Har haft problem med alkohol sedan jag var 14 år. Tidvis har det varit bättre och tidvis sämre.

Är idag 23 år och både jag och min sambo dricker mycket. I somras gjorde vi eget vin så ett tag drack jag varje dag. Nu är hans semester över och jag söker arbete, men på fredagarna/lördagarna blir det drickande igen. Ibland något litet på vardagarna men då blir jag inte full.

Iallafall.. Jag vet att jag har ett riskbeteende.

I fredags drack jag väldigt mycket och fredagen innan drack jag nästan en hel box rödvin själv. Fortsätter efter att sambon gått och lagt sig.
Har druckit till den grad att jag tappar balansen och spiller vin här och där för att sedan gå och trycka fingrar i halsen för att kräkas.

Förra helgen började jag mitt från ingenstans blöda näsblod, vilket är sällsynt för mig överhuvudtaget men att det var svårt att stoppa blödningen och att det blödde så pass mycket är också väldigt sällsynt. Vet inte om det kan kopplas till mitt drickande.

I fredags har jag ett vagt minne av att det kom blod när jag kräktes, ljust, rött och inte rödvinsrött, men när jag fick upp den lilla minnesbilden blev jag fundersam då jag uppenbarligen inte tog det på allvar vid tidpunkten eftersom att minnet var så vagt. Det gör mig lite orolig..

Min huvudsakliga fråga är väl.. När och hur vet man att man -måste- sluta? När är det dags att söka hjälp? Jag vet inte om jag ska vara orolig eller inte, men jag vill inte gräva min egen grav..

DetGårBättre

Ingen måste sluta. Frågan är vad du vill. Förmodligen kommer det mesta gå utför om du bara kör på. Sluta drick i tre månader nu. Den fjärde januari så tar du ett nytt beslut hur du vill leva. Det kan vara en bra idé. Att det spricker något blodkärl kan säkert kopplas samman med alkoholen. Har själv haft det i tarmen när jag var yngre. Vill du dricka?