Hej! Är lite förtvivlad! Jag är man på 33 år! Har nignings haft mer än 2 vita helger på 2 år. Dricker mig inte redlös varje helg , men det blir nog 5-7 öl på fredag efter jobbet o kanske 3-4 på lördagen! Nån i veckan när man är ledig! Men inte så jag blir full, lite salongs kanske! Man jobbar o jobbar, tar hand om djur och hushåll, (renoverar bla) men jag får så dåligt samvete när jag är på systemet o handlar hem öl! För jag vet att när jag kommer hem så får jag höra att ( har du varit där igen ) , måste du köpa så starka? ( max 5.2 ) men jag längtar efter den där fredags o lördags ölen! Är det så fel? Är jag alkoholist? Eller har jag bara en tjatig ( orolig sambo ) ? För jag måste ju säga att har jag jobbat på hemma en hel dag så längtar man ju efter den där ölen ( en slags belöning ) jag personligen tycker inte att jag ligger i farozonen !?

Vad bra att du hittat hit och dryftar dina funderingar!

Om du vill läsa om vad "vetenskapen" säger om vad som räknas som en riskfylld konsumtion så kan du läsa mera här: https://alkoholhjalpen.se/fakta

Men sedan är ju våra kroppar så olika och reagerar olika på alkohol så det är nog viktigare att titta just på sig själv, sitt eget liv och hur alkoholkonsumtionen påverkar fysiskt, psykiskt, familjen, ekonomiskt osv. Vad kan du se att det får för effekter för dig?
Din partner upplever något sorts obehag inför alkoholkonsumtionen, vad är det sambon ser och känner gällande detta?

Hoppas att du hittar en väg framåt som känns rätt för dig!

/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet