"Upp" av Sisyfos

24 november, 2017 av Sisyfos

Ja, det finns en väg upp. Jag kände verkligen som du när jag la av. Varje morgon lika övertygad, hela dagen fixerad och sen varje eftermiddag så svag. Orolig, rastlös, ångest etc. Sen slutade jag bara... eller bara och bara. Det blev omöjligt att dricka hemma och det fanns inget hemma heller. Jo, a-fritt. Jag ersatte med a-fritt och det funkade. Höll på att trilla tillbaka flera ggr, gjorde det också nån gång, men fortsatte direkt efter att jag ramlat. Antabus kanske är nåt för dig? Tänker att du verkligen behöver ett stopp... men då kan du ju inte tänka "fest". Jag har trillat tillbaka igen men nu mer sällan. Men det mående du beskriver känner jag så väl igen. Ångest, rastlöshet, dålig självkänsla, depression. Precis så mår man. När jag slutade för att det var omöjligt att dricka var jag förvånad över hur lätt det faktiskt gick ändå.

En dag i taget, en dag i taget och sen plötsligt mer närvaro, mindre ångest, tillbaka till sitt gamla jag... och det var ju trevligt. Sen var det en vana att inte dricka, eller att dricka a-fritt i mitt fall.

Häll ut, håll ut och håll i… är väl det som funkar. Kan jag så kan du. Jag tvivlade så den dag jag faktiskt slutade. Det hade börjat kännas omöjligt att lyckas, men det gick.

Foto: Fabien Bazanegue, www.unsplash.com

tagg: