Är det någon här som blivit beviljad att åka på Vuxna barn-vecka via kommunen?

inte blivit det du frågar efter men jag har sett att det finns möten för Vuxna barn i min stad! Har inte vågat gå dit dock eftersom det bara står ett oregistrerat mobilnummer som kontakt! Adressen är i ett stort hyreshus så man vet inte vem som har hand om mötena! Känns lite läskigt! Berätta gärna mer om det du ska delta i!

och jag tycker att många pusselbitar föll på plats.
Mitt största problem är mitt medberoende och mitt kontrollbehov.

Men det kommer sig av att jag är ett vuxet barn.
Så nu när jag skalar bort en hel del stora sjok av mitt medberoende så står mitt vuxna barn kvar där.
Och vill också bli sett och omhändertaget.

Jag har egentligen först nu sett hur många överlevnadsmekanismer jag triggat igång i mig själv utan att veta vad de ska vara till hjälp för.'De är i dagsläget i mitt vuxna liv enbart till hinder och bekymmer.

Men i min barndom och under mina unga år som vuxen var de helt nödvändiga för att jag skulle kunna fungera.

Nu när det bara är jag kvar utan så många medberoende relationer kvar så står en delvis fortfarande icke fungerande person kvar.

Den personen kan man om man vill låta vara precis som den är.
Alternativt börja jobba med den biten också.
Då bygger konceptet på samma sak som 12-steg men i lite annorlunda utformning.
Det handlar mycket om att förlåta sig själv för sina ofullkomligheter och försöka förändra beteeden som inte längre är till nytta för en.

men egen behandling så ingick även en familjevecka för mig. Utan tvekan den veckan i mitt liv som verkligen öppnade mina ögon på alla sätt och vis. Däremot har jag inte varit på Vuxna Barnvecka men jag har flera bekanta som gjort en sån.

Gemensamt för dem alla är att de helt omvärderat sina liv och sina gamla beteenden. Mycket har ramlat ur ryggsäcken och de har fått helt nya vägar att gå i det fortsatta livet. Rekommenderas om man kommer från en missbruksfamilj.

Idag heter Vuxna Barnmötena ACA : http://aca-sverige.org/moten/