka? Har ingen erfarenhet av a-fri glögg men säker på att det finns, som man kan värma och pimpa med egna kryddor. Testat a-fritt bubbel vilket jag själv tycker är supergott!!

Förstår verkligen längtan efter ruset, men priset för det i form av dåligt mående har ju blivit alldeles för högt för oss!! Leder rakt in i väggen.

Julen och allt som leder upp till den verkar vara en trigger för dig, dags att kavla upp ärmarna!? Är gärna med och stöttar, behöver själv pepp😊 Tänker att december får bli en utmaning som vi skall fixa❤️

Profile picture for user Natalia

Hej @Allegra!
Jag vill väldigt gärna komma lite längre fram i det här. En stadigare och mer kontrollerad väg fram. Även om jag idagsläge inte fullt lyckats nå den kontrollen än.

Kram❤

Profile picture for user Natalia

Jag hatar fredagar.
Har gått i ide lite som många andra den här perioden. Det är ensamt i hemmet men är glad att jag har kissarna. Fredagar är väl en dag precis som alla andra men jag får svårt att motivera mig att inte åka och köpa en flaska bubbel. Tristess.
Kan inte motivera mig att göra nåt annat heller. Orkar inte hälsa på nån, vill inte åka och köpa glass att avnjuta. Vill inte träna ikväll, inte promenera. Det känns lite som att fuck allt!

Profile picture for user Natalia

Ska prova nedräkning...
22

Precis innan kl 20 for jag iväg till bolaget och köpte en flaska bubbel igår trots allt. Det handlade mer om tristess än starkt sug. Det var bara onödigt och dumt.

Drack långsamt hemma för mig själv med film och chattade med vänner. Det berusade inte så illa i den takten men vaknade ändå jättetidigt, varm, med hög puls och ångest. Som vanligt uppgiven över att jag drack alls. Har suttit på balkongen och svalkat mig och hällt i mig råsaft, vatten, nån multivitamin och nu kaffe och mer vatten.

Är så less på att prata om det här besväret och är inte dagligt aktiv på forumet. Har har ältat samma sak på forumet nära ett år nu men har andra bra människor jag pratar ut med när jag behöver 💕

Jag vill verkligen inte trassla mer.
Vill ha kontroll och inte bli kontrollerad av beroendet som fortfarande får mig att snubbla nån dag här och där varje vecka.

Har testat alla möjliga sätt att räkna på nykterhet och denna vecka har snubblandet inte varit alltför stort men det känns inte vidare tröstfullt att tänka så just nu. Det enda jag inte ännu provat är att räkna neråt. Med denna dag som 1 är det nyårsafton om 22 dagar och jag vill inte dricka mer i år. Ska jag verkligen inte klara det? Jag vill visa mig själv att jag kan klara det.

Hade en fostertjej i hemmet för några få år sedan som rehabiliterande en viss typ av missbruk och som räknade ner dagar. Målet var total avhållsamhet från allt en viss tidsperiod, vilket det absolut också borde ha varit då hon var omyndig. Det gick iaf jättebra och är numer på en bättre väg i livet 🙂❤
Utifrån att jag kände henne lika väl som baksidan av min egen hand vet jag dock att hennes mentala morot innerst inne var att hon efter tidsperioden skulle kunna dricka alkohol. Men never the less ska jag också prova att räkna neråt men med ett lite kortare delmål.

Medan jag skrivit det här har puls och ångest hunnit sänkas.
Börjar nedräkning till nyårsafton nu.
Så 22 🙂

Stor kram till er alla och jag ska försöka göra en daglig incheckning av nedräkningen. Jag och mina två 🐈‍⬛🐈‍⬛ har morgonmys och önskar er en fin lördag.

Profile picture for user Allegra

Nedräkning är en ny variant @Natalia och jag gillar det!! På något märkligt sätt känns det ”bättre” än det gamla vanliga sättet att räkna. Detta ska du klara!! Ge dig själv en morot, vad händer på dag 0 ? Du behöver inte berätta vad det är, men det verkar kul att det finns något där som lockar :) Ha nu en fin kväll✨ Kram 💎

Profile picture for user Natalia

21

Hej @Allegra! Har ingen direkt morot mer än att jag vill hålla mig helt ifrån fram till nyårsafton. Det kändes som en bra och tydlig dag att räkna ner till.
Det har ju varit lite trassligt för mig att hålla mig helt ifrån och jag känner att jag behöver visa mig själv att jag kan klara det. Det skulle stärka mig och stoltheten över att komma till dag 0 skulle vara belöningen i sig 🙂

Vad jag däremot gör på nyårsafton är oklart. Bor ensam och har inte involverat mig några i planer då nyår för de flesta inkluderar just A. Avlägger inga löften om att inte dricka alls på nyårsafton men planerar heller inte inför att göra det. Nyår är ännu ett oskrivet blad. När jag kommer lite längre i nedräkningen kanske det klarnar för mig 🙂

Profile picture for user Natalia

20

Känner mig tillfreds med att räkna nedåt. Motivationen till att komma till dag 0 är hög och jag vill inte snubbla därinnan. Jag hoppas att motivationen inte helt svajar framåt fredag vilken är en av mina mest kritiska dagar. Som det känns just nu har jag förbundit mig till målet.

Hoppas ni får sova gott inatt ❤

Profile picture for user Allegra

Kan du hitta på något inför fredag som gör det omöjligt för dig att dricka @Natalia ? Vara barnvakt eller be någon låsa in dig i en garderob.. Skämt åsido, hoppas att nedräkningen funkar som motivation, tycker det är en klockren retorik, lite som en månlandning! Kram❤️

Profile picture for user Natalia

19

Det har varit några sega dagar och motivation och lust till någonting alls ligger långt bort. Kan inte kalla mig sjuk men har dragit på mig nåt som känns lite i hals, näsa, ögon och kropp. Tröttare än vanligt men det är bara skönt. Ger lite mer ro.

Motivation till dag 0 är däremot fortfarande intakt 🙂

Profile picture for user Natalia

18

Godmorgon vännerna!
Idag snöar det och det gör mig glad ❄️
Något annat som gör mig glad är att gå in och registrera nedräkning av dagar. Det ger ett större lugn än att räka uppåt. Lite som @Allegra skriver, att räkna ner till landning istället för att räkna upp till mål.

Drack en flaska Cava senast i fredags och det innebär dag 5 idag på så vis. Om jag utgår från senare period brukar det bli två kritiska dagar per vecka då jag får svårt att inte köpa vin eller på annat sätt ge dopaminsystemet ett narkotikaklassat svar. Det faller in ungefär tisdag och sedan fredag och jag har haft svårt att komma förbi de två dagarna utan att köpa vin. Väldigt frustrerande!

Oavsett vad mina mål med A landar i framöver vill jag själv vara den som kontrollerar när eller om jag ska dricka vin och vill inte bli styrd av att beroendet bestämmer när det ska ske.

Vill önska en fin dag!
Kram ❤

Profile picture for user Onkel F

Allt som gör en glad är bra! 🙂Bra om nedräkningen fungerar. Jag gillar liknelsen vid att räkna ner som för en månlandning. Sakta och försiktigt, steg för steg så att inget går fel. Det får mig att tänka på Apollo 11. Den satte ner sin landare i Sea of Tranquility. Hoppas du hittar ditt hav av lugn och en grund att stå på när du skall fundera ut hur du skall fortsätta.
Du vet ju vilka dagar som brukar ställa till det, är det något speciellt du gör, tänker eller känner de dagarna? Något du kan göra för att undvika att hamna i den situationen? Psykologi på absolut amatörnivå, men jag utgår från hur jag själv fungerar. Gå långa omvägar för att slippa grannar, "fulröka" och alkohol! Jag säger inte att det blir lätt, men du klarar nedräkningen om du bestämmer dig för det. Inga krav, inga måsten, du gör det bara för din egen skull.

Profile picture for user Natalia

17

Visst @Onkel F 😃
Det känns lite mer precisionsinritiktat att landa rymdskeppet på månen. Då kan man ju liksom inte bara avvika hur som helst. Vart ska man då hamna? 🤷‍♀️

Profile picture for user Natalia

Jag vet inte vad ni har för väder idag men jag har den allra vackraste vinterdagen med snö, frost och solsken. Det knarrar under skorna.
Vet inte vad som skapar det, det kanske är just det vackra men jag känner mig lycklig idag. Så jag är väldigt tacksam 🥰

All kärlek till er

Profile picture for user Allegra

Jag önskar att det knarrade under mina skor @Natalia , bästa känslan ju!! Men där jag är så har slasket fryst på, allt handlar om att sätta ner fötterna rätt för att inte göra en jäkla vurpa - så förnedrande när det händer 😅

Profile picture for user Allegra

Är supertrött @Natalia , då jag återgått i arbete efter 2 månaders tjänstledighet. Känner direkt att denna påfrestning triggar mig enormt, kommer behöva jobba med stresshantering som fan framöver!!!

Profile picture for user Natalia

Hej @Varafrisk 😃

Jag kan av och till vara dålig på att läsa ikapp på forumet och det är lätt att tappa bort dem man tidigare följt lite tätare. Iaf om man utgår från kommentarsfältet. Men jag undrar hur du har det? Var faktiskt just i din tråd och läste att du nyligt fyllt år så jag passar på att önska dig Stora gratulationer 🍨🍭🥰

Och nä, jag tycker inte det är något att försköna. Om det hade varit enkelt hade jag förmodligen inte varit på forumet alls. Då och då går jag dock in och raderar vissa inlägg. Lätt hänt att jag delar lite för privat och ger många signalement 🙃 Det är väl ju förstås just privata saker som präglat livet mycket men vet att jag har en bekant som tydligen också är här så ibland blir jag medveten.

Hur mår du?
Stor kram 🥰

Profile picture for user Natalia

Aj @Allegra, var försiktig 🙏

Jag rekommenderar verkligen att jobba med stresshantering och att hålla dig mindfull på så vis. Jag vet ju att jobbet och stress varit en trigger för dig länge. Har själv varit utmattad och mått svindåligt och har jobbat mycket på att inte låta omständigheter påverka mig. Men också att balansera vardagen bättre med todo-listor så det blir överskådligt och inte för mycket.
Det är skönt att oavsett vad som händer runt om så kan jag hålla mig balanseras ändå så att inte just stress inverkar negativt. Det krävas en del övning och strategier men det är det verkligen värt 🙂 Naturligtvis är jag inte oberörd när större saker som tex sorg träder in men du vet i allmänhet i vardagen.

Jag ska snart börja arbetsträna efter lååång sjukskriven tid. Hade ett långt vikariat precis innan sjukskrivning så har inget att falla tillbaka på. Ska göra ett litet studiebesök på en tilltänkt plats nu den 22 😃 Har valt en lite lugn och rofylld plats att öva upp arbetstiden på och ser fram emot det jättemycket! Men jag får också hålla i mig. Utifrån det rehabiliteringsorogram jag går är tanken att gå från 25-100% på 3 månader. Jag tycker det är en lite för rask takt så jag kommer behöva hålla i mig och verkligen vara sann mot hur det upplevs. Vill inte halka bakåt i utmattning alls. Går det för fort kommer jag flagga direkt och inte pressa igenom. Det ska vara en hållbar återgång i arbete.

Var försiktig med dig både på jobbet och ute i halkan 🥰

Profile picture for user Natalia

16

Ännu en fin, kall vinterdag och idag med helt klarblå himmel. Ska ta en promenad lite senare men saknar mina dagliga måltider och promenader i naturen. Nu är det lite för kallt.

Börjar närma sig arbetsträning efter årsskiftet så jag lägger in en extra växel i avhållsamheten. Skulle inte mäkta med att arbetaträna upp arbetstid i god ro om kroppen var påverkad av utsättningssymtom eller bakfylla. Det skulle inte ge mitt psyke rättvisa och återgången i riktigt arbete skulle således bli ännu mer fördröjd. Det är kort och gott inte ett alternativ så jag fortsätter att styra mitt rymdskepp för att landa på månen dag 0. Stort tack för liknelsen @Allegra. Jag gillar den skarpt 🥰

Önskar en skön fredag
Kram 💕

Profile picture for user Natalia

Det är fredag men ikväll känner mig mig faktiskt tillfreds utan vin. Det kräver ingen ansträngning för att låta bli idag. Är nöjd med att kolla på film. Har varit lite överspänd idag och har meditationsdushat tre gånger jättevarmt. Det ger mig ditektavsksppning. Hade tänkt promenera eller träna ikväll och det hade också hjälpt men det har ännu inte skett.

Har gått i ide under vintern känner jag. Orkar ibte direkt träffa folk och avstyr de flesta förslag just nu.Inte så stimulerande kanske men det gör inget. Det får vara så just nu.
Jag har 🐈‍⬛🐈‍⬛ och telefonchattar och samtal som håller mig sällskap.

Profile picture for user Varafrisk

Bästa @Natalia🥰

Jag är oerhört trött och bryter inte jag nu m alkoholen då brakar jag. Så jag är 98,5% säker att jag ska berätta för min arbetsgivare om mitt alkoholberoende samt påbörja en behandling. Klarar inte detta på egen hand. Det är superläskigt men jag måste våga💪🏻

Va gott att du har dina katter❤️ Jag har aldrig varit förtjust i katter. Växte upp på landet. Vi hade jakthundar. De katter som fanns var vildkatter. Men så fick min dotter en katt när hon fyllde år…en ljuvlig svart hankatt…å jag är förälskad i denna katt…å min katträdsla har börjat avta.

Stor kram t dig🤗

Profile picture for user Natalia

@Varafrisk jag tycker helt klart du ska använda den hjälp du känner att Du behöver. Det är en styrka be om hjälp och beroendesjukdom är inte okomplicerat. Du gör det för Dig så du kan komma tillbaka till det liv du vill ha. Det kan nog rent av vara befriande att prata med arbetsgivaren. Skäms inte 🙏

Stor kram 🥰

Profile picture for user Natalia

@Varafrisk Förlåt om jag frågar och du måste inte berätta, men vad för typ av behandling har du tänkt påbörja?
Blir det en typ av behandlingshem?
För jag tycker verkligen det låter toppen det du planerar att göra ❤

Profile picture for user Varafrisk

@Natalia Det är helt ok att fråga👍🏻Det är på hemmaplan vilket känns bra för mig. Man utgår ifrån tolvstegsrörelsen. Jag har för mig att det är fyra dagar i veckan under sju till nio veckor.

I min kommun jobbar man mer med behandling på hemmaplan vilket gäller både missbruk, barn och unga mm. Det är ju en kostnadsfråga.

Kram❤️

Profile picture for user Natalia

@Varafrisk jag tycker det låter jättebra. Riktigt bra tänkt!
Ibland måste lägga allt annat åt sidan och ta hand om sin rehabilitering. Den måste gå först och jag hoppas du får en sjukskrivning för behandlingstiden.

När jag avslutade mitt tablelettmissbruk fick jag lov att lägga precis allt annat åt sidan för att ge det den tid i återhämtning den behövde. Informerade alla drabbade aktörer omkring i förväg och jag hade ett slutdatum. Jag förberedde mig mentalt till mitt slutdatum veckor i förväg. Kan inte säga att jag gjorde en nertrappning innan. I det fallet räknade jag ner till mina tabletter var slut och det var det som avgjorde just mitt slutdatum. Men jag tror att man kan behöva en tidssträcka av mental förberedelse. Det enda du ska känna inför det här är stolthet. 100% stolthet och frihet.

Profile picture for user Natalia

15

Ambivalens 🚩

Well idag tror jag att jag kan få svårt med impulserna. Det har gått bra så långt i nedräkning och har inte behövt ta så hårda strider mot beroendet. Men men imorse slog jag upp ögonen och den i stort sett första tanke jag hade var att köpa Cava inför kvällen.
Konsekvenstänket säger att Natalia du vill inte vara bakis imorgon. Tog just en varm lång meditationsdusch och fick där sällskap av ena katten men även av @Allegra. Inte i egen person då förstås men i tanken om att jag ska göra en månlandningen. För jag gillar den tanken. Den är klockren för mig. Har en ganska rik fantasi så jag visualiserar mig fullt in i rymdskeppet och hur viktigt det är att inte släppa kursen mot månen där jag ska landa med precision. Det känns faktiskt lite tryggt att sitta i mitt lilla skepp där uppe.

Har inte riktigt kommit till det tänket som brukar säga, fuck it, jag drar till bolaget! Men måste alldeles strax åka och handla och känner mig själv lite oroad över hur radiostyrd jag kan bli.

Profile picture for user Onkel F

Jorden till Natalia 👩‍🚀hur har det gått, håller du kursen? Lite oroväckande att du hissar varningsflagg. Du är ju en reflekterande människa, har du kommit underfund med vad som utlöser impulserna? Hittat något som kan fungera som motmedel? Jag vet bara alltför väl hur lätt det är att ge efter om man inte har en strategi när fuck it-känslan kommer. Ett (inte alldeles allvarligt menat) tips jag fick när jag började skriva har: Om inget annat hjälper, sätt dig på händerna och sitt kvar tills bolaget har stängt!
Jag behöver något slags Just do it-attityd för att förändra min situation, kan Just don't vara något för dig?

Profile picture for user Natalia

14...

Godmorgon @Onkel F

Jag styrde Inte undan bolaget igår.
Jag skulle verkligen behöva en just don't-känsla. Ska försöka öva in precis det ordet när tankar om A slår på. Tack Onkel F, bra ord!

Suget igår var egentligen hanterbart. Det var inte överjävligt och fick inte heller helt den där riktiga fuck it-känsla. Inte var jag deppig heller. Och inte överenergisk. Det var inte heller en stark längtan efter berusning eller att stänga av. Jag antar att det var ett sug ändå? Har svårt att sätta finger på vad jag egentligen kände men tror att det var tanken som tog över. Jag behöver ge mig själv en chans att öva på att välja annorlunda.

Nu har jag ju avvikit lite från rak kurs mot månen men fortsätter räkna neråt här i mitt rymdskepp 🛸

Onkel F, om du ger en det en ärlig chans att jobba på välmåendet och tålamod i återhämtningen efter A, för du är jätteduktig i din avhållsamhet🙂
Så ger jag avhållsamheten en ärlig chans.

Do we hade a deal?

Profile picture for user Natalia

Jag saknar verkligen de dagliga måltiderna i naturen 🌳
Måste få tjata lite om det. Så rogivande och skönt. Har slösat en hel del vatten istället i rogivande varmduschar och det ger samma effekt och är även väldigt uppmuntrande. Får nämligen sällskap av ena kissen varje gång och han vill åsså duscha. Eller iaf bli klappad med massor av varmt vatten och få varmt vatten hällt över sig 🐈‍⬛🥰

Har slarvat med motion senaste veckorna men har varit lite småkrasslig och rätt trött. Tröttheten kan ju förstås bero på viss utsättningssymtom. Tycker de där symtomen varierar och vanligen brukar det yttra sig i överspännig och rastlöshet. Har verkligen passat på att vila mycket. Det är ovanligt att jag är just trött och har så trassliga sömnbesvär normalt så det känns välkommet att få vara lite trött. Man får passa på när det infinner sig 💤

Profile picture for user Natalia

Försöker fundera över plan B. Räknar med att ägna hela 2023 till fortsatt rehab och bättre kontroll över A.

Låter dumt när jag skriver det men funderar mycket över vad som är acceptabelt för mig och inte. Skulle jag nå fram till 2-3 spridda dryckestillfällen i månaden skulle det vara en acceptabel del på vägen närmsta tiden fram. Och iom att jag har den tanken ser jag ju att jag inte ännu är förankrad i beslut om totalt avhållsamhet och fortfarande har svårigheter att ta ett fast beslut.

I veckan ska jag besöka min arbetsträningaplats för att diskutera när start kan ske och jag hoppas det kan passa med en start nånstans i Januari. Vill gärna ge de tre månadernas arbetsträning en chans att se vad det gör för min avhållsamhet, mina tankar och beslut. Och vad gör jag om det inte går som jag vill med A? Har tidigare varit inne på samma sak som @Varafrisk, dagbehandling. Har ju ett lite för starkt motstånd till Antabus för att vara redo att acceptera det idagsläge men går det inte som jag vill i min egen planering behöver jag öppna mig för att det alternativet nog är den enda utvägen.

Önskar en skön söndagskväll.
Kram 💕

Profile picture for user Natalia

13

Hallåj!

Idag har jag haft uppföljning med min beroendeläkare. Hon är jättegullig 🥰
Utifrån pethprover står jag fortsatt på något som ser presenteras som en normalkonsumtion även om jag själv vet att dryckestillfällena sker oönskat och ibland i lite för hög mängd när det sker. Jag pratade lite om nästa steg i rehabiliteringen och att jag vill ge arbetsträningsperioden en chans att se vad det gör för mina avhållsamhet och motivation. Utifrån hur mycket jag redan jobbat och jobbar på det här, och medan konsumtionen som den är idag ändå inte är helt okontrollerad, kan jag känna att tanken jag hade i somras om behandling genom progrogram med daglig möten inte är aktuellt. Får jag däremot fortsatt svårt att motstå att snubbla mitt i veckan under arbetsträningen känner jag själv att jag får lov att acceptera antabus. Men eftersom jag hellre skjuter mig själv i benet hoppas jag kunna fortsätta att minska frekvensen utan.

Nu börjar det här rehabiliteringsarbetet verkligen kännas som en precisionriktad månlandning. Men jag gillar tanken och känner mig ganska trygg här uppe i mitt skepp.

Kram ❤

Profile picture for user Natalia

12

Natten har varit turbulent med mardrömmar och täta uppvaknanden med ångest. Det blir ju lite så att så länge jag snubblar med jämna mellanrum matas beroendet och jag får de här dock milda men ändå befintliga utsättningssymtomen. Nu för tiden handlar det ju längre inte bara om att bli bakis och sen är allt bra. Inte i det här skedet medan snubblandet ännu skett veckovis. Det är främst det jag vill komma ifrån. Så kan jag inte ha det under arbetsträningen. Det skulle bli dubbel belastning för min kropp att öva upp arbetstiden parallellt med de symtomen och jag skulle inte kunna göra en rättvis utvärdering av stegen i arbetsträningen.

Det är förstås frustrerade för mig att märka att det uppstår brister i konsekvensen till mina beslut med A. Därför väljer jag att ta planeringen utifrån hur det ser faktiskt ser ut och kombinera det med hur jag vill att det ska se ut och jobbar mig framåt utifrån det. Det blir till att vara kreativ och göra ständiga utvärderingar.

Just nu känner jag att detta med att arbetsträning faktiskt ligger närmre inpå motiverar mig på nytt sätt och det får mig att fort vilja komma längre ifrån trasslet.

Profile picture for user Onkel F

@Natalia skrev:" Idag har jag haft uppföljning med min beroendeläkare. Hon är jättegullig 🥰" Japp, det är A och O att man fungerar ihop på ett vettigt sätt, annars går det inte att bygga upp ett förtroende och få till en vettig dialog.

Om dina peth-värden säger normalkonsumtion är väl ditt alkoholintag igen stor katastrof? Jag har tolkat det som att du dricker mer. Om man vet när proverna skall tas kan man väl vara taktisk, men just det värdet skall ju indikera även enstaka praktfyllor. Med det sagt, även om det inte är någon stor katastrof så är det fortfarande en katastrof om du inte är där du vill med A. Men bara en liten 🙃

Du är ju lite anti när det gäller piller, men hade du provat Naltrexon? Om den fungerar så skall den ju neutralisera kicken man får av alkohol, så att det skall vara meningslöst att dricka för mycket de gånger man faktiskt dricker.
Jag provade, men för mig var de helt verkningslösa.

Ambivalens och bristande konsekvens är väl lite av en folksjukdom hos oss som vil förändra sitt förhållande till A. Huvudsaken är att man fortsätter gneta på och inte ger upp, oavsett vad man har för målsättning.
Jag tror det blir lättare när du lägger fokus på arbetsträningen.

Tisdag idag, se upp för suget!🤗

Profile picture for user Natalia

Hej @Onkel F 🙂

Jag tror också att en del snubbeldagar lättare kan undvikas av arbete och annat fokus faktiskt. Det är iaf min förhoppning att se till att det blir så.

Redan igår slog det där suget på starkt faktiskt men vissa dagar har jag långt lättare att ignorera det än andra, speciellt om det ligger för nära det senaste dryckestillfället. Igår var det bara måndag och drack senast vin i lördags, då blir det på inte ett alternativ att låta mig själv snubbla så snart. Det är lite skevt hur tankarna fungerar. Dricker idagsläge aldrig två dagar i följd men har fått svårt när det passerat 3-5 dagar emellan ungefär.

Vad kommer till pethvärderna är det nog ofta så att mina värden hunnit sjunka något vid provtillfället. Lämnar normalt prover varannan vecka men ibland kan det gå 3-4 veckor emellan. Försöker inte lura peth men lämnar helt klart ogärna ett prov precis dagarna efter jag druckit. Har jag druckit en flaska bubbel på fredagen och lämnar prov på tex onsdagen ligger ju värdet inte så högt. Själva konsumtionen kan variera. Ibland består dryckestillfällena av en flaska Cava och mellan varven två flaskor. Det är faktiskt något jag förbättrat sedan tidigare under året då jag kunde dricka upp en dunk rött vin på två dagar i följd.

Men du har helt rätt - idag tisdag och med tanke på att jag ska besöka min arbetsträningaplats på torsdag är onsdag helt utesluten. Kvällen skulle kunna sättas på prov men ingen rödflagg så långt 🙃🙂

Hur känns inledningen av Din vecka?
Kram

Profile picture for user Onkel F

@Natalia Kunde varit bättre. Jag har varit på beroendemottagningen båda igår och idag. Hos sköterskan igår, och fick ett bemötande som jag inte uppskattade! Morr! Hos läkaren idag för att prata om mitt mående, bra bemötande men skitjobbigt! Jag blir helt matt och får huvudvärk av att sitta och vända ut- och in på mig själv. Läkaren har en läskig förmåga att få mig att berätta om saker om mig själv som jag inte visste om. Men jag tror vi hittade en möjlig väg framåt, det känns bra.

Profile picture for user Natalia

@Onkel F ❤

Jag känner verkligen med dig ska du veta. Att ni har en idé på en möjlig väg frammåt är glädjande. Och som jag sagt många gånger är det ett väldigt aktivt och reflekterande jobb att hitta sina vägar fram. Själv åker jag rymdfarkost just nu tillexempel och försöker mig på alla möjliga tankar för att få bättre kontroll.
Att nå från depression tar både tid och lika mycket jobb. Jag hoppas det ni planerar känns ok för dig att prova.

Hoppas du får sova gott.
Kram ❤

Profile picture for user Natalia

11

Igår hade jag inget sug som besvärade mig och ingen vilja till A men snubblade så oerhört onödigt på en fulrök så sent som precis innan sömn.
Ett kvällssamtal om ena grannens kaotiska dag slutade med att jag tog emot en godnatt-joint och somnade därefter ovaggad. Inget jag känner mig stolt över men berättar som det är. Som jag skrivit förut är cannabis inte alls min grej. Det är inget jag finner tillfredsställande mer än att det får mig att somna just ovaggad.

Känslan jag har i kroppen den här veckan är att jag upplever mig mosig i huvudet. Vill så gärna komma ifrån de här diffusa utsättningssymtomen.
Känner bestämt att jag varken vill eller kan låta 2023 präglas av dem. Har verkligen nog av det här.

Nu har jag redan snubblat två ggr sen jag startade nedräkningen från 22 men det drar ihop sig till den stora nedräkningen inför månlandningen. The finally countdown från 10 startar imorgon och jag vill landa min rymdfarkost lugnt och säkert.

Profile picture for user Natalia

Tio

Godmorgon! Från 10 räknar jag ner med bokstäver för större effekt inför landning 🚀 och de här sista 10 dagarna vill jag inte snubbla alls.

Idag är en stor dag för mig. Ska göra ett besök på min tilltänkta arbetsträningsplats. Är förväntansfull inför min återgång i arbete och rutiner. Men små steg. Det måste bli hållbart.

Önskar en fin dag 💕

Profile picture for user Natalia

Tack @Onkel F!
Kom just från besöket och det kommer bli en bra plats 🙂
Den blir nog lite som handen i handsken för mig.
Arbetsträningen kommer starta i mitten av januari och det känns skönt. Det ger mig lite tid för mental förberedelse. Känner att det här sartdatumet även kommer göra mycket för mina delmål med A.

🥰

Profile picture for user Allegra

Så himla roligt @Natalia , att läsa om din tilltänkta arbetsplats och du känner dig positiv till den!! Riktigt bra faktiskt, blir väldigt glad för din skull❤️ Älskar din nya avatar-bild, du är så söt i ditt rymdskepp✨

Profile picture for user Natalia

Tack @Allegra 😃

Det blir en plats strax utanför min lilla gangsterort som är lite mer, kanske inte är helt ute på landet, men nästan, en ort med mer lugn. Bara det känns skönt. Målgruppen jag ska jobb med kan dock vara tung för psyket. Vet att jag väldigt kan gå väldigt in i andra människors problem och med stort engagemang göra mitt absoluta allt och lite till för varje enskild individ. Det kanske inte är negativt men det har tidigare i arbetslivet varit betungande att inte kunna släppa människors besvär efter hemgång. Det är något jag verkligen ska öva på nu. Att sätta av en viss begränsad tid efter arbetet för funderingar och egen bearbetning av det jag får ta emot, och sedan släppa.
Det ska minst sagt bli intressant 🙂

Profile picture for user Varafrisk

Åh @Natalia, jag önskar dig allt det bästa med arbetsträningen, att du ska trivas och att det ska funka🙏🏻Var det länge sedan du senast var ute i arbete? Du behöver inte svara om du inte vill.

Stor kram t dig❤️❤️

Profile picture for user Natalia

Hej kära @Varafrisk 🙂
Ja det har varit en väldigt lång sjukskriven tid. Den startade i depression, svår sorg och utmattning och ett tablettmissbruk tog vid i det måendet. Så det är nu ca 6 år sen jag arbetade. Har däremellan haft arbeten hemma vid en period. Och mitt avslut av potent benzomissbruk tog ett år till i allt detta. Så jag är oerhört glad att äntligen kunna arbetsträna och vara på banan på riktigt❤

Profile picture for user Allegra

Du har insikt i att det kan vara svårt att sätta gränser @Natalia , det är en bra början! Finns det möjlighet, på din nya arbetsplats, till någon form av de-briefing? Att kunna prata med en chef, eller annan kollega, om hur arbetet upplevs?