Jag tror att det beror på alkoholindustrins tunga lobbyarbete i kombo med att få ifrågasätter andras drickande - för då måste man även ifrågasätta sitt eget. Alkoholindustrin har lika starka intressen i världsekonomin som bensinindustrin, som också har förhindrat utveckling historiskt tills klimatproblemen blev väldigt tydliga för de flesta. Pengar är makt.

Kram 🐘

PS. Jag tror att 15-20 procent är lågt räknat för att ha ett problemdrickande som riskerar att bli allvarligt. I min bekantskapskrets och på jobbet kan jag räkna upp massor som det borde hissas varningsflagga för. Jag har verkligen helt andra glasögon på mig nu när jag är nykter. Tidigare ville jag inte se det, för då hade jag tvingats se mitt eget problemdrickande också. Det ville jag inte.

God morgon! Eller .... Jo solen lyser så det är en god morgon.
Idag får jag verkligen anstränga mig. Jag vill ju skriva att "igår var en bra dag". Men det var en tuff dag, jag typ klappade ihop på em, var så trött och huvudvärken så jobbig...
Men - var nu lite snäll mot mig själv! Satt i perspektiv mot hela livet så var det ju en bra dag! Jag vilade när jag var trött. Jag drack inte. Jag har absolut inget sug eller vilja att dricka, jag vill bara vila när jag är trött. För att vara jag så är det ju ett enormt framsteg!
Även om jag vill mer, vill må bra varje dag. Ja, det är klart, det vill väl alla, men så är inte livet. Jag har ändå förbättrat livet markant genom att ta bort alkoholen.

Jag är fortfarande trött, helt dimmig...
Det får bli hemifrånjobb idag, då kan jag ta tiden jag annars skulle sitta i bilen till en promenad ute i solen och friska luften i stället 😊. Kanske tom prova något nytt? En stilla promenad? Inte "skrämma" igång kroppen med raskt tempo? Ja, idag blir det nog bästa starten för att lägga grunden för en bra dag.

Tack Sattva och AH för att ni finns här! Jag kan absolut ingenting om yoga, har aldrig provat. Men jag börjar bli nyfiken. Idag kommer jag nog inte att orka, men jag tar gärna emot lite nybörjartips om var/hur jag kan börja ("en annan dag"). Går det ens att börja hemma ensam? För gruppträning är ju knappast aktuellt nu...

KRAM! 🌺💖

@miss lyckad När du har fått 2:a vaccineringen, får du åka till Norge då?
Det verkar väldigt rörigt nu med de olika fabrikaten. Jag hade tur som fick mina Pfizer. Än så länge verkar de bra, men de vet man inte förrän man ser hela bilden.
Jag hoppas att du kan få träffa dina nära och kära, och den lilla som du inte fått träffa ännu ❤️
Jag har en till son som är fantastiskt, han bor oxå väldigt nära mig. Utan honom hade det varit svårt. Vi pratar och träffas ofta, vi stöttar varandra i våra svårigheter och givetvis i glädje ❤️
Ha en bra dag 💕

Ha en bra dag 💕

Tack snälla för era grattis! Idag 111 dagar 🎉 Otroligt vad snabbt tiden går och är så lycklig för mitt smarta beslut. Ångrar inte en endaste dag!

@Nykter2021 hoppade till av ditt nick och trodde först att jag hade skrivit själv 😂 Grattis till ett bra beslut.

Ha en fin onsdag alla som kämpar 💕

Härligt Jempa! Du vaknar nykter idag, stort grattis till det!
Glöm aldrig att ALLA nyktra dagar räknas.
Men det är snyggt om man kan få till en svit, eller hur? 😉
@Jempa123 skrev:"livet som skaver lite i allmänhet" Jag vet ju inte hur ont skavet gör, men kan du stå ut med det? Bara låta det vara? För det blir ju inte bättre av alkohol, det vet du ju. Dessutom så ser det ut att bli sol idag, för mig blir det mesta lite lättare när det är sol. Så hänger du på och kör den här dagen nykter också?
Du kan! Du mår bättre utan alkohol! Det har du själv skrivit!

Skulle en massa "svammel" om att det är skitsamma dyka upp så skriv av dig här, sätt det på pränt, se det svart på vitt - då kommer du att se att det är inte alls skitsamma!

KRAM! 🧡🌻

Tack Blenda 😊

Tappadigen, tack, jag tar verkligen inte illa upp av dina råd av vad som funkat för dig.
Du har ju en jättebra strategi och det är väl det som är det bästa. Och visst har jag slarvat med att somna på soffan (då har jag inga problem med att somna tydligen)
Min önskan och mitt mål är att kunna somna utan tabletter till natten. Just nu för jag inte det, jag ligger vaken hela natten. Det är som en oro sätter igång i hela mig när jag ska sova och så stressen att jag ska upp till jobbet.
Anledningen att jag oroar mig för att inte få dom är, att de är beroendeframkallande och läkarna vill ju helst inte skriva ut dom någon längre period. Men jag har hittills inte ökat dosen så jag hoppas det går bra.
Kanske att jag skulle satsa på att bli bättre med sömnen på min semester. Då behöver jag ju inte oroa mig för att inte komma upp eller orka med jobbet. Sen har jag haft det lite extra jobbigt senaste månaderna med mycket oro och stress, men jag tror det vänder nu.
Skrattade gott åt att man är äldre nu än förr. Ja så är det ju, och jag tror att man är mer känslig för utebliven sömn än när man var yngre. Så jag ska också satsa på att få rutiner som en gammal människa, och vissas ögon är man ju det också 😄
När jag inte mår så bra och har mycket ångest kan jag heller inte koncentrera mig på att läsa, och det brukar vara mitt sätt att somna. Så tack för din omtanke 🤗

På Hjärnfondens hemsida står det "Ungefär 15-20 procent av de som dricker alkohol blir beroende".

Jag fastnar vid denna siffra. Hårt. Det betyder ju att om man bjuder på en middag är sannolikheten stor att en av de som kommer är eller kommer bli beroende.

Kan ni förklara för mig varför detta inte debatteras? Ett gigantiskt samhällsproblem. Vi pratar Covid dagarna i ända, månad in månad ut, men detta?

Jag fattar verkligen inte. Hur kan detta vara så skamfyllt? Gå ut och gå en sväng och du travar förbi flera med problem men ingen pratar om det. Sorgligt och kontraproduktivt. Så många liv eller år av ett liv som går i spillror

Får många olika tankar när jag läser din inlägg VaraFrisk. Du skriver om önskan att höra till och det tror jag att du gör. Du får mycket respons på dina inlägg. Sen vill man kanske hitta såna som verkar ha samma utmaningar som en själv. Det finns några till som är i den fas där du befinner dig. Minns inte trådnamnen nu. Det är så många nya intressanta personer som dyker upp. Det går inte att hålla reda på alla. Stå på dig hos läkaren VaraFrisk! Det är så lätt att känna sig liten och skuldbelagd hos läkare. En del i det är säkert ens egen tankar om att man inte har skött om sitt kroppsliga tempel som man borde. Men nu är det som det är. Se till att de kollar upp allt väsentligt så att du har bästa möjliga föriäutsättningR att komma på fötter.
Nu måste jag sova! Godnatt!

Härliga underbara aprilgänget 🥰🙏💚 och ni växer!! Välkommen alla nya och grattis till ett fantastiskt beslut!

En dag i taget 🙏
Ingen ångrar en nykter dag 🙏
Ta inte första glaset 🙏

Ovan är ganska klassiska råd vi get till varandra. En av mina favoriter är rådet om "jag ska bara"
Den fungerar så här:
När du blir sugen på A, så säg till dig själv: Visst får jag dricka, men jag ska XXX först. Det kan handla om att äta, träna, bada eller fråga oss om hjälp. Suget varar inte för evigt. Försök flytta beslutet några minuter så märker du att det går över 😅👌💚

❤🌸❤🌸❤

@Varafrisk här kommer klappen och ❤️ Jag har läst din tråd och ville bara ge mig till känna, visa att jag läst och är med dig i tanken. Har inte skapat någon egen tråd än, trodde att jag var tvungen att vara lite duktig först, räkna dagar. Men det går sådär. Nu måste jag sova. Godnatt. Lycka till imorgon.

Håller tummarna för att du får ett bra bemötande av den nya läkaren o att han kan ge dig hjälp! Du gör nu flera saker för din hälsa o välmående. Det är grymt! Du är på väg! Du har satt den nya banan. O var inte för hård mot dig själv att du ska lösa "alla" problem samtidigt utan en dag i taget. O sakta lägga till sånt som du känner behövs för din friska framtid! Sänder en BamseStor Styrkekram 🙏💖🤛

Det kanske blir en knuff på rätt riktning hos läkaren. Man vet aldrig vad ger oss det sista vi behöver. Din dag närmar sig ❤ Natti natti 💚🙏💚🙏💚

Vi läser inte LiLos inlägg på samma sätt Nystart. Jag tyckte inte det var kritik mot dig det handlade om eller att du skulle känna skam. Däremot fanns en tydlig uppmaning i att ha dina barns bästa för ögonen nu när du går vidare i dina steg. Du har nu tagit steget att lämna. Sen ska du vidare. Att dricka nu är säkert lockande men gör precis som LiLo skriver att man blir passiv och att det blir så svårt att hitta något att börja med. Du har en plan för hur du ska vidare. Använd den. Och dina barn behöver dig väldigt mycket. Men du kan inte leva i ert kaos då går du under, så du måste hitta styrkan att ta ett steg till nu. Tror att SG blir besviken på dig om du återvänder. Hämta hem hen och G till ert nya liv i lugn och ro. Tänk på allt fint du kan göra med barnen om det är bara ni. Ni kan skära baguetter åt vilket håll ni vill, ni kan vila tillsammans, ni kan åka på utflykt utan att nån kritiserar resmålet. Tänk på allt fint du vill med dina barn och ta er dit. Jag vet att du kan göra det här.

@Torn Heja dig! Bra jobbat med snuset. Det låter som det går ganska lätt om man trappar ner?

Själv slutade jag rakt av från att ha snusat 1.25 dosor / dag. Det var ett helsike skulle jag vilja säga. Kändes nästan som att konstant gå runt med feber. När jag läser detta undrar jag varför jag gick så hårt fram. Är det så enkelt som jag läser från din text? Redan så att du börjar släppa tanken på snus?

Minns att jag läste någon tvetydig källa att om man snusade så mycket som jag gjorde var oddsen väldigt dåliga på att man skulle lyckas sluta. Bästa texten jag kunde läst då för kom ihåg att jag tänkte, vänta ni bara, detta ska jag fixa. Ni har fel!

Vilken dag 😅❤🧚

Jag undrar hur många yrken en människa orkar läsa sig till utan att det leder till ett yrke 🤭🥴🙈 Så många hemtentor och annat som man gjort för ungarna borde räknas som samlad betyg för onödigt vetande. Håller hjärnan ung och fräsch iaf 😅👌

Måste säga att jag märker tydligt hur mycket lättare det blir att göra allt det mentala nu när kroppen och knoppen har varit utan A en längre tid. Vilken vinst 🥰

Tror det finns en anledning till att det blev just ni två. Han valde uppenbarligen med omsorg och då blev det dig han valde ❤. Ta hand om er 🤗

Bra jobbat med snuset Torn..Och bra jobbat med dottern, flytten, och att ta hand om dig, Andrahalvlek..💕 Det viktigaste först..😅..Jag håller på med vedhuggning, fixar med huset, och försöker göra kul saker när det går. Planerar mycket framtida projekt..🍃💫..Jag är supernöjd med mitt jobb, framförallt med mitt schema..Många dygnspass och flera dagar ledig i sträck sedan..Det gäller att göra sitt liv så gott som möjligt, tycker jag..🍃💫🍃

Det är tråkigt hur det blev. Det var säkert inte vad Li-Lo ville. Utifrån sin profession behöver hon hjälpa oss om vi är i en situation där vi kanske inte är på topp.
Ingen är en toppen förälder mitt i en kris ❤🙏

Hur du än väljer så hoppas jag att du väljer nykterheten och att allt löser sig. Men helst vill jag så klart att du väljer att stanna här och kämpa med oss.

Styrkekram 💚🧚

Hoppas det går bra med din medicin! Det är skönt att få lite hjälp att hålla sig till "den smala vägen". Att få någon form av samtalsstöd tror jag, precis som Sisyfos, är bra. För mig är det värdefullt att ha någon "neutral" att bolla tankar och funderingar med (har egentligen inga problem förutom alkoholen. Tror jag.).
Att läsa om vad alkoholen gör med oss och andra är bra, det får en att tänka efter lite grand.
Du vet säkert redan, men AA har ju Online-grupper där du kan delta så anonymt du vill, och du kan välja att bara lyssna (japp, jag har provat). Det finns ju särskilda kvinnogrupper också, om det skulle kännas bättre.
Oavsett, gör det du behöver för att må bra, och skjut beslutet om vin på framtiden. Långt in i framtiden.

Håller med om att det är tragiskt att se hur förödande drickandet är, och hur knepigt det är att inte mer görs i vårt samhälle för att förhindra att vi fastnar i missbruk. Istället breder mångmiljardsindustriernas flashiga alkoholreklam ut sig överallt. Sorgligt..Jag har också fått första vaccinet genom jobbet..Får se om vi får annan sort nu, eller hur det blir..Vill så gärna åka till 🇳🇴 Norge och träffa barn och barnbarn..Har ett nytt litet barnbarn på 6 månader som jag aldrig har träffat..Har du fler barn än sonen, Sländan?

Ska strax släcka lampan...

Behöver er.....ni vet...en klapp på axeln...inget krav på kloka ord..bara en klapp och en kram❤️❤️❤️

@Torn Bara fem prillor!? Du har gått om mig nu rejält 😳 Jag har tappat fokus på både promenader och snus de senaste dagarna pga dotterns flytt, och mina egna rutiner är hoppsan hejsan till förmån för att sätta nya vanor för henne. Men var sak har sin tid och från och med fredag åker jag hem på heltid och då är det dags för tre dagliga promenader och snusnedtrappning igen!

Kram 🐘

@MrsWB Härligt att höra! 🥰 Jag känner mig också pepp och tror jag kommer klara denna helgen som kommer också! 💪🏼 Att veta att ni finns här ger mig styrka!

Jo, det är mycket bättre! Det känns som att allt kommer att lösa sig med lite tid. Vi har varit snälla mot varandra och han säger att han inte är arg längre och jag tror honom faktiskt. Vi rider nog ut det här känns det som 😍

@MrsWB Härligt att höra! 🥰 Jag känner mig också pepp och tror jag kommer klara denna helgen som kommer också! 💪🏼 Att veta att ni finns här ger mig styrka!

Jo, det är mycket bättre! Det känns som att allt kommer att lösa sig med lite tid. Vi har varit snälla mot varandra och han säger att han inte är arg längre och jag tror honom faktiskt. Vi rider nog ut det här känns det som 😍

Nu ska drak-kärringen hoppa i säng 😁
Har en viktig sak på jobbet i morgon och ska upp tidigt som attans!
Bra med roliga jobbuppdrag då håller hjärnan sig lugn en stund från andra tankar.
Men är rädd att jag ska börja jobba ännu mer för att döva tankarna som snurrar....
Men försöker skärpa mig efter i morgon!

Uppdatering i alla fall, sambon o jag löser nog den här krisen. Det börjar i alla fall att kännas så och vi är snälla mot varandra. Det känns skönt! ❤️

Men nu, sängen, det var ju dit jag skulle! Lätt att fastna här 😄

@Lilly 63

Det kommer bli bättre imorgon - en dag i taget💪😘

Sov gott alla 😴 - nu ska jag släcka och njuta av min nyfunna, ostörda sömn ända tills klockan ringer😂🥰

Grattis till 1 år som nykter! 🥳🥳🥳🥳 Mäktigt lång tid.

Jag tror att man hela tiden behöver reflektera över hur man tänker, tycker och känner. Det var ju verkligen kanonbra att du själv kunde upptäcka att du har självömkat - och genom att skriva om det här tänker du nu agera annorlunda. Det är förbannat lätt att stirra sig blind på det man inte har, istället för att uppskatta det man faktiskt har. Men jag tror samtidigt att man genom medveten träning kan träna på att se halvglaset halvfullt snarare än halvtomt i alla lägen. Du väljer hur du vill tolka och reagera på varje situation. Pussa på katten nu 😍

Kram 🐘

Tack för ditt inlägg! Ja, vilken gåva nykterheten är, så mycket vi har att vara tacksamma för. Grattis till ett år, ser fram emot att följa dig vidare!

@Lilly 63 Blir bättre i morgon! 💪🏼🥰

Grattis till sju nyktra veckor! 🥳🥳🥳 Det handlar jättemycket om vanor. Att omprogrammera sin hjärna. Alla situationer och känslor som tidigare har förknippats och hanterats med hjälp av alkohol måste nu upplevas och hanteras på ett annat sätt.

Håller du fortfarande på med meditationen? Den kan vara en viktig nyckel också.

Kram 🐘

@Se klart Tack för påminnelsen! Jag är på gång, men har inte riktigt kommit till skott ännu. Jag tror att det är våndan att jag antagligen har tappat ”flåset” från i höstas som gör att jag inte ids komma i gång. Tiderna på min Apple Watch kommer inte vara vackra.😅 Kanske ska skippa klockan i början? Men jag vill verkligen sätta igång, och om du kör igång så är jag på!(Tror jag😂) Sedan så har jag ju kört det här med mindre snus nu också. Det har varit fokus på det, och det går faktiskt riktigt bra. Förgående dygn blev det endast 5 prillor. (44/dygn när jag startade) Snuset var slut och jag kände inget behov av att åka och köpa nytt. Så då borde jag ju kunna fokusera på löpningen nu! 😍

Kram. 🤗

@miss lyckad Du har så rätt 💕 pandemin ligger och lurar i bakhuvudet även om man inte tänker på det hela tiden. Jag är mest orolig för mina nära och kära, själv har jag fått vaccin genom mitt arbete.
Du måste ha känt dig stolt över att du klarade dig ifrån alkoholen, när du såg ditt ex och hans nya särbo. Givetvis väldigt tragiskt att se hur alkoholen förstör människor. Jag reagerar mkt mer idag när jag ser alkoholiserade människor ute i samhället.
Jag handlar ibland på bolaget åt min gamla mamma och pappa. Själv är jag inte ett dugg sugen på något, mera avsmak.
Där vi bor har vi flera bolag, personalen är så trevliga. Det måste vara någon slags policy- men det ser så hemskt ut när någon riktigt alkoholiserad, står med små pengar för att få ihop till en 7,3 procentig öl medans personalen står och ser så glad och fräsch ut och önskar en trevlig dag när pengarna äntligen räcker. Det är riktigt tragiskt, man undrar hur det kan få vara lagligt, när man vet hur många människor som far illa.
Det positiva är att trenden bland yngre verkar gå mot ett mer alkoholfritt alternativ.
Nu läggdags 💕 sländan

@Cilla8 Blir spännande med testet och hoppas att du inte blir sämre 💪Dammade av Corona i november...😱

@Kärring

Tackar som frågar! Prima faktiskt! Inte ens något sug på flaskan i kylen och känner mig pep på helgen - lite ”come on” känsla. Känner mig sååå sjukt motiverad! Var på ansiktsbehandling idag och hon tyckte min hud såg ovanligt fräsch ut och att jag strålade😂💪😇

Hur känner du dig - hur känns relationen?❤️

@MrsWB tack för omtanken!🙏 Familjen är nu överens👏 Hoppas på en bra upplösning! Är krasslig men Jag är stark! Hoppas ni andra också känner Er starka!!💃🙏💪

Tack för välkomnandet. Det känns på något vis lite spännande att ha detta för sig själv. En annan värld att dyka in i som ingen runt mig känner till eller vet om. Förutom ni då🥰

@Morgonsol
Ja .. 😔 Har några omkring mig som verkar släppa taget eller hur jag ska formulera mig. Jobbar inte, inget är roligt, isolerar sig, får dygnen på fel, dricker, har ångest, försöker aktivera sig, sjunker ner ...

Och där är jag som försöker visa att jag finns. Hör av mig. Men det har gått så att det verkar som att de får dåligt samvete att de mår som de gör och inför mig inte är sitt "vanliga jag".
Går det åt skogen vet jag ju dock att jag gjort vad jag kunnat. Jag är ingen vårdare, ingen psykolog. De vill inte ha professionell hjälp. Jävla alkoholelände.

Har du någon du kan äta med så att du hålls på benen. Tänker att det kanske är lättare att få mat i sig om man äter tillsammans med någon.

Tack för svar Sattva, Tofu, Andra halvlek och Se klart. Ja, visst är det lite smickrande att bli tillfrågad, och känns bra att säga att man kan fixa saker. Men, som ni säger, bättre att fokusera där man har sin spets. Och eventuellt dra ned på fasta tjänsten lite, skulle kunna skära ned på utgifter och gå runt på mindre. Håller med om att problem med gränssättning nog hänger ihop med annan gränslöshet, som med alkohol. Ska ha ett mantra nu - inget mer i maj- vill kunna njuta av vår och tillåta mig att vara ledig... Tack igen för svar, känns skönt att få bekräftelse på att jag har för mycket på gång samtidigt.

@Kärring

Tackar som frågar! Prima faktiskt! Inte ens något sug på flaskan i kylen och känner mig pep på helgen - lite ”come on” känsla. Känner mig sååå sjukt motiverad! Var på ansiktsbehandling idag och hon tyckte min hud såg ovanligt fräsch ut och att jag strålade😂💪😇

Hur känner du dig - hur känns relationen?❤️

@Kärring 🤗🥰@Fröken H Tack idag har det varit tufft sitter nu med en kopp te går nog o lägger mig hoppas morgondagen blir lite lättare 💪🤗🥰

Var lite sugen ikväll, men lyckades avstå. Det brukar inte vara något större problem på vardagarna numera.
Nu ska jag lägga mig och lyssna på lite meditation innan jag somnar.
Kram på er!

@Charlie70 @Se klart Fotografiska vill jag besöka nästa gång jag är i Stockholm 😍 Igen. Men det lär väl dröja. Jag har faktiskt besökt några konstutställningar på senare tid, här nere hos oss springer inte folk ner dörrarna direkt. Jag har varit ensam i lokalerna typ. Spelar ingen roll vad jag ser, upplevelsen blir alltid wow. I somras blev jag alldeles salig av en keramikutställning 😂 Bara miljön med högt i tak och stillheten är wow. Inget yngsta dottern får hänga med på. Hon skulle pusta och stånka efter fem minuter.

Kram 🐘

@MrsWB Allt är bättre här hemma i alla fall, det är skönt! 🥰

Inget sug här, men det kommer nog bortåt torsdag, fredag... men jag är beredd! Ska fightas mot det med näbbar och klor! Här blir ingen alkohol i helgen som kommer heller, för det har jag bestämt! 🐉🔥

@MrsWB Lite stolt ändå! 😁

Hur mår du idag? 🥰

@Nykter2021 Vad bra att du varit hos psykologen och ska till doktorn. Kanske berättar du för läkaren?
Hoppas du får Kengis natts sömn och vaknar utvilad och stark! 💪🏼

Låter ju kanon! Ett bra steg i rätt riktning! Just nu är du dig själv närmast - det är inte att tjalla. Bra jobbat🥰

Sju veckor med Antabus/utan alkohol i söndags. Kort sammanfattning: Det är jävligt skönt att vara nykter! Jag tänker klart (nåja..) och mår bra både fysiskt och mentalt. Stress och motgångar väcker fortfarande tankar på alkohol, men de blir lättare och lättare att ignorera när man inte är såsig i skallen efter att ha bälgat i sig vin kvällen innan.
Det gäller att lära sig behålla nykterheten när jag inte längre har Antabus som stöd. Att vårda den och arbeta aktivt för att inte falla tillbaka. Jag kan inte ta den för given. Jag tänker inte ge upp den frivilligt!

Fortsätt kämpa på, var och en på sitt sätt!

Ett sant nöje vid detta roder ❤️

@Kärring - hur går det med kontrollen, gick det ok på jobbet? Sköter sig ”bättre hälften😉”?💪 @Cilla8 - hur har det gått med familjen, det var något som ni inte var eniga i? Löst sig?🙏 @Fröken H - mina tankar är med dig och hoppas att hen blir frisk!🙏

Inget som triggar sug girls hoppas jag! Känns som ni sköter er exemplariskt 👌

När allt löst sig så skålar vi va? Precis beställt 2 flaskor Richard Juhlin till helgen (alkoholfri skumpa) - finns på mat.se👌😂💪

@MrsWB Njaaaaa, inte direkt 😂
Men pratade med min chef och berättade om saker jag gör som jag inte ska göra. Kändes som att tjalla men är trött på att lösa andras problem. Så, ändå framsteg faktiskt 🤗

@Fröken H Jag hoppas det är okej med din närstående! Varm kram 💕

@sonjets Välkommen till oss 🥰
Vi är nya nästan allihop här, inte riktigt alla inte @Miss Mary Poppins men annars är vi ju aprilare allihop 😂
Vi kämpar tillsammans och stöttar och peppar och @Fröken H hotar mig lite ibland också 😜
Själv är jag draken som håller majbrasan levande så vi kan elda upp gammal skit och komma vidare 🐉🔥
Skämt och sido, detta är ett fantastiskt gäng och vi välkomnar nya som gamla i gemenskapen🤗

Vi är lika och olika och slåss tillsammans ❤️

Tröttiz ja verkligen.
Men de har såna själsliga hål som inte läker. Känner nu bara i sorgen hur svårt det är att äta pga smärtan o all energi som går åt att gråta o sörja. De har gått o mått så här dåligt så många år och många upplever att terapi o så inte hjälper. Att inte ta hand om sig pga själslig smärta är egentligen ganska enkelt inser jag. Håller man på så länge.. då förstår ja att själen urholkas eller hur man ska säga.. o förståndet försvinner.. egenvärdet.. Ja tror Ja förstår mer o mer nu av denna sjukdom . Ja är så otroligt tacksam för tiden ja fick med min älskade. Han försökte. Han var en underbar , helt fantastisk man men hans lidande var för stort. Han har det bättre där han är nu❤ Vet det🙏

Spring i benen...
Hur är det med springlusten @torn?
Jag behöver dra igång- i helgen är tanken.
Börja lugnt och inte långt.
Om du är på så kör vi! (Jsg får väl köra ändå men det blir inte samma ”kör”)
Kan inte stoltsera med så många fler hobbies förutom min garderob och nytt försök med delar av odlingarna, har inte hunnit med riktigt men nuförtiden tänker jag att då börjar jag väl om då!
Kram.

Jag har funderat igenom mycket av vad @Li-Lo skrev till mig och jag är inte säker på att detta är rätt forum för mig. Jag förstår vad hon skriver men jag behöver verkligen inte mer skam lagd på mig och känna mer dåligt samvete, det har jag fått i mängder av min fru. Jag försöker så gott jag kan, men efter att ha tagit ett så stort steg som jag faktist gjort få det bekräftat att det inte är tillräckligt. Att jag är den kassa pappan som jag tydligen är. Hur jag kunnat lämna barnen hos en ostabil person. Tror ni jag ville det? Men för att rädda barnen måste jag rädda mig själv först.

Kulturen och det...
@charlie du har något väldigt fint framför dig med Nationalmuseum. Men ta det i lite lagom doser, det är mycket, och bara inredningen är ju konst i sig- färgerna. Och jag som har en knäpp dragning till gamla religiösa målningar, har fått allt jag behöver. Åh, så mycket fint och viktigt, puls och svårigheter och förundran ryms där! Roligt att du nappade på Shuggie Bain. Kram 🌱

@MrsWB du är så jävla grym där vid rodret 🔥🔥🔥❤❤❤ fortsätt så!

Jag är här och läser och njuter av hur många vi är och blir fler. Det är så otroligt fint att alla hittar hit.
Just nu går jag igenom mitt jobbiga (närstående drabbats av stroke imorse), jag har inte tagit till nåt gift och ni behöver inte vara oroliga för det. Just nu är jag inte sprudlande och peppande. Men jag har inte lämnat er.
Dag 18 når sitt slut. Ashäftigt att dag 20 närmar sig.
@kärring jag håller koll på dig. ❤

Hej! Tror det är många som känner lite deppighet, nu i pandemin..Allt kul som man brukade göra är inställt..Klart att det är jobbigt både med gamla föräldrar, och sonen med sin problematik..Tycker du gör rätt i att fundera över livet..Bra att inse hur mycket alkoholen förstör för oss. Jag skrev ofta ner för och nackdelar med att sluta dricka alkohol..Fördelarna är ju väldigt många..Såg mina barns pappa häromdagen, och hans särbo..Hon luktade gammal fylla, trots smink och finkläder..Exet hade magrat och såg nergången ut trots helt nykter..Minns hur jag själv såg ut för några år sedan..Risigt hår, svullen mage, huvudet fullt av funderingar på när jag skulle dricka nästa gång, och vilket bolag jag skulle besöka för att skämmas så lite som möjligt. Rädd att arbetskamrater skulle känna lukten av gårdagens rus..Mycket bra jobbat med din tid Sländan..Försök att komma på roliga saker att göra trots pandemin..🍃🌺🍃

Hur gick det på jobbet igår? Kunde du hålla dig och ”sköta ditt”?😂🥰

1 år imorgon!
Imorgon har det gått exakt ett år sedan jag blev nykter. Och här sitter jag, har varit SÅ uppfylld av självömkan senaste tiden. Jag insåg det som en blixt från klar himmel under kvällens meditation. Jag har självömkat. Så otroligt mycket. Och glömt bort de fantastiska gåvor jag fått, som jag börjat ta för givet.
Jag har börjat ta min nykterhet förgiven, inte känt att jag behövt vara särskilt aktiv i programmet i AA eller att jag ens kanske hör dit.
Jag har blivit intolerant mot andra och tyckt att andra är banala.
Jag har självömkat kring jobbet och tyckt att det är tråkigt och meningslöst, tyckt synd om mig själv för att jag måste jobba och göra de saker som jobbet innebär.
Varit otacksam kring samarbetet med mitt ex och till och med kring att få den oerhörda gåvan att få ha min son hos mig, har känt mig trött och som att jag bara vill vara ifred.
Tyckt synd om mig själv som "aldrig" träffar "rätt" man som är "mitt livs kärlek".

Så oerhört uppfylld av otacksamhet och självömkan, att jag skäms över mig själv nu när jag reflekterar kring det.

Jag har ett års nykterhet. Jag är fri från att vara ständigt ångestfylld och skamfylld över mitt alkoholberoende. En sådan oerhörd gåva som jag inte trodde var möjlig.
Jag har ett arbete som är viktigt, där jag faktiskt påverkar andra människors liv, och där jag har förmånen att få arbeta tillsammans med godhjärtade människor som genuint bryr sig om mig. Och jag har inte vett att vara tacksam.
Jag har en gemenskap i AA med andra människor som varje dag kämpar och som ger av sin tid och delar med sig av sitt liv, som jag tagit för givet.
Jag har en son som är solen i mitt liv, som jag tagit för givet.
Jag har ett gott samarbete med mitt ex, som utefter hur jag betedde mig i vårt förhållande inte är en självklarhet.

Jag har så oerhört mycket att vara tacksam över, och nykterheten är det som är grunden i allt. Allt gott i mitt liv grundar sig på den. Utan min nykterhet är jag en skugga av mig själv, fast i mörket och ångesten. Min nykterhet är ingen självklarhet, och jag har tagit den och allt annat gott och vackert i mitt liv för givet. Jag har varit otacksam. Och självömkande.

Vilken oerhörd gåva att jag fick inse det ikväll. Tack Gud. Och tack för att jag har möjligheten att få dela detta med er i det här forumet, ni är alla så modiga som precis som jag vill ha ett liv fritt från beroende och fritt från mörker, och som vågar kämpa för den drömmen. Tack.

PS. Jag insåg att jag t.o.m. tagit min underbara, gosiga, tillgivna katt förgivet. Och irriterat mig på att han vill gosa med mig. Och att han sprätter ut sand ur kattlådan. Ändring på detta nu. Nu är det tillbaka till mina rutiner med meditation 3 gånger om dagen, och tacksamhetsböner. DS.

Stackars @Kaffetanten88 ❤🙏 Du har en riktigt jobbig period 😔
Vara hungrig och ledsen och samtidigt måste vara bra mamma. Det krävs mycket av dig.
Du är inte ensam 💚

Vilket underbart gäng - gamla som nya❤️❤️

Här inne är det varmt och skönt och majbrasan sprakar konstant för att man ska kunna elda upp sin skit😂😂, högt i tak och raka rör! Här dömer vi heller inte någon!❤️

Vi är alla olika, vissa har druckit mer eller mindre, olika tidpunkter, olika anledningar, olika triggers och alla har olika mål MEN vi är ju alla här av exakt samma anledning! - vi vill ha en förändring i våra liv där vi själva styr och bestämmer - inte A!💪

Ser dagligen fram emot att läsa alla kommentarer, pep, reflektioner och tankar som ni delar och skriver - fyller mycket tid och skapar en härlig känsla av gemenskap! Vi är kanske inte proffs psykologer men vi har många erfarenheter tillsammans, kan jämföra, analysera, lyssna och stötta och komma med inputs hur man själv hade gjort! Sjukt kul med alla aha- upplevelser också😂

Ensamma är vi INTE!

Hemma hos mig är det lugna gatan denna veckan - inga diken att parera, all skit brann upp igår😂 och jag känner mig stark💪 14 dagar nykter idag👌

Tack för att ni finns gänget 💪

@Miss Mary Poppins Jag kanske inte skriver så bra, men ja tanken är ju att få ner drickandet. Jag vet ju att bäst vore ju om jag slutade helt rakt av, men med den stressen jag har över det andra kan jag inte lova mig själv det hela. Men som @Li-Lo skriver så gör alkoholen att det blir svårare att agera, men nu dricker jag ju inte såna mängder att jag blir bortom sans utan det handlar mycket mindre än så.

@Kaffetanten88
Jag är kanske fel person att svara, men ville ändå ... 🙄
Hur insatta är de månne i sjukvården som skriver ut. I den bästa av världar skulle de som skriver ut själva ha stångats mot dåligt mående. Som att måendet vips skulle bli bättre över natt med att få i sig meducin.
Känns som att det skulle behövas lite mer liksom för dig, att mera följa upp. 💕

@Li-Lo Oj vad långt meddelande, och jag missade det då det hamnade bakom ett som jag skrev samtidigt. Tack för att ni bryr er, tack så otroligt mycket.

@sonjets Jag trodde jag var ensam i "alkoholdimman" innan jag hittade hit.
Alla bidrar vi med det som vi kan. Jag har som sagt bara varit här 8 dagar. Jag lär mig massor av andras erfarenheter o liv. Allt som skrivs hjälper mig i min process. Så skriv på! Vi läser o peppar🥰👏

@Eee Hej! Så fint att du tog dig tiden att skriva. Jag är helt ny här och blotta tanken av att ”lägga av” har varit och är fortfarande helt främmande för mig. Alla har vi vår ritual, vårt ”normala”. Mitt problem har aldrig varit att jag druckit på morgon eller under dagarna. Faktum är att jag nog aldrig korkat upp förrän efter 18. Någonstans intalade jag mig själv om att det var mer okej på något sätt. Men det har gått så långt att jag numera gör det varje kväll. Samma sak. Vin vin vin och åter vin. Jag blir som många andra fungerande alkoholister sällan ”berusad”. Toleransnivån är mycket hög med andra ord. Det tar gissningsvis år att jobba upp.
Förstår dig kring dina tankar om din hälsa. Har sett att fler skrivit om samma sak. Just det här med levervärden osv. Hur kroppen påverkas. Jag kan säga att jag precis fick hem provsvar från en omfattade hälsoundersökning som jag beställde online. Mycket smidigt. Till de i min närhet sa jag att jag helt enkelt bara var nyfiken på att se hur kroppen mådde men innerst inne ville jag verkligen veta hur levern hade det. Hur såg egentligen mina värden ut. Tack och lov mår kroppen än så länge bra och mina värden var över förväntan. Så mitt tips till dig om du är orolig är att helt enkelt göra en kontroll. Och vill du inte öppet be om just levervärden kan du alltid som jag beställa ett test som kollar av alla typer av värden.

Nykter till fredag. Det är mitt första delmål. Som jag känner nu hade jag kunnat hålla mig längre om det inte vore för helgens planer. Men jag ska ändå försöka hålla låg profil. Jag tycker mitt stora problem är att jag dricker i ensamhet.

@Eee Hej! Så fint att du tog dig tiden att skriva. Jag är helt ny här och blotta tanken av att ”lägga av” har varit och är fortfarande helt främmande för mig. Alla har vi vår ritual, vårt ”normala”. Mitt problem har aldrig varit att jag druckit på morgon eller under dagarna. Faktum är att jag nog aldrig korkat upp förrän efter 18. Någonstans intalade jag mig själv om att det var mer okej på något sätt. Men det har gått så långt att jag numera gör det varje kväll. Samma sak. Vin vin vin och åter vin. Jag blir som många andra fungerande alkoholister sällan ”berusad”. Toleransnivån är mycket hög med andra ord. Det tar gissningsvis år att jobba upp.
Förstår dig kring dina tankar om din hälsa. Har sett att fler skrivit om samma sak. Just det här med levervärden osv. Hur kroppen påverkas. Jag kan säga att jag precis fick hem provsvar från en omfattade hälsoundersökning som jag beställde online. Mycket smidigt. Till de i min närhet sa jag att jag helt enkelt bara var nyfiken på att se hur kroppen mådde men innerst inne ville jag verkligen veta hur levern hade det. Hur såg egentligen mina värden ut. Tack och lov mår kroppen än så länge bra och mina värden var över förväntan. Så mitt tips till dig om du är orolig är att helt enkelt göra en kontroll. Och vill du inte öppet be om just levervärden kan du alltid som jag beställa ett test som kollar av alla typer av värden.

Nykter till fredag. Det är mitt första delmål. Som jag känner nu hade jag kunnat hålla mig längre om det inte vore för helgens planer. Men jag ska ändå försöka hålla låg profil. Jag tycker mitt stora problem är att jag dricker i ensamhet.

Måndag och tisdag avklarad, de två längsta arbetsdagarna för mig. Det är alltid skönt när jag kommer till onsdag med lite kortare dagar.
Jag har varit så fruktansvärt trött sista 2 veckorna, det kan vara pollen men jag tror oxå att man går igenom så mycket nu som nykter, som man inte gjorde tidigare.
Jag tänker så mycket på hur det var då och innan jag blev beroende, jämför med hur det är nu.
Jag känner mig även lite deppig och funderar på hur livet är nu vid 50 år.
Jag har egentligen inga större bekymmer, förutom mina äldre föräldrar som jag oroar mig för en del. Min yngsta son har ett handikapp och det blev inte bättre av att han fick narkolepsi för ca 10 år sedan av vaccin.
Men det har ändå gått bra trots allt ,och han bor nära mig så vi ses dagligen.
Sedan kan man väl inte gå på moln hela livet bara för att man slutat med alkohol.
Men en sak är säker, och de är att hade jag inte slutat med alkohol så hade jag mått betydligt sämre. Jag har säkert en liten dawn period just nu, som troligtvis har med min omställning att göra.
Det viktigaste nu är att komma igång med motionen, då mår jag så mycket bättre.
Jag har även bytt ut mitt alkoholberoende till sockerberoende.
Jag kan frossa i glass och godis, jag vet att det är bättre än alkohol men snart måste jag börja ta tag i de oxå.
Ha en bra kväll 💕

Hänger gärna med i värmen här inne. Jag vet dock ännu inte om jag själv kan bidra med så många kloka tankar eller råd då jag just nu befinner mig mitt i ett töcken av denna nyfunna livsstil. Livet utan vin. Och saknar i princip noll erfarenhet av hur man bäst bär sig åt. Men jag hakar gärna på för gemenskapens skull. Ni verkar vara ett härligt gäng!

Mrx har byt bil idag men det blev inte en självstyrande Tesla. Det blev en ny Skoda igen! fast utan autopilot! Däremot så många finesser som jag aldrig kommer att anväda. Det är frugan som använder den bilen mest. Jag kör en VW golf och är super nöjd.

Hej Tomen! Funderar om nya meducinen funkar bättre för din fru än den gamla? Parkison är inte att leka med. Min fru har jobbat som undersköterska med sådan patienter. Jag själv har stött på sjukdommen i veteransbilssammanhang. En gammal bekants fru i dessa kretsar fick sjukdommen. En gammal gubbe i samma kretsar blev oxå drabbad. Mina bekanta som jag reflekterar till är båda 75 +. Det är väldigt tragiskt när den drabbar yngre människor. Ni har säkert sett filmen spring, Uje spring!. All styrka till dig!

Tack snälla för era kommentarer! Jag hänger gärna på Aprilgänget. Lilly 63, då är vi på samma dag 🤗 och Cilla8, tack för styrkekram, den behövs. Jag vet att de första veckorna nu kommer gå bra men sen...då måste jag få kraft att stå emot. Jag vill ju så jag fattar inte vad det är för fel på mig. Jag kommer skriva och berätta mer om mig o hur det ser ut när jag fått lite mer styrka. 🙂

En dag i taget, både med separation och alkohol... låter bra ❤👌

Ursäkta om jag är trög 🙉 men har du bestämt att inte dricka nu eller ska du vänta med det. Försökte läsa igen, men är nog lite trött i huvudet 💚🙏🧚

Önskar du hittade lite krafter och motivation till nykterhet så blir det andra lättare att hantera sedan.

Här rullar vardagen på med full rulle. Läxor och fritidsintressen. Hinner inte ens vara sugen på A. Så här går det bra 🥳😅👌❤

Solen går ner
Fortfarande nykter
Tar nog denna dagen oxå ;)

@Cilla8 förstår dig precis. Jag behöver också ändra mitt invanda mönster där jag associerar det mesta med vin numera. För min del handlar det inte så mycket om vin till mat eller i soffan till en film. Har aldrig uppskattat det särskilt mycket alls faktiskt. Utan det är just det där med att få dricka vin till alla ”måsten”. Älskar att hålla igång här hemma. Tvätta, diska, laga mängder med matlådor, skrubba, skura, putsa och damma. Hemmaspa, ta evigheter på sig med ansiktsritualen osv. Men allt detta måste givetvis göras med vin. Annars kan det vara! Exakt så. Det ena går liksom i hand med det andra. Dag 3 idag och ännu en kväll kommer till sin ända. Och det har inte varit några problem alls. Men så har jag inte heller lyft ett finger här hemma, eller duschat på några dagar. Blir ganska passiv. Men kanske är det okej medan jag ”tillfrisknar”.

Go kväll!

Nu när jag läser mitt inlägg från i morse (och jag var nykter ..jag lovar) så tänker jag att man kanske kan tolka det som om att man skulle skriva i min tråd för jag skrev "skriv här om du har lust"...och jag menade i forumet...att man inte slutar skriva för att man inte klarar att hålla sig nykter. Men sen kan jag känna att jag saknar hjärtana för då visste man att iaf någon hade läst ens inlägg....

Hur som helst ...jag måste säga att jag både ser fram emot läkarbesöket på torsdag samtidigt som jag skulle vilja avboka det. Att åter igen sitta med en ny läkare ...jag trodde att jag skulle ta prover som jag brukar...men det stod inget i kallelsen att jag skulle boka tid på lab för provtagning. Jag ringde ju och bad om att få en tid för min årliga blodtryckskontroll och då har man ju även kollat levern mm. Som sagt var ..nu är det åter igen en ny läkare...en man...som heter vad många män i min ålder döptes till ...så kanske han är i min ålder. Jag önskar bara så...att han inte får den där blicken i ögonen...som liksom säger....att du borde ju förstå att du inte kan dricka alkohol när du både har dåliga levervärden och högt blodtryck samt överviktigt. Blicken säger liksom "vad är det du inte förstår??" Och, den blicken sänker mig från att vara 58 år till typ 10 eller kanske sju?? Och då ska ju jag vara duktig flicka..fast på torsdag kan jag inte vara duktig flicka...och jag hoppas innerligt att jag inte kommer att försöka...men det beror helt och hållet på hans bemötande. Jag skulle vilja berätta..tala om hur j-a jobbigt det är...och fråga honom ..hur kan du hjälpa mig?? Jag är helt övertygad om att jag inte kan få antabus. Jag tänker att det är skillnaden mellan att besöka en beroendemottagning kontra en vårdcentral.

Försöker även vara förberedd på att jag inte kommer att få ngn specifik hjälp utan det handlar om mig själv. Fast jag är orolig för min magen. Ska försöka ta upp alla olika besvär jag har även om jag är rädd för att det kan vara något allvarligt. Men det är så himla jobbigt....å skämmigt...det är ju ingen annans fel att jag är där jag är...jag har själv tagit mig hit där jag är.

Men något som var bra...var att idag träffade jag arbetsterapeuten på den fysrehab där jag går för min tumme...tummen är så mycket bättre. Jag berättade då för henne att jag hade varit sjukskriven 2007 för utmattningsdepression/vidbrändhet . Fick då träffa en sjukgymnast inom primärvården som arbetade med avslappningsövningar. Frågade min arbetsterapeut om man arbetade med sådana insatser på denna rehab. Det visade sig att min arbetsterapeut gör det. Hon hänvisar mest till appar men man kan få några besök hos henne. Så jag har två tider inbokade hos henne. Jag är så stel i min kropp...sover så dåligt mm så det kändes så skönt att få en tid hos henne.

Så...jag verkligen längtar efter alkoholfria dagar...slappna av...landa...men samtidigt träna. Och jag är så himla rädd för att jag inte kommer att lyckas...jag måste plocka upp tron på mig själv...inte låta stelheten...övervikten...negativa tankar ta över utan verkligen tro på att jag kan klara det här. Imorgon har jag tid med min terapeut och fotbehandling...ganska skönt ..faktiskt!

Kram!

Tack ni underbara. Godis, chips, glass... mer orkar jag inte. Jobbar imorgon och vill inte vara ofokuserad och luddig och samtidigt ha alla dessa känslor. Nä vin är inget alternativ och ingen lösning.

@Fröken H åh beklagar... Det är nu du inser hur stark du verkligen är. Att du klarar stå emot istället för att falla för en gammal frestelse. Att ta kontrollen 💪🏻

@Fröken H åh beklagar... Det är nu du inser hur stark du verkligen är. Att du klarar stå emot istället för att falla för en gammal frestelse. Att ta kontrollen 💪🏻

@Fröken H där sa du det väldigt bra. Dryckesritual. Detta tror jag är något som de flesta av oss känner igen oss i. Det handlar om att försöka bryta ett mönster. Ändra tankegången osv. Och visst är detta en början. Jag är mycket förväntansfull just nu. Jag undrade först om detta skulle kunna få mig på andra tankar, att skriva så här bland spritt språngande främlingar, och faktiskt så är det en väldigt tillfredställande känsla. En värmande tanke. 🙏🏻

@Kaffetanten88 Hej! ❤🧚 Kul att du är här! Jag har idag hjälpt sonen med läxor. Han har två prov denna vecka. Har bara skrivit till @nystart som är i kris. Men innan läggdags ska jag försöka läsa ikapp och hälsar på dig.
Gud vad livligt det blivit överallt i forumet 😅🙏👌

Hörs lite senare ❤🧚

@Vinäger Finaste bästaste Vinäger!!

Du är så otroligt betydelsefull för mig! Dina inlägg är så insiktsfulla, så ärliga...om du bara kunde förstå hur klok du är!! Be inte om ursäkt...utan var den du är! Och...även om du är betydelsefull för mig...så gör det som känns rätt för dig...vila härifrån. Nu är jag ju inte där du är...men jag har svårt att tänka ...att jag skulle kunna dricka endast två glas vin...för jag vill också åt ruset.

Och när det gäller M...så bra att han svara bra på behandlingen! Vi har haft mycket cancer inom min familj och själv ligger jag i riskzonen...men jag kan förstå din känsla...jag minns SÅ VÄL när min man fick diagnosen matstrupscancer. Har aldrig någonsin varit så rädd! Så fruktansvärt rädd att förlora min livskamrat. Våra barn var 17 och 21 år..så det var tufft. Men det har gått sex år sedan dess och han lever...och vi firar 30-årig bröllopsdag i juni. Så även om jag inte är du...så kan jag föreställa mig hur du känner...jag håller alla tummar...att han ska bli frisk...och att ni ska få åldras tillsammans!

Även om du inte skriver här så finns du inom mig!

Stor kram:)

@Mirabelle G-S Så trösterikt ditt inlägg var för mig! Ibland lovas guld och gröna skogar om man blir nykter och jag tänker att så är det inte för oss alla! Däremot är det givetvis bra att bli nykter/att hitta den väg som passar en själv i nykterheten. För jag tänker att om man tror att det blir guld och gröna skogar...och den känslan inte infinner sig så kan det ju vara lätt att börja igen...men din beskrivning ...ja..jag tycker att den var toppen!!

Kram

Så mkt kloka ord. Helt slut av massa på jobbet o livet som skaver lite i allmänhet men idag är jag ivf nykter och tänker vara det ❤️🙌🏽

@TappadIgen

Ingen aning hur det varit förut men detta funkar för oss. Vi har ju egna trådar också att dokumentera i. Det är ju svårt att hålla koll på alla trådar när man inte får notiser om någon skriver tex @MrsWB. Vi som vill följa varandra har denna tråd så att vi inte missar varandra. Helt säker på att det är ok - det främjar ju syftet att stötta och finnas där för varandra❤️👌🙏

@Cilla8 Jo, det går fint! Veckorna är inga problem för mig, jag dricker väldigt sällan en veckodag. Men vänta till Tors, fre, då kommer jag ha det kämpigare 😶

@Lilly 63 @Eee
Välkomna till oss🤗

Jag ska försöka hitta på något nytt i helgen som inte innefattar arbete 😬 Råkar ju vara något av en arbetsnarkoman och det blev ju en del jobb i helgen istället för vin. Klart bättre alternativ men ändå inte bra. Jag jobbar redan för mycket som det är.

Jag ska i helgen:
Slappna av utan alkohol
Tänka utan alkohol
Vara hård mot mig själv, men samtidigt lite snäll. För jag förtjänar både att jag är lite sträng och hård för att inte dricka och lite snäll för att jag faktiskt gör någonting åt drickandet. Det ska jag vara stolt över.
Förutom det ska jag nog promenera och kanske ta ut cykeln om det blir bra väder. Jag älskar att löpträna men klarar det inte längre pga ett dåligt knä, men cykla funkar (fast inte lika kul).
Ska träffa barn o barnbarn också! 😍

Känns skönt att veta att ni finns här, lilla April-gäng 🥰 Och roligt att det utökas 😀👍🏽

Jag tänkte bara hoppa in och säga att det verkar ju ha varit en utmärkt idé med en sådan här gemensam tråd. Annars har det väl mest handlat att man skriver lite i sin egen tråd och sen kikar hos andra vad de har skrivit. Här är det väldigt mycket liv och rörelse :) Har det någonsin funnits någon officiell guideline om att man ska skapa sin egen tråd och använda den eller är det bara så det har blivit och sen har man själv lärt sig det med tiden när man har börjat hänga här? Den frågan kanske inte är relevant just till denna tråden men den fick mig att tänka på det.

Jag kommer på mig själv med att förklara saker på som är långt mer omständliga än vad som krävs. Sen känner jag efteråt att jag ändå missat att förtydliga vissa saker och att det jag skrivit lätt kan missförstås. :o

Att alla fungerar olika borde ju inte behöva poängteras och att jag egentligen bara redogjorde för hur jag lyckas med i alla denna biten med sömnen med förhoppningen att kanske kan det hjälpa dig också. Däremot missade jag nog att säga att min sömn inte är helt perfekt men mycket, mycket bättre och känner aldrig något behov av sömn mitt på dagen. Det kan vara vissa perioder jag slarvar lite också och då känner jag mig också mer ur balans, men då är det bara att pusha tillbaka in mig i spåren igen.

När jag har reflekterat över det så känns det som något en gammal människa skulle göra att ha en kvällsrutin på det där sättet, men å andra sidan är jag ju äldre än jag var förr så det är väl egentligen inget konstigt med det. Jag brukade nog tänka att jag var odödlig och oövervinnlig och mina sömnvanor var nog inte alltid de bästa.

Ville bara säga grattis och att du är så duktig som tagit sig hit! ❤️ 🥰

Jag är inte så aktiv i andras trådar just nu då jag mår så fruktansvärt dåligt. Jag läser fleras och om det fanns gilla knappen så hade jag gjort det. Jag har bara inget att tillföra just nu. ❤️ Om jag någonsin tar mig ur detta mörker kommer jag börja stötta er alla igen.

När killen ringer mobila teamet och det ända svaret är ta theralen. Jaha. Jag tar ju det. På kvällen. Jag jag blir groggy och trött. Men varför envisas varenda jävla människa i sjukvården att jag ska ta theralen mot min ångest när jag sagt att den inte tar bort ångesten? Jag blir bara trött och hungrig/sugen

@Lilly 63 vad kul att gå på bio! Ja, det är märkligt hur det där vinet kryper in i sammanhang man gott skulle kunna vara utan. Jag tycker du är så jävla grym! Heja heja heja dig!

@MrsWB Tack 💕 känns så skönt att skriva o läsa här inne 🤗 Jag vet inte riktigt ännu skulle väl vilja kunna ta ett glas vin någon gång men det får framtidens utvisa nu är jag här o nu och vill försöka ha ett längre uppehåll har faktiskt inte gjort något riktigt försök innan . 👍💕🤗

@Fröken H Tack lite jobbigt i dag pysslat lite ute i trädgården då brukar jag belöna mig med ett glas vin men inte idag 👍I kväll ska jag på bio med en tjej jag är kontakt person till ska bli mysigt 🤗💕 heja oss

@Morgonsol 💕
Det här med att alkohol kommer först. Kommer aldrig att förstå suget. Men Jag vet att den finns där. Men att alkohol skjuter undan en sund relation med till exempel sina barn. Så otroligt ledsamt och frustrerande. 😔
Vidrig sjukdom som bryter ner människor.
Kram.