Oj 144 dagar wow så galet bra jobbat!! Det ska du vara så stolt över. Du ska även vara stolt över vilken fin forum vän du är till oss alla som behöver en vänlig klapp på axeln och pepp. 🌸🌷

Tagit mig förbi fyra dagar varav en onsdag och samtliga känslomässigt jobbiga kvällar. En tuff period med barnet just nu. Hinner inte få den återhämtning och egentid jag egentligen skulle behöva. Får skylla mig själv då min man stöttar mig att göra annat. Vet bara inte vad. Mycket känns besvärligt och krångligt av någon anledning. Ska försöka komma på något att göra utanför hemmet i helgen och utan familjen. Svårt att prata om det här med att jag känner att jag blir galen ibland samtidigt som jag älskar barnet mest av allt. Får dåligt samvete.

Berättat för ett par kompisar idag att jag inte ska dricka på ett tag. Det kändes väldigt skönt då vi som regel dricker när vi ses.

Ja det gäller att låta bli. Idag har det känts lite lättare. Inte tänkt på alkohol trots jobbiga känslor. @Kennie @Nervöst lejon

@Backen123
Jag är inte ensam nej ...
Något jag tampas med ännu är på något sätt känslan att bli dissad av alkohol och att inte förstå hur man kan fortsätta sin bana som man alltid gjort då man har barn med i bilden. Kommer aldrig förstå kraften i alkohol ...
Inser ju att hellre ensam än i ett skitförhållande, men varför så svårt att släppa det förflutna? Blir så trött på mig själv. Men då jag, vi, levt i det som vi gjort är det kanske inte så konstigt.
Kram.

Dag 6 ✅ hoppas ni alla har det bra! 😊

Nä du är inte ensam, söker också nån mening efter hur det blev. Drömmar och längtan som bara fick kastas bort, funderingar över varför. Men så nu har jag gett mig f.. på att hitta nåt, kollat kurser, studiecirklar, planerar lite trädgård, så just nu är det lugnt men så vet jag att dippen kommer igen, ångesten och sorgen knackar på, men nu tänker jag att den kanske lättare bit för bit. Att så hemskt som i början blir det inte mer 🤔 kram på dig och en dag i taget 🌷

@majsan_nu Hej ! Ja jag läser hur bra det går för dig. Så himla starkt jobbat !! Jag hade en riktig skitdag i dag med stress och oro och vart så galet sugen att svänga förbi sb på väg hem. Jag fick bli riktigt arg på mig själv och det blev inget vin . Lugnet fanns där innan problemen med denna överkonsumtion av A började. Jag ska dit igen kanske inte som det var då men så lungt det kan bli nu .
I kväll är jag nykter 💪🙏

Hej @Varafrisk ! Kul att du börjat titta på alcohol experiment. Jag har kört den helt en gång. Gillar hur den bygger på nyfikenheten. 🙏💚

Att låta sina vuxna barn göra sina egna misstag, ja, det är svårt för mig med 😅

Ibland behöver man ta en paus. Få lite distans. Hoppas pausen leder dig framåt 💚🦋💚

@Kebne1 Håller med. För mig är det tusen gånger lättare att sluta helt än att försöka dricka lite. Lite väcker mersug direkt. Som en full godisskål. Vem fan kan ta bara några bitar och sen låta bli? Inte jag.

Kram 🐘

Fy bubblan vad svårjobbat det är nu 😫 Alla jobbar numer hemifrån, ingen har koll på vad de andra gör. Det går inte att träffa någon intervjuperson pga smittorisken, utan vi fyller tidningen med arkivbilder och folks privata bilder. Tidningen ser ut som skit. Inte mycket yrkesstolthet att känna där. Å andra sidan kan vi bara förvalta det vi får - och just nu får vi det här. Punkt. Det gäller bara att förvalta de få guldkorn vi får extra bra, och det gör vi verkligen. This too shall pass.

Önskar jag kunde lägga på min tillvaro ett corona-filter. Så fort det handlar om corona så skulle både hörsel och syn slås ut liksom. Eller omdirigeras åtminstone. Men det funkar ju inte när det dessutom är en del av ens jobb att förmedla info om pandemin till andra. Och jag ser alltid minst två nyhetsprogram på tv varje kväll. Och det handlar om…. Corona. Och hotet från Ryssland. Orka.

This too shall pass. Vila i frid kära Natthiko ❤️

Kram 🐘

@Nora81
Jag känner igen mig i det du skrev att han lite förstår dig och att man som lever i olika världar. Jag når inte mitt ex, han kör på i samma bana och där kan jag om möjligt vara. Och jag har liksom du en hopplöshetskänsla.
Finns det något du inte gjort på länge som du kan göra, något nytt och bli lite glad? 🌷
Kram.

Jag tror att jag tar några dagars vilopaus från forumet. Hoppas att det blir bättre🥰

Nu är jag tillbaka här igen efter nåt år eller två, och börjar med en kommentar till frågan: Är det beroende eller betingat? Det är nog både och.
Jag känner igen mig i allt för mycket ni skriver (igen) och kom nu (igen) fram till att det är dags att sluta. (Dag 8 idag) Konsumtionen låg väl på ungefär samma som dig och Charlies, men utan att konsumtionen ökade märkte jag att kroppen till slut inte ville vara med på samma sätt längre. Ja, den var väl aldrig jättepigg dagen efter, men med långvarig konsumtion och inte minst ökad ålder, så förändrades det till det sämre. Dessutom blev suget betydligt starkare sista halvåret, vilket gjorde att dagarna blev ett gissel, och jag fick alldeles för lite gjort. Så var jag också på VC, (bytte nyss,) och den "djäkla" läkaren var noggrann. För första gången någonsin skattade en läkare min konsumtion. Dessutom var mitt blodtryck betydligt högre än för ett år sedan. Hon tittade snett på mig, och tyckte det nog var bra att fundera på hälsan. Med kärlsjukdomar i släkten och skyhögt kolesterol var hon inte nådig. Så nu har jag gjort det.
Om jag kan eller vill vara totalt avhållsam för resten av livet? Dag ett var svaret kompromisslöst: Ja! Dag två började det svaja lite. Då tog jag kontakt med Respons, en kommunal instans i Göteborg där man kan få hjälp. De kräver, ja åtminstone nästan kräver, tre månaders nykterhet för att jobba med någon, och det handlar om samtal. Tre månader för att det tar så lång tid innan kroppen har återhämtat sig på alla plan. Jag köpte det upplägget, och plötsligt var det lättare, jag fick en respit för beslutet.
Hur som helst så har det varit förvånansvärt lätt denna gång. Suget finns där, men jag har bestämt mig för tre månader.
Då är jag tillbaka till ursprungsfrågan, beroende eller betingat? Både och! Suget finns där, men beslutsamheten håller det betingade stången.
Nu håller vi tummarna för varandra!

@Jan.3. Det var ett bra tips! Ska åka & köpa ett hopprep i morgon!
Hoppas du mår bra & tack för pepp♥️

@vår2022 samma här! Så gott! Vet hur många liter jag har druckit sedan i söndags ☺️

@detärdags2022

Ja,träning är perfekt, finns flera här som kör pulshöjande motion.
Kommer inte ihåg vem just nu,men hen började hoppa hopprep tills suget la sig.
Tyckte det var ett bra tips.

Ja det är så skönt. Vi är ett stort kompisgäng här- alla åker på utflykter, går miltals osv. Jag o sambon trampar bara omkring här i närmaste krokarna, saligt leende. Solen! Den ljumma vinden! Litet sting ibland när solen blixtrar i nåt vitvinsglas på serveringarna. Men jag suger på mina tonics. Nu ska vi hugga in på buffén snart! Gott!

@vår2022 du är en förebild för många här tror jag. Jag är glad våra vägar korsade på detta ställe. Tack för det 💕

Ikväll är det jobbigt. Mannen dricker igen. Utan en tanke på hur jobbigt det kan tänkas vara för oss andra.
Detta får mig att undra hur självcentrerad jag själv har varit senaste åren.
Jag har en del sug men känner att jag stör honom i sitt drickande så jag vill inte belasta med mina tankar och känslor. Detta föder frågan, har mina barn känt likadant inför mig?

Det är inte suget som är jobbigt ikväll. Inte det faktum att någon sitter bredvid med fokus på kvällens fylla. Det är självrannsakan som kom från ingenstans som är jobbig. insikten att jag har och kanske fortfarande har, om än inte i samma utsträckning, fokus på helt fel ställe i livet. Tanken som naggar i bakhuvudet, är jag där jag vill vara. Är jag den jag vill vara. I mitt förhållande till alkohol vet jag att jag är ute och cyklar. Den vägen försöker jag avverka. Men allt annat i livet.

Dessa frågor föder nästa fråga. Vem vill jag vara? Var i livet vill jag befinna mig?
Hur vill jag leva mitt liv och med vem.

Att det kan vara så tröttsamt att inte dricka. Att göra nån sorts inre resa med ett famlande utan bra svar just ikväll.

För det mesta har nykterheten känts fantastisk. Ikväll känns den som ett gissel. Som något jag vill fly från. Jag ska snart fly men jag väljer att gå och sova istället.
Dagarna och främst kvällarna har så tvära kast i känslolivet och i tankarna. Just ikväll orkar jag knappt hantera dessa kast. Jag orkar inte reda ut det. Att just reda ut det är annars något jag tror jag klarat rätt bra hittills. Genom att skriva och läsa här, eller genom en promenad eller bara att analysera mina känslor. Ikväll orkar jag inte ta någon promenad. Det är isbana och kallblåst. Skönare i soffan. Varmare i alla fall. När jag försöker analysera kommer det bara fler frågor.
Lika bra att lägga ner verksamheten och vänta tills imorgon.

Tack och godnatt alla fantastiska människor här ute 🤍

Fortsätter skriva här, det betyder så mycket att ha forumet som stöd i stunder av mörker.
Känner en hopplöshet och svårt att finna mening i tillvaron.
Åkte till stan och handlade, gjorde några ärenden och lagade mat. Kände en stunds vila i själen ifrån allt det tunga.
Minnen av svek som kommer åter.
Sms från honom, från gårdagen får mig att inse hur oerhört lite han förstår mig, hur oerhört lite han söker att förstå.
Orkar ens inte svara längre, det är ingen idé längre. Allt blir manipulerat, förvrängt eller så lever han i sin egen värld. Allt som blir sagt är ändå som bortblåst snart igen.
En arbetskamrat bjöd hem mig på fika en dag, det kändes upplyftande.
Jag försöker känna tacksamhet över det jag har men det känns omöjligt just nu.

Åh, blir så sugen på att resa! Och så himla bra att du väljer tonic👌🏼Ha det fint!! 🥰 @Geggan

@detärdags2022 jag också galen i fun light med bubbelvatten från sodastream😀

@Jan.3. Körde ett jäkla pass på gymmet. Skönt!
Huvudvärken bättre.
Men ”suget” är tufft..
Hade blivit helt galen i Fun light. Men det är ju en bra sak☺️

@asdffg ❤️🙏. Vi stöttar varandra .
Hur känns det för dig?

Hej o tack! Jo det låter som en bättre steg framåt. Det är bara så svårt att komma till skott. Ingen tid är bra tid och min partner är i samma läge fast han har inte tänkt så långt som mig….

@Geggan Så härligt det låter! Och en god buffé ovanpå det 👍Bra att du har a-fritt alternativ...
Kram 🥰

Läst runt i forumet och jag slås av kampen många gör för att kunna dricka lite och ibland. Ett sting av avund väcks i mig. Givetvis skulle jag också vilja kunna njuta av ett glas ibland. Men jag känner mig själv. Jag skulle tråna efter det glaset. Hela tiden. Och det orkar jag inte med. Jag orkar inte förhandla med mig själv och därför har jag bara bestämt mig för att aldrig mer dricka. Det hjälper mig mycket, det finns ingen förhandlings-mån i min hjärna. Här i alplandet dricks det ju överallt men jag känner inget sug. Varm choklad funkar så bra det med. Ny nykter dag❄️

Ja det är så skönt. Vi är ett stort kompisgäng här- alla åker på utflykter, går miltals osv. Jag o sambon trampar bara omkring här i närmaste krokarna, saligt leende. Solen! Den ljumma vinden! Litet sting ibland när solen blixtrar i nåt vitvinsglas på serveringarna. Men jag suger på mina tonics. Nu ska vi hugga in på buffén snart! Gott!

Ja det är så skönt. Vi är ett stort kompisgäng här- alla åker på utflykter, går miltals osv. Jag o sambon trampar bara omkring här i närmaste krokarna, saligt leende. Solen! Den ljumma vinden! Litet sting ibland när solen blixtrar i nåt vitvinsglas på serveringarna. Men jag suger på mina tonics. Nu ska vi hugga in på buffén snart! Gott!

@Åsa07 Hej! Läser din tråd o ser att det var längesen jag skrev i din tråd... Hoppas du kommit på rätt spår nu o lyckas vara så a-fri som du tänkt dig! Ett lugn låter fint, vet du hur du gjorde för att uppnå det förra gången? En bra erfarenhet som du kan använda igen!
Håller tummarna för dig 👍
Själv har jag många a-fria dagar vid det här laget, det gäller att hålla i och hålla ut! Lättare sagt än gjort men så fint det känns när man lyckas!!!
Du fortsätter väl att skriva, det är också hjälpsamt...
Kram 🤗

Ja det är så skönt. Vi är ett stort kompisgäng här- alla åker på utflykter, går miltals osv. Jag o sambon trampar bara omkring här i närmaste krokarna, saligt leende. Solen! Den ljumma vinden! Litet sting ibland när solen blixtrar i nåt vitvinsglas på serveringarna. Men jag suger på mina tonics. Nu ska vi hugga in på buffén snart! Gott!

@Peka1234 hur har det gått för dig? Tänker på dig och dina starka berättelser om hur det är att vara en helt ny och okänd person utan a.
Fortsätt kämpa! Och ta hjälp om du vill. Det är tufft att klara en sådan resa själv.Jag gjorde det och det har förändrat mitt liv. Skriv gärna här.

@fröken_fri det låter ju toppen! Känner igen att man gick så länge och sköt upp att ta tag i allt möjligt! Men nu är det inte så märkvärdigt, bara att göra. Fint!

@Annabell Ett jättegrattis till 50 dagar! 🤗

@vår2022 - bra tips, det gör jag inte men ska testa. Har ofta kontakt med sponsorn nu, han hjälper mig mycket. Imorgon blir det ju faktiskt tre veckor.
Ikväll njuter jag av att vara nykter, närvarande och att hänga med barnen.

Har reflekterat och tänkt mer på min passivitet under tidigare år då jag bara satt hela helgen på min rumpa och drack vin, inget jag vill fortsätta med och ska ta tag i städningen själv. Jag behöver dels sysselsätta mig dels ta hand om hela mig och mitt liv inklusive städningen av lägenheten. Tre veckor avklarade av mina sex i programmet.
Ägnar kvällen åt kultur och Jazz med Amanda Ginsburg.

Hej
Hur har det gått för er allihopa med Peth testerna? Jag var livrädd för mitt peth test. Skulle göra en läkarundersökning på en vårdcentral inför en nyanställning och trodde att de skulle kolla mitt peth. Sist jag kollade upp det låg det på 0.15 och det ligger stadigt där eftersom jag medicinerar med antabus. Så det gick riktigt bra den här gången!!

@Beyond Hej! Jag började min nykterhetsresa för tre månader sedan. Har läst lite här och där i din tråd och fastnade i det du berätta tidigare i din tråd. Jag kan känna igen det du säger om hur du bli när du dricker ”Gör roliga saker, skrattar, älskar, tar tag i saker utan att tycka att det är jobbigt. Jag styr upp träffar med vänner, spelar tv-spel med barnen, lagar härlig mat, har fina kläder, smycken, sminkar mig osv. Jag tycker om mig själv.”

Men sedan kommer helvetet när man är bakis och att man dricker allt mer, jag drack till slut varje dag och tog även återställare på morgonen.

Du berättar sen att ”Jag var väldigt social, glad och positiv som barn, alla tyckte om mig och jag tyckte om alla. Min egen mamma hade nog lite svårt för att jag var så omtyckt. Min pappa sa en gång till mig när jag blev vuxen, vi satt och pratade om varför hon varit så sur och tvär mot mig, din mamma har alltid varit avundsjuk på dig för att alla tycker om dig. När jag dricker blir jag som jag var när jag va liten.”

Jag har både bra och dålig relation med min mamma med båda bra och dåligt mående som påverkar mig. Jag har förstått att hon själv har dålig självkänsla och att hon inte duger, vilket jag ofta också känt. Jag vet inte riktigt men funderar på om jag inte har fått villkorslös kärlek från henne. Hon kan agera martyr och skapa skuldkänslor hos mig. Ha oro över att jag inte ska klara av saker, vilket irriterar mig och säger jag ifrån blir hon sårad. Jag säger att hon inte har tillit till min förmåga och hon blir sårad och menar att det bara är välment. Hon tar allt som kritik. När jag var yngre har hon ofta korrigerat mig i hur jag ska bete mig. Kände som jag inte dög. Jag tror att hon ofta projicerar och lägger sina egna känslor och tillkortakommanden hos mig. Hon säger martyrsaker och gör egna tolkningar av det jag säger eller tror saker om hur jag tänker, utan att fråga mig. Som liten var jag lite vild, påhittig, kreativ och omtyckt som du.

Berättar detta då min mammas negativa beteende påverkat min självkänsla och mina tankar om mig själv. När jag drack omvandlades min självkänsla för stunden och jag släppte alla hämningar. Som bakis dök självkänslan ännu längre ned i botten. Nu som nykter jobbar jag med min självbild/självkänsla och jag får äntligen fatt i mina känslor som dränktes i alkohol. Jag känner mig äntligen fri, stark, modig och bra! Jag kan hålla två bollar luften samtidigt, den ena är min mamma och den andra är jag, men de flyter och geggar inte ihop sig som tidigare. Jag känner att jag duger och är inte beroende av hennes gillande. Har ofta som nykter känt tristess och gråhet och jag har insett att det är min hjärna som behövt återhämta sig efter överkonsumtionen av alkohol och det tar tid innan den är i balans igen. På senaste tiden har jag börjat känna mig glad, pigg och har roligt. Jag skrattar mer nu😀. Jag går också hos en psykolog för att hitta, stärka och lära känna mig själv, mina känslor och behov.

Kämpa på! Livet blir så oerhört mycket bättre utan alkohol🌷💕

@Rehacer Ha, ha! Ja, helst låg man i soffan med flaskan bredvid sig så man slapp gå upp och röra sig för att fylla på😂

@majken_r träning är verkligen superbra! Ligger lite före med dagar men dina tickar på så bra och som bara den! Det är det som räknas🥰 kram.

@Geggan Ha ha! Måste skratta att det tog tid att jobba med förrådet hela tiden😂. Så var det ju.

@Argbiggan Tack för dina fina ord till mig💕. Vad bra att du känner en skön och befriande känsla ändå. Det är så lätt att glömma bort sig själv i andra och det blir svårt att hitta sina egna vilja, känslor och behov, pratar utifrån egen erfarenhet. Känner också en ny styrka i mig själv gällande självständighet, allt startade i och med nykterheten. Känner mig inte alls lika beroende eller rädd för att bli ensam, kan själv😂. Du är väg mot något bra och håller att vakna upp, som du säger. Det kommer att bli bra❤️🌷

@majsan_nu Grattis till 144 dagar!!!🎉💫🌟💐. Superduperbra jobbat💪💪💪. Du kämpar på och jobbar på så fint. Krama om dig själv och känn dig stolt!

Ha en fortsatt bra dag🌷💕

Tack min mentor & förebild ❤️Det gäller att fira sig själv så mycket & ofta som möjligt. Typ 40, 45, 50 dagar osv. Du har snart 2 TVÅ år!! Grym är du 💪! Ha d bäst kram @Andrahalvlek

Haha! Jag är ett ljusår från din ambitionsnivå 🤣 Jag kanske inte kommer märka något annat än viktminskningen, då jag äter ju tex pasta. Nåväl, resan räknas 😅💚🙏

Tack för inlägget i min tråd Se Klart🤗💫. Vissa dagar blir man extra berörd av stöd, och uppmuntran. I dessa pandemi- tider kan det även vara svårt att få den där kramen från kollegan, eller pratstunden på tu man hand. Jag är glad att du verkar ha ett så fint nätverk. Där den starkaste tåten hålls upp av din man. Ha en härlig helg, och unna dig något du mår gott av. 🤗🤗

Fint beskrivet det med att ledsamhet är ganska fint jämfört med ångesten. Jag tror det är ett oundvikligt steg med att sluta dricka och att vänja sig med ett nyktert liv (ett liv som inte kretsar kring alkohol eller helt utan). Energi som lagts på fel grejer som måste flyttas över till andra delar i livet och som ger ny energi då. I början känns nog det mest tråkigt med nyktra kvällar men sen vänjer man sig med pigga dagar och vad ska man då göra med den tiden? Heja! @Nervöst lejon

@Beyond Så fint att du skriver här (igen)
Hoppas du stannar o fortsätter att skriva! Har läst lite bakåt i din tråd, starkt att du kommer tillbaka gång efter gång 💪
Själv har jag varit a-fri en ganska lång tid nu, jag skulle inte vilja börja om fler gånger. Tankarna o hur jag skrev i början får mig att kämpa på - ibland lite lättare nu trots allt! Vore väl konstigt annars...
Bra att du är här, finns hjälp att hitta under rubriken Stöd också men det känner du kanske till? Det har varit hjälpsamt tycker jag om en inte vill hjälp "utifrån"... Många gör ju det, jag har valt att inte göra det - ännu iallafall.
Hoppas det ska gå fint för dig denna gången! Jag hejar på dig 💪🥰👍
Kram 🤗

@asdffg
Hej! Känner starkt igen mig i att dricka på de känslorna, men tänker att just det där med egentid och att höra sina egna tankar kräver nykterhet. Då får man veta vilka känslor och tankar man egentligen har. Ibland är de inte så behagliga, men de kanske behövs ändå, för framtida sinnesfrid skull. Håll ut!

Forumvänner!
Idag är det min dag 144 a-fri - det är bara ibland jag skriver antal dagar - annars skriver jag "många". Idag behöver jag peppa mig lite o då blir det "antal" 💪
Läser runt här forumet, så många kämpar o livsöden... Jag hejar på er alla o på mig själv också... Önskar er alla en fin dag som blir som ni/du vill ha den!!!
Kram på er alla 🤗

@vår2022 du har så rätt. Han har inte bestämt sig. Då hade det betytt något. Men jag kör på med mitt så kan ha sitt. Det kanske blir bra i slutändan för mig ändå.

Jag har alltid varit tvungen att vara stark och självständig. Redan som barn. Detta har jag lagt bort sista åren men känner att jag håller på att vakna igen. En skön och befriande känsla. Jag kan stå på mina egna ben igen.
Tack för dina, som vanligt, kloka ord.
Ha en bra dag 💕🌸

@Sisyfos Styrkekramar i massor till dig! Det är en snirklig väg på den nyktra resan - prova, skruva, prova igen. Men med tiden blir det allt glesare mellan vin-flasharna. Häromdagen, när jag oroade mig så mycket för dottern, var det första gången på evigheter som jag tänkte ”den här känslan brukar jag dricka vin på.” När den tanken kommer brukar jag automatiskt svara mig själv: ”Men nu dricker jag inte alkohol längre så då får jag göra något annat”. Gråta i bilen på Maxis parkering tex.

Kram 🐘

Loggar in i min tråd igen. Väljer att ha den kvar av flera anledningar men den främsta är att jag vill inte gömma mig från mig själv utan att kunna gå tillbaka och påminna mig själv om hur länge jag faktiskt kämpat.

Vad har hänt det senaste året? Ett försök att dricka måttligt spårade ur så småningom, tillslut, som vanligt. Skillnaden den här gången är att jag går in i detta med ett annat fokus och andra tankar. Glad att slippa dricka. Ser mig själv som en alkoholfri person. Jag gillar inte mig själv när jag dricker. Jag blir snabbt arg, orimligt arg, säger saker jag inte menar och tycker att jag har ett dåligt liv.

Idag är det dag 20 och det är konstigt nog inget nyårslöfte, det bara blev så. Satt hemma med lätt förkyld dotter på nyårsafton och det bara föll sig så. Helt naturligt, nu är det slutkämpat. Slutdiskuterat med djävulen på axeln. Men med det sagt är det inte en dans på rosor. Trots att jag just nu inte behöver kämpa vidare hårt för min övertygelse om att avstå kommer tankar som: "Ska det vara så här tråkigt nu? Var det så illa? Hur ska jag få något gjort utan A-motorn? Är jag så här trist och inåtvänd? osv" Jag tänker tankarna och korrigerar dem hyfsat snabbt, men det tar energi.

Läser trådar av er som började samtidigt som jag och lyckats stå ut med alla krokiga vägar, jobbat med er själva och nu får skörda det vackra ni sått. Ni är så starka och jag tackar er för att ni ger forumet ett facit i hand och perspektiv. Det ger mig hopp och jag säger till mig själv: "Stå ut så kommer det du förtjänar." Men som de flesta här så har jag svårt att bara stå ut och inte belöna mig själv hela tiden. Det är nytt för mig att jobba långsiktigt och viktigt att lära mig.

Jag är ödmjuk inför mina brister och trodde att jag skulle klara det själv utan att be om hjälp eller skriva här, att det skulle räcka med att läsa det som är bra när jag mår bra. Att ducka när jag har det tufft. Men jag behöver nog få ner mina tankar på pränt och skicka ut i etern. För att påminna mig själv men viktigast av allt, att inte vara så jäkla perfekt utan respektera alla sidor av mig själv. För vem tusan är stark hela tiden och tyst när det inte är perfekt.

All styrka åt er!

@Sigge69 Grattis till 40 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Det är bra att påminna sig ibland om hur illa det var, för vi vill absolut inte börja om från början igen 😫 Aldrig ta första glaset.

Kram 🐘

PS. Det där tv-programmet har jag försökt att se. Fattar ingenting. Men det är rätt roliga utmaningar, och det där med dyket var en svinbra liknelse för hur olika jobbdagar kan kännas.

@Se klart Heja dig! Otrolig känsla när man går i hamn med långbänksprojekt 🙏🏻 Och det blev bra, hurra! Nu får du strutta runt som en mallgroda hela dagen 🐸

Kram 🐘

Hej Livetpåpinnen, det var ett bra tag sedan du startade denna tråd.
Det som bekymrade dig när du startade denna för ungefär en månad sedan var din anhöriges tvära stopp i drickandet, vad händer då med kroppen och hjärnan. Det låter även som du kände en slags frustration över att du inte själv var tacksam och nöjd i stunden då han tagit tag i sitt drickande. Du är långt ifrån ensam om att vara närstående och det kan ta tid att känna ett lugn eller våga lita på att förändringen är beständig, så inte ovanligt att en inte översköljs av tacksamhet direkt en förändring inleds.

Om du vill titta gärna in och berätta hur det går och hur du mår, ibland kan det ta tid innan en tråd får fart och det kan vara hjälpsamt att skriva flera gånger.

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

@TappadIgen Så bra att vi förstår varandra, känns fint... Och nog kan jag också önska att jag borde vaknat upp tidigare men svårt att göra något åt det nu... Har ändå lite svårt att släppa den tanken, men måste ju göra det !
Nu får vi i alla fall ha en fin a-fri dag o det känns helt ok 👍🤗💪
Kram 🥰

@TappadIgen Jag känner precis likadant. Hur kunde jag inte förstå hur negativt alkoholen påverkade mitt psykiska mående? Hur kunde jag inte förstå att alkoholen var orsaken till ångest och depressioner? Det är obegripligt. Och som jag betett mig, jag skäms. Det där var inte jag. Så många bortkastade år, så mycket dåligt mående 😢 Men du har helt rätt, det går inte att göra ogjort så det är inte lönt att fundera över det för mycket. Vi får vara tacksamma för att vi har kommit till insikt 🙏🏻

Kram 🐘

@Annabell Fint att du har lite nytta av min resa, blev glad när jag läste i ditt inlägg! Mest skriver jag för att minnas - vill absolut inte göra om detta... Men fint att du också har nytta/glädje av det jag skrivit 👍
Jag läser ju också många inlägg o har både nytta o glädje av det...
Grattat dig har jag ju redan gjort men du får en Grattiskram till!
🥰 Kram

@vår2022 Ja, han tog mycket tid den där MrA. Man ville ju bara hänga med honom och hade inte tid till nåt annat.
Nu finns det helt plötsligt hur mycket tid som helst! Ibland lite föör mycket tid, kan bli rastlös emellanåt att dagarna är så långa. Men det är väl en vanesak, tidigare lullande man ju igenom många timmar med att göra ingenting mer än fylla på glaset. 🥴
Kram

@Li-Lo Det är många som är sjuka nu så det har vi förståelse för men jag hoppas också att det blir inom en snar framtid.

@majsan_nu Men då är nog overklighetskänslorna väldigt lika för oss. Jag hade bara lite svårt att förstå första gången du beskrev det hur du menade.

Ibland kan jag undra hur jag kunde slösa så mycket av mitt liv på något så dumt, men samtidigt så är det inget jag funderar på för mycket, eftersom det som har varit ändå inte är något jag kan göra något åt. Det är ändå så overkligt att jag inte vaknade upp tidigare, men det är väl beroendet som gjorde det.

@Rehacer Ja, det har kommit snö här, marken är vit o solen skiner!
Yoga låter skönt, får kolla på nätet, jag skulle verkligen behöva komma igång med några övningar...
Min dag så här långt är lugn, har en del fixa med vartefter... Tar lite i taget, har fortfarande inte fått så mycket energi. Det är som det är, känns ändå lite bättre, har sovit bra o länge - men så svårt att somna... Ha en fin dag 👍
Kram från mig 🤗

Hej! Läst i din tråd, fint. Att promenera i strandkanten låter ljuvligt!! @Geggan

Vädermässigt är vi på olika platser, ingen snö där jag är. Antal dagar skiljer också, ligger 70 dagar bakom dig😇 Men det där med kost, träning, återhämtning, vila. Där ligger vi nog nära. Har dessutom träningsvärk i lår/säte idag.. Och det är verkligen som du skriver, vad mycket tid och energi (framförallt energi för mig) livet med alkohol tar! Helt galet. Stor kram 🥰@vår2022

Grattis @snnabell du är så bra! Och jag gillar också (beskrivningen) Tjatterfjanten pga just fjantig är han..
jag känner igen det du beskriver om att känna att man är glad när ”roliga” saker är avklarade. Det blir lite annorlunda med tiden. Roligheterna återfår lite av sin glans tycker jag. Men nya roligheter (lördag morgon!) blir minst lika viktiga. Jag hade en fin nyårsafton i år. Bättre än förra året då jag drack nåt jädrans ”vinpaket” jag hade luskat fram ut det a-fria sortimentet. I år var det mer; ”vem orkar ens dricka 3 liter vätska under en måltid”.
Jag är så glad för din inställning av att gilla läget. Jag tänker att den är så viktig!
Kram och grattis! ✅💪🏻

Vi följer nån tv-underhållning ihop med våra barnbarn. Just nu tittar vi på 1 mot Sverige, lite knasigt men uthärdligt och barnbarnen gillar. I avsnittet vi såg sist var det en utmaning som handlade om att dyka från hög höjd ned i ett hav av bollar. De låg alltså i bassängen, i liksom en ram. (Gud vilken dålig liknelse när alla som läser har somnat innan man kommer till poängen.)
Iallafall!
Dyk ett var en liten gosse som dök som en fisk rakt ner så smidigt att endast tio bollar lämnade sin plats.
Dyk två var en lång man på 110 kilo som hoppade bomben.
Cirka 2000 bollar skvätte utanför ramens kanter.
Det är skillnaden på mina morgnar.
I morse- ett milt dyk, fokuserad, koncentrerad, lugn. Klockan 06:15 satt jag vid min skärm och förberedde en mega-presentation som jag jobbat med ett halvår. Det gick jättebra. Nervöst- precis som det ska vara. Bra återkoppling. Pustar ut lite nu. En kvart ungefär 🥳🙌🏻
Känner mig lite stolt. Jag fixar svåra saker. Nya saker som den här lite patinerade hjärnan behöver sätta sig in i.
Apropå patinerad tycker jag också att min man just nu förtjänar mig lite mer än vanligt. Så himla glad för mig stege-hållare på livets upp- och nedklättringar. (Som @annabell så väl noterade 😍) Till skillnad från de där männen som avviker från sin viktiga postering. Ikväll har jag lovat att laga mat- det har jag lite LUST med när jag avslutar dagen i bra tid och inte har haft grund flås-andning i 12 timmar.
Jag ser lite ljus här utanför mitt fönster och det beror inte bara på snön. Tänk om det är idag jag ska gå och köpa mig några frön?
Kram på er alla tappra, slappa, goda medresenärer denna torsdag! 💕🌟

@Annabell Grattis! Nu är det bara att fortsätta traska på den inslagna a-fria vägen 👍Dag för dag...
Kram 🥰

@vår2022 ja vilken tid det tog att dricka! Och att jobba med förrådet hela tiden. Låter topp alltihop! Här på hotellet med alla bufféer får man verkligen akta sig lite- inte ladda på med allting utan välja lite klokt. Som i livet!

Dag 88. Snöoväder igår kväll och natt. Kommit ca 1 dm, minusgrader, det blåser rejält och solen tittar fram. Det blir en frisk hundpromenad idag. Har sådan otrolig träningsvärk i sätesmusklerna, körde ett jobbigt styrkepass igår. Har fått in en bra rutin i tränandet och det tar inte emot lika mycket längre att sätta igång. Det är så skönt att känna sig starkare i kroppen och att märka att man orkar mer. Det går hand i hand med att äta nyttigare, eller att jag lättare kan undvika pasta, ris, potatis, bröd, vitt mjöl och socker. Åt tidigare lchf i många år och mådde bra av det, sedan smög det sig in det jag nu försöker undvika och det har visat sig på vågen och att jag känner mig ”uppblåst”. Kolhydrater och jag är ingen bra kombo. Men det finns så mycket annat gott att äta, mer ala lchf. Känns som jag är inne i en god spiral för att finna balans i livet; äta nyttigare, träna regelbundet, dagliga promenader, ingen alkohol, mindfulness och daglig avkoppling samt vila på kvällen. Nu finns det tid för detta måbrapaket när den stora tidstjuven alkoholdrickandet är ur mitt liv, såväl tidsmässigt som energimässigt, helt enkelt en ersättning för det. Allt runt alkoholen tog ofantligt mycket tid av mitt liv.

Ha en fin torsdag❄️☀️💕

@Tikka igår blev de städa garaget o hitta en hel del tomburkar ,blev bara 30 kr på trisslott
Räkna ut att ja druckit ca 8 backar öl I månaden i 30 år ,har druckit upp nästan en långtradare .har inträffat ut va de blir i pengar men blir nog en charter de.
0

Dag 40 ”
Idag firar jag 40 🎂! Tiden går fort i sin långsamhet. Det känns surrealistiskt att jag för 41 dagar sedan var så orolig för hur min kropp skulle reagera så jag bad en bön att ta med två öl till stationen innan jag åkte in till TNE. Vännerna var oroliga för att jag skulle gå ut på ngn pub istället. Men jag svarade ”jag lovar vid min mormors grav” Då förstod dom att jag menade allvar. Mormor är min ängel & stora förebild i livet. Blåste 0.38 % vid ankomst. Inget ju. Men jag ville inte tända av själv. Det blev 24 timmar och några B12 sprutor & sedan kom frugan och hämtade mig. Hade ett par djävulsnätter med sömnsvårigheter och jag svettades något kopiöst. Typ 2-3 dagar sedan pang boom tjoff så mådde jag hur bra som helst. Ah vad skönt det är att slippa skiten. 40 dagar som fri, levande & obegränsad! Hoppas det kommer bli många många fler. Alkohol ska jag aldrig mer dricka i mitt liv. Tänker inte utsätta mig själv, mot psyke samt hälsa för sådant urbota dumma grejer igen & framförallt inte mina nära & kära.
Min kropp är fantastisk! Det bor en krigare i mig! Men utan min kropps fantastiska förmåga att komma igen efter alla tunga krökarperioder är en gåta. Kanske har det gjort sitt till att jag varit en aktiv kille. Spelade ishockey, fotboll, tennis & innebandy fram till typ 35. Sedan har jag alltid kört gym vid sidan av det.
Jag är ju en allin personlighet. Inget är omöjligt, älskar att pressa & utmana mig.
Det ”folk” bara ruskar på huvudet åt och säger ”Det kommer du aldrig fixa” Det gör jag! Jag har alltid varit som en kackerlacka (usch vilken jämförelse) men jag menar en överlevare. Ge mig 20 spänn och snurra på jordgloben och sätt ner mig … vips jag hamnade i Guetamala med 20 spänn i bakfickan. Jag lovar er, jag skulle fixa den biffen också. En Wall in the park. MEN nu är mitt fokus inte att överleva, utan att leva.
Men igår utsatte jag min kropp alldeles för hårt. Slarvat med kosten (åt vid 12) ska slå pers på gymmet kl 19:30. Klart jag fixade det. Mindset & ett jävlar anamma. 10 * 10 bänkpress a 75 kg = 7.5 ton. Men efteråt så mådde jag så illa, svimfärdig. Fick hålla i ratten med fast grepp, liksom för att hålla upp mig. La mig i framstupa sidoläge i sängen. Kände att det tryckte över hjärtat.
Somnade till slut iaf och nu har jag sovit mina 8 timmar och idag mår jag bra igen.
Tänker att jag är ju inte 49 längre även om min riktiga ålder är -10 år. Jag är jämngammal med Sally 💃.
Idag ska jag fira mig själv med en asiatisk buffé på lunchen och höja ett glas fyllt med cola Zero och utbringa en skål för mig!
Innan dess ska jag få spruta numero 3 på vc. Sedan ska jag till mina godingar igen och ”jobba” Alltså de är så härliga!! En tjeja sa ”Jag behöver terapi pga Sigges energi”
Ungdomarna tycker inte jag ska få jobba dagspass! De tycker jag ska få börja tidigast kl 15 🤣🤣🤣🤣. Det är slut med att det är bättre drag på ett äldreboende. Det är slut med att vara passiva och slut med att vända på dygnet. Älskart.
Givetvis ska gymmet få ett besök av oss ikväll. Jag och två grabbar från boendet kommer köra! Skitkul att de vaknat upp från sitt ide.
Avslutningsvis så ska jag givetvis vara nykter såinihelvete precis hela dagen. Såklart!

Må väl
Fridens liljor
Kram

@Annabell Grattis till 50 dagar!🎉💫🌟💐. Håller med om att forumet är sjukt bra och sjuder av kunskap och olika resor, ett fantastiskt stöd. Har läst om tjatterfjanten som florerar här på forumet, en bra beskrivning på en irriterande liten djävul som gör utfall då och då. Har mest träffat på alkoholdjävulen men antar att de är nära släkt😂. De verkar ha fått samma uppfostran. Nuförtiden dyker han sällan upp hos mig men jag kan se han swisha förbi blixtsnabbt ibland om någon jobbig känsla och eller jobbiga tankar infinner sig. Jag bara registrerar honom men han får ingen uppmärksamhet och då sticker han.

Ha en fin dag🌷💕

@majken_r Håller med dig om yogan, lugnande och otroligt skönt! Måste bara bli bättre att ta mig tid att göra det.. men jag är på G nu. 😁

Dag 21 idag, tre veckor. Jag är glad att det går så lätt ändå, klart suget kickar in ibland men det är ändå hanterbart.
Tycker huden känns klarare, ansiktet är inte lika grått. Först nu jag ser & märker skillnad. Tänk vilket gift va? Att det tar tre veckor innan man känner igen sig själv, dryga två veckor innan man sover normalt och ännu längre innan hjärnan hämtar sig. Å det giftet har man dagligen gett sin kropp! Sjukt.
Är tacksam för dagarna. 🙏
Tackar Gud/högre makt varje morgon jag vaknar nykter! Det är stort.

Tack Se Klart💕..Jag känner mig så klart som en bättre människa nu än när jag drack. Då fanns ju alltid gnagandet i mig, att jag borde veta bättre, inte dricka osv. Nu är det betydligt enklare att försöka hjälpa och stötta sina nära. Men jag får även hjälp tillbaka när det behövs, vilket är viktigt. Ja jag hoppas ex- mannen tar hjälp nu. Kram💫🌟💫

@majsan_nu Jag har varit i Grekland på några träningsresor med vänninor och då var det en tjej där som vi alla gillade så mycket. Hon hade bl a yogapass. Hon är den enda som fått mig att verkligen vilja börja yoga. Helt opretentiös tjej, noga med att man gör det man kan, att det inte behöver se snyggt ut, att man kör utifrån sina egna förutsättningar, inga prestationskrav - och jag älskade det konceptet!
Nu är hon hemma i Sverige igen och har kurs online. Man kopplar upp sig mot en adress via telefon eller dator och så kör man ett yogapass tillsammans med 20-30 st andra, fast hemifrån.
Riktigt bra!
Min hund tyckte det var superkul att jag låg på golvet i en timme i konstiga ställningar. 😁

Ha en fin dag @majsan_nu Har ni oxå fått snö en massa snö inatt? ❄️

@Sisyfos Tack - ja det känns bra att skriva av sig här - det bästa är att alla är så ärliga med både upp- och nedgångar. Det är något jag mår bra av och tar till mig. Att läsa vad andra går igenom och känna igen sig. Jag förstår att du fick återfall - jag kan absolut inte ha något hemma, det vet jag. Jag har försökt sluta tidigare och vet att jag måste först ta bort alla möjligheter att hitta något i kylen eller någon annanstans. Jag räknar med att det blir något återfall någon gång och jag får börja om. Vi får förlåta oss själva och hoppa upp på hästen igen. Men just nu är jag iaf nykter på tolfte dagen! Lycka till nu och var rädd om dig.

@Rehacer Låter skönt med yogan, tror det är superbra. Jag kör mindfulness från en app varje kväll, ca 20 min. Finns många olika övningar att välja på. Så avslappnade och skönt. Skönt att du hade en skön dag igår hoppas den blir lika skön idag🌷💕

Hej, hoppas du mår bättre. Man får försöka ha tålamod och ta sig igenom några humörsdippar utan att dricka, då släpper det successivt. Det är som att vanan/beroendet testar en i början, typ "men om jag är ledsen, då är det väl ok att dricka?". Tror det är bra att välja bort risksituationer i början. Kämpa på och ge inte upp, du tänker rätt och det är vad jag förstår lättare att förändra vanorna ju tidigare man tar tag i det.

@Tackohej Det är berg- och dalbana ett tag, håll ut! Äter du B-1 vitaminer innehållande tiamin? Det råds att äta detta då det råder brist på det vid stort alkoholintag.

Kämpa på! Du har kommit en bra bit nu med dag 20🎉🌟💕

@detärdags2022 Vad bra😀. Jag hade mycket huvudvärk i början som kom av och till. Det är då den lille djävulen är som värst👿. Det som rekommenderas här och hjälpt många är att äta B-1 vitamin, ska vara tiamin. När man druckit mycket alkohol får man brist på detta och är bra att tillföras. Jag köpte B-Jäst tabletter som innehåller tiamin. Sedan äter jag D-vitamin, B-12 samt kalcium-och magnesium. Viktigast är B-1. Kommer man in på torken får man en rejäl spruta med B-1 då det saknas fullständigt. Vitaminerna har hjälpt mig att må bättre. Dessa vitaminer är svåra att överdosera och överskotte åker ut med urinen. Åt även en 2 veckors kur järntabletter då jag fick för mig att jag hade järnbrist, mycket pga huvudvärken.

Hur som helst så är det alkoholen som håller på att rensas ut i kroppen och hjärnan som återhämtar sig efter misshandeln med alkohol. Stå ut! Det kommer att bli bättre för var dag. Kämpa!🌷💕

Att leva rimligt är en konst. Bara så att ni inte ska undra: jag dricker inte nu.
Jag har tänkt skriva lite mer detaljer om mitt återfall men jag börjar med att tacka Blenda för din medkännande och fina kommentar. Jag gillar verkligen dina inlägg så sträck på dig lite 😀. Jag kommer aldrig att bjuda in alkoholen i finrummet. Behöver den inte där och vill inte ha den där. Så pass är vi klara med varandra Mr A och jag.
Och Tofu kul att du besöker min tråd. Jag tycker att du har mycket intressanta reflektioner om livet och hur man hanterar olika situationer i dina inlägg. Mycket att tänka kring.
Och Soffi… känns skönt att du är här. Jag backade undan innan konsekvenserna kom, innan jag druckit mig fördärvad. Vi har inte haft något långt och stadigt förhållande MrA och jag. Det har liksom aldrig gått att ge sig hän i den förälskelsen eftersom jag inte gillar att vara full så andra ser och eftersom barnen alltid gått först. Då finns det få tillfällen att dricka och att nästan inga att dricka för mycket. Och förresten är jag inte speciellt intresserad av MrA, har för länge sedan fattat att han varken gör mig glad, lugn, energifylld eller vad jag nu vill uppnå. Han levererar inte!
Mormorellen, välkommen hit, kul att nåt man skriver kan kännas viktigt för någon annan. Ett jättebra beslut att börja skriva här. Jag har lär mig så mycket av alla forumvännerna. Det har suttit långt inne för mig och tagit ett tag att fatta att alkoholen inte alls ger mig det jag vill ha. Inte på nåt sätt. Jag tillhör de som har använt det som medicin för att orka och för att vila… ja, ni hör ju själva. Det är liksom två motsatser vi pratar om på sätt och vis. Orka… har medicinerat den trötthet jag fick från järnbrist. Velat dricka som medicin för att orka det lilla sista. Velat stänga av för att jag måste orka det där lilla sista och om jag inte stängde av och faktiskt kände efter så kanske jag skulle lägga mig ner och aldrig komma upp igen. Jag är fortfarande mycket trött, men vilan och sömnen är så mycket bättre utan alkohol. Det är underbart att koppla av utan alkohol faktiskt. Då först vilar man på riktigt.
Och SeKlart, alltid lika fin och klok. Du är guld värd med dina reflektioner. Jag vet inte om jag kan göra något åt arbetssituationen eller hälsan heller för den delen. Jag behöver hitta en riktning igen, ta nya tag, hitta energin till förändring. Nöta, nöta som AH skriver. Det är svårt när orken tryter, men jag tänker att det blir bättre. En liten sak som förhoppningsvis ger effekt ska jag börja med. Jag kommer att hitta det igen och jag hittar det definitivt inte i flaskan. Rimligt kommer!

Dag 20 -
Sömn: katastrof, vaknade hela tiden. Drömde stressdrömmar. Men är mycket på jobbet just nu. Försöker bara jobba på helt enkelt. Lite allmän oro och känsla av meningslöshet men det får tiden ordna. Viktigast att jag inte dricker idag.

@Annabell Vad fint att du nått 50 dagar, det är bara att mata på som du säger - ta 50 till! Så vill jag göra, idag har jag 3 veckor - klart jag ska ta 3 till!
Vi har fått massor av snö inatt, det blir morgonens träning att få bort den från uppfarten. ❄️😁
Ha en fin dag! 🤗

@vår2022 hej!
Nejdå jag tog inte illa upp alls. Tyckte det var lite roligt & fick sjukt roliga bilder framför mig!

Men det är tufft. En vidrig huvudvärk & en lite djävul på axeln som säger ;,nu har du varit så duktig, nu förtjänar du lite vin…

@Annabell Grattis till 50 nyktra dagar! 🥳🥳🥳🥳

Jag skrattar verkligen gott åt dina beskrivningar av tjatterfjantens väsande 🤣 Enorm igenkänning, idioten försöker på alla sätt liksom. Minns en gång efter ett halvår nykter kanske. Jag skulle hämta mat och det blev en stunds väntan. Det stod en flaska rödvin på bardisken. Hmm, väntvin 🤔 Jag började nästan skratta högt. Vad kom den rösten ifrån liksom? Jag har väl aldrig druckit vin medan jag väntat på hämtmat tidigare? De där vin-flasharna består ett tag, men det bli allt glesare mellan gångerna.

Kram 🐘

Stort Grattis t alla dina dagar@Annabell 🎊Så strongt💪🏻

Kram💕

Läste din uppdatering för ett tag sen Ensam1984 och det är skönt att höra att du är på väg dit där du vill vara. Jag har en liten reflektion som du kanske blir lite störd på, men jag tar risken ändå. Du skriver att du blev sjukskriven för stress i november. Med det liv du beskriver så känns det inte så konstigt. Jobba heltid, plugga halvtid, datande,fixande med utseendet. Jag blir nästan trött av att läsa om det. Det låter lite hektiskt. Nu är du mycket yngre än jag och då klarar man ett annat tempo, men även när jag var yngre var jag ibland tvungen att bromsa när ”livet snurrade för fort”. Även nu känner jag att jag ibland hamnar i lite ”maniska” tillstånd när det blir för mycket och jag blir då bland annat fixerad vid att göra livet lättare för andra. Se andras behov före mina egna.
Men det är kul att du kommer framåt. Att du börjar hitta dig själv och vem du är.
Och håll koll på alkoholen och känn efter hur den påverkar dig tycker jag. Även små mängder påverkar på olika sätt och ibland är de där glasen helt onödiga när man tänker efter. Jag ska skriva i min tråd om mitt senaste ”återfall”. Vet inte om jag hade låtit bli att falla dit om jag verkligen vänt alkoholen ryggen eller om jag hamnat där ändå. Hur som helst är det riskfyllt och jag tror att man ska vara rätt restriktiv och ha respekt för den.
Lycka till med allt nu!

@Rehacer vad skönt att du är bättre! Hemma hos mig börjar slutet på karantänen närma sig. Så himla skönt med yoga, att bli lugnare och lite mer i balans. Gör alltid någon form av yoga innan läggas, ibland bara tre minuter typ. Men det stillar tankarna.
Hoppas idag blir en bra dag!🙏🏼🥰

@Annabell Stort grattis till dina dagar, så bra!! Så bra och tydligt med trolleritricket, det var en bra liknelse👌🏼💕

@Miss Mary Poppins Ja varför håller vi på? Jag håller på för att jag vill se hur jag mår utan sockerkickar. Att ta nykterheten ett steg vidare. Hur hittar jag förväntan inför helgen utan att se en gigantisk påse smågodis från Hemmakväll framför mig? Jag vill hitta kändlan i MIG, inte i yttre stimulans. Dels de aspekterna, och så vill jag se hur minst 3 mån utan socker påverkar kroppen, eftersom jag fått rådet efter hårmineralanalysen att minska kolhydratsintaget. Så ingen pasta etc etc.
Tänker att det tar tid att känna skillnad. Tålamod😍

Nykter is da shit verkligen! Livet som det är helt enkelt!💥🙏🍃