Hej alla,

Nu är det dax för mig att inte börja dricka igen, har klarat av vita perioder men för att sedan lura mig själv. Det går ett tag men sedan ballar det ur, för mycket, fel tillfälle, kontrollförlust, minnesluckor och riskbeteende.

Tänker använda detta som en dagbok samt för att få tips av Er andra för att lyckas för uppenbarligen reder jag inte ut det själv.
Mitt mål är att aldrig börja dricka igen.

Är man runt 40.

Nu kör vi!

Godmorgon alla

Vaknade och den förkylning som jag burit på ett par dagar börjar ge med sig, även om jag känner mig skapligt hängig. Detta är 4:dagen utan alkohol. Mitt problem har aldrig varit att jg dricker varje dag, iallafall de senaste åren, dock kunde det hända förr. Det som händer är att jag alltid dricker för mycket, finns ingen botten. Gör bort mig och lider grovt av ångest efter.

Detta måste det bli ändring på, min lösning kommer att vara att ta all hjälp som krävs för att inte ta det första glaset.
Då jag senast gjorde bort mig på en arbetstillställning har jag även dragit på mig konsekvenser på mitt arbete, något jag behöver möta i morgon. Känns riktigt sunkigt, men ger mig en klar bild av att jag behöver hjälp. Jag vill aldrig sätta mig i denna sits igen.

Livet är nu

Känns som vi har liknande problem. Är inte heller en person som dricker dagligen. Men det kan vara nog så jävligt ändå.
Hejar på dig att du fixar detta!

Är otroligt nöjd och trött, har ordnat med hjälp genom mitt arbete. Det var väl ingen hemlighet att jag behövde hjälp men det löste sig riktigt bra.

Talade med chefen, alla arbetskamrater samt löste så att HR ordnade med behandlingskontakt så nu är bollen i rullning. Var det jobbigt, ja det var det, men fick fantastisk respons.
Kände mig lite som Karl Bertil pappa på julafton, när de åker runt och talar med dom som blivit julklappstjuvade.

Så 5:dagen helt nykter. Jag gör det jag förutsatt mig och ångesten som fanns efter senaste fyllracet är borta.

Klart slut!

Adderar ytterligare en dag till nykterheten. Det slog mig vad mycket som jag försummar när jag dricker. All min tid har gått åt att planera drickandet och sedan i ångest ett par dagar, lagom fräsch till helgen och sedan börjat om. Sicket ekorrhjul... i det går tiden långsamt men livet fort.

Förra torsdagen var jag ett vrak, med grov ångest och en känsla av hopplöshet. Nu har jag varit nykter sen dess. Vill aldrig må så dåligt igen, jag har lagt det bakom mig men ska se till att aldrig glömma.

Livet är nu

Grymt av dig att våga ta klivet och söka hjälp!
Funderade över hur måndagen hade varit för dig. Skönt att läsa att det gick bra!
Nu är det en dag i taget och glöm inte hur den där jäkla bakisångesten kändes ? Du kommer fixa det här!!

Lördag, vaknar nykter och utvilad. Riktigt skönt. Men så var det för 17 dagar sen, då snurrade tankarna, vad har jag gjort vad har jag sagt, har jag gjort bort mig. Tusen frågor men inga svar, förutom de som min hjärna fabricerade ihop. Det är ett hemskt tillstånd, ovärdigt för en människa. Och innan hamnade där, det ständiga förhandlande, känslan av att vilja vara som "alla" andra, normala människor som klarar av att dricka, vilka de nu är. Det ser så trevligt ut på restaurangen, uteserveringen, glada glada människor med ett glas i handen. Men om jag kunde dricka som normala människor, skulle jag dricka varje dag, det stämmer väldigt bra på mig.

Ha en skön lördag alla!

Lollo78

Jag har dag 29 idag. Det känns jättebra. Grattis och lycka till

0.0

Jag kan verkligen rekommendera att gå på AA-möten, fantastisk gemenskap och hjälp. Lycka till o ta det lugnt, en dag i taget!

Nu har det passerar 45 dagar utan en droppe. Har till min hjälp Campral, stöttande fru, och arbetskamrater. Har gjort vad jag förutsatt mig, har egentligen inte varit sugen alls. De få tankar jag haft på att dricka har jag tänkte bort.
Redan kan jag se att det faktiskt finns stora vinster med att inte dricka. Framförallt är min ångest helt borta, en glad fru, kommer ihåg allt jag gjort, mer pengar i plånboken, behöver inte skämmas för mig själv, orkar mera, ser positivare på livet.

Vinsterna består! Passa dig för ”nu har jag förtjänat en..”-tankarna som kan dyka upp.
Jag hade en dipp runt 2-3 månader då det kändes tungt ett tag. Har ett argt inlägg som påminnelse. Men om det kommer så ge inte upp, det gick över och lampan tändes igen.

Snyggt jobbat!

Tackar, jag tänker vara vaksam. Inser att det kan komma svårare tider och då gäller det att hålla i. Försöker påminna mig om hur jävligt det var när jag drack.

Trevlig kväll alla!

Godmorgon

Inne på 73:e dagen helt nykter och lika beslutsam som om det vore första dagen. Livet rullar på med sina bra dagar och mindre bra dagar. Men det är så livet är, för hur skulle det annars vara.

Ha alla en fortsatt skön lördag, och ni som bestämt er för att sluta dricka alkohol just idag. Gör det bara och håll i.

Mvh

Underbart att läsa hur bra det går för dig, bra jobbat. Ger hopp för mig som precis är i starten än nykterheten.

Det glädjer mig mer än vad du någonsin kan förstå om jag kan ge hopp till någon som vill förändra sitt liv, vore fantastiskt om inte en endaste människa behövde gå igenom det jag gått igenom.

Det går att sluta dricka, det går INTE att börja dricka normalt. Inte för mig som har använt alkohol på ett felaktigt sätt.
Om jag kunde det hade jag aldrig "hamnat" på Alkohol hjälpens forum, då hade jag bara druckit mindre, första gången jag tyckte att jag drack för mycket...

Mvh

Vill passa på att önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År.

Är inne på 94 dagen helt nykter, inga speciella tankar på att dricka heller. Ska bli riktigt skönt att lämna 2018 bakom mig. Har alltid tyckt att det känns bra att byta år. Ut med det gamla in med det nya.

Fortsätter på den nyktra vägen 2019.

Mvh